KERESÉS search-close

Spanyolország

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Spanyolország"

Hiba csúszott a számításokba, és így nem volt biztonságos a csúszda

Túl sokan sérültek meg, ezért egy nappal az átadása után lezártak egy csúszdát a turisták által is kedvelt spanyol nyaralóterület, a Costa del Sol egyik városában.

Roland újra nekifutna az esküvőnek?

Boriban felmerült a kérdés: most, hogy kibékültek Rolanddal, hogyan tovább?

 

Ha a teljes adásra vagy kíváncsi, akkor kattints ide!

Olivér rájött, hogy Lilinek van egy fia

Bori és Roland kibékültek. Lili felfedte Olivérnek, hogy van egy gyereke. Joe közelebbről is megakarta ismerni Lexy-t.

Flóra szabotálni akarja Szofi és Tamás házasságát?

Roland Bori után ment Barcelonába. Flóra visszaköltözött Tamásékhoz. Lilit randira hívták.

Spanyolországban az Éjjel-Nappal Budapest

Maga mögött hagyta a hűvös tavaszt az Éjjel-Nappal Budapest két sztárja, Bori és Karola, akik Spanyolországba utaztak a sorozat kedvéért.

Bori: „Jöhet a bulizás és a pasizás!”

Bori és Karola megérkeztek Spanyolországba. Flóra kénytelen volt hazudni barátainak. Lalit visszautasította egy lemezkiadó.

Szocialisták nyertek Spanyolországban

Nyertek az eddig kormányzó szocialisták Spanyolországban, de nehéz lesz kormányt alakítaniuk, és ezt a közelgő európai parlamenti választás miatt valószínűleg nem is sietik majd el. Az előrehozott parlamenti választás másik nagy nyertese VOX nevezetű bevándorlás-, muzulmán- és feminizmus ellenes tömörülés. A Franco-diktatúra bukása, vagyis körülbelül négy évtized óta most először került be szélsőjobboldalinak tartott párt a madridi törvényhozásba.

Találd ki, merre jár Szabados Ági!

A Híradó műsorvezetője egy kis időre maga mögött hagyta kis hazánkat, hiszen izgalmas vidékre utazott. Vajon hol lehet most?

Elkezdődött Madridban a katalán függetlenségi vezetők pere

Elkezdődött Madridban a katalán függetlenségi vezetők pere, akiket lázadással vádolnak a tartomány önállóságáról szóló 2017-es népszavazás megszervezéséért. Az ügy a végletekig megosztja Spanyolországot, az egyik oldal politikai foglyokat, a másik puccsistákat lát a vádlottakban. A kettő között őrlődő szocialista kormány pedig már holnap bele is bukhat a krízisbe.

Tradicionális lisztcsata spanyol módra

A spanyol Xinzo de Limia városában tartották meg a tradicionális lisztcsatát, amelyen fél tonna fehér port szórtak egymás fejére a fesztiválozók.

Összeütközött két vonat Spanyolországban

Az egyik szerelvény vezetője meghalt a Barcelona mellett történt balesetben. Mintegy százan megsérültek. A vonatok egy vágányra kerültek: azt még vizsgálják, hogy miért.

Hogyan menthetik ki a 110 méter mély kútba esett kisfiút?

Kilencedik napja próbálnak eljutni a 110 méter mély, szűk kútba esett kisfiúhoz a mentőcsapatok Spanyolországban. A kúttal párhuzamosan fúrnak lefelé, hogy aztán ebből a mentőaknából átáshassanak majd oda, ahol a két éves kisfiú valószínűleg beszorult.

Kútba zuhant egy 2 éves kisgyerek Spanyolországban

Már több mint egy napja próbálnak kimenteni egy kétéves kisgyereket egy több mint százméteres kút mélyéről. A kisfiú játék közben esett bele a szűk, földbe fúrt lyukba, szülei szerint eleinte még lehetett hallani odalentről a sírását. 

Egy videoklip juttatta börtönbe a drogdílert

Feltűnési viszketegsége buktatta le Spanyolország legkeresettebb drogbáróját. A már évek óta bujkáló gengszter ugyanis a nyomozók legnagyobb meglepetésére felbukkant egy helyi popsztár videoklipjében, amit ráadásul saját házában vettek fel. A rendőrség erre akkora hajtóvadászatot indított utána a környéken, hogy inkább önként feladta magát.

Jóval kevesebb menekült érkezett

Csaknem feleannyi menekült érkezett az év első 8 hónapjában Európába, mint tavaly ugyanebben az időszakban. Sőt, a 67 ezres létszám negyedannyi, mint két éve. Fő célpontjuk Spanyolország. Sokan annak ellenére vágnak neki az útnak, hogy nagy az esély arra, hogy a fokozott tengeri ellenőrzések miatt az embercsempészek inkább eladják őket rabszolgának. 

A tűz áll nyerésre


2018.08.08. 18:30
A tűz áll nyerésre

Képtelenek megfékezni az erdőtüzeket Európa dél-nyugati részén. Portugáliában és Spanyolországban több ezer tűzoldó hadakozik a lángokkal. Már úgy tűnt, sikerrel járnak, amikor feltámadt a szél. Eddig 30 sérültje van a mostani tűzvésznek.

Pokoli a hőség Európában

A kontinens déli részén már 45 fokot is mértek, és néhány napon belül az 50 fokot is megközelítheti a hőmérséklet az Ibériai-félszigeten. Sokan csak éjszaka mennek ki az utcára. Spanyolországban erdőtüzek csaptak fel, a szárazság miatt erősen apadnak a német folyók, Hollandiában pedig vízkorlátozásra készülnek.

Ellopták a bérelt kocsikat


szerző:
2018.07.13. 18:10
Ellopták a bérelt kocsikat

Hajókat, kocsikat és még munkagépeket is csempésztek Magyarországra egy ötfős banda tagjai. A járműveket Spanyolországból hozták be, átütötték az alvázszámukat és hamis iratokkal gyanútlan vásárlóknak adták el azokat. A társaságból januárban két férfit tartóztattak le, a napokban pedig újabb gyanúsítottat kaptak el a rendőrök, de két embert még keresnek.

 

Kiengedték az erőszakolókat

Felháborodott nők tízezrei vonultak utcára Spanyolország nagyvárosaiban tiltakozásul, mert a bíróság feltételesen szabadlábra helyezett öt férfit, akik a vád szerint megerőszakoltak egy diáklányt a pamplonai bikafuttatás alatt.

CUKI: Kutyusokat szállítottak (volna)

A Spanyolországba szánt kutyaszállítmányt a Nébih ZöldSzámára érkezett bejelentés alapján ellenőrizték. Bár a szállítási körülmények rendben voltak, a megfelelő papírok hiányoztak, és sok kutya túl fiatal volt a szállításhoz és chipjük sem volt. Részeletek a NÉBIH honlapján és az esti Híradóban! További képek itt!

CSATATÉR: Csak úgy záporoztak az üvegek

Összecsaptak a szurkolók Spanyolországban az Atletic Bilbao-Szpartak Moszkva meccs előtt. Előkerültek a tűzijátékok és a petárdák is. A rendőrség szerint több orosz ultra botokkal és késekkel felfegyverkezve indult harcba. A baszk hatóságok 500 rohamrendőrt mozgósítottak. Egyikük azonban hirtelen összeesett. Mentőautóval kórházba vitték, de már nem lehetett rajta segíteni.

A spanyol királynétól kapott díjat

A spanyol királynétól kapott fairplay-díjat egy magyar tollaslabdázó. Sárosi Laura még két éve az Európa-bajnokságon saját cipőjét adta ellenfelének, hogy az folytathassa a játékot. A sportoló akkor riói olimpiai kvótáért küzdött, de végül kikapott. Sportszerűségének története bejárta a világsajtót, hétfő délben a királyi rezidencián díjazták a spanyol Év Sportolója gálán.

Spanyolország hó alatt


szerző:
2018.01.08. 18:35
Spanyolország hó alatt

Több ezer autós rekedt a hó fogságában a spanyol utakon. A hirtelen lezúduló hatalmas hótömeg készületlenül érte a hatóságokat, rengeteg embert vasárnap óta nem sikerült kiszabadítani járművéből, pedig már a hadsereget is kivezényelték.

Videón a gyilkosság előtti pillanatok

Nyilvánosságra hozta az olasz rendőrség annak a helyi bárnak a kamerafelvételeit, amelyek rögzítették a kocsmáros elleni tavalyi támadást. Látszik, amint a magyar származású szabadkai férfi dulakodni kezd a hely tulajdonosával. Vadászpuskával fenyegette, majd pár perccel később pisztollyal végzett vele. Ezután Spanyolországba ment, ahol két rendőrt gyilkolt meg. Két hete fogták el az olasz hatóságok.

Őrizetben a katalán ex-elnök

Önként jelentkezett a brüsszeli rendőrségen a leváltott katalán elnök, miután a spanyol hatóságok európai elfogatóparancsot adtak ki ellene. Most egy brüsszeli bíróság döntheti el, kiadják-e Madridnak.

 

Európai elfogatóparancs a leváltott katalán elnök ellen

Európai elfogatóparancsot adtak ki a spanyol hatóságok a Belgiumba menekült, leváltott katalán elnök ellen. Eközben folytatódnak a Katalán függetlenségpárti tüntetések: a demonstrálók azt követelik: engedjék szabadon a bebörtönzött politikusokat.

Katalánok százezrei tüntettek az egységért

Egyes becslések szerint 1 millió 300 ezren tüntettek Barcelonában Katalónia függetlenedése ellen. Mások szerint negyed annyian voltak az utcákon. A Spanyolország egységét támogató tüntetők azt mondták az RTL Híradónak, hogy a szakadároknak fel kell fogniuk végre: nem képviselik az összes katalánt, és makacsságukkal kiprovokálják az erőszakot.

Elszigetelődik Katalónia

Feszült a hangulat Katalóniában, illetve Spanyolországban. A katalán belügy vezetője lemondott, előtte semlegességet kért a rendőrségtől. Vezető nyugati politikusok egységesen elutasították az elszakadást Spanyolországtól, amit az október elsejei népszavazás eredményére hivatkozva a barcelonai parlament pénteken megszavazott. Madrid a katalán vezetést sújtó büntetőintézkedésekkel válaszolt, és még keményebb fellépést ígér. A Madrid által menesztett katalán elnök erőszakmentes ellenállásra szólított fel.

Ott voltunk a katalán népszavazáson, az erőszak sűrűjében

A katalán népszavazáson történt brutális rendőri fellépésnek kollégáink a tömegben voltak szemtanúi. Azóta is tüntetést tüntetés követ, mi pedig keressük a magyarázatot arra, hogyan mérgesedhetett el így a viszony Madrid és Barcelona között. Figyelem Felkavaró felvételek következnek! 

 

A teljes adást ITT nézheti meg!

Barcelona: vihar előtti csend

Ugrásra készen várja a madridi kormány, hogy a katalán vezetés kikiáltja-e kedden a tartomány függetlenségét. Mariano Rajoy spanyol miniszterelnök a legkeményebb válaszlépéseket sem zárta ki erre az esetre.

 

Spanyolország: sztrájkok, blokádok, tüntetések

Általános sztrájkok, tüntetések és útblokádok bénították meg Katalóniát ma. A tiltakozások kiváltó oka az volt, hogy a madridi kormány által kivezényelt csendőrség brutálisan lépett fel a szavazókkal szemben. Vasárnap Katalónia elszakadásáról szavaztak a spanyol tartományban, amit Madrid próbált megakadályozni.

Katalónia: állam lehet?

Katalónia, Spanyolország észak-keleti részén van, a francia határnál, központja Barcelona. A katalánoknak van saját nyelvük és irodalmuk is. Igaz, egy részük csak spanyolul, egy részük csak katalánul, egy harmadik részük mindkét nyelven beszél. Katalónia Spanyolországhoz képest: területe Magyarország harmada, Spanyolországnak mindössze 6%-a, népessége az ország egészének 16%-a, Katalónia adja a spanyol nemzeti össztermék egy teljes ötödét és a spanyol export egy negyedét.  Több mint fél évezrede szeretne független lenni, ezeket a törekvéseket a Franco-diktatúra brutálisan elnyomta, majd Franco halála után széleskörű autonómiát kap. De a 2010-es évek eleje  óta már ez sem elég és néhány nemzetközi fejlemény, például a skót függetlenségi népszavazás is megerősítette a katalán függetlenségi törekvéseket. A vasárnapi népszavazást a madridi kormány törvénytelennek tekinti és igyekszik megakadályozni.

Franco szelleme kísért


szerző:
2017.09.20. 18:55
Franco szelleme kísért

A spanyol állam felszámolta Katalónia autonómiáját - jelentette be a katalán miniszterelnök, miután a rendőrség lerohanta a tartományi kormány épületét. A rajtaütésben tucatnyi kormányzati tisztviselőt letartóztattak, akik támogatták a Katalónia független állammá válásáról tervezett népszavazást. Az utcákat tüntetők lepték el, akik szerint Madrid visszatért a Francóista diktatúra idejébe.

Fókusz 2017-08-18


szerző:
2017.08.18. 19:00
Egy tengerparti nyaralóhelyen kocsival hajtott 5 merénylő gyalogosok közé

Nyolc órával a barcelonai merénylet után a 120 kilométerre fekvő Cambrils-ben, egy tengerparti nyaralóhelyen kocsival hajtott 5 merénylő gyalogosok közé. Heten sérültek meg köztük egy rendőr. A kórházban az egyik áldozat, akit leszúrtak, belehalt sérüléseibe. A támadókat a rendőrök üldözték, négyet a helyszínen lelőttek, egyikük pedig a kórházban halt meg. Egy brit judo bajnok telefonjával rögzítette, ahogy az egyik terroristát lelövik a rendőrök.

Menekültroham Spanyolországban

Spanyolország lehet a menekültáradat új célpontja: a veszélyes, Líbiából Olaszországba vezető tengeri út helyett egyre többen választják a keskeny Gibraltári-szorost az Európába való átkeléshez. Emellett az észak-afrikai spanyol területeket is ostromolják, pár napja több százan rohamozták meg és törték át a ceutai határátkelőhelyet.

Sokan ellenzik a bikafuttatást

Még csak pénteken kezdődött a bikafuttatás, de három embert máris kórházba kellett szállítani a spanyolországi Pamplonában. A felhergelt állatok több résztvevőt felökleltek. Állatvédők félmeztelenül tiltakoztak a véres fesztivál ellen, amin az elmúlt évtizedekben többen is meghaltak. A bikafuttatás a spanyol kisváros legnagyobb turistalátványossága.

 

Magyar pincért lőttek le Spanyolországban

Lelőttek egy magyar pincért Spanyolországban, egy Barcelonához közeli kisváros bárjában. Az ismeretlen támadó súlyosan megsebesítette a bár szintén magyar tulajdonosát is. A helyi rendőrség szerint leszámolás történt, de a nyomozás érdekében egyelőre ennél többet nem árulnak el. A nyomozást a rendőrség különleges egysége vezeti.

Sári és Liza Spanyolországban kezdenek új életet

Patrik beállít a bulira, hogy elbúcsúzzon Sáritól, mire a lány úgy dönt, hogy mégis a fiúval tart. Liza is meglepő bejelentést tesz: Sáriékkal együtt Spanyolországba megy egy lovas terápiás központba.

Elragadták őket a hullámok

A tajtékos óceánba sodortak a partra kicsapó hullámok három turistát a spanyolországi Tenerife szigetén. Hivatalos közlés szerint ketten meghaltak, a harmadik embert nagy erőkkel keresik. Egyelőre nem tudni, milyen nemzetiségűek. Az eddigi vizsgálatok szerint mindhárman egy sziklán álltak a derült, de nagyon szeles időben, amikor hatalmas hullámok zúdultak rájuk. A hatóságok azt közölték, hogy a szerencsétlenül járt turisták olyan helyen voltak, ahova különféle írott figyelmeztetések szerint csak csendes, nyugodt időben lehet menni.

ÁTVÁLTOZOTT: Hirtelen zöld lett a patak

A spanyol-francia határon lévő katalán településen (He Seu D'Urgell) keresztül folyó patak egyik napról a másikra váltott smaragdzöldre. A helyiek nem tudták, hogy mi az oka. A polgármester sietett közölni, hogy a vízbe egy andorrai palackozó üzemből került festék. Az anyag nem mérgező, könnyen lebomlik, és nem károsítja a környezetet.  

Özönvíz pusztít  Andalúziában

Halálos áldozata is van az özönvízszerű áradásoknak Dél-Spanyolországban. Andalúzia egyes területeire néhány óra alatt annyi csapadék zúdult, mint amennyi egyébként egész decemberben szokott. Az áradás több települést teljesen elzárt a külvilágtól, az utcákon derékmagasságban áll a víz, a helyiek a házak tetején várják a mentőcsapatokat.

ÁRADÁS: Volt, aki a városi vízisízést gyakorolta

Pár óra alatt öntötte el a víz a népszerű andalúz üdülőhelyet, a Costa del Sol-t. A tengerparti városok lakóinak sok helyen a házak tetejére kellett menekülniük az özönvízszerű áradás elől, ott várták, hogy kimentsék őket. Azonban van, aki meglátta az áradásban rejlő lehetőséget: ő egy furgon után kötött snowboardon gyakorolta a városi vízisízést.

37 év után lett meg a gyűrű

37 év után, a tenger fenekéről került elő egy elveszett jegygyűrű Spanyolországban. Az ékszert, amelybe egy évszámot gravíroztak, egy benidormi búvároktató találta meg. Bejegyzést írt a Facebook közösségi oldalára. Ennek segítségével sikerült megtalálni a karikagyűrű tulajdonosát.

Spanyol vonatkatasztrófa: 4 halott, 49 sérült

Vonatkatasztrófa Spanyolországban. Négyen meghaltak, negyvenkilencen megsérültek, amikor kisiklott egy vonat az ország északnyugati részén. Csupán 100 méterrel volt egy megálló előtt, amikor egy felüljáró leszakadt darabja került a kerekei alá, emiatt siklott ki. Az első szerelvény az oldalára fordult. A halottak között van a mozdonyvezető is.

Hat napot várt a hű kutya

Hat napig ült egy hűséges kutya a kórház bejáratánál Spanyolországban. Maya gazdáját vakbélgyulladással szállították kórházba és azonnal megműtötték, a kutya pedig addig várakozott kint, míg gazdája ki nem lépett a kórház ajtaján napokkal később. Maya hűségének hamar híre ment.

Lángok a spanyol nyaralóhelyen


szerző:
2016.07.13. 18:25
Lángok a spanyol nyaralóhelyen

Ezrével menekülnek a turisták és a helyiek Dél-Spanyolországban, ahol súlyos erdőtüzek pusztítanak. A térségben rekordmelegeket mérnek. Az erős szél folyamatosan táplálja a lángokat, így egyre nehezebb a küzdelem a lángokkal.

Még nyolc sérült Pamplonában

Visszaforduló bika okozott súlyos sérülést a pamplonai bikafuttatás harmadik napján. A hagyományos spanyol ünnepségen eddig összesen nyolcan sérültek meg, többségük esés és zuhanás miatt. A bikafuttatás a következő napokban is folytatódik.

Barbi spiccesen utazik el a nászútra

Miután Joe és Barbi összevesznek, az újdonsült feleség egy kocsmában issza le magát. Már-már úgy tűnik, hogy Barbi nem akar elutazni Joe-val, de végül a szerelmesek Sárival együtt indulnak a reptérre.

Sorozatrajongó oldotta meg a gyilkosságot

Nyomozók helyett sorozatrajongó oldott meg egy bűntényt Spanyolországban. A holttestet még februárban találták meg egy sevillai parkban. A rendőrök öngyilkosságra gyanakodtak, ám az egyik parkőr olyan részleteket is észrevett, amelyek a hatóságok figyelmét elkerülték. A nő azt mondta: a Helyszínelők tévésorozatból tanulta, hogy mire kell figyelni.

Az M7-esen szülte meg gyermekét

A fűbe terített pokrócon, karjában az újszülöttel találtak rá a mentősök arra az asszonyra, aki az M7-es autópálya egyik parkolójában szülte meg a gyermekét. A román nő férjével egy buszon tartott Spanyolországból hazafelé, amikor megindult a szülés. Csak annyi idejük volt, hogy a busz félreálljon. A kisbaba és az édesanya is jól van.

Magyar sérültje is van a spanyol buszbalesetnek

Magyar sérültje is van annak a tizenhárom halálos áldozatot követelő spanyol buszbalesetnek, amely vasárnap reggel történt Valencia és Barcelona között. A busz ötvenhét külföldi Erasmus-ösztöndíjas diákot szállított. Menet közben kisodródott, és összeütközött egy szembejövő autóval. Több mint negyvenen megsebesültek a balesetben, a magyar sérültet kórházban ápolják, mindkét karja eltört.

Óriási hullám ragadott el egy kisgyereket

Nagypapája karjaiból szakított ki és vitt el egy húsz hónapos kisgyereket egy óriási hullám Észak-Spanyolországban, miközben a viharos tengerparton sétáltak. A gyermeket nagy erőkkel keresik.

Leütötték a spanyol kormányfőt

Mariano Rajoy egy kampányrendezvényen volt, amikor teljes erőből arcul ütötte egy 17 éves fiú. A pofont egy kamera is rögzítette. A miniszterelnök nem sérült meg súlyosan, és közölte: nem tesz feljelentést támadója ellen.

Elvették az apától és lányától a vérfertőzésből született gyereküket, de nem azért, amire most gondol!

Spanyolországban nem törvénytelen a szülő és gyermek közötti szexuális kapcsolat - a saját lányát teherbe ejtő apának azért kell lemondania gyermekéről és egyben unokájáról, mert a volt felesége gyerekmolesztálással vádolja őt. Ha ma csak egy igazán bizarr családi történetet olvas el, ez legyen az!

A magyarok bátor turisták


szerző:
2015.11.25. 19:10
A magyarok bátor turisták

2015-ben olyan terrorcselekmények történtek, és olyan fenyegetettségről szólnak a hírek, hogy a külföldi utazásukat talán sokan megfontolják. Ennek ellenére jelen pillanatban nincs olyan ország, ahova úgy általánosságban azt mondhatnánk, hogy az utazási irodák leállították volna az utazásszervezést.

Hova utazhatunk teljes nyugalommal?

2015-ben olyan terrorcselekmények történtek, és olyan fenyegetettségről szólnak a hírek, hogy a külföldi utazásukat talán sokan megfontolják. Ennek ellenére jelen pillanatban nincs olyan ország, ahova úgy általánosságban azt mondhatnánk, hogy az utazási irodák leállították volna az utazásszervezést.

Vihar után árvíz Spanyolországban

Az árvíz Andalúziát sújtotta a legjobban, ahol rekordmennyiségű csapadék esett, több városban az utcákon hömpölygött a víz. A tengerparti területeket cunamiszerű tengerár borította el, a több méter magas hullámok teljesen letarolták a Costa del Solt, a tartomány legnépszerűbb nyaralóhelyét.

HÖMPÖLYGÖTT: Árvíz Andalúziában

Hatalmas vihar csapott le Spanyolországra súlyos áradásokat okozva. A napok óta tartó heves esőzésben több folyó is kilépett a medréből, de arra senki nem számított, hogy a tenger is kiönt. A hatalmas hullámok teljesen letarolták a Costa del Solt, a tartomány legnépszerűbb nyaralóhelyét.

Dühös bika tépte le az emberkedő ember gatyáját

A medve és bika nem játék! A képen szereplő férfi figyelmen kívül hagyta ezt a fontos szabályt, büntetésül a rá szabadult bika annyira hatékonyan hámozta le róla a ruházatát, hogy a teljes közönség megcsodálhatta, mit rejt az alsónadrágja. A kattintás után videón is megnézheti az idei év legbénább villantását!

Katalónia: irány a függetlenség?

Elszakadhat Barcelona, illetve Katalónia Spanyolországtól, ha a vasárnapi, tartományi választásokon a függetlenségpárti erők abszolút többséget szereznek. Márpedig közel vannak ehhez az előzetes felmérések szerint. Igaz, sok az ellenző is.

Spanyolországban az elgáncsolt szír férfi

Fociedző lesz a spanyoloknál az a szír menekült, akit az N1TV operatőre, László Petra gáncsolt el, miközben fiával a karjában szaladt a rendőrök elől, Röszkénél. A Szíriában is fociedzőként dolgozó férfit a spanyol futballszövetség kereste meg, miután a gáncsolásról készült felvételek bejárták a világot.

Reflektor 15-08-19


szerző:
2015.08.20. 00:45
Reflektor 15-08-19

Reflektor: Az MDC a spanyol közönséget is meghódította. Mándoki László világsztárokkal érkezett Budapestre.

Itt a bikafuttatási szezon


szerző:
2015.07.07. 18:47
Itt a bikafuttatási szezon

Három embert ökleltek fel a bikák a pamplonai bikafuttatás első napján. Egyikük sérülése súlyos, őt hónaljon szúrta az egyik állat a szarvával. Rajtuk kívül 8 másik résztvevőt szállítottak kórházba zúzódásokkal. Spanyolország leghíresebb fesztiválján, a San Fermin ünnepségsorozaton minden évben több százan sérülnek meg.

BIKAFUTTATÁS: Az állat még a vízbe is beugrott az emberek után

A viadalokat betiltották, a bikák futtatása azonban még mindig szabad. A spanyol hagyomány során mindig sok a sérült, ennek ellenére rengetegen vettek részt az idei pamplonai fesztiválon is.

Lassú étel, rémes kiszolgálás, bámulatos helyszín

A La Granada ételei borzalmasak, a séf pedig rosszul tűri a kritikát.

Az újranyitás sikerrel zárult!

Hála a testvéreknek, a Quellcutis újranyitása sikerrel zárult.

A Quellcutis története

„Több ezer áttelepült brit álma, hogy éttermet nyisson a napfényes tengerparton, de személyes tapasztalatból tudom, hogy külföldön vállalkozást indítani a legnehezebb dolog. A bénító gazdasági válság következményeként számtalan brit ragadt külföldön, ebben a kilátástalan helyzetben nehezebb boldogulni, mint valaha. „

Gordon Ramsay

Csótányok és részegek a Quellcutis-ban

Az egyik vendég egy csótány tetemre panaszkodik, ráadásul a mosdó is úszik a mocsokban.

Imádja a húslevest a csimpánz


szerző:
2015.04.02. 18:55
Imádja a húslevest a csimpánz

A magyar húsleves lett a kedvence a veszprémi állatkert új csimpánzainak. A két majomlány Spanyolországból érkezett Veszprémbe, a már meglévő csimpánzfiúkhoz. A gondozók remélik, hogy így hamarosan kis csimpánzok születnek majd.

Ebola: növekvő pánik és szigorodó ellenőrzések

Egyre nagyobb a pánik Spanyolországban az ebola miatt. Már hat embert helyeztek karanténba helyeztek. Az ENSZ ebolamissziójának vezetője szerint a világ nincs felkészülve a járványra.

Előzetes: Egyre nagyobb a pánik az ebola miatt

Spanyolországban már hat embert karanténba helyeztek, és több mint nyolcvanat megfigyelnek, miután hétfőn kiderült, hogy Madridban egy ápolónő az egyik betegtől elkapta a fertőzést.

Spanyolországban kapta el az ebolát

Vizsgálatot indítottak a spanyol főváros egy kórházában, miután egy nővér ott kapta el az ebolát. Ez az első eset, amikor valaki nem Afrikában fertőződött meg.
 

Keresztes Ildikó lányos bulija Spanyolországban

Az énekesnő édesanyjával és barátnőjével vetette bele magát a nyaralásba és a mediterrán éjszakákba. Keresztes Ildikó külföldön sem tudott elbújni hivatása elől. Sőt! Egy spontán fellépés után ajánlatot is kapott, hogy induljon el a brit tehetségkutatóban, amit úgy hívnak, X-Faktor.

Autómánia 12-11-24


szerző:
2012.11.24. 13:10
Autómánia 12-11-24

Autómánia: A 3-as BMW hatodik generációjának érkezését nagyon várta már a nemzetközi autósvilág, amelyet tavaly decemberben, Spanyolországban be is mutattak a sajtó képviselőinek. A folytatásban egy igazi nagyvadat vizsgálunk át tüzetesen, a Jaguar XJ-t.

Titkok és tények a kézilabdás botrányos hazatéréséről

Miért hagyta ott a világ legjobb és legdrágább kézilabdása Spanyolországot? Nagy László mellett megszólal a sikeredző, aki egyenesen kitiltaná őt a válogatottból. A szókimondó interjú máris szélsőséges indulatokat váltott ki.

Pici spanyol kalandja Liluval és Szily Nórával

Csonka Bandi él-hal Spanyolországért, ahol számtalan feledhetetlen élményben volt része. Ki hinné, hogy az egyik ráadásul Szily Nórával kapcsolatos.

Reflektor 11-11-02


szerző:
2011.11.03. 00:25
Reflektor 11-11-02

Reflektor: Pici spanyol kalandja Szily Nórával - Csonka Bandi él-hal Spanyolországért, ahol számtalan feledhetetlen élményben volt része. Ki hinné, hogy az egyik ráadásul Szily Nórával kapcsolatos. Szujó Zoli mindig védekezik - A népszerű sportriporter a munkája miatt nem engedheti meg magának, hogy ágynak essen, ezért mindent elkövet, hogy elkerüljék őt és a családját a téli időszak járványai.

Aki kinyitotta az ajtót, azt leszúrta

Ámokfutó gyilkolt meg három embert a spanyolországi Valencia egyik társasházában.

Erdők, bozótok százai lángolnak

Csaknem 400 tűz keletkezett 4 nap alatt a spanyolországi Galícia tartományban. A lángok terjedését az erős szél is fokozta.

Templomban lőttek agyon egy terhes nőt

Lelőtt egy férfi a mise előtt egy állapotos nőt csütörtökön, majd öngyilkos lett a spanyol főváros Szent Mária nevű templomában.

Összecsaptak a paradicsom megszállottjai

Paradicsom-csata 45 ezer résztvevővel. A tradicionális spanyol vígassághoz öt teherautónyi paradicsomra volt szükség.

Autósokra utaznak a trükkös rablók

A spanyol rendőrség arra figyelmezteti a turistákat, hogy autóvezetés közben is könnyedén kirabolhatják őket.

Csempészett méhek röpködtek a repülőn

Kiszabadult két méhraj a távol-keleti Blagovescsenszkből Moszkvába, és onnan Spanyolországba tartó gépen.

Elfújta a vihar a pápa beszédét

Egy hirtelen jött zivatar és szélvihar miatt félbe kellett szakítani a pápa beszédét szombat este Madridban.

Indulatosan „várták” a pápát

Több ezren tüntettek a spanyol fővárosban a pápa látogatása ellen.

Halálos baleset volt a fesztiválon

Leszakadt a körhinta karja a spanyolországi Villacanasban egy fesztiválon.

Táncoslábú csivava a legújabb sztár

Willy rendkívüli sikerét annak köszönheti, hogy a hátsó lábára emelkedve a rumba és a flamenco ritmusára mozog.

18 nap egy sziklahasadék fogságában

Egyedül kirándult a Chillar folyó forrásvidékén, és figyelmetlensége miatt beleesett a lyukba, ahonnan nem volt képes kimászni.

Indul a fieszta!


szerző:
2011.07.06. 16:20
Indul a fieszta!

Megkezdődött Pamlonában az egyhetes San Fermín fesztivál, aminek csúcspontja a bikafuttatás a város utcáin.

Tisztázatlan kérdések az uborkabotrányban

Eddig nyolc magyarországi betegnél vizsgálták, hogy a Németországból terjedő hasmenéses fertőzés okozhatja-e tüneteiket.

Tonnányi veszélyes állat zavarta a fürdőzést

Újranyitották a népszerű spanyolországi üdülőváros, Benidorm strandjait pénteken.

Spanyol uborka a halálos járvány okozója

Spanyolországból származó uborka annak a baktériumnak a forrása, amely súlyos járványt okozott Németországban.

Óriásit buktak a szocialisták


szerző:
2011.05.23. 14:35
Óriásit buktak a szocialisták

Súlyos vereséget szenvedtek a kormányzó szocialisták a spanyolországi önkormányzati és regionális választásokon.

Barátságos elégedetlenkedők Madridban

A tiltakozó gyűlést azután szervezték, hogy a madridi kormány betiltotta a tüntetéseket a vasárnapi voksolások előtt.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való