KERESÉS search-close

Zacher Gábor

25 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Zacher Gábor"

Vissza akar menni a Honvédkórházba Zacher Gábor

Visszamenne a Honvédkórházba Zacher Gábor - az orvos egyebek mellett ezt is mondta a Magyarul Balóval című műsorunkban, ahol elsőként beszélt arról, miért mondott le a Honvéd Kórház Sürgősségi Centrumának vezetéséről ősszel.

Élet a sürgősségin innen és túl

Valójában talán mindig is a sürgősségi ellátás érdekelte, hiszen 18 évig mentőtiszt volt. Utána mégis egy toxikológiai osztályt vezetett, gyógyszerfüggő, drogos és alkohol-betegeket kezeltek, főnökként akkora tekintélye lett, hogy ilyen ügyekben a teljes magyar média rendre elsőként hozzá fordult, majd 2014-ben a magyar csúcsintézmény, a Honvédkórház sürgősségi ellátási központjának vezetője lett. Zacher Gábor orvos-, eszköz- és pénzhiányra hivatkozva három hónapja felmondott. Most itt van.

A parancsnok nem ért rá


szerző:
2018.09.05. 18:35
A parancsnok nem ért rá

A betegek szerint sokat kell várni, leterheltnek látják az orvosokat és tartanak attól, hogy mi lesz a sürgősségi ellátással. Ezt tapasztalta az RTL Híradó, amikor szerdán a Honvédkórházból távozó betegeket kérdeztük. Ez az a kórház ahol az elmúlt időszakban kilenc orvos felmondott, köztük Zacher Gábor, a sürgősségi osztály vezetője is. A DK országgyűlési képviselője szerdán találkozott volna a Honvédkórház parancsnokával, hogy beszéljenek az intézmény gondjairól, de parancsok végül lemondta a megbeszélést.

 

Haldoklik a magyar egészségügyi rendszer?

A kórházi ágy kényelmetlen, az orvosra várni kell sokat, az ápoló alig él a fáradtságtól és nem ritkán jó, ha a szükséges gyógyszereket is mi vesszük meg és visszük be a kórházba mesélte Zacher Gábor a Fókusz stábjának. Úgy néz ki, nem csak ő gondolja úgy, hogy haldoklik a magyar egészségügy.  

Működésképtelen sürgősségi?

Legkésőbb október első felében működésképtelenné válhat a Honvédkórház sürgősségi osztálya - ezt írta a kórház vezetésének szóló levelében Zacher Gábor. A levelet az Index hozta nyilvánosságra. Az osztályvezető főorvos pénteken adta be felmondását, amelyet azzal indokolt, hogy az ottani állapotok már a betegellátást veszélyeztethetik. A felmondási idejét sem kell letöltenie, a honvédelmi miniszter felmentette ez alól.

 

Több száz orvos hiányzik a sürgősségi osztályokról

Több száz orvos hiányzik a sürgősségi osztályokról - a Magyar Orvosi Kamara szerint. Éger István elnök azt mondta az RTL Híradónak, hogy sürgősen megoldást kell találni, mert a sürgősségiken dolgozó orvosok annyira leterheltek, hogy folyamatosan hagyják el a pályát. Pénteken felmondott Zacher Gábor, a Honvédkórház sürgősségi centrumának vezetője, mert szerinte az állapotok már a betegellátást veszélyeztetik.

Felmondott és kitálalt Zacher

Felmondott Zacher Gábor, a budapesti Honvédkórház sürgősségi osztályának vezetője. A Hvg-nek azt nyilatkozta, azért, mert olyanok a körülmények, hogy az veszélyezteti a betegeket. Azt állítja, kilenc orvos mondott fel az intézményben. Csütörtökön a Népszava írt arról, hogy az intézményben 112 orvos tagadta meg a túlórát, mert nem fizették ki őket. A kórház ezt közleményében tagadta.

Zacher: tiszta a lelkiismeretünk

Tiszta a lelkiismeretük, nem követtek el semmilyen szakmai hibát. Ezt mondta Zacher Gábor a Honvédkórház sürgősségi osztályának vezetője az órákon át a folyosón haldokló rákbeteg férfi esetével kapcsolatban.

Hova forduljunk, ha baj van?

Vannak tünetek, amivel az ünnepi időszakban sem szabad várni, hanem azonnal mentőt kell hívni vagy sürgősségire kell menni. Erre figyelmeztet Zacher Gábor a Honvédkórház Sürgősségi Centrumának vezetője.

 

ZACHER GÁBOR:

Zacher Gábor szerint harmincszor erősebb az a drog a fűnél, amit azok a fiatalok használtak, akik ordítva fetrengtek az egyes villamos Kőbányai megállójában. A toxikológus arról is beszélt, hogy mi a teendő akkor, ha gyermekünket drogozáson kapjuk.

VIVICITTA: Ónodi Eszter és Zacher Gábor is futott

A Vivicittát 32. éve rendezik meg Budapesten. A félmaraton rajtjához gyülekezők között ismerős arcokat talált az RTL Híradó riportere: Zacher Gábor, toxikológus és Ónodi Eszter, színésznő is rajthoz állt a városvédő futáson.

Veszélyes lehet a méregtelenítés

Veszélyes is lehet méregteleníteni Zacher Gábor szerint. A toxikológus az RTL Híradónak azt mondta, nincs olyan anyag egy átlagos ember szervezetében, amit különböző szerekkel kellene kivonni. Sokan választják a léböjt kúrát tavasszal, főként a gyógyteák és a rostos levek fogynak a bioboltokból.

Zacher Gábornak is van függősége!

Ki az egyetemről, ki a tévéből, valaki pedig egy komoly hangvételű hajnali telefonhívásból ismeri meg Zacher Gábort. A csuklója tele van fesztiválbelépőkkel, imádja a koncerteket. A médiában sajátos, szókimondó stílusa miatt figyeltek fel rá egykor, mert nem kertel, akkor sem, ha nem olyan kellemes a fülnek az, amit mond.

Házon kívül 2016-09-14


szerző:
2016.09.14. 23:30

Házon kívül 2016-06-01


szerző:
2016.06.01. 22:35

Az alkohol rabságában


szerző:
2016.01.05. 19:00
Az alkohol rabságában

Az alkoholizmus, vagy alkoholbetegség szinte minden magyar családot érint. Az egyik legismertebb magyar toxikológus szerint nincs alkoholstratégiája az országnak miközben rengeteg a nagyivó és az alkoholista. A függőség észrevétlenül, lassan, lépésről lépésre alakul ki, és kigyógyulni belőle lehetetlen.

Praktikák másnaposság ellen


szerző:
2015.12.31. 18:20
Praktikák másnaposság ellen

Húsleves, zsíros ételek, aszpirin. Mindenki másra esküszik, ami gyógymód a másnaposságra. A Blikk a politikusokat is megkérdezte, Orbán Viktor miniszterelnök például füstölt szalonnával és hideg tejjel harcol a macskajaj ellen. Zacher Gábor toxikológus szerint viszont csak egyetlen gyógymód létezik, mégpedig, hogy egyáltalán nem iszunk alkoholt.

Megállíthatatlanul hódít a felfedezési hullám!

A két kőkorszaki szaki ugyan még kínlódott a lábon járó autójával, de Frédi rendszeresen beszélt a karórájához. Persze a filmesek fantáziája is csak azóta szárnyalhat igazán, amióta kilencven éve megszületett a tévékészülék.

Új partidrog szedi áldozatait

Múlt héten három fiatal halt meg a kábítószertől, többet pedig kórházba szállítottak. Az interneten elterjedt, hogy patkányméreg felelős a halálesetekért, de nem. A patkányméreg ugyanis nem halálos az emberre nézve, mondta Dr. Zacher Gábor.

Csak csajok 11-10-07


szerző:
2011.10.07. 09:05
Csak csajok 11-10-07

Csak csajok: A pénteki Csak csajokban Keresztes Ildikó és Dr. Zacher Gábor a szenvedélyeikről meséltek, de szó esett még a MDPV-ről is, a legújabb drogról, ami zombivá teszi az embert.

Portré 11-01-30


szerző:
2011.01.31. 00:05
Portré 11-01-30

Munkamániás, csokifüggő, imád futni és él-hal a pipákért. A népszerű toxikológus, Zacher Gábor a Portré vendége!

A mániákus toxikológus


szerző:
2011.01.28. 15:35
A mániákus toxikológus

Zacher Gábor munkamániás, csokifüggő, imád futni és él-hal a pipákért. A toxikológus lesz a Portré vendége.

Reggeli 11-01-28


szerző:
2011.01.28. 09:05
Reggeli 11-01-28

Reggeli: A mai Reggeliben szó esett arról, hogy kábítószer lenne a fürdősó? Tóth Gabit hóban fürdették meg, Kálloy Molnár Péternek pedig 9 hónapos a kislánya.

Súlyos betegségekhez vezethet a vörösiszap

Évekre meghatározhatja a lakók életét és egészségügyi helyzetét a vörösiszap.

Akik mások titkait is féltve őrzik

Orvosok, ügyvédek és lelkészek gyarapodnak nap mint nap bizalmas információkkal.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való