KERESÉS search-close

autóhitel

23 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "autóhitel"

Rosszul jártak az ügyfelek

Több mint 150 ezer hitelszerződésből kellett az ügyfelekre hátrányos feltételeket törölniük a bankoknak. A jegybank főleg autókölcsönök miatt 20 pénzintézetre csapott le.

Hitelcsapdában a Bodrogi házaspár

Milliós hitele miatt támadják Bodrogi Gyulát és feleségét, Vojt Ágit. A Nemzet Színésze nemrégiben egy bulvárlapnak vallott a család menthetetlen helyzetéről, melybe egy autóhitel sodorta őket.

50 ezer autóhiteles törlesztője nő

Több mint 50 ezer autóhiteles törlesztője emelkedik a forintosítás után - a Bankmonitor szerint. Sokan nem értik a drágulás okát, pedig a mostanáig fix törlesztőjükért cserébe ők maguk vállalták, hogy később fizetik majd meg az árfolyamkülönbséget. A Nemzeti Bank szerint az adósok döntő többségének csökken majd a törlesztője - áltagosan 10 százalékkal.

Már postázzák a bankok az autóhitelek forintosításáról szóló tájékoztatókat

A határidő csak jövő kedden jár le, de lesz, aki hamarabb megkapja a papírt. A jegybank úgy számol, az adósok kétharmadának csökken majd a törlesztője - átlagosan 10 százalékkal.

Érkeznek az autóhitel elszámolások

Lezárult a deviza alapú autó- és személyi hitelek forintosítása. A bankoknak december 15-ig kell az ügyfeleket értesíteni arról, hogy a jövőben mennyi lesz az új kamat és az új törlesztőrészlet. Ezáltal könnyen lehet, hogy sokan nemhogy jobban, hanem rosszabbul járnak majd. Hogy ez pontosan mit is jelent, arról Bihari Krisztina, ügyvédet kérdeztük.

Eldőlt az autóhitelesek sorsa

Országgyűlés tegnap döntött a devizában felvett autóhitelek forintosításáról, amit az augusztus 19-i árfolyamon hajtanak végre. Az intézkedés több, mint 230 ezer hitelest érint, és rengeteg kérdés felmerül az árfolyam, a tájékoztatás és végrehajtás kapcsán. A részletekről és a végrehajtásról Dr. Fülöp Zsuzsannát, az MNB felügyeleti szóvivő-helyettesét kérdeztük.

A nemfizetők  száma heteken belül tízezrekkel nőhet

A devizahitelek forintosítása ellenére forintban is egyre többen képtelenek fizetni hitelüket. Elveszíthetik otthonukat? A kormány a devizaalapú autóhiteleseket menti, holott a forintban felvett autóhitelek felét már nem fizetik. Mit mond az illetékes államtitkár és mit a szakértő?

Döntött a kormány az autóhitelek forintosításáról

Még idén végleg lezárulhat idehaza a devizahitelek korszaka, ugyanis megszületett a megállapodás, amely szabályozza a személyi és autóhitelek forintosításhoz kapcsolódó ügyletek legfontosabb feltételeit. Az ügyfeleknek eddig visszaadott 1.000 milliárd forinton felül ez további 31 milliárd forint jóváírását jelenti. A részletekről dr. Csapó Szandra, jogi előadóval beszélgettünk. 

Forintosítják az autóhiteleket


szerző:
2015.08.19. 18:30
Forintosítják az autóhiteleket

Eldőlt, forintosítják a deviza alapú autóhiteleket és személyi kölcsönöket is. Végső soron olyan árfolyamon, mint amilyenen korábban a lakáshiteleket. Ezt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter jelentette be, miután megállapodást írt alá a Bankszövetséggel.

Forintosítják az autóhiteleket is

Hogy mikor, és milyen árfolyamon, arról még nem döntöttek. Januárban a miniszterelnök még arról beszélt, hogy a devizaalapú autóhiteleknél az államnak nincs lehetősége beavatkozni.

Forintosíthatnák a bankok az autóhiteleket

Ugyanazon az árfolyamon forintosítanák az autóhiteleket, személyi kölcsönöket, mint a lakáshiteleket - értesült az RTL Híradó. A kormány akár adókedvezményt is adna a bankoknak a kedvező árfolyamért cserébe. Az adó és pénzügyi államtitkár azt mondta, nem tenné kötelezővé a forintosítást, mégis a maradék devizahitelek tömeges kivezetésére számítanak év végéig. A Bankszövetség megerősítette, hogy az autóhitelek átváltásról tárgyalnak.

Dolgoznak az autóhitelek forintosításán

A kormány dolgozik a devizalapú autóhitelek és személyi kölcsönök forintosításán. Ezt mondta péntek reggel Orbán Viktor az állami rádióban. Pedig korábban a miniszterelnök és a Nemzetgazdasági Minisztérium is azt nyilatkozta: a kormány nem dönthet ebben az ügyben. Hiába kerestük a kormányt és a minisztériumot, nem árulták el, hogy mikor és milyen árfolyamon tervezik a forintosítást és hogy mi változott az elmúlt pár hétben. Az MSZP szerint Orbán Viktor végre belátta, hogy a kormánynak cselekednie kell.

A jegybank szerint elenyésző a hibás devizahiteles elszámolás

A jegybank szerint elenyésző a hibás devizahiteles elszámolás. Csütörtökön vizsgálatot indítottak, miután árfolyamgátas ügyfelek jelezték, hogy megemelt törlesztőkről kaptak értesítőt. Mára kiderült, valószínűleg félreértés történt, az érintett bankok felesleges információkat is feltüntettek az elszámolásban. Néhány pénzügyi vállalkozás viszont saját maga kérte az adósok egy részét, hogy tekintsék semmisnek a kiküldött táblázatokat. Új értesítőt ígértek jövő hétre, más adatokkal, túl a törvényes határidőn.

Előzetes: A kormány dolgozik a devizalapú autóhitelek és személyi kölcsönök forintosításán

Ezt mondta péntek reggel Orbán Viktor az állami rádióban. Jelenleg összesen 300 ezer devizaalapú autóhitel és több tízezer személyi kölcsönszerződés van. Részletek hat órakor az RTL Híradóban.

Sokkoló meglepetés a devizahitelesek banki elszámolásában

Akár egymillió forint is lehet az utolsó havi törlesztő az autóhitelesek egy részénél, pedig éppen a részletek csökkenésére számítottak. A tanácstalan ügyfelek az RTL Híradót keresték meg, mert nem értik a bankjuktól kapott kimutatást. A pénzintézet szerint mindent a szerződés alapján számoltak. Az elemző azt mondja, az ügyfelek most szembesülnek azzal, hogy évekkel ezelőtt pontosan mit is írtak alá.
 

Az autóhiteleket is forintosíthatják?

Központilag forintosíthatják a devizaalapú autóhiteleket és személyi kölcsönöket. Ezt helyezte kilátásba a jegybank ügyvezető igazgatója az állami televízióban. Három hónapja a miniszterelnök még kizárta az állami beavatkozást. Miután januárban rögzítették a lakáshitelek törlesztőjét, az autóhitelesek már 14 százalékkal többet fizetnek. Az RTL Híradónak nyilatkozó szakértő szerint kizárt, hogy bankok kedvezményes árfolyamon váltsanak.

Központilag forintosíthatják az autóhiteleket

Központilag forintosíthatják a devizaalapú autóhiteleket és személyi kölcsönöket. Ezt helyezte kilátásba a jegybank ügyvezető igazgatója az állami televízióban. Három hónapja a miniszterelnök még kizárta az állami beavatkozást. Miután januárban rögzítették a lakáshitelek törlesztőjét, az autóhitelesek már 14 százalékkal többet fizetnek. Az RTL Híradónak nyilatkozó szakértő szerint kizárt, hogy bankok kedvezményes árfolyamon váltsanak.
 

Devizahiteles elszámolás: Kik nem ülhetnek ölbe tett kézzel?

A devizahitelesek döntő többsége gond nélkül megkaphatja az elszámolásról szóló levelet a bankjától, ám ez nem vonatkozik mindenkire. Mi a teendője a végtörlesztőknek, az árfolyamgátasoknak, és az autóhiteleseknek?

Mire számíthatnak az autóhitelesek?

Sok a kérdőjel és a félreértés az autóhitellel és a lízingszerződéssel rendelkezők fejében a devizahitelek elszámolásával kapcsolatban. Mi vonatkozik rájuk és mi nem? Ezt is tisztáztuk Dr. Fülöp Zsuzsannával, a Magyar Nemzeti Bank  felügyeleti szóvivő-helyettesével.

Lakáshitelesek igen, autóhitelesek nem

Senki se hitte volna, hogy ez történik, de mégis megtörtént. Hogy a svájci frank árfolyama egyik pillanatról a másikra az egekbe szökik. A lakáshiteleket már forintosították, így ezek az adósok most megúszták. Az autóhitelesek azonban nem. Sokan aggódhatnak most, hogy ha nem fizetnek, nem veszítik-e el a kocsijukat. Főleg azok, akik számára nem kényelmi eszköz az autó, hanem nélkülözhetetlen része az életüknek. Boros Krisztina riportja.

Házon kívül 15-02-04


szerző:
2015.02.04. 23:15
Házon kívül 15-02-04

Házon kívül: Kiakadt a polgármester, zavarja, ha sokan kíváncsiak az önkormányzat pénzügyeire. Lakáshitelesek igen, autóhitelesek nem? Bajban lévő hitelesek, számukra nélkülözhetetlen az autó. A miniszterelnök szerint nem léteznek, mi mégis találtunk gazdasági kivándorlókat.

Nincs szó az autóhitelesek megmentéséről

Egyelőre csak magukra számíthatnak az elszabadult svájci frank-árfolyam miatt bajba került autóhitelesek. A Fidesz szóvivője szerint vizsgálják a helyzetüket, de mentőcsomagról egyelőre nincs szó.

Havi kétezer autóhitel fuccsol be

Hétszázezren vettek fel deviza alapú autóhitelt, a magas frankárfolyam miatt sokan küszködnek a törlesztéssel.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való