KERESÉS search-close

Röhrig Géza

36 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Röhrig Géza"

Érzelmi hullámvasút Röhrig Gézával

Egy ember több élettel, aki Magyarországon és Amerikában is otthon érzi magát.  Röhrig Géza szabadságvágya egész életét végig kíséri. Költőként pedig mindezt, a verseihez is jó érzékkel használja. Nemrég megjelent verseskötetével pedig az utcán is találkozhatunk. Az Angyalvakond ugyanis hajléktalan történeteket mutat be, nemcsak hajléktalanoknak.

Amerikai magazinban modellkedett a Saul fia főszereplője!

Két évvel ezelőtt Röhrig Géza új oldaláról mutatta meg magát a kamerának. Egy New York-i áruház magazinjában adott hosszabb interjút életéről, családjáról és karrierjéről, ehhez pedig egy fotósorozatot is mellékeltek.

Új filmet készít Röhrig Géza, de csak külföldön láthatják

Az emberi test elmúlásának történetét és a gyászmunkát járja körül a Saul fia főszereplőjének legújabb filmje, amiben Matthew Broderick is szerepet vállalt.

Íme 10 érdekesség a Saul fiáról!

Az Oscar-díjas Saul fia március 15-én 23 órától a Coolon!

Portré - Röhrig Géza


szerző:
2017.08.30. 00:00

Újra az RTL Klubon a Saul fia!


szerző:
2017.02.26. 10:00
Újra az RTL Klubon a Saul fia!

A tavalyi Oscar-gála legszebb pillanata volt, amikor Nemes Jeles László filmje nyerte el a legjobb idegen nyelvű film díját. Az idei díjátadóra pedig a magyar sikerrel hangolódhatunk, hiszen újra megnézhetitek az RTL Klubon!

Modellnek állt a Saul fia sztárja!

Röhrig Géza új oldaláról mutatta meg magát a kamerának. Egy new york-i áruház magazinjában adott hosszabb interjút életéről, családjáról és karrierjéről, ehhez pedig egy fotósorozatot is mellékeltek.

Saul fia tévépremier az RTL Klubon!

Oscar-díjat ért és minden más jelentős filmfesztiválon díjat nyert, a Saul fiához hasonló sikert nem élt még meg magyar film. A harminckilenc éves rendező, Nemes Jeles László a cannesi győzelem után fogalmazott úgy, hogy a semmiből a filmes világ közepébe kerülni megrázó. Szombat este az X-Faktor után, 21:50-kor láthatják az RTL Klub-on a filmtörténelmet írt Saul fiát.

Mit nézünk ma? - Szombat (09. 24.)

Otthoni mozizásra vágysz, de tanácstalan vagy, mit nézz? Nincs kedved több mint egy ezrest kiadni egy jó filmért? Semmit sem szeretnél jobban, mint, hogy ne kelljen elhagynod a lakást? Miért is tennéd? Kuckózz be, kattints és az RTL csatornái segítenek élményekkel teli döntést hozni!

A Saul fia főszereplője is osztott ételt

500 adag ételt osztott ki rászorulóknak az Egységes Magyar Izraelita Hitközség Szeretetszolgálata Budapesten. Az önkéntesek között ott volt Röhrig Géza, az Oscar-díjas Saul fia című film főszereplője is, aki azt mondta, tudja, hogy milyen sokat jelenthet egy tál meleg étel, hiszen ő is állt már sorban a másik oldalon.

Egy alkotó, akinek mondandója van a világ számára

A Portré vasárnapi kiadása egy különleges helyszínről jelentkezik, egy különleges vendéggel. Röhrig Gézával, D. Tóth András beszélgetett.

Kossuth-díjasok a tüntetők között

Nem sokkal azután, hogy átvették Kossuth-díjukat, a demonstrálok között fotózták le kedd délután a Saul fia című Oscar-díjas film rendezőjét és főszereplőjét.  A Nemes Jeles Lászlóról és Röhgrig Gézáról készült fényképeket sokan megosztották a közösségi oldalakon. A rendező még a frissen megkapott Kossuth-díjat is magával vitte.

„ Áldás volt a Saul fián”

Áldás volt a Saul fián - ezt nyilatkozta a friss Oscar-díjas film forgatásáról a főszereplő, Röhrig Géza a Magyar Filmhét egyik pódiumbeszélgetésén. A színész most irodalommal és zenével szeretne foglalkozni. Los Angelesben találkozott a Sonderkommando egyetlen élő tagjával, akivel barátok lettek.

Sztárként fogadták itthon a Saul fia alkotóit

Most már két Oscar-díj is Magyarország területén van, Rófusz Ferencét múlt szombaton Barabás Évi is a kezében tarthatta. Nemes Jeles Lászlóé a második, amit egy olyan gálán vett át, amit a főszereplő simán az idiotizmus orvosi esetének nevezett.

Új filmükre készülnek a Saul fia alkotói

Hazatért a Saul fia stábja! Tapsvihar fogadta az Oscar-díjas alkotógárdát a Toldi moziban tartott sajtótájékoztatón. Nemes Jeles László azt mondta: nem költözik külföldre, Budapesten készül új, az első világháború előtt játszódó filmjére, amelynek címe Sunset, magyarul Naplemente lesz. Az Oscar- díjas rendező Híradónk kérdésére azt is elárulta: egy ismeretlen színésznőt keres a film főszerepére, akiből világsztárt akar csinálni.

Stallonéval szelfizett Röhrig Géza az Oscar-bulin

A Saul fia főszereplője és a legendás Sly az Oscar-bulin haverkodtak, amit egy szelfivel koronáztak meg.

RÖHRIG GÉZA: Az Oscar lenne a 40. díj

Eddig 39 elismerést kapott a Saul fia című film. A főszereplő szerint nagyon szerencsés csillagzat alatt készült az alkotás. Egyelőre nem izgul, ha nyernek, szerinte egész Magyarország az ő bőrében érezheti majd magát.

A Saul fia hozhat újabb Oscar-díjat Magyarországnak

Harmincnégy év után ismét magyar film kaphat Oscar díjat! A Saul fia minden komolyabb fesztiválon sorra nyerte el a díjakat. Ha sikerül a bravúr, a film magyar alkotóinak beszédét az egész világ élőben figyeli majd!

Fókusz Plusz 2016-02-27


szerző:
2016.02.27. 18:50
Az RTL Klub mutathatja be elsőként a Saul fiát!

A Nemes Jeles László rendezte Saul fia eddig több mint 20 nemzetközi díjat és elismerést gyűjtött bemutatása óta, többek között a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál nagydíját, az Arany Glóbuszt és legutóbb az Oscar-díj jelölést. Az RTL Klub büszke arra, hogy a készítők az ország legnézettebb csatornáját választották a film első televíziós bemutatására.

Tovább tarol a Saul Fia!


szerző:
2016.01.11. 17:36
Tovább tarol a Saul Fia!

Nemes Jeles László holokauszt drámáját számos nemzetközi díja után ezúttal a Golden Globe díjátadón ismerték el. Helen Mirren mosolyogva jelentette be, hogy Magyarország első Aranyglóbuszát nyerte el Los Angelesben.

Portré 2015-11-08


szerző:
2015.11.08. 01:15
Egyre több a magyar filmsiker: új generáció a magyar filmiparban?

Olyan népszerű, vagy újszerű magyar filmekről lesz szó, melyekről beszéltek, beszélnek az emberek, és amiket moziban vagy a neten meg is néztek. Rendezők, szereplők, producerek szólalnak meg. Minek köszönhető a sikerük?

Minek köszönhető a legnépszerűbb magyar filmrendezők sikere?

Eddig is sok szép magyar film született, és sok díjat is kaptak a filmek, de úgy tűnik, most a magyar nézők is felébredtek egy kicsit, és felismerték, hogy a hazai filmek is tudnak szórakoztatni, akár sírva vagy nevetve, és érdemes jegyet váltani rájuk, nem csak az amerikai kasszasikerekre.

Saul fia: Kicsoda Röhrig Géza valójában?

Nem volt kegyes hozzá fiatalon az élet. Szüleit öt évesen elvesztette, és állami gondozásba került. Talán ezért is más a családról alkotott képe. Jóleső őszinteséggel és nyugalommal mesélt az életét meghatározó hitről, egy számára különleges helyen, egy Visegrádi utcai eldugott zsinagógában.

Röhrig Géza: Úgy kell élni, hogy példát mutassunk

Akárcsak a verse, a költő Röhrig Géza maga is tétova még, legfőképp az életébe most belépett rivaldafénnyel. Pár hete az egész világ megismerte, miután Nemes László, Saul fia című filmje elnyerte egyebek mellett a Cannes-i Filmfesztivál nagydíját. D. Tóth András riportja.

Fókusz Plusz 15-07-18


szerző:
2015.07.18. 19:10
Fókusz Plusz 15-07-18

Fókusz Plusz: Ki ez a férfi? - Állami gondozásban nőtt fel, volt punk zenész. Négy gyermekes családapa, és a Saul fia főszereplője. Röhrig Géza magáról mesél. Hogyan tovább? - Amikor vége a közös életnek. Híres szülők mesélnek arról, mit éltek át, amikor csemetéjük elhagyta a családi fészket.

RÖHRIG GÉZA: „Az én utam nem az, hogy rabbi legyek”

A Saul fia című film főszereplője New York-ban él, de hazavágyik Magyarországra. Rabbinak tanult, végül, részben felesége kérésére, mégsem ez lett a hivatása. A hierarchikus rendszerektől hidegrázást kap, ezért sem lett katona. A vele készült interjúban azt is elárulta, milyen trükkel kerülte el, hogy besorozzák.

Saul fia: arc a pokol közepéből

Csütörtökön volt a Saul fia című, Cannes-ban nagydíjat nyert film budapesti díszbemutatója. Nemes Jeles László műve, amelyről világszerte elismeréssel írnak és beszélnek, két hét múlva látható a mozikban. A főszereplő Röhrig Géza volt Baló György vendége.

Hogyan borította fel a világsiker a rendező és a főszereplő életét?

Egy Nobel-díjas, egy Oscar-díjas és egy Cannes-i Filmfesztivál díjas. Az, hogy ez 2015-ben, Budapesten megtörténhet, hogy egy helyen láthatjuk Kertész Imrét, Szabó Istvánt és a magyar filmkultúra egén üstökösként feltűnő Nemes Jeles Lászlót, annak volt köszönhető, hogy bemutatták a Saul fiát a magyar mozikban. A díszbemutatón már nem, de néhány órával korábban az alkotók is beszéltek a díjnyertes filmről, sőt, a rendező következő munkájáról is ejtett pár szót. Süle László riportja.

Óriási siker: a Saul fia díszbemutatóján jártunk

Egy Nobel-díjas, egy Oscar-díjas és egy Cannes-i Filmfesztivál díjas. Az, hogy ez 2015-ben, Budapesten megtörténhet, hogy egy helyen láthatjuk Kertész Imrét, Szabó Istvánt és a magyar filmkultúra egén üstökösként feltűnő Nemes Jeles Lászlót, annak volt köszönhető, hogy bemutatták a Saul fiát a magyar mozikban. A díszbemutatón már nem, de néhány órával korábban az alkotók is beszéltek a díjnyertes filmről, sőt, a rendező következő munkájáról is ejtett pár szót. Süle László riportja.

Saul Baló György vendége

Hívő és zsidó a Cannes-i nagydíjas Saul fia főszereplője, Röhrig Géza. A haláltáborban, a pokol poklában játszódó filmben  inkább az arcával és a szemével beszél, mint a hangjával:  élt Párizsban, rockzenekart alapított Budapesten, lengyel irodalmat és filmrendezést tanult, most New Yorkban él, tanít, verseket ír, első regényén dolgozik, és 48 éves korában voltaképpen véletlenül lett ünnepelt színész. 

Szabó István tanítványa volt a Saul fia főszereplője

Szabó István filmrendező Röhrig Géza egykori tanára volt a Színház és Filmművészeti Egyetemen, és azt mondta, már akkor látta, hogy nagy ember lesz belőle.  Az Oscar-díjas rendezőt a Cannes-ban díjnyertes alkotásról is kérdeztük.

Elsöprő sikert aratott a magyar film Cannes-ban!

Négy díjat is besöpört a Saul fiát Cannes-ban - A film sikeréről a főszereplőt, Röhrig Gézát kérdeztük. Kistermelőnél csapott le romlott húsra a NÉBIH - Az eset kapcsán érkezik a hivatal képviselője, valamint Trokán Nóra is vendégünk volt, aki a legnagyobb sztárokkal lépett a vörös szőnyegre. A fiatal színésznőt a Cannes-i Filmfesztivál kulisszatitkairól faggattuk. S, hogy milyen témáink voltak még, az tovább olvasva kiderül!

Négy díjat is nyert  a Saul fia!

Vasárnap este adták át a Cannes-i Filmfesztivál díjait, ahol Nemes Jeles László is díjat kapott a fesztivál versenyprogramjában bemutatott első filmjéért, a Saul fiáért.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való