KERESÉS search-close

bányató

28 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "bányató"

Nyékládházi tragédia: anya és fia végignézte, ahogy családtagjaikkal együtt elsüllyed az autó!

Anya és fia végignézte, ahogy családtagjaikkal együtt elsüllyed az autójuk a tóban. A pénteki tragédiával kapcsolatban a Blikk írta meg, hogy a család valószínűleg nyaralni ment a nyékládházi bányatóhoz. A lap szerint az anya és a fiú a sátorban aludtak, az apa és 10 év körüli kislánya pedig az autóban. Mindketten a vízbe fulladtak.

Bányatóba fulladt egy 35 éves férfi

Bányatóba fulladt egy 35 éves férfi a Borsod megyei Muhinál. Úszni ment a vízbe szombat délután, de hirtelen elmerült és már nem tudott a felszínre jutni. Holttestét speciális mentők találták meg 6 méter mélyen. Hogy miért merült el, egyelőre nem lehet tudni.

 

Még mindig sokan fürdenek tiltott helyeken

Ott tilos, ahol tiltják, egyébként pedig szabad - világos és viszonylag egyszerű szabálya van a bányatavakban való fürdőzésnek. Sokan választják a természetes vízpartokat a nagy melegben, és fürdenek is, annak ellenére, hogy a kiszámíthatatlan vizek balesetveszélyesek lehetnek. A szabályozás egyébként elég megengedő: olyan részeken nem szabad a vízbe menni, ahol táblával tiltják a fürdést, vagy amelyek el vannak kerítve.

Vízbe fulladt egy 16 éves fiú

Tragikusan végződött a tanulmányi kirándulás: egy 16 éves fiú lelte halálát a bányatóban, Rudabányán. Egy borsodi középiskola tanulói vettek részt a kiránduláson, amelynek része volt az, hogy megnézték a bányatavat is. Úgy tudjuk, a gyerekek közül többen lementek a vízpartra, ahol a tiltás ellenére belementek a vízbe. Az egyik fiú  váratlanul elmerült.

Tartanak a bányató feltöltésétől

Hulladékkal töltik fel a bányatavat, környezetszennyezéstől tartanak a helyiek. A Pest megyei Bugyi-Felsővány lakói szerint veszélyes anyagok is kerülhetnek a tóba, onnan pedig a talajvízbe. A bányató tulajdonosa az RTL Híradónak azt mondta, nem kell aggódniuk a lakóknak. A kormányhivataltól van engedélyük a tó feltöltésére, amelyhez válogatott, és nem veszélyes hulladékot használnak.

Víz alatti karácsony


szerző:
2016.12.11. 18:42
Víz alatti karácsony

Alig 7 fokos vízben állítottak karácsonyfát Hegyeshalomban. Két tucat búvár merült alá a bányatóban, hogy a hagyományokhoz hűen levigyenek egy feldíszített fát. Volt, aki a merülés után, a búvárruhát ledobva egy szál rövidnadrágban is megmártózott.

Büntetnek a bányatavaknál a rendőrök

Több tízezer forintos bírságot vagy az életét is kockáztatja az, aki bányatóban fürdőzik. Híradónk ennek ellenére sok emberrel találkozott, aki fittyet hány a tiltásra és az akár 50 ezer forintos bírságra. Pest megyében a bányatavakat és a folyószakaszokat is folyamatosan ellenőrzik a rendőrök, aminek a strandolók persze nem örülnek.

Kimentették a fürdőzőt, de másnapra meghalt

Másfél órán át küzdöttek a mentők egy fürdőző életéért a Mályi-tó partján, szombaton, a férfi másnap reggelre meghalt. Eszméletlen állapotban húzták ki a vízből, nem tudni, miért lett rosszul. Azonnal mentőt hívtak hozzá, valaki ott helyben próbálta újraéleszteni, de végül mégsem sikerült megmenteni az életét. A hirtelen mélyülő bányatavak veszélyesek, és ha valaki bajba kerül, a mentés sem könnyű.

Két autót is kihúztak a bányatóból

Egymás után két autót emeltek ki egy bányatóból a miskolci speciális mentők vasárnap este. Egy szemtanú szólt a rendőröknek, hogy egy autó gurult a vízbe. A speciális mentők meg is találták az elmerült kocsit. A sofőrje nem élte túl a balesetet. A mentéskor a búvár a víz alatt egy másik autóra is bukkant.

Hőségriadó szombattól!


szerző:
2015.07.03. 18:12
Hőségriadó szombattól!

A legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást rendelt el az országos tiszti főorvos. Már pénteken is nagyon meleg volt, a Balatonnál, szökőkutakban és bányatavakban hűtötték magukat az emberek. Ez utóbbi kettő azonban veszélyes. Enyhülés legkorábban jövő héten szerdán várható.

Ezért veszélyesek a bányatavak


szerző:
2015.06.12. 18:15
Ezért veszélyesek a bányatavak

A bányatavak többségében tilos és életveszélyes a fürdés, a hőségben mégis sokan hűtik le magukat ott. Búvárok segítségével jártunk utána, hogy ez miért olyan veszélyes.

Mit tegyünk, ha fuldoklót látunk a vízben?

A dunai vízirendőrség mentőcsapatát kísértük el járőrözni. A vízben, főleg a nyílt vízen egyik pillanatról a másikra megtörténhet a baj. És ha nem érkezik időben a segítség, bekövetkezik a tragédia. Újvári Mihály riportja.

A bányatavak veszélyei

Megérkezett az igazi strandidő, így sokan veszik az irányt a vízpartok felé. De nem mindegy, hogy milyen partokra, mert ilyenkor nyáron számtalan baleset és haláleset történik a nem kijelölt fürdőhelyeken. Miért veszélyesek a bányatavak? Csiszér-Kovács Viktóriát, az ORFK szóvivőjét kérdeztük.

Szoknyás fürdőnadrág

Állami támogatás és egyéb kedvezmények lakásvásárláshoz. Júliusban jön a CSOK, megbeszéljük, hogy mit is jelent ez pontosan. Itt a jó meleg, fürdőzésre csábítanak a bányatavak, de, hogy milyen veszélyeket rejtenek, megtudhatjuk holnap. Valamint érkezik hozzánk Cooky, aki elárulja mit szól az új divathoz, a szoknyás fürdőnadrághoz.

A 16. fa is elmerült


szerző:
2014.12.20. 18:55
A 16. fa is elmerült

Ha karácsony, akkor bizony a hegyeshalmi búvárok lemerülnek. Ezúttal is tucatnyian mentek a közeli bányatóra, hogy elhelyezzenek egy karácsonyfát a tó fenekén. 16 éves hagyomány náluk, hogy minden évben összejönnek karácsony előtt és feldíszítenek egy fát, amit a mélybe visznek, és odalent filmre is vesznek.


 

BÚVÁRKARÁCSONY: Már egy kisebb erdő van a tó fenekén

Kötéllel húzták a tó fenekére a feldíszített karácsonyfát. Lent a mélyben már 15 fa van. Egészen elképesztő látvány, hiszen nagyrészüket már kagyló borítja. Nem csak fenyőket rejt a tó, a novemberben elhelyezett halloween-tök is jól látszik még.
 

Csak a holttestét hozták ki a partra

Megtalálták a Szigetszentmiklós és Csepel határában lévő bányatóban elmerült férfi holttestét szombat este.

Újraélesztették a bányatóban elmerült férfit

A szabadnapjukon merülési gyakorlaton részt vevő tűzoltósági búvárok mentették meg egy ember életét, aki elmerült a bányatóban.

Nyáron aktívabbak a gyermekbűnözők

A nyári szünet idején a gyermekek gyakrabban keverednek bűncselekményekbe.

Féltek a víztől a bányatóba fulladt gyerekek

Nem tudtak úszni és féltek a víztől - ezt mondták a szüleik arról a két kisgyerekről, akik szombaton fulladtak bele egy bányatóba Dévaványa mellett.

Bányatóban merült el két gyerek

Két gyermek, egy 10 éves fiú és egy 8 éves kislány megfulladt egy bányatóban a békés megyei Dévaványán szombat délután.

Bányatóba fulladt egy férfi


szerző:
2010.07.04. 13:52
Bányatóba fulladt egy férfi

Versenyt úszott a barátjával, de közben rosszul lett és a vízbe fulladt egy férfi.

Vigyázzunk a bányatavakkal!


szerző:
2010.06.18. 19:38
Vigyázzunk a bányatavakkal!

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a balesetek elkerülése érdekében a bányatavak veszélyeire hívja fel a figyelmet.

Megtalálták az eltűnt horgász holttestét

A férfi pecázás közben, a csónakjából zuhant egy Zala megyei bányatóba.

Bányatóba fulladt egy fiatal Zalában

Úszni indult, ám elmerült a tótszerdahelyi bányatóban egy fiatal férfi vasárnap reggel.

Tó mélyére száműzték a hajómatuzsálemet

Elsüllyesztették a legrégebbi magyar hajó maradványait egy bányatóban.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való