KERESÉS search-close

belföld

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "belföld"

Új lakók költöztek Tóbiás és Sára fészkébe

Új gólyák vették birtokba a gemenci mondhatni sztárpár, Tóbiás és Sára fészkét. Bár Tóbiás eddig minden évben az első feketególyák között tért haza, idén még nem érkezett meg, bekamerázott fészkére így egy másik gólya csapott le.

Lánykérés az edzőteremben

Szinte sokkot kapott, hosszú másodpercekig válaszolni se tudott a lánykérésre. Edzeni indult, de gyűrűvel az ujján hagyta el a tatabányai fitness termet Henrietta. Edzőként dolgozó párja ugyanis ott kérte meg a kezét hétvégén. A lánykérésről videó is készült, amit két nap alatt már több mint tízezren láttak. Kameránk előtt pedig újabb meglepetés várta az újdonsült menyasszonyt.

Gyerekek és rabok is részt vettek a szemétszedésben

Már most több tonna szemetet gyűjtöttek a Te szedd! akció önkéntesei, pedig az egy hetes rendezvény fele még hátra van. Szombathelyen iskolás csoportok tisztították meg a várost a szétdobált palackoktól, csikkektől és csokipapíroktól. Budapesten rabok lapátolták a sittet a 17. kerületi erdőből, ahova van, hogy teherautószám hordják illegálisan a környékbeliek az építési törmeléket.

Gyümölcsfákkal segítette a falut, fát loptak tőle

Hiába látta el az egész falut gyümölcsfákkal, az övéit ellopták. A frissen ültetett csemetéket egyszerűen kirángatták a földből. Egy magyarcsanádi idős férfi háza elől lopták el a fákat. Az értékük ugyan nem nagy, mégis elszomorítja, hogy míg korábban szinte mindenkinek ő adott gyümölcsfát, most meglopták. 

Százmillió közeli kár tűz miatt

Három traktor és több szerszámgép is megsemmisült a Baranya megyei Szederkényben, ahol egy mezőgazdasági telephely egyik épülete gyulladt ki még kedden. A háromszáz négyzetméteres pajtában ipari gázpalackokat is tároltak, ezeket mesterlövész ártalmatlanította. A tűzben nem sérült meg senki.

MEGLEPETÉS: Edzésnek indult, lánykérés lett belőle

Nem mindennapi lánykérés! Edzőteremben kérte meg párja kezét egy tatabányai edző. A menyasszony hosszú másodperceking szóhoz se jutott, majd párja karjaiba vetette magát. A lánykérésről videó is készült, amit két nap alatt már több mint tízezren láttak.

TE SZEDD: Fogvatartottak segítettek a szemétszedésben a XVII. kerületben

Már most több tonna szemetet gyűjtöttek a Te szedd! akció önkéntesei, pedig az egyhetes rendezvény fele még hátra van. Budapesten rabok lapátolták a sittet a 17. kerületi erdőből, ahova van, hogy teherautószám hordják illegálisan a környékbeliek az építési törmeléket.

Újabb botrányba keveredett a somlóvásárhelyi pap

Somlóvásárhely csendes kis falu a Somló tövében. A vörösiszap tragédiában is érintett település ritkán kerül a hírekbe. De az utóbbi időben ez többször is megtörtént, és az iskola mindig érintett volt. Most is az iskolában fajult tettlegességig egy nézeteltérés az egyik tanár és a plébános között. Mióta plébános a faluba került megosztja a települést. A helyiek kamerán kívül elmondták, hogy sokan nem kedvelik, a misén gyakran nem odavaló dolgokról beszél, és a híveket sem kíméli.

Házon kívül 2019-03-19


szerző:
2019.03.19. 22:45
Egyre több tragédiát okoz az ital és a mobilozás

Fuldokolva kiáltozott segítségért az autóba szorult fiatal a halálos baleset után - ez egy szimuláció része volt kedden Kecskeméten. Egy olyan balesetet játszottak el, amit egy telefonáló sofőr okozott, és egy olyan autónak hajtott neki, amit egy részeg fiatal lány vezetett. A nézők középiskolás diákok voltak. Egyre több tragédiát okoz az ital és a mobilozás is - erre hívná fel a rendőrség a figyelmet.

Csak vészfékezéssel tudta elkerülni az ütközést

Hajmeresztő előzést rögzített egy busz fedélzeti kamerája a napokban Pécsen. A megállóból kihajtó buszt előzte meg egy autó, ami a manőver után azonnal bekanyarodott a busz előtt. A sofőr csak vészfékezéssel tudta elkerülni az ütközést. Szerencsére nem volt utas a járaton, ezért nem sérült meg senki. Az általunk megkérdezett szakember szerint kevesen tartják be azt a szabályt, hogy segíteni kell a buszok kihajtását a megállóból.
Nézőnktől is kaptunk szabálytalan előzésről készült videót, ide kattintva megnézheti.

 

Egy hónapon belül két gyalogosgázolás ugyanannál a zebránál

Egy hónapon belül két gyalogosgázolás is történt egy kapuvári zebránál. Februárban egy 27 éves helyi fiatalt ütöttek el, aki hetekig volt kómában, de nem tudták megmenteni. Kedden volt a temetése. Március elején pedig ugyanezen a zebrán egy 58 éves, szintén helyi férfit ütöttek el, ő azóta is kórházban van. 2016-ban pedig egy nyugdíjas férfit gázoltak halálra ugyanott. A Magyar Közút egy lámpás csomópont építését tervezi a zebrához.

Leszállt a buszról, ami halálra gázolta

Leszállt a buszról, ami halálra gázolta. Meghalt egy idős asszony Egerben miután információink szerint a busz alá esett, amin utazott. A sofőr valószínűleg ezt nem vette észre és áthajtott a 80 éves asszonyon. A rendőrség és a busztársaság is vizsgálja, pontosan hogyan történt a tragédia.

Elképesztő manőverek az M1-es autópályáról

Hajmeresztő nézői videók készültek a napokban az M1-es autópályán. Az egyiken egy szélvédőtöréssel végződött manőver látható, a másikon pedig egy sietős vontatás, 130 km/órával, a belső sávban.

NÉZŐI: Kifarolt és megpördült egy utánfutós kocsi az M1-esen

A videó március 15-én készült, az M1-es autópályán, Győr irányába. Az Óbarok pihenő után a szemközti oldalon Budapest felé, egy utánfutós "dobozos" autó teljes terjedelmében befarolt, az utánfutó felhordta a földet az út mellől, amit az autós teljes terjedelmében megkapott. A sofőr azt írta, az egész egy másodperc volt, reflexként csak a fejét húzta le, és szerencsére nem taposott a fékbe, a szélvédője azonban betört.

Vontatás 130-cal az M1-es belső sávjában

Elképesztő olvasói videót tett közzé a kemma.hu. A felvételen az látható, hogy az M1-es autópályán, Budapest és Tatabánya között egy személyautó egy másikat vontat. Mindezt 130-cal, a belső sávban. A manőver nem csak szabályellenes, hanem balesetveszélyes is.

Újra lefilmezték a hiúzt

Settenkedő hiúzt vett videóra egy vadkamera az Aggteleki Nemzeti Parkban. A szakemberek szerint az az állat tűnt fel ismét, amelyről korábban már több felvételt is sikerült készíteniük. Legutóbb néhány hónapja kapták lencsevégre, amikor egy rókával kényszerült osztozni a zsákmányán.

Holnap még kérhető az adóbevallás postázása

Holnap éjfélig kérhető az adóbevallások postázása. Csaknem 2 millió érintettnek nincs ügyfélkapuja, ők nem tudják az interneten ellenőrizni a tervezetet. Most a leggyorsabban SMS-ben igényelhetik, hogy papíron kapják meg a dokumentumot. A hibákért minden esetben az adózókat terheli a felelősség.

Megunta, hogy a taxizás közben ellustult, átúszta a 6 fokos Balatont

A Balaton most még nagyon hideg, alig 6 fokos, mégis átúszta Zimány András, egy budapesti taxisofőr. Tavaly nyáron hosszában már átúszta a tavat, most a legrövidebb távot választotta, Szántód és Tihany között. Így összesen 33 percet töltött a hideg vízben. Azt mondja, megunta, hogy a taxizás alatt ellustult és elhízott, ezért kezdett úszni.

Csak egy napig tartott a

Csak egy napig tartott a szinte nyárias meleg. Volt, ahol délután 23 fokot mértek. Így aztán megteltek a parkok és a teraszokat is sokan választották a napsütésben. Éjszaka viszont egy hidegfront érkezik, holnap majdnem 10 fokkal hűvösebb lesz, és legfeljebb a jövő hétvégén lehet újra jobb idő.

Parkoló autók égtek ki a BAH-csomópontnál

Kiégett két autó éjszaka Budapesten, a BAH csomópontnál. Egymás mellett parkoltak. A tűzoltók még vizsgálják, hogy mi okozta a tüzet. Úgy tudjuk, nem zárható ki a gyújtogatás sem. Információink szerint az egyik kocsiban korábban hajléktalanok húzták meg magukat. 

Felborult a mentő az ütközéstől

Beteghez siető mentőautó borult fel tegnap délután Budapesten. A szirénázó rohamkocsi az egyik forgalmas főúton ment a városhatár felé, amikor az egyik mellékutcából kikanyarodott elé egy autó. A balesetben senki sem sérült meg. A karambol egy jelzőlámpás kereszteződésben történt, a rendőrök vizsgálják, hogy ki hibázott.

Orbán Viktor személyesen vitte el Törőcsik Marinak a Kossuth Nagydíjat

A miniszterelnök személyesen vitte el Törőcsik Marinak a Kossuth Nagydíjat a színésznő velemi otthonába. A díjjal több évtizedes munkáját ismerték el, de betegsége miatt a nemzeti ünnepen nem tudta átvenni. 

Kiskenguru és kecskegidák születtek Miskolcon

Kiskenguru született a miskolci állatkertben. Valószínűleg még ősszel jöhetett a világra, de a gondozók csak néhány hete vették észre, ahogy kikukucskált anyja erszényéből. A legtöbb időt még most is odabent tölti, így egyelőre a nemét sem lehet tudni. Nem ő az egyetlen kis jövevény a miskolci állatkertben: 3 nap alatt 5 hófehér kiskecske is született. Az új jövevényekről készült további felvételeket megnézhetik ITT.

 

Intenzív osztályon a Dózsa György úti baleset vádlottja

Intenzív osztályon ápolják a Dózsa György úti baleset egyik vádlottját azután, hogy szívbillentyű- műtétje volt. Ügyvédje a Blikknek úgy nyilatkozott, hogy azóta nem tudott vele beszélni, ám úgy tudja, nem volt problémamentes a műtét.

Huszárok és régi szakmák mesterei a skanzenben

Huszárosan telik az ünnepi hétvége a Szentendrei Skanzenben. A szabadtéri néprajzi múzeumban a lovaskatonák harci bemutatói mellett régi szakmák mestereivel is találkozhatnak a látogatók. Egy igazi kovácsműhelyben azt is megnézhetik, hogyan készül a szablya vagy a huszárok lovainak patkója. A lovasbemutatóról készült felvételeket hosszabban megnézhetik ITT

Hosszúhétvége: Teltház a szállodákban

Tömve vannak a hotelek az ünnepi hosszúhétvégén. A szállodaszövetség szerint több helyen már hetekkel ezelőtt elfogytak a szabad szobák, vagyis nem volt könnyű dolga annak, aki az utolsó pillanatban döntött az utazás mellett.

Hód a panelházak között Szombathelyen

Hódot láttak a tízemeletes panelházak között Szombathelyen. A védett rágcsálót járókelők vették észre a szokatlan helyen. Vízügyesek szerint egyre több a hód Magyarországon és van, ahol komoly problémákat okoznak a patakokba épített gátjaikkal. Természetvédelmi szakemberek azonban azt mondják, még nem beszélhetünk túlszaporodásról. Látványosak, ám sokszor útban vannak a hódok által épített várak. A vízügyi szakemberek elmondják, miért.

Magyarországon is járt az új-zélandi merénylő

Magyarországon is járt az új-zélandi terrorista, aki két mecsetben 49 embert ölt meg. Bankkártya adatok szerint Brenton Tarrant tavaly év végén érkezett Magyarországra. Azt, hogy pontosan mennyi időt töltött itt, merre járt és mit csinált, nem lehet tudni. Hiába kérdeztük erről a Terrorelhárítási Központot, csak annyit írtak, hogy együttműködnek az érintett országok hatóságaival. A 28 éves ausztrál férfi több környező országban is járt.

CUKI: Kis kenguru és kecskegidák a miskolci állatkertben

Kis kenguru született a miskolci állatkertben. Valószínűleg még ősszel született, de a gondozók először csak néhány hete vették észre, ahogy kikukucskált az erszényből. Nem ő az egyetlen kis jövevény a miskolci állatkertben: 3 nap alatt 5 hófehér kiskecske is született.

Baby boom a miskolci állatkertben!

Kis kenguru született a miskolci állatkertben. Valószínűleg még ősszel jöhetett a világra, de a gondozók először csak néhány hete vették észre, ahogy kikukucskált anyja erszényéből.

HAGYOMÁNYŐRZÉS: A huszár előrefelé menekül

Huszárosan telik az ünnepi hétvége a Szentendrei Skanzenben. A szabadtéri néprajzi múzeumban a lovaskatonák harci bemutatói mellett régi szakmák mestereivel is találkozhatnak a látogatók.

Kokárdával szálltak fel a gólyák

Szélnek eresztették a gyógyult gólyákat a hortobágyi madármentők. A madaraknak sérüléseik miatt kellett itt tölteniük a telet. Mostanra annyira felerősödtek, hogy szabadon engedhetik őket és csatlakozhatnak az Afrikából visszatérő társaikhoz. Búcsúajándékként egy-egy kokárdát kaptak gondozóiktól. A szabadon engedés további pillanatait megnézhetik ITT.

 

Ágyúdörgés és huszárok a Budai Várban

Ágyúdörgés, puskaropogás és katonazene töltötte meg ma a Budai Várat, az ünnepi családi programokra sokan voltak kíváncsiak. Hagyományőrzők mutatták be az 1848-as katonák viseletét és fegyvereit, és akinek még nem volt, az maga is elkészíthette a saját kokárdáját vagy csákóját is.

Újabb fákat vágtak ki a Normafán

Újabb fákat vágtak ki a Normafa Projekt miatt. Erről a "Normafa nem park, hanem erdő" nevű Facebook csoport tett ki képeket közösségi oldalára. A kirándulók a fákért aggódnak, az önkormányzat viszont azt ígéri, nem lesz kevesebb a zöld terület. Közleményükben azt írták, ez a rész nem erdő volt, és olyan fákat vágtak ki, amelyek nem őshonosak a területen.

Frontális karambol Kiskunmajsánál, hárman életüket vesztették

Hárman haltak meg, amikor egy autós áttért a szemközti sávba és frontálisan ütközött egy másik kocsival. A két autóban összesen öten utaztak. Egy házaspár szörnyethalt, ahogy az a sofőr is, aki valószínűleg a balesetet okozta. . A helyszínen készült további felvételeket megnézhetik ITT

SZABADSÁG: Kokárdával eresztették útnak a gyógyult gólyákat

Szélnek eresztették a gyógyult gólyákat a hortobágyi madármentők. A madaraknak sérüléseik miatt kellett itt tölteniük a telet. Búcsúajándékként egy-egy kokárdát kaptak gondozóiktól.

Fegyőr mentette meg egy mentős életét

Fegyőr mentette meg a mentőst, akire késsel támadt egy részeg beteg Kecskeméten! A férfi azért fenyegette a mentőst, mert a pszichiátriára akarták átszállítani, de ő inkább hazament volna. Ekkor lépett közbe egy fegyőr, aki épp egy rabot kísért kórházba.

Másodpercekkel a vonat érkezése előtt hajtott át a síneken

A 17. kerületi vasúti átjáróban már pirosan villogott a lámpa, és a sorompó is leereszkedett, az autós ezt megkerülve hajtott át a síneken. Pedig nem kellett volna sokáig várnia, az átjáró mindössze 1 percig volt zárva.

Top 8 - Az épület, ami fél órával hamarabb robbant fel

Minden szerkesztőségben van egy különleges történet, mely annyira hihetetlen, vagy épp abszurd, hogy évekkel később sem merül feledésbe. Ilyen Ződi Péter híradós kollégánké is, méghozzá egy robbantásról 2004-ben, ahol az RTL kamerája előtt omlott össze egy több emeletes épület. A gond csak az volt, hogy fél órával a tervezett detonáció előtt.

VADBALESET:  Vaddisznókat és szarvast ütöttek el a 6-os úton

Vadak okoztak több balesetet a 6-os úton, Pécs közelében tegnap este. Először egy vaddisznókonda szaladt át az úton, az egyiket telibe kapta egy kocsi. Az ütközéstől az autó az egyik árokba, a vaddisznó pedig a másik sávba repült, ahol a szembejövő kocsi is nekiment, és végül az is az árokban kötött ki. Egy sérültet vittek el a mentők. Még tartott a helyszínelés, amikor pár száz méterrel odébb egy másik kocsi egy szarvast ütött el.

Házon kívül 2019-03-12


szerző:
2019.03.12. 22:55
Az 1879-es nagy árvízre emlékeztek Szegeden

Hajó- és lámpásfelvonulással emlékeztek az 1879-es árvízre Szegeden. 140 éve öntötte el a Tisza a várost, a három méteres vízben, több mint 5 ezer ház dőlt össze, 60 ezren maradtak otthon nélkül, 160-an haltak meg. 1970-ben és 2006-ben a nagy árvíznél is magasabb vízállást mértek, de a város megmenekült. A vízügy igazgatója szerint azért, mert az elődök tanultak az 1879-es tragédiából.

Facebookon kért segítséget az unokáit egyedül nevelő nagymama

Több mint húszezren osztották meg a közösségi oldalon egy nyolcvan éves, vilmányi asszony segítségkérését. Az asszony, aki súlyos beteg, két unokáját neveli egyedül, nagy szegénységben. Havonta százezer forintból élnek hárman, egy düledező házban. Egy ismerősük posztolta az asszony kérését, ami alapján az elmúlt egy hétben már nagyon sokan segítettek a családon. Ha segítene a néninek, ITT megteheti.

Újabb dugók a felújítások miatt

Lépésben haladó autók, fél órával hosszabb menetidő. Így indult a reggel az M0-s autópálya déli, felújítás alatt álló szakaszán. A Magyar Közút hétvégén telepítette a terelőbólyákat. Az autósoknak így most az M5-ös felé vezető oldalon két sávval kevesebbel kell gazdálkodniuk. A Balatoni úton és a belvárosban is dugóval kell számolni reggelente. Ugyanis hamarosan a hármas metró déli szakaszának felújítása is megkezdődik, így már elkezdték felfesteni az ideiglenes buszsávot.

Házaspár halt meg a tűzben

Saját házában égett bent egy házaspár a Baranya megyei Alsószentmártonban hétfőn este. A sportpálya melletti konténerekben kialakított lakásuk gyulladt ki. Fiuk csak azért nem égett bent, mert éppen a kocsmában volt, amikor az épület lángba borult. Híradónknak azt mondta, szerinte egy cigarettacsikk eshetett az ágyba, az okozhatta a tüzet.  

Szűk lett a felújított járda

Vannak, akik babakocsival inkább az úttesten mennek, mert nem férnek el a felújított járdákon Budapesten, az V. kerületben. Több helyeken parkoló autók foglalják el a járda felét, így van, ahol a sétálóknak alig fél méter marad. A Közlekedő Tömeg Egyesület szerint az önkormányzatnak a felszín helyett, inkább mélygarázsokban kellene parkolókat biztosítania a lakóknak.

Kordonnal védik a tőzikést

Kordonnal védik a tőzikést a Győr-Moson-Sopron megyei Csáfordjánosfán. Az elmúlt években több millió forint értékben taposták ki a védett növényt az erdőben. Ha valaki elhagyja a kijelölt utat, akár ötvenezer forintra is megbüntethetik. A tőzike eszmei értéke szálanként 10 ezer forint. Leszakítani és letaposni is szigorúan tilos.

Rendőrök mentettek ki egy férfit a megáradt Bodrogból

Rendőrök mentettek ki egy férfit a megáradt Bodrogból szombaton délután. A 62 éves sárospataki férfi kenujába kapaszkodva sodródott a folyón. Nem sokkal az után, hogy vízre szállt, felborult. A rendőrök az autójukból vették észre a bajba jutott embert. A közeli csónakházból kenut szereztek, és beeveztek az átfagyott férfiért, akinek úgy tudjuk, nem esett komolyabb baja.

Magyar siker a philadelphiai virágkötő világkupán

Magyar virágkötő mester a harmadik legjobb a világon! Mezőffy Tamás március elején, a philadelphiai világkupán érte el a rangos helyezést. A világversenyt az olimpiához hasonlóan négyévente rendezik meg, az idein 20 év után először volt magyar induló. A virágkötővel készült hosszabb interjút megnézhetik ITT.

SIKER: Magyar virágkötő mester a harmadik legjobb a világon

Mezőffy Tamás március elején, a philadelphiai világkupán érte el a rangos helyezést. A világversenyt az olimpiához hasonlóan négyévente rendezik meg, az idein húsz év után először volt magyar induló.

Tisztességes munkára vágyik az unokáit egyedül nevelő nagymama

A legjobban tisztességes munkát szeretne az a vizsolyi nagymama, aki egyedül gondoskodik 3 unokájáról és beteg férjéről. Összesen 100 ezer forintból élnek, amiből 90-et elvisz a rezsi és az albérlet. Korábban a férje is dolgozott, de sztrókot kapott és nem tudott visszamenni közmunkásnak. A család attól retteg, hogy ha nem tudják fizetni a számlákat, elvehetik tőlük a gyerekeket.

Gombnyomásra eltűnt a kamion rendszáma

Filmbe illő trükk az autópályán - egy rejtett kapcsolóval tüntette el a rendszámát egy kamionsofőr, így cselezte ki a kamerákat. Feltehetően nem fizetett autópályadíjat, rendszám nélkül pedig nem tudták azonosítani.

Több helyen is pusztított a viharos szél

Több méter magas fenyőt döntött egy családi házra a viharos szél csütörtökön Mihályiban. A ház lakhatatlanná vált, az ott élő asszony a rokonaihoz költözött. Szilben az általános iskola tetejét tépte fel a süvítő szél. Országszerte összesen 88-szor hívták ki a tűzoltókat szélvihar károkhoz.

4-es erejű földrengés Somogyban

Több fal megrepedt, a házakban mozogtak a bútorok, a Richter-skála szerint 4-es erősségű földrengés volt csütörtök este Somogyszobnál. A rengést körülbelül húsz kilométer sugarú körben érezték. Senki sem sérült meg, de a helyiek nagyon megijedtek. A szakemberek szerint a mostanit több utórengés is követheti.

CUKISÁG: Hazajutott Pötyi, az egy hónapos póniló

Visszakerült gazdájához a kedd hajnalban ellopott póni csikó, Pötyi. Az egy hónapos lovat a lopás után pár órával egy autó csomagtartójában fotózták le az M0-ás autóúton. Az állatot egy dányi család vette meg a tolvajoktól. Pötyit végül gazdája tőlük vitte haza.

Két kis takinborjú a csordában

Két takinborjúval bővült a nyíregyházi csorda, a legkisebb még csak két napos. Az, aki hirtelen nem tudja mi is a takin, nem kell szégyenkeznie. A kecskeformákhoz tartozó patásokat, ökörgazellaként is hívják, de sokan inkább a szarvasmarhákhoz hasonlítják a Himaláján őshonos állatokat.

Műanyagböjt a környezetért


szerző:
2019.03.07. 18:39
Műanyagböjt a környezetért

Úgynevezett műanyagböjtöt hirdetett a Humusz Szövetség. A nagyböjt időszakára eső kampánnyal azt szeretnék elérni, hogy minél többen mondjanak le az egyszer használatos műanyagokról és helyettesítsék azokat környezetkímélő, tartós eszközökkel. Szerintük ugyanis nem az újrahasznosítás a megoldás, hanem az, ha eleve kevesebb műanyagot használunk.

Három hetesek a szentesi hármasikrek

Hármas iker lányok születtek a szentesi Varga családba. 8 évnyi sikertelen lombik program után, két éve született meg Liliána, majd a család legnagyobb meglepetésére nem sokkal később az anyuka hármas ikrekkel lett állapotos. Mind a négy gyerek végül természetes úton fogant. A picik három hetesek. Mindannyian két kiló fölötti súllyal születtek és makkegészségesek.

Megakadályozta az ütközést, kitüntették a vasutast

Csak az járt a fejében, hogy mindkét vonatot megállítsa, mielőtt nagy baj történik. Ezt mondta híradónknak az a vasúti váltókezelő, akinek a lélekjelenléte akadályozta meg, hogy frontálisan ütközzön két személyvonat Miskolcon múlt hét pénteken. A vonatok 350 méterre álltak meg egymástól, a két szerelvényen összesen 168 utas volt, nem sérült meg senki. A vasutast elismerésben részesítette a MÁV vezérigazgatója.

Hetente átlagosan kétszer ütközött vonat és autó

Tavaly átlagosan hetente kétszer történt olyan baleset, amikor vonat és autó ütközött, mindegy negyedik halálos volt – közölte az RTL Híradó kérdésére a MÁV. A vasúttársaság szerint minden esetben az autósok figyelmetlensége okozta a tragédiát. A Budapesti Autósok Közössége épp tegnap készített videót arról, hogy hány sofőr néz körül, mielőtt a sínekre hajt. A rögtönzött felmérés szerint csak a vezetők mindössze 7 százaléka volt körültekintő.

Tragédia a vasúti átjáróban: 16 éves fiút gázolt halálra egy tehervonat

Zenét hallgatott, és a telefonját nyomkodta az a 16 éves fiú, akit hétfőn halálra gázolt egy vonat Monorierdőn. A nyáregyházi tinédzser épp iskolába tartott. Megvárta, amíg elmegy előtte egy vonat, de a szomszédos vágányon érkező szerelvényt nem vette észre. Esélye sem volt, a vonat halálra gázolta. Édesapja azt mondta az RTL Híradónak: képtelen feldolgozni fia értelmetlen halálát. Azt reméli: azzal, hogy a nyilvánosság elé áll, talán megmentheti más kamaszok életét.

TRAGÉDIA: „Ha 100-ból csak egy ember jobban odafigyel, a fiam nem hiába halt meg”

Zenét hallgatott, és a telefonját nyomkodta az a 16 éves fiú, akit hétfőn halálra gázolt egy vonat Monorierdőn. Megvárta, amíg elmegy előtte egy vonat, de a szomszédos vágányon érkező szerelvényt már nem vette észre, a vonat halálra gázolta. Édesapja azért állt a nyilvánosság elé, mert azt reméli, így megmentheti más kamaszok életét.

Most láthatja először a közönség a pécsi mamut csontjait

Éppen 90 évvel ezelőtt fedezték fel, de csak most láthatja először a közönség a pécsi mamut csontjait. Az állat maradványai évtizedekig porosodtak a raktárban, pedig amikor megtalálták, a legteljesebb hazai mamutleletnek számított. A csontváz háromnegyede került elő, de nem tartósították jól, ezért nagy része tönkrement. A most nyílt kiállításon a többit láthatja a publikum.

 

A BKV 40 év után is szívesen várja új, női kollégák jelentkezését

Évtizedekkel ezelőtt még megbámulták őket, volt, aki virágot is kapott, de ma már szinte természetes. 40 éve vezethetnek autóbuszt a nők is. Először 1979-ben ülhettek a sofőrszékbe, a BKV-nál akkor 19-en álltak munkába. Egyikük a kezdetekről ma is örömmel mesélt az RTL Híradónak. A BKV 40 év után is szívesen várja új, női kollégák jelentkezését. A sofőrhiány miatt bőven akad betöltetlen állás a társaságnál.
A XXI. század női buszsofőrökről szóló riportját ide kattintva nézheti meg.

Visszamenőleg béremelést ad dolgozóinak a Hankook

Januárig visszamenőleg 13,6 százalékos béremelést ad dolgozóinak a Hankook. Ezt azután jelentette be a cég, hogy a dunaújvárosi gyárban szerda kora reggel két órás figyelmeztető sztrájkot tartottak a munkavállalók, amiben a szakszervezet szerint több mint ezren vettek részt.

 

Öten haltak meg az autós miatt

Börtönbe kerülhet a sofőr, aki az ügyészség szerint halálos tömegszerencsétlenséget okozott az M3-as autópályán 2016 decemberében. Öten meghaltak, több mint harmincan megsérültek, amikor egy busz felborult, majd tíz autó egymásba rohant. Az ügyészség azzal vádol egy 49 éves nőt, hogy a baleset miatta történt. Előzni akarta a buszt, de a jeges úton megcsúszott, és nekicsapódott.

Tűz volt az idősotthonban, 65 lakót kellett kimenekíteni

Hatvanöt lakót kellett kimenekíteni egy noszvaji idősotthonból, miután hajnalban kigyulladt az épület tetőszerkezete. Több mint húsz tűzoltó fojtotta el a lángokat két óra alatt. Öt lakót az egri kórházba vittek megfigyelésre, mindannyian könnyen sérültek meg. A tűz okát egyelőre vizsgálják.

 

Metrószerelvény alá esett, de túlélte

Metró alá esett egy ember kedden este Budapesten. A hatvan év körüli férfi súlyos sérüléseket szenvedett, de túlélte. A szerelvény ugyanis nem gázolta el. A négyes metró egyik állomásán a sínpár között egy kisebb mélyedés van, ebbe esett bele, így a teste nem érte el a metrókocsi alját. Az eséstől szenvedett súlyos sérüléseket, kórházba vitték. A mentésről videófelvétel készült, amit ide kattintva nézhet meg.

Láthatták, hogy baleset történt, mégis elhajtottak

Láthatták, hogy baleset történt, mégis segítségnyújtás nélkül továbbmentek - vádemelést javasol a rendőrség egy házaspár ellen, akik tavaly hajtottak el egy baleset helyszínről. Kunfehértónál ütközött két kamion frontálisan, mindkét sofőr súlyosan megsérült. A baleset azért történt, mert a később elmenekülő sofőr vészfékezett, a kamionos pedig elrántotta a kormányt. Kiderült, a vészfékező sofőr, aki a feleségével ült a kocsiban, azért hajtott tovább, mert jogosítvány nélkül vezetett.

Ráborult egy matrac, meghalt egy 7 éves kisfiú

Ráborult egy matrac, meghalt egy 7 éves kisfiú Jánoshalmán, kedden délután. Híradónk úgy tudja, a nagymamájánál játszott az udvaron, amikor a fejére esett az ágybetét. Mentőhelikopter is érkezett a helyszínre, de már nem tudtak segíteni a kisfiún. Azt egyelőre nem tudni, hogyan történt a tragédia és vigyázott-e valaki a gyerekre a baleset idején. Az ügyben a rendőrség büntetőeljárást indított.

Túl van az életveszélyen a harmadik emeletről kizuhant kislány

Túl van az életveszélyen, intenzív osztályon ápolják azt a 4 éves mezőtúri kislányt, aki kiesett a harmadik emeleti lakásuk ablakából még vasárnap. Az anyja egyedül hagyta otthon, elment a piacra, a kislány pedig valahogy felmászott a konyhaablakba. Azóta a Baleseti Központban ápolják. A családtól úgy tudjuk, állkapocs műtétet végeztek rajta, és még nem tudni, lesz-e maradandó agyi károsodása.
A Híradó korábbi riportját itt tudja megnézni.

HAJMERESZTŐ: Újabb elképesztő előzést vett fel a busz kamerája

Egy pécsi helyi járatú busz kiengedett egy másik buszt a megállóból, mire ketten is leelőzték: az első mind a két busz mellett elment, a második viszont csak a hátsó mellett, majd a két jármű között gondolt egyet és befordult jobbra, a következő utcába. A busz szinte állóra fékezett – csak azért nem történt tömegbaleset, mert nem voltak utasok a járművön.

MENTÉS: Így mentették meg a metró alá esett utast

Kedden este egy utas beesett a 4-es metró egyik szerelvénye alá a Fővám téri állomáson. Az utas az úgynevezett életmentő árokba zuhant, megsérült, de túlélte a balesetet. A Katasztrófavédelem videót tett közzé a mentésről.
A Híradó riportját itt nézheti meg.

LÁNGOLT: Tűz ütött ki a noszvaji nyugdíjasotthonban

A noszvaji idősek otthona szerda hajnalban kapott lángra. Az 500 négyzetméteres épület teljes terjedelmében égett. Az otthonból 65 lakót kellett kimenteni, közül öten sérültek meg könnyebben, de ők is csak a menekítés közben szenvedtek kisebb sérüléseket.
A Híradó riportját itt nézheti meg.

Házon kívül 2019-03-05


szerző:
2019.03.05. 22:55
Kiirtották a kiemelten védett növényeket Balatonakalinál

150 méteren letarolták a kiemelten védett növényzetet Balatonakali volt kempingjének partján - értesült az Index. A területre hotelt és villaparkot építő cég elhatárolódik a pusztítástól, azt mondják, vizsgálják melyik tulajdonostársuk utasíthatott a munkálatra. A kormányhivatal bírságolási eljárást indított. A helyiek szerint 20 napon át irtották a nádast Akaliban a bejelentéseik ellenére.

Hanna, Zoé, Bence és Máté a legnépszerűbb utónevek

Hanna, Zoé, Bence és Máté. Ezeket a keresztneveket kapták az újszülöttet leggyakrabban tavaly. Ez derül ki a Belügyminisztérium legfrissebb listájáról. A fiúknál népszerű még a Dominik, a Marcell, és bekerült a top 20-ba Benett is. Sok lány kapta tavaly a Maja és Mira nevet. A Magyar Tudományos Akadémia Nyelvtudományi Intézetének munkatársa szerint sok szülő választ celebek után vagy épp sorozatok alapján nevet gyermekének.

Óriási dugók jöhetnek: hosszabb szakaszt újítanak fel az M0-áson

10 kilométer 1 óra alatt. Óriási dugó volt ma reggel is az M0-áson és a beruházó szerint még lesz is. Ugyanis még nagyobb szakaszon építkeznek majd az autóúton. Az új forgalmi rendet, a sáv- és csomópont lezárásokat a hétvégén alakítják ki. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő szerint folyamatosan dolgozik a kivitelező, annak ellenére, hogy a kritikák szerint sokszor senkit sem látni az építkezésen.

Életveszélyes állapotban van a harmadik emeletről kizuhant kislány

Nyugtatót kell szednie több szomszédnak is, akik látták a 4 éves Viktóriát, miután kizuhant egy társasház 3. emeletéről Mezőtúron vasárnap. Információink szerint a kislány egyedül volt otthon, amikor valahogy kiesett a konyhaablakból. Súlyos sérüléseket szenvedett, úgy tudjuk, már levették a lélegeztetőgépről, de még mindig kritikus az állapota.

Faág esett a felsővezetékre, több százezer forint a kár

Méteres lángokkal és dermesztő hanggal járt, amikor a faág a vasúti felsővezetékre esett ma hajnalban Kaposváron. A tüzet többen is videóra vették, mielőtt a tűzoltók eloltották volna. A szélvihar miatt keletkezett tűz több százezer forintos kárt okozott és öt vonat késett miatta.

Hamarosan újra ellepnek mindent a poloskák!

Csütörtöktől ismét 20 fok felett lehet a maximum. Merkl Ottó biológus szerint nemcsak a földeken, mindenhol több kártevőre lehet számítani a szokatlan meleg miatt. A szakértő szerint idén is lesznek úgynevezett inváziós rovarok, ilyen az ázsiai márványpoloska, a harlekin katica, és egyre több új lepkefaj rághatja le a haszonnövényeket.

RTL Híradó 2019-03-03


szerző:
2019.03.03. 18:00
Lángolt a nádas Szegeden

Több hektáron égett a nádas Szeged egyik kertvárosában. Olyan gyorsan terjedt a tűz, hogy a rendőrök többeket felszólítottak, hogy hagyják el otthonukat. Végül senki nem sérült meg. A tűzoltók szerint gondatlanság okozta a tüzet.

RTL Híradó 2019-03-02


szerző:
2019.03.02. 18:00
^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való