KERESÉS search-close

aktivisták

20 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "aktivisták"

Lebuktak a fideszes plakátrongálók

Tetten érték a fideszes aktivistákat, ahogy egy kisbuszba gyűjtik a frissen felragasztott MSZP-s plakátokat és táblákat. Az eset pénteken éjjel történt Győrben. A helyi MSZP elnöke rongálás és lopás miatt tett feljelentést. A fideszes aktivisták azt mondták: felsőbb utasításra tépkedték le az ellenzéki hirdetéseket. A Fidesz győri elnöke elítélte a történteket.

KILAKOLTATÁS: Kisgyerekes család került utcára

Hiába törlesztette a tartozást, mégis az utcára került egy kisgyerekes család a fővárosi IX. kerületben. A Város Mindenkié akciócsoport élőlánccal próbálta megakadályozni, hogy a lakókat kirakják a végrehajtók, végül nem sikerült.

Alig engedték ki, újra őrizetbe vették

Nem engedélyezett nyilvános esemény megtartása címén ismét őrizetbe vették Moszkvában a Pussy Riot nevű rezsim-bíráló, női aktivista csoport három tagját és a Háború nevű művészcsoport alapítóját, alig néhány perccel azután, hogy kiengedték őket a fogva tartási központból.

 

Támadás vagy civil flashmob?

„Megtámadták a Fidesz segítőit Szegeden” – ezt állítja az egyik fideszes önkormányzati képviselő a SzegedMa.hu egyik cikkében. Rá hivatkozva a hagyományosan jobboldali hírportál azt írja: „egy 15 fős társaság rontott neki a párt két női aktivistájának.” Ezzel szemben a civilek azt állítják, ők senkire sem támadtak, csak a büntető törvénykönyv egyik paragrafusát olvasták fel nekik, így tiltakoztak a Fidesz egyik helyi kampánya ellen. Erről ráadásul videót is készítettek.

Házon kívül 2017-11-22


szerző:
2017.11.23. 00:20
„Adják vissza a gyerekét!”

Adják vissza a gyereket az édesanyjának!- ezt követelték a Város Mindenkié csoport aktivistái a 18. kerületi kormányhivatalban. A szervezet tagjai reggel tüntettek azért, mert szerintük jogtalanul vették el egy budapesti hajléktalan nőtől kisgyermekét. Míg ő albérletet keresett, a gyámhivatal a bölcsődéből elvitte a gyereket és nevelőszülőknél helyezte el, minderről a nőt csak utólag, telefonon értesítették.

WC kórus: szorongató probléma karácsonyi mázban

Párizsban minden ötezer lakosra jut egy nyilvános WC, Budapesten minden harmincezer emberre jut egyetlen. Ráadásul Franciaországban a nyilvános WC-ket ingyenessé tették. Így lett a kis dologból nagyon nagy dolog.

 

 

Ha kell, fához láncolják magukat

Ha kell, odaláncolják magukat a fákhoz. Ezt mondták azok a szigetvári tiltakozók, akik a várban lévő fák kiirtása ellen demonstráltak. A Zrínyi Miklós várban felújítás kezdődött. Az egyik tervrajz szerint 27 száz évnél idősebb fát és fél tucat cserjét vágnak ki. A Zrínyi emlékév bizottság elnöke úgy reagált, nem irtják ki az egész parkot, csak az oda nem illő vörösfenyőket tüntetik el.

Aktivisták mentettek fákat az Orczy-kertben

Környezetvédelmi aktivisták akadályozták meg, hogy fákat vágjanak ki a budapesti Orczy kertben. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem új épületeit és sportpályáját építik a területen, ezért vágnak ki 145 fát. Közben az Index összegyűjtötte, hogy Budapesten 15 ezer fát vágtak ki az elmúlt öt évben.

Feketébe öltözve tiltakoztak

Fekete szalagot tűzve tüntettek az egészségügyi dolgozók országszerte. Béremelést és jobb munkakörülményeket követeltek. A PM aktivistái 200 négyzetméteres fekete zászlót akartak a parlament lépcsőire teríteni, de az őrök megakadályozták őket ebben, az aktivistákat rendőrök vitték el. Az egészségügyi államtitkár úgy reagált, jövő szerdán bejelentik béremelési javaslatukat.
 

KERTEM: Aktivisták tiltakoztak, mert kivágják a fákat

Leállították a Városligeti fák kivágását a tiltakozók.Több civil szervezet és a Párbeszéd Magyarországért aktivistái bemásztak az elzárt területre és a fák alá álltak, így akadályozták azok kivágását. Néhány fát addigra már legallyaztak vagy kivágtak.

Bizarr szokás, vagy alternatív harc a pazarlás ellen?

Kikukázzák. Előkészítik. Megfőzik. És hogy a végén mi kerül a tányérra? Mindjárt kiderül. Most mi is csatlakozunk azokhoz, akik a világ talán legfurcsább kajáit készítik. Bár pénzük lenne vásárolni - konténerekből, szemetesekből gyűjtik össze az ételt, hogy maguknak, vagy másoknak főzzenek belőle.

Kilakoltatás ellen küzdöttek, bírságot kaptak

Szabálysértést követtek el a Város Mindenkié aktivistái, amiért nem engedelmeskedtek a rendőröknek, így döntött a bíróság. Ketten pénzbírságot, ketten pedig figyelmeztetést kaptak. Még novemberben próbáltak megakadályozni egy család kilakoltatását, de végül a rendőrök egyesével vitték el őket.

Nem bűncselekmény az illegális határátlépés

Hullazsákokban feküdtek az Amnesty International emberi jogi szervezet aktivistái a Parlament előtt. Így tiltakoztak a kormány szerintük idegengyűlöletet szító bevándorlás-ellenes politikája ellen. Arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a migránsok nem bűnözők. Két napja Orbán Viktor miniszterelnök bűncselekménynek nevezte az illegális bevándorlást.

Vita Putyin látogatásáról


szerző:
2015.02.17. 18:40
Vita Putyin látogatásáról

A Párbeszéd Magyarországért aktivistái már hajnalban a Paks 2 beruházás ellen tiltakozó molinót feszítettek ki a Lánchídra. Az LMP arra szólította fel Orbán Viktort, hogy inkább arról tárgyaljon, hogyan lehetne felbontani az új atomerőműblokkok megépítéséről szóló szerződést. A magyar külügyminiszter szerint semmi kivetnivaló nincs abban, hogy Vlagyimir Putyin Magyarországra látogat, szerinte az európai országok vezetői - például az ukrán béketárgyalásokon - gyakran találkoznak az orosz elnökkel.

Eddig nem politizáltak, most beleálltak a küzdelembe

A diáktüntetések arcai. Eddig nem érdekelte őket a politika. Most mi változott?

Megszállta a tornyot a Greenpeace


szerző:
2011.06.21. 15:16
Megszállta a tornyot a Greenpeace

Nyilvánosságra hozták a felvételeket a Greenpeace akciójáról.

Meztelenül tiltakoztak az ukrán nők

Nőmozgalmi aktivisták zavarták meg az iráni kultúra hetének megnyitóját Kijevben.

Botrány a U2 koncerten


szerző:
2010.08.26. 12:26
Botrány a U2 koncerten

Töb szervezet aktivistáját kizavarták a rendezvényről, Moszkvában. Többüket letartóztatták.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való