KERESÉS search-close

Szinyei Merse Pál Gimnázium

10 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Szinyei Merse Pál Gimnázium"

Levelet írt a Veronában szalagkorlátnak ütköző busz sofőrje

4 hónappal a veronai baleset tudta meg, hogy 17-en meghaltak az általa vezetett buszon.  Ezt írta a sofőr levelében, amit a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium igazgatójának küldött. A diákokat szállító busz 2017-ben szenvedett balesetet, szalagkorlátnak ütközött, majd kigyulladt. A sofőr a levelet, amiben részvétet nyilvánít, idén februárban küldte. Azt írta, azért akkor, mert előtte lelkileg és fizikailag sem volt rá képes. 

A szülők a mai napig nem tudják, ki a felelős a tragédiáért

Szombaton lesz pontosan egy éve, hogy tizenheten meghaltak, amikor egy sítáborból hazafelé tartó busz Veronánál balesetet szenvedett és az autópályán kigyulladt. Az egész ország gyászolt, a Szinyei Merse Pál gimnázium diákjait, tanárait, szüleit ért tragédia pedig mindent megváltoztatott.

VERONAI BUSZBALESET: Máig nincs felelőse a tragédiának

2017. január 20-a. Pontosan egy év telt el azóta, hogy a Szinyei Merse Pál Gimnázium által évente megszervezett tábor résztvevői hazafelé tartottak a síelésből. A franciaországi sítáborból hazafelé tartó busz Velence és Verona között az A4-es autópályán szenvedett balesetet. 17-en vesztették életüket a buszbalesetben, rájuk ma egy ország emlékezik.

Sokkolta az országot egy éve a veronai buszkatasztrófa

365 nap sem volt elég ahhoz, hogy felocsúdjunk a rémálomból. Pontosan egy év telt el azóta, hogy a Szinyei Merse Pál Gimnázium által évente megszervezett tábor résztvevői hazafelé tartottak a síelésből, de élménybeszámolót már nem tudtak tartani. 17-en vesztették életüket a buszbalesetben, rájuk ma egy ország emlékezik.

Találkozás a hős tanárral, az Év Emberével

Alig egy évvel ezelőtt történt a veronai buszbaleset: egy jórészt magyar gimnazistákat szállító busz kigyulladt az olasz autópályán, a balesetnek 17 halálos áldozata és 26 sérültje volt. Egyikük Vígh György, aki testnevelést tanított a Szinyei Gimnáziumban. A tanár fiát és lányát is elvesztette a balesetben, ő maga pedig súlyosan megsebesült, de előtte még volt arra ereje, hogy jó pár gyereket kimentsen a buszból. Vígh György, a sokak által hősnek tartott tanár az RTL Híradó az Év Embere szavazásának nyertese volt.

Házon kívül 2018-01-03


szerző:
2018.01.03. 22:15
E-mailben rúgták ki az igazgatót

Menesztik a Szinyei Merse Pál Gimnázium igazgatóját – ezt ő maga erősítette meg Híradónknak. Hogy miért, ő sem tudja. Ennek a gimnáziumnak a tanulói és tanárai szenvedtek tragikus buszbalesetet Veronánál, még év elején. Az intézményt vezető Tóth Gábor azt mondja: három napja egy e-mailből tudta meg, hogy az államtitkár indoklás nélkül elutasította az újbóli pályázatát az igazgatói posztra – pedig rajta kívül nem is volt más jelölt.

Félárbócon a nemzeti zászló

Felvonták majd félárbócra eresztették a nemzeti lobogót a veronai buszbaleset áldozataiért elrendelt gyásznapon reggel az Országház előtt. Ezzel egy időben megszólalt az ország legnagyobb harangja a Szent István bazilikában az elhunytakért. A megemlékezésen ott voltak a Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói és tanárai is, akikhez odament Áder János, Orbán Viktor és Kövér László is.

Nem volt tanítás a Szinyeiben

Nem volt ma tanítás a Szinyei Merse Pál Gimnáziumban, mégis bement sok diák, mert nem akart otthon maradni a fájdalmával. A szakemberek szerint segíthet a tragédia feldolgozásában, ha a fiatalok egymás között is beszélgetnek az érzéseikről. Közben országszerte megemlékezéseket tartottak az iskolákban, a pedagógusok pedig útmutatót kaptak a tanórai beszélgetésekhez.

„Valahogy el kell fogadni”

Együtt sírtak ma a többiekkel az iskolában, ezt mondta az RTL Híradónak Benedek, egy 15 éves fiú, aki túlélte a veronai tragédiát. Azt mondta, beszorult az ülésbe, de végül kijutott az égő buszból. Sokan viszont már az ütközés pillanatában meghaltak. Beszélt a híradónak egy édesanya is, akinek mindkét gyermeke túlélte a tragédiát, de kisebbik lánya osztályából a hat táborozóból csak ketten jutottak haza.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való