KERESÉS search-close

Szombathely

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Szombathely"

Kiesett az ülésből a sofőr, kerítésnek hajtott a busz

Kiesett az ülésből a sofőr, kerítésnek hajtott a busz Szombathelyen, miután ütközött egy autóval szombat éjjel. Ezután a busz irányítás nélkül haladt tovább. Előbb egy parkoló terepjárónak, majd a ház kerítésének ütközött. Hárman sérültek meg a balesetben.

Féltek, hogy a házat is eléri a tűz

Először csak pici lánggal égett, a végén már lángolt a mező. Ezt mondta egy helyi a kedd délután keletkezett tűzről Szombathelyen. A lakótelep mellett  1200 négyzetméteren lángolt a szárazfű és a bozótos. Senki nem sérült meg.

Vonattal ütközött megúszta

Karcolásokkal megúszta, hogy vonattal ütközött egy autós Szombathelyen. A Pécsről Sopronba tartó gyorsvonat elé hajtott egy férfi tegnap koraeste. Egy szemtanú szerint az autó vezetője azt hihette, hogy még éppen átér a vonat előtt. Nem így lett. Az ütközés után szinte sértetlenül szállt ki az autójából.

Kritizálja a nagyberuházásokat Szombathely új, fideszes polgármesterjelöltje

Utcáról utcára kell felújítani a várost - erről beszélt Szombathely új, fideszes polgármesterjelöltje. A vasi megyeszékhely vezetője eddig is kormánypárti volt, de mégsem ő indul az őszi választáson. Az új jelölt azt mondta: a nagyberuházások mellett az embereket foglalkoztató apróbb dolgokra kevesebb figyelem jutott. Az ellenzék közös polgármester -jelöltje szerint ezzel elismerte, hogy az elmúlt 9 évben nem működött jól Szombathely.

Szombaton Múzeumok Éjszakája!


szerző:
2019.06.21. 07:16
Szombaton Múzeumok Éjszakája!

Idén az ország egyik legrégebben alapított városa, Szombathely lesz a Múzeumok Éjszakája kiemelt helyszíne. Június 22-én újonnan nyíló kiállítások, változatos témájú előadások, bemutatók, játékok és gyerekfoglalkozások várják az érdeklődőket!

Nem használhatja Szombathely nevét az ingyenes hetilap

Még az egyik fideszes alpolgármester szerint is vállalhatatlan az újság tartalma – az ellenzék visszavonta a városnév használat jogát egy ingyenes hetilaptól Szombathelyen. Az eddig Szombathelyi Hírlap néven megjelenő újság szerintük a Fidesz propaganda lapja és uszító hangneme miatt méltatlan a város nevére. A település fideszes polgármestere viszont úgy véli, ez a lépés korlátozza a vélemény- és szólásszabadságot.

Király Gábor cáfolja, hogy felkérték polgármesternek

Király Gábor továbbra is a sport elkötelezett híve marad. Legalábbis ezt írta hivatalos honlapján a kapus, aki május végén köszönt el a profi focitól. A 24.hu úgy tudja, hogy a Fidesz felkérte polgármester-jelöltnek Szombathelyen, ő azonban cáfolta, hogy megkeresték volna. A helyi ellenzék azt mondja: a Fidesz bajban van a vasi megyeszékhelyen, ezért nincs még jelöltje az önkormányzati választásra.

1500 szombathelyi lakásban tilos a dohányzás az erkélyen

Megtiltotta a dohányzást az erkélyeken az egyik szombathelyi lakásszövetkezet, a tilalom 1500 lakást érint. Az indoklás szerint azért, mert a lakók megelégelték, hogy a közös biztosításból kell kifizetni a dohányosok okozta kárt. Tavaly két társasházi erkélytűz is volt a dohányosok miatt Szombathelyen.

Fényes nappal mászkál a jól megtermett patkány

Patkánytanya lett az évek óta zárva tartó szombathelyi Savaria Nagyszálló - állítják a helyiek.  Az ugytudjuk.hu egyik olvasója erről videót is készített.

Patkánytanya lett a Savaria Nagyszálló?

Patkánytanya lett az évek óta zárva tartó szombathelyi Savaria Nagyszálló - állítják a helyiek.

A Savaria Filmszemlén díjazták Pataki Zitáék filmjét!

Díjazták Pataki Zita és férje, Szárnyas Attila filmjét a 6. Savaria Filmszemlén Szombathelyen. Az utolsó lombik című videoblogban 9 héten át, kendőzetlen őszinteséggel mutatták meg, hogyan zajlik a mesterséges megtermékenyítés és beültetés. A vlog részeiből készült dokumentumfilm harmadik helyezést ért el a szombathelyi filmfesztiválon. Pataki Zita különdíjat is kapott a zsűritől, amit Koltai Gábor filmrendező adott át.

A lakása alatt működő üzletet akarta kirabolni

A lakása alatt működő üzletet akarta kirabolni hétfőn délután egy férfi Szombathelyen. Késsel a kezében követelte a bevételt, de az eladó határozott fellépése megfutamította. Úgy tudjuk, a férfi pszichiátriai beteg. A környéken jól ismerik, mert nem először támadt emberekre.

 

Az állam ad pénzt a szombathelyi stadion üzemeltetésére

Nincs pénze a városnak a szombathelyi stadion üzemeltetésére, ezért a kormány 300 millió forint közpénzt ad a Haladás arénájának fenntartására – vette észre a 444.hu. A határozat indoklásában az áll, a stadion hosszú távon szolgálja a sportolók igényeit, ezért jövőre is százmilliókat biztosítanak a fenntartására. A helyi ellenzék szerint jobb lett volna, ha egészségügyre vagy utakra kap pénzt a város.

Összeesett a biciklis, egy órán keresztül próbálták újraéleszteni

Csaknem egy órán keresztül próbáltak újraéleszteni egy 60 év körüli biciklist Szombathelyen, aki az utcán lett rosszul. Több autós azonnal megállt, és megpróbált segíteni a férfin, de az életét már nem tudták megmenteni, hiába érkeztek meg néhány perc alatt a mentők. Az egyik autós, aki elsők között ért a helyszínre, azt mondta, nem volt választása, segítenie kellett.

RENDHAGYÓ: Divatbemutató az elfogadásért

Rendhagyó divatbemutatót tartottak Szombathelyen, ahol éppen azok voltak a sztárok, akiket a társadalom sok esetben kirekeszt magából. Kocsis Tamás vak, Szakály Petrának pedig a bal lába 1 centivel rövidebb, mint a jobb. 8 éves korában gázolta el egy autó. A főszervező azt mondta, nekik ők igazi szupermodellek!

300 zsák illegálisan lerakott szemetet gyűjtöttek

Feljelentést tesznek a szombathelyi parkerdőt ellepő szemét miatt az önkéntesek. Hétvégén 300 zsák illegálisan lerakott szemetet gyűjtöttek. Többnyire üvegeket, palackokat találtak. Hiába van valódi szeméttelep az erdőben, mégis sok minden landol a természetben. Ráadásul a hulladéklerakóból is a fákra fújja a zacskókat a szél, így hiába takarítják ki az erdőt az önkéntesek, a lombokat továbbra is nejlonok díszítik.

Miért szavaz az ellenzékkel a szombathelyi alpolgármester?

Szombathelyen néhány hónapja „áll a bál”. Egyik pillanatról a másikra az ellenzék került többségbe a közgyűlésben, egyetlen szavazatnak köszönhetően. Annyi történt, hogy az egyik alpolgármester már nem a fideszes városvezetéssel szavaz együtt, hanem az ellenzékkel. Azóta sorra cserélik le az önkormányzati cégeknél a fideszes delegáltakat…

Hód a panelházak között Szombathelyen

Hódot láttak a tízemeletes panelházak között Szombathelyen. A védett rágcsálót járókelők vették észre a szokatlan helyen. Vízügyesek szerint egyre több a hód Magyarországon és van, ahol komoly problémákat okoznak a patakokba épített gátjaikkal. Természetvédelmi szakemberek azonban azt mondják, még nem beszélhetünk túlszaporodásról. Látványosak, ám sokszor útban vannak a hódok által épített várak. A vízügyi szakemberek elmondják, miért.

Átvette a hatalmat az ellenzék a szombathelyi közgyűlésében

Visszahívták az önkormányzati cégek Fidesz által kinevezett vezetőit Szombathelyen – teljesen átvette a hatalmat az ellenzék a vasi megyeszékhely közgyűlésében. Az ellenzék azt ígéri, hamarosan átvilágítják a cégek eddigi működését is. A kormánypárti képviselők szerint „posztbolsevik puccskísérlet” zajlik.

Többségben lett az ellenzék Szombathelyen

Átvette az irányítást az ellenzék  Szombathelyen. Elvesztette többségét a közgyűlésben a Fidesz-KDNP, miután a korábban a kormánypárti képviselőkkel szavazó alpolgármester az ellenzék oldalára állt. A tegnapi közgyűlésen azonnal leváltották a városi televízió igazgatóját, mert szerintük a tévé nem volt kiegyensúlyozott. A kormánypártok a lépést „kommunista tempónak” nevezték.

Nem vették észre, hogy cellatársai bántalmazták

Nem vették észre a bántalmazást, ezt állították börtönőrök a brutálisan megkínzott, majd meggyilkolt rab ügyében zajló tárgyaláson. A férfit a vád szerint cellatársai heteken át kínozták, végül 2017 májusában belehalt a bántalmazásba a szombathelyi börtönben. Három rabot vádolnak a gyilkossággal, a mai tárgyaláson a börtön alkalmazottai és az aznap riasztott mentők is felidézték, mire emlékeznek.

A vétlen sofőr halt meg a frontális karambolban

A vétlen sofőr halt meg egy frontális karambolban reggel, Szombathely belvárosában. A Híradó információi szerint egy nyári gumikkal közlekedő autó csúszott meg a jeges úton.  A kocsi 24 éves vezetője már nem tudott korrigálni, nekiütközött a szemből érkezőnek.

Ingyenes utcakönyvtárat nyitott egy szombathelyi boltos

Ha egyet elviszel, hozz helyette egy másikat - ezzel a mottóval nyitott ingyenes utcakönyvtárat egy szombathelyi boltos. Az alkalmi könyvtáros az olvasást szeretné népszerűsíteni. Az olvasótábor pedig egyre szélesebb. A kezdeményezésnek csupán egyetlen szabálya van, ha elviszel egy könyvet, tegyél a polcra egy másikat.

 

Árokba hajtott a tréler, hogy elkerülje a karambolt

Árokba borult egy vadonatúj autókat szállító tréler Szombathely határában. Az összes kocsi, amit vitt, totálkáros lett. A sofőr a helyszínen stábunknak azt mondta, a baleset előtt majdnem az előtte megálló kamionnak ütközött, mert elromlott a fékje. Azért, hogy elkerülje a karambolt, inkább az árokba hajtott.

Kislányokat fogdosott, menekülés közben gázolták el

Kislányokat fogdosott az utcán az a fiatal fiú, akit tavaly áprilisban gázoltak el Szombathelyen. Ez most derült ki, amikor szeméremsértés miatt vádat emeltek ellene. Azért menekült, mert előtte a vád szerint két kiskorú lányt molesztált Szombathely központjában. Az egyiknek a ruhája alá is benyúlt. Az ügyészség próbára bocsátaná a fiút.

 

Őrjöngött, majd a presszó egyik vendégre támadt egy szombathelyi férfi

Őrjöngött és verekedett a presszóban – a készenléti rendőrség fogta el azt a férfit Szombathelyen, aki vasárnap délután az egyik szórakozóhelyen veszekedett a felszolgálóval, majd a segítségére siető vendégre támadt. A rendőrség garázdaság miatt büntetőeljárást indított ellene.

Zavartnak látták az ámokfutó karambolozót

Ámokfutó autós két kocsit is összetört néhány percen belül Szombathelyen. Egy szemtanú azt állítja: a második karambol után centiken múlt, hogy nem gázolta el a sofőr. Arról is beszélt, hogy az ámokfutó zavartan viselkedett. A rendőrség nem nyilatkozott az ügyben.

Ketten sérültek meg súlyosan Letenyénél

Ketten súlyosan megsérültek egy frontális balestben kora reggel a 7-es úton Letenyénél. Egy kocsi frontálisan ütközött egy kisteherautóval. A személyautó sofőrje feltehetően elaludt a volánnál. Marcaliban hatan – köztük négy gyerek – sérült meg egy péntek esti karambolban, amit az egyik sofőr figyelmetlensége okozhatott. Szintén figyelmetlenség miatt tört össze 3 autó pénteken este Szombathelyen.

Szombathelyen nemet mondtak a túlórára

Nem lesz 400 túlóra az önkormányzati cégeknél Szombathelyen. Az ellenzéki többségű közgyűlés úgy határozott, nem alkalmazzák a túlóratörvényt a városi társaságoknál. A fideszesek nem mentek el az ülésre. A kormánypárti polgármester így egyedül maradt, ő azt mondta, szerinte értelmetlen az ellenzéki kezdeményezés.

Pitbull rontott rá egy háromtagú családra

Kutyatámadás Szombathelyen – egy pitbull rontott rá egy három tagú családra vasárnap délután, miközben kutyájukat sétáltatták a város határában. A támadó kutya megsebesítette egy 13 éves lány arcát és megharapta a kezét is. A rendőrség súlyos testi sértés miatt eljárást indított.

Metálzene az ókori Rómában

Metálzene az ókori Rómában. Sajátos formában vitte színpadra Shakespeare egyik korai tragédiáját, a Titus Andronicus-t Pálfi György Szombathelyen. A filmrendező – például a Taxidermia alkotója – először rendez a Weöres Sándor Színházban. A pénteki bemutató előtt csak az RTL Híradó stábja forgathatott a darab főpróbáján.

Gázpisztollyal lőtte arcon a rabló az eladót

Két nap után is szökésben van az a férfi, aki egy szombathelyi dohányboltot rabolt ki kedden éjjel. Gázpisztollyal lőtt kétszer is a kasszában dolgozó nőre. A dohánybolt alkalmazottja nem sérült meg súlyosan. A rabló elmenekült, a rendőrök azóta sem találják.

4 és fél órás késés: az egyik mozdony lerobbant a másik kigyulladt

Két mozdony is lerobbant, mire célba ért az utasokkal a vonat. Négy és fél órás késéssel, mintegy kilenc óra alatt érkezett meg a szerelvény vasárnap este Szombathelyről Pécsre. Az óriási késést az okozta, hogy a mozdony útközben lerobbant. A MÁV ugyan küldött egy másikat, az viszont kigyulladt. Így végül egy harmadik mozdonnyal sikerült Pécsre érkezni, késő éjjel.

Kegyetlenül kínozhatták börtöntársukat

Kegyetlen kínzás a szombathelyi börtönben. Azzal vádolnak három elítéltet, hogy három héten át kínozták zárkatársukat, aki végül meghalt. A vád szerint csikkeket, felmosórongyot etettek vele, rendszeresen kikötözve verték, fojtogatták.

Lángoló autó karambolozott

Lángoló autó gurult egy másik kocsinak Szombathelyen, mindkét autó kiégett. Az először kigyulladó kocsi sofőrje éppen megpróbálta eloltani a tüzet, amikor az autó valamiért elindult. Nem tudta megállítani, így egy út szélén parkoló kocsinak ütközött. Nem sérült meg senki, de az anyagi kár jelentős.

Bírság a megtévesztő plakátért

Hende Csabát kritizálta a Momentum, megbüntették a pártot Szombathelyen. Ötvenezer forintot kell fizetnie a pártnak egy plakát miatt, ami a helyi választási bizottság szerint megtévesztheti a választókat. 

Calici vírus fertőzhette meg a gyerekeket

Calici vírus miatt betegedhetett meg több mint háromszáz gyerek Szombathelyen múlt héten – közölte az ÁNTSZ. Múlt csütörtökön tört ki a járvány a városban. Négy általános iskola tanulói fertőződtek meg.

Többszáz gyerek lett rosszul Szombathelyen

Többszáz gyerek lett rosszul Szombathelyen – mind ugyanazt ették az iskolai menzán. Szerdán éjjel jelentkeztek az első tünetek, hányásra, hasmenésre panaszkodtak a diákok. Mindenhova ugyanarról a főzőkonyháról viszik az ételt. Az ÁNTSZ és a NÉBIH is vizsgálatot indított.

 

Migránsoztak a baleset után

Szidták, lökdösték és fojtogatták a letört visszapillantó miatt. Egy skót és egy magyar férfi véletlenül sodorta le egy parkoló autó tükrét Szombathelyen, amin a kocsi gazdája annyira felbosszantotta magát, hogy rájuk támadt. Egyebek között idézem: büdös migránsnak nevezte és bántalmazni kezdte őket a nagyjából 15 ezer forintos kár miatt. A rendőrség garázdaság miatt nyomoz, de a TASZ szerint gyűlöletbűncselekmény miatt kellett volna megindítani az eljárást.

350 milliós teher az új stadion

Idén eddig 350 millió forintjába került Szombathelynek, hogy nem találtak magáncéget, amelyik üzemeltetné a Haladás tavaly átadott stadionját. Ez már most több, mint amennyibe a korábbi aréna egész éves működtetése került. 

Duplájára emelnék a díjakat a szombathelyi uszodában

A sportoló gyerekekkel fizettetnék meg az uszoda veszteségét Szombathelyen – állítja az MSZP helyi elnöke. Nemény András szerint ezzel többszáz gyerektől veszik el a sportolás lehetőségét. A város egyetlen úszóegyesületét múlt héten értesítették arról, hogy duplájára emelik a belépődíjakat és a pályahasználatot.

Rajzó méheket fogtak be


szerző:
2018.05.27. 18:13
Rajzó méheket fogtak be

Rajzó méheket fogtak be Szombathelyen, az akcióról felvételek is készültek. A nagyjából 20 ezer méh hatalmas fürtben lógott az egyetem mellett egy facsemetén. Májusban és júniusban azért rajzanak a méhek, hogy új kolóniát alapítsanak. A méhész szerint ilyenkor nem kell félni tőlük, mert nem támadják meg az embereket.

Lépcsőn ülve csuklott össze

Az utcán kellett újraéleszteni egy férfit a hosszúhétvégén. A közeli hajléktalanszállóból vették észre, hogy baj van: a férfi egy lépcsőn ülve összecsuklott, nem volt pulzusa. A szálló készülékével kezdték meg az újraélesztést.

Kutyájával menekült a tűz elől

Kigyulladt és szinte teljesen leégett egy családi ház Szombathelyen szerdán este. A tulajdonos begyújtott a kandallóba, valószínűleg ezzel okozott tüzet. A lángok pillanatok alatt felemésztette a tetőt. A férfi még idejében ki tudott menekülni. Összeomlott a mennyezet is, emiatt az épület lakhatatlan lett.

 

Dicsekedni akart a gyerek a pisztollyal

Dicsekedni akart az osztálytársainak, ezért lövöldözött légpisztollyal egy hetedikes diák Szombathelyen, pénteken. Az általános iskola igazgatója a Híradónak azt mondta, a gyerekekkel hétfőn megbeszélték a történteket. A gyerek az apja légpisztolyát vitte magával az iskolába, az első óra utáni szünetben a nyitott ablakon lőtt ki vele.

Hiába kértek segítséget a lakók

Folytatódik az egyik szombathelyi panelház lakóinak kálváriája. Sokadszor gyújt tüzet az egyik lakó a saját lakásában a többiek gyanúja szerint. Legutóbb szerdán délután csaptak fel a lángok. Ezúttal a fölötte lévő lakásokra is átterjedt a tűz. A lakók félnek. Azt mondják, eddig hiába kértek segítséget a hatóságoktól.

Frontális karambol lett az előzés vége

Négyen megsérültek a szombathelyi körgyűrűn hétfőn este, amikor valaki egy kocsisor előzése közben ütközött a szemből érkező autóval. A vétlen sofőr súlyosan megsérült, eszméletlen állapotban találtak rá.

 

Zavarta a mikrofon a politikust

Bosszantották a kérdések, ezért megpróbálta kicsavarni a mikrofont kollégánk kezéből a szombathelyi alpolgármester. A városban néhány héten belül ugyan átadják az új stadiont, de még nem tudni, ki fogja üzemeltetni. Az MSZP szerint az építkezést irányító önkormányzati cég lesz az üzemeltető, de úgy vélik, ez sokba kerül majd a városnak. A cég ügyvezetőjét és az illetékes alpolgármestert is hiába kérdeztük.

Lámpaoszlop a kerékpárút közepén

Villanyoszlop az épülő kerékpárúton - erre számíthatnak a biciklisek Szombathelyen. Az oszlop miatt annyira összeszűkül a kerékpárút, hogy ott alig lehet elférni. A környék felújítására összesen 900 millió forintot költenek. Az egyik fideszes önkormányzati képviselő szerint is hibás megoldás született.

Vakító a stadion ponyvája

Elvakítja a szombathelyi Haladás Stadion hatalmas, világító fehér ponyvája a környéken lakókat. Arra panaszkodnak, hogy napközben csak lehúzott redőnyök és elsötétített ablakok mellett tudnak megmaradni lakásukban. A sportkomplexum ugyanis egy olyan speciális szövetborítást kapott, ami az UV fény hatására kifehéredett.

ZUHÉ: Szombathely sem úszta meg


szerző:
2017.06.25. 16:40
ZUHÉ: Szombathely sem úszta meg

Így csapott le délután Szombathelyre a vihar, hirtelen nagyon sok eső esett. A kocsiból alig lehetett látni az utat. Először csak a szél zúgott, amit villámlás követett, majd hirtelen hatalmas mennyiségű eső zúdult le egyszerre.

Megint feljelentés lehet a járdafestésből

Megint feljelentés lehet a Kétfarkú Kutya Párt járdafestéséből. Ezúttal Szombathelyen léptek fel a hatóságok, miközben a repedezett járdát festették. Egy térfigyelő kamera felvételei alapján a közterület-felügyelet vonult ki, majd közölték, hogy közterület szennyezés miatt kezdeményeznek eljárást.

Mi az a Szent Márton kifli, és miért pont Szombathelyen készítik? Íme!

Nincs ebben semmi furcsaság, ugyanis Szent Márton ebben a városban született pontosan 1700 évvel ezelőtt. A legenda szerint az akkori római katona megosztotta kincstári köpönyegét egy fázó koldussal, akiről kiderült, ő maga volt Jézus. A kiflit, mikor megosztjuk, pontosan ezt szimbolizáljuk, vagyis javaink, értékeink, szellemiségünk és szeretetünk megosztását.

Balesetnek akarta álcázni a gyilkosságot

Akár életfogytiglant is kaphat az a mentős, aki tavaly megölte gimnazista barátnőjét. Ügyét hétfőn kezdte tárgyalni a Szombathelyi Törvényszék. A 33 éves mentőápoló egy elsősegély tanfolyamon ismerkedett meg a 16 éves lánnyal. Két évig tartott a viszonyuk, de a férfi élettársa közben terhes lett, és a mentős attól félt, hogy a lány beszélni fog a kapcsolatukról. Ezért határozta el, hogy megöli.

Jégeső és özönvíz Szombathelyen

Brutális vihar tombolt kedden Szombathelyen. Fekete gomolyfelhők, és porfelhő lepte el a várost, majd percek alatt rengeteg eső zúdult le. Húsz percen keresztül esett a jég, a helyenként dió nagyságú darabok redőnyöket lyukasztottak ki, autók tetejét horpasztották be. A szél erejétől fák hasadtak ketté. A felhőszakadás miatt víz öntötte el az utcákat, sok helyen az autók tengelyig merültek.

NÉZŐI: Jégesővel érkezett meg a vihar Szombathelyre

Viharos erejű széllel és dió nagyságú jégesővel érkezett meg a hidegfront Szombathelyre. A felvételt Pallos Gábor készítette.

KARAMBOL: Egy ember meghalt, négyen megsérültek

Egy ember meghalt, négyen megsérültek amikor teherautó és személygépkocsi karambolozott Szombathely határában szerdán. A két jármű frontálisan ütközött, az autót vezető osztrák férfi a halálos áldozat. A személygépkocsi egyik utasa és a tehergépkocsi vezetője is beszorult a roncsok közé, őket a tűzoltók szabadították ki. A sérülteket kórházba vitték.

Rendőrautó elé hajtott, elgázolta

Rendőrautó gázolt el egy biciklist pénteken, Szombathelyen. A kerékpáros a bicikliútról lassítás nélkül hajtott ki az úttestre, egyenesen egy rendőrautó elé. A kocsi sofőrje hiába fékezett, nem tudta elkerülni az ütközést és elgázolta a 25 éves nőt. A biciklist kórházba szállították, úgy tudjuk, nem sérült meg súlyosan.

Fertőző agyhártyagyulladás Szombathelyen

Fertőző agyhártyagyulladással került kórházba egy általános iskolás fiú Szombathelyen – értesült a nyugat.hu internetes portál. A hetedik osztályos diák múlt pénteken még dolgozatot írt az iskolában, de hétfő éjszakára annyira rosszul lett, hogy eszméletlen állapotban, mentő vitte kórházba. A betegség legsúlyosabb fajtáját kapta el, jelenleg is kritikus az állapota. Családja, osztálytársai, testvéreinek társai is megelőző antibiotikumos kezelést kaptak.

7,7 milliárdos munkát kapott Mészáros cége

13 milliárd forintba, a tervezettnél csaknem másfélszer többe kerül a Zalaszentiván és Szombathely közötti vasútvonal villamosítása. A beruházást Mészáros Lőrinc egyik felcsúti cége, az R-Kord nyerte konzorciumban.

Egymásra mutogatnak a vádlottak

Egymás ellen vallanak a vádlottak, egyikük sem ismeri el, hogy az ő ötlete volt megmérgezni és kirabolni egy 47 éves asszonyt Szombathelyen. A két férfi tavaly áprilisban tett erős hatású nyugtatót ismerősük italába, hogy elkábuljon és elvehessék néhány ezer forintját. Áldozatuk azonban meghalt az alkoholba kevert gyógyszertől.

Nem volt bekötve, meghalt a 87 éves sofőr

Szombathelynél egy 87 éves sofőr szörnyethalt, amikor lesodródott az útról egy kanyarban, és kirepült az autóból. A férfi nem volt bekötve.

Gyilkosság lett a vendégség vége

Gyilkossággal végződött egy vendégség szombat éjjel Szombathelyen. A lakás 56 éves tulajdonosánál egy négyfős társaság járt. Egyikük váratlanul kést rántott, és nyakon szúrta az 56 éves házigazdát. A gyilkos ugyan elmenekült, de a rendőrök egy órán belül elfogták.

Anyja mellől vitt el a kisfiút


szerző:
2015.12.12. 18:12
Anyja mellől vitt el a kisfiút

Nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki egy francia férfi ellen, aki Szombathelyen, kedden, az utcán vitte el anyja mellől közös gyereküket, miután többször is megütötte és gázspay-vel lefújta az asszonyt. Ezután SMS-t írt arról, hogy Franciaországba vitte a kisfiút. A férfit nem gyermekrablásért, hanem súlyos testi sértés miatt körözik.

Egymást érték a balesetek


szerző:
2015.12.12. 18:07
Egymást érték a balesetek

Az M1-esen például több kocsi karambolozott, az autópályát teljesen le kellett zárni, többen megsérültek a balesetben. Nógrád megyében a tűzzel is küzdöttek, egy autó porig égett az út szélén, a sofőr és utasai is túlélték.

Tiltakoznak a túl kicsi karácsonyfa miatt

Vihar a város karácsonyfája körül. Szombathelyen egyre többen írják alá azt az internetes petíciót, melyben méretesebb karácsonyfát követelnek a Fő térre. Legalább egy tíz métereset, ahogy az a korábbi években már megszokott volt. Idén azonban új szervezői vannak az adventi vásárnak, akik koszorút tettek a középpontba, az egy nagy helyett pedig több kisebb fát állítottak fel. A tiltakozók szerint ez nem méltó sem a városhoz, sem a hagyományokhoz.

9 ezer forintért öltek


szerző:
2015.10.28. 18:10
9 ezer forintért öltek

Kilencezer forint és egy régi mobiltelefon. Ezért öltek meg egy 47 éves asszonyt Szombathelyen még áprilisban. Két férfi nyugtatóval kevert alkoholt itatott vele.

Ittasan és gyorsan hajtott be a körforgalomba

Hatalmas sebességgel áthajtott egy körforgalmon egy ittas sofőr Szombathelyen, csak a második árok állította meg. A baleset a város elkerülő útján történt vasárnap délben. A sofőr túl gyorsan vezethetett, mert nem tudta bevenni a kanyart.

BALESETEK: Törtek az autók a csúszós utakon

A borús, esős őszi időben az átlagoshoz képest több karambolhoz hívták a rendőröket. Dunavasránynál oszlopnak csapódott egy kocsi, Debrecennél mikrobusszal ütközött egy családi autó, Szombathelynél pedig árokban landolt egy autó, mert a sofőr túl gyorsan ment, ezért nem tudta bevenni a kanyart.
 

Sok karambol volt a csúszós utakon

Beteget szállító mentőbe csúszott egy autó Szombathelyen, utasokat szállító busznak csapódott egy autó Pécsett és frontális karambolban sérült meg súlyosan egy férfi Győrszemerénél. Országszerte sok baleset történt az eső miatt.

Több száz lakásban nincs gáz


szerző:
2015.09.02. 18:05
Több száz lakásban nincs gáz

Nincs gáz több száz lakásban Szombathelyen, mert a szolgáltató szivárgást észlelt a gázrendszerek felülvizsgálatakor és kikapcsolta a szolgáltatást. Háztömbök maradtak meleg víz és főzési lehetőség nélkül, a lakók nehezen viselik a helyzetet.

Balesetet okozott, majd elment egy italért

Vett egy üveg vodkát és ivott is belőle miután balesetet okozott egy szlovák férfi Szombathelyen. Egy kereszteződésben akart megfordulni, de közben koccant egy másik autóval. Megpróbált elmenekülni, de egy szemtanú megállította. Amikor a sofőr megtudta, hogy hívták a rendőröket, befutott egy közeli boltba vodkáért. A férfi ellen szabálysértési és büntetőeljárás is indul. A balesetben nem sérült meg senki.

Előzetes: Bevodkázott közvetlenül a koccanás után

Szombathelyen okozott kisebb balesetet egy szlovák autós, aki ezután megpróbált továbbmenni, de egy szemtanú utánaeredt és megállította, hogy megvárják a rendőröket. Amikor az autós ezt megtudta, berohant a közeli boltba, és vett egy üveg vodkát, amit jól meghúzott. Valószínűleg ezzel akarta leplezni, hogy már a baleset előtt ivott. Ez a trükk azonban hatástalan, hiába reménykedett benne az autós. A híradóban 6-kor kiderül, miért nem érdemes ezzel a módszerrel próbálkozni.

RÉSZEGEN: Felrepült a levegőbe, majd a tetején állt meg

Ittasan száguldozott három utasával egy autó vezetője az éjszaka Szombathely határában. Nagy sebességgel hajtott rá a 87-es főútra, majd valamiért vészfékezni kezdett. Az irányíthatatlanná vált kocsit a szalagkorlát megdobta: felrepült a levegőbe, majd a tetejére borulva állt meg az útszéli, több méter mély árokban.

Hasba szúrta menyasszonya udvarlóját

Késelés Szombathelyen. Hasba szúrta menyasszonya kéretlen udvarlóját egy 35 éves férfi az egyik legnagyobb szombathelyi lakótelepen. Egy kis élelmiszerbolt előtt vesztek össze, ahol a menyasszony dolgozott. Szemtanúk szerint a sérült elfutott a helyszínről. Úgy tudjuk, hogy hazaszaladt, és végül az apja hívott hozzá mentőt.

Paróka készül a kislány hajából

Egy hétéves kislány is felajánlotta levágott haját rákos gyerekeknek Szombathelyen. Az elmúlt napokban futótűzként terjedt el a városban, hogy rákos gyerekek parókáihoz gyűjtenek hosszú tincseket. A szervezőt is meglepte a rengeteg felajánlás: azok a fodrászok, akik szintén csatlakoztak és ingyen vállalták a hajvágást, alig győzik a sok munkát.

Ellenplakátokat készített az MSZP

Szombathelyen már megjelentek az első ellenplakátok a kormány menekültekkel kapcsolatos kampányára. A plakátokat a helyi MSZP tervezte és gyártatta le. Az RTL Híradónak a szervezet helyi elnöke azt mondta, eddig 12 plakát került ki. Szerinte a legnagyobb probléma az volt, hogy alig akadt, aki a plakátokat felragassza, sokan ugyanis a családtagjaik állását féltve nem vállalták a munkát.

Senkinek sem szóltak a robbanásról

Rejtélyes üzemi baleset Szombathelyen. Két férfi súlyosan megsérült szerdán este, amikor robbanás történt egy nyomtatópatronokat újrahasznosító csarnokban. Az üzemből sem a mentőket, sem a rendőrséget, de még a katasztrófavédelmet sem értesítették. A hatóságok a szombathelyi kórháztól kaptak tájékoztatást, ahová valaki bevitte a sérülteket. Az egyik munkás életveszélyes állapotban van.

„Megállapították, hogy itt egy ház”

Egy panelház sarkán át építenek kerékpárutat Szombathelyen. A tervezőknek nem tűnt fel, hogy a 10 emeletes épület útban van, de sokáig a kivitelezők sem gyanakodtak. Kiásták és lebetonozták az alapot, lerakták a szegélyköveket egészen a falig – aztán folytatták a túloldalon. Már csak az aszfaltozás maradt hátra, amikor egy közelben élő újságíró lefotózta a helyszínt és az önkormányzathoz fordult. Az építkezést félbe hagyták, a szakaszt újra kell építeni.

Halálra gázolta a kamion


szerző:
2015.05.20. 18:05
Halálra gázolta a kamion

Kamionnal ütközött és meghalt egy robogós Vas megyében. A 64 éves férfi hazafelé tartott, amikor Nyőgéren árokba lökte a teherautó. A kamionos továbbhajtott, de néhány perccel később, Sárváron megállították a rendőrök.

RONCSHALMAZ: Felgyűrődött a motorház, mint a harmonika

Az első lökhárító a kamion alatt, a motorháztető pedig felgyűrődve, mint egy harmonika. Rendőrök helyszínelnek a 44-es főút szentkirályi bekötőjénél. Szerda hajnalban volt a frontális ütközés. Szombathelyen pedig kamion ütközött vonattal.

Kidöntött egy villanyoszlopot


szerző:
2015.04.18. 18:10
Kidöntött egy villanyoszlopot

Kidöntött autójával egy villanyoszlopot pénteken egy idős férfi Szombathelyen: súlyosan megsérült. A balesetben a kábelek is elszakadtak, így a forgalmas utat órákra lezárták. A 77 éves férfinak több bordája eltört. Csak a szerencsén múlt, hogy más nem sérült meg. Az RTL Híradó úgy tudja, nem emlékszik, hogy hogyan történt a baleset.

Tartásdíjat akart, ezért lopta el a csecsemőt

Sajátjaként akarta felnevelni a babát, az élettársától pedig busás tartásdíjra számított az a 39 éves nő, aki tavaly nyáron elrabolt egy újszülöttet a szombathelyi kórházból. Az asszony néhány héttel korábban elvetélt, de Ausztriában dolgozó élettársát erről nem tájékoztatta. Azt tervezte, hogy lop magának egy csecsemőt, majd elhagyja a párját. Az asszony és két segítője alig egy órával a csecsemőrablás után lebukott, a babát pedig épségben visszavitték a rendőrök a kórházba. Az ügy vádlottjai csütörtökön álltak bíróság elé.

Nyugtatóval kevert alkoholt itattak vele - belehalt

Meghalt egy hajléktalan nő Szombathelyen. A 47 éves asszony az utcán lett rosszul. A mentők próbálták újraéleszteni, de nem sikerült. A rendőrség szerint a nőt azért mérgezték meg, hogy elvehessék a pénzét. A bűncselekménnyel két férfit gyanúsít a rendőrség. Egyikük szintén hajléktalan, a szállóról ismerte az áldozatot.

„Nem érdekel a magyar foci!”

A szombathelyi futballista ezzel a nyilatkozatával magára haragította az internetes közösséget. Bajner Bálint ezután bárhová igazolt, a drukkerek valósággal lefagyasztották az klubok hivatalos oldalait. Mi meglátogattuk a huszonnégy éves sportolót, aki jelenleg egy harmadosztályú angol csapat sztárjátékosa. Gyönyörű sportkocsival közlekedik, osztja az autogramokat. De milyen az élete ott, ahol heti 4 millió forint a fizetés? Forgó Viktor riportja.

Felvette a térfigyelő kamera, ahogy tönkreteszik

Két fiatal a vezetéknél fogva egyszerűen leszakította a szerkezetet Szombathelyen. Mivel a kamerát figyelő személyzet élőben látta az esetet, pár perccel később már a rendőrök igazoltatták a garázda fiatalokat.

KAMERA: Mindent lát és mindent felvesz

Egy szombathelyi aluljáróban gördeszkázott két 20 év körüli fiatal. Egyikük felmászott a falra erősített kukára és a kamera vezetékébe kapaszkodott. Mivel a kamerát figyelő személyzet élőben látta az esetet, pár perccel később már a rendőrök igazoltatták a garázda fiatalokat. Ugyanazon az estén, amikor az aluljáróban leszakították a kamerát, a szombathelyi Fő téren részegek lökdösték egymást.

8 év az „ágyneműtartós” gyilkosnak

8 év fogházra ítélte a bíróság az ágyneműtartós gyilkosként elhíresült fiatalembert Szombathelyen. A huszonéves férfi még 2010-ben, féltékenységből megfojtotta a barátnőjét, a holttestet pedig lepedőbe csavarta és elrejtette egy ágyneműtartóba. Azután bukott le, hogy egy szabálysértés miatt igazoltatni akarták a rendőrök, de nem állt meg. Menekülés közben balesetet szenvedett és hetekig kómában feküdt. Agysérüléséből azóta sem épült fel.

Bíróság elé áll a „budapesti maffiavezér”

Vádat emelt az ügyészség az ellen a férfi ellen, aki botrányból botrányba keveredett Szombathelyen. Először a lángossütőnél nem tudta kivárni a sorát, majd a rendőrök elől menekülve kamionnal ütközött, végül a kórházban fejbe rúgta egy betegtársát.

Elvetélt, csecsemőt lopott magának

Vádat emelt az ügyészség a szombathelyi csecsemőrablók ellen. A 38 éves nő és 31 éves unokaöccse még júliusban vitt el egy alig egynapos újszülöttet a Markusovszky Kórházból. Az asszony korábban terhes volt, de elvetélt - ezért lopott magának csecsemőt.
 

Berúgott, mielőtt gyújtogatott és lövöldözött

Senkinek nem akart kárt okozni és nagyon sajnálja a történteket – ezt mondta a bíróságon az a férfi, aki tavaly nyáron megpróbálta felgyújtani a pszichiátriát Szombathelyen, majd többször rálőtt a helyszínre riasztott rendőrökre.
 

Kalapáccsal támadt anyjára


szerző:
2014.10.15. 18:51
Kalapáccsal támadt anyjára

Köztiszteletben álló háziorvos Szombathelyen az az asszony, akire a lánya támadt rá, miközben a városban autóztak. A kocsit a doktornő vezette, lánya mellette ülhetett.

Még altatják az áramütést szenvedett kisfiút

A 3 éves szombathelyi kisfiú a kádban ült, amikor berántotta a vízbe a hajszárítót, ami be volt dugva.

Felszántották a repülőtér kifutóját

ismeretlenek megrongálták a szombathelyi repülőtér kifutópályáját. A légiközlekedés biztonsága elleni veszélyeztetés miatt indított eljárást a rendőrség.

Baltával rontott haragosára


szerző:
2011.09.07. 12:29
Baltával rontott haragosára

Szóváltásba keveredett, majd baltával támadt rá ismerősére egy férfi Szombathelyen - közölte a rendőrség szerdán az MTI-vel.

Holttestet találtak a Csónakázótóban

Egy helyi horgászt keresnek a tűzoltók a szombathelyi Csónakázótóban.

Bokorba bújt a rendőrök elől


szerző:
2011.08.16. 13:54
Bokorba bújt a rendőrök elől

Több mint fél kilométeren át futva üldöztek, majd egy bokorban megtaláltak és elfogtak egy körözött férfit a rendőrök Vas megyében.

Rendőrök is „vizslatják” a kutyásokat

Fokozottan ellenőrzik a kutyatartókat Szombathelyen a következő két hétben.

Szemük előtt tépték szét a kutyájukat

Egy egyéves kisgyerek szeme láttára marcangolt szét egy beagle-t két erős testű kutya Szombathelyen.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való