KERESÉS search-close

Szeged

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Szeged"

Pancsolás a rakparton


szerző:
2019.06.09. 18:25
Pancsolás a rakparton

Pancsoltak, bicikliztek, hajóztak és kenuztak a szegediek a Tisza rakpartján. A folyó ugyanis 9 év után először elárasztotta az aszfaltos utat. Van, ahol bokáig ér a víz, máshol akár combközépig is bele lehet gázolni a folyóba.

Szerbek rabolhattak bankot Szlovákiában, Szegeden fogták el őket

Két férfit vettek őrizetbe a kommandósok, akiknek a kocsiját összefüggésbe hoztak egy szlovákiai bankrablással. Pénzt, fegyvereket, símaszkokat és lőszereket találtak náluk a magyar rendőrök.

Tüntettek a Nemzeti Légió ellen Szegeden

Ellenzékiek, civilek és romák tüntettek Szegeden a Mi Hazánk Mozgalom által létrehozott úgynevezett Nemzeti Légió megalakulása ellen. A rendőrség hatalmas erővel biztosította a rendezvényeket, melynek a végén a civilek és a romák élőláncot alkotva tiltakoztak a gyűlöletkeltés ellen.

Szonja lett a kisoroszlán!

Szonja napon született, ezért ezt a nevet kapta a Szegedi Vadaspark második fehér kisoroszlánja. Pénteken vizsgálta meg állatorvos, egészséges, jól fejlődik,  testvérével ellentétben anyja az első pillanattól táplálja és óvja. A fehér kisoroszlán egy éves koráig maradhat Szegeden.

Felszedik a nemrég lerakott síneket Hódmezővásárhely és Szeged között

Felszedik a korábban már lerakott, használt síneket a Hódmezővásárhelyt Szegeddel összekötő, most épülő villamosvasút vonalán. Az építtető Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. korábban azzal magyarázta a máshonnan elbontott, 40 éves sínek használatát, hogy az erre a mellékvonalra még jó lesz, és költségeket is spórolnak vele.

Hallgatók élesztettek újra egy idős oktatót Szegeden

Hallgatók élesztettek újra egy idős oktatót Szegeden. Focizás közben lett rosszul a Szegedi Tudományegyetem egyik idős oktatója, társai, majd a vizsgázó testnevelés szakos hallgatók élesztették újra. A diákoknak ugyanis kötelező tantárgy az újraélesztés, egyikük épp fél éve tanulta. Dina Dániel azt mondta Híradónknak, ösztönösen cselekedett.

Vezetés közben telefonozott egy betegszállító sofőrje

Vezetés közben folyamatosan üzeneteket írt és olvasott egy betegszállító sofőrje. Az egyik beteg videóra vette és eljuttatta a felvételt az RTL Híradónak, valamint a szállító cég vezetőjének is. A videón jól látszik, hogy miközben a sofőr nyomkodja a telefonját, sokszor nem figyel az útra. A készüléket csak akkor tette le, amikor a beteg rászólt, hogy fejezze be a telefonálást. 

Új módszer segíti az orvosokat az érszűkületes lábak megmentésében

Egyre több érszűkületes lábat tudnak megmenteni az orvosok egy új módszernek köszönhetően Szegeden. Szimulátor segítségével tudják begyakorolni a legfontosabb fogásokat és modellezni a beavatkozásokat, így a műtéti kockázat jelentősen csökkenthető.

TŰZOLTÓ VERSENY: Akadálypályán és futásban is összemérték tudásukat

A Csongrád megyei katasztrófavédők már 15 éve szerveznek futóversenyt a tűzoltóknak, de idén volt először, hogy erőnléti pályán is összemérhették tudásukat. A 7 akadályból álló pályán olyan feladatokat állítottak össze, amelyekkel a mindennapokban is bármikor találkozhatnak.

Videón az elkötött busz és az üldöző rendőrök

Egy részeg fiatalember csütörtök hajnalban indított el Szegeden egy alig egyhetes Mercedes buszt. Menni akart vele egy kört, de útközben megijedt az arra járó rendőröktől, és őrült száguldásba kezdett. Végül egy fa állította meg. Nemrég bulizó lányok vittek el egy körre egy buszt, az esetről készült riportot megnézhetik ITT.

 

Újraélesztették a 9 éves kisfiút

Meghalt egy biciklis, akit egy balesetet szenvedett autós sodort el. Szeged egyik forgalmas kereszteződésben történt mindez hétfőn kora reggel. Először két autó ütközött össze, valószínűleg azért, mert az egyik sofőr a piroson hajtott át. Vasárnap kora este Kiskunmajsánál történt súlyos baleset. Egy terepjáró felborult, egy család utazott benne. Egy 9 éves fiút újra kellett éleszteni.

Az ablakon át mentette lányait az égő házból

Ablakon át mentette lányait az égő házból! Tegnap délután gyulladt ki egy családi ház melléképülete Szegeden, a lángok pillanatok alatt elérték a főépületet. A nyolcfős családból csak hárman voltak otthon, az apa az ablakon át mentette két lányát. Az anya ma azt mondta híradónknak, a tüzet 9 éves gyereke okozhatta, a melléképületben meggyújtotta a papírokat.

Koncertje közben, pohárral dobták meg LilG-t

Pohárral dobták meg a 17 éves rappert Szegeden. Az interneten ismertséget szerző LilG és Nemazalány szerdán koncertezett a városban, amikor az egyik dühös néző egy üvegpohárral eltalálta LilG-t. A férfit a rendezők gyorsan elfogták, majd egy 4 fős társasággal együtt kitiltották a szórakozóhelyről. A rapper nem akart az RTL Híradónak nyilatkozni, annyit mondott, az egészet szeretné elfelejteni.

LÁTVÁNYOS: Özönvízszerű eső Szegeden

Pár óra alatt több csapadék hullott szerda délután, mint egész februárban és márciusban összesen. A tavaszi zivatar azonban csak az ország délnyugati részén enyhítette az aszályt.

50 éves időkapszulát bontottak fel az iskolaudvaron

Az időkapszula kibontását csaknem ezren várták a szegedi iskola udvarán. A múltbéli csomag egy úttörő nyakkendőt, akkori igazolványokat, kisdobos ereklyéket rejtett. És egy különleges levelet…

Ólom volt az iskolai csapvízben

A megengedett ólomkoncentráció dupláját találták az egyik budapesti általános iskola csapvízében. Valószínűleg az iskola belső hálózatából oldódott a szennyeződés a vízbe, a friss eredmények szerint viszont már nincs semmi baj. Magyarországon 95 százalékban kiváló minőségű az ivóvíz – ezt már a Víz Világnapja kapcsán hangsúlyozzák a szakemberek.

Kényszerítették őket, ezért dolgoztak a terroristáknak

A kurd házaspárt terrorizmus finanszírozása miatt állítottak bíróság elé Szegeden. Azután vették őrizetbe őket a röszkei tranzitzónában két éve, hogy a menekültkérelmük beadása közben elmondták, évekig fogva tartották és dolgoztatták őket a terroristák, majd 2016-ban Irakba szöktek.

Bocsánatot kért a féltékenységből gyilkoló férfi

Bocsánatot kért áldozata szüleitől és azt mondta, nagyon sajnálja, hogy Blanka szülei miatta nem láthatják többé a lányukat. Utolsó szó jogán ezt mondta a Szegedi Ítélőtáblán az a fiatalember, aki tavaly a szilveszteri buli után féltékenységből megfojtotta barátnőjét, majd magával is végezni akart. Jogerősen 10 év börtönbüntetésre ítélték.

A szomszédok próbálták kimenteni az idős nőt

Átmásztak a kerítésen, majd betörték az ajtót – így próbálták szomszédjukat kimenteni az égő házból Szegeden. Még szombat este gyulladt egy családi ház szobája Szegeden, a lángokat a szomszédok vették észre. A bent lakó 74 éves nőnek hiába kiabáltak, nem válaszolt. Egy létrával másztak be az udvarra, majd poroltóval jutottak el a szobáig. De akkor volt a tűz, hogy nem tudtak bemenni. Az időközben kiérkező tűzoltók hozták ki az asszonyt, aki füstmérgezést kapott.

Tűz ütött ki a szegedi vakok intézetében

120 embert menekítettek ki szombat este a lángoló épületből. Hárman sérültek meg, egyikük életveszélyesen. Az otthonban vakok, és más fogyatékossággal élők is laknak, őket az elsőként odaérő mentők hozták ki. Úgy tudjuk, hogy gyertya okozta a tüzet az egyik szobában.

Újra drágul az egyházi stadion

Újabb 780 millió forinttal drágult a Szegedi Ifjúsági Csarnok, így az eredeti áránál már 3,3 milliárd forinttal többért építi fel Garancsi István cége, a Market Zrt. A 12,7 milliárd forintos sportközpontot a Szeged-Csanádi Egyházmegye rendelte meg, de a kormány adott hozzá csaknem tízmilliárd forint támogatást. A tervezettnél jóval drágább lesz a szegedi uszoda is. A kormány az építőipari ár- és béremelésekkel magyarázza a közbeszerzések drágulását.

Bárddal és késsel mentek trafikot rabolni

Bárddal és késsel próbált részegen trafikot rabolni, de elzavarta az eladó. Két szerb férfi próbált meg kirabolni egy trafikot Szegeden tegnap kora este. Egyikük az ajtó előtt figyelt, a másik pedig egy 27 centis késsel és egy ugyanakkora bárddal követelte a bevételt. Híradónk információi szerint a páros kora délután egy másik trafikból is próbált lopni, sikertelenül.

18,1 fok – megdőlt a melegrekord

Rekordmeleg volt szombaton délután. A Somogy megyei Főnyeden 18,1 fokot mértek. Ezen a napon mióta mérnek, még soha nem volt ilyen enyhe az idő. Például Pécsen már kabátra sem volt szüksége mindenkinek. Viszont Szegeden borús, szeles volt a szombat. A hirtelen meleg sokakat megviselhet, az orvosok azt mondják: több lehet a szívinfarktus, erősödhet a depresszió és a migrén.

 

Egymást érték a balesetek Csongrád megyében

Egymást érték a balesetek Csongrád megyében – hajnal óta havazott, a csúszós utakon több mint 20 baleset történt. Szeged közelében megpördült egy autós, majd az út közepén állt meg: ezután egy másik belerohant. Négyen sérültek meg. Az ország nyugati és északi részére még nem érkezett meg a hó, de Híradónk meteorológus szerint erre sem kell sokat várni: kedden éjszaka országszerte havazhat.

 

Különböző kocsik közül választhatnak a beteg gyerekek

Mostantól luxus terepjáróval és sportkocsival is hordhatja a beteg gyerekeket és szüleiket a kórházba a jótékony szegedi taxis. Berinszki Zoltán hónapokon keresztül saját pénzből bérelt egy limuzint, hogy élményautózással juttassa el a gyerekeket a kórházba, de elfogyott a pénze.

Bedrogoztak és prostitúcióra kényszerítettek egy 14 éves lányt Szegeden

Randira csalták, majd bedrogoztak és prostitúcióra kényszerítettek egy 14 éves lány Szegeden. Még tavaly történt az eset, a napokban fogták el a gyanúsítottakat, egy 4 fős társaságot. A rendőrség szerint egy szegedi panellakásba csalták a lányt. A lakást egy 22 éves nő bérelte, őt Budapesten fogták el a napokban, letartóztatták. 15 és 16 éves társait ma állították bíróság elé, őket bűnügyi őrizetbe vették.

Utasok tolták az elakadt buszt

Utasoknak és járókelőknek kellett kitolniuk egy forgalmas kereszteződésből Szegeden egy buszt, mert a csúszós út miatt elakadt. A helyi járatot egy másik busz utasai és az arra járók tolták át a négysávos úton. A szokatlan jelenetet a kereszteződéshez közeli toronyház egyik lakója vette fel és feltöltötte a "Szegeden láttalak" Facebook csoportba.
A teljes videót a mentésről, ide kattintva nézheti meg.

Eddig már több mint 20 életet mentett meg a Szív City

Eddig már több mint 20 életet mentett meg az Országos Mentőszolgálat Szív City applikációja. Ennek az a lényege, hogy ha valakinek az utcán megáll a szíve, a mentésirányítás nem csak mentőautót küld a helyszínre, hanem a beteg 500 méteres körzetében riaszt mindenkit, aki letöltötte a telefonjára az alkalmazást és ezzel vállalta, hogy önként segít, ha valaki bajban van. Szegeden karácsony előtt szólalt meg először a Szív City applikáció. 

Újabb szeretetláda Szegeden

Nagy volt rá az igény, ezért kihelyezték Szegeden a negyedik szeretetládát. Az anonim élelmiszeradomány doboz mindegyikét templomok közelében helyezték el, hogy könnyen rátaláljanak a rászorulók. A szeretetládákba bárki vihet adományt, főleg ételt, és egy csoport gondoskodik arról, hogy amint kiürülnek, szinte azonnal újra tele legyenek.

„2019 az ellenállás éve lesz”

Országszerte több ezres tüntetésekkel és forgalomlassító demonstrációkkal folytatódott a túlóratörvény elleni tiltakozás. Csütörtök este Szegeden volt demonstráció. A felszólalók szerint 2019 az ellenállás éve lesz, mert az embereknek elegük van a korrupcióból és a kizsákmányolásból.

Majdnem gyerekre esett egy faág

Kis híján egy másfél éves kisgyerekre zuhant egy faág egy szegedi játszótéren. Akkora volt, hogy kettétörte a padot. A szélvihar Győrben is fákat csavart ki, táblákat borogatott fel, a Balatonnál pedig jégcsapokat ragasztott a korlátokra. Budapesten a napi szélrekord is megdőlt. A Híradó meteorológusa szerint a szelet havazás váltja.

Limuzinnal szállított beteg gyerekeket egy szegedi taxis

Több száz beteg gyereket szállított egy bérelt limuzinnal egy szegedi taxis szeptember óta. Ma utolsó útjára indult, bárki beülhetett hozzá egy körre. Saját zsebből fizette a gyerekek utaztatását, de elfogyott a pénze. Azt mondta anyagilag nem, de az élmények miatt megérte a limuzinozás.

Kikerülte a sorompót, halálra gázolta a vonat

Kikerülte a sorompót, így próbált a vonat előtt átjutni egy 62 éves férfi Szegeden, de esélye sem volt, halálra gázolta a Budapestről érkező InterCity. A balesetet többen is látták. Októberben történt hasonló baleset a Csongrád megyei Székkutas közelében, ott egy autós kerülte meg a sorompót és hajtott a sínekre. Akkor 4-en haltak meg.

 

Tegnap téglát dobtak rá, ma festékkel öntötték le a szegedi Fidesz irodát

Fehér falfestékkel öntötték le a szegedi Fidesz irodájának ablakait. Az épület falára pedig narancssárgával azt írták: ennyi.

 

Bölcsőde szakmát tanuló, fiatal anyukák gyerekeinek

Bölcsőde az iskolában. Szakmát tanuló, fiatalon lett anyukák gyerekeinek nyitottak csoportszobát a Szegedi Szakképzési Centrumban. Azok a gyerekek járhatnak oda, akiknek az anyukája az iskolában tanul. Amíg a szülők órán vannak, vagy éppen vizsgára készülnek, szakképzett gondozó vigyáz a kicsikre.

Holtan találtak egy hajléktalant Szegeden

A férfi egy forgalmas helyen ült le szerdán este a padra, a hajnali hidegben így találtak rá járókelők. Egy közelben élő fiatal a mentők utasításai alapján próbálta újraéleszteni, sikertelenül. Híradónk információi szerint a 42 éves férfi nemrég került az utcára, halála előtt a közeli nappali melegedőben evett és pihent. A rendőrök szerint a férfi természetes halállal halt meg.

Nem beszámítható, ezért szúrta nyakon áldozatát

Jogerősen kényszergyógykezelésre ítélte a bíróság azt a 26 éves volt joghallgatót, aki három évvel ezelőtt egy szegedi sörözőben minden előzmény nélkül nyakon szúrt egy férfit. Az egyetemista azt állította, önvédelemből gyilkolt. A nyomozás során azonban több szakértő is alátámasztotta, hogy a fiatalember nem beszámítható. Nem fogta fel, hogy mit tett, ezért felmentették a gyilkosság vádja alól.

11 napig kínozták lakótársukat, több év börtönre ítélték őket

7 év börtönt kapott egy fiú és barátnője, akik 2016 őszén 11 napig válogatott módon kínozták Szegeden szellemileg sérült lakótársukat. A kínzásokban részt vett a fiú húga is, akit 3 évre ítéltek, és az anyjuk is, aki 4 évet kapott. Szexuális erőszakkal vádolta őket az ügyészség. Az ítélet nem jogerős. A megkínzott fiú két éve részletesen elmesélte stábunknak, hogy mit élt a kegyetlenkedések alatt.

Válogatott módszerekkel kínozták lakótársukat, több év börtönt kaptak

7 év börtönt kapott egy fiú és barátnője, akik 2016 őszén 11 napig válogatott módon kínozták meg Szegeden szellemileg sérült lakótársukat. A kínzásokban részt vett a fiú húga is, akit 3 évre ítéltek, valamint édesanyjuk, aki 4 évet kapott. Szexuális erőszakkal vádolta őket az ügyészség. Az ítélet nem jogerős.

AKCIÓBAN: Autós üldözés Szegeden!

Kilométereken át próbáltak megállítani egy ámokfutót a rendőrök a hétvégén, az akcióról egy biztonsági kamera felvételt is készített. Minden egy szabálytalan előzéssel kezdődött. A sofőrt ezután igazoltatni akarták, de ő továbbhajtott. Végigszáguldott szinte az egész városon, nyomában a rendőrautókkal. Az ámokfutó az egyiket össze is törte, amikor az megpróbálta megállítani.

Fehér csacsi született


szerző:
2018.10.22. 18:50
Fehér csacsi született

Albínó szamár született Szegeden – az apró hófehér jószág pénteken jött a világra. A gazda évek óta tart szamarakat, de most először fordult elő, hogy fehér kis csacsi született. A nem mindennapi csikó csődör.

RITKASÁG: Albínó csacsi született Szegeden

Apró, hegyes fülek kandikálnak ki a száraz fűcsomók közül. Nem nyuszihoz, hanem egy apró csacsihoz tartoznak. Tántorog, botorkál, még gyakran lepihen, de leginkább azzal telnek a napjai, hogy szinte folyamatosan eszik.  A szegedi gazda évek óta tart szamarakat, de most először fordult elő, hogy fehér kis csacsi született.

Életveszélyben a teherautóval ütköző motoros rendőr

Életveszélyesen megsérült egy szolgálatból hazafelé tartó rendőr szerda délelőtt. Motorjával Szeged közelében haladt, amikor elé kanyarodott egy teherautó. A gyakorlott motoros próbálta elkerülni a balesetet, de a lába így is a motor és a teherautó közé szorult. A teherautó sofőrje Híradónknak azt mondta, hogy a tükröt nézte, ezért nem látta a szemből érkező motorost.

10 év börtön: elcsukló hangon kért bocsánatot a férfi

Tíz év börtönbüntetésre ítélték azt a vajdasági férfit, aki a szilveszteri buli után, január elsején megfojtotta barátnőjét Szegeden. Elcsukló hangon kért bocsánatot áldozata szüleitől és azt mondta, nagyon nehezen viseli, hogy képes volt ilyen szörnyűséget tenni.

Börtön a parkolóbérletek miatt

Felfüggesztett börtönre ítélték első fokon az egyik szegedi alpolgármestert, a főjegyzőt és Botka László kabinetfőnökét is, mert ingyen osztogattak parkolóbérleteket. A vád szerint 2003 és 2012 között összesen 307 darab parkolóbérletet adtak ki jogtalanul ingyen, amivel 40 milliós kárt okoztak a városnak.

ÖSSZETÖRT MEGÁLLÓ: A homlokban és a hátamban is volt üvegszilánk

Összetörte a megállót a helyi járatú busz Szegeden, egy 19 éves lánynak a hátába, fejébe szúródtak a pavilonból az apró üvegszilánkok. A lány állítása szerint a buszsofőr nem segített neki, az utasok vették észre, hogy megsérült. A rendőrök vizsgálják, mi történt.

Hússal kitömött műzebrát kaptak az oroszlánok

Az oroszlánok hússal kitömött műzebrát, a medvék gyümölcsökkel töltött műbivalyt lakmároztak az állatkertek éjszakáján, Szegeden. 6 éve tartják meg a különleges esti programot, idén 12 állatkert csatlakozott ehhez. Debrecenben kígyót is a nyakukba vehettek a bátrabb látogatók.

 

Elstartolt Szegeden a SZIN


szerző:
2018.08.21. 18:52
Elstartolt Szegeden a SZIN

Az idén 50 éves Szegedi Ifjúsági Napok Híradónk előtt egy órával nyitotta meg a kapuit. A sátorozók már ma beköltözhetnek, mindenki más előtt birtokba vehetik a fesztivált. A következő négy nap alatt a 10 színpadon csaknem 1400 fellépő fordul meg, a több mint 150 zenei programon.

 

20 milliós a kár a pénteki szegedi vihar után

Százötven sír rongálódott meg a Belvárosi temetőben és nagy a természeti kár is. A több mint százéves platán sor koronáit tépázta meg a 100 kilométeres szél és 34 fát tövestől kicsavart. A Szegedi Önkormányzat rendkívüli segélyt adott a temetőnek, amelyből helyreállítják az összetört síremlékeket is.

 

Apáca Show Szegeden


szerző:
2018.07.18. 18:56
Apáca Show Szegeden

Világsiker Szegeden. Elkészült az Apáca Show musical, és a szabadtéri játékokon mutatják be először. A musical a Broadwayn és a Westenden már évek óta sikerrel fut. Az előadást a kilencvenes évek ikonikus vígjátéka ihlette, eddig világszerte 6 millió néző látta.

 

30 múzeum kincsei egy tárlaton

Felbecsülhetetlen értékű arany- és ezüstleletek érkeztek egy szegedi kiállításra. Gépfegyveres rendőri kísérettel, titokban hozták a kincseket Romániából. A több mint ezer lelet az elmúlt ötezer év díszes, fényűző világát mutatja be.

 

Lepusztult mosdó a rendelőben

Letakart, rossz piszoárok, ülőke, szappan és papír nélküli WC-k – ilyen állapotokat tapasztalt egyik nézőnk a legnagyobb szegedi rendelőintézetben. Erről videót is készített. Híradónk üres sörös dobozt, rövid italos üveget és büdös WC-ket talált a helyszínen. A betegek szerint ez nem 21. századi ellátás. A látható problémák miatt kerestük a Szegedi Tudományegyetemet, de adásunkig nem válaszoltak.

A Híradó felvételét ide kattintva láthatják teljes hosszában.

Szakítottak, ezután gyilkolt

Megrázó történet!
Szakítottak, ezért ölhetett újévkor Szegeden a vajdasági férfi. Az ügyészség szerint a pár szilveszterezni érkezett Szegedre, csakhogy a férfi túl sokat ivott, és a fiatal lány közölte, hogy szakít vele. A férfi ezt látszólag tudomásul vette, de később fojtogatni kezdte az alvó lányt, majd a fejét a falba verte. A lány belehalt a sérüléseibe.

SZEGEDI RENDELŐINTÉZET: Se WC-papír, se ülőke, se szappan

Letakart, rossz piszoárok, ülőke, szappan és papír nélküli WC-k – ilyen állapotokat tapasztalt egyik nézőnk a legnagyobb szegedi rendelőintézetben. Híradónk üres sörös dobozt, rövid italos üveget és büdös WC-ket talált a szegedi egyetem Klinikai Központjának I. sz. Szakorvosi Rendelőjének épületében.

A Híradó riportját ide kattintva nézheti meg.

Így emlékezett vissza Hajdu Steve a Reggelis műsorvezetésre!

Emlékeztek még, amikor Hajdu Steve volt a Reggeli műsorvezetője? A színész tisztán emlékszik, így megosztotta velünk akkori tapasztalatait, valamint azt is elárulta, hogy hol láthatjuk őt játszani!

Modern Rigoletto Szegeden

Mint egy Hitchcock – krimi, olyan lesz az új Rigoletto. Verdi klasszikusával nyílik ma este a Szegdei Szabadtéri Játékok. Az opera díszlete és jelmeze is formabontó, az egész látványvilág pedig olyan, mint egy fantáziafilm.

 

Megölte a lányt, 20 évet kaphat

20 évet is kaphat a vajdasági lány gyilkosa – vádemelést javasolnak a rendőrök a szegedi újévi gyilkosság ügyében. Egy vajdasági fiatalember ölte meg barátnőjét újévkor Szegeden, a pár barátaikkal szilveszterezni érkezett a városba. A buli utáni reggelen, valamin összeveszhettek, a férfi az ágyban fojtogatni, majd verni kezdte barátnőjét. A lány nem élte túl a támadást.

 

Szabados Ági újra és újra visszatér Szegedre

A híradós egyetemi évei után is gyakran látogatja meg a várost. Nemrég a helyi Füvészkertben töltötte délutánját - és ezt biztos nem lepi meg önöket sem - könyvet is vitt magával. Mert egy művet bárhol elő lehet kapni - az olvasással ráadásul új világok nyílnak meg előttünk.

Szegedhez közelít a medve

Szegedhez közelít a medve: 20 kilométerre lehet az alföldi várostól. A Csongrád megyei Dócon találtak ma reggel friss medvenyomokat, az állat a Tisza vonalát követi dél felé. De nem tudják, hova megy. A szakemberek most abban bíznak, hogy a szlovák mackó Románia felé veszi az irányt és csatlakozik az ott élő társaihoz.

Botrányos állapotok a koleszban

Patkányok, férgek, csótányok - az egyik szegedi kollégium lakói olyan gusztustalan élményeket meséltek nekünk, hogy elmentünk és megnéztük, mi lehet az igazság a rémálomba illő sztorikból!

Rengeteg hal pusztult el Szegednél

350 kiló hal pusztult el egyetlen éjszaka alatt a szegedi Holt-Marosban. A 750 méteres vízszakaszon több tízkilós döglött példányt is találtak a halőrök.

Látnod kell: Dél-amerikai pillangók a szegedi füvészkertben!

Hatalmasak, színpompásak és rengeteg az ellenségük. Pont egy évvel ezelőtt 400 pillangó röpködött a szegedi egyetemi füvészkertben, és mivel nem féltek az embertől, a kezünkre is rászálltak. Különleges fajtákkal is találkoztunk: az egyiknek a szárnya például az esőcseppekhez hasonlóan tükrözte vissza a fényt.

Uszadékfán aludt a Tiszában

Hordalékfákon ült a 17 fokos Tiszában - mentősök vették észre a bajba jutott férfit Szegeden. Nem mindennapi mentésről számolt be Facebook oldalán az Országos Mentőszolgálat. A férfi nem tudta megmondani, hogy került a folyóba. Kissé már kihűlt, kórházba vitték.

Bíróság előtt a brutális kínzók

11 napig válogatott módon kínoztak még 2016-ban Szegeden egy szellemileg sérült férfit azok a fiatalok, akiknek kedden kezdődött a pere. Szexuális erőszakkal vádolja őket az ügyészség.

Amali önfeledten szaladgál, csintalankodik

Önfeledten szaladgált, ugrándozott és játszott anyjával. Fél éves lett, megerősödött, így elhagyhatta az oroszlánházat a Szegedi Vadaspark új kedvence, Amali. A fehéroroszlán lány első szabadban töltött óráiban megállás nélkül szaladgált és szinte szüntelenül csintalankodott az édesanyjával.

Malac tévedt a panelházak közé Szegeden

A szokatlan látogatóra kutyasétáltatás közben lett figyelmes két nő. Az állatot egy kötélből készült hurokkal fogták be és azért, hogy ne riadjon meg, sokáig sétáltak vele megtalálói. Annyit evett, hogy Torkosnak nevezték el. Még keresik a gazdáját.

 

NÉZŐI FELVÉTELEK: Az első tavaszi vihar

Ezek az első igazi tavaszi vihar képei. Hétfőn tombolt Szegeden. A városban kedden is sütött a nap, de a jó idő nem marad sokáig. Ide kattintva megnézheti milyen idő lesz a hétvégén.

Utasok is megsérültek a trolin

Tizenketten megsérültek - köztük utasok és a sofőr is - abban a balesetben, amely reggel történt Szeged belvárosában. Egy autós szabálytalanul kihajtott a troli elé a főútra, nekiütközött, a troli pedig nekicsapódott egy villanyoszlopnak. Tízen könnyebben, ketten – köztük a trolivezető – súlyosan megsérültek.

 

Újabb brutális diákverés - könyökével ütötte áldozatát

Videóra vették, ahogy egy lány összeveri osztálytársát iskola után az utcán. Először megrúgta, majd a földre vitte és ott könyökével többször fejen ütötte áldozatát, aki szintén egy lány. Az ügyben a rendőrség nyomoz. A 18:00-kor kezdődő Híradóban még többet megtudhat az ügyről.

Kiemelnék a T-34-est a Tiszából

Felszínre kerülhet egy világháborús tank. Kiemelné a Tiszából a második világháborúban Szegeden a folyóba esett szovjet harckocsit a helyi Haditechnikai Park. A tank 1944-ben a legénységével együtt süllyedt el, miután szétnyílt alatta a pontonhíd. A harckocsira egy búvár talált rá 21 méter mélyen, egészen máshol, mint ahol eddig keresték.

 

Nagytestű kutyákat mérgeztek meg

Rejtélyes kutyamérgezés Szeged-Szőregen. Két év alatt több nagytestű kutyát is megmérgeztek a városrész utcáiban. A Délmagyarország információi szerint legutóbb hétfőn, egy egyéves labradornak dobott be valaki mérget az udvarra, amitől az állat kis híján elpusztult. Az orvos egyértelműen megállapította a mérgezést, de azt még nem sejtik, ki árthatott az állatnak. 

Leszállították a mozgássérült asszonyt a troliról

Leszállított a troliról egy mozgássérült asszonyt egy szegedi trolivezető, majd a megállóban hagyta. Erről a Délmagyarország írt. Az elektromos mopeddal közlekedő asszony azt állítja, a sofőr arra hivatkozott: nem volt elég hely egy babakocsival felszálló utasnak. Azt mondja, a buszvezető megalázó hangnemben beszélt vele. A közlekedési cég igazgatója bocsánatot kért.

Megölhette a barátnőjét

Féltékenységből ölhetett: gyilkosság Szegeden! Az utcán kezdtek veszekedni, de együtt mentek fel a lakásba, ott végzett barátnőjével a gyanú szerint egy 29 éves férfi. A gyilkosság után saját magát is megpróbálta megölni, de ez nem sikerült, mentőt hívott. Emberöléssel gyanúsítják, rendőrök kísérték a kórházba.

Nem vártak tovább, zebrát festettek

Nem vártak tovább az önkormányzatra, zebrát festettek az egyik szegedi utcára. A kamu átkelő a tízemeletesek közé került, de azt az önkormányzat gyorsan eltávolíttatta.

Kényszergyógykezelésre az ítélet

Kényszergyógykezelésre ítélte a bíróság azt a 25 éves volt joghallgatót, aki tavaly februárban minden előzmény nélkül egy szegedi sörözőben nyakon szúrt egy férfit. A vádlott azt mondta, hogy önvédelemből gyilkolt, mert életveszélyesen megfenyegette későbbi áldozata.

Bedrogozva okozta a balesetet

Drogosan vezetett és okozott halálos balesetet tavaly ősszel – vádemelést javasol a rendőrség. Hirtelen áttért a szemközti sávba és frontálisan ütközött egy Szeged felé tartó házaspár autójával egy békéscsabai férfi még tavaly októberben a 47-es úton Hódmezővásárhely közelében. A vétlen autó sofőrje azonnal meghalt. A rendőrök most zárták le a nyomozást. Vádemelést javasolnak. A drogos sofőr akár 12 évet is kaphat.

Kik lehetnek egy zöld manó szülei? Pimaszúr megismerhette őket

Honnan is jött ez a sokoldalú zenész, aki grafikusként is dolgozott? Édesanyja, édesapja és nagymamája meséltek egy kicsit a gyerekkoráról, és persze a női kezek jól meg is tisztogatták a fiatalembert a zöld festéktől.

Irány Szeged és a titkos Tha Shudras próbaterem

Egy titokzatos lakótelep, ahol nemcsak disznóvágás, de Gyűrűk Ura-szerű egyetemi csapatok is megfordulnak. Tibiék nem is találhattak volna méltóbb helyet a Tha Shudrasszal.

Lángolt a versenyzők szája

Lángolt a szájuk, izzadtak és remegtek a borzasztó erős paprikáktól a szegedi chilievő verseny indulói. Még a jól megtermett, erős férfiak is csaknem sírva fakadtak a fájdalomtól, amikor beleharaptak a világ egyik legerősebb chilijébe.

Új gépek a lézerközpontban

Megérkeztek az első lézerberendezések a Szegedi Lézerközpontba. A világon egyedülálló mérésekre képes készülékeket olyan termekben szerelik össze, ahol naponta hússzor cserélik a levegőt. Itt végzik majd a méréseket is. Eddig két berendezés érkezett, az egyiket a gyógyszerkutatásban használják majd, a másik a nem-, vagy kevésbé látható anyagok kimutatásában eredményezhet előrelépéseket. A lézerközpont Uniós pénzből épült, a kutatási program 40 milliárd forintba kerül.

Nyitott sorompónál jött a vonat

Dudáltak és kiáltottak az autósok, hogy ne hajtson a sínekre a kamion Szegednél, mert jön a vonat. A 444.hu olvasója készített erről videót. Az átjáróban vasárnap nem működött a lámpa és a sorompó is felnyílt, mielőtt érkezett a vonat.

 

VIDEÓ: Villám csapott két nőbe szeged közelében

Villám csapott két strandoló nőbe vasárnap Kőrös-toroknál. A brutális villámokat egy szemtanú videóra vette. A felvétel az esettől több mint száz méterre történt, de így is jól látszik és hallható a villámlás ereje. Részletek az RTL Híradóban 18:00-kor.

Forrás: www.szentesinfo.hu/mozaik

4.97 százados átlaggal érettségiztek

Sosem rivalizáltak, és nem is stréberek - ezt mondják magukról a zseniosztályként elhíresült szegedi diákok. Ők azok a Radnóti Miklós Gimnáziumban végzett tanulók, akik 4.97 százados átlaggal érettségiztek, ezzel rekordot döntöttek. Többen angol elitegyetemeken tanulnak tovább. Az utolsó osztály-kirándulásukon értük őket utol.

 

Elkezdődött a tiszavirágzás

Látványosság évente egyszer, éppen most Szegednél. Elkezdődött a tiszavirágzás, rovarok ezrei bújtak elő, és repültek a magasba, hogy alig pár órás életük alatt párt találjanak, petét rakjanak, majd elpusztuljanak. Az RTL Híradónak nyilatkozó természetvédelmi őr szerint szerencse is kell ahhoz, hogy láthassuk a tiszavirágzást, mert az időpontja teljesen kiszámíthatatlan.

DROGLABOR: Fagyasztóba rejtette a drogot

A nyomozók egyszerre több helyen csaptak le Szegeden és környékén. A legtöbb drogot egy 33 éves férfi bordányi tanyáján találták. A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a házkutatás alkalmával nemcsak amfetamint, hanem annak gyártásához szükséges eszközöket és alapvegyületeket, illetve marihuánát is találtak, amit lefoglaltak.

IZZASZTÓ: Lépcsőfutás teljes menetfelszerelésben

Hátára adja a légzőkészüléket a társának, fejre kerül a sisak, így teljes az öltözet. Ebben vágnak neki a tűzoltók a második szegedi tűzoltó futóversenynek. Több mint 100-an álltak rajthoz, a hivatásosok mellett önkéntesek is kipróbálták magukat. Idén már nemzetközivé nőtt ez az embert próbáló verseny.

Lázár: A kormány ne támogassa a beruházást!

Meghiúsulhat a Hódmezővásárhelyt Szegeddel összekötő villamosvasút. A térség országgyűlési képviselője, a Miniszterelnökséget vezető miniszter kéri a kormányt, hogy ne támogassa a beruházást. Lázár János szerint súlyos tervezési hibát követett el a Fejlesztési Minisztérium, és kétszeresére drágultak a szerelvények. A tender győztes Stadler szerint a járművek csak 16 %-kal drágulnak. A Fejlesztési Minisztériumban pedig nem értik Lázár János közleményét. 

Bérelni is lehet nyulat húsvétra

Bérelni lehet a nyulakat Szegeden. Már hetekkel az ünnepek előtt lefoglalták a legtöbbet. Vannak, akik csak néhány napra tartják meg a kis állatokat, de olyanok is akik több hónapig is gondozzák a nyuszikat. Az állatvédők azt mondják, jobb bérelni, mint vásárolni és utána kidobni az állatot, de ők a bérlést sem tartják a legjobb megoldásnak, ezért inkább az állatsimogatókat javasolják.

Vevői buktatták le a drogdílert

A vevőit figyelték, így kapták el a szegedi drogdílert. 900 tablettát, port és növényi törmeléket is találtak nála. Vallomást még nem tett, a vevőkkel együtt őrizetbe került. A rendőrök azt is vizsgálják, hogy pontosan milyen drogot, és kinek árult a férfi.

Találkozz Dmitrij-vel március 25-én!

Szombaton, március 25-én Szegeden tart meghallgatást az X-Faktor stábja, ahol amellett, hogy megmutathatod tehetséged, találkozhatsz az X-Faktor előző évadának "bronzérmesével" is, aki elárulta, mi mindent köszönhet az ország legnépszerűbb tehetségkutatójának. Érdemes jelentkezni!

13 év a gyerekét megszurkáló apának

Jogerősen 13 év a saját gyerekét összeszurkáló apának. A lajosmizsei férfi két éve támadt a kislányára, akit többször is megszúrt, majd magával is végezni akart. A gyerek életveszélyesen megsérült. Az apa végig tagadta, hogy ölni akart. A bíróság nem változtatott az első fokú ítéleten, a férfi leghamarabb 6 év múlva szabadulhat.

Biciklisek is lehagyják a buszt

Még a biciklisek is lehagyják, a helyiek csak sétajáratnak csúfolják a Kübekháza és Szeged között közlekedő buszt. A menetrend évtizedek óta változatlan, pár hete viszont rendszeresen ellenőrzik a buszvezetőket, hogy betartják-e azt. A helyiek felháborodtak, mivel így reggel lekésik a csatlakozásokat. A polgármesternek azt ígérte a szolgáltató, áprilisra változtatnak a menetrenden. Addig viszont fegyelmit indítanak a túl gyors sofőrökkel szemben.

Feltolta a jég a Szabadság úszóház bejáróhídját a szegedi rakpartra

A csütörtök este érkezett jeges ár először a vendéglátóhelyként működő Horthy-úszóházat sodorta magával, majd néhány órával később szakította el a Szabadság tartóköteleit.

Eltolta a 13 tonnás hidat a jég


szerző:
2017.02.13. 17:34
Eltolta a 13 tonnás hidat a jég

Elszabadult Szegednél egy úszóház. Hogy csütörtök éjjel pontosan mikor történt az eset, nem tudni, a ház péntek reggelre csapódott a partnak olyan erővel, hogy az egyik része felnyomódott a partra, és azóta is kilóg, egészen az útra. A rakpartot a hétvégére egyébként lezárták a szakemberek, mert intenzív jeges árra számítottak, de végül nem volt olyan erős jégzajlás Szegednél, így a korlátozást feloldották. Az útra lógó úszóházra pedig most táblák figyelmeztetik az autósokat.

 

Inkább a hajléktalanoknak adják

Utcán élőket segítenek szendvicsekkel Szegeden, így a megmaradt étel nem kerül kukába. Összefogott a Bike Maffia és az egyik belvárosi gyorsétterem, hetente 100 szendvicset juttatnak el hajléktalanokhoz. Az élelmiszer egyébként azért kerülne a kukába, mert a szabályok szerint a frissen sült kenyeret csak 8 órán belül lehet eladni.

MEGRÁZÓ: Kínozták, nekünk elmesélte

Válogatott kínzásokat kellett elviselnie – ezt mondta híradónknak az a 27 éves férfi, akit lakótársai a gyanú szerint novemberben 11 napig tartottak bezárva egy szegedi panellakásban.

Állandóan veszekedtek a lakásban

Állandó veszekedésektől, kiabálástól volt hangos a ház – ezt állították a szomszédok Híradónknak abban a szegedi társasházban, ahol fiatalok - két lány és egy fiú - 11 napig tartották bezárva lakótársukat. Azt is mondták, hogy többször hívtak hozzájuk rendőrt. Stábunk megtalálta a kínzással gyanúsított egyik lány édesanyját is, aki azt mondta: nagyon megviselték a történtek.

HÍDNAK ÜTKÖZÖTT: Letarolta a parkoló autókat

A híd pillérjének ütközött, majd az út mellett álló kocsiknak csapódott egy Mercedes Szegeden, a Huszár Mátyás rakparton. Az ütközés erejét jelzi, hogy a parkoló autók közül több is alaposan összetört.

Tiltakoznak az igazgató megbízása ellen

Tiltakoznak a megbízott igazgató ellen egy szegedi gimnázium tanulói és a szülők. Azt mondják, hogy nem a személyével van gond, hanem az elvvel, ahogyan kinevezték. A tantestület nem támogatta a jelöltet, aki korábban tankerületi vezető volt a KLIK-nél. A pályázatához késve csatolta az erkölcsi bizonyítványát, ezért azonnal kizárhatták volna az eljárásból. A pályázat végül eredménytelen lett, de határozott időre mégis őt bízták meg a gimnázium irányításával. A megbízott igazgató nem nyilatkozott.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való