KERESÉS search-close

Rogán Antal

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Rogán Antal"

Rogán Antal: Jövőre is lesz nemzeti konzultáció

Jövőre is lesz nemzeti konzultáció, 900 milliárd forintot fordítanak a következő években a turizmus fejlesztésére - erről is beszélt Rogán Antal a parlament szakbizottságainak meghallgatásán. A miniszterelnöki kabinetirodát vezető minisztert most akármiről kérdezhették volna az ellenzéki képviselők, ám a legtöbben el se mentek az ülésekre.

Orbán 3,2 millió SZJA-t fizetett

A legkevesebbet kereső kormánytagok között van Orbán Viktor. Megjelentek a politikusok személyi jövedelemadó-bevallásairól szóló nyilatkozatok a kormány honlapján. Ezt a napi.hu vette észre. A legtöbb SZJA-t Rogán Antal miniszter fizette. Ő háromszor több adóköteles jövedelemre tett szert, mint Orbán Viktor.

Január 1-jén költözik Orbán Viktor a Várba

Január elsején költözik be a Várba Orbán Viktor hivatala. Ezt Gulyás Gergely jelentette be. A Miniszterelnökséget vezető miniszter ugyanakkor közölte azt is, hogy ő és a stábja a helyén marad. A miniszterelnökkel tart viszont Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter és Bíró Marcell, a Miniszterelnöki Kormányirodát irányító államtitkár.

RTL II: Kidobták Csetényi és Kuna cégeit

Súlyosan megsértették a közbeszerzési törvényt,  ezért szerződést bontott a Rogán Antalhoz tartozó Nemezti Kommunikációs Hivatal Csetényi Csaba és Kuna Tibor reklámcégeivel - mindezt két nappal azután, hogy többmilliárdos keretszerződést kötött velük - írta meg a 444.hu.

 

Rogán: alkotmánymódosítás jön

A korábbinál lényegesen erősebb és szélesebb körű alkotmánymódosításról és a Stop Soros törvénycsomag szigorításáról beszélt miniszteri meghallgatásán Rogán Antal. Az alaptörvényről és a törvényjavaslatról már júniusban dönthet a parlament.

 

„Elég figyelem jut az oktatásra”

Rogán Antal szerint az új miniszterek személye a garancia arra, hogy elég figyelem jut majd az oktatásra. A tárcavezető erről is beszélt az RTL Híradónak. A magyar oktatás színvonala több nemzetközi összehasonlítás szerint is romlik, az LMP ezért önálló oktatási minisztérium létrehozását javasolja.

 

Önálló pénzügyminisztérium lehet a nemzetgazdasági tárcából

Erről is beszélt Rogán Antal az RTL Híradónak. A posztján maradó miniszter szerint a jövőben is kulcsfontosságú a pénzügyi stabilitás, ezért a Varga Mihály vezette tárcának kiemelten kell foglalkoznia a költségvetési hiány alacsonyan tartásával. Úgy tudjuk, a gazdaságfejlesztési és kereskedelmi ügyeket az új, Palkovics László vezette innovációs és technológiai minisztérium veheti át.

 

Személyesen érdeklődött Rogán Antaltól

Személyesen érdeklődött Rogán Antalnál a letelepedési kötvényprogramról a Jobbik kommunikációs igazgatója - ezt mondta az RTL Híradónak Rogán Antal miniszter.

RTLII Híradó 2018-02-01


szerző:
2018.02.01. 21:30
Rogán: átlátható volt a program

Semmilyen személyes haszna nem származott a letelepedési kötvényprogramból – ezt állította éves meghallgatásán Rogán Antal. A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető minisztert az igazságügyi bizottságban kérdezték erről ellenzéki képviselők.

1,5 milliárd forinttal drágább

A korábban tervezettnél másfél milliárd forinttal drágábban kötik be az étel- és italautomatákat az adóhivatalhoz. Egy francia cég kapta a munkát, de több alvállalkozót is bevonnak. Ezek közül kettőnek is Rogán Antal miniszter ismerősei a vezetői. Az Együtt szerint pénzmosás lehet a háttérben. A kormányt hiába kerestük.

 

Akár utcai zavargások is lehetnek

Akár utcai zavargások is lehetnek az országgyűlési kampány idején, erről Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter beszélt a kötcsei polgári piknik után. Kósa Lajos ma azt mondta, a választási rendszer megváltoztatását kezdeményező Gulyás Márton aktivista utalt arra, hogy akár polgári engedetlenségi mozgalmak is indulhatnak, ha nem fogadják el a javaslatukat. Az LMP szerint viszont a Fidesz készül provokációra.

Létkérdés számukra a repülőtér

A Rogán Antalt helikopterrel lakodalomba szállító cég tulajdonosai üzemeltethetik fél éven át a budaörsi repteret. A feladatra ők maguk jelentkeztek, ezt közölték az RTL Híradóval. Azt mondták, számukra létkérdés, hogy működjön Magyarország legnagyobb forgalmú kisgépes nemzetközi reptere.

Alapjogot sért a médiabojkott

Egy alapvető jogot, az emberek tájékozódási jogát sértik meg azok a politikusok, akik nem válaszolnak az újságírók kérdésére. Ezt mondta az RTL Híradónak Polyák Gábor, médiajogász. Például Rogán Antal a sajtókapcsolatokért is felelős miniszter rendre nem válaszolt az Index kérdéseire azzal az indokkal, hogy annak szerinte Simicska Lajos a tulajdonosa. Az MSZP politikusai pedig az állami és a kormányközeli médiumokkal nem állnak szóba.

 

Megzavarták Rogán fórumát

Megzavarták az Együtt aktivistái Rogán Antal lakossági fórumát. A miniszter hónapok óta nem vállalt nyilvános szereplést. Kedden egy budapesti művelődési házban beszélt a kormány intézkedéseiről, amikor Juhász Péter bekiabálva kérdezni próbált tőle. A fórum percekre félbeszakadt. Rogán Antal szerint provokálni próbálták. Az Együtt elnöke viszont azt mondja, csak kérdezni szeretett volna a kormány szerintük oroszbarát politikájáról.

Vita Rogánék medencéje miatt

Vagyonosodási eljárást kezdeményez az Együtt Rogán Antal ellen. A párt ezt azután jelentette be, hogy az atlatszo.hu-n megjelent: Rogán Antal balatoni nyaralójába egy úszómedence került, ami több millió forintot érhet. A csaknem 135 négyzetméteres nyaraló felét a miniszter 2008-ban örökölte a nagymamájától. A másik fele a testvéréé, aki Szakonyfaluban polgármester. A tárcavezető nem cáfolta a medence beépítését, csak annyit közölt, ő a cikkben említett cégtől semmilyen értékben nem vásárolt.

Szerelmes levél Rogán Antalhoz


szerző:
2016.11.20. 23:30
Szerelmes levél Rogán Antalhoz

Egy hír szerint a miniszterelnököt kérdezték kabinetfőnőke tevékenységei és kijelentései kapcsán, aminek az lett az eredménye, hogy Orbán Viktor megvédte politikusát. Ez pedig különös módon ihlette meg Ceglédi Zoltánt!

Rogán Antal a legjobb start up-ot választotta?

Szóba került a helikopterezés, betegszállítás, de még a főzés is. Végül mégis valami teljesen más tényezőnek tulajdonítják a kabinetfőnök sikerének titkát.

A nemzetközi sajtóban is hír


szerző:
2016.10.08. 18:50
A nemzetközi sajtóban is hír

A nyugati médiában is megjelentek hírek a Népszabadságról. A BBC megemlíti, hogy a lap újságírói puccsról, a tulajdonosok viszont üzleti döntésről beszélnek. Szóba hozzák, hogy a régóta csökkenő példányszámú Népszabadság gyakran bírálta Orbán Viktort. A tekintélyes Frankfurter Allgemeine Zeitung a legnagyobb magyar ellenzéki újságként ír a Népszabadságról. A német napilap ellenzékieket idézve azt írja: súlyos támadás történt a sajtószabadság ellen. Az osztrák Standard részletesen beszámol arról, hogy a Népszabadság többször írt bíráló cikkeket az utóbbi időben Rogán Antalról és Matolcsy Györgyről.

Helikopterrel utazott a Rogán család

Helikopterrel jött haza egy nyírségi esküvőről Rogán Antal és családja. A Népszabadság közölt róluk fotókat, amelyek a budaörsi reptéren készültek a hétvégén. A miniszter felesége és a gépet üzemeltető cég is elismerte, hogy ültek a helikopteren. Mindketten azt állítják, ez csupán szívesség volt. A DK kivizsgálná az ügyet.

 

Rogán-Molnár vita Balónál

Rogán Antal szerint az unióban még mindig napirenden van a kvóta ügye, ezért fontos a vasárnapi népszavazás. A miniszter Baló György műsorában vitatkozott az MSZP elnökével, aki azt mondta, a népszavazás megosztó és értelmetlen. Mindketten beszéltek arról is, mit tartanának vasárnap sikernek.

Egy cég felelt csak meg az előírásoknak

Hétfőtől a Hunguard Kft. végezheti - egyedüli vállalkozásként - az összes bank és biztosító informatikai rendszerének vizsgálatát. A cég az elmúlt években megsokszorozta a bevételét. Az Együtt és a Jobbik szerint a kormány szándékosan hozza helyzetbe a kormányközeli kapcsolatokkal rendelkező céget. Az MNB-nél azt közölték, eddig egyedül a Hunguard felelt meg a feltételeknek.

Közmunkára ítélték, mert leöntötte Rogánt

240 óra közmunkára ítélte a Rogán Antalt joghurttal leöntő férfit gyorsított eljárásban a bíróság. A miniszterelnök kabinetfőnökét még pénteken öntötték le a Parlamentnél. A támadó társa felvételt is készített az esetről, őt emiatt 150 ezer forintos pénzbírságra büntették. Az LMP túlzónak tartja az ítéletet, a Fidesz frakcióvezetője pedig azt mondta, minden ilyen támadást elítél, még akkor is, ha például Gyurcsány Ferenc lenne a célpont.

Péntektől működik a két kormánykabinet

Péntektől működik az új kormányzati struktúra. Lázár Jánost és Varga Mihályt hivatalosan is kinevezték kabinetvezetőnek. A stratégiai kabinetben politikai döntéseket hoznak majd, a gazdasági kabinetben pedig ezek hatását vizsgálják. Rogán Antal kabinetfőnök mindkét testületbe bekerült. Az MSZP szerint hiába változtatnak a kormány felépítésén - a gondok nem oldódnak meg ettől.

Vizsgálják Portik állításait Rogánról

Feljelentés kiegészítést rendelt el a Központi Nyomozó Főügyészség abban hivatali vesztegetési ügyben, amelyet Portik Tamás tanúvallomása alapján kezdeményeztek. A Rogán Antal és Juhász Péter közötti személyiségi jogi perben tanúként hallgatták meg a korábban gyilkosságért elítélt Portikot, aki azt állította, hogy évekkel ezelőtt 10 millió forintnyi eurót adott át az akkori belvárosi polgármesternek, Rogán Antalnak. A miniszterelnöki kabinetiroda azt közölte: Rogán Antal maga írt levelet a legfőbb ügyésznek és a belügyminiszternek, amelyben hatósági vizsgálatot kért az ügyben.

Csetényi a legnagyobb nyertes

Közzétette idei szerződéseit a Nemzeti Kommunikációs Hivatal. A Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda háttérintézménye eddig 7,2 milliárd forint értékben kötött szerződéseket, ebből csaknem 6 milliárd forintot Csetényi Csaba cégei nyertek meg. Ő az, akit az ellenzék azzal támad, hogy azért nyer közbeszerzéseket, mert Rogán Antallal egy lakóparkban él. A Kormányzati Tájékoztatási Központ azt mondja, a cégek kiválasztásánál a fő szempont a szakmai megfelelőség és az ár volt.

Se Habony, se a fideszesek nem mentek el

Öt percig se tartott a letelepedési kötvényeket ellenőrző albizottság ülése a Parlamentben. Rogán Antalt és Habony Árpádot akarták kérdőre vonni ellenzéki képviselők, de sem ők, sem az albizottság kormánypárti tagjai nem mentek el a meghallgatásra. A Jobbik szerint kormányközeli emberek a barátaikat juttatták a jövedelmező letelepedési kötvény-bizniszhez. A szocialisták úgy számolnak, több mint 80 milliárd forint hasznot fölöztek le az állampapírokat értékesítő offshore cégek. A Miniszterelnöki Kabinetiroda szerint a program pénzt hoz az országba, és egyetlen fillér közpénzt sem visz el.

Visszadobta a NOK-törvényt Áder János

A Nemzeti Otthonteremtési Közösségek nem nyújtanak kellő garanciát az államfő szerint, aki tisztázatlannak tartja a NOK-ot szervező magáncégek jogállását is, és bírálta a kormánypártokat, amiért kivételes eljárásban, egy nap alatt fogadták el Rogán Antal előterjesztését.

Rogán ismerősei kezelhetik a 16 milliárdot

16 milliárd forint kezelésére vonatkozó pályázatot nyert egy olyan cég, amelynek vezetői Rogán Antalhoz köthetők. A cég egyik tulajdonosa a miniszter volt feleségét vette el, és elsőszülött gyermekét is neveli, a társaság másik vezetőjének lakcíme pedig a miniszterhez hasonlóan a budai Pasa Parkban van. A DK szerint a pályázatot kiíró állami Eximbank a Fidesz kifizetőhelye lett. A bank azt mondja, ők a legjobb feltételeket nyújtó pályázóval ültek le.

Cafeteria: Csak egy része járna készpénzben

Továbbra is turizmusra jár majd a cafeteria egy része, a másik részéből lehet készpénz jövő január elsejétől - ezt közölte a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter az állami rádióban. Rogán Antal járulékmentes béremelésről beszélt, de azt mondta, a juttatások nem gyarapítanák a nyugdíjakat. Az LMP szerint valójában mindenki ugyanannyit kap majd, a várható nyugdíjak viszont csökkenhetnek is miatta.

Rogán kérte, hogy vonja vissza a kérdést

Levelet írt a Fidesznek az a férfi, aki korábban a menekültkvótával kapcsolatos népszavazási kérdést adott be a választási irodának. A miniszterelnöki kabinetiroda szerint Rogán Antal innen tudta, hol keresse Csabai Józsefet. A férfi a miniszterrel való beszélgetés után azonnal visszavonta a kérdését, így a kormány 8 perccel később máris beadhatta a sajátját.

3,3 milliárd megy olimpiára a tartalékból

Egyetlen nap alatt 50 milliárd forintot költött el a kormány. A pénz egy részét, 19 milliárdot az idei tartalékból, például a Rogán Antal által vezetett Miniszterelnöki Kabinetirodára. 3,3 milliárd forintot az olimpiai tervekre csoportosítottak át.

Orbán Ráhelt is meghívták a megbeszélésre

A miniszterelnök lánya, Orbán Ráhel is részt vett azon a zártkörű egyeztetésen, ahol Rogán Antal miniszter arról beszélt, hogyan változtatna az idegenforgalom szervezésén. A megbeszélést szervezők szerint azért hívták meg Orbán Ráchelt, mert számítanak a külföldön tanuló, vagy a szakmához kötődő, külföldön dolgozó fiatalokra.
 

Milliókkal tartoznak a családtagoknak

Leadták idei vagyonnyilatkozatukat az országgyűlési képviselők. Ezekből az derül ki, hogy a 199 képviselő közül minden ötödik kapott kölcsön kisebb-nagyobb összeget magánszemélytől. Lázár János például 36, Rogán Antal 15 millió, a szocialista Velez Árpád 19 millió forinttal tartozik valakinek.

Orbán Viktor a függöny mögött várt

A függöny mögött várt a Parlamentben Orbán Viktor, miközben az ülésteremben őt kérdezték volna. A miniszterelnök halaszthatatlan közfeladataira hivatkozva Rogán Antalt jelölték helyette, hogy válaszoljon az ellenzéki képviselőknek. Akik Orbán Viktor környezetének feltűnő gazdagodásáról kérdeztek volna. A szabályok szerint a miniszterelnöknek 4 hétig nem kötelező válaszolni. A határidő csak a jobbikos Volner János esetében járt le most, így az ő kérdésénél lépett elő a függöny mögül.

Szétköltözik Rogán és Lázár minisztériuma

Kiköltöztetnek egy komplett hivatalt azért, hogy Rogán Antal minisztériuma ne a Miniszterelnökség épületében legyen. A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, régebbi nevén a Szabadalmi Hivatal 63 éve van ugyanabban az épületben. A minisztérium szerint a költözéshez nem kérnek plusz pénzt a kormánytól, és a fenntartási költségek még csökkennek is. Az Együtt szerint viszont egy felesleges minisztérium felesleges költözködéséről van szó, ami több 10 millió forintba is kerülhet.

Nem nyomoznak a 600 milliós kampány miatt

Nem biztos, hogy azért maradt el a nyílt közbeszerzés, hogy Rogán szomszédja jól járjon. Ezzel az indokkal utasította el a Fővárosi Főügyészség az LMP feljelentését. A párt azután fordult az ügyészséghez, hogy Rogán Antal szomszédja, Csetényi Csaba cége közbeszerzés nélkül nyerte el egy 600 millió forintos kormányzati kampány lebonyolítását. A kormány szerint sürgős volt az ügy, ezért maradt el a nyílt közbeszerzés. Az LMP szerint az ügyészség falaz a kormánynak.

Orbán személyi edzője is tanácsadó

Orbán Viktor személyi edzője, trafikpályázatok elbírálója, és a milánói világkiállítás sámándob alakú magyar pavilonjának volt igazgatója is rajta van a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda tanácsadóinak listáján. Ez csak azután derült ki, hogy Mesterházy Attila, szocialista képviselő személyesen nézte meg a papírokat a minisztériumban. Kérdeztünk volna erről a Fideszt mai sajtótájékoztatóján, de stábunkat a Képviselői Irodaházban sem engedik forgatni, nem csak a Parlamentben.

Kvóta, terror, kommunikáció

A párizsi merényletek belátható időre alighanem megváltoztatják Európa mindennapjait. A magyar kormány nem ezért, már korábbi szándéka szerint az Országgyűlés felhatalmazása alapján úgy döntött, hogy pert indít az Európai Unió bíróságánál a menekültek befogadására vonatkozó kvótarendszer ellen. A terrorhírek majdnem minden mást háttérbe szorítanának – de ez aligha lehet a kormány célja. Vendégünk Rogán Antal miniszter.

Rogán Antal lesz Baló György vendége

A kormány pert indít a tervezett uniós kvótarendszer ellen az Európai Unió Bíróságán. De mi a kormány terve arra, ha érvényes szerződések alapján sok ezer, először Magyarországon regisztrált menekültet – visszaküldenének hozzánk? Valamint: az Alkotmánybíróság részben megsemmisítette a Quaestor-törvényt és – vállalnak-e vitákat a kormány tagjai, kérdezzük Rogán Antal minisztert.
 

Mesterházy a tanácsadók nevére is kíváncsi

Nem árulja el Rogán Antal, hogy kik adnak neki tanácsot összesen havi négy és fél millióért. A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter a szocialista Mesterházy Attila kérdésére leírta, hányan és mennyiért dolgoznak ilyen pozícióban, de szerinte nincs lehetősége felfedni tanácsadói kilétét. A Transparency Internationalnél azt mondják, a politikai tanácsadók is kormánytisztviselők, vagyis, nyilvánosságra lehetne hozni az adataikat. Mesterházy Attila azt mondta, kikéri a tanácsadók nevét is.

A szomszédjáról is beszélt Rogán

Rogán Antal nem támogatná, hogy nyilvános legyen: mi alapján döntenek 25 milliárd forintnyi állami hirdetés szétosztásáról.

A kommunikáció minisztere

Noha a kormánykommunikáció masszív és intenzív, az Országgyűlés szerencsésnek tartotta, hogy megszavazzon egy vadonatúj minisztériumot. Ennek neve: Miniszterelnöki Kabinetiroda. A minisztériumnak – amelyet a Miniszterelnökséget vezető miniszter nem átallott lényegében propagandaminisztériumnak nevezni, egyelőre nincs hivatalos dokumentumokban megtalálható pénze, de szerencsére van minisztere, aki ugyan, ahogyan mondta, „alapvetően nem ambicionálta a miniszterséget", mégis az lett, Rogán Antal.

Magyarul Balóval 2015-10-27

Ő felel a kormányzati kommunikációért, az évi 25 milliárdos állami reklámköltésért és a Nemzeti Konzultációkért is. A miniszterelnök kabinetfőnöke azt mondja, nem akart kormánytag lenni, most mégis miniszter lett. Hogy mennyiből gazdálkodik új, 200 fős minisztériuma, még nem tudni. 8 évig volt polgármester, 4 évig frakcióvezető, most új szerepet tanul Rogán Antal.

Rogán Antal új szerepet tanul

Ő felel a kormányzati kommunikációért, az évi 25 milliárdos állami reklámköltésért és a Nemzeti Konzultációkért is. A miniszterelnök kabinetfőnöke azt mondja, nem akart kormánytag lenni, most mégis miniszter lett. Hogy mennyiből gazdálkodik új, 200 fős minisztériuma, még nem tudni. 8 évig volt polgármester, 4 évig frakcióvezető, most új szerepet tanul Rogán Antal.

Letette a miniszteri esküt Rogán Antal

Átvette a kinevezését a köztársasági elnöktől, és letette a miniszteri esküt a parlament előtt Rogán Antal. A Fidesz eddigi frakcióvezetője a miniszterelnöki kabinetet vezeti ezentúl miniszterként, és ő felel majd a kormányzati kommunikációért is.

Bármennyi tanácsadó, jóval több pénzért

Korlátlanul vehet fel tanácsadókat Rogán Antal az általa vezetett új minisztériumba, és többet is fizethet nekik, mint amennyi a kormánytisztviselőknek jár. Erről nyújtott be módosító javaslatot Lázár János miniszter az Országgyűlésnek. A kormányszóvivő szerint ez csak egy lehetőség. A Fidesz-frakció alig több mint egy hete azt ígérte híradónknak, az adófizetőknek nem kerül pluszpénzébe a Miniszterelnöki Kabinetiroda felállítása. Az ellenzéki pártok nyilvánvaló pénzkidobásról beszélnek.  

Mennyibe kerülhet Rogán új minisztériuma?

Bár Rogán Antal négy államtitkárt is kaphat maga mellé új minisztériumában, a Fidesz továbbra is azt állítja, hogy az új minisztérium nem kerül majd pluszpénzbe az adófizetőknek. Csütörtökön a törvényalkotási bizottságban kiderült, Rogán minisztériumán belül egy úgynevezett Miniszterelnöki Programiroda is működni fog, főosztályokkal, osztályokkal. Az MSZP szerint kizárt, hogy nulla forintból áll majd fel az új hivatal.

Vita az új minisztériumról


szerző:
2015.10.06. 18:59
Vita az új minisztériumról

Nincs ellentmondás Lázár János szerint abban, hogy miközben a kormányzati kommunikációra Rogán Antal vezetésével új minisztérium alakul, a kormány az állami bürokrácia csökkentését tervezi. Bár az állami intézményekben leépítést terveznek, a Miniszterelnökség létszáma öt év alatt csaknem a 15-szörösére nőtt. A Fidesz szerint az új tárca kialakítása nem kerül pénzbe, mert feladatait a Miniszterelnökségtől veszi át. Az Együtt ugyanakkor azt mondja, a Fidesz az elmúlt 25 év legnagyobb kormányát működteti.

Nem kerül plusz pénzbe Rogán minisztériuma

A Miniszterelnökségtől csoportosítják át a Rogán Antal vezette új minisztériumba a beosztottakat, az irodákat, a szolgálati autókat, és a működéshez szükséges pénzt is. Emiatt módosítják a Lázár János által vezetett Miniszterelnökség költségvetését, a Fidesz szerint plusz pénzt nem adnak. Azt egyelőre nem tudni pontosan hogy a kommunikáción kívül milyen feladatai lesznek az új minisztériumnak. Az Együtt szerint felháborító, hogy miközben nincs önálló egészségügyi tárca, sőt jelenleg államtitkár sincs, a politikai koordinációra már két minisztérium is van.

Nem mond le Lázár János


szerző:
2015.09.21. 18:55
Nem mond le Lázár János

Nem mond le Lázár János. Ez azután dőlt el, hogy a Miniszterelnökséget vezető miniszter négyszemközt tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnökkel a Miniszterelnökség átalakításáról. Lázár János azért fontolgatta távozását, mert Orbán Viktor felkérte Rogán Antalt, hogy legyen a politikai kabinetfőnöke. A miniszternek az nem tetszett, hogy eredetileg neki kellett volna politikai és jogi felelősséget vállalnia Rogán Antal döntéseiért. Azt, hogy pontosan milyen megállapodás született, Lázár János nem árulta el.

Marad vagy megy Lázár János?


szerző:
2015.09.20. 18:30
Marad vagy megy Lázár János?

Holnap dől el, lemond-e a miniszterelnökséget vezető miniszter, miután Orbán Viktor bejelentette, hogy Rogán Antalt kinevezi kabinetfőnökévé. Lázár János ezután azt mondta: csak akkor marad miniszter, ha világos lesz: kinek, mi a dolga és a felelőssége.

Megvan, kik költhetik el a 25 milliárdot

Három médiaügynökségen keresztül költ 25 milliárd forint állami pénzt a Nemzeti Kommunikációs Ügynökség. Az egyik vállalkozás Rogán Antal szomszédjának a cége, a másik Szijjártó Péter barátjáé, a harmadik pedig még a szocialista kormányok alatt nyert milliárdos közbeszerzéseket.

Már megint Rogán szomszédja nyert

Ugyanaz a cég intézi a kormány új kampányát, mint az előzőt, a két munkára összesen 900 millió forintért szerződtek. Rogán Antal és Varga Mihály szomszédjának vállalkozása nyílt közbeszerzési eljárás nélkül, sürgős, tárgyalásos pályázaton nyerte el a megbízásokat. Az Együtt szerint megint kiderült, hogy a haverok nyerik a kormányzati megbízásokat. Csetényi Csaba visszautasította a vádakat. Lázár János miniszter azt mondta, a vállalkozó nem azért kapott megbízást, mert fideszesek szomszédja.

Ismét lehetne villanyoszlopon hirdetni

Négy éve megtiltották, de most ismét engedélyeznék a villanyoszlopokra kitett hirdetéseket, nem sokkal azután, hogy az Orbán Viktorral jó kapcsolatot ápoló Garancsi István beszállt az ezzel foglalkozó legnagyobb cégbe. A kormány 2011-ben közlekedésbiztonságra hivatkozva szigorított a szabályokon, most a Rogán Antal vezette gazdasági bizottság javaslatára enyhítenének. Az MSZP szerint a Fidesz már megint úgy módosítja a törvényeket, hogy a haverjaiknak legyen jó.

Újabb adósmentő törvényjavaslatot nyújthat be a Fidesz

Azokon segítenének, akiknek az elszámolás ellenére nem csökkent, hanem nőtt a törlesztőrészletük. Az MNB adatai szerint az összes devizahiteles majdnem negyedének nőtt a törlesztője az elszámolás után. Az elemző szerint az újabb adósmentést nem lehet egyoldalúan a bankokra hárítani. A DK szerint a Fidesz nem tartotta be a szavát, amikor azt ígérte: mindenkinek 25-30 százalékkal csökken a törlesztőrészlete.

Mégsem kötelező a fólia a trafikokon?

Nem mondott igazat Kósa Lajos a trafikok fóliázásáról egy debreceni dohányboltos szerint. A boltos nyílt levélben cáfolta a polgármester állítását, hogy nem kell a fólia: őt ugyanis nemrég épp erre kötelezték a fogyasztóvédők. Rogán Antal szerint sem kell a fólia, az RTL Híradó által megkérdezett trafikosok viszont azt mondják: valahogy mindenképpen meg kell oldaniuk, hogy az utcáról ne látszódjanak a dohánytermékek, és senki sem segíti őket tanácsokkal.

Juhász: 10 milliárd lehet a kár az V. kerületben

Juhász Péter azt állítja: tízmilliárd forint kár érhette a belvárosi önkormányzatot az ingatlanértékesítések miatt 2008 óta. Az Együtt önkormányzati képviselőjét hétfőn hallgatta meg a Nemzeti Nyomozó Iroda a Juhász feljelentése alapján indult nyomozásban, tanúként. Az ellenzéki politikus olyan dokumentumokat vitt a rendőrségre, amelyek alapján azt állította: az önkormányzat hibázott az ingatlanok értékének megállapításakor. Az ötödik kerületi önkormányzat szerint Juhász szándékosan téveszti meg a közvéleményt.

A baromfihús áfája nem csökken


szerző:
2015.04.24. 18:45
A baromfihús áfája nem csökken

Hiába tiltakoznak a baromfitermelők, a miniszterelnök szerint csak akkor csökkenhet a baromfihús áfája, ha erre a gazdasági növekedés lehetőséget ad. Orbán Viktor péntek reggeli rádióinterjújában azt mondta: igazat is ad a termelőknek és a feldolgozóknak, de most csak a sertéshús áfáját csökkentik, mert erre van pénz. A kommunikációért felelős államtitkár szerint az áfacsalások visszaszorítása miatt van szükség a lépésre. A Baromfi Terméktanács vezetője szerint viszont a döntés a külföldi sertéstermelőket támogathatja a hazai baromfitermelők rovására.

Habony Árpád ingyen osztja tanácsait

Társadalmi munkában, ingyen ad tanácsokat a miniszterelnöknek Habony Árpád. Rogán Antal szerint csak erről beszélt Orbán Viktor, amikor tegnap azt mondta: Habony neve egyetlen kifizetési listán sem szerepel, és azt is: nem tudja befolyásolni, a sajtó kit tart a tanácsadójának. Orbán Viktor korábban több olyan képet is megosztott közösségi oldalán, amelyen Habony Árpáddal együtt szerepel, és még a Fidesz.hu is miniszterelnöki tanácsadóként írt róla.

Rendhagyó riport a Házon kívülben

Rendhagyó riporttal jelentkezik szerda este a Házon kívül az RTL Klubon. Hamis kötvények Kálmán, a hajléktalan kezében, és egy pici kamera a fején. Most nem csak Fedél nélkült árul, hanem a Külügyelet és Felügyelet Zrt. 500 forintot érő papírjait. Az árus állandó helyén, a Képviselői Irodaház előtt szólítja le sorban a politikusokat, és hatalmas kamatot ígér nekik, ha befektetnek a papírokba. Rogán Antal fideszes frakcióvezető kamukötvényt nem, csak újságot venne, Kész Zoltán viszont adott 500 forintot a kötvényért.

„Nincs hivatalos kapcsolatom Habonnyal”

Semmilyen hivatalos kapcsolatban nem áll Habony Árpáddal - ezt Orbán Viktor mondta az Index kérdésére. A miniszterelnök úgy fogalmazott: nem tudja azt befolyásolni, hogy ki nevezi magát a tanácsadójának, vagy kit neveznek annak az újságok. Habony Árpád gyakori vendége a Fideszes rendezvényeknek. Korábban Rogán Antal azt mondta róla, hogy neki és a miniszterelnöknek is szokott tanácsokat adni, Lázár János ugyancsak elismerte, hogy ő is ki szokta kérni Habony véleményét.

Juhász Péter: Egy politikusnak bírnia kell a kritikát

Portik Tamást is meghallgathatják Rogán Antal és Juhász Péter perében. A Fidesz frakcióvezetője egymillió forintra perli az Együtt képviselőjét. Szerinte megsértette a személyiségi jogait, amikor például azt állította, hogy az Aranykéz utcai merénylet gyanúsítottjának élettársával üzletelt. Juhász Péter szerint egy politikusnak bírnia kell a kritikát, és kérte, hogy a bíróság hallgassa meg Portikot. Rogán Antal rágalomnak nevezte az őt bíráló ellenzéki politikus állításait.

Portikot is meghallgathatják


szerző:
2015.04.16. 18:35
Portikot is meghallgathatják

Portik Tamást is meghallgatnák Rogán Antal és Juhász Péter perében. A Fidesz frakcióvezetője egymillió forintra perli Juhász Pétert személyiségi jogai megsértése miatt. Juhász egyebek között azt állította, hogy Rogán Portik Tamás élettársával üzletelt V. kerületi polgármesterként. Juhász Péter ennek bizonyítására kérte, hogy az Aranykéz utcai merénylet gyanúsítottját is hallgassa meg a bíróság. Rogán Antal rágalomnak nevezte az őt bíráló politikusok állításait.

30 millió forintig mindenki visszakapja a pénzét

A Quaestor kötvényesek teljes kártalanításáról döntött az Országgyűlés, 30 millió forintig mindenki visszakapja a pénzét. A károsultakat a többi pénzintézetnek kell majd kifizetnie a törvénnyel létrehozott követeléskezelő alapon keresztül július végéig. Az MSZP igazságtalannak tartja, hogy a törvény kivételez a Quaestor ügyfeleivel, és a Buda-Cash, valamint a Hungária Értékpapír ügyfeleit csak 6 millió forintig kártalanítják. A Fidesz szerint azért, mert a Quaestor becsapta az embereket.

Belvárosi ingatlanok: nyomoz a főügyészség

Hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomoz a főügyészség az V. kerületben. A belvárosi önkormányzati ingatlanok értékesítésének jogszerűségét vizsgálják. Az ügyben Juhász Péter, az Együtt kerületi képviselője tett feljelentést, de azt a Nemzeti Nyomozó Iroda visszadobta. Az ügyészség ennek ellenére megindította a nyomozást. A kerület alpolgármestere szerint ők mindent jogszerűen csináltak. Rogán Antal azt mondta: ha vége a nyomozásnak, rágalmazási pert indít.

Bővülhet a vasárnap nem dolgozók köre

Tovább szélesítené a KDNP azoknak a munkahelyeknek a körét, ahol vasárnap nem lehetne dolgoztatni az alkalmazottakat. Harrach Péter azt mondja: a jelenlegi törvényben túl sok a kivétel, szerintük csak azoknak kellene vasárnap is dolgozniuk, akiknek munkája a társadalom számára nélkülözhetetlen. Azt, hogy ez pontosan kiket jelent, nem árulta el. Az ötlettel Rogán Antal is egyetért. A Fidesz frakcióvezetője szerint még akár ebben a ciklusban elfogadhatnak erre vonatkozó újabb szabályozást.

Őrizetben a Buda-Cash vezérigazgatója

Kilenc alkalmazottat hallgattak hétfőn ki gyanúsítottként a rendőrök. Csalással és a számvitel rendjének megsértésével gyanúsítják őket. A brókerház korábbi felügyelőbizottsági elnöke pedig hétfőn elnézést kért az Országgyűlés Gazdasági Bizottsága előtt, amiért nem észlelték a bűncselekményre utaló jeleket. Antali Károly meghallgatását Rogán Antal bizottsági elnök kezdeményezte, miután a Nemzeti Bank vizsgálata szerint 15 éve hamisították az adatokat a társaságnál.

Buda-Cash: Van politikai felelős?

A Fidesz hamar megtalálta, hogy ki tehet a Buda-Cash botrányról: a szocialisták, akik ugyancsak hamar válaszoltak, nem fognak meglepődni, szerintük a Fidesz.

A Buda-Cash ügy és két párt

Még mindig nem tudjuk, hol van, hova lett vagy mennyi hiányzik úgy 100 milliárd forintból, a miniszterelnök a maga részéről hamar börtönben látná a tetteseket, a Fidesz az MSZP-t, az MSZP a Fideszt hibáztatja. Műsorunkban először vitázik egymással Tóbiás József, az MSZP elnöke és Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője.

A kezével próbálta eltakarni a kritikát

Nem mondta meg a Fidesz sajtóosztálya, miért akarta egyik kollegájuk eltakarni a Rogán Antal keddi sajtótájékoztatóján megjelent kritikus transzparenseket. A Fidesz frakcióvezetője a Keleti pályaudvaron tartózkodó menekültekről beszélt, amikor fiatalok táblákkal a kezükben mögé léptek.

Fidesz-naptár 2015


szerző:
2015.02.10. 22:00
Fidesz-naptár 2015

Miért lett hirtelen, napok alatt elsőszámú Fidesz-téma a bevándorlás, pontosabban ennek vaskos szigorítása? Vendégünk: Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője.
 

Magyarul Balóval 15-02-10

Magyarul Balóval: Miért lett hirtelen, napok alatt elsőszámú Fidesz-téma a bevándorlás, pontosabban ennek vaskos szigorítása? Vendégünk: Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője.

Nem lesz olcsóbb a bankolás


szerző:
2015.02.10. 18:46
Nem lesz olcsóbb a bankolás

Csökken a bankadó, de ez a bankolási költségeket nem csökkenti, erre lehet következtetni Rogán Antal szavaiból. A Fidesz frakcióvezetője Híradónk kérdésére ezt mondta, egyszerre csak egy dolgot kérnek a bankoktól a kisebb adóért cserébe, és most a hitelezés növelését kérték.
 

10 milliárdért épül új kórház Budán

Több mint 10 milliárd forintot költ majd a kormány az új budapesti kórház felépítésére. Rogán Antal a Fidesz frakcióülése után azt mondta, hogy az intézmény Budán lesz, mert szerintük ott rosszabb az ellátás, mint Pesten.

Belvárosi árnyak


szerző:
2015.02.03. 22:00
Belvárosi árnyak

Bámulatos mennyiségű saját, tehát köztulajdonú ingatlanát adta el az V. kerület 2008 és 2013 között. Egy 25 milliónál drágább ingatlant elvileg kizárólag pályáztatással lehet értékesíteni. Az V. kerület majdnem 300-at adott el pályáztatás nélkül, ennek vélhetően legalább felét áron alul. Hogy mi az ár, az persze kérdés. Az önkormányzat veszteségét minden esetre több milliárdra becsülik. Adott egy tavaly megválasztott önkormányzati képviselő, Juhász Péter, akinek az a meggyőződése, hogy ezeknek az eladásoknak legalább egy része törvénysértő, meglehet bűncselekmény.

Rogán: Nem vizsgáljuk az offshore-gyanút

Nem vizsgálja a gazdasági bizottság a letelepedési kötvényekkel üzletelő offshore-gyanús cégeket. Rogán Antal, a bizottság fideszes elnöke szerint az RTL Híradó félreértette a kormánypárt szóvivőjét, aki vizsgálatot ígért. A letelepedési kötvények forgalmazásának ötlete Rogán Antalé volt, és 2013-ban még ő is azt mondta, nem zárható ki, hogy offshore hátterű cégek jelentkeznek a feladatra. A cégek, köztük egy Kajmán-szigeteken bejegyzett társaság, milliárdos jutalékért dolgoznak. A Demokratikus Koalíció szerint ki kell zárni az offshore cégeket az üzletből.

Olcsón jutott ingatlanhoz mindkét kerületben

Hatszázmillió forint értékben vásárolt kedvezményesen üzlethelységeket az V. kerületi önkormányzattól az a cég, amelyről az RTL Híradó kiderítette: a II. kerületben is 30 százalékos kedvezménnyel juthatott ingatlanhoz.

Kósa támogatja az államosítást

Kósa Lajos szembe megy Rogán Antallal. A Fidesz ügyvezető alelnöke támogatja a Párbeszéd Magyarországért friss törvényjavaslatát, amely véget vetne a fideszes frakcióvezető által két éve beterjesztett letelepedésikötvény-biznisznek.

V. kerület: Steinerék is sok kedvezményt adtak

Négy év alatt ugyanannyi kedvezményt adott az V. kerületi ingatlanok árából a szocialista Steiner Pál vezette önkormányzat, mint a fideszes Rogán Antal nyolc éves polgármestersége alatt.

Házon kívül 15-01-21


szerző:
2015.01.21. 23:40
Házon kívül 15-01-21

Házon kívül: Olcsón eladó - A milliárdos belvárosi ingatlanüzletek nyomában. Üldözés - Politikust és újságírókat kergetett a feldühödött markolós. Martina - Hogy lehet kitörni az elátkozott környékről?

Vita a kifli áráról


szerző:
2015.01.19. 18:35
Vita a kifli áráról

Rogán Antal szerint a kereskedők nem csökkentik az árakat, pedig olcsóbb lett az üzemanyag. A Fidesz frakcióvezetője ezért behívatja magához az érdekképviseleteket. A kereskedelmi szövetségnél azt mondják, szinte minden olcsóbb lett, pedig az árakat nem csak az befolyásolja, hogy mennyibe kerül a benzin. A DK szerint inkább az áfát és a gáz árát kellene csökkentenie a kormánynak.

Nem kell munkaviszony a belépőkhöz

Nem kell szerződéses munkaviszonyban állni annak, aki parlamenti belépőt kap - ezt válaszolta a miniszterelnökség arra a kérdésünkre, milyen alapon kapott Habony Árpád állandó belépőt az Országgyűlésbe.

Most is lehet olcsón venni belvárosi ingatlant

Folytatódik az V. kerületi önkormányzati ingatlanok eladása, kedvezményes áron. Decemberben 56 millió helyett 29 millió forintért vehetett meg egy cég egy belvárosi üzlethelyiséget. A cég úgy élt a bérlőknek járó árkedvezménnyel, hogy korábban nem is bérelte a helyiséget. Az RTL Híradó birtokába került dokumentumok szerint ugyanez a cég korábban két másik nagyértékű ingatlant is kedvezményesen vehetett meg. Az Együtt szerint a belváros új polgármestere, Szentgyörvölgyi Péter ott folytatja, ahol Rogán Antal abbahagyta.


 

Március


szerző:
2014.12.22. 18:45
Március

A belpolitikában Rogán Antal vagyonosodása a választások előtt az egyik legfontosabb kampánytéma lett, miután márciusban kiderült: a Fideszes politikus luxuslakása nagyobb annál, mint amit vagyon-nyilatkozatában állított. Március elején tűnt el a maláj légitársaság utasszállítója is.


 

Rogán: „Miattam támadják az V. kerületet”

Majdnem négymilliárd forinttal olcsóbban adott el 150 üzlethelyiséget a belvárosi önkormányzat Rogán Antal polgármestersége idején. Ezt írta a Népszabadság szombati cikkében. Az Együtt szerint többféle módszerrel károsította a Rogán Antal vezette testület a kerületet. Az önkormányzat azt állítja: jogszerűen jártak el. Rogán Antal szerint pedig csak miatta támadják a városrészt.


 

Habony unokatestvérei is jól jártak

Habony Árpád rokonai is részvényesek abban a cégcsoportban, amelyhez legalább két ötödik kerületi ingatlan került kedvezményes áron az akkor még Rogán Antal vezette önkormányzattól.

Luxusban él, de sehonnan sem kap fizetést

Van egy ember, aki rengeteg fotón szerepel a Fidesz vezető politikusaival. Orbán Viktorral, Rogán Antallal, a Fidesz vezérkarával, sőt, Andy Vajnával is feltűnik, és azt mondják róla, hogy a miniszterelnök egyik fontos tanácsadója. De vannak róla fotók, ahol luxusautókban látni, drágának tűnő ruhákban, elegáns helyeken. Pedig ez az ember hivatalos viszonyban nincs sem a kormányzattal sem a Fidesszel, tőlük biztos nem kap fizetést. De vajon kicsoda a titokzatos Habony Árpád, akit rendkívül befolyásosnak mondanak?


 

Házon kívül 14-12-10


szerző:
2014.12.10. 23:50
Házon kívül 14-12-10

Házon kívül: Befolyás - Luxusban él, de sehonnan sem kap fizetést a titokzatos miniszterelnöki tanácsadó. Költözés - Orbán és hivatala a Várba tart, 200 milliárdba is kerülhet a teljes felújítás.

Támogatja a Fidesz a kötelező drogtesztet

Az ötletet Kocsis Máté vetette fel, a kormánypárt kommunikációs igazgatója szerint évente kellene szűrni a 12 és 18 év közötti gyerekeket, a politikusokat és az újságírókat. Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője szerint a drogteszt a legmegfelelőbb módja a droghasználat és a szervezett bűnözés visszaszorításának, a szülői nevelés nem elegendő. 


 

50 milliót nyerhettek az üzleten Portikék

Ötvenmillió forintot keresett egy év alatt Portik Tamás élettársa azon az üzlethelyiségen, amelyet még a Rogán Antal vezette önkormányzattól vásárolt meg. Az eredeti ár duplájáért, 102 millió forintért adott tovább a Károly körúti ingatlanon.

Nyilvánosságra került a jelentés

Nyilvánosságra került a szigorúan bizalmas jelentés a Portik Tamáshoz köthető V. kerületi ingatlanvásárlásról. A vizsgálatot egy független jogász készítette, szerinte nem történt törvénysértés. A vizsgálatot kérő Rogán Antal mégis kerüli a nyilvánosságot, amióta Portik Tamás azt állította: ismerik egymást.
 

Zárt ülésen tárgyaltak a botrányokról

Csütörtökön minden botrány terítékre került az V. kerület képviselőtestületében. Ingatlaneladások, a City tv körüli kinevezések és Juhász Péter vagyonnyilatkozata is téma volt a belvárosi önkormányzatnál.


 

Portik: Rogán hazudik


szerző:
2014.12.03. 18:35
Portik: Rogán hazudik

Rogán Antal hazudik, ezt mondta Portik Tamás arról, hogy a Fidesz frakcióvezetője azt állítja, nem ismerik egymást. Rogán erre úgy reagált, nem ő, hanem Gyurcsány Ferenc, és Szilvásy György találkozgatott rendszeresen Portik Tamással.


 

Portik élettársával üzletelt az V. kerület

Újabb, az ellenzék szerint gyanús ingatlaneladás az ötödik kerületben. Az alvilág egyik kulcsfigurájaként emlegetett Portik Tamás élettársához köthető cég szerzett kedvezményes áron ingatlant még 2011-ben, amikor Rogán Antal vezette az önkormányzatot.

Házon kívül 14-10-22


szerző:
2014.10.22. 23:50
Házon kívül 14-10-22

Házon kívül: Műemlék - A titokzatos bérház illusztris lakókkal. Veszélyes élet - A dizájnerdrogos, aki dolgozik és 17 éve szúr.

Nem vagyonosodási vizsgálat volt?

Nem kérhetett maga ellen vagyonosodási vizsgálatot Rogán Antal a Híradó által megkérdezett adószakértő szerint. Angyal József azt állítja, hogy saját kérésre az adóhatóság egy más típusú vizsgálatot tart, amelyben azt vizsgálják, hogy a kezdeményező a jövedelmei, vagy vagyonszerzése után befizette-e az adót és az illetékeket, nem azt, hogy erre honnan van pénze.

A NAV szerint minden rendben Rogánnál

Mostantól nyugodtan alhat, ezt mondta Rogán Antal az ingatlanügyei miatt indult vagyonosodási vizsgálatról. Az adóhatóság ugyanis lezárta a vizsgálatot, és mindent rendben talált. Az Együtt-PM szerint a NAV a Fidesz befolyása alatt van.
 

Házon kívül 14-10-08


szerző:
2014.10.08. 23:45
Házon kívül 14-10-08

Házon kívül: Háztűznéző - Kormánypárti politikusok drága otthonai. Pofátlanság - Átvernek és lehúznak az illegális cigiárusok. Elvették - A minisztérium semmibe vette 177 ezer adózó akaratát.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való