KERESÉS search-close

akadémia

47 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "akadémia"

Több mint ezren írták alá a Manfred Webernek címzett nyílt levelet!

Már több mint  1000 kutató és diák írta alá azt a nyílt levelet, amelyben az Európai Néppárt frakcióvezetőjének segítségét kérik, hogy ne csatolhassák el az akadémiától a kutatóintézeteket. A levelet megfogalmazó Kertész János fizikus abban bízik, hogy Manfred Weber hatást gyakorolhat az ügyben a magyar kormányra.

Kerítésüzemeltetőké a Budapest Honvéd fociklub

A déli határkerítést is üzemeltető szentesi cég vette meg a Budapest Honvéd fociklubot és a hozzá tartozó akadémiát. A 14-szeres bajnokcsapatot 13 év után adja el George F. Hemingway magyar származású üzletember. A vevő cég egyik tulajdonosa korábban a Fidesz-KNDP polgármester jelöltje volt Szentesen. Az általunk megkérdezett sportközgazdász szerint a labdarúgás mostanában segít Magyarországon azon, aki sikeres vállalkozó szeretne lenni.

Piros lapot kapott az Innovációs és Technológiai Minisztérium

Elutasítják a kormány javaslatát az akadémiai kutatóhálózat kiszervezéséről, ezért tüntettek újra akadémiai dolgozók. A demonstrálók az Innovációs és Technológiai Minisztérium előtt piros lapot mutattak fel, és petíciót adtak át a minisztérium képviselőjének. A szaktárca közleményében azt írta, az a céljuk, hogy több és hatékonyabb kutatás legyen.

Most tudósokat listáztak


szerző:
2018.06.20. 18:49
Most tudósokat listáztak

Újabb listázás a Figyelőben. A Soros-zsoldosnak vélt emberek után most azokat a tudományos kutatókat sorolták fel az újságban, akik a lap szerint liberális szellemben dolgoznak, és a társadalom valódi problémái helyett például a homoszexuálisok és más kisebbségek jogaival foglalkoznak. Az újságíró a saját nevét nem írta le, de névvel és fényképpel sorolta fel a kutatókat. Az akadémia visszautasította Schmidt Mária lapjának újabb listázását.

Akadémia helyett szálloda

Kézilabda akadémia helyett négy csillagos szállodát épített Balatonfüreden az egyik önkormányzati tulajdonban lévő cég alapítványa. A Dikrekt 36 oknyomozó portál információi alapján a Házon Kívül stábja forgatott a városban. Az alapítvány félmilliárd forint TAO-támogatást igényelt a beruházáshoz. A kormány kivizsgálja az ügyet.

 

4x4 akadémia: Nagy segítség a hajtómű előválasztó gomb, de mikor mit kell csinálni?

Nagy Sándor és Borsi Gergő segít felkészülni az extrém szituációkra. A kapcsoló biztonságérzetet ad, de fontos, hogy tisztában legyünk a teendőkkel!

4x4 akadémia: Mi vár ránk a hupa után?

Elég gyakori az olyan terep, ami már nem járható normál autókkal. A domb alján állva a Mitsubishi L200 optimizmusában bízhatunk, de nem szabad erőből megoldani az előttünk álló feladatokat!

4x4 akadémia: Mit tegyünk szorult helyzetben?

Amikor laza terepre tévedünk a terepjárónkkal, akkor két jó barátunk van: az egyik az autó, a technológia; a másik pedig mi magunk. De mit tudunk tenni annak érdekében, hogy ne akadjunk el?

Jelentjük: Hollywoodban már kisütött a nap!

Az RTL Klub Híradójának riportere újabb fejleményekről számolt be az Akadémia díjátadójával kapcsolatban! Kíváncsi vagy, hol tart a készülődés és hogy merre jár az újságíró? Eláruljuk!

A Lázadók már érzik a döntő közelségét?

Akárcsak a többi csapatban, a Lázadók versenyzői is új stílusokkal ismerkedtek meg, hogy még többet mutathassanak a zsűrinek. Persze, akadt itt egy kis lélekelemezgetés is, hiszen volt olyan, aki az előző héten nagyot küdött a produkciójával.

 

A Kisördögök új kihívásokba vágták a fejszéjüket

Az Akadémián Olivér és Viki egy általuk addig sosem látott stílussal, a swinggel kezdtek el barátkozni, hogy az adásban ügyesek lehessenek. Olívia a saját koreográfiáit tökéletesítette Emesével, miközben Peti a múlt hét izgalmait és könnyeit dolgozta fel az énekóráján.

Gergő segített a Fenegyerekeknek, hogy minden hang és mozdulat tökéletes legyen

Ezen a héten Dorina és Ricsi az érzelmeket helyezik a középpontba a koreográfiájukkal, miközben Lara és Viki Gergő segítségével csiszolták a dalaikat, hogy minden hamis hang eltűnjön a produkcióikból.

Tóth Verának néha a könnyeiken kell átsegítenie a Vagányokat

Amikor egy új mozdulatsor nem sikerül elsőre, vagy nem éreznek rá rögtön a dalra, az bizony elkeserítheti az embert. Szerencsére, Tóth Vera és a Kicsi Óriások tanárai mindent megtettek, hogy a Vagányok is a maximumot nyújthassák.

Egyre nagyobb a tét a Kicsi Óriásokban!

Egy kis szórakozás, komoly munka és fáradhatatlan gyakorlás. Így telnek a gyerekek napjai az Akadémián. Múlt héten a Torpedók már kiestek a csapatversenyből, de a többieknek nem állt meg az élet, hiszen vasárnap újra színpadra kell állniuk, hogy csapatukkal egy lépéssel közelebb kerüljenek a Kicsi Óriások győztese címhez.

Új őrület hódít az Akadémián!

A Kicsi Óriások tehetségei szeretnek mókázni a szünetekben, és most rákaptak, hogy egy izgalmas kis járművel, az egyensúlyérzéküket teszteljék.

Kiss Ramóna az Akadémián is a gyerekek nagy támasza volt

A múlt héten nem mindenki kapott olyan pontokat, mint amilyeneket elképzelt magának, ez a fájó érzés pedig nem múlhatott el könnyek nélkül. Szerencsére Ramóna végig a gyerekek mellett volt, hogy segítse őket.

Kovácsovics Fruzsi megleste a Kisördögeit a próbákon

Fruzsi és Kisördögei is új kihívások elé néztek ezen a héten, azonban a próbákon igyekeztek mindenre felkészülni. Kizárták az izgalmat, és komolyabban odafigyeltek a koreográfiára.

Molnár Tibi is óráról órára járt a Torpedókkal az Akadémián

Mindenki egy kicsit a múlt heti kalandokból és kritikákból próbált építkezni, persze végig ott volt velük csapatkapitányuk és a tanárok, hogy minden a legjobban sikerüljön.

Tóth Vera és Vagányok is nagy erőkkel készültek az Akadémián

Új hét, új feladatok! Mindenki örült az új daloknak és táncoknak, a gyerekek azonnal meg is kezdték a próbákat az Akadémián, ahova csapatkapitányuk, Tóth Vera is elkísérte őket.

Oláh Gergő minden próbán ott volt a Fenegyerekek mellett!

A gyerekek ezen a héten is új kihívások elé néztek: mindenki új dalokat és koreográfiákat kapott a tanáraitól. Gergő, mint csapatkapitány is ott volt velük az Akadémián, hogy mindenben segíthesse a tehetségeit.

Így készültek a Fenegyerekek az Akadémián

A Fenegyerekek is megismerkedtek az eheti dalokkal és táncokkal. Viki, Oláh Gergő kistehetsége nagy izgalommal készült a produkcióra, Dorina a koreó tanulása közben kijelentette, hogy Gesztinek ajánlja majd a táncot. Lara pedig kapott egy kis önbizalom növelést az énekórán.

Így készültek a Torpedók az Akadémián

Miután Nina, Martin, Emma és Kevin megtudták, miket adhatnak majd elő a következő showban, mindenki próbálni kezdett. Kevinék az úriember-királylány kettőst erősítették még tovább, Martin a közös kistehetség produkcióra hangolódott, Nina pedig barátkozott az ének órák újdonságaival.

Így készültek a Lázadók az Akadémián

A Lázadók tehetségei az Akadémián ismerték meg, hogy a második adásban mit adnak majd elő, utána pedig meg is kezdték a próbákat a tanárokkal. Voltak, akik bizalmi játékot játszottak, mások az énekórán keresték az igazi belső motivációjukat.

Így készültek a Kisördögök az Akadémián!

Minden héten új kihívás, új dalok, új koreográfiák. Vajon hogyan fogadták a Kisördögök tehetségei a második adás feladatait?

Nézzünk szét egy kicsit az Akadémián!

A gyerekek nemcsak a csapatkapitányaik segítségével készülnek a produkcióikra hétről-hétre, hanem rengeteg tanár és szakember veszi őket körül, hogy a maximumot nyújthassák! Kik ők? Most bemutatjuk őket!

A tehetségek plakátkészítésbe kezdtek!

Az Akadémián nemcsak a produkcióikra készülnek a gyerekek, de pihenésre és szórakozásra is marad idő. Így esett, hogy eldöntötték: mindegyik csapat saját plakátot készít, utána pedig egy versenyen eldöntik, melyik lett a legjobb!

Mező Misi tetoválással lepte meg a Kicsi Óriások versenyzőit

Mező Misi és Lotfi Begi is feltűnik majd szombat este az RTL Klubon futó Kicsi Óriások második adásában. Misi és Begi egy extra-produkcióval lépnek majd színpadra a gyerekekkel.

Mindent vitt a Kicsi Óriások

A Kicsi Óriások mindent vittek szombat este, a zsűrinek azonban máris választani kellett a szupertehetséges gyerekek közül. A tehetséges gyerekek és a híres csapatkapitányok a játékvárosnak is beillő akadémián igencsak egymásra hangolódtak.

Kovácsovics Fruzsina: „A csapatomat már most imádom”

Mielőtt még kialakult volna a végső csapata az első adás során, a Kisördögök kapitánya a válogatókon kiválasztott csapatáról és a műsorról is mesélt egy kicsit. Az interjú közben pedig egy meglepetés vendég is betoppant, aki nem más volt, mint kistehetsége, Olívia!

Kiss Ramóna: „Mindannyian egy nagy játékként éljük meg!”

Az első adás előtt Ramóna elárulta, hogy a válogatón kiválasztott tehetségeken érezte, hogy nagyon céltudatosak. Sőt, akarva-akaratlanul olyan gyerekeket válogatott ki, akik olyan, mint ő… vagy éppen ő hasonlít rájuk?

Bepillantanál az Akadémiára? Ilyen volt a megnyitó!

A gyerekek a válogatókat követően meg is kezdték a próbákat a Kicsi Óriások Akadémiáján, ahol külön ének- és tánctermekben készülhettek a produkcióikra. A megnyitón persze akadt torta, lufi és jóhangulat dögivel!

Egyre kevésbé fehér az Oscar?


szerző:
2016.06.30. 12:24
Egyre kevésbé fehér az Oscar?

Ugyebár, idén nem kis botrány kerekedett a díjátadó gála körül, miután a jelöltek között méltatlanul kevés színes bőrű színészt, művészt és alkotást vettek figyelembe. Most azonban új tagokkal bővült a bizottság, aminek az összetettsége pozitív fejlődést mutat.

Ágyő, végeláthatatlan hosszúságú Oscar-beszédek?

Az Akadémia úgy tűnik, annyi év után végre rájött, hogyan tarthatná kordában a díjazottakat. Nemcsak a beszédek rövidülhetnek le, de a szokásos sablon szövegeknek is búcsút inthetünk.

Hulk hadat üzent az idős fehér férfiak ellen!

A jelöltek listájának kihirdetésével kezdetét vette az Oscar-láz, és mint minden évben, idén sem csupán a filmesekről, sztárokról és csillogó ruháikról szól a gála. A botrány egyik évben sem kerülheti el ezt a jeles napot, bár az elmúlt napok történései alapján idén már az átadó előtt az Oscar-botránytól hangos a világsajtó.

Összecsapott a jegybank és az akadémia

A Magyar Tudományos Akadémia közgazdaságtudományi bizottsága szerint, ellenőrizetlenül költenek többmilliárd forint közpénzt a Matolcsy György vezette jegybank alapítványai arra, hogy a meglévő felsőoktatási intézményekkel párhuzamos rendszert építsenek. Erről nyílt levelet írtak az MTA szakemberei. Az MNB szerint az akadémia hazudik, és jogi lépéseket tesznek.

2,2 milliárd ment a felcsúti akadémiának

Több mint 2 milliárd forintot kapott tavaly a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány abból a pénzből, amelyet a társasági adóból vontak le a vállalkozók. Ez jóval több, mint az összes többi fociakadémiáé.

Külföldről jönnek haza kutatni

9 férfi, három nő. Pályázatot nyertek. Eddig  külföldön dolgoztak, szeptembertől itthon kutatnak. Az akadémia versenyprogramot működtet, hogy a tehetséges tudósok maradjanak itthon, vagy, ha már elmentek, jöjjenek haza. Vendégünk két idei győztes: Pásztor Gabriella háromgyerekes fizikus Genfből érkezik. Hangya Balázs agykutató egy amerikai kutatóintézettől búcsúzik Budapestért.

2 milliárdos fejlesztés a felcsúti stadionban

Kisvasút jár majd Felcsúton a miniszterelnök házának közelében, és újabb kétmilliárd forintot kap az Orbán Viktor által alapított labdarúgó akadémia. Az Átlátszó.hu írta meg, hogy 600 millió forint uniós pénzt kaphat a felcsúti kisvasút, és kétmilliárdos hazai támogatás az akadémia. Az Együtt szerint Orbán Viktor magyar és uniós adófizetők pénzéből fejleszti a faluját, a miniszterelnök viszont azt mondja: csak a kommunisták nem képesek megérteni az új piacgazdaságot.

Kétmilliárd forintért költözik az akadémia

Két milliárd forintért költözik műemlék épületbe a Magyar Művészet Akadémia. A budapesti Andrássy úton lévő épületet már megvették, a pénzt a kormánytól kapták rá.
 

A kutatónők itt járnak közöttünk

Egy rezidens orvos, egy csillagász és egy immunológiai kutató kapta idén a Nőkért és a Tudományért díjat.

Fél kettő 11-09-14


szerző:
2011.09.14. 14:15
Fél kettő 11-09-14

Fél kettő: Genetikai feladvány - Okozhat problémát egy közösségben, ha egy spermadonortól 150 utód születik? Válogatott asztaltársaság - Bay Éva rendszeresen ad nagy vacsorapartikat, vendégem volt a műsorvezető. Zsúfolt naptár - Szabó Ádám minden idejét lekötik a fellépések, de azért újból jelentkezik majd az Akadémiára.

2 millióan isznak kifogásolható csapvizet

A Magyar Tudományonos Akadémia tanulmánya szerint a magyarok negyede nem jut megfelelő minőségű ivóvízhez.

Romlott rizses hús „győzte le” a focistákat

Az éjszakára kint hagyott ételben elszaporodó baktériumok okozhattak tömeges ételmérgezést a Puskás akadémián.

Kiállították a relativitáselmélet kéziratát

Az eredeti dokumentum kiállításának apropóját Einstein születésnapjának évfordulója is adta.

Afgán potyautas a brit katonai akadémián

Egy afgán illegális bevándorló egy autóbuszban elbújva csempészte be magát a bázisra.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való