KERESÉS search-close

beruházás

90 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "beruházás"

750 milliárd egy vasúti vonalra – ráadásul hitelből

Minden idők legdrágább magyarországi vasúti beruházása kezdődik jövőre. Egyetlen vonal, a Budapestet Belgráddal összekötő vasút magyarországi szakaszára költ a kormány, ráadásul kínai hitelből. Azt próbáltuk kideríteni, vajon megéri-e ennyire eladósodni Kínának.

Paks II.: nincs céldátum

Nincs céldátuma a paksi bővítésnek - ezt mondta a beruházásért felelős tárca nélküli miniszter egy konferencián. Süli János szerint a két új blokk legkorábban 92 hónappal azután kezdheti meg a működését, hogy a kormány benyújtotta az építéshez szükséges tervdokumentációt, amely viszont lehet, hogy csak jövőre készül el. A paksi bővítést először 2024-re ígérte a kormány. A Párbeszéd szerint az új blokkokat meg sem kellene építeni.

A Jobbik szerint több közpénzből készülő beruházás korrupciógyanús

Erősen korrupciógyanús a Jobbik szerint, hogy több olyan közpénzből készülő beruházás is drágul a kezdeti tervekhez képest, amelyet a Market épít. A cég tulajdonosa az a Garancsi István, aki szívességből utaztatta a miniszterelnököt bérelt magángépen egy bulgáriai focimeccsre. Az a héten derült ki, hogy 6 milliárd forinttal fog többe kerülni a székesfehérvári hokicsarnok, mint ahogy tervezték. Orbán Viktor korábban azt mondta, őt nem lehet lekötelezni.

Tovább drágulhat az építkezés

További kétszámjegyű drágulás várható az építőiparban. A tégla és a beton már most több mint tizedével, a munkaerő pedig néhol ötödével többe kerül, mint egy éve - az Építési Vállalkozók Szakszövetségének friss felmérése szerint. Arra számítanak, hogy kevesebb új lakás épül mostantól, miután a kormány egyértelművé tette, 2020-tól nem hosszabbítja meg a kedvezményes lakásáfát.

Hatalmasak a bérkülönbségek

Havonta átlagosan több mint 122 ezer forinttal keresnek többet a budapestiek nettóban, mint a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében élők. Ez is kiderült a statisztikai hivatal legutóbbi kereseti adataiból.

Összegyűjtöttük az elmúlt évek legfurcsább magyar beruházásait!

Az elmúlt pár évből is meglepően sok furcsa beruházás találtunk Magyarországon, amelyeket látva sokan nem értik, hogyan valósulhattak meg egyáltalán.

Tyukod, a kilátók hazája!

Kilátó a buszmegálló tetején, akadálypályának beillő bicikliút és „szellem-kalandpark” látogatók és üzemeltetés nélkül. Az elmúlt pár évből is meglepően sok furcsa beruházás találtunk Magyarországon, amelyeket látva sokan nem értik, hogyan valósulhattak meg egyáltalán. Most egy újabb rekordgyanús furcsa kilátó-beruházás kapott támogatást. Még több furcsa beruházásért katt IDE!

Elnyelte a víz a mega-beruházást

Elképesztő felvételek kerültek ki az internetre egy épülő vízerőmű pusztulásáról Kolumbiában. A hatóságok maguk omlasztották a rosszul elterelt és ezért óriásira duzzadt Cauca-folyóba az építkezést, ám a környező településeket így sem sikerült megmenteni az ártól. A tervezett vízlépcső volt Kolumbia történetének legdrágább beruházása, a környezeti és az anyagi kár felbecsülhetetlen.

 

Flex: 3 milliárdos beruházás


szerző:
2018.04.06. 18:52
Flex: 3 milliárdos beruházás

Bővíti autóipari gyárát a Flex Zalaegerszegen.  3 milliárd forintos beruházással, 100 új munkahelyet hoznak létre – jelentette be Szijjártó Péter.

4,7 milliárd a stadion terveire

Több mint 4,7 milliárd forintból tervezhetik a budapesti atlétikai stadiont - ezt a napi.hu szúrta ki a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központjának összesítésében. A kormány stratégiai ágazatként tekint a sportra, és világversenyek helyszínét látja az új létesítményben is.

Visszakérnek 3,3 milliárdot uniós támogatást

Két uniós beruházásnál visszafizettetné az Unió a támogatást, amihez Homolya Róbert közlekedés-politikáért felelős államtitkárnak korábban köze lehetett - tudta meg a 24.hu. A székesfehérvári Szent István Múzeum és az abádszalóki önkormányzat beruházásának 3,3 milliárd forintnyi támogatását kérik vissza szabálytalanságok miatt. A Fejlesztési Minisztérium szerint a vizsgált ügyekben nincs összeférhetetlenség, az Unió Csalás Elleni Hivatalának jelentése még nem végleges és az ezzel kapcsolatos vádakat a választási kampány részének tekintik.

RTLII Híradó 2018-01-22


szerző:
2018.01.22. 21:30
Még mindig nem készült el a Bibó

Drágább lett 200 millióval, és még mindig nem fejeződött be a Bibó István Szakkollégium felújítása. Az eredeti tervek szerint a nyári vizes vébére alakították volna át az épületet. Erre hivatkoztak akkor is, amikor nyílt közbeszerzés nélkül választották ki a kivitelezőt. Az MSZP szerint ez a beruházás pontosan mutatja az ország állapotát. A kormányt hiába kerestük.

A paksi bővítésről vitáznak

Nem kerülhet többe Paks 2, mint a tervezett, tizenkét és fél milliárd euró. Ezt Csepreghy Nándor miniszterhelyettes közölte szerda este, a gigaberuházásról rendezett budapesti vitán. A kormány azt állítja: fix áras szerződést kötöttek az oroszokkal, vagyis az esetleg felmerülő plusz költségek nem a magyar államot, hanem a beruházót terhelik.

 

Használt sínekből építkeznek

Használt sínekből is épül a Szegedet Hódmezővásárhellyel összekötő tramtrain – tudta meg a Mátészalkaleaks a fejlesztési minisztériumtól. A tervezés óta többszörösére drágult beruházáshoz az Ebes-Püspökladány vasúti szakasz felújítása miatt felszedett síneket is beépítik.

Milliárdok a villamosvasútra

A tervezett 18,2 milliárd forint helyett már 71,4 milliárd forintot költene a kormány a Szegedet Hódmezővásárhellyel összekötő villamosvasútra és a hozzá kapcsolódó beruházásokra. Lázár János miniszter májusban még azt mondta, csak akkor érdemes építkezni, ha a költségek 35 milliárd forint alatt maradnak. Az RTL Híradó kérdésre a kormányinfón azt mondta: az eredeti vasútvonal fejlesztése is bekerült a beruházásba. Úgy tudjuk, a munkánk napokon belül elindulnak.

Kiemelt beruházássá nyilvánította a kormány

Kiemelt beruházássá nyilvánította a kormány annak a református gyülekezetnek az építkezését, ahol Orbán Viktor miniszterelnök is meg szokott fordulni. A Magyar Nemzet írta meg, hogy a fővárosi Felhő utcában készülő központnak így gyorsabb ügyintézés jár, egyes engedélyeket be sem kell szerezniük. A kormány szerint az építkezés közcélokat szolgál, ezért minősítették át. Az MSZP szerint erre a miniszterelnök adhatott utasítást.

Lámpaoszlop a kerékpárút közepén

Villanyoszlop az épülő kerékpárúton - erre számíthatnak a biciklisek Szombathelyen. Az oszlop miatt annyira összeszűkül a kerékpárút, hogy ott alig lehet elférni. A környék felújítására összesen 900 millió forintot költenek. Az egyik fideszes önkormányzati képviselő szerint is hibás megoldás született.

Vitázna az új miniszter, de nem a néppel

Kinevezte a paksi bővítésért felelős minisztert a köztársasági elnök. Süli János az RTL Híradónak azt mondta, csak a vita vezet eredményre. A miniszterelnök két hete jelentette be, hogy miniszter irányítja majd a gigaberuházást, miután az LMP azt kérdezte, miért nem írnak ki népszavazást a több ezermilliárdos fejlesztéséről. Az ellenzéki párt most azt mondja, Süli orosz érdekeket fog szolgálni.

Ők építhetik a Puskás-stadiont

Mészáros Lőrinchez és Tiborcz István üzleti köréhez köthető cégek is részt vehetnek a mintegy 143 milliárd forintból épülő új Puskás Ferenc Stadion építkezésén - írta meg a napi.hu. Az aréna a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság miatt épül, több mérkőzést is Budapesten rendeznek. Az Együtt szerint a beruházás korrupt és semmi szükség rá, mert van más stadion, ami alkalmas lenne a mérkőzésekre. A Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja szerint viszont nincs, így a beruházásra szükség van. 

Paks II: Ugrásra készen


szerző:
2016.11.13. 18:30
Paks II: Ugrásra készen

Még le sem zárultak a paksi atomerőmű bővítésével kapcsolatos uniós vizsgálatok, már több cég is bekapcsolódna a beruházásba. Az egyik amerikai tulajdonú cég a turbinákat szállítaná, de egy korábbi Népszabadság cikk szerint Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester vállalkozása is készenlétben áll. A bővítésért felelős kormánybiztos szerint az orosz fővállalkozó dönt majd arról, hogy kikkel dolgozik együtt.

Félmilliárd nem volt elég

Több mint 230 millió forint kellene még a rakamazi önkormányzat szerint ahhoz, hogy befejezhessék a város határában álló tanösvényt és látogatóközpontot. A beruházásra az előző, Fideszes városvezetés több mint félmilliárd forintos uniós támogatást kapott. A kivitelezőt a 444.hu szerint annak ellenére fizették ki, hogy az átadóig a vizet és az áramot sem vezette be az épületbe. A Miniszterelnökség szerint vizsgálják a beruházást, és később döntenek arról, adnak-e még pénzt.

Házon kívül 2016-10-26


szerző:
2016.10.26. 23:50
Szellempark 60 millióért

Szellempark a falu szélén. Hatvan millió forintból, részben európai uniós támogatásból építettek szabadidő-parkot Sárazsadányban, csak nem tudni kinek. Erről a 444.hu írt először. A játszótér, crosspálya, és a mellette lévő kalandpark a nap nagy részében üresen áll. A helyiek közül van, aki szerint értelmetlen a beruházás. A polgármester viszont azt mondja, a falu számára ez jelentheti a jövőt.

Még több autópálya lesz háromsávos

Háromsávosra bővítik az M1-es és az M7-es autópálya további szakaszait, felújítanak HÉV vonalakat, lecserélik a kisföldalatti kocsijait, és új vasúti megállóhelyeket építenek - ezeknek a terveknek az előkészítéséről döntött a kormány. Azt még nem tudni, hogy mikorra lesznek kész ezek a beruházások, ahogy azt sem, miből lesz rájuk pénz. Az LMP támogatja a tömegközlekedés fejlesztését, de szerintük az autópályák helyett a vasútvonalakat kellene megújítani.

Hat milliárdból épülne sportcsarnok Felcsúton

Majdnem kétszer felépíthetnék a Pancho arénát a tervezett felcsúti sportcsarnok árából. A Figyelő című lap derítette ki, hogy a Felcsúti Utánpótlás Nevelésért Alapítvány 6 milliárd forintból építene sportcsarnokot az 1800 lakosú faluba. A beruházás jórészt a társasági adókedvezményekből befolyó pénzből valósulna meg. Az Együtt szerint ez közpénz, a Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint nem az.

Már jövőre kész lehet a 40 milliárdos pálya

Akár már jövőre elkészülhet az Európában egyedülálló, 40 milliárdból épülő tesztpálya Zalaegerszegen. Vezető nélküli kocsik fejlesztésére is alkalmas lesz a főként állami pénzből készülő beruházás, ezért a tervek szerint elsősorban autógyárak használják majd. Zalaegerszegen a rendszerváltás óta nem volt ekkora fejlesztés.

Étterem is lesz a doktori iskola épületében

Csaknem két és fél milliárd forintba fog kerülni az egyik jegybanki alapítvány doktori iskolájának épülete. A látványterveket az interneten hozták nyilvánosságra. A földszinten kézműves termékeket áruló gourmet-bolt, étterem, kávézó és könyvesbolt is lesz. Az RTL Híradó kérdésére azt válaszolták, hogy a felújítás az épület presztízséhez illeszkedik. A Liberálisok viszont a számvevőszékkel vizsgáltatnák ki a beruházást.

Lázár: az előírások betartását vizsgálták

Fényes nappal vizsgálta a Fejlesztési Minsztérium az új dunaújvárosi lámpákat - értesült az Index. A városban 238 milliós beruházással energiatakarékos izzókkal cserélték le a régieket, de a helyiek panasza szerint ezután sötétebb lett a városban. Az ügyben az adóhivatal és az ügyészség is nyomoz. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint csak azt vizsgálták: megfelelt-e a beruházás az uniós előírásoknak.

A kezdeményező a Levegő Munkacsoport volt

A Levegő Munkacsoport kezdeményezte, hogy park legyen a Nyugati pályaudvar mögött. A 215 milliárd forintos beruházás hatására szerintük évente tízmilliárddal csökkenhetnek az egészségügyi kiadások, és 400 milliárddal emelkedhet az ingatlanok értéke a környéken. A kormány a húsvétra hivatkozva ma nem árulta el, valóban döntöttek-e a beruházásról. Az Együtt inkább az egészségügyre költené ezt a 215 milliárdot.

Csalást gyanít az ellenzék

420 milliárd forintnyi uniós építőipari beruházást hirdetett meg egyszerre a Nemzeti Fejlesztési Programiroda. A nyertesekkel négy évre szóló szerződést kötnek - a kiírási feltételeknek viszont alig néhány cég felel meg. Több ellenzéki párt szerint a pályázatot Mészáros Lőrincre és a Fidesz-közeli vállalkozókra szabták, az Együtt ezért bejelentést tett az Európai Csalás Elleni Hivatalnál. A kormányt szombat óta hiába keressük az ügyben.

Kétezres stadion a hatezres kisvárosnak

Kétezer fős stadion építése kezdődik jövő héten egy hatezer lakosú kisvárosban. A Baranya megyei Kozármislenyben átlagosan 300-an járnak a helyi csapat harmadosztályú meccseire. A polgármester szerint mégis indokolt a beruházás. A kormányt hiába kerestük, nem árulták el, miért van szükség a kisvárosban stadionra.

Nem tudja Mészáros, miért drágább a lovarda

Nem tudja pontosan Mészáros Lőrinc, hogy cége miért másfél milliárd forinttal drágábban építi meg a felújított szilvásváradi ménesbirtokot, mint amennyire a kormány becsülte a beruházást. A felcsúti polgármester, Orbán Viktor barátja erről a Hír TV-nek beszélt. A kormányt hiába kerestük, nem árulták el, hogy miért kerül 4,6 helyett 6,2 milliárd forint közpénzbe a beruházás. Az MSZP szerint a felcsúti polgármester meggazdagodását Orbán Viktornak köszönheti.

Paks: 500 milliárdot kockáztat a kormány?

Az LMP szerint 500 milliárd forintot kockáztat a kormány azzal, hogy az Európai Bizottság kérése ellenére nem állítja le a Paksi Atomerőmű tervezett bővítését. Hiába indított ugyanis hétfőn egy második eljárást is az Európai Bizottság a bővítéssel kapcsolatban, Orbán Viktor és Lázár János is kiállt Magyarország eddigi legdrágább beruházása mellett.

Orbán: Folytatódik a Paks II. beruházás

A kormány nem áll le. Hiába a brüsszeli kérés, tovább folytatódik a paksi beruházás. A miniszterelnök az állami rádióban jelentette be: folytatják az erőműépítést, és szerinte csak azért támadják Brüsszelben a bővítést, mert a nyugati cégek nem akarnak kimaradni az üzletből. Az Európai Bizottság kedden dönthet arról, hogy indít-e még egy kötelezettségszegési eljárást, méghozzá a beruházás állami támogatása miatt. Ha igen, az a Párbeszéd Magyarországért szerint azt jelentheti, hogy nem épülhet fel az erőmű.

Brüsszel eljárást indított Paks miatt

Kötelezettségszegési eljárást indított az Európai Bizottság Magyarország ellen, mert szerintük a paksi bővítés nem felel meg az uniós közbeszerzési szabályoknak. Azt kifogásolják, hogy az oroszok pályázat nélkül kaphatták meg a megbízást. Lázár János szerint tovább halad a munka, és ha kell, a bíróságon is megvédik a magyar álláspontot. A tét hatalmas: a gigaberuházás értéke 3 ezer milliárd forint.

Késik a felcsúti kisvasút befejezése

Nem lett kész időre a felcsúti kisvasút, emiatt a Mészáros Lőrinc vezette alapítvány halasztást kért - tudta meg az RTL Klub. A 3 megállós kisvasút megépítésére majdnem 900 millió forintot kapott az alapítvány. A csúszásról Mészáros Lőrinc nem nyilatkozott, a szocialisták szerint felháborító az egész beruházás.

Ellentmondásos vélemények a magyar gazdaság kilátásairól

A fontos mutatók továbbra is rendben. De: versenyképességben sehol nem vagyunk, kevés a beruházás, fiatalok és értékes szakemberek hagyják el az országot, az oktatás és az egészségügy változatlanul pénzhiánytól szenved és kérdés, mi lesz a Volkswagen-botrány hatása a járműiparnak kiszolgáltatott magyar exportra.

Elmaradásban a felcsúti kisvasút építése

Több helyen még a sínek sincsenek a helyükön a készülő felcsúti kisvasút nyomvonalán, pedig a beruházásnak kicsit több mint két hét múlva el kellene készülni - ezt látta stábunk, amikor az építkezés helyszínén járt. Az alapítvány évi 10 ezer utassal számol. A Demokratikus Koalíció szerint értelmetlen a beruházás, amely majdnem 900 millió forintba kerül. 600 millió forintot az Európai Unió adott rá. A Miniszterelnökség szerint minden a tervek szerint halad.

Fókusz 2015-10-09


szerző:
2015.10.09. 17:25
Két hónapja nem kapja meg a pénzét

Hónapok óta nem, vagy csak részben kaptak fizetést azok a munkások, akik egy kaposvári középiskola felújításán dolgoznak. A 428 millió forintos beruházást az Európai Unió támogatja. Az RTL Híradónak nyilatkozó munkásnak kéthavi fizetésével tartozik az alvállalkozó. A fővállalkozó azt mondta, már szerződést bontottak a céggel, bár azért bízták meg őket a munkával, mert megfelelőnek találták a referenciájukat.

Üresen áll a félmilliárdos beruházás

Félmilliárdba került, mégis üresen áll a rakamazi természeti értékeket bemutató ház. A mellette kialakított vízi tanösvény sincs jobb állapotban, három évvel az ünnepélyes átadó után csónaknak nyoma sincs, a víz pedig poshad.

PM: minden korábbinál drágább lesz a paksi áram

Minden korábbinál drágább lesz az áram, és a meglévő paksi blokkokat is veszteségessé teszi Paks2 - ezt mondja Jávor Benedek PM-es európai parlamenti képviselő dokumentumokra hivatkozva, amelyekről azt állítja, a Magyar Villamos Művek belső elemzéseit, illetve a beruházást véleményező akadémikusok feljegyzéseit tartalmazzák.

Más szabályok vonatkoznak a Dagályra

Nem vonatkoznának az építési szabályok és hatósági eljárások a 2017-es vizes világbajnokságra készülő Dagály uszodakomplexum beruházásának egyes részeire. Erről nyújtott be módosító indítványt egy fideszes képviselő. Kósa Lajos, a párt alelnöke és a szervezőbizottság elnöke szerint azért szükséges az enyhítés, hogy elkészüljön az uszoda.

Drágának tartják az óvodafelújítást

Két óvoda is épülhetett volna abból a pénzből, amiből egy óvodát újítottak fel Szekszárdon - állítja az LMP. A párt megszerezte a beruházás tervdokumentációját, amit átvizsgáltak. Szerintük több fölösleges munkát is elszámoltak, papíron. Ezért feljelentést tesznek. Az önkormányzat szerint viszont rosszul számol az LMP, a felújítás valóban annyiba került, mint amennyit fizettek érte. 

A felcsúti akadémia építheti a kisvasutat

Mészáros Lőrinc és Orbán Viktor akadémiája építheti a Felcsúti kisvasutat. A Hír24 írta meg, hogy az egyetlen pályázó, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiát üzemeltető Alapítvány nyerte a beruházást. Így a szervezet 600 millió forintnyi uniós támogatást kap a Pancho Arénát a Puskás hotellel összekötő kisvasút építésére.

Nem lesz szálloda a Puskás stadionban

Nem lesz a Puskás stadionban szálloda és konferenciaközpont, és nem fog 20 sportágat kiszolgálni, ugyanis kiderült, hogy ez nem fér bele az építésére szánt 100 milliárd forintba. Az RTL Híradónak nyilatkozó gazdasági elemző szerint így nem térül majd meg a beruházás, de az építkezésért felelős kormánybiztos azt mondja, ez nem is cél.

Csak szemfényvesztés a 400 milliós program?

Egy félkész aszfaltcsík, néhány út menti jelzőtábla, ennyi készült el a kerékpáros turizmus fejlesztésének terveiből az Ős-Dráva programban. Nincsenek kerékpárkölcsönzők és nem épültek meg a pihenőhelyek sem, pedig a 400 milliós beruházásnak tavaly decemberre el kellett volna készülnie. A programért felelős miniszteri biztost hiába kerestük, nem válaszolt. Az Együtt szerint az egész program csak szemfényvesztés.

Már fél éve csúszik a 400 milliós beruházás

Egy félkész aszfaltcsík, néhány út menti jelzőtábla, ennyi készült el a kerékpáros turizmus fejlesztésének terveiből az Ős-Dráva programban. Nincsenek biciklikölcsönzők és nem épültek meg a pihenőhelyek sem. Pedig a 400 milliós beruházásnak tavaly decemberre el kellett volna készülnie. A programért felelős miniszteri biztost hiába kerestük, nem válaszolt.

Magyarul Balóval 15-05-14

Magyarul Balóval: Keveset tudunk arról, mire, miért és hogyan költi az állam a pénzünket, amikor a nevünkben szolgáltatást vagy beruházást vesz. Ez a közbeszerzés, évente több pénzért, mint amennyit oktatásra vagy egészségügyre költ az ország. Szakértők szerint a közbeszerzés egyenlő korrupció, ezért az állam most minimális vitaidővel – új közbeszerzési törvényt javasol. Ami átláthatóbbá teszi a rendszert?

Közbeszerzés egyenlő korrupció?

Keveset tudunk arról, mire, miért és hogyan költi az állam a pénzünket, amikor a nevünkben szolgáltatást vagy beruházást vesz. Ez a közbeszerzés, évente több pénzért, mint amennyit oktatásra vagy egészségügyre költ az ország. Szakértők szerint a közbeszerzés egyenlő korrupció, ezért az állam most minimális vitaidővel – új közbeszerzési törvényt javasol. Átláthatóbbá teszi a rendszert?

Csúszhat a Budavári Palota felújítása

Valószínűleg nem készül el határidőre a Budavári Palota legalább 100 milliárdos felújítása, és az sem biztos, hogy folyamatosan lesz rá pénz. Erről beszélt L. Simon László az RTL Híradónak a várberuházásról rendezett építészeti konferencián. A Miniszterelnökség miniszterhelyettese nem tudta megmondani, hogy a 120 éves műemlék mekkora részén állítanák vissza az eredeti állapotokat.

400 milliós stadion épül Mezőkövesden

Ötezer fő befogadására alkalmas stadion épül a kisvárosi csapatnak. A kisvárosban 16 ezren élnek, a focicsapat a másodosztályban játszik. A 400 millióból készülő komplexum egy része már kész, szeptemberre fejezhetik be.

Zugló önkormányzata leszavazta a Városliget átalakítását

A képviselők azért szavaztak a Liget programról, mert a Városliget a XIV. kerülethez tartozik. A képviselők többsége szerint az új épületekkel kevesebb lesz a zöld terület, a polgármester azt mondja, vurslivá alakul át a Városliget. Baán László miniszteri biztos szerint éppen az ellenkezője az igaz. A zuglói döntésnek érdemi hatása nincs a beruházásra, mivel arról törvény rendelkezik.

30 évre titkosították a paksi beruházást

Az energetikai államtitkár szerint azért ilyen hosszú időre, mert nagyjából 17 év múlva készül el a reaktor és kellett még egy kis ráhagyás. Az ellenzéki pártok Áder Jánoshoz fordultak, hogy ne írja alá a törvényt, mert szerintük alkotmányellenes, hogy egy 12 milliárd eurós beruházás részleteit eltitkolja a kormány.
 

Házon kívül 15-01-14


szerző:
2015.01.14. 23:25
Házon kívül 15-01-14

Házon kívül: Próbaüzem - A díj, amelyet lóhalálában vezettek be és káoszt okozott. Veronika - Miközben az apa harcolt érte, nevelője majdnem halálra verte. Paks II. - Átláthatatlan és kockázatos az évszázad beruházása.

Átláthatatlan és kockázatos az évszázad beruházása

Paks II, az évszázad beruházása. Közel 4 ezer milliárd forintot költ majd el a magyar állam az új reaktorra. 3000 milliárd forintnyi hitelt veszünk fel, aminek törlesztése mindannyiunkat érint majd, mert a hitelt mi, adófizetők fizetjük vissza. És ha így van, sokakat zavarhat az a titkolózás, ami körülveszi Paks II. Velti László riportjában három fontos elemet veszünk sorra: a hatalmas devizahitel kockázatait, a gigaberuházás átláthatatlanságát és azt, vajon az orosz hitel mennyire láncolja majd Magyarországot Oroszországhoz.

Indulhat a Széll Kálmán tér felújítása

Most már tényleg átépítik Budapest legendás terét. Az egykor Moszkva, ma Széll Kálmán tér 2016-ra tejesen megújul. A több mint 5 milliárd forintos beruházást állami és uniós forrásból fedezik. Tisztább, kulturáltabb teret ígérnek.

Orbán: Az uzsorások, ügyeskedők ideje lejárt

Orbán Viktor azt mondta Miskolcon, hogy a kormány nem hagyja többé magukra azokat, akik dolgozni akarnak.

Tanúként vallott Bajnai Gordon


szerző:
2011.08.31. 20:59
Tanúként vallott Bajnai Gordon

Tanúként hallgatta meg a Központi Nyomozó Főügyészség Bajnai Gordon volt kormányfőt a Sukorói beruházás ügyében.

Gyorsabb költözés a bajbajutott devizásoknak

Kiemelt beruházássá nyilvánították az ócsai szociális házépítési programot: gyorsabban lehet beszerezni a szükséges engedélyeket.

Napkollektor a raboknak


szerző:
2011.08.09. 15:33
Napkollektor a raboknak

Összesen több mint 1,7 milliárd forintot nyert el a büntetés-végrehajtás kilenc pályázatával börtönépületek korszerűsítésére.

Ökojátszótér a „zöld gondolkodásért”

Megkezdték az első magyarországi ökojátszótér építését a Margitszigeten a Green Sweden 2011 program részeként.

November közepén nyílik meg a CET

A CET eredeti átadási határideje 2010 augusztusa volt, így a projekt már csaknem egyéves késésben van.

Elnyelte a kisvállalkozók pénzét a CET?

A CET hónapok óta készen áll, a tulajdonos Fővárosi Önkormányzat azonban mégsem veszi át az épületet.

Új gátak állják útját az esetleges árvizeknek

A kormány 7,3 milliárd forintot költött árvízvédelemre a Sajó-völgyében.

Pazar kert csábít Fertődre


szerző:
2011.05.19. 16:05
Pazar kert csábít Fertődre

Befejeződtek a fertődi Esterházy-kastély díszudvarának rekonstrukciós munkálatai európai uniós támogatással.

Gyurcsány lemond mentelmi jogáról

Gyanúsítottként hallgatná ki a Legfőbb Ügyészség Gyurcsány Ferencet.

A jövő Budapestje


szerző:
2011.04.02. 19:35
A jövő Budapestje

Többemeletes híd, mozgatható kilátó, üveg felhőkarcolók és tengerparti sétány. A Fókusz Plusz Budapest jövőjébe pillant bele, leleményes tervezők futurisztikus ötleteinek eredünk a nyomába.

Beszélő térfigyelők Ózdon


szerző:
2011.03.02. 14:44
Beszélő térfigyelők Ózdon

Hangszórókkal egészítették ki az Ózdon működő térfigyelő kamerákat, így az ügyeletes rendőr akár rá is tud szólni a szabálysértőkre.

Már nem kiemelt projekt az Álomsziget

Visszavonták a Hajógyári szigetre tervezett Álomsziget projekt kiemelt beruházássá nyilvánítását.

Belestünk Ferihegy új csodatermináljába

Repülőgép festékkel kent oszlopok, soha nem látott tágas tranzit és párával oltó tűzvédelmi rendszer - csak néhány érdekesség a reptér új termináljából.

Tantermet rittyentettek a lelkes szülők

Volt, aki építőanyagot ajánlott fel, más pedig a kétkezi munkáját, hogy új tantermet építsenek a győri Gárdonyi iskolában.

Gördeszka-park lesz az Erzsébet téren

Rogán Antal szerint nincs több nyilvános, ingyenesen elérhető gördeszka-park a fővárosban.

A jövő villamosa Szegeden


szerző:
2010.09.06. 18:11
A jövő villamosa Szegeden

A légkondicionált, 210 férőhelyes villamos 2012-től teljesít szolgálatot a városban.

Óriási kárt okoztak a budapesti beruházások

Csaknem 60 milliárd forint veszteséget hoztak a fővárosnak a nagyberuházások.

Megújul a Füvészkert


szerző:
2010.07.20. 18:30
Megújul a Füvészkert

Helyreállították a gyógy-és fűszernövények részlegét, a történeti és a rendszertani gyűjteményt is.

Nem fúrják meg a 4-es metrót


szerző:
2010.07.15. 13:29
Nem fúrják meg a 4-es metrót

A projekt nagy átvilágítás elé néz a kivitelezés csúszása, illetve a pluszköltségek miatt.

Célegyenesben a Pécsi Tudásközpont

A hétszintes épületben öt könyvtár, egy négyszáz fős, de akár ketté is bontható egyetemi előadóterem, és kutatószobák is lesznek.

Óriás filmstúdió Budapesten


szerző:
2010.05.06. 18:41
Óriás filmstúdió Budapesten

A XV. kerületben épült stúdiókomplexumot mintegy 17 milliárd forintból építették fel.

A rendőrség vizsgálja a kulturális projektet

A rendőrség nyomoz a pécsi kulturális évad egyik nagy beruházása, a városközpont átépítése ügyében.

Titkosították 35 milliárdnyi közpénz sorsát

Egy pénzügyminisztériumi dokumentum szerint a Sávolyon épülő Balatonring támogatása kockázatos, nem gazdaságos és jogszerűtlen.

250 millió forintból szépül a Nádasdy-kastély

Megkezdődött a Nádasdy-kastély homlokzatának felújítása. A beruházáshoz pályázaton nyerték a támogatást.

Számháború a Margit híd felújításáról

Hogyan lesz a 13 milliárdból 26? Kíváncsiak voltunk, mitől duplázódik meg egy nagyberuházás ára. Direkt trükköztek? Elszámolták magukat? Vagy palira vesznek bennünket?

Kemény Dénesről uszodát neveztek el

A szövetségi kapitány neve mellett Darth Vader és Chuck Norris is felmerült.

130 milliós mentőállomás épül Budapesten

Megkezdtődött a hidegkúti mentőállomás építése Budapesten. 40 ezer lakost láthat el.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való