KERESÉS search-close

alapítvány

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "alapítvány"

Beteg gyerekek „vakáción”

Virtuális nyaralás beteg gyerekeknek. Digitális szemüvegekkel járja a kórházakat egy egyetemistákból álló csapat. Az Amigos alapítvány célja, hogy a nyaralás élményét adja olyan gyerekeknek, akik még a vakáció alatt sem léphetnek ki a kórház falai közül. A szemüveggel látható videókat együtt elemzik, és közben angolul is tanítják őket.

 

 

AFRIKA: Milo egy alapítvánnyal segít a hajléktalanokon

Az Afrikáért Alapítvány ezúttal közvetlenül egy kongói családon segített. Önkénteseket és adományokat vittek Afrikába, és fellépítették egy 9 gyerekes asszony házát, akinek nemrég meghalt a férje és kilakoltatták. A Való Világból ismert Milo is segítette munkájukat.

Együtt ebédelne George Clooneyval és feleségével?

Nincs más teendője, mint július közepéig adakozni a pár alapítványának, amely olyan személyek igazságáért küzd, akiket a különböző elnyomó rezsimek üldöznek, és akiknek hazájukban nincs esélyük tisztességes jogi eljáráshoz. Akár 10 dollárt, átszámítva csaknem 3 ezer Ft-ot is lehet utalni, és aztán csak várni kell, hogy a szerencse az adakozó pártján áll-e.

KÜLÖNLEGES REGGELI: Gorillák és emberek egy asztalnál

Különleges falatozással hívta fel a figyelmet a Fővárosi Állat- és Növénykert alapítványa a gorillák élőhelyének védelmére. A reggelizőasztal egyik oldalán a majmok, a másikon pedig ember vendégeik ültek. A legkisebb gorilla, Indigo tiszteletbeli nevelőszülője, Véber István meteorológus is részt vett a reggelin. A rendhagyó akció azt a mobiltelefongyűjtő kampányt szeretné népszerűsíteni, aminek célja a már nem használt, csak a fiókban porosodó készülékek újrahasznosítása.

Amigók, akik tartósan beteg gyerekeknek segítenek

Fábián Sára 9 éves korában egy évet töltött kórházban, aztán elhatározta, hogy ha nagy lesz, tartósan beteg gyerekeken szeretne majd segíteni. Orvos nem lett, létrehozta viszont az Amigos, vagyis barátok a gyermekekért alapítványt. Fiatal egyetemisták járnak be kórházakba, hogy játsszanak és tanuljanak, pontosabban játszva tanuljanak a hosszú időn át kórházban lévő gyerekekkel, akik nagyon könnyen elveszítik a motivációjukat. Tavaly az RTL Híradó nézői őket választották az év embereinek.

PATAKI ZITA: „Ha nekünk nem is sikerült, talán nagyon sok kisgyerek ennek köszönheti az életét!”

Pataki Zita és Szárnyas Attila 9 héten keresztül kendőzetlen őszinteséggel mutatták meg vlogjukban, hogy mit kell átélnie egy párnak a lombik program során. A pár kilencedjére próbálta meg az eljárást, nem sikerült nekik. A műsorvezető férjével a jövőben egy alapítványt szeretne létrehozni, ami meddő pároknak segít.

2 millió 700 ezer forintért bérel irodát havonta Áder János alapítványa

2 millió 700 ezer forintért bérel irodát havonta Áder János alapítványa - tudta meg az RTL Híradó. A Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány azt közölte, hogy a Magyar Nemzeti Bank egyik alapítványától bérli a dunaparti ingatlant. A 350 négyzetméteres irodában öt főállású munkatárs dolgozik. A szervezetet évi másfél milliárd forinttal támogatja a kormány, szerintük ezzel a pénzzel megbízhatóan gazdálkodik majd a köztársasági elnök alapítványa.

Évente másfél milliárdot kapnak

Évi másfél milliárd forintból gazdálkodhat az az alapítvány, amelyet a köztársasági elnök alapított és a volt államtitkár, Csepreghy Nándor igazgat- tudta meg az RTL Híradó. A Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány 2018-ban először csaknem fél milliárdos, majd újabb másfél milliárdos támogatást kapott a kormánytól. Az alapítványtól azt írták: céljuk a társadalom érzékenyebbé tétele a környezeti és fenntarthatósági problémákkal szemben.

 

 

Alapítványi fenntartásba kerül a Corvinus Egyetem

Alapítványi fenntartásba kerül a Budapesti Corvinus Egyetem, ezt ma jelentette be az innovációs és technológiai miniszer. Az átalakítás júliustól megtörténhet, de az új szabályok 2020-tól lépnének életbe. Például állami helyett úgynevezett corvinus ösztöndíjra lehet majd jelentkezni. A kancellár szerint továbbra is lesznek olyan diákok, akiknek nem kell fizetniük a képzésért.

Jógastúdió és egyéb furcsaságok a Daganatos.hu alapítványnál

Engedély nélkül építette meg jógastúdióját a Daganatos.hu alapítvány – írja a 444.hu. Az alapítvány egyike annak a három civil szervezetnek, amelyek mind egy emberhez köthetők, hivatalosan gyerekmentésre, daganatos gyerekek, és elhagyott állatok segítésére gyűjtenek. A Házon Kívül utánajárt az alapítványok működésének és több furcsaságot is talált, ezek egyike volt a nehezen megtalálható jógastúdió is. 

Csaknem 300 kutyán segítettek 7 év alatt

Hét év alatt csaknem 300 kutyán segített már a Vizslamentés alapítvány. A szervezet ma tartotta idei jótékonysági vásárát, az ebből befolyt pénzt a bajba jutott, vagy gazdi nélkül maradt négylábúak gyógyítására és örökbeadására költik. Tartós élelmiszereket is gyűjtöttek, ezeket hátrányos helyzetű családokhoz viszik el még karácsony előtt.

Sértheti a médiatörvényt a holding létrehozása!

Nem vizsgálhatja a kormányközeli médiaholding létrehozását a Médiatanács - ezt válaszolta a hatóság az RTL Híradónak. A csaknem félezer újság, rádió és tévé összefonódásával kapcsolatban szerintük csak akkor járhatnának el, ha erre a Versenyhivatal felkéri őket. Ott azonban nem volt eljárás, miután a kormány nemzetstratégiai jelentőségűvé nyilvánította az ügyletet. A Híradónak nyilatkozó médiajogász szerint a holding létrehozása a médiatörvényt is megsértheti, mert egy tulajdonosnak nem lehet egyszerre országos és regionális rádiófrekvenciája.

Rozina is csatlakozott a Mikulás futáshoz

A 21 Nő az egészségügyért alapítvány és az AKUT szakasz kommunikációs közösség December 5-én jótékonysági futással fejezi ki szimpátiáját mindazokkal a betegekkel és az egészségügyi szakdolgozókkal, orvosokkal, akik ezt az éjszakát kórházban töltik. Most a Reggeli házigazdája is úgy döntött, hogy részt vesz a kezdeményezésen. 

Tyúkkölcsönzés, fogyatékkal élőknek

Különleges, országos programot indít egy miskolci alapítvány: családok, vagy gondozóközpontok lízingelhetnek tyúkokat a fogyatékkal élőktől. A szárnyasokat a fogyatékkal élők gondozzák majd. A tevékenység nemcsak valódi, kétkezi munkához juttatja őket, hanem bevételhez is. A tojást ugyanis az alapítvány segítségével értékesítik.

Több millió forint támogatást gyűjtöttek a Fábián Juli emlékkoncerten

Szepesi Mátyás, Fábián Juli egykori managere úgy döntött, hogy a külföldi példákat követve létrehoz egy alapítványt, amelynek az a célja, hogy olyan zenészeket támogasson, akik valamilyen betegség folytán nem tudnak dolgozni.

Politikai ok miatt visszalépett a főbérlő a szerződéstől

A hét elején még bizakodtak, most mégsem költözhetnek be új helyükre a pécsi Emberség Erejével Alapítvány dolgozói. A főbérlő a jelenlegi politikai helyzet miatt nem szerződött velük. A Fidesz pécsi elnöke még múlt héten kérte a helyiektől, ne adjanak bérbe irodát Soros Györgyhöz köthető civil szervezeteknek, erről egy nyilatkozat is készült, amit a pécsi közgyűlés csütörtökön fogadott el. Az alapítványnál nincs pánik, azt mondták, lesz, hol dolgozzanak.

Videókra is ment a 320 millió

A Polgárok Házának népszerűsítésére költötték a Hungarocontrol-tól kapott 320 millió forintos támogatást. Itt működik a Szövetség a Nemzetért Alapítvány, amely az Orbán Viktor által alapított polgári körből nőtt ki. A támogatás felhasználásáról az alapítvány kuratóriumának elnöke beszélt több hónapos hallgatás után. Fónagy János korábban azt írta, a támogatást a légiirányítás népszerűsítésére kapta az alapítvány. Az LMP szerint felmerül a bűncselekmény gyanúja.

Süteménnyel a beteg gyerekekért

30 tálcányi süteményből lesz közösségi tér sérült gyerekeknek. Gasztrobloggerek fogtak össze azért, hogy segítsenek egy olyan alapítványnak, amelyik halmozottan fogyatékos kicsikkel foglalkozik. A Segítsüti akcióban édességekre lehet licitálni, a befolyt pénzt megkapja az alapítvány, a győztes licitáló pedig a tortát.

Könnyek és szócsata az alapítványi ülésen

Sírtak az alapítványi tagok a heves szócsata közepette. Így ülésezett az az alapítvány, amely az idő előtt szülő nőknek segít. Előzőleg Hadházy Ákos, az LMP társelnöke azt mondta, hogy az alapítványnak ítélt több mint 1 milliárd forint legnagyobb részét szerinte nem a gyerekek és a szülők támogatására költik majd. Csepreghy Nándor miniszter-helyettes azt mondta: mindenre annyit költenek, amennyire szükség lesz. Az alapítvány kuratóriumának egyik tagja Lázár János miniszter felesége.

Lázár felesége is kurátor


szerző:
2017.09.07. 18:41
Lázár felesége is kurátor

A szakértő óránként, a munkát végző mentorok havonta kapnak majd 50 ezer forintot abban az uniós programban, amelynek célja, hogy koraszülött gyermekek családját támogassák. Egy olyan alapítvány kapott 1,2 milliárd forint uniós támogatást, amelynek kuratóriumi tagja Lázár János miniszter felesége is. Az LMP társelnöke szerint a pénz nagy részét nem a családok támogatására költik. Lázár János azt mondta: a feleségének semmi köze ahhoz, hogy épp ez az alapítvány nyert. Azt viszont szerinte csak szakértő tudná megmondani: megfelelőkképp használják-e majd fel a pénzt.

Gary Sinise a veteránok megmentője!

A CSI: New York-i helyszínelők sztárja 2011-ben hozta létre veteránokat segítő alapítványát, most pedig azt is elárulta, hogy miért! Ha ez nem lenne elég, akkor még egy fontos bejelentést is tett a színész!

Alapítvány karolta fel a vak férfi családjának ügyét

Kétmillió forinttal segíti egy alapítvány a Híradónkban hét elején bemutatott négygyerekes családot. Így valószínűleg nem kerülnek utcára. A vak férfinak és feleségének augusztusig kell felújítania az önkormányzattól kapott lakásukat, különben nem költözhetnek be.

Alapítvány a tehetséges fiatalokért

A Csomópont Tehetséggondozó Egyesület elsősorban azért jött létre, hogy támogassa a 12-29 éves gyerekek és fiatalok társadalmi integrációját. Az alapítvány rengeteg tehetséges fiatalnak segített már, hogy eljusson például az X-Faktorba is.

„Vége van, Sziszi”


szerző:
2017.05.29. 18:30
„Vége van, Sziszi”

Feltörték hackerek a csepeli sportklub honlapját, miután kiderült, hogy a Fidesz alelnökének lakásába bejegyezett alapítvány kap kétmilliárd forintot, hogy birkózócsarnokot építsen a kerületben. A Híradó által megkérdezett sportközgazdász szerint ez nem példa nélküli, de az közpénzek átláthatóságát az segítené, ha az önkormányzat vagy az állam építené meg a létesítményt. Az MSZP és az LMP feljelentést tesz, a kormánypárti politikusok egyelőre nem kommentálták az ügyet.

3 és fél millióan a létminimum alatt - Reggeli Híradó 17-05-29

A Policy Agenda felmérése szerint tavaly egy embernek csaknem 90 ezer forint, egy kétgyerekes családnak 260 ezer forint kellett ahhoz, hogy szerényen megéljen. / El tudnak számolni a "Híd a Munka Világába" programban elköltött támogatással - ezt állította egy kormányközeli internetes portálnak a miniszterelnök romaügyi megbízottja. / Németh Szilárd Fidesz-alelnök által létrehozott, a lakcímére bejegyzett alapítvány építheti kétmilliárd forint közpénzből a csepeli birkozó csarnokot. / Állatkerti, cirkuszos vagy épp tűzoltós - rengeteg program várta országszerte a gyerekeket gyereknapon.

2 milliárd forint Németh Szilárd alapítványának

Németh Szilárd Fidesz-alelnök által létrehozott, a lakcímére bejegyzett alapítvány építheti kétmilliárd forint közpénzből a csepeli birkózó csarnokot. A párt kommunikációs igazgatója szerint ezzel semmi baj nincs, mert a csarnok „nem Németh Szilárd nappalijában épül”. Németh Szilárd a Facebookon azt írta, irigység és gyűlölethadjárat folyik ellene. A szocialisták hűtlen kezelés miatt feljelentést tesznek.

Nagy szükség van az adományokra

Kevés az állami támogatás, ezért nagy szükség van az alapítványok és magánszemélyek adományaira. Ezt mondta az RTL Híradónak az Országos Gyermekonkológiai Hálózat elnöke. Most tíz gyermekonkológiai centrum kapott összesen 30 milliós forintot az "Együtt a Leukémiás Gyermekekért" Alapítványtól. Ebből orvosi műszereket és életmentő készülékeket vásárolnak majd. A pénz néhány ezer forintos adományokból gyűlt össze 5 hónap alatt.

Örökbefogadott kilométerekből működnének

A fennmaradásukért futottak egy pécsi alapítvány képviselői. Az általuk működtetett tanoda, ahová délutánonként szegény gyerekek járnak, április óta nem kap állami támogatást, ezért adományokból tartják fenn. Tavasszal a gyerekek rajzait árverezték el, legutóbb pedig egy terepversenyen futottak, és ezeket a kilométereket lehet most képletesen örökbe fogadni. Az országban 200 hasonló intézmény küzd napi gondokkal.

Két év alatt 1 milliárd vezetői bérekre

Két év alatt nagyjából 1 milliárd forintot költenek vezetői fizetésekre a Magyar Nemzeti Bank alapítványainál és az általuk alapított cégeknél – tudta meg Híradónk. Ezek azok a szervezetek, amelyeknél sok vezető 4 vagy annál több posztot tölt be egyszerre. Az alapítványok továbbra sem mondják meg, hogy az álláshalmozók pontosan mennyit keresnek. Az LMP szerint ezt a pénzt inkább az oktatásra és az egészségügyre kellene költeni.

Nyomoznak a Matolcsy vezette alapítványnál

Nyomozást rendelt el az ügyészség annál az alapítványnál, amelyet Matolcsy György jegybankelnök vezet. A gyanú szerint az alapítványnál dokumentumokat hamisíthattak meg. A nyomozást megalapozó bejelentést az ország legnagyobb feljelentője, Tényi István tette. Az alapítvány szerint Tényi bejelentése teljesen alaptalan, és hamis vád miatt jogi lépéseket tesznek.

MNB alapítványok: csúszik az építkezés

Oktatás, és konferencia sem volt még a jegybanki alapítványok által csaknem egymilliárdért vett balatonakarattyai egykori MÁV-üdülőben. Tavaly azt ígérték, idén nyárra kész a felújítás, de most egy geológiai jelentésből kiderült, a felújítás megkezdése előtt komoly vizsgálatokra van szükség. Az Együtt szerint az üdülővásárlás csak pénzkidobás volt, az alapítványok annyit közöltek, még egyeztetnek arról, hogy mikor kezdődjön a felújítás.

5,3 milliárdot kapott tavaly a felcsúti foci

Több mint 5 milliárd forintból gazdálkodott tavaly a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiát üzemeltető alapítvány. Ez az alapítvány nemrégiben nyilvánosságra hozott pénzügyi beszámolójából derül ki. Azt nem tudni, hogy pontosan kiktől kapták ezt a pénzt, erről az alapítványt hiába kérdeztük. Az MSZP szerint felháborító, hogy milliárdok érkeznek Felcsútra átláthatatlanul.

Öt új cég az MNB alapítványainál

Öt új céget alapított az MNB Alapítványainak ingatlan hasznosítója, egyenként 10 millió forintos alaptőkével - írta az atlatszo.hu és a Világgazdaság. Hogy a cégek pontosan mit csinálnak majd, nem tudni. A Jegybank március végi összesítése alapján eddig már több mint 266 milliárd forintot kaptak az MNB-s alapítványok. Ebből vásároltak több nagyértékű ingatlant is, csak a budai várban kettőt. A Jegybank volt alelnöke szerint semmi szükség nincs ennyi ingatlanra.

Jótékonyságból épült 12 méteres torony

Több mint 4 ezer darab fajátékból épített majdnem 12 méteres tornyot egy alapítvány egy budapesti bevásárlóközpontban. Szigorúan őrizték, majd látványosan leborították, hogy a fajátékot sajátos nevelési igényű gyerekek között oszthassák szét. Mindezt azért, hogy felhívják a figyelmet a hátrányos helyzetű gyerekek tehetséggondozására.

„Matolcsy szellemi muníciója mozgatja a GDP-t”

„A Matolcsy György fejében lévő szellemi muníció mozgatja a GDP-t” - ezt Lentner Csaba, az MNB egyik alapítványának kuratóriumi tagja mondta a 168 óra című lapnak. Szerinte nem közpénzt költenek a jegybanki alapítványok, és az Alkotmánybíróság hátba döfte Matolcsy Györgyöt, amikor ennek ellenében döntött. Másfél hete arról beszélt, hogy a következő választás sikere múlhat az alapítványok munkáján. A miniszterelnökséget vezető miniszter szerint nem a jegybank elnöke irányítja a gazdaságpolitikát.

A többség szerint Matolcsynak mennie kellene

Még a kormánypárti szavazók között is többségben vannak, akik szerint távoznia kellene Matolcsy Györgynek a jegybank éléről. Ez derül ki a Publicus Intézet reprezentatív közvélemény-kutatásából, amelyet a Vasárnapi Hírek megbízásából készítettek. Összességében 10-ből hatan úgy látják: le kellene mondania a nemzeti bank elnökének az alapítványok költekezései miatt.

A Kelet-Afrikai könyvtárakat is kutatták

Amerikai és afrikai tanulmányutakat is fizettek a jegybanki alapítványok. Az RTL Híradó összesítése szerint több mint 200 millió forintot fizettek ki magánszemélyeknek. Az egyik nyertes például azt kutathatta, hogy Kelet-Afrikában milyen kihívások várnak a könyvtárakra, egy másik pedig azt elemezte: milyen nemzetközi következményei lehetnek a tanzániai választásnak. A Pallas Athéné Alapítványok szerint személyiségi jogokat sértene, ha elmondanák, kik nyertek. A szocialisták szerint a jegybanki vezetés ismerőseinek mehetett a pénz.

Kúria: közpénzt kezelnek az MNB alapítványai

Nem titkolhatják a Nemzeti Bank Alapítványai, mire költenek, mert közpénzből gazdálkodnak - ezzel indokolta a Kúria a döntését, hogy miért kell nyilvánosságra hoznia a Jegybank három alapítványának a 2014. szeptember 26-a előtti gazdálkodási adatait. A Világgazdaság újságírója ekkor kérte közérdekű adatigénylésben a Nemzeti Bank, akkor még csak három alapítványának adatait. De semmilyen adatot nem kapott, ezért pert indított. Most ebben az ügyben mondta ki a Kúria, hogy a Nemzeti Bank alapítványainak meg kell mondaniuk, hogy mire és mennyit költöttek.

Fenyegető sms, felháborító ajánlat alapítványoknak

Briliáns csapda vagy jól jövedelmező biznisz? Egy cég azzal keresi fel az alapítványokat, hogy egy bizonyos - olykor milliós összeg fejében - felveszi őket az adatbázisába. Ezzel talán még nem is lenne gond, de úgy már igen, hogyha a kiszemelt alapítvány nem fizet, akkor a listán a nem megbízható alapítványok közé kerül. Megkerestük a cégvezetőt, és az egyik áldozatát is.

Hiába az ítéletek, titkolóznak az alapítványok

Hiába a jogerős bírósági ítélet, nem adják ki a gazdálkodási adataikat a Magyar Nemzeti Bank alapítványai. Ezért az egyik pernyertes újságíró végrehajtást kezdeményezett a jegybank ellen. Sem ott, sem az alapítványoknál nem beszéltek arról, miért nem tartják be az ítéletet. A Magyar Liberális Párt vizsgálatot sürget a több százmilliárdos költségvetésű alapítványoknál.

Anyák az anyákért: a segítés lett az életük

Két hete azt kértük a Facebookon a Házon kívül oldalának kedvelőitől, hogy ajánljanak nekünk olyan kevéssé ismert civileket, akik önzetlenül segítenek rászorulókon. Rengeteg komment érkezett, ezeket mind köszönjük! Sok civil szervezetről és magánemberről írtak nekünk, közülük választottunk egyet: az Anyák az Anyákért Alapítványt, amelyet két frissen szült anya alapított, akik egyszer segítettek valakinek, és azóta a segítés lett az életük.

Otthon a beteg gyerekek hozzátartozóinak

Akár hónapokig is maradhatnak a gyerekek mellett a szülők a budapesti Bethesda Kórházban. Az intézmény alapítványa egy Anyák Háza nevű lakrészt alakított ki. Ott azok a családtagok lakhatnak, akik gyerekei súlyos állapotban fekszenek a kórházban, és nem tudják megoldani, hogy minden nap bejárjanak hozzájuk. A hozzárartozók nem csak szállást, étkezést is kapnak, mindezt pedig a kórház alapítványa fizeti.

Az MNB milliárdos vásárlásairól is vitáztak

Senki sem kérdezhetett Matolcsy Györgytől a Parlamentben. A jegybank elnöke beszéde után azonnal elhagyta az üléstermet. Matolcsy György a Nemzeti Bank működéséről számolt be a képviselőknek. Szerinte ma ár és pénzügyi stabilitás van Magyarországon, ami a jegybanknak köszönhető, és azt mondta: a közjó szolgálatában költ tízmilliárdokat ingatlanokra és műkincsekre, és támogat százmilliárdokért alapítványokat az MNB.

Fogyatékkal élőkön segítenek a vásáron

Fogyatékkal élőket segítenek a jótékonysági vásáron befolyt pénzből. A Nem Adom Fel Alapítvány szervezte a piacot a fővárosi Erzsébet téren. Fogyatékkal élők által készítetett tárgyakat is árultak, ékszereket, párnákat is lehetett venni. A befolyt pénz egy részéből az alapítvány olyan kávézót nyitna, ahol sérült emberek dolgoznak.

 

Bajban a miskolci állatsegítők


szerző:
2015.08.09. 18:15
Bajban a miskolci állatsegítők

Kilencszázezer forintra lenne szüksége a Miskolci Állatsegítő Alapítványnak, hogy ne menjen tönkre. Nincs pénzük arra, hogy fizessék a számláikat, így viszont adótartozásuk is lett. Ha a menhely tönkremegy, csaknem 400 állat kerülhet újra utcára.

Élményt ajándékoznak fogyatékkal élőknek

Ajándékozzunk élményt! Ezzel a kezdeményezéssel hívja fel egy alapítvány a figyelmet arra, hogy nem csak pénzzel, pusztán egy közös programmal is gazdagabbá lehet tenni a fogyatékkal élő gyerekek életét. Az „Adj 1 élményt” akcióra tavaly több mint 100-an jelentkeztek. Volt, aki Tisza-tavi hajókázást ajándékozott, de akadt olyan is, aki kutyasétáltatást. A szervezők szerint ez nemcsak a beteg gyerekeknek élmény, hanem a felajánlóknak is.

Sikerekben gazdag 10 évet zárt a Csányi Alapítvány

Az ország második leggazdagabb embere, Csányi Sándor 10 évvel ezelőtt 1 milliárd forintot áldozott azért, hogy létrehozza alapítványát, amely tehetséges, de hátrányos helyzetű gyermekek tanulmányait támogatja, ötödikes koruktól egészen a diplomáig. Gál Petra riportja.

2 diploma, 18 egyetemista, 124 nyelvvizsga- 10 éves a Csányi Alapítvány

Az ország második leggazdagabb embere, Csányi Sándor 10 évvel ezelőtt 1 milliárd forintot áldozott azért, hogy létrehozza alapítványát, amely tehetséges, de hátrányos helyzetű gyermekek tanulmányait támogatja, ötödikes koruktól egészen a diplomáig. Gál Petra riportja.

Bajban a rászorulókat támogató alapítvány

A berettyóújfalui Igazgyöngy Alapítvány sem jut hozzá a pénzéhez a Buda-Cash brókercég botránya miatt. A szervezet hátrányos helyzetű családokat támogat, havonta csaknem ezer rászoruló gyereknek segítenek. A bankszámlájukon több mint 30 millió forint van, amihez nem férnek hozzá.

Újabb alapítvány, újabb milliárdokért

A Magyar Nemzeti Bank a meglévő öt alapítványa mellé egy újabbat hozott létre karácsony előtt egy nappal. Az alapítvány 37 milliárd forintot kapott a jegybanktól. Ilyen célra eddig több mint 240 milliárd forintot költöttek Matolcsy Györgyék.

Százéves hegedűvel lepték meg


szerző:
2015.01.21. 18:25
Százéves hegedűvel lepték meg

Egy különleges, százéves hegedűvel lepett meg egy súlyos beteg fiatal lányt a Csodalámpa Alapítvány. A gyerek születésétől fogva beteg, sokszor vannak fájdalmai. Egyetlen komoly hobbija van: a hegedű, saját hangszere viszont eddig nem volt.

Életmentő műszerekre gyűjtenek a baleset után

6-7 millió forintra lenne szüksége a szegedi koraszülött mentő alapítványnak, hogy új rohamkocsijukban minden életmentő eszköz meg legyen. A jelenlegi berendezéseket adományokból vették meg, ugyanis az államtól kapott havi támogatásból műszerekre már nem futja.


 

Gyanúsított lett az alapítvány vezetője

Hűtlen kezeléssel gyanúsítja a rendőrség a Gyermekrák Alapítvány elnökét. A gyanú szerint az alapítvány elnöke magánügyeit is intézte az alapítvány betegszállító autójával.
 

Polgár Judit visszavonul

Huszonöt évnyi világranglistás elsőség után Judit úgy döntött, hogy szeretne inkább a saját alapítványával foglalkozni, de a nemzetközi sakknagymester azt sem zárja ki, hogy egyszer még asztalhoz üljön, akár egy versenyen is.

Miért fordultak el a támogatók a Gyermekrák Alapítványtól?

Egy szervezet, amely évekig népszerű volt, rengeteg adományt kapott és hatalmas vagyont halmozott fel. Egy szervezet, amely beteg gyerekeken segít, de közben rengetegen támadtak, hogy nem segít eleget. Egy szervezet, amelynek vezetője luxuskörülmények között él, és amely ellen nemrég hivatalos vizsgálat indult. A Gyermekrák Alapítványról van szó, amelynek ügyeiről már több riportot forgattunk. Arról az alapítványról, amelyet idén, úgy tűnik, büntettek az eddigi támogatói. Hogy miért? Kiderül Serdült Szilvia riportjából.
 

Rendőrök az Ökotárs Alapítványnál

Készenléti rendőrök és nyomozók szállták meg az Ökotárs Alapítvány irodáját hétfőn reggel. A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai hűtlen kezelés és jogosulatlan pénzügyi tevékenység gyanúja miatt vizsgálódtak csaknem egész nap, több szervezetnél is.

Tehenet kapott ajándékba a beteg kislány

Kisnövésű tehenet kért születésnapjára, kívánságát a Csodalámpa Alapítvány teljesítette. A súlyos beteg hat éves Zsófi Marshall szindrómával küzd.

Forró nyomon - Best of 13-08-11

Forró nyomon - Best of: Leteszteltük, hogy a piacon vásárolt kamubérletet kiszúrják-e a BKV-ellenőrök. Aztán: Kiskapuk és Mikulás-csomagok, pótdíjak és dühös sofőrök. A Forró nyomonban az is kiderül, mennyit kell fizetnünk a parkolásért Budapesten és a többi magyar nagyvárosban, és mennyit fizetnek szomszédjaink.

Forró nyomon 13-05-22


szerző:
2013.05.22. 21:30
Forró nyomon 13-05-22

Forró nyomon: Stábunk olyan civileket talált a Poór-ügy kapcsán, akik teljesen másképp emlékeznek a rendőrgázolásra. Aztán utánajárunk, hogy a rengeteg legálisan működő alapítvány közül hogyan válasszunk. Végül kiderítjük, ki menti meg a megkínzott teheneket és az éhező kutyákat.

Sztár-összefogás a Down-kóroskért

Összefogott a hazai sztárvilág. Stohl András volt a házigazdája annak az estnek, amelyet a Down Alapítvány huszadik születésnapja alkalmából rendeztek, és amelyen a sztárvilág színe-java képviseltette magát.

Hogyan szabjunk gátat a ránk leselkedő veszélyeknek?

Magyarországon hetente 4-5 gyerek hal meg és több mint 400 kerül kórházba megelőzhető balestek, így fulladás, esés, égés vagy mérgezés következtében. Vajon mindenki tisztában van közvetlen lakóhelye ártalmaival?

Erős Antónia nem csak egy csepp figyelmet szán másokra

Erős Antónia 17 éve él együtt a cukorbetegséggel. Úgy érzi, kötelessége segíteni mindazokon, akik hozzá hasonló problémával küzdenek. Wolf Kati, vagy Janicsák Vica is mellette áll, hiszen közvetve ugyan, de ők is érintettek az ügyben.

Házon kívül 12-04-25


szerző:
2012.04.25. 23:10
Házon kívül 12-04-25

Házon kívül: Amikor az állam mondja meg, hogy hol vásárolhatunk. Készpénz helyett jön az Erzsébet-utalvány. Kiszámoltuk egy családdal, mennyit buknak, ha nem ott vásárolnak, ahol szeretnének. - Három rablás, 22 milliós zsákmány, életfogytig tartó fegyház a „három csapás” törvény miatt. Egy botcsinálta bankrabló története, akit állítólag kényszerítettek a rablásokra. Összeomlás helyett segíteni kezdtek. A 20 évvel ezelőtti skálás gyilkosság egyetemista áldozatának szülei tízmilliós alapítványt hoztak létre, és fiatalokat segítenek.

Alapítvány épült az áldozat pénzén

A skálás gyilkosság – amikor két bűnöző egy egyetemista fiút lőtt le a nyílt utcán, hogy elvegyék tőle a pénzt, amit szállított – megrázta az országot. A fiú szülei összeomlottak, majd történt valami, amiből erőt meríthettek.

12 ezer családon segítenek


szerző:
2012.04.02. 19:20
12 ezer családon segítenek

Magyarországon 12 ezer családnál bevált a terv: ők azok, akik hosszútávon is tudtak élni a nekik kiosztott állatokkal, vetőmaggal. A Minden gyerek lakjon jól alapítvány munkatársai azonban lázasan folytatják a munkát.

Feri bácsi „gyógyító zenéje”

Feri bácsinak hívják a gyerekek Snétberger Ferencet, aki túlzás nélkül világhírű magyar gitáros. Pedig neki sem indult egyszerűen az élete: egy hatgyerekes salgótarjáni roma zenészcsaládba született.

Laurát legyőzte a leukémia


szerző:
2011.10.18. 17:10
Laurát legyőzte a leukémia

A 4 éves nyíregyházi kislány 2 évig harcolt a leukémiával, de néhány nappal ezelőtt, sok szenvedés után meghalt.

Tisztább levegőért pókerezett Demján Sándor

Budapest levegőjének tisztítására fordítja a legutóbbi, 13 ezer fontos pókernyereményét Demján Sándor.

Valóban megkapják a segítséget a rászorulók?

177 millió Forint – minden várakozásunkat felülmúlta, amikor a tévénézők, az RTL Klub és a Való Világ jótékonysági játéka keretében ekkora összeggel támogatták a Minden Gyerek Lakjon Jól alapítvány akcióját.

Népszámlálási gond lehet az örökbefogadásból

Adattorzulást eredményezhet, ha egyaránt a szülőanya és az örökbefogadó is bevallja a gyermeket.

Yorki Fesztivál kutyáknak és gazdáknak

Barátságok, és akár (kutya)szerelmek is szövődhetnek most hétvégén, Óbudán.

Amy Winehouse utolsó klipje


szerző:
2011.09.14. 18:01
Amy Winehouse utolsó klipje

Az interneten már látható Amy Winehouse utolsó videóklipje, ami csak a halála után jelent meg. Részletet láthatnak a felvételből.

Mennyire becsületesek a fővárosiak?

Becsületkasszaként működő, ásványvizet kínáló italautomaták találhatók hétfőtől Budapest két pontján.

Egyházak fogtak össze az afrikai éhezőkért

Az Ökumenikus Segélyszervezet programjának keretében országos adománygyűjtést indított a református és evangélikus egyház.

Már az új házban gyógyulhat Zalánka

Minden esélye megvan a daganatos betegségből lábadozó kisfiúnak a gyógyulásra: már új otthonuk falait festi a családja.

Fellélegezhet a daganatos kisfiú családja

Egy alapítvány vállalta, hogy kifizetik a csontvelő átültetésen átesett Zalán és családja számára a steril szobával rendelkező albérletet.

Sikeresen zárult az idei „jóllakatás”

A Minden Gyermek Lakjon Jól! Alapítvány megvalósítására a Való Világ 4 jótékonysági akciójában 177 millió forint gyűlt össze.

Jótékonykodva nyerjen Forma-1-es gumit!

Az nyerhet, aki a legnagyobb összeget ajánlja fel a balesetben megsérültekkel foglalkozó Közlekedési Sérültek Alapítvány részére.

Jövőre is jóllakatják a szegény gyerekeket

42 malacot osztott ki a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány hátrányos helyzetű családoknak Lengyeltótiban.

Külföldiek ingyen tataroznak Berekfürdőn

A világ minden részéről érkezett önkéntesek négy önkormányzati házat újítanak fel, amelyben szegény családok laknak.

Ételosztással a gyermekéhezés ellen

Becslések szerint 120 ezer gyerek nem jut elegendő ételhez, 20 ezer pedig szó szerint éhezik hazánkban.

Hangszerekkel támogatják az iskolákat

Öt művészeti iskola hangszerállományát bővíti összesen 7,5 millió forinttal az OTP Fáy András Alapítvány.

Az államé lehet az AKG?


szerző:
2011.05.31. 08:46
Az államé lehet az AKG?

A kormány meg akarja szüntetni az Alternatív Közgazdasági Gimnáziumot fenntartó alapítványt.

Fókusz 11-05-27


szerző:
2011.05.27. 20:45
Fókusz 11-05-27

Fókusz: Fluor Tomi hallgat - Beyoncé pedig magyarázkodik! Magyarok a legújabb plágiumbotrányok főszereplői! Fluort megvádolták, hogy egy külföldi bandától lopott, Beyoncé pedig a Csillag Születik és az X-Faktor táncos-koreográfusának ötletét vitte sikerre? Alekosz döntéskényszerben - szülei viszont nagyon jól tudják, kit kellene választania. Kiderül melyikük áll Olga illetve Veronika oldalán és az is miért kap majd fejmosást Alek, ha végre hazaér.

Jószággal és vetőmaggal a jóllakott gyerekekért

A Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány adományából 15 ezer szegény család részesül nyárig.

Kifogyott a pénzből a rászorulók alapítványa

Nincs pénz a közép- és felsőoktatásban tanuló testileg sérült, hátrányos helyzetű, vagy éppen cigány tanulók támogatására Győr-Moson-Sopron Megyében.

A szeretet segíti egy kis élet rehabilitációját

A súlyos balesetet szenvedett kisfiú rehabilitációjára gyűjtenek, ugyanis az eddig összegyűlt adomány nem elég az összes kezelésre.

Új autóval mentik az újszülötteket

A Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat korszerű mentőkocsival gazdagodott.

Focival gyűjt adományokat a kisfiú

Focistákkal edzett a 4 éves Misko, aki a szerdai Újpest – Kecskemét meccs kezdőrúgására készül.

Kiscsibék repkedtek az adományputtonyból

5000 kiskacsa és csibe költözött Mátraverebélyre. A Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány programja újabb szakaszához érkezett.

A vártál többen „dobtak be törölközőt”

Több mint 40 zsák törölköző gyűlt össze a Menhely Alapítvány „Hozz törölközőt!” akciójában.

Gyanús utazások 500 millióért


szerző:
2011.04.21. 20:54
Gyanús utazások 500 millióért

Félmilliárd forintot fizetett ki szakszervezeti vezetők üdültetésére a Nemzeti Üdülési Alapítvány.

Megindult a hajrá az 1 százalékokért

Tavaly 13 milliárd forint maradt az állam kasszájában, amiből a civil szervezeteket tudták volna támogatni az adózók.

Mentőautóért „kalapoznak” Balatonlellén

A balatonlellei mentősök egyetlen nagy esetkocsija összetörött egy mentésnél, 8-10 millióba kerül egy új.

Lakótelepi gyerekek tízezrei éhezhetnek

Egy gyermekalapítvány szerint tömegesen élnek úgy családok lakótelepeken, hogy még az alapvető élelmiszereket sem tudják megvenni a gyerekeknek.

Elvetették a jótékonyság magjait

A Tolna megyei Nagyszokolyon megtartották a „Minden gyerek lakjon jól” nevű alapítvány kampányindítóját.

Fél Kettő 11-03-22


szerző:
2011.03.22. 14:15
Fél Kettő 11-03-22

Fél Kettő: Mesés karrier - Egy magyar nő a világ egyik legnagyobb divatcégének igazgatója. A gólya hozza? - Mit mondjunk a gyereknek, ha örökbe fogadtuk? Segítség a bajban - Zorán évek óta a Csányi Alapítvány munkájában is közreműködik, vendégünk az énekes.

10 milliárd jutott tavaly a civil szervezeteknek

Az SZJA egy százalékából a legtöbb felajánlást tavaly a beteg gyerekeket támogató civil szervezetek kapták.

Rémtörténetek a hajléktalanok világából

A Fókusz riportere az eddigi leghidegebb éjszakán vállalkozott arra, hogy alkalmi idegenvezetőivel felkeresse a bajbajutottakat, miközben saját bőrén érezte a mínuszok valódi erejét.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való