KERESÉS search-close

bér

41 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "bér"

Politikusok köszöntötték a nőket

Egyenlő munkáért egyenlő bért! - ezt követelte nőnap alkalmából tartott konferenciáján az MSZP délelőtt. Szerintük Magyarországon csak abban egyenlők a nők és a férfiak, hogy ugyanannyit kell dolgozniuk.

Tévedésből kapták meg fizetésük hússzorosát

Nagy örömmel láthatták egy belga gyár dolgozói, hogy idén kivételesen ők is kaptak éves bónuszt a cégtől, méghozzá meglehetősen nagyvonalút: fizetésük közel hússzorosát utalták át számlájukra. Hamar kiderült azonban, hogy csodák nincsenek. A jutalomból ugyanis csak véletlenül részesültek egy bérszámfejtési hiba miatt, és az összeget vissza kell fizetniük.

A többség átlag alatt kereshet

Az emberek csaknem 70 százaléka átlagfizetés alatt keres Magyarországon - erre jutott a Policy Agenda a Pénzügyminisztériumtól kikért adatokból. Kiszámolták azt a mutatót is, amely szerintük közel áll a valósághoz. Ez mindössze havi bruttó 242 ezer forintra jött ki, az átlagbérnél 85 ezerrel kevesebbre.

Hatalmasak a bérkülönbségek

Havonta átlagosan több mint 122 ezer forinttal keresnek többet a budapestiek nettóban, mint a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében élők. Ez is kiderült a statisztikai hivatal legutóbbi kereseti adataiból.

Több munka kevesebb pénzért

Sokat dolgoznak a magyarok, kevés pénzért – ez derül ki egy friss nemzetközi összehasonlításból. Eszerint csak Mexikóban, Lettországban és Görögországban fizetnek kevesebbet egy ledolgozott munkaóráért, mint Magyarországon.

Turisztika: 240 ezres minimálbér

Bruttó 240 ezres minimum fizetésre számíthatnak januártól az éttermek és a szállodák dolgozói. A turisztikai munkaadók ugyanis havi 60 ezer forinttal megtoldanák a jövő évi szakmunkás minimálbért - az érdekképviseletük szerint, így akarják leküzdeni a rekord magas munkaerőhiányt. Ráadásul a bérkiegészítés nemcsak a minimálbéreseknek, hanem minden munkavállalójuknak arányosan járna. A szakszervezet üdvözli a döntést, és azt ígérik, egy éven belül a vendéglátás színvonala is helyreállhat.

Emelés után is ugyanannyit kapnak

Egyetlen forinttal sem kapott több fizetést a minimálbéresek egy része a szociális intézményekben, hiába várták a kötelező béremelést. Több intézményben annyival csökkentek a pótlékok, amennyivel az alapbéreket emelni kellett. A szociális államtitkár szerint ilyen rosszul kevesen jártak. Viszont most 46 milliárd forinttal többet kapnak az intézmények, hogy fedezni tudják a béremelés miatti plusz költségeiket.

A nők kevesebbet keresnek, mint a férfiak

15 százalékkal keresnek többet a férfiak, mint a nők Magyarországon - ez derül ki az Eurostat legfrissebb kutatásából. Az egyenlőtlenséget tekintve Európa középmezőnyében vagyunk. A kormány szerint az egy évvel ezelőtti adatokhoz képest javult a helyzet. Az LMP-nél viszont azt mondják, csak az elfogadható, ha azonos munkáért azonos bért kapnak a nők is.

Házimunka: évi 130 nap ingyen robot

A Központi Statisztikai Hivatal, a KSH keddi konferenciájáról két meghökkentő szám: 2009 és 2010 között, egy év alatt, a 15 és 84 év közötti magyar lakosság minden egyes tagja naponta átlagosan 164 percet töltött olyan munkával, amiért fizettek és ennél jóval többet, napi 214 percet, azaz több mint három és fél órát olyan munkával, amiért senki nem fizetett. Erről, a láthatatlan munkáról beszélgetünk.

Nem kapnak meg minden bért a mentősök

Elégedetlenek az Országos Mentőszolgálat dolgozói, többen a nyilvánossághoz akarnak fordulni, sőt van, aki már a munkát is megtagadná. Egyebek között ez áll abban a levélben, ami az RTL Híradó birtokába került.

Nyomorúságos orvosbérek, van kiút?

A nyomorúságos orvosfizetésekre régen sem volt, ma sincs válasza a magyar államnak. Az idő múlásával az orvosbéreket többszörösükre kellene emelni. De ami tegnap nem ment, holnap még nehezebb. A kerülőút: egy terv enyhítene a hálapénz elfogadásának tilalmán. Így évi néhány milliárddal több jutna a kórházi orvosoknak. Mit szólnak ehhez az érintettek?

DK: Arcátlanul sok a MÁV-vezér fizetése

Két millió 600 ezer forintot keres havonta Dávid Ilona a MÁV és a GYSEV vezetője – írta meg a Bors. Ez 600 ezer forinttal több, mint amit a törvény megenged az állami vezetők számára. A havi 2,6 tized milliós fizetést a MÁV is megerősítette. A kormány nem reagált. A DK szerint Dávid Ilona fizetése arcátlanság. Közben az is kiderült: Dávid Ilona élettársa év eleje óta a MÁV egyik cégénél kapott állást.

A Fidesz nem támogatja saját képviselőjének felvetését

Másfélszeresére emelné a kistelepülések polgármestereinek fizetését egy fideszes képviselő, pedig épp a kormánypárt csökkentette drasztikusan a települések vezetőinek bérét tavaly ősszel az önkormányzati választások előtt.

Megkapják az elmaradt túlórapénzt is

Aki még mindig nem kapta meg a túlórapénzét, az személyesen az államtitkárnál tegyen panaszt. Ezt kéri Zombor Gábor egészségügyi államtitkár, miután néhány hete a Házon kívülben mutattuk be egy ápolónő történetét, aki végső elkeseredésében fordult a nyilvánossághoz. Azt állította, hogy több kollégájával együtt hosszú hónapok óta nem fizették ki a túlóráikat az egyik fővárosi kórházban. A minisztérium a riport után indított vizsgálatot és mindent rendben talált.

Vita a CBA-s keresetekről


szerző:
2015.02.13. 18:35
Vita a CBA-s keresetekről

A kiskereskedelmi láncok közül a CBA-nál keresnek a legrosszabbul a dolgozók, legalábbis a Figyelő elemzése szerint. A lap szerint átlagosan bruttó 134 ezer forintot visznek haza havonta, míg az Aldi ennek a duplájánál is többet, csaknem bruttó 300 ezer forintot ad az alkalmazottaknak. A CBA perel jó hírnevének megsértése miatt, míg a lapnál Híradónknak azt mondták: ők átlagértéket közöltek.

Fókusz 14-12-10


szerző:
2014.12.10. 19:25
Fókusz 14-12-10

Fókusz: Titkok és hazugságok - Még lánya sem tudta, hogy álorvosként dolgozik. Tiszanána házirorvosa mindenkit megvezetett. Meglehet ebből élni? - Mennyit keres egy magyar pedagógus és mennyit egy külföldi? Fiatal és idősebb korosztályt kérdeztünk megélhetésükről. Szörnyű hír - A Való Világban tudta meg, hogy meghalt a nagymamája. VV Dóri vajon feladja a játékot?

Elkeserítő fizetések, hihetetlen munkahelyzet

Százezret sem visznek haza még 30 év munkaviszony után is a bölcsődei nevelők és az idősek gondozói. A szakmából szinte mindenki menekül, de akkor ki fog vigyázni a gyerekeinkre és a szüleinkre? Mire elég nyolcvanezer egy hónapban?

Budapesten sokkal jobban keresnek


szerző:
2014.09.16. 18:30
Budapesten sokkal jobban keresnek

Budapesten csaknem kétszer akkora az átlagjövedelem, mint Szabolcsban. Ez is kiderült a Nemzeti Adó- és Vámhivatal 2013-ról készített jelentéséből.
 

Újra kétségbeejtő helyzetben Vilmány

A Borsod megyei településen több mint 40 milliós tartozást halmoztak fel.

A jól keresőknek kedvez csak az adótörvény

Havi 140 ezer forintos fizetés alatt csökken, afölött nő a nettó bér a kormány új adótervei miatt.

Nőttek a bruttó átlagkeresetek


szerző:
2011.07.19. 10:38
Nőttek a bruttó átlagkeresetek

Májusban a bruttó átlagkeresetek 6,7 százalékkal, az első öt hónapban 3,4 százalékkal nőttek a 2010-es időszakhoz képest.

A kormány határozná meg a béreket

Két évig a kormány határozná meg, hogy mennyivel kell emelni a 300 ezer forint alatt keresők bérét.

Többet dolgozhatunk ugyanannyiért

A dolgozó heti 44 órás munkára is kötelezhető, ugyanannyi bérért, amennyit a 40 órás munkahét után kap.

A biztonsági őrök zsebében landolt a pénz

Lebukott egy vagyonvédelmi cégcsoport, amely körülbelül 500 dolgozót jelentett be minimálbéren, miközben jóval többet fizettek nekik.

Negyedével többet keresnek a férfiak a nőknél

Egy kutatás szerint a férfiak átlagjövedelme 256 ezer forint, míg a nők átlagosan havi 192 ezer forintot vihetnek haza.

Túl sokat akarnak a pályakezdők


szerző:
2011.03.03. 14:32
Túl sokat akarnak a pályakezdők

Túlzott fizetési elvárásokkal érkezik állásinterjúra a fiatal pályakezdők jelentős része.

Leszorítják a miniszterelnöki biztosok bérét

A miniszterelnöki biztos se kereshessen kétmillió forint fölött. Így módosítaná a kormány tagjairól szóló törvényt Szijjártó Péter.

Radikális változások az orvosok jövőjéért

Azért, hogy ne legyen még nagyobb a szakemberhiány, egy úgynevezett életpálya modellt dolgoz ki a nemzeti fejlesztési minisztérium.

Gyógyszergyártó cég emeli az orvosok bérét

Egyre nagyobb a hiány az országban neonatológus orvosból.

Több fizetésre számítanak a tanárok

Legalább 1-1,5 százalék körüli keresetkiegészítést várnak a pedagógusok jövőre.

Csak jövő tanévtől kapnak többet a tanárok?

Legkorábban a 2011/12-es tanévben lesz mód a pedagógusok fizetésének emelésére.

Gyarapodó német fizetések


szerző:
2010.08.23. 09:56
Gyarapodó német fizetések

Az elmúlt négy évben majdnem 120 euróval nőtt a bruttó német átlagkereset.

Az államtól kapnák bérüket az óvónénik

Így az önkormányzatok nem tudnak a béreken spórolni és csoportokat összevonni.

Havi 15 milliót fizetünk ki a miniszterekre

A szocialisták szerint nő az új kormány minisztereinek fizetése, a Fidesz viszont azt mondja: változatlan marad.

Nem fizettek a dolgozóknak


szerző:
2010.04.27. 17:15
Nem fizettek a dolgozóknak

Három havi bérrel és a végkielégítéssel tartozik csaknem nyolcvan dolgozójának egy a kadarkúti varroda tulajdonosa.

Kevesebben dolgoznak, de többet keresnek

Az év első két hónapjában 3,5 százalékkal nőttek a reálkeresetek a versenyszférában.

Újabb demonstráció a szörpüzemnél

150 embernek szűnt meg a munkahelye csaknem egy évvel ezelőtt, akik azóta sem kapták meg elmaradt bérüket.

Megszorítások Romániában


szerző:
2009.12.25. 16:53
Megszorítások Romániában

Befagyasztanák a nyugdíjakat és az állami alkalmazottak bérét jövőre.

Fagyos év jön a honi bérekre


szerző:
2009.10.15. 07:34
Csak a keveset keresők bérét emelnék

Az alacsonyabb jövedelműek bérét emelné a kormány jövőre.

„Arcpirító vezetői fizetések”

Az állami vállalatok vezetőinek fizetéscsökkentését kéri a Fidesz.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való