KERESÉS search-close

Srí Lanka

24 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Srí Lanka"

Rákóczi Feriéket nyaralásuk kellős közepén érte a terrortámadás

Srí Lankát robbanások rázták meg néhány nappal ezelőtt, a rádiós műsorvezető körülbelül 150 km-re volt a családjával a terrorcselekmény helyszínétől. Nem rohantak a reptérre, az lett volna a legkockázatosabb lépés. Telefonon értük utol Rákóczit.

320 fölé emelkedett a halálos áldozatok száma Srí Lankán!

Vizsgálat indult, hogy kiderítsék, miért nem akadályozta meg a hírszerzés a húsvét vasárnapi merényletsorozatot Srí Lankán. Rákóczi Ferenc rádiós műsorvezető családjával jelenleg is a szigeten tartózkodik, telefonon értük őt utol.

Figyelmeztetést kaptak a titkosszolgálatok, mégse akadályozták meg a merényleteket

Leszerepeltek a titkosszolgálatok. Vizsgálat indult Srí Lankán, hogy kiderítsék, miért nem akadályozta meg a hírszerzés a húsvét vasárnapi merényletsorozatot, annak ellenére, hogy pontos figyelmeztetéseket kaptak indiai és amerikai titkosszolgálatoktól a készülő terrortámadásokról. Sőt, állítólag név szerint is ismerhették a bombatámadások végrehajtóit. A miniszterelnök szerint a merénylők kapcsolatban állhattak az Iszlám Állammal, amely ma vállalta is a felelősséget a robbantásokért. Közben már 320 fölé emelkedett a halálos áldozatok száma.

 

300-hoz közelít a halottak száma Srí Lankán

Újabb bomba robbant Srí Lankán. Tűzszerészek hatástalanítani akartak egy furgonban lévő szerkezetet, amikor az felrobbant, de állítólag senki nem sérült meg. A szállodák és keresztény templomok elleni vasárnapi 8 merénylet halálos áldozatainak száma közben 290-re emelkedett. 35 külföldi is meghalt, köztük Dánia leggazdagabb emberének három gyereke. Egy kevéssé ismert, helyi iszlamista szervezetet gyanúsítanak a terrortámadással.

 

Elítélte a vérontást a pápa


szerző:
2019.04.22. 14:54
Elítélte a vérontást a pápa

Ferenc pápa is elítélte a Srí Lanka-i mészárlást hagyományos húsvétvasárnapi ünnepi miséjén.

Nem mehetnek ki a szállodából Srí Lankán

Attól tart, hogy teljesen megszakadhat a kapcsolata a külvilággal – ezt mondta Híradónknak egy Srí Lankán tartózkodó magyar nő, aki egyelőre nem tudja, hogy a kijárási tilalom miatt meddig lesz bezárva a szállodájába. Az internet után már a kimenő hívásokat is blokkolták, őt még ma délután fel lehetett hívni. Magyar áldozatról mindeddig nem tudni.

Pusztító merényletsorozat volt Srí Lankán

A támadók templomokban és luxusszállodákban robbantottak fel pokolgépeket. Legalább 207-en meghaltak, köztük 27 külföldi, 450-en pedig megsebesültek. Magyar nincs köztük. Eddig hét embert vettek őrizetbe. Még egyetlen szervezet sem vállalta magára a merényletet.

RENDKÍVÜLI: Több mint kétszáz áldozat a Srí Lanka-i robbantásokban

FRISSÍTVE: 17:00-kor
Robbantássorozatot hajtottak végre Srí Lankán, húsvét vasárnap. Három templomnál és három szállodánál követték el a merényleteket. A robbanások az ország fővárosában, Colombóban, Negombóban, Kochchikadéban, és a sziget keleti részén fekvő Batticaloában történtek. Ez volt az elmúlt húsz év legsúlyosabb merényletsorozata Srí Lankán.

FÖRDŐS ZÉ: „Minden, ami az utcán él és mozog, én azt kipróbálom”

Fördős Zének annyira tetszett a 2017-es, hátizsákos-sátrazós patagóniai túrája, hogy tavaly év végén öccsének elárulta: megismétli az utazást! Így testvérével is elutazott, majd Srí Lankára már barátnőjével ment.
A Fókusz riportját ide kattintva nézheti meg.

Elefántokat vontattak partra

Két elefántot kellett kimenteni a tengerből Srí Lanka partjainál. Az állatok jó messzire beúsztak, és teljesen ki voltak merülve, amikor rájuk bukkantak.

Bébielefántot mentettek a csatorna-aknából

Nagyon nehéz, de végül sikeres állatmentő-akció volt Sri Lankán. Egy vadon élő bébielefánt beleesett egy útmenti, nyitott csatorna-aknába. A helyiek figyeltek fel arra, hogy anyja ott toporzékol, ezután hívták a vadőröket, és velük együtt nekiláttak a kiselefánt megmentésének.

Nem találtak túlélőt


szerző:
2016.05.19. 18:35
Nem találtak túlélőt

Elkeseredett kutatás Srí Lankán. Egyelőre nem találtak újabb túlélőket a szigetország középső részén, ahol három települést pusztított el egy földcsuszamlás. A hadsereg szerint 134 embernek veszett nyoma, és nem sok esély van rá, hogy élve megtalálják őket.

Reflektor 15-01-19


szerző:
2015.01.20. 01:55
Reflektor 15-01-19

Reflektor: Laci nyerte a negyedik Párbajt. Pirner Alma Srí Lankán fogadott örök hűséget a párjának.

Fókusz Plusz 14-04-12


szerző:
2014.04.12. 20:00
Fókusz Plusz 14-04-12

Fókusz Plusz: Ha valami nem tetszik neki, Tomi képtelen türtőztetni magát. A műsor történetének egyik legérdekesebb riportjában Tomi Srí Lankára utazik, hogy megváltozzon.

Srí Lanka: Harc a démonokkal

Pintérék nagy fia érthetetlenül agresszív lett, szinte nem ismertek rá saját gyerekükre, ahogy a fiú sem önmagára. Miután itthon hiába próbáltak segíteni nekik, Tomi egy különleges terápiát vállalt, Srí Lankára utazott, megváltozni.

Catherine hercegnő fellendítette a zafír piacot

Erősen nőtt a Srí Lanka-i kék zafír iránti kereslet Vilmos brit herceg és Kate Middleton esküvője óta.

Fókusz 11-08-04


szerző:
2011.08.04. 20:20
Fókusz 11-08-04

Fókusz: Összejöttek! - Nikolas, Vastag Tomi és Király L. Norbi az X-Faktor óta először találkoztak mentorukkal. A buli hatalmas éneklésbe torkollt. Íme a világbajnok! - Gyurta Dani a nemzet új hőse. Kipihente magát és első interjúját a Fókusznak adta. A cunami után - Magyarok tettek csodát Srí Lankán. Exkluzív riport Ázsia gyöngyszeméről.

Magyarok tettek csodát Srí Lankán

Hét évvel a soha nem látott méretű pusztítást okozó cunami után ismét Srí Lankán jártunk. A magyarok az árhullám után az elsők között kezdték az újjáépítést, és még mindig segítenek. Ezt nem felejtik a helyiek. Az árvaházban közösségre talált gyerekek még mindig tudnak magyarul köszönni.

Harc a Srí Lanka-i magyar közösségi házért

Virágokkal köszöntötték a Fókuszt abban a közösségi házban Srí Lanka déli részén, amelyet a magyar adományokból építetett a Vöröskereszt a 7 évvel ezelőtti szökőár sújtotta területen.

Kényszerleszállás részeg utasok miatt

Bíróság elé állítottak hétfőn Srí Lanka fővárosában, Colombóban az 5 szaúdi állampolgárságú rendbontót.

Lecsapnának a miniszoknyásokra


szerző:
2011.01.03. 13:53
Lecsapnának a miniszoknyásokra

Srí Lanka kormánya „fontolgatja”, hogy betiltsa a miniszoknyák nyilvános viselését.

Varrótűket nyelettek le a bejárónővel

Ismét azzal vádolta meg egy Srí Lanka-i asszony a külföldi munkaadóját, hogy varrótűkkel kínozta meg.

Varrótűkkel szúrták tele a testét

Újabb Srí Lanka-i bejárónő vádolta meg külföldi munkaadóját azzal, hogy tűket szúrt a testébe.

Kiutasítottak egy UNICEF-est


szerző:
2009.09.07. 07:46
Kiutasítottak egy UNICEF-est

A szigetállam elhagyására szólították fel az ENSZ gyermekügyi szervezetének szóvivőjét.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való