KERESÉS search-close

belvíz

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "belvíz"

Árvizet okozott az olvadás

Villámárvíz Somogy megyében. A hirtelen felmelegedés miatt gyorsan olvadni kezdett a múlt héten hullott rengeteg hó, a víz pedig elöntötte Nagyatád egy részét.

VIHAR: Özönvíz és jégeső a nézői felvételeken

Özönvíz öntötte el Budapestet, és az ország több mint 70 települését. Több helyen jégeső is esett. Ezeket a felvételeket nézőink készítették.

ÖZÖNVÍZ: Angyalföldön csónakkal is lehetett volna közlekedni

Özönvíz öntötte el Budapestet, és az ország több mint 70 települését. Több helyen jégeső is esett. Budapesten több busz és villamos útvonalát módosítani kellett, az utcákon térdig állt a víz. Pincék, házak, közintézmények áztak be, Budapesten leginkább a XIII. és a XIV. kerületben okozott gondot a víz. Zuglóban autók akadtak el a magas vízben. A tűzoltókat épületekbe befolyt vizek szivattyúzásához és kidőlt fák, leszakadt faágak eltávolításához riasztották. Több mint száz bejelentés érkezett.

Árvíz- és belvízveszély

Több mint 72 ezer hektár föld került víz alá. 29 szakaszon van belvízvédelmi készültség az országban. Van, ahol a szivattyúk már éjjel-nappal, megállás nélkül dolgoznak. Eddig több mint 2 millió köbméter vizet vezettek el. Nem jobb a helyzet az ártereken sem. A folyók kiléptek a medrükből. Több száz kilométeren van árvízvédelmi riasztás.

Olvadás: sok helyen áll a víz

Megteltek az árkok, és több helyen víz alatt vannak a szántóföldek. A hirtelen jött tavasszal megérkezett a belvíz is. Az országban mintegy 5 ezer hektárnyi területen rendeltek el elsőfokú belvízvédelmi készültséget. Több úton pedig sebességkorlátozást vezettek be a nagyobb vízátfolyások miatt. A melegedés csak átmeneti, a jövő héten visszatérnek a fagyok.

NÉZŐI: Vízesésként zúdult le az elolvadt hó

Ezt a felvételt az RTL Híradó weboldalára töltötte fel nézőnk, Nagy Sándor a Pest megyei Pécelről. A szántóföldről kisebb vízesésként zúdult az elolvadt hó a város utcájára.

73 ezer hektár víz alatt

Már 73 ezer hektárt öntött el a belvíz, és a vízügyi szakemberek szerint a csapadékos idő tovább rontja a helyzetet. Év eleje óta folyamatosan szivattyúzzák a vizet, már a Velencei-tó vízmennyiségének ötszörösét emelték át. Készültség van az árvíz miatt is, összesen 1150 kilométernyi szakaszon.

BELVÍZ: Mindenünk tönkremegy a víz után

A vízügyi szakemberek szerint Szolnoknál még emelkedhet a víz szintje, és hosszú tetőzésre számítanak. Már 73 ezer hektárt öntött el a belvíz, és a csapadékos idő tovább rontja a helyzetet. Az esős időjárás miatt várhatóan még több területet önt majd el a belvíz. A Balatonon annyi eső esett, hogy a víz elöntötte a partot.

Lezárt út, elöntött földek, tele a Balaton is

Országszerte gondot okoz a sok eső. Borsodban egy utat le kellett zárni az áradó Tisza miatt, a vályogházak egyre nehezebben bírják a csapadékot. Máshol inkább a belvízzel gyűlik meg a gazdák baja. Csak Békésben 13 ezer hektár szántóföldön áll a víz a rengeteg eső miatt. A Balatont pedig hiába apasztják, egyre csak emelkedik a vízszint. Ráadásul a rossz idő a jövő héten is folytatódik.
 

Panaszkodnak a gazdák a belvíz miatt

Dolgoznának a gazdák, de esélyünk sincs arra, hogy a földekre menjenek. Az RTL Híradónak nyilatkozó termelő szerint tehetetlenek a belvíz ellen. A rengeteg csapadék ugyanis nem folyik el a földekről, a környező árkok is színig teltek. Az országban már 39 ezer hektár van víz alatt. Ahol nem a belvíz, ott az árvíz fenyeget. Ipolytarnócon 9 család attól retteg, mikor kell újból elhagyniuk otthonukat.

Hónapok óta küzdenek a vízzel Pápán

Hónapok óta áll a víz a pincékben, a házak fala penészes, és omladozik Pápa belvárosában. Elöregedett és beomlott a vízelvezető rendszer, ezért az esővíz a pincékbe folyik, ahonnan már a lakásokba is beszivárgott.

10 milliárdos károk a belvíz miatt

Hattyúk a szántásban. Élelem után kutatnak a vízzel borított területen az egyébként egyáltalán nem oda való madarak. Makó közelében kapta lencsevégre a három hattyút stábunk, miközben a belvízzel borított termőterületekről forgatott. Az országban a legnagyobb belvízi elöntések még mindig Csongrád megyét érintik, ott csaknem 33 ezer hektár van víz alatt.

Ellopott alkatrész miatt áll a földjén a víz

Öt éve küzd egy baksai férfi, hogy használni tudja a szántóföldjeit. Magyar Rudolf területe szinte folyamatosan víz alatt van. A közeli patak zsilipjeiről ugyanis ellopták a vas ajtót. A zsilipeknek pedig úgy tűnik, egyelőre nincs gazdája. A hivatalok, önkormányzatok egymásra mutogatnak. Állítólag, a rendszerváltás óta rendezetlen ezeknek a tárgyaknak a sorsa.

Belvíz: Csongrádban a legrosszabb a helyzet

Több, mint 37 ezer hektárnyi terület áll víz alatt Csongrád megyében. Az országban itt okozza a legnagyobb problémát a belvíz. A Dél-Alföldön élők azt mondják, emberemlékezet óta nem volt ekkora víz. Van olyan település, ahol a házkba, csak homokzsákokon keresztül lehet bejutni. A szakemberek folyamatosan szivattyúznak, de jelentősebb javulásra, csak a jó idő beköszöntével lehet számítani.

Idilli tanyasi élet? Hát nem éppen!

Csongrád megye egyik kisvárosának közelében, Mórahalom külterületén fekszik a Homokháti tanyavilág. A településen található közel 800 tanyát 1800-an lakják. A levegő friss, a látvány csodálatos, de a magas belvíz okozta károk miatt az ott élők jelentős része segítségre szorul a mindennapi megélhetéshez. Forgó Viktor riportja.

Elegük van, hogy térdig járnak a vízben

Térdig járnak a vízben a Hódmezővásárhelyhez tartozó Szikáncson. A településen helyenként 30-40 centis a belvíz. A családok attól félnek, hogy házaik teljesen átáznak, állataik pedig elpusztulnak.

Szúnyoginvázió a sok eső után


szerző:
2014.09.21. 18:15
Szúnyoginvázió a sok eső után

A vérszívók a múlt heti árvíz és belvíz után szaporodtak el, és most megkeserítik az emberek életét. A Híradónak nyilatkozó szakértő szerint szokatlan a szúnyogok jelenléte szeptember végén.
 

Nem fizetett a biztosító az összedőlt házukért

A biztosító felülvizsgálatot ígértek, de azóta sem kommunikálnak a családdal, akik ezért jogi lépéseket tesznek.

Lóháton járják a rendőrök a tanyavilágot

Lovas rendőrök járőröznek a belvíz miatt több helyen terepjáróval is még mindig járhatatlan tanyavilágban a Csongrád megyei Dóc közelében.

Belvíz rongálja a házakat Kállósemjénben

A szokatlanul csapadékos időjárás miatt a településen mintegy hatvan épület rongálódott meg.

Védekezés az ár ellen, még időben

Megkezdődött Felsőzsolcán a települést elkerülő gát építése. Az úgynevezett Kis-Sajó mentén hat kilométer gát épül, március végéig.

Vízben úsznak a tapírok Szegeden

A Szegedi Vadasparkban lévő dél-amerikai bemutató teljes területét is veszélyezteti a belvíz.

Környezetvédelmi „bankadót” terveznek

5,2 milliárd forint áll rendelkezésre a sürgető ár- és belvízi problémák megoldására.

Balesetveszélyessé tette az utat a belvíz

A belvíz miatt lezárták az utat Tiszavasvári és Tiszadob között.

Belvíz miatt robbantás


szerző:
2011.01.19. 15:11
Belvíz miatt robbantás

Robbantással tisztítottak meg egy belvízcsatornát Jász-Nagykun-Szolnok megyében szerdán.

Konténerben laknak a belvíz miatt

Lakókonténerben lakik két csanyteleki család, mert a belvíz miatt lakhatatlanná vált a házuk.

Több mint 700 házat fenyeget a belvíz

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 46 településen folyik jelenleg is belvíz elleni védekezés II. illetve I. fokú készültség mellett.

Kitelepítések sorozata országszerte

Négy megyében összesen 21 embernek kellett elhagynia az otthonát szerdán a belvíz miatt. Ezzel a kitelepítettek száma 195-re nőtt.

Veszélyhelyzet a Sajó mentén


szerző:
2011.01.12. 17:04
Veszélyhelyzet a Sajó mentén

Mióta mérik a csapadék mennyiségét Magyarországon, nem esett annyi eső, illetve hó, mint 2010-ben.

Már oltanak a belvíz miatt


szerző:
2011.01.12. 16:12
Már oltanak a belvíz miatt

Megkezdődött a lakosság oltása Újfehértón. A település ötszáz hepatitis a elleni vakcinát kapott.

Hepatitis A ellen oltanak Újfehértón

Megérkeztek a Hepatitis A elleni vakcinák Újfehértóra.

Már nem korcsolyázható egyik tavunk sem

Életveszélyes korcsolyázni a tavakon. Nagyon gyors volt ugyanis a felmelegedés és több helyen megrepedt a jég.

A belvízgond is nő a hőmérséklettel

Melegszik az idő, ezért olvad a hó és emelkedik a belvíz.

Látogatás a jég és a víz birodalmában

Elöntött pincék, ablakig érő jégsivatag, megállíthatatlanul csordogáló víztömeg. Az ország tetemes részén egy év alatt hirtelen és gyökeresen alakult át a környezet.

Árkokat ásnak a belvíznek


szerző:
2011.01.05. 17:20
Árkokat ásnak a belvíznek

Eddig négy házból költöztették ki a lakókat Nyíregyházán, mert az épületek a belvíz miatt életveszélyessé váltak.

A hókása szivattyúzásával töltik a szilvesztert

A jeges belvíz miatt rogyadoznak, omladoznak a vályogházak a Hajdú-Bihar megyei Bárándon.

Keserves küzdelem a jeges vízzel


szerző:
2010.12.29. 18:29
Keserves küzdelem a jeges vízzel

110-re nőtt szerdára az ár- és belvízi veszélyek miatt kitelepített emberek száma, miután kedden újabb hat embernek kellett elhagynia otthonát.

Utcákat zártak le belvíz miatt


szerző:
2010.12.28. 11:35
Utcákat zártak le belvíz miatt

Újfehértón továbbra is III. fokú a belvízvédelmi készültség, és most már hat utcát kellett szakaszosan lezárni.

Percről percre romlik a belvíz-helyzet

Már olyan területek is víz alá kerültek, amelyek azelőtt sohasem.

Nem kegyelmez a belvíz


szerző:
2010.12.25. 16:11
Nem kegyelmez a belvíz

Újfehértón harmadfokú készültség van érvényben, a víz körülbelül 150 házat veszélyeztet. Békés megyében is folyamatosan dolgoznak a szivattyúk.

Súlyosbítja az enyhülés a belvízhelyzetet

Az olvadáskor várhatóan növekedni fog a belvízzel elöntött területek nagysága.

Napi 105 milliót visz el a víz


szerző:
2010.12.17. 11:16
Napi 105 milliót visz el a víz

A belvízi problémák kezelésére naponta 75 millió forintot költenek.

Átok és áldás a hó a belvizes területen

Folyamatosan vezetik el a belvizet, naponta 4 és fél millió köbmétert, mégsem javul a helyzet a Dél-Alföldön.

Százakat veszélyeztet a jeges belvíz

Már csaknem 300 lakóházat veszélyeztet a belvíz Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Jeges víz árasztja el a házakat


szerző:
2010.12.13. 17:03
Jeges víz árasztja el a házakat

Újfehértón négy utcát részlegesen lezártak, több mint 150 lakóház van veszélyben.

Tetőzött a Tisza a felső szakaszon

Az elmúlt száz év harmadik legmagasabb vízállása mellett tetőzött a Tisza szombaton Tivadarnál.

Életeket tehet tönkre a belvíz


szerző:
2010.12.11. 19:08
Életeket tehet tönkre a belvíz

15 megyében már 300 ezer hektár van víz alatt, ha tovább romlik a helyzet, embereket is ki kell telepíteni.

Mélyülő belvízválság


szerző:
2010.12.10. 12:32
Mélyülő belvízválság

Már 24 embernek kellett elhagyni az otthonát a belvíz miatt.

Éjjelre a vihar is lenyugodott


szerző:
2010.12.10. 09:13
Éjjelre a vihar is lenyugodott

A tűzoltóknak egyébként csütörtökön a belvíz adott sok feladatot a viharos időjáráson kívül.

Nyakig állunk a belvízben


szerző:
2010.12.09. 18:08
Nyakig állunk a belvízben

285 ezer hektárt öntött el eddig a belvíz, dolgoznak a szivattyúk és a kotrógépek.

Ovisokat riogat a belvíz


szerző:
2010.12.08. 15:24
Ovisokat riogat a belvíz

A belvíz több helyen épületeket veszélyeztet, Nagyréven az óvoda épülete életveszélyessé is vált miatta.

Több tízmillió úszik el a belvíz miatt

A belvíz elleni védekezés naponta 63 millió forintba kerül.

Katasztrofális a belvízhelyzet


szerző:
2010.12.06. 15:34
Katasztrofális a belvízhelyzet

Rendkívüli belvízre kell számítani idén télen. Jelenleg csaknem 250 hektárt borít belvíz.

Csaknem kétszerannyi csapadék okoz gondot

Nehéz és hosszú belvíz elleni védekezésre számítanak a vízügyi szakemberek Kelet-Magyarországon.

Víz alatt az ország


szerző:
2010.12.04. 18:13
Víz alatt az ország

Utcákat, kerteket öntött el a belvíz az ország több részén is. A legrosszabb Kelet-Magyarországon a helyzet.

70 éves csapadékrekord dőlt meg


szerző:
2010.12.03. 13:25
70 éves csapadékrekord dőlt meg

Hetven éve nem esett annyi csapadék Magyarországon, mint a novembert megelőző tizenkét hónapban.

Liszó megint víz alá került


szerző:
2010.11.29. 14:38
Liszó megint víz alá került

Az utóbbi napokban lehullott hó és eső miatt a Zala megyei Liszót újból elárasztotta a víz.

Patkányinvázió a belvíz után


szerző:
2010.11.24. 16:57
Patkányinvázió a belvíz után

A belvíz miatt több hodászi család dohos és penészes falak közt él. Patkányokat kerülgetve járnak iskolába a gyerekek.

Belvízzel küzdenek Békés megyében a gazdák

Ezeken a területeken általában 450-550 milliméter csapadék esik évente. Ezzel szemben idén már több helyen meghaladja az 1000 millimétert.

Belvíz keseríti az abonyiak mindennapjait

Több utcában is homokzsákokkal védekeznek a belvíz ellen Abonyban. Egyes udvarokban a kinti vécéket és az ólakat is elárasztotta víz.

Duzzadó folyók és áradó tavak az eső után

A tűzoltókat már több mint ötvenszer riasztották, legtöbbször szivattyúzni hívták őket.

Belvízben úsznak a nyíregyházi utcák

Másfél hónap alatt esik annyi eső, mint amennyi az elmúlt néhány napban Nyíregyházán.

Büntetik a parlagfüves területek gazdáit

A belvizekkel és elöntésekkel küzdő gazdák haladékot kapnak az irtási munkálatok elvégzésére.

Pusztító belvíz problémával küzdenek

Továbbra is a legmagasabb, harmadfokú vízminőségi készültség van érvényben a Hortobágy-Berettyó-főcsatornán és a Hármas-Körösön.

Módosítják a kárenyhítési törvényt

A kárenyhítési törvény módosításával megkönnyítenék a belvízkárokat szenvedett gazdákat.

Legények a gáton


szerző:
2010.06.16. 14:58
Legények a gáton

Még mindig csaknem 2500 ember vesz részt országszerte az árvízi védekezésben.

Megsínyli az árvizet az idei termés is

Az őszi búza több mint 5 százalékát tette tönkre a víz és összesen több mint 130 ezer állat pusztult el. Veszélybe került a vetés is.

Százmilliárdos kár a mezőgazdaságban

A belvízzel borított terület nagysága eléri a 180 ezer hektárt, és már biztosan kipusztult legalább 50 ezer hektárnyi növényzet.

Áldatlan állapotok Tolcsván


szerző:
2010.06.04. 17:19
Áldatlan állapotok Tolcsván

350 házat öntött el az ár péntek éjszaka. A település történetének legnagyobb árvizét élték át a helybeliek.

Közmunkásokat vár a kormány


szerző:
2010.06.04. 15:05
Közmunkásokat vár a kormány

1500-2000 embert foglalkoztatnának jövő héttől az árvízi védekezésben. Négy térségben van vészhelyzet.

Kritikus a közúti helyzet


szerző:
2010.06.04. 14:52
Kritikus a közúti helyzet

Árvizek és belvizek miatt az országos közúthálózat közel 80 szakaszán teljes útzár van érvényben.

Árvízi üzemmód Budapesten is


szerző:
2010.06.04. 11:27
Árvízi üzemmód Budapesten is

A Duna már elérte a budai alsó rakpartot, várhatóan még ma mind a két rakpartot teljes hosszában lezárják.

Áradás és belvíz pusztít az Alsó-Tisza vidékén

Egyre nagyobb területen okoz gondot a belvíz Csongrád megyében és az Alsó-Tisza vidékén. A folyamatos esőzés nehezíti a védekezést.

Ismét romlott a belvíz-helyzet Szabolcsban

A felgyülemlett esővíz, amit nem képesek elvezetni a csapadékcsatornák, lakóházakat veszélyeztet.

Apadnak a folyók a Felső-Tisza vidékén

A Felső-Tisza vízgyűjtőjén nem volt jelentős eső, ezért a folyók árhullámainak levonulása zavartalan.

Több milliárdos a kár a mezőgazdaságban

Az Agrárkamara szerint jelenleg az országban több mint 150 ezer hektárt boríthat belvíz.

Már a belvíz ellen is védekezni kell

A folyókon levonulóban van az árvíz, de árvízvédelmi készültséget 125 kilométer hosszúságban kell fenntartani.

Megközelíthetetlen települések az árvíz miatt

A Sajó és Bódva áradása több települést is elzárt a külvilágtól, 16 embert kellett kiköltöztetni.

Tovább apadt a belvíz


szerző:
2010.03.16. 10:27
Tovább apadt a belvíz

A belvízzel elöntött területek száma 106 ezer hektárra csökkent.

133 ezer hektár víz alatt


szerző:
2010.03.09. 12:42
133 ezer hektár víz alatt

Lényegesen javult az árvízhelyzet az országban, és a belvíz is egyre kevesebb helyen okoz gondot.

Belvíz miatt nem lehet temetni


szerző:
2010.03.08. 18:10
Belvíz miatt nem lehet temetni

A megoldás az lenne, ha földdel feltöltenék a temetőket, vagy körbecsatornáznák azokat, ám ez nagyon sokba kerül.

Temetési tilalom a belvíz miatt


szerző:
2010.03.08. 11:12

Nem apad a belvíz


szerző:
2010.03.07. 12:17
Nem apad a belvíz

Körülbelül 165 ezer hektár van víz alatt. Szakemberek szerint a következő napokban sem lesz komoly változás.

Házfalat döntött a belvíz


szerző:
2010.03.06. 16:51
Házfalat döntött a belvíz

A gádorosi család nem tudja, mi lesz velük, mert tönkrement a fürdőszobájuk és a vizet is elzárták.

Tovább romolhat a belvíz-helyzet


szerző:
2010.03.04. 16:49
Tovább romolhat a belvíz-helyzet

Az átlagosnál már kétszer nagyobb a belvíz által elöntött területek nagysága az országban.

Továbbra is készültség van a belvíz miatt

A legnagyobb elöntött területek Szeged és Szolnok térségében vannak.

Továbbra is a víz az úr


szerző:
2010.03.01. 10:58
Továbbra is a víz az úr

Még mindig áradnak a folyók Észak-Magyarországon, és nőtt a belvízzel elöntött területek nagysága.

Az árvíz és a belvíz is gondokat okoz

Több utat le kellett zárni Borsod megyében a Sajó és a Tisza áradása miatt.

Autó helyett szamárfogat


szerző:
2010.02.26. 13:54
Autó helyett szamárfogat

A belvíz miatt a földúttal bekötött tanyák egy részét nem lehet járművekkel megközelíteni Jász-Nagykun-Szolnok megyében.

Fémtolvajok a szivattyútelepen


szerző:
2010.02.25. 17:40
Fémtolvajok a szivattyútelepen

Lopják az ár- és belvízvédelmi berendezéseket a fémtolvajok. Ez ilyenkor, belvíz idején óriási károkat, vagy akár életveszélyt is okozhat.

Olvadás és belvíz okoz gondokat


szerző:
2010.02.24. 19:30

80 ezer hektár víz alatt


szerző:
2010.02.22. 17:38
80 ezer hektár víz alatt

Évek óta nem volt akkora a belvíz Magyarországon, mint amilyen idén lehet.

A hó után a belvíz miatt fájhat a fejünk

Magyarország keleti részében több megyében is első és másodfokú belvízvédelmi készültséget rendeltek el.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való