KERESÉS search-close

akadálymentesítés

18 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "akadálymentesítés"

Lépcsőzniük kell az állomáson

A mozgáskorlátozott utasok a sok lépcső miatt csak segítséggel, vagy külön kérésre kinyitott kiskapun keresztül tudnak a peronra jutni a tatabányai vasútállomáson. Az időseknek és babakocsival érkezőknek is lépcsőzniük kell a vágányokhoz

Kerekesszékkel demonstráltak

Hiába újítják fel a hármas metrót, nyolc megálló ezután sem lesz akadálymentes. A Rehab Critical Mass ma megmutatta, hogy igenis lenne igény arra, hogy minden megállóban legyen lift.

Tarlós: nincs pénz a teljes akadálymentesítésre

Negyvenöt évig nem volt akadálymentesítés, és most sem használják a 3-as metrót a mozgássérültek közül, egyebek között ezzel magyarázta a főpolgármester, hogy miért nem lesz mindenhol lift. Tarlós István sajnálja, de nincs pénz a teljes akadálymentesítésre. Ellenzéki pártok és a mozgássérültek szervezete szerint ez a hozzáállás etikátlan.

 

Akadálymentesítés akadállyal

Egy éve hadakozik az akadálymentesítésen egy kerekesszékes férfi a Zala megyei Hernyék önkormányzatával. A járási hivatal kötelezte a települést, hogy akadálymentesítse a ház előtti járdát. A munkát elvégezték, de a férfi szerint a helyzet rosszabb, mint előtte, és az akadály miatt továbbra is segítségre van szüksége. A polgármester viszont azt mondja: mindent úgy végeztek el, ahogy előírták nekik.

Házon kívül 2017-05-03


szerző:
2017.05.03. 23:30
Alig van akadálymentes albérlet

Kétségbeesetten keres akadálymentesített albérletet egy budapesti kerekesszékes asszony beteg kisfiával és édesanyjával. A családnak váratlanul mennie kellett előző albérletéből. A kétéves kisfiút viszont felvették egy második kerületi speciális fejlesztő bölcsődébe így fontos lenne, hogy ott találjanak lakást, és olyat, ahol kerekesszékkel is lehet közlekedni. A Mozgáskorlátozottak érdekeit védő szövetség főtitkára szerint nagyon kevés az akadálymentesített lakás Magyarországon.

Akadálymentesítéssel az egyenjogúságért!

Fontos, hogy fogyatékkal élő embertársaink is teljes életet élhessenek, lehetőleg akadályoktól mentesen. Néhány lépcsőfok könnyen leküzdhetőnek tűnik, ám sajnos vannak, akiknek mégsem az…

Volt osztálytársak és tanárok segítenek Boginak

Tiltott szavak, a remény és a jövőkép - ezt annak a 15 éves kislánynak az édesapja mondja, aki tavaly áprilisban bénult le, két és fél hónap kóma után. A kamaszlány az iskolában esett össze, tanárai és diáktársai próbálták újraéleszteni, agykárosodást szenvedett. A család szerény körülmények között él, egy apró panellakásban, amely nincs akadálymentesítve. A lány volt osztálytársai és tanárai szombaton jótékonysági rendezvényt szerveztek neki egykori iskolájában. A bevételt a családnak adják.

Fogyatékkal élők vonultak Budapesten

Egyenlőség és akadálymentesítés. Ezért vonult fel vasárnap  több száz kerekesszékes, látássérült és fogyatékossággal élő ember Budapest belvárosában. A Rehab Critial Mass-t harmadik alkalommal rendezték meg, azért, hogy az egészséges és a sérült emberek közelebb kerüljenek egymáshoz.

Elfuserált építmények nyomában


szerző:
2015.10.09. 17:30
Elfuserált építmények nyomában

40 centis kilátó 40 millióból. Akadálymentesített útvesztő, az ország legdrágább lépcsőfoka és bicikli út, amely egy lépcsőházon keresztül vezet. Meglepően sok elbénázott beruházást találtunk Magyarországon, amelyeket látva sokan nem értik, egyáltalán hogyan valósulhattak meg.

Nem tud tanulni, mert kerekesszékes

Nincsen akadálymentesített kollégiumi szoba, ezért évet kellett halasztania a főiskolán egy lánynak. Sok mozgáskorlátozott fiatal nem is mer jelentkezni egyetemre, vagy főiskolára, mert el kellene költöznie otthonról, és sem albérletet, sem kollégiumi szobát nem talál - ezt mondta a mozgáskorlátozottak szövetségének elnöke. Szerinte, ha azt akarja a magyar állam, hogy mindenki dolgozzon, a kerekesszékeseknek is meg kellene teremteni a körülményeket, hogy tanulhassanak. Az új szabályozás szerint 2018-ig minden kollégiumban kell akadálymentes szobát kialakítani.

Nyolc fordulós akadélymenetesítő rámpa

Nem mindennapi megoldással akadálymentesítették a szilágyi orvosi rendelőt. Az épülethez mintegy nyolcvan méter hosszú, 8 fordulós, kacskaringós rámpa készült. A ránézésre labirintusnak tűnő kivitelezés az egyetlen megoldás volt a polgármester szerint. A falu vezetője állítja, műszaki akadályai voltak annak, hogy például lépcsőlift épüljön.

 

Több pénzt és akadálymentesítést kérnek

Esélyegyenlőségért és az akadálymentesítésért vonultak fel fogyatékkal élők vasárnap Budapesten. A Rehab Critical Mass nevű eseményt azért szervezték, hogy közelebb hozzák az egészséges és a sérült embereket, akik tanulni és dolgozni szeretnének.

Megszépült a Kovács Margit Múzeum

Péntektől ismét a Vastagh György utcai házban lehet megnézni a Kossuth-díjas művész kerámiáit.

Milliós fejlesztések a fogyatékkal élőkért

Harmincmillió forintból akadálymentesítették a nagykanizsai bíróság épületét.

Folyamatosan tolódik az akadálymentesítés

Sérül a mozgáskorlátozottak joga a tömegközlekedésben az állampolgári jogok biztosa szerint.

Nem akadálymentesít a BKV


szerző:
2009.11.23. 17:41
Nem akadálymentesít a BKV

Úgy adott át a BKV több megállót, hogy a látássérültek nem tudják akadály nélkül igénybe venni.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való