KERESÉS search-close

Tállai András

22 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Tállai András"

Elhallgatták, hogy az EU fizette

Törölték az Uniónak mondott köszönetet Tállai András Facebook oldaláról. A köszönő kommentet a Momentum aktivistái írták ki az államtitkár egyik posztja alá, abból ugyanis hiányzott, hogy a politikus által emlegetett új utat az Unió támogatásával építették. Tállai Andrást hiába kerestük, a Momentum szerint viszont felháborító, hogy el akarják titkolni, kitől jönnek a pénzek a beruházásokra.

Tállai: elvégeztem a feladatokat

Elvégezte a rábízott feladatokat – ezzel indokolta távozását az adóhatóság éléről Tállai András. Két és fél évig vezette a NAV-ot. Egyik legnagyobb sikerének azt tartja, hogy ügyfélbarát hivatalt épített ki, ahol szívesen dolgozik a megbecsült szakembergárda.

Nyugtaügy a stadionban


szerző:
2018.04.02. 18:40
Nyugtaügy a stadionban

Nem adtak nyugtát a mezőkövesdi stadion büféiben - ezt állítják a 24.hu újságírói. Szombaton jártak a Tállai András NAV elnök által vezetett klub meccsén, több próbavásárlást is végeztek, de ahogy mondják, blokkot egyszer sem kaptak.

 

RTLII Híradó 2018-01-04


szerző:
2018.01.04. 21:30

Fideszesnek sem sikerült


szerző:
2018.01.04. 18:35
Fideszesnek sem sikerült

Nemcsak az ellenzéknek, fideszeseknek sem megy az, ami Tállai Andrásnak sikerült. Az adóhivatal működését is irányító államtitkár csak egyszer szólt, és a MOL máris csökkentette az üzemanyagok árát a választókerületében.

 

Más kérésére nem csökkent a benzinár

Ami sikerült Tállai Andrásnak, nem sikerül más országgyűlési képviselőnek. A szocialista Teleki László hiába kérte, az ő választókerületében működő MOL kutakon nem csökkent az üzemanyag ára. Németh Szilárd, a Fidesz frakcióvezető-helyettese szerint valószínűleg azért, mert Teleki László kevésbé jó országgyűlési képviselő, mint Tállai András. A Budapesti Értéktőzsde és a Jegybank nem vizsgálja a rendkívüli mezőkövesdi árcsökkentést.

TÁLLAI ANDRÁS: „Én nem írtam levelet, mint NAV vezető!”

Jelezték neki, hogy miért Mezőkövesd térségében kell a legmagasabb üzemanyag árat fizetni, ő pedig csak a képviselői kötelességét végezte. Tállai András mindössze tájékozódni szeretett volna, és képviselni az emberek érdekeit. Szerinte semmilyen törvénysértést nem követett el.

Tállai: „Csak a munkámat végeztem”

Csak a képviselői munkáját végezte, amikor az olcsóbb üzemanyagért lobbizott - ezt mondta az RTL Híradónak Tállai András. Az Adóhivatalt vezető Fideszes képviselő szombaton a Facebookon büszkélkedett azzal, hogy a közbenjárása után a MOL csökkentette az árakat a választókerületében. A politikus szerint túl drága volt a benzin, és semmilyen szabálytalanságot nem követett el. Az LMP szerint Tállai András visszaélt a hatalmával, ezért feljelentést tesznek, a DK pedig az Európai Bizottsághoz fordul.

Tállai szólt, olcsóbb a benzin

Tállai András elintézte. A NAV elnöke a Facebookján jelentette be, hogy miután körzetének, Mezőkövesdnek lakói jelezték felé, hogy drága az üzemanyag, egyeztetett a MOL-lal és csökkentették az árakat.

Félmilliós havi plusz Tállainak

Két adószakmai lapnál főszerkesztő Tállai András - ezzel magyarázza vezetője havi félmilliós kereset-kiegészítését a NAV. Szerintük az adóhatóság korábbi vezetői is ellátták ugyanezt a feladatot. Két napja Tállai friss vagyonnyilatkozatából derült ki, hogy adótanácsadással foglalkozó magánkiadóktól van rendszeres jövedelme. A kormánypártok azt mondják, összeférhető, teljesen törvényes, amit csinál. Az ellenzék szerint viszont elfogadhatatlan. 

Nem engedték az újabb kérdést

Elvették a mikrofont a Hír TV riporterétől Tállai András államtitkár keddi sajtótájékoztatóján. Az újságíró egymás után többször is hasonló kérdést tett fel a mezőkövesdi sportszálló növekvő költségeiről, amire a politikus először válaszolt valamit, de nem tetszett neki, hogy tovább faggatják. A gazdasági minisztérium szerint az újságíró feltehette a kérdését és választ is kapott rá. Az LMP elfogadhatatlannak tartja a történteket.

Ki használja politikai célokra a gyerekeket?

Óvodások adtak műsort, és ők segítettek a nagycsécsi kamerarendszer felavatásán Tállai Andrásnak, a térség fideszes képviselőjének - értesült a 24-hu. A Fidesz szombati sajtótájékoztatóján arról volt szó, hogy nem tartják helyesnek, ha a pedagógusok tiltakozásával kapcsolatban politikai célokra használják fel a gyerekeket. Hollik István, a Fidesz-KDNP képviselője szerint, ugyanakkor azzal nincs baj, ha kormánypárti rendezvényeken gyerekek is szerepelnek.

Tállai újságírók adószámával viccelt

Van-e adószámuk? Ezt kérdezte újságíróktól a Nemzeti Adó- és Vámhivatalért felelős államtitkár egy rendezvényen. Tállai András ezzel próbált viccelni, miután egyik kollégája megkérte az újságírókat, hogy töröljenek egy fotót, amelyen az államtitkár éppen eszik. Az államtitkár nyilatkozni nem akart, a tárca írásban azt közölte, hogy a fotóst a sajtóetika íratlan szabályainak megszegése miatt kérték a képek törlésére.

Nem tudni, miért nincs egyéni számla

2500 milliárd forinttal csökkentették az államadósságot a magánnyugdíj vagyon államosításából. Ezt Tállai András nemzetgazdasági miniszterhelyettes jelentette be az Országgyűlésben. Az MSZP szerint ugyanakkor a kormány 3 millió ember időskori biztonságát tette kiszámíthatatlanná. A miniszterelnökséget vezető miniszter egyelőre nem tudta megmondani, miért nincs még egyéni nyugdíj számla, pedig maga a miniszterelnök ígérte meg, hogy lesz ilyen - 5 évvel ezelőtt.

Önálló adóügyi államtitkárság jön létre

Adóügyi államtitkárság jön létre a Nemzetgazdasági Minisztériumban, amelyet Tállai András miniszter-helyettesként felügyel majd. A tárca közleménye szerint ez egyelőre még nem jelenti azt, hogy megszűnik az adóhatóság önállósága, mert szervezeti átalakításról még nem döntött a kormány.

Tállai: Nem működik a családi csődvédelem

Nem működik a családi csődvédelem - erről beszélt a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára a Magyarul Balóval című műsorban. Tállai András azt mondta, valószínűleg túl bürokratikus a jelenlegi, a KDNP által kidolgozott rendszer. A kisebbik kormánypárt úgy számolt, adósok tízezreinek dobnak mentőövet a magáncsőddel, de három hete, mióta a törvény életbe lépett mindössze 12-en éltek vele. A Bankmonitor szerint riasztóan sok, legalább 64 oldalt kell kitölteniük, ráadásul a jelentkezők többsége nem is érti, hogy mit.   

Forintosítás után: fizetési gondok

Mi lesz az immár forintosított, deviza-alapú lakáshitelekkel? A kérdés alapja az a tény, hogy a forintosítás után is egyre többeknek okoz gondot a törlesztés. Azoknak az aránya, akik nem fizetnek, megint nő. Ha megnézzük, hogy a nem fizetők mit nem fizetnek, az derül ki, hogy a majdnem ezermilliárdos hiteltartozás négyötöde lakáshitel.

400 milliós stadion épül Mezőkövesden

Ötezer fő befogadására alkalmas stadion épül a kisvárosi csapatnak. A kisvárosban 16 ezren élnek, a focicsapat a másodosztályban játszik. A 400 millióból készülő komplexum egy része már kész, szeptemberre fejezhetik be.

400 milliós stadion épül a kisvárosi csapatnak

Ötezer fő befogadására alkalmas stadion épül Mezőkövesden. A kisvárosban 16 ezren élnek, a focicsapat a másodosztályban játszik. A 400 millióból készülő komplexum egy része már kész, szeptemberre fejezhetik be. Tállai András államtitkár, aki korábban a település polgármestere volt, most pedig a helyi focicsapat elnöke, Facebook oldalán büszkélkedett az építkezéssel. Igaz, posztja mára eltűnt az oldaláról. A helyiek közül van, aki örül a beruházásnak, mások azt mondják, a stadionépítésre fordított pénzt másra kellett volna költeni.

Orbán Viktor is kapott magáról festményt

Orbán Viktor és Puskács Öcsi egy csapatban: ilyen festményt kapott a miniszterelnök még februárban Tállai Andrástól, a nemzetgazdasági minisztérium államtitkárától. Tállai maga számolt be az ajándékozásról Facebook oldalán, de a képet azóta levette. Az Együtt úgy látja: személyi kultusz épül az országban.

Mégis átháríthatják az internetadót?

Nem tudja garantálni a kormány, hogy a szolgáltatók nem hárítják át az internetadót. Ezt a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára ismerte el az RTL Híradó kérdésére. Tállai András szerint ösztönözni próbálják majd a szolgáltatókat, hogy ők fizessék az adót.
 

Ki kezdte ki az önkormányzatokat?

Nem a Fidesz, hanem az MSZP indított támadást az önkormányzatok ellen - ezt mondta az önkormányzatokért felelős államtitkár.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való