KERESÉS search-close

bérlés

10 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "bérlés"

68 milliót fizet az Energetikai Hivatal, hogy az elnöke a várban bérelhessen lakást

68 millió forintot fizet az Energetikai Hivatal azért, hogy az elnöke a Budai Várban bérelhessen lakást. Ezt a hvg.hu írta meg. Az állami hatóság vezetője Dorkota Lajos, aki korábban fideszes országgyűlési képviselő volt. Évek óta a Halászbástya közelében lakik egy önkormányzati lakásban. A képviselőtestület tegnap szavazta meg, hogy a 70 millióért cserébe a bérlőről 15 éven át a hivatal dönthessen.

Schmidt Mária cégétől bérli az irodaházat a kormány

Schmidt Mária kormánybiztos érdekeltségébe tartozó cégtől bérel irodaházat a kormány az Agrár-minisztériumnak, erről a HVG.hu írt. A tárcának azért kell költöznie, mert a Kossuth téri épületüket felújítják. Hogy mennyi közpénz kerül így Schmidt Mária családi cégéhez, nem árulták el.

95 százalékos kedvezményt ad a listaárból Garancsi István cége

Az ügyben az Együtt az Állami Számvevőszékhez fordul tiltott pártfinanszírozás miatt. Az ESMA szerint törvényesen járnak el és bármely párt bérelhet tőlük. Új megrendeléseket viszont már nem fogadnak be. Azt a Fidesz nem árulta el, hogy mennyit bérel az országszerte meglévő százezer helyből. Az ellenzéki pártok valamivel több mint 5 ezret.

Vár: tizenháromezer is lehet a lakbér

Nem mindenki tud olcsón ingatlan bérelni a várban, ez derült ki az Együtt által kikért dokumentumokból. Miközben a nagyvállalkozó Garancsi István cége mindössze tizenháromezer forintot fizet az önkormányzatnak egy lakásért, addig ugyanabban az utcában egy garázst ötvenezerért ad ki az első kerület. Az ottani ingatlanügyek miatt már nyomoz a rendőrség. A fideszes önkormányzat szerint minden szabályos, a Garancsi érdekeltségében lévő cég korábban szerzett bérleti jogot a lakásra. Akkor havi kétezer négyszáz forintot kellett fizetniük érte.

Ő adta a legjobb ajánlatot, ezért bérel kedvezményesen lakást

Ő adta a legjobb ajánlatot, ezért bérel kedvezményesen lakást az I. kerületben az általa vezetett önkormányzattól Nagy Gábor Tamás. A budavári polgármester a Magyar Hírlapnak adott interjút, amelyben most először a kerületi lakásbotrányokról is beszélt. Azt mondta, az ő lelkiismerete tiszta és karakter gyilkosságnak tartja az ügyet. Korábban kiderült, hogy nem csak a polgármesternek jutott kedvezményes bérlakás, hanem a volt feleségének a cége és a szülei is osztoznak egy hasonló ingatlanon.

Piaci ár felett bérelnek irodát

35 négyzetméter havi 235 ezer forintért. Ez nem egy luxusgarzon, hanem egy képviselői iroda bérleti díja Dunaújvárosban. Az országgyűlés hivatala évente 444 millió forint közpénzt költ a honatyák saját irodáira, ahol a választók felkereshetik képviselőiket. A Direkt 36 nevű oknyomozó portál és a Házon kívül kutatásaiból kiderül: az irodák egy részét jóval a piaci ár felett bérlik, más részüket viszont szinte meg sem lehet találni.

Drága és eldugott képviselői irodák

Még több eldugott, drága képviselői irodára bukkant a Házon kívül és a Direkt36 - egy kecskeméti képviselő például maga is meglepődött, mikor közölték vele, mennyibe kerül az irodája. A szerdai műsorban mutattuk be, hogy több képviselő bérel több százezerért olyan irodákat, amelyeket egy választópolgár csak nehézkesen találhat meg. Lázár János azt mondta, az irodabérlési és támogatási rendszer alapjaiban nem rossz.

Vajnától bérelt ingatlant az állam

Egymilliárd forintért bérelt Andy Vajnától épületet az állam, hogy legyen hol működnie Szerencsejáték Zrt. kaszinójának - írta a Népszabadság. Magát a Tropicana Casinót is a filmügyi biztostól vette meg az állami cég, az épület azonban nem járt vele, azt évről-évre külön kellett bérelni. Ez került négy év alatt összesen egymilliárdba. Most pedig a kaszinó ismét Vajnáé lett.

Lakásmizéria: Venni vagy bérelni?

Két család, két dilemma, egy szakértő. A hitel drága, a pénz kevés, mi a megoldás? Saját lakás vagy nem saját? Melyik éri meg?

Beléptető: Az állam kétszer fizet, egyet kap?

Az államnak újra meg kellene vennie azt a stadion beléptető rendszert, amelyért egyszer már több milliárd forintot fizetett.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való