KERESÉS search-close

Tiborcz István

69 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Tiborcz István"

Tüntetnének a strandért Balatonaligán

Akár tüntetni is készek civilek a korábbi balatonaligai pártüdülő területén található szabadstrandok és mólók lezárása ellen. Azt mondják, hogy a terület felett rendelkező cég fejlesztésekbe kezdett, ezért sorompókat és kerítéseket épített oda, ahová korábban szabadon bejárhattak a helyiek fürdeni és horgászni. A Club Aliga érintett területének vagyonkezelői jogát tavaly egy Mészáros Lőrinchez és Tiborcz Istvánhoz köthető holding szerezte meg.

Tiborcz István a legfiatalabb a 100 leggazdagabb magyar között

Idén is Csányi Sándor a legvagyonosabb magyar a 100 leggazdagabb című kiadvány összesítése szerint. Az OTP vezér becsült vagyona 360 milliárd forint. A második helyen Mészáros Lőrinc, a harmadikon Gattyán György áll. Új szereplő a listán Tiborcz István, 35 milliárdos becsült vagyonával a 32. helyen debütált.

Tiborcz István 370 millióért vehet ingatlant

A várban vesz lakást Tiborcz István - tudta meg a 24.hu. A lap szerint 370 millióért vásárolja meg az ingatlant, aminek elővásárlási jogáról az önkormányzat lemondott. A Demokratikus Koalíció szerint Tiborcz Istvánnak csak azért lehet pénze egy ilyen lakásra, mert Orbán Viktor az apósa. A Fidesznél korábban azt mondták: a Tiborcz család soha nem szorult senki támogatására.

 

Az Európai Bizottság vizsgálódik az Eliosnál

Az Európai Bizottság vizsgálódik az Eliosnál az Index értesülései szerint. Az internetes lap úgy tudja, hogy még március közepén egyszerre öt cégnél is bejelentés nélküli vizsgálatot tartottak kartelezés gyanúja miatt. A korábban Tiborcz Istvánhoz tartozó Elios ügyében már az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala is vizsgálódott, és az uniós források visszavonását javasolta. A kormány azt mondja, nem tudott a mostani vizsgálatról, a cég nem tagadta az Index információját, de a cikket politikai indíttatásúnak nevezte.

„Az adófizetőknek nem jó döntés”

A magyar kormány számára jó döntés, az adófizetőknek viszont nem az, hogy Magyarország lemond az Elios-os lámpák uniós finanszírozásáról - ezt mondta az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottságának elnöke. A kormány szerint a korábban Tiborcz István tulajdonában lévő cég az európai csalás elleni hivatal megállapításaival szemben szabályosan használta fel a 13 milliárdos uniós támogatást.

 

Jó évet zártak Tibroczék


szerző:
2019.01.15. 18:07
Jó évet zártak Tibroczék

Nagy nyereséggel zárta az évet a Tiborcz Istvánhoz köthető négy vállalkozás. A cégek összesen 4 és fél milliárd forint adózás előtti eredményt produkáltak tavaly – ez derül ki az az Mfor.hu összesítéséből.

Luxuslakásokat vett Tiborcz cége

13 budapesti luxuslakást vásárolt Tiborcz István egyik cégének leányvállalata áprilisban. A társaság összesen 1118 négyzetméternyi ingatlant vett meg a belváros legdrágább részein. Hogy mindezt miből és mennyiért, azt nem árulták el. Annyit tudni, hogy 670 millió forint hitelt kaptak hozzá a Gránitbanktól.

 

Elios-ügy: A DK feljelenti a legfőbb ügyészt

Senki sem kereste a hódmezővásárhelyi önkormányzatot az Elios-ügyben folytatott nyomozás alatt - írta a Népszava. Az eljárást bűncselekmény hiányában kedden zárta le a rendőrség. A korábban Tiborcz István tulajdonában lévő cég Hódmezővásárhelyen korszerűsítette először a közvilágítást. A rendőrség Siófokról sem kérte be az iratokat, mielőtt lezárták a nyomozást. A DK szerint a legfőbb ügyész bűnpártolást követ el, ezért feljelentik.

A siófoki önkormányzattól be sem kérték az Elios-ügy dokumentumait

Be sem kérte a rendőrség a siófoki önkormányzattól az Elios-ügy dokumentumait és tanúként sem hallgatták meg a település illetékeseit a nyomozás alatt – ezt nyilatkozta az RTL Híradónak a város polgármestere. A rendőrség kedden bűncselekmény hiányában zárta le a nyomozást Tiborcz István korábbi cégének az ügyében. A független Hadházy Ákos beadványban fogja kérni az ügyészséget a nyomozás újraindítására.

 

Tiborcz István cége nem csak felújítja az Andrássy úti villát

Nem csak felújítja Tiborcz István cége a Weiss-család egykori villáját az Andrássy úton, hanem tulajdont is szerzett az épületet tulajdonló projekttársaságban - tudta meg az RTL Híradó. A BDPST Zrt. közlése szerint az elmúlt 10 napban zajlott le az üzlet, amelynek értékét nem árulták el, csak azt, hogy piaci áron történt az adásvétel. Az MSZP szerint az állam szándékosan játszik át értékes ingatlanokat magánkézbe.

Korrupcióval vádolják a magyar kormányt

„Orbán korrupt oligarchiát épít Magyarországon, és hagyja, hogy mindebből a családja és a barátai húzzanak hasznot” – hangzik el az Európai Parlament liberális frakciója (ALDE) legújabb animált kisfilmjében, amelyben név szerint említik Orbán Viktor mellett Tiborcz Istvánt, Mészáros Lőrincet, Garancsi Istvánt és Simicska Lajost.

Bárki vásárolhat részvényt Mészáros Lőrinc cégében

Ezt mondta az Indexnek Tiborcz István szombaton, a kötcsei polgári piknik előtt. A miniszterelnök vejének érdekeltségében lévő társaság 9 millió darab részvényt, és ezzel 20 százalékos tulajdonrészt vásárolt Mészáros Lőrinc ingatlanhasznosítással foglalkozó holdingjában. A szocialisták szerint Tiborcz istván az ELIOS-üggyel alapozta meg a vagyonát, amiből most részvényvásárlásra is telt.

 

Felújítás önerőből és hitelből

Fele részben hitelből, fele részben saját erőből, állami támogatás nélkül újítja fel a turai kastélyt Tiborcz István cége, a BDPST Zrt. Ezt a vállalat közölte a Híradó megkeresésére. A cég még kedden  közölte, hogy 4 és fél milliárd forintból 19 szobás luxusszállót és rendezvényközpontot alakít ki az egyik legszebb magyarországi kastélyból.

 

Mészáros és Tiborcz egy cégben

Tiborcz István bevásárolta magát Mészáros Lőrinc ingatlanos cégébe. Hatmilliárd forintot érő részvénycsomagot szerzett meg abban a vállalkozásban, amely a közelmúltban megvette a balatonvilágosi Club Aligát. Nemrég pedig azt jelentette be a cég, hogy boltokat épít az Aldinak.

Kiemelt lett a Tiborcz-projekt

Kiemelt beruházássá nyilvánította a kormány Tiborcz István egyik cégének szállodaépítési projektjét az V. kerületben. A kormány szerint korábban is minden hasonló beruházást kiemeltek a környéken, miért pont ezzel tettek volna kivételt.

Tőlünk kérné vissza a legtöbb pénzt az Unió

Magyarországtól kérné vissza arányaiban a legtöbb uniós támogatást az Európai Csalás Elleni Hivatal. Az OLAF éves jelentéséből az is kiderül, negatív példaként mutatják be a Tiborcz Istvánhoz köthető Elios-ügyet.

Egyeztetnek a bírságról

Megkapta az Európai Bizottság az Elios-ügyben készített OLAF-jelentést és felvette a kapcsolatot a magyar hatóságokkal - erősítették meg Híradónknak bizottsági források. A Népszava írt arról, hogy a tárgyalások végén derülhet ki, mennyi bírságot kell fizetnie Magyarországnak.

 

Tiborcz menekült a kérdések elől

Tiborcz István vagyonából fizessék ki az esetleges uniós bírságot. Ezt kezdeményezi az MSZP és a Liberálisok. Közben a DK Miskolcon betekinthetett a helyi önkormányzat és az Elios közötti szerződésekbe. A hvg.hu pedig találkozott Tiborcz Istvánnal, aki azonban nem volt hajlandó válaszolni a kérdésekre.

Elios: Orbán és Tiborcz sem ment el az ülésre

Orbán Viktor és Tiborcz István sem ment el az Elios Zrt. közvilágítási pályázatainak visszásságait vizsgáló ellenzéki árnyékbizottság ülésére. Az MSZP, az LMP és a Jobbik azután hozta létre a testületet, hogy az unió csalás elleni hivatala szerint az egykor a miniszterelnök vejének résztulajdonában is álló cég csalhatott az uniós pályázatokkal, és emiatt 13 milliárd forintot fizettetnének vissza Magyarországgal.

Árnyékbizottság Elios-ügyben

Parlamenti árnyékbizottságot hozott létre az MSZP, a Jobbik és az LMP, hogy kivizsgálják az Elios ügyet. Az Európai Csaláselleni Hivatal több, bűncselekményre utaló jelet tárt fel a miniszterelnök vejéhez köthető cég közvilágítási felújításairól.

ELIOS: ismert módszer Kalocsán

Kiszivárgott az OLAF vizsgálat Kalocsát érintő része, kiderült, hogy a Tiborcz István alapította Elios ott ugyanazzal a módszerrel nyert közbeszerzést, mint Szolnokon. Az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala szerint az uniós pályázatot manipulálták, és a pályázat elméletileg független ellenőrei az Eliosban is érdekeltek voltak.

 

Nyilvánosságra hozza a kormány az Elios Zrt.-ről szóló OLAF-jelentést

Lázár János ugyanakkor bírálta a csalás elleni hivatalt, amiért az egy időben a miniszterelnök vejének, Tiborcz Istvánnak a résztulajdonában álló cég vizsgálatát három magyar állampolgárra bízta. A jelentés szerint az Elios 17 városban úgy végezte el a közvilágítás cseréjét, hogy felmerült a közbeszerzési csalás gyanúja, emiatt 13 milliárd forint visszafizetését javasolják. A miniszter az OLAF-jelentését csak egy véleménynek nevezte.

Elios: Tiborcz 2015-ig érintett

Tiborcz István akkor is vezető tisztséget töltött be az Eliosban, amikor annak Simicska Lajos Közgépe volt a főtulajdonosa – ez derül ki a híradó birtokában lévő közgyűlési jegyzőkönyvekből. Orbán Viktor miniszterelnök veje 3 hónap kivételével 2009-es alapításától kezdve egészen 2015-ig köthető a céghez, amely az Európai Unió Csalás Elleni Hivatalának jelentése szerint több bűncselekmény gyanúját felvetve nyerhetett el közbeszerzéseket. 

Lázár: „A választásokra időzítették”

A választásokra időzítette az OLAF az Eliosról szóló jelentését - állította ma Lázár János. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint bár Tiborcz Istvánnal tárgyalt a hódmezővásárhelyi közvilágítás-korszerűsítésről, a miniszterelnök vejének szerinte nincs köze a vizsgált beruházásokhoz.

Elios-ügy: a kormány még vár

A kormány addig nem mond véleményt az Elios ügyről, amíg az Európai Bizottság álláspontját nem ismeri meg. Az Európai Csalás Elleni Hivatala szerint a cég éveken át csalással juthatott közvilágítás korszerűsítési megbízásokhoz.

Lázár János:

Maradjon a kettőnk titka - ezt válaszolta Lázár János pénteken a HírTV kérdésére, hogy miről beszéltek, amikor tavaly novemberben találkozott Tiborcz Istvánnal. A miniszter annyit elárult, hogy az Elios ügyeiről szóló OLAF jelentés nem került szóba.

ELIOS - bilincs az ügyészségen

Összesen 17 városban nyert közbeszerzést az ELIOS, mialatt Tiborcz István tulajdonos volt a cégben. Ennél jóval több, összesen 35 Elios-os beruházást vizsgált az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala, az OLAF. Arra jutottak, hogy a cég éveken át csalással juthatott közvilágítás-korszerűsítési megbízásokhoz. Az ügyben hetek óta nyomoz a Pest Megyei Főügyészség, gyanúsított egyelőre nincs. Az Együtt miniszterelnök-jelöltje ezért tiltakozásul bilincset vitt Polt Péternek. 

Elios: minden szabályos volt

Mostanáig hallgatott, szerdán közleményt adott ki az Elios Zrt az OLAF vizsgálattal kapcsolatban. Azt írják, minden szabályosan történt, és politikai indíttatású a sajtó érdeklődése, ezért nem válaszoltak eddig. Tiborcz István egykori cégénél súlyos szabálytalanságokat tárt fel az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala, szerintük a szervezett bűnözés gyanúja is felmerül.

 

Tiborcz István, Elios és a LED-es utcai lámpák

Sok a probléma az utóbbi években felszerelt LED-es utcai lámpákkal. Az ott élőknek a sötéttel van komoly bajuk, az unió csalás elleni hivatalának viszont az itthoni közbeszerzésekkel. Azokkal, amelyeknek fő nyertese az Elios nevű cég volt, amely egy időben Tiborcz Istvánnak, a miniszterelnök vejének résztulajdonában állt.

Házon kívül 2018-01-31


szerző:
2018.01.31. 22:50
Orbán: „Üzleti üggyel nem foglalkozom!”

„Semmilyen üzleti üggyel nem foglalkozok és nem is fogok."- ezt válaszolta Orbán Viktor az index újságírójának, aki kedden Bécsben a veje egykori cégét érintő nyomozásról kérdezte a miniszterelnököt. Azt is mondta, hogy Magyarország elvégzi a szükséges vizsgálatokat az ügyben.

RTLII Híradó 2018-01-22


szerző:
2018.01.22. 21:30
Elios: elrendelték a nyomozást

Elindította a nyomozást az ELIOS Zrt. uniós közbeszerzéseivel kapcsolatban az ügyészség. Az unió csalás elleni hivatala szerint szabálytalanságok történtek a közbeszerzések elbírálásánál, így jutott munkához a cég, amelynek korábban Simicska Lajos, és Tiborcz István is tulajdonosa volt

RTLII Híradó 2018-01-18


szerző:
2018.01.18. 21:30

RTLII Híradó 2018-01-15


szerző:
2018.01.15. 21:30
Súlyos szabálytalanságok a közbeszerzéseknél

A miniszterelnök vejének korábbi érdekeltségéről szóló jelentés nyilvánosságra hozatalát követeli több ellenzéki párt. Az Elios Zrt. közbeszerzéseinek átvizsgálásakor az Európai Csalás Elleni Hivatal súlyos szabálytalanságokat talált.

Elios: a Fidesz támogatja a vizsgálatot

Támogatja a Fidesz, hogy az ügyészség is indítson vizsgálatot az Elios ügyben. Tiborcz István egykori cégének közbeszerzéseinél súlyos szabálytalanságokat tárt fel az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala. A kormányszóvivő azt mondja: az érintett közvilágítási programok még a Bajnai kormány alatt indultak. Az LMP szerint a vizsgálattal közelebb került a börtönhöz Orbán Viktor és Tiborcz István. Az OLAF arra jutott, hogy 12 milliárd forintot kellene visszafizetnie Magyarországnak, ha bebizonyosodik, hogy szabálytalanul használták fel az uniós támogatást.

RTLII Híradó 2018-01-12


szerző:
2018.01.12. 21:30

RTLII Híradó 2018-01-08


szerző:
2018.01.08. 21:30
17 cégben érdekelt Tiborcz István

Tanácsadócég, szeszesital-gyártó és luxushotelt építő vállalkozás is van Tiborcz István érdekeltségei között. A miniszterelnök veje a Heti Válasz összesítése alapján már 17 vállalkozásban érdekelt.

Szegénynek tűnik a miniszterelnök milliárdos ismerőseihez képest

Orbán Viktor lassan 30 éve politizál, és már tizenkettedik éve Magyarország miniszterelnöke. Mindig is lehetett tudni, hogy mennyit keres, mennyi vagyona van, erre szolgálnak a politikusi vagyonnyilatkozatok. Ez alapján a miniszterelnök nem tűnik vagyonos embernek. De az se lehet meglepetés, hogy míg ő maga a jelek szerint nem gyűjtött vagyont, körülötte sokan rettenetesen meggazdagodtak, kizárólag állami megbízásokból.

Miért megy ilyen jól Tiborcznak?

Tiborcz István akkor lett, „híres”, amikor kiderült, ő veszi el a miniszterelnök legidősebb lányát, Orbán Ráhelt. Tiborcz éveken át egy olyan cég tulajdonosa volt, az Eliosé, amely sorra nyert el állami és önkormányzati megbízásokat. Aztán kiszállt belőle… Nemrég interjút adott a kormányközeli Origonak, amelyben beszélt arról, hogy már ingatlanban utazik: kastélyt, irodaházat és luxusvillát is vettek a cégével. Annak jártunk utána, vajon mitől megy ilyen jól a bdpst nevű cégének.

A polgármester szerint nincs sötét, a helyiek szerint viszont igen

A Pest megyei Gyál sok utcájában 2 éve cserélték le a közvilágítást. Az Elios nevű cég, amelyben akkor Tiborcz István is tulajdonos volt, led-es lámpákat szerelt fel. Ezek világítanak persze, de hogy mennyire, arról erősen megoszlanak a vélemények. Nézzék meg Önök is, amit mi láttunk, és döntsék el!

Tiborczé a profit nagyja

Hiába csak kisebbségi tulajdonos, Tiborcz Istváné a profit 95 százaléka a több drága fővárosi és vidéki ingatlant is felvásárló BDPST Zrt-ben. Ez derítette ki a Heti Válasz. Az Együtt szerint ezzel eldőlt, hogy valójában a miniszterelnök vejéé a cég.

Belenézett Tiborcz István részvénykönyvébe

Nem titkos, de mégis titkos. Megengedte Tiborcz István cége az index újságírójának, hogy belenézzen a részvénykönyvbe, de ahhoz nem járult hozzá, hogy le is írja, amit abban látott.

Átvilágítaná Tiborczot az Együtt

Nemzetbiztonsági kockázatot jelent, hogy a miniszterelnök veje üzletelt a terrorizmus támogatásával vádolt szaúdi üzletemberrel, Ghait Pharaonnal - állítja az Együtt. Hétfőn a kormányközeli Origónak adott nyilatkozatában Tiborcz István beismerte, hogy tulajdonosa egy cégnek, amely egy budapesti ingatlant adott el Ghait Pharaonnak.

 

Panaszkodnak, hogy túl sötét van

Sötétedés után nem látni a járdán, a futáshoz pedig mobiltelefonnal kell világítani - erről panaszkodtak Gyálon az RTL Híradó stábjának. A Pest megyei településen két éve cserélték le a közvilágítást, 260 millió forintból.

Újabb focimeccs szakadt félbe a világítás meghibásodása miatt

Újabb állami pénzből felújított stadionban szakadt félbe focimeccs a világítás meghibásodása miatt. A hétvégén a budapesti Szusza Ferenc Stadionban égett ki az összes lámpa és nem is sikerült megjavítani. Augusztus végén a felcsúti arénában volt áramszünet. Az Index megírta: mindkét stadionban Tiborcz István korábbi cége építette ki a világítást. A Fidesz és a kormány szerint két hiba még nem rendszerszintű probléma. A DK szerint kókler munkát végeznek az adófizetők pénzén.

Ők építhetik a Puskás-stadiont

Mészáros Lőrinchez és Tiborcz István üzleti köréhez köthető cégek is részt vehetnek a mintegy 143 milliárd forintból épülő új Puskás Ferenc Stadion építkezésén - írta meg a napi.hu. Az aréna a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság miatt épül, több mérkőzést is Budapesten rendeznek. Az Együtt szerint a beruházás korrupt és semmi szükség rá, mert van más stadion, ami alkalmas lenne a mérkőzésekre. A Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja szerint viszont nincs, így a beruházásra szükség van. 

Már a pályázat előtt tárgyaltak

Másfél évvel azelőtt tárgyalt Tiborcz István volt cége a szekszárdi önkormányzattal a köztéri lámpák cseréjéről, hogy egyáltalán kiírták volna az arról szóló pályázatot. Ezt a Direkt 36 írta meg egy olyan hangfelvételre hivatkozva, amelyet Hadházy Ákos, az LMP társelnöke készített még amikor fideszes önkormányzati képviselő volt. A felvételen valaki meg is kérdezi, hogy a szóban forgó cégnél dolgozik-e Tiborcz István.

Már nem nyomoznak az Elios ügyében

Nem bűncselekmény, hogy drágán adta a LED-es utcai világítást az Elios Zrt. az önkormányzatoknak, ahogy az sem, hogy az uniós pályázatokat olyan szigorú feltételekkel írták ki, aminek szinte csak ez a cég felelt meg. Ezért a rendőrség megszüntette a nyomozást Tiborcz István volt cége ügyében. A PM azt mondja, kimosdatják Orbán Viktor vejét. Az Európai Unió csalás elleni hivatala és az Európai Bizottság egyik főosztálya viszont továbbra is nyomoz az ügyben.

Lázár szerint többet is nyerhettek volna

Kevesli Lázár János azt a pénzt, amelyet Mészáros Lőrinc, Garancsi István, Tiborcz István és Simicska Lajos cégei nyertek az uniós pályázatokon. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint ugyanis az uniótól kapott pénz alig néhány százaléka jutott nekik, a többi pedig külföldieknek.

Milliárdokért borultak sötétbe magyar városok

A következő riportban nem adáshibákat látnak majd, és a kameránk sem romlott el. Moskovics Judittal egyszerűen azt szerettük volna visszaadni, amit járókelők és autósok látnak olyan településeken, ahol a közelmúltban felújították a közvilágítást. Feketeség mindenhol, ahol korábban azért jól lehetett látni a régi lámpák fényében. Az ott lakók botladoznak a sötétben és fel vannak háborodva, az önkormányzatok hallgatnak, a felújító cégek, köztük a miniszterelnök vejének egykori vállalkozása, viszont valószínűleg jól jártak. Bolyongjanak velünk a sötétben!

Kiemelten kezelik az Elios elleni nyomozást

Kiemelten kezeli az Európai Unió csaláselleni szervezete az Elios Innovatív Zrt. elleni nyomozást. Ez az a cég, amelynek korábban Tiborcz István, Orbán Viktor veje volt a résztulajdonosa, és több milliárd forintért nyert közbeszerzéseket városok közvilágításának korszerűsítésére. A nyomozás részleteiről a Direkt36 oknyomozó portál derített ki részleteket. Megtudták: az ügyet már az Európai Bizottság egyik főigazgatósága is vizsgálja, és ha ők szabálytalanságot találnak, akár uniós támogatást is elvehetnek Magyarországtól.

Drágán adták a lámpákat, nyomoznak

Az Elios Zrt. által eladott lámpák ára miatt is nyomoz már a Nemzeti Nyomozó Iroda. A direkt 36 nevű oknyomozó portál derítette ki, hogy a cég piacinál magasabb áron adott el led-lámpákat legalább 8 önkormányzatnak. Az Eliosban korábban a miniszterelnök veje is tulajdonos volt. A cég 25 fideszes önkormányzattal kötött üzletet a közvilágítás korszerűsítésére. A Miniszterelnökségen, csütörtökön azt mondták: ha a hatóságok megkeresik őket, minden információt átadnak nekik.

Nyomoznak Orbán Viktor veje után


szerző:
2015.07.20. 18:45
Nyomoznak Orbán Viktor veje után

Nyomozást indított az Európai Unió Csaláselleni Hivatala az Elios Zrt. közbeszerzései miatt. A cég korábban Tiborcz István érdekeltségébe tartozott. A miniszterelnök vejének volt cége több fideszes vezetésű városban végezte a közvilágítás korszerűsítését.

470 milliós osztalékot fizet az Elios

Rekordnyereséget ért el, és 470 millió forintos osztalékkal számol a miniszterelnök vejének érdekeltségébe tartozott Elios - a Népszabadság szerint. Két napja a kormányközeli Napi Gazdaság írta meg, hogy Tiborcz István megvált érdekeltségeitől a családját ért támadások miatt. A szocialisták szerint az Elios annak köszönheti a rekordprofitot, hogy a kormányfő Tiborcz apósa. A cég az elmúlt években több milliárd forint értékű közbeszerzést nyert el. A közvilágítást korszerűsítették kormánypárti vezetésű településeken.

Újabb közbeszerzést nyert Orbán veje

Újabb közbeszerzést nyert az Elios Innovatív Zrt. Dunaújvárosban - hozta nyilvánosságra a Párbeszéd Magyarországért helyi képviselője. Az önkormányzati dokumentumokból kiderül, hogy a miniszterelnök vejének cége csaknem 25 millió forintért újíthatja fel az eredményjelző táblákat a város futballstadionjában. A nyertes pályázóról a fideszes polgármester döntött.

Nyomozás indult az Elios Zrt ügyében

Nyomozás indult Tiborcz István, Orbán Viktor miniszterelnök veje cégének ügyében. Az Elios Innovatív Zrt. ellen az LMP tett feljelentést még tavaly decemberben. Az ellenzéki párt szerint a cég által elnyert közbeszerzésekben közreműködött Tiborcz István üzlettársa, akinek ráadásul az Elios Zrt-ben is érdekeltsége volt. A cég vezérigazgatója korábban azt mondta, a cég növekedésének semmi köze ahhoz, hogy Orbán Viktor veje az egyik tulajdonos.
 

Kritizálják, mégis az Unión gazdagodnak

Miközben Orbán Viktor sorozatosan kritizálja az Uniót, addig a hozzá közel álló üzletemberek milliárdokat kerestek az utóbbi években, mert sorra nyertek el uniós beruházásokat, ezt állítja egy nemrég indult oknyomozó internetes portál. A direkt36.hu vette számba a miniszterelnökhöz köthető üzletemberek gazdagodását.

Házon kívül 15-02-18


szerző:
2015.02.18. 23:25
Házon kívül 15-02-18

Házon kívül: A miniszterelnök vejének pénzügyei. Közvilágítás fideszes városokban, világítás a felcsúti stadionban. Az Orbán-kormányok alatt egyre több lett a jól fizető megbízás. Kicsoda Tiborcz István, és mivel foglalkozik, és mit lehet tudni a családjáról? A 27 éves fiatalember, aki egy idő óta a nyilvánosság előtt is éli az életét. És: A város, ahol mintha ciki lenne pártokhoz tartozni. Kampányhajrá Veszprémben, ahol a kétharmad sorsa a tét.

Kicsoda Tiborcz István?


szerző:
2015.02.18. 23:20
Kicsoda Tiborcz István?

A miniszterelnök legnagyobb lánya nemrég közleményt adott ki. Azután, hogy kiderült, egy drága svájci egyetemen tanul. Orbán Ráhel azt írta, hogy szerinte ellenzéki pártok és politikusok rajta keresztül intéztek támadást az édesapja ellen. Mint írta, férjével a saját erejükből boldogulnak, a saját lábukon állnak. De vajon hogyan? Moskovics Judittal arra voltunk kíváncsiak, kicsoda Orbán Viktor veje, Tiborcz István, milyen üzletekben érdekelt, és hogyan jutott oda, ahol most tart.

Orbán veje jachtkikötőt vásárolt

Orbán Viktor veje és az ő üzlettársai vásárolták meg a Keszthelyi Jachtkikötőt még tavaly decemberben - tudta meg az átlátszó.hu. Tiborcz István és társai csak néhány hónappal a vásárlás előtt szálltak be a vásárló cégbe.

Tiltakozik Orbán vejének a cége


szerző:
2014.12.22. 18:35
Tiltakozik Orbán vejének a cége

Visszautasította a Tiborcz István érdekeltségében lévő cég vezérigazgatója, hogy azért kaptak milliárdos állami megbízásokat, mert Tiborcz a miniszterelnök veje. Sájer Gábor jogi lépéseket is kilátásba helyezett azokkal szemben, akik azt a látszatot keltik, hogy törvénytelenségeket követtek el.


 

A 15 milliós svájci tandíj háttere

A Demokratikus Koalíció az Európai Unió Csalás Elleni Hivatalához, az LMP pedig a legfőbb ügyészhez fordul a miniszterelnök vejének üzleti ügyei miatt. A két párt szerint csalás és hűtlen kezelés gyanúja merülhet fel annál a Tiborcz István érdekeltségébe tartozó vállalkozásnál, amely milliárdos közbeszerzéseket nyert el.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való