KERESÉS search-close

V. kerület

30 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "V. kerület"

Ami elmozdítható, azt el is vitték az V. kerületi lakásból

Betörtek a lakásba, majd néhány hónap alatt mindent elvittek, ami mozdítható volt. Ezzel gyanúsítja a rendőrség azt az öt férfit, akiket a napokban kaptak el az V. kerületi nyomozók. A társaság egy olyan lakásba jutott be, amiben nem laktak, a tulajdonos viszont sok mindent tárolt benne. Szó szerint mindent elvittek, még a polcokat is leszerelték, felcsavarták a szőnyegeket. Az ellopott holmik nagy része megvan.

Megszűntették a nyomozást az V. kerületi ingatlanügyekben

Bűncselekmény hiányában megszűntették a nyomozást az V. kerületi ingatlanügyekben. A Nemzeti Nyomozó Iroda az Együtt politikusának, Juhász Péternek a feljelentése után kezdte vizsgálni, hogy áron alul adtak-e el több belvárosi önkormányzati ingatlant még Rogán Antal polgármestersége idején. A nyomozás során megkérdezett ingatlanértékbecslők szerint az ingatlanok nem a piaci ár alatt cseréltek gazdát, ezért a rendőrség szerint minden rendben volt az adásvételekkel.

A piaci ár harmadáért adták el az ingatlant

Kedvezményesen vett lakást a belvárosi önkormányzattól az V. kerület ingatlaneladásait intéző ügyvédi iroda is. Négyzetméterenként harmadannyiért jutottak hozzá az önkormányzati ingatlanhoz, mint amennyiért ugyanabban a házban kelt el ma egy magánlakás.

Hamis BKV-jegyeket árultak az V. kerületben

Hamis vonaljegyeket adtak el egy budapesti üzletben. A forgalmas helyen lévő, V. kerületi éjjel-nappaliban már egy éve árulták az eredetire nagyon hasonlító BKV-jegyeket. Valószínűleg még a vásárlóknak sem tűnt fel a különbség.

A volt polgármester rokonai nyertek lakást

A volt fideszes polgármester anyósa és nevelt lánya nyert lakást egy belvárosi pályázaton. Karsai Károly családtagjai két, még ma is irodaként bejegyzett V. kerületi ingatlanban laknak. A vételárnak csak az egyharmadát kell kifizetniük, azt is évek alatt, részletekben. A másik kétharmadot a felújításra kellett költeniük. Az Együtt szerint nem tisztázott, hogy hogyan és mennyi pénzért jutott Karsai családja a lakásokhoz. Az önkormányzat szerint a pályázat nyilvános volt.

Juhász: 10 milliárd lehet a kár az V. kerületben

Juhász Péter azt állítja: tízmilliárd forint kár érhette a belvárosi önkormányzatot az ingatlanértékesítések miatt 2008 óta. Az Együtt önkormányzati képviselőjét hétfőn hallgatta meg a Nemzeti Nyomozó Iroda a Juhász feljelentése alapján indult nyomozásban, tanúként. Az ellenzéki politikus olyan dokumentumokat vitt a rendőrségre, amelyek alapján azt állította: az önkormányzat hibázott az ingatlanok értékének megállapításakor. Az ötödik kerületi önkormányzat szerint Juhász szándékosan téveszti meg a közvéleményt.

Jogi- és drogprevenciós tanácsadás százezrekért

Egymás embereit fizeti a Józsefvárosi és a Belvárosi fideszes önkormányzat - ezt állítja az Együtt és a Párbeszéd Magyarországért. Az ellenzéki önkormányzati képviselők azt mondták: az V. kerületi alpolgármester, Rubovszky Csilla több mint fél milliót kap havonta a VIII. kerülettől jogi tanácsadásért, míg Kaiser József VIII. kerületi fideszes képviselő havi 260 ezerért ad drogprevenciós tanácsokat a belvárosi önkormányzatnak. Az önkormányzatok szerint nincs ebben semmi különös, mindkét fél fontos tanácsokkal látja el a másik kerületet.

Portikot is meghallgathatják


szerző:
2015.04.16. 18:35
Portikot is meghallgathatják

Portik Tamást is meghallgatnák Rogán Antal és Juhász Péter perében. A Fidesz frakcióvezetője egymillió forintra perli Juhász Pétert személyiségi jogai megsértése miatt. Juhász egyebek között azt állította, hogy Rogán Portik Tamás élettársával üzletelt V. kerületi polgármesterként. Juhász Péter ennek bizonyítására kérte, hogy az Aranykéz utcai merénylet gyanúsítottját is hallgassa meg a bíróság. Rogán Antal rágalomnak nevezte az őt bíráló politikusok állításait.

Belvárosi ingatlanok: nyomoz a főügyészség

Hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomoz a főügyészség az V. kerületben. A belvárosi önkormányzati ingatlanok értékesítésének jogszerűségét vizsgálják. Az ügyben Juhász Péter, az Együtt kerületi képviselője tett feljelentést, de azt a Nemzeti Nyomozó Iroda visszadobta. Az ügyészség ennek ellenére megindította a nyomozást. A kerület alpolgármestere szerint ők mindent jogszerűen csináltak. Rogán Antal azt mondta: ha vége a nyomozásnak, rágalmazási pert indít.

Rácsokkal tartják távol a hajléktalanokat

Három méteres vasrácsot építettek a trafóházhoz, a hajléktalanoknak pedig menniük kellett. Az V. kerületi Bástya utcai óvoda mögötti beugró évekig volt a hajléktalanok menedékhelye. Februárban viszont az önkormányzat rácsot építtetett a helyre, mert a környékbeliektől több panasz is érkezett. A Város Mindenkié szerint a megoldás embertelen.

Jól fizetnek a belvárosi önkormányzat cégei

Kifizetőhelynek használja az ötödik kerületi önkormányzat a kerületi cégek felügyelőbizottságait Juhász Péter szerint. Az Együtt alelnöke - aki a helyi képviselőtestületnek is tagja - azt mondja: kétszer annyi pénzt adnak a kerületi cégek felügyelőbizottságában, mint a nagyobb fővárosi cégeknél.

Nem nyomoznak a belvárosi ingatlanügyekben

Nem lesz nyomozás az V. kerületi ingatlanügyekkel kapcsolatban. A Nemzeti Nyomozó Iroda elutasította Juhász Péter feljelentését, mert szerintük az Együtt belvárosi képviselője nem tudott olyan konkrét körülményt a hatóság elé tárni, amely okot adna a nyomozás elindítására. Juhász ugyanakkor arról beszélt, hogy az elutasítás indoklásában több tárgyi tévedés is szerepel, ezért az ügyészségnél kér majd vizsgálatot. Az önkormányzat közleményében azt írta, az elutasítás azt bizonyítja, hogy Juhász hazudott, ők pedig hamis vád miatt fel is jelentik.

Belvárosi árnyak


szerző:
2015.02.03. 22:00
Belvárosi árnyak

Bámulatos mennyiségű saját, tehát köztulajdonú ingatlanát adta el az V. kerület 2008 és 2013 között. Egy 25 milliónál drágább ingatlant elvileg kizárólag pályáztatással lehet értékesíteni. Az V. kerület majdnem 300-at adott el pályáztatás nélkül, ennek vélhetően legalább felét áron alul. Hogy mi az ár, az persze kérdés. Az önkormányzat veszteségét minden esetre több milliárdra becsülik. Adott egy tavaly megválasztott önkormányzati képviselő, Juhász Péter, akinek az a meggyőződése, hogy ezeknek az eladásoknak legalább egy része törvénysértő, meglehet bűncselekmény.

Olcsón jutott ingatlanhoz mindkét kerületben

Hatszázmillió forint értékben vásárolt kedvezményesen üzlethelységeket az V. kerületi önkormányzattól az a cég, amelyről az RTL Híradó kiderítette: a II. kerületben is 30 százalékos kedvezménnyel juthatott ingatlanhoz.

V. kerület: Steinerék is sok kedvezményt adtak

Négy év alatt ugyanannyi kedvezményt adott az V. kerületi ingatlanok árából a szocialista Steiner Pál vezette önkormányzat, mint a fideszes Rogán Antal nyolc éves polgármestersége alatt.

A milliárdos belvárosi ingatlanüzletek nyomában

Az V. kerület, a belváros az évek alatt látványos fejlődésen ment keresztül. Sétálóutcák, felújított terek, éttermek, kávézók és üzletek teszik élhetővé és izgalmassá Budapestnek ezt a részét. Ez a kerület egyik arca. A másik pedig az, hogy a Rogán Antal vezette önkormányzat az évek alatt sorra vált meg ingatlanaitól, a vevők pedig meglehetősen jó áron juthattak üzlethelyiségekhez. Akik egy része aztán jelentős haszonnal adta tovább ezeket. A vevők között politikaközeli emberek is feltűnnek. Ezért is lettünk kíváncsiak a milliárdos belvárosi ingatlanügyekre.

Házon kívül 15-01-21


szerző:
2015.01.21. 23:40
Házon kívül 15-01-21

Házon kívül: Olcsón eladó - A milliárdos belvárosi ingatlanüzletek nyomában. Üldözés - Politikust és újságírókat kergetett a feldühödött markolós. Martina - Hogy lehet kitörni az elátkozott környékről?

Ingatlaneladásokat állítanak le a belvárosban

Leállítják az V. kerületben azokat az ingatlaneladásokat, ahol a bérlőknek automatikusan járna a 30 százalékos kedvezmény. Erről Steiner Pál, a kerület pénzügyi bizottságának szocialista elnöke számolt be a testület keddi ülése után. Steiner azt mondja, azután tett javaslatot az ingatlaneladási stopra, hogy a testület keddi zárt ülésén a jegyző azt állította: az Együtt és DK feljelentései alapján rövidesen nyomozás indul az ingatlaneladások miatt.

A CBA-nak nem kellett, más húz hasznot belőle

Nyolcszor annyiért árulnak most egy budapesti üzlethelyiséget a belvárosban, mint amennyiért az önkormányzat eladta 2011-ben - ezt derítette ki az ötödik kerület LMP-s képviselője. A 300 négyzetméteres ingatlanra bérlőként a CBA-nak volt elővásárlási joga, ám a bolthálózat ezt átruházta egy olyan KFT-re, amelyet a vásárlás előtt egy héttel alapítottak.

Havi 300 ezret kapott az V. kerülettől

Havi 300 ezer forintért volt szakértő Rubovszky György, KDNP-s országgyűlési képviselő éveken át. Ráadásul részben társtulajdonosa annak a cégnek, amelyik a belvárosi ingatlanok értékbecslését végezte, mielőtt azokat a piaci ár alatt értékesítette az önkormányzat.

Most is lehet olcsón venni belvárosi ingatlant

Folytatódik az V. kerületi önkormányzati ingatlanok eladása, kedvezményes áron. Decemberben 56 millió helyett 29 millió forintért vehetett meg egy cég egy belvárosi üzlethelyiséget. A cég úgy élt a bérlőknek járó árkedvezménnyel, hogy korábban nem is bérelte a helyiséget. Az RTL Híradó birtokába került dokumentumok szerint ugyanez a cég korábban két másik nagyértékű ingatlant is kedvezményesen vehetett meg. Az Együtt szerint a belváros új polgármestere, Szentgyörvölgyi Péter ott folytatja, ahol Rogán Antal abbahagyta.


 

Habony unokatestvérei is jól jártak

Habony Árpád rokonai is részvényesek abban a cégcsoportban, amelyhez legalább két ötödik kerületi ingatlan került kedvezményes áron az akkor még Rogán Antal vezette önkormányzattól.

50 milliót nyerhettek az üzleten Portikék

Ötvenmillió forintot keresett egy év alatt Portik Tamás élettársa azon az üzlethelyiségen, amelyet még a Rogán Antal vezette önkormányzattól vásárolt meg. Az eredeti ár duplájáért, 102 millió forintért adott tovább a Károly körúti ingatlanon.

Nyilvánosságra került a jelentés

Nyilvánosságra került a szigorúan bizalmas jelentés a Portik Tamáshoz köthető V. kerületi ingatlanvásárlásról. A vizsgálatot egy független jogász készítette, szerinte nem történt törvénysértés. A vizsgálatot kérő Rogán Antal mégis kerüli a nyilvánosságot, amióta Portik Tamás azt állította: ismerik egymást.
 

Zárt ülésen tárgyaltak a botrányokról

Csütörtökön minden botrány terítékre került az V. kerület képviselőtestületében. Ingatlaneladások, a City tv körüli kinevezések és Juhász Péter vagyonnyilatkozata is téma volt a belvárosi önkormányzatnál.


 

200 millióval lett olcsóbb az ingatlan

Eladás előtt 200 millió forinttal csökkentette az V. kerületi önkormányzat annak a belvárosi épületnek az árát, amelyben most Giró-Szász Andrásnak és volt sógorának közös cége épít 120 szobás szállodát. A kerület szerint a gazdasági válság miatt csökkentek a környéken az árak, ezért adták olcsóbban az épületet. A DK feljelentést tesz hűtlen kezelés miatt. Az Együtt szerint barátoknak játszották át áron alul az önkormányzati ingatlant.

Visszaadja a lakását Szentgyörgyvölgyi

Visszaadja a kedvezményesen és kamatmentesen vásárolt lakását Szentgyörgyvölgyi Péter V. kerületi fideszes polgármester. A szakértők által 40 milliósra becsült lakást még korábban 19 millió forintért vehette meg a kerületben, amiért hónapok óta támadja az ellenzék.
 

Titokzatos bérház, illusztris lakókkal

Van egy szép épület Budapest belvárosában, ami nagyon régi, műemlék, és nemrég jó sok pénzből felújíttatta az önkormányzat. Mondhatni, gyönyörű lett, kívül is, belül is. A 22 lakásból 20 önkormányzati, csak 2 magántulajdon, az egyik az V. kerület polgármesteréé. Egy másik lakáshoz pedig kulcsa van a miniszterelnök titokzatos és rejtőzködő tanácsadójának, Habony Árpádnak. És a házat magát is titkok lengik körül: például hogy kik és milyen alapon laknak benne, és aki megvehette, az milyen alapon vehette meg. Rengeteg kérdésünk volt a házzal és a lakókkal kapcsolatban.
 

Parkolási botrány az V. kerületben

2007-ben egy Ferrarit lízingelt a parkolási társaság. A polgármester szerint ez elfogadhatatlan, ezért szerződést bontanak.

Befalaztak egy V. kerületi lakóházat

Az önkormányzat szerint jogszerűen építenek hatemeletes hotelt a lakóház elé.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való