KERESÉS search-close

arcvakság

3 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "arcvakság"

Arcvakság: van, akinek a saját tükörképe sem ismerős

Képtelenek megjegyezni és felismerni mások arcát. A súlyosabb arcvakságban szenvedőknek pedig már a saját tükörképük sem ismerős. A magyar író Nyáry Krisztián most vallotta be, a hollywoodi sztár Brad Pitt már évek óta szenved tőle. Hogyan ismerhető fel és egyáltalán gyógyítható-e az arcvakság?

NYÁRY KRISZTIÁN: „8-9 alkalommal kell találkoznom valakivel ahhoz, hogy megjegyezzem az arcát”

A súlyos arcvakságban szenvedők közül vannak, akik a saját tükörképüket is csak azért ismerik fel, mert megtanulták, hogy a világ úgy működik, hogy ha tükörbe néznek, önmagukat látják. Nyáry Krisztián is asszociatív prosopagnosiaban szenved, ez az arcvakságnak egy enyhe fokozata. Neki hét, nyolc vagy akár kilenc alkalommal is találkoznia kell valakivel ahhoz, hogy megjegyezze az arcát. Ha többet szeretnél megtudni az arcvakságról, kattints IDE.

Fókusz 13-05-24


szerző:
2013.05.24. 19:50
Fókusz 13-05-24

Fókusz: Érik a botrány - Kitálal az úszóbajnok és leleplezi egykori partnereit. Mitől félnek a sporttársak? Végzetes hiba? - Sokan támadják a hegymászókat, mi megtaláltuk az utolsó magyart, aki találkozott Erőss Zsoltékkal. Arcvakság - Brad Pitt nem ismeri fel a barátai arcát? Mi ez a titokzatos betegség és mi lesz Angelináékkal?

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való