KERESÉS search-close

USA

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "USA"

Újabb ezer katonát vezényel a Perzsa-öbölbe az Egyesült Államok

Újabb ezer katonát vezényel a Perzsa-öbölbe az Egyesült Államok. Az amerikai vezetés szerint minderre az iráni fegyveres erők ellenséges tevékenysége miatt van szükség. Az elmúlt bő egy hónap alatt Irán partjai közelében 6 olajszállító hajót ért támadás. Washington szerint az irániak a felelősek, de ezt Teherán továbbra is tagadja. Az irániak hétfőn bejelentették: felpörgetik az urándúsítást.

 

Szarvast néztek betörőnek az Egyesült Államokban

Egy texasi nő a házában csörömpölést hallott, ezért bezárkózott a wc-be, és onnan hívta a segélyhívó vonalat. A rendőrök óvatosak voltak, mert a házban fegyver is volt, amit megkaparinthatott volna egy betörő, persze nem egy szarvas.

Bocsánatot kért, majd beletaposott a gázpedálba

Bocsánatot kért, majd beletaposott a gázpedálba. Így kezdődött egy autós üldözés az Egyesült Államokban. A férfinak nem volt bekapcsolva a biztonsági öve, ezért állította meg a rendőr. Menekülése miatt viszont már súlyosabb a vád ellene.

Napok óta tombol az ítéletidő az Egyesült Államokban

Napok óta ítéletidő tombol az Egyesült Államok középső részén. Előbb tornádók, majd árvizek tarolták le a térséget. Colorado államban pedig, a tavaszi évszakhoz képest szokatlan módon, a hirtelen jött havazás okozott fennakadásokat a közlekedésben.

Agyonlőtt egy rendőr egy földön fekvő nőt az USA-ban

Agyonlőtt egy rendőr egy földön fekvő nőt az Egyesült Államokban. Őrizetbe akarta venni az asszonyt, de ő ellenállt, és dulakodni kezdtek. Megszerezte a rendőr elektromos sokkolóját is, aki ezután lőtte le. A drámát valaki felvette mobiltelefonnal.

Orbán miatt tiltakoznak Amerikában

Republikánus és demokrata szenátorok is arra kérik Donald Trumpot, hogy tegye szóvá Orbán Viktornak a magyar jogállamiság leépítése miatti aggodalmukat - ezt a Reuters tudta meg. Levélben fordultak az amerikai elnökhöz, aki hétfőn fogadja Orbán Viktort a Fehér Házban. Az MSZP szerint, a szenátorok együttes fellépése jelzésértékű. A nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár Híradónknak azt mondta: a kritikák mögött Soros György áll.

Olyan volt a valóságban, mint egy gengszterfilmben

Közzétették Kaliforniában rendőrjárőrök fedélzeti - és testkameráinak felvételeit egy tavaly nyári autós üldözésről. Az akcióban résztvevő két rendőr 76-szor lőtt rá egy menekülő autósra, aki meghalt a golyózáporban.

Balogh Péter sokkal többet látott az AT&W mögé, mint ami valójában volt

Balogh Levente és Balogh Péter kiértékelték az American Travel & Worköt prezentálók pitchét. Extra videónkból kiderül, hogy mit gondol a két befektető a vállalkozásról!

Amerikai munkalehetőség diákoknak magas fizetésért?

Az American Travel & Worköt képviselő Réka és Gábor 16 millió forintot kértek a Cápáktól 30% tulajdonrészért cserébe. A teljes adásért kattints ide!

Ünneplésből vandalizmus lett

Komoly zavargásba csapott át az ünneplés Texasban, ahol a helyi egyetemi kosárlabdacsapat bejutott az országos döntőbe. Ilyen nagy sikert még sosem ért el a csapat. A szurkolók  tomboltak, csak nem úgy, ahogy arra sokan számítottak…

Megrázó videó a túszdrámáról

Brutális túszdrámáról készült felvételeket hozott nyilvánosságra az amerikai rendőrség. Egy 47 éves férfi terhes barátnőjét, és annak 16 éves fiát ejtette foglyul, a rátörő rendőrökkel pedig véres tűzharcba keveredett. A járőrök testkamerája rögzítette a történteket. Végül a túszejtő foglyaival és magával is végzett.

Magához húzta, hogy hozzádörgölje az orrát

Magához húzta, hogy hozzádörgölje az orrát - ezzel vádolja egy nő az Egyesült Államok egykori alelnökét, Joe Bident. Egy másik nő pedig azt mondta, a politikus tarkón csókolta. Az alelnök úgy védekezett: érzelmes ember, és nem gondolta, hogy bárkit is megbánt. A botrány kifejezetten rosszul jött Bidennek, aki még demokrata elnökjelölt is lehet, és akit Donald Trump legesélyesebb kihívójaként tartanak számon.

Újra embert akarnak küldeni a Holdra!

Történelmi bejelentést tett Mike Pence, amerikai alelnök az amerikai űrhajózási tanács ülésén. Az Amerikai Egyesült Államok célja, hogy öt éven belül újra űrhajósokat küldjön a Holdra. Az űrverseny egyre inkább fokozódik. Nem csak az Amerikai Egyesült Államok, hanem Oroszország is igényt tart a Holdra.

Archív: Luke Perry-re emlékezünk

Az amerikai színész 52 évesen hunyt el. A videóban mutatjuk ünnepelt színészként és régi felvételeken fiatalon, a Beverly Hills, 90201 tinibálványaként is.

Gyerekek is meghaltak a tornádó miatt

Legkevesebb 23-an, köztük kisgyerekek is meghaltak, amikor több tornádó söpört át az amerikai Alabama és Georgia állam több településén. A helyi meteorológiai szolgálat szerint a legpusztítóbb széltölcsér belsejében a széllökések sebessége elérte az óránkénti 266 kilométert is.

Autókerék felnijébe szorult a kutya feje

Beszorult egy huskykeverék feje egy autókerék felnijébe egy kaliforniai városban. Gazdái próbálkoztak szappannal, kenőccsel, vízzel, de képtelenek voltak kihúzni kedvencüket. Az állatorvos is több kísérletet tett.

Beszorult a kutya feje egy autókerék felnijébe

Gazdái próbálkoztak szappannal, kenőccsel, vízzel, de képtelenek voltak kihúzni kedvencüket. Az állatorvos is több kísérletet tett. Végül injecióval lenyugtatták a kutyát, majd a tűzoltók egy fémvágóval körbenyírták a nyaka körül a felnit, és óvatosan kiemelték a fejét.

Sejtből növesztenek ehető húst egy laborban

Omlós, friss csirkefalatkák, amelyekhez egyetlen állatot sem kellett leölni. Egy amerikai cég nemrég állt elő a szerintük állat- és környezetbarát megoldással. A vállalkozás azt mondja: a lehető legtisztább húst képesek előállítani, mindenféle betegségektől mentesen, antibiotikum felhasználása nélkül. Mindössze egyetlen állati sejtre van szükségük, amelyből a laborban húst növesztenek.

A baba, aki imádja a robotporszívót

A nap felvételén egy néhány hónapos amerikai kisbaba, aki élvezettel öleli át a robotporszívót. A monoton hangok a szakértők szerint megnyugtatják a kicsiket, mivel anyukájuk hasában a vérnek is ilyen sistergő, zúgó hangja volt.

Nem biztos, hogy az USA-tól vesz rakétavédelmi rendszert Magyarország

Nem biztos, hogy az Egyesült Államoktól vesz rakétavédelmi rendszert Magyarország - ezt válaszolta a Honvédelmi Miniszter az RTL Híradó kérdésére egy keddi eseményen. Benkő Tibor azt mondta, Mike Pompeo amerikai külügyminiszternek elmondták, hogy Magyarország milyen légvédelmi eszközöket kíván vásárolni, ám konkrét megállapodás nem született. Az MSZP szerint a kormány azt akarja elérni, hogy egy nagyértékű fegyvervásárlásért cserébe az amerikai kormány szemet hunyjon a magyarországi jogállamiság leépítése felett.

Tizenegyszer sokkolta a férfit egy rendőr

Figyelem, megrázó felvétel!
Tizenegyszer sokkoltak egy férfit a családja szeme láttára a rendőrök az Egyesült Államokban. Egy rutinellenőrzés miatt vizsgálták át a kocsit, amiben a család utazott. Az esetről felvétel készült, amin jól látszik, hogy akkor is lőtték a földön fekvő férfit, amikor már megbilincselték.

Leszállt egy cigire, a vonat elvitte a gyerekét

Még leszállt egy cigarettát elszívni egy amerikai férfi, de a gyerekét elvitte a vonat az amerikai Cleveland-ben. Hiába rohant a vonat után, a vezető nem állt meg. A csecsemő végül visszajutott az apjához. Mindezt a biztonsági kamerák is rögzítették.

 

Oroszország új szuperrakéta fejlesztésébe kezd

Oroszország felfüggeszti részvételét a közepes hatótávolságú nukleáris eszközök felszámolásáról szóló szerződésben, és új szuperrakéta fejlesztésébe kezd. Ezt Putyin orosz elnök jelentette be, egy nappal az után, hogy Washingtonban közölték: az Egyesült Államok már nem tartja magára nézve kötelezőnek az 1987-ben kötött egyezményt, amelyet szerintük Moszkva régóta megszeg.

Kistraktorral próbált menekülni a rendőrök elől

A hét legmulatságosabb jelenetét Texasban vette fel egy helyi tévé stábja. Rendőrök egy kistraktorral menekülő férfit üldöztek szántóföldeken keresztül.

Kistraktorral menekülő férfit üldöztek

A hét legmulatságosabb jelenetét Texasban vette fel egy helyi tévé stábja. Rendőrök egy kistraktorral menekülő férfit üldöztek szántóföldeken keresztül.

Közelgő tavaszt jósolt az amerikaiaknak Phil, a mormota

Phil a közelgő tavaszt jövendölte. 133. alkalommal rendezték meg a pennsylvaniai Punxsutawney városában a világhírű jóslást a hagyományosan Phil-nek nevezett mormotával.

Fókák költöztek az ideiglenesen bezárt strandra

Elefántfókák tucatjai foglalták el Észak-Kalifornia egyik közkedvelt strandját, amely a szövetségi kormány által fenntartott parkban található.

Fókák a strandon


szerző:
2019.02.02. 15:57
Fókák a strandon

Elefántfókák tucatjai foglalták el Észak-Kalifornia egyik közkedvelt strandját, amely a szövetségi kormány által fenntartott parkban található.

90 fokkal van melegebb Ausztráliában, mint az USA-ban

Csaknem 90 fokkal van melegebb Ausztráliában most, mint az Egyesült Államokban, ahol sarkvidéki hideg keseríti meg az emberek életét. Ausztráliában a karácsony óta tartó hőhullám miatt sok helyen utak olvadtak meg és milliószámra pusztulnak az állatok. Európát sem kíméli az időjárás. Az Egyesült Királyságban és Németországban például havazás bénította meg a közlekedést.

 

Jégbe fagyott az Egyesült Államok egy része

Extrém hideg levegő érte el az USA északi és középső területeit. Van olyan hely, ahol a legalacsonyabb hőmérséklet elérheti a mínusz 47 fokot. A fagyos idő miatt több helyen tanítási szünetet rendeltek el, és fennakadások vannak a légi közlekedésben is.

Háború a Huawei ellen


szerző:
2019.01.29. 18:45
Háború a Huawei ellen

Banki csalás, kereskedelmi titkok ellopása és a hatóságok félrevezetése miatt vádat emeltek Amerikában a kínai Huawei ellen. A telekommunikációs óriáscég terjeszkedését egyre több nyugati országban tartják biztonsági kockázatnak a kínai titkosszolgálatokkal ápolt feltételezett kapcsolata miatt. Peking tagadja a vádakat és súlyos következményeket helyezett kilátásba.

Jávorszarvas legelt a kórházban, mókus a rendőrőrsön

Különös állatjárás borzolja a kedélyeket az Egyesült Államokban. Egy alaszkai kórházban megjelent egy jávorszarvas, majd a biztonságiakra fittyet hányva lelegelte a recepció előtti szobanövényeket, és játszott egy kicsit a fotocellás ajtóval. Illionis-ban pedig egy mókus okozott nagy riadalmat egy rendőrörsön.

A 9 éves kisfiú elérte, hogy újra lehessen hógolyózni

Elérte egy 9 éves amerikai kisfiú, hogy újra lehessen hógolyózni a városában. Egy 100 éves rendelet alapján ugyanis tilos volt ezt a játékot űzni. A helyi önkormányazhoz fordult az ügyben, és a képviselők egyhangúlag módosítottak a jogszabályon.

EXKLUZÍV INTERJÚ: az amerikai nagykövetet kérdeztük a CEU-ról

David Cornstein az RTL Híradónak adott exkluzív interjút, amelyben beszélt a CEU költözéséről és az Orbán-kormányról is. (magyar szinkronnal!) For English version click here!

EREDETI NYELVEN: Az amerikai nagykövet adott exkluzív interjút

David Cornstein az RTL Híradónak adott interjút. A CEU költözéséről és az Orbán-kormánnyal folytatott tárgyalásairól is kérdeztük. (angol változat) Az interjú magyar szinkronnal ITT!

Meghalt George H. W. Bush

Meghalt idősebb George Bush, volt amerikai elnök. Bush kétszer is járt Magyarországon. A volt elnök feleségét, Barbara Busht csak néhány hónappal élte túl. Az egyik legnépszerűbb first lady ez év áprilisában halt meg. Bush emlékét idézi fényképes összeállításunk is!

EMLÉKKÉPEK: Meghalt az idősebb George Bush

Életének néhány emlékezetes felvételével emlékezünk a volt republikánus amerikai elnökre, akinek hivatali idejéhez fűződik a hidegháború vége, a Szovjetunió összeomlása és az első Szaddám Husszein elleni háború.

Radics Gigi hatalmas sikere Amerikában!

Az X-Faktor mentorának új dala, a Moment 52. helyen kezdett a Billboard Dance Charton, ezzel a második legerősebben nyitó szám lett kategóriájában. Az énekesnő a dalt Rioval, a Grammy-díjas producerrel közösen készítette, aki olyan előadók dalain dolgozott korábban hangmérnökként, mint Cardi B és Ashanti. Ha Radics Gigi a dobogóra szeretne kerülni, akkor például Ariana Grande-t és Dua Lipa-t kellene megelőznie.

Magánrepülővel ment állatorvoshoz Vajna Tímea

Ellenzéki politikusok kritizálják Vajna Tímeát, amiért magánrepülővel vitte állatorvoshoz a cicáját az Egyesült Államokba. A filmügyi kormánybiztos felesége Instagram-oldalán számolt be az útról, de a bejegyzés szövegét később törölte. Az MSZP szerint a magánrepülővel utaztatott macska esete megmutatja, milyen luxusban él a kormányközeli elit. A független Hadházy Ákos szerint, aki egyébként civilben állatorvos, a macska itthon is jó kezelést kaphatott volna. Vajna Tímeát hiába kerestük. 

9 éves gyerekre hívott rendőrt egy nő

Azt állította, szexuálisan zaklatta a fiú. Szerinte a gyerek egy boltban megfogta a fenekét, a biztonsági kamerák felvételei alapján azonban kiderült, hogy nem a fiú, hanem csak a táskája ért hozzá a nőhöz. A gyerek anyja szerint a nő rasszista és csak azért hívta rájuk a rendőrt, mert ők feketék.

Trump dicsőítette az újságíró elleni támadást

„Kedvemre való fickó” - ezekkel a szavakkal méltatott Donald Trump egy amerikai képviselőt, aki földhöz vágott egy újságírót. Bár az amerikai elnök híresen rosszban van a sajtóval, most először dicsőített nyilvánosan egy újságíró elleni erőszakos cselekedetet.

Könnyes búcsú a beteg elefánttól

Gitáros búcsúval, lakomával és fürdővel köszöntek el a gondozók az egyik kaliforniai állatkert 47 éves indiai elefántjától. Szujátát ezután örökre elaltatták…

Ilyen gyönyörű őszi tájat még nem láttál

Ez a káprázatos drónfelvétel szeptember végén készült az Amerikai Egyesült Államokban, és nehéz elhinni, hogy nem valamiféle utómunkával színezték ki rajta a fák lombjait.

Több világsztárt is letartóztattak egy amerikai tüntetésen

A washingtoni megmozduláson több száz ember vett részt, köztük több világhírű színésznő is.

Kabát Petiék rémálomszerű hazaútja

Kabát Petiék az Egyesült Államokban nyaraltak a nyáron, ám a repülés haza borzalmasra sikerült. A légitársaság ugyanis, mellyel utaztak volna, becsődölt, járatukat törölték és 2 millió forintjukba került hazajönni.

AFTERMOVIE: Így zajlott a 20. Ultra Miami fesztivál!

Elkészült a jubileumi, 20. Ultra Miami aftermovie-ja. A majdnem 15 perces klip magával ragadja a bulizókat: többek közt Will Smith, Carl Cox vagy Armin Van Buuren szettjeiből lehet látni pillanatokat.

206 csirkeszárnyat falt föl 10 perc alatt

A világtörténelem legnagyobb versenyevőjének, Joey Chestnut-nak mindössze 10 perc kellett a teljesítményhez. Nem volt könnyű dolga, két másik klasszis alig maradt le tőle.

Kikapott, majd lövöldözni kezdett a játékos

A 24 éves videójátékos két játékostársát megölte, 11 embert megsebesített mielőtt saját magával is végzett. A versenyen résztvevők a legújabb amerikaifocis játékban mérték össze tudásukat. Az eseményt - így a támadást is - élőben közvetítették az interneten.

118 kiló drogot találtak a Mexikó és USA közötti drogalagútnál

Metamfetamin, kokain, heroin és fentanil is volt a drogalagútban.

Drogalagút az USA és Mexikó között

118 kilogramm drogot foglaltak a hatóságok az Egyesült Államokbeli Yuma-ban.

Nagyon nagy bajban lehet Trump

Egykori főtanácsadója szerint nagyon nagy bajban van az amerikai elnök. Donald Trump volt ügyvédje és bizalmasa ugyanis eskü alatt vallotta, hogy az ő utasítására utalt át 2016-ban összegeket a törvény által szigorúan szabályozott kampánypénzekből két nőnek, hogy hallgassanak a Trumphoz fűződő korábbi viszonyukról.

Imádta fentről a Balatont az űrhajós

Még tavaly fényképezte le a Balatont egy küldetés során, de csak most posztolta Instagram-oldalára a lenyűgöző fotót Shane Kimbrough, amerikai űrhajós.

Lezuhant a lopott repülővel

Ellopott egy utasszállítót egy reptéri alkalmazott az Egyesült Államokban. Látványos manővereket hajtott végre, miközben az amerikai légierő egyik vadászgépe üldözte. Minderről több felvétel készült…

Józan Laci először a Nagy Almában

A Barátok közt színésze már többször járt az Egyesült Államokban, New York azonban ez idáig kimaradt. Élményeit ezúttal nagy kedvvel dokumentálja is instagramján.

Éheztek a gyerekek a tanyán

11 csontsovány, éhező, rongyos gyereket szabadítottak ki egy tanyáról az Egyesült Államokban. Az 1 és 15 év közötti gyerekeket és három nőt két fegyveres férfi tartotta nyomorúságos körülmények között Új Mexikó állam sivatagos részén.

Új kihívás hódít az Egyesült Államokban

Új kihívás hódít az Egyesült Államokban, most éppen a rendőrök körében. A mindig szigorú és kemény egyenruhások azzal, hogy táncra perdülnek és énekelnek, egy különleges kihívás sorozatot teljesítenek.

Mégsem támogatják a független, vidéki sajtót

Az Egyesült Államok külügyminisztériuma korábban 200 millió forint értékű pályázatot írt ki a vidéki újságírás megerősítésére Magyarországon, de a hétvégén kiderült, hogy nem osztanak pénzt.

Így indult útnak Trump elnök


szerző:
2018.07.23. 15:13
Így indult útnak Trump elnök

Miközben az interneten Donald Trump az Egyesült Államok elnöke éppen Iránnal vív szócsatát - békésen indul a dolgára...

Trump üvöltözött az interneten!

Kölcsönösen megfenyegette egymást Irán és az Egyesült Államok. Donald Trump a Twitteren csupa nagy betűvel - ami az írott beszédben az üvöltést jelenti – fenyegetőzött.

Hihetetlen jelenet egy hajóhídon az amerikai Wisconsin államban

Egy biciklis nő minden tilos jelzést figyelmen kívül hagyva hajtott rá a folyamatosan emelkedő átjáróra.

Szélvédőn át tüzelt a rendőr

Egy száguldó rendőrautóból, a saját szélvédőjén keresztül zúdított golyózáport egy Las Vegas-i járőr két gyilkossággal vádolt férfira. A menekülők több lövést is leadtak üldözőikre, a rendőrök ekkor kezdtek fegyvert használni. A hajszában az egyik elkövetőt lelőtték, és a másikat is eltalálták.

Nem véletlenszerűen ölt

Mészárlás az Egyesült Államokban. A marylandi Anapolisban egy férfi legkevesebb öt embert megölt és többeket megsebesített, amikor sörétes puskával tüzet nyitott egy helyi újság szerkesztőségében. A támadó zaklatási ügyéről korábban a megtámadott újság beszámolt, valószínűleg ez állhat a lövöldözés hátterében.

 

„Az USA nem lesz menekülttábor”

Sem a szüleikért síró gyerekek, sem a ketrecekben zsúfolódó tömegek nem hatják meg az amerikai elnököt. Donald Trump az illegális bevándorlócsaládok szétválasztása miatti egyre nagyobb felháboroldás ellenére sem változtat az úgynevezett zéró tolerancia politikáján, amely minden törvénytelen határátlépőt bűnözőnek tekint, gyerekeiket pedig elválasztja tőlük.

 

Tolatva haladt az autópályán

Különös videót tett közzé az amerikai Ohio állam közlekedési hatósága. Majdnem 2 kilométert tolatva tett meg egy autós. Az elején csak a dugót akarta kikerülni így, de aztán érthetetlen módon továbbra is rükvercben haladt.

4 rendőr verte a 20 éves lányt

Nagy felháborodást váltott ki egy fiatal lány letartóztatása az Egyesült Államokban. Egy szemtanú ugyanis felvette telefonjával, ahogy három rendőr lefogja, egy pedig ököllel teljes erőből üti a lány fejét. Megrázó felvételek következnek!

10-en haltak meg az iskolai lövöldözésben

Ismét iskolai lövöldözés volt az Egyesült Államokban, ezúttal egy texasi középiskolában. 9 tanuló és egy tanár meghalt. 10-en megsebesültek. A lövöldöző diák állítólag magával is végezni akart...

Felrobbantották a magyar kozmetikust

Meghalt egy magyar nő Kaliforniában, miután robbanás történt a szépségszalonban, ahol dolgozott. Nem baleset volt, hanem merénylet - az amerikai média szerint a csaknem 30 éve az Egyesült Államokban dolgozó kozmetikus volt a célpont. Az FBI vette át a nyomozást. A magyar külügyminisztérium közölte: minden segítséget megadnak a rokonoknak, akik napokon belül az Egyesült Államokba utazhatnak.

Megszűnhet a vízummentesség

Akár terroristák is bejuthattak hamis magyar útlevéllel Magyarországra és az Egyesült Államokba - állítja a nemzetbiztonsági bizottság új, jobbikos elnöke, miután kiderült, hogy az elmúlt években több mint 700 ember léphetett be hamis magyar útiokmánnyal Amerikába. Erre a Direkt36 és a Washington Post közös oknyomozása derített fényt. Azt írták, az Egyesült Államok a biztonsági kockázat miatt a magyar vízummentességet is megszűntetheti. A kormány csak annyit közölt: folyamatosan egyeztetnek az amerikai hatóságokkal.

Hazaérkeztek a volt foglyok

Hazaérkeztek az Egyesült Államokba az Észak-Koreában elengedett koreai születésű amerikai állampolgárok. Mindhárom férfit különféle ürügyekkel ítélték el súlyos börtönbüntetésre és kényszermunkára. Szabadon engedésük oka az enyhülés, illetve hogy hamarosan találkozik egymással az amerikai elnök és az észak-koreai vezér.

 

Kész csoda: magához tért a fiú a kómából

Az élettelenül fekvő fiú egy nappal azelőtt, hogy lekapcsolták volna a gépekről, visszatért az életbe.

Radics Gigi Amerikában is dolgozott

Nyaralással kezdődött Radics Gigi amerikai kalandja, de szépen lassan a zene és a munka is begyűrűzik a kint töltött heteibe.

12 órát töltött a csatornában a gyerek

A 13 éves amerikai fiú a barátaival játszott, amikor beszakadt alatta egy szerelőakna teteje, és a csatornába esett. Nyolc métert zuhant, és a hömpölygő szennyvíz azonnal elsodorta…

Ámulatba ejtő felvételek két bálnáról

Ámulatba ejtő felvételeket készítettek két szürke bálnáról az Egyesült Államok béli Kalifornia partjainál. Az északra vándorló állatokról drónnal készítettek felvételeket, amin jól látszik, hogy az óriási állatok milyen közel úsznak a parthoz.

Százezrek a fegyverek ellen

Százezrek tüntettek, főleg fiatalok Amerika nagyvárosaiban a fegyvertartás szigorítását követelve. A "Menet az életünkért" nevű tiltakozás egyik felszólalója egy diáklány volt, aki túlélte a 17 halálos áldozattal járó floridai, iskolai lövöldözést.

A tűzoltókra szakadt az égő tető

Drámai amatőr videó örökítette meg, ahogy egy égő ház homlokzata a tűzoltókra zuhan Brooklynban. A balesetben négyen sérültek meg, hárman súlyosan, őket kórházba szállították. Társaik ezután erősítést hívtak, de még így is órákig tartott, amíg meg tudták fékezni a lángokat.

 

Újabb brutális iskolai lövöldözés az USA-ban

Legalább 17 ember meghalt és legalább 14-en megsérültek, amikor egy floridai középiskolában tüzet nyitott 19 éves korábbi diákjuk, Nicolas Cruz.

EREDETI NYELVEN: Interjú Dean Starkmannal Trump első évéről

 Dean Starkman, Pulitzer-díjas tényfeltáró amerikai újságíró, a Los Angeles Times-tól kezdve vezető lapok sokaságának szerzője, jelenleg a Közép-Európai Egyetem vendégoktatója Budapesten. Őt kérdeztük Donald Trump első elnöki évéről.

Pánik a téves riasztás miatt

Pánik tört ki az Egyesült Államokhoz tartozó Hawaii szigetén, amikor vasárnap reggel általános riadót rendeltek el arra hivatkozva, hogy egy ballisztikus rakéta közeledik a főváros, Honolulu felé. Rengetegen menekültek óvóhelyekre, volt, aki a kisgyerekét a csatornában próbálta elrejteni. Később kiderült, vaklárma volt az egész, valaki rossz gombot nyomott meg.

Trump és a „pöcegödör-országok”

Több mint 50 afrikai és latin-amerikai ország követel bocsánatkérést Donald Trumptól. Állítólag pöcegödörhöz hasonlította őket az amerikai elnök. Szerinte ugyanis nem ezekről a helyekről kellene befogadni a bevándorlókat, hanem inkább Norvégiából. Bár Trump tagadja, hogy ezt a szót használta volna, még az ENSZ emberi jogi irodája is elítélte rasszizmus miatt.

Trump bajban van


szerző:
2018.01.09. 19:40
Trump bajban van

Az amerikai elnököt leleplező könyv kavar óriási botrányt az Egyesült Államokban. Donald Trump tudott arról, hogy meg akarják jelentetni, mindent meg is tett azért, hogy betiltassa, de nem sikerült neki. Most közösségi oldalán közli mindenkivel, hogy a könyv tartalma teljes hazugság. Például az, hogy az elnök nem olvas és nem is nagyon tud…

Jég, hó, szélvihar


szerző:
2018.01.07. 18:19
Jég, hó, szélvihar

Volt, akinek 20 órát kellett várnia a new yorki repülőtéren a hóvihar miatt. A hatalmas szél és a helyenként fél méteres hó megbénította a közlekedést a keleti parton. Az extrém időjárás miatt már 22-en vesztették életüket. A meteorológusok szerint a következő napokban végre enyhül az idő az Egyesült Államokban.

 

AMERIKAI TÉL: Az időjárás bekeményített

Az extrém téli idő miatt eddig 22-en haltak meg csak az Egyesült Államokban, de az előrejelzések szerint már nem tart sokáig az extrém tél.

DRÓNFELVÉTEL: Ilyen a befagyott Chicago

Extrém időjárás Chicágóban. A meteorológusok szerint a következő napokban végre megenyhülhet az idő. A 100 km/óra feletti széllökések és a helyenként fél méteres hó megbénította a közlekedést az Egyesült Államok keleti partján.

MEGFAGYOTT: A kiömlő víznek leérni sem volt ideje

Óriási jégcsapok lógnak le ennek a chicagói háznak az oldalán. Olyan hideg van, hogy a csőtörés miatt kiömlő víznek leérni sem volt ideje az utcára, megfagyott a tűzlépcsőn. Az utcának ezt a részét lezárták, a karnyi vastag jégcsapok életveszélyesek lehetnek az alattuk járókra.

40 éve adták vissza a koronát

40 éve érkezett vissza, szombaton pedig ezrek nézték meg a Szent Koronát a parlamentben. 1978 január 6-án nem csak a koronát kapta vissza az Egyesült Államoktól Magyarország, hanem a hozzá tartozó ékszereket is. Sokan vidékről, vagy külföldről jöttek, hogy bejuthassanak az Országházba. A Híradónak egy brazil pár is nyilatkozott.

Sarkvidéki hideg Amerikában

Hóviharok és jeges áradások bénítják meg szinte egész Amerikát, meteorológusok szerint egy évszázada nem volt ilyen hideg a tél. Volt, ahol már mínusz 50 fokot is mértek, eddig legalább húszan estek áldozatul a szélsőséges időjárásnak. Az előrejelzések szerint a helyzet csak rosszabbodni fog.

A fagy fogságában van Amerika középső és északkeleti része

Sok helyen mínusz 30 foknál is hidegebbet mértek. Kanadában is hasonlóan komoly a helyzet: a Niagara vízesésnél mínusz 26 fok volt. A rendkívüli hideg ellenére akadnak olyanok, akiknek van energiájuk a mókára, a kísérletezésre, de persze nem tudják felülmúlni a természetet, amely káprázatos dolgokat produkál.

Háromszor gyorsabban ment a vonat

A megengedettnél háromszor gyorsabban robogott az a vonat, amely tegnap kisiklott és egy vasúti hídról az autópályára zuhant az Egyesült Államok nyugati részén. A vonaton 86-an voltak, közülük hárman meghaltak.

BRUTÁLIS BALESET: Vonat zuhant autókra

Autópályára zuhant több vasúti kocsi az Egyesült Államokban, Washington államban. 400 méterrel a baleset előtt óránkénti 130 kilométeres sebességgel haladt a személyszállító szerelvény, az autópálya fölötti felüljárón viszont a legnagyobb megengedett sebesség alig 50 kilométer per óra. A balesetben legkevesebb hárman meghaltak, és több mint 70 ember megsérült. 

Trump minden muzulmánt magára haragíthat

Az Egyesült Államok izraeli nagykövetségét Tel-Avivból Jeruzsálembe költöztetné Donald Trump. A lépés nemcsak szimbolikus. Lényegében azt jelentené, hogy Washington Izrael fővárosaként ismerné el a várost, pedig arra a palesztinok is igényt tartanak.

 

Magyar zenekarok, irány Kelet-Európa!

Hányszor hallottuk már, hogy egy magyar zenekar szeretne az USA-ban vagy a nyugat-európai piacon is berobbanni. Eddig ez még nem nagyon jött össze senkinek, de jó hír, hogy egészen új területeken viszont nagy perspektíva áll a hazai bandák előtt.

Fókusz 2017-11-21


szerző:
2017.11.21. 17:20
Magyar ejtőernyősök a legjobbak közt

A világ legjobbjai közé került két magyar ejtőernyős. Két héttel ezelőtt az arizonai sivatag fölött 217-en ugrottak ki a repülőgépekből és a levegőben összekapaszkodva egy hatalmas virágot formáltak meg. Közben kétszer is elengedték, majd újra megfogták egymást. Ez még soha nem sikerült egyszerre ennyi embernek, így világrekord lett.

RENDKÍVÜLI: 217 ejtőernyős kapaszkodott össze

Megmutatjuk, hogyan formált több mint 200 ejtőernyős hatalmas virágot a levegőben! A világrekordot Amerikában, az arizonai sivatag fölött hajtották végre. Nézze meg a Híradó riportját, amelyben a magyar résztvevők is megszólalnak!

Csodagyerek: 100 hangszerig meg sem áll

12 éves és 44 hangszeren játszik. Egy amerikai csodafiúról van szó, aki ezzel bekerült a rekordok könyvébe. Ő a legfiatalabb a világon, aki ennyi hangszert képes megszólaltatni. Azt mondja, meg sem áll százig.

USA-támogatás vidéki médiumoknak

Szokatlannak tartja a Külügyminisztérium, hogy vidéki magyar újságírók munkáját támogatná az amerikai kormány. A Trump-adminisztráció csaknem 188 millió forintot szánna erre. Az amerikai külügyminisztérium honlapján megjelent kiírás alapján azt szeretnék elérni, hogy a vidéken élők elfogulatlan információkhoz jussanak.

Mészárlás a templomban


szerző:
2017.11.06. 18:16
Mészárlás a templomban

Texasban egy 26 éves volt katona besétált az egyik templomba, és válogatás nélkül lőni kezdett a hívőkre. 26 embert ölt meg. Gyerekeket és várandós anyukát is.

Néhány méterről filmezték le a tornádót

Tönkrement reptér, félbeszakadt Beach Boys koncert, romok mindenütt: tornádók csaptak le az Egyesült Államok több vidékén is. Halálos áldozatok nincsenek, de óriási károkat okoztak a viharok. Egy tévéstáb az egyik tornádót néhány méterről filmezte le.

Alexa: „Megyek Amerikába…”

Hilda felkereste Alexát, hogy emlékeztesse őt, a Katalinnal kötött együttműködésére. Miután a hangstúdió menedzsere rászállt Alexára, a lány elsírta magát Hilda előtt, aki egy rövid időre szintén megnyílt a lánynak, és felajánlotta neki, hogy menjen ki az Egyesült Államokba, mivel ott vannak kapcsolatai, amik segítségével befuthatna. Kis habozás után Alexa elfogadta az ajánlatot.

Ildy Lee a tragédiában is segít megtalálni a boldogságot

A tragikus amerikai eseményekről Ildy Leenek is megvan a véleménye, de a mindig derűs hangulatával most is rávilágított arra, hogy a legnagyobb bajban is él a remény.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való