KERESÉS search-close

Paks

47 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Paks"

Mészárosék építik, drágábban

A kiírásban szereplő összegnél félmilliárd forinttal drágábban, 3,6 milliárd forintért építhet Mészáros Lőrinc cége konzorciumban új, földrengésbiztos tartalék vezérlőközpontot a paksi atomerőműhöz. A Párbeszéd szerint Orbán Viktor barátja azért kapta meg a munkát, hogy így szerezhessen referenciát ahhoz, hogy később az erőmű bővítésben is részt vehessen.

Törvénytelen a 600 ezres állás

Törvénytelen lehet a Fidesz paksi elnökének havi 600 ezer forintos megbízása - ezt Lázár János miniszter ismerte el. Kovács Sándort nyáron nevezte ki a paksi önkormányzat egy új önkormányzati cég, a Protheus Zrt. igazgatótanácsába, ami az MSZP szerint összeférhetetlen a politikus önkormányzati képviselői megbízatásával. A kinevezésről szóló előterjesztést Szabó Péter, a város fideszes alpolgármestere nyújtotta be. Ő most azt mondta a Híradónak, az illetékes kormányhivatal állásfoglalását várja az ügyben.

Paks2: több osztályvezetőből is igazgató lett

Van, akinek havi 1 millió 800 ezer forintról 3 milliósra nőtt a fizetése a Paks 2 részvénytársaságnál. A paksi atomerőmű bővítéséért felelős állami cégnél ugyanis a 24.hu szerint több osztályvezetőből is igazgató lett. A vállalatnál az új pozíciókat és az azzal járó béremeléseket azzal indokolják, hogy több lett a feladat. Az LMP szerint viszont a beruházás a kormánypárthoz közel állók kifizetőhelye.

Előre tudtak a döntésről


szerző:
2017.03.16. 18:37
Előre tudtak a döntésről

Már tavaly novemberben tudta a Magyar Villamos Művek, hogy 2017-ben munkaszüneti nap lesz nagypéntek, bár ezt csak egy hete szavazta meg a parlament. Az RTL Híradó egyik nézője küldte el a szerkesztőségbe a naptárt, amelyet minden évben megkapnak az állami cégtől a paksi atomerőmű környékén élők - ebben a nagypéntek már ünnepnapként szerepel. A kormányszóvivő szerint biztosan gyors nyomdával dolgozik az MVM. Ott azt mondják, ők a kormányzati szándékot vették alapul.

Atomerőművet a Kádár-korszakban sem volt könnyű építeni

Nem volt népszavazás, lakossági főrum vagy közvélemény-kutatás. Csak eldöntötték. Azt, hogy Pakson atomerőmű épül, amiről a paksiak a sajtóból szereztek tudomást. Egy diktatúrában – mindig így dőlnek el a nagy kérdések. Hiszen az átlagember úgyse érti, nem látja az összefüggéseket, arra pedig semmi szükség, hogy kérdéseket tegyen fel, ne adj isten vitatkozzon.

Habony cége sokat nyert a paksi reklámmal

A miniszterelnök főtanácsadójának cége volt az egyik legnagyobb nyertese a paksi reklámnak. A Magyar Villamos Művek 380 millió forintot költött az atomenergiát népszerűsítő reklámkampányra. Az átlátszó.hu tudta meg, hogy a miniszterelnök főtanácsadója, Habony Árpád érdekeltségeiben lévő médiacégekhez több mint 110 millió forint került. A Magyar Villamos Művek szerint azért ezekben a sajtótermékekben költötték el a pénzt, mert a médiumok garantálták az országos elérést.

Paksi bővítés: Brüsszel súlyos kifogásai

Súlyos kifogásai vannak a Paksi Atomerőmű bővítésével az Európai Bizottságnak. Az uniós testület szerint a magyar kormány alábecsülte a beruházás költségeit és túlzottan derűlátó a várható bevételekkel, és az is elképzelhető, hogy finanszírozása állami támogatásnak minősül. A megvalósításért felelős kormánybiztos szerint alaptalanok a brüsszeli aggályok. A Párbeszéd Magyarországért viszont azt mondja: Brüsszel akár el is kaszálhatja a bővítést.

Darabokat vágtak ki Gyuriból, a német vizslából

Megrázó, ami Gyurival a 18 hónapos drótszőrű német vizslával történt: egy bokorban találtak rá Pakson az állatmentők. A kutyát több helyen is megcsonkították, egyelőre a gyanú szerint hajléktalanok tették, hogy aztán megehessék a kimetszett húsdarabokat. A rendőrség is nyomoz az ügyben, állatkínzás vádjában. Még végighallgatni is sokkoló, nem, hogy átélni, ami ezzel a kutyával történt és a testi sebek mellett a lelki károsodás is jelentős, hiszen az emberekbe vetett feltétlen bizalma rendülhetett meg és társult rettegéssel, az emberekkel szemben. Hogyan él meg egy ilyen szörnyű kínzást egy állat és egyáltalán van-e esélye még arra, hogy önfeledten futkározzon majd egy jobb gazdi mellett… Az ügyben Schneider Kingát a Noé Állatotthon szóvivőjét kérdeztük.

Brüsszel eljárást indított Paks miatt

Kötelezettségszegési eljárást indított az Európai Bizottság Magyarország ellen, mert szerintük a paksi bővítés nem felel meg az uniós közbeszerzési szabályoknak. Azt kifogásolják, hogy az oroszok pályázat nélkül kaphatták meg a megbízást. Lázár János szerint tovább halad a munka, és ha kell, a bíróságon is megvédik a magyar álláspontot. A tét hatalmas: a gigaberuházás értéke 3 ezer milliárd forint.

PM: minden korábbinál drágább lesz a paksi áram

Minden korábbinál drágább lesz az áram, és a meglévő paksi blokkokat is veszteségessé teszi Paks2 - ezt mondja Jávor Benedek PM-es európai parlamenti képviselő dokumentumokra hivatkozva, amelyekről azt állítja, a Magyar Villamos Művek belső elemzéseit, illetve a beruházást véleményező akadémikusok feljegyzéseit tartalmazzák.

Az atomtemető ára is kérdéses


szerző:
2015.05.05. 18:45
Az atomtemető ára is kérdéses

600 milliárd forintba kerülhet az az atomtemető, ahol a paksi fűtőelemeket hosszú távon tárolhatnák, ezt mondta a bővítéssel megbízott kormánybiztos. Az Együtt viszont úgy látja, ennél sokkal több pénz kell, egy amerikai lerakó előkészítésére ugyanis sokkal többet, 9600 milliárd forintnyi dollárt különítettek el. Ez háromszor annyi, mint a teljes paksi bővítés tervezett költsége. A kormánybiztos szerint pontosak a számítások.

Újabb kérdésekről szavaztatnának

Újabb kilenc népszavazási kezdeményezést adnak be a kormányellenes tüntetések szervezői a Nemzeti Választási Bizottságnak. Szavaztatnának a kiégett paksi fűtőelemek atomtemetőjéről, a kórházi várólistákról, az ingyenes gyermekétkeztetésről, és a képviselők nyugdíjáról is. Március 15-én 19 kérdést jelentettek be, ebből hármat hagyott jóvá a Nemzeti Választási Bizottság, köztük azt, amely szerint nyilvánosságra kellene hozni a képviselők családtagjainak vagyonnyilatkozatát is. A 16 elutasított kérdés miatt a kezdeményezők bírósághoz fordulnak.

Súlyos büntetésre számíthat az ország

Négy és félmillió forintos büntetést kell naponta fizetnie Magyarországnak, ha az Európai Bíróság jóváhagyja az Európai Bizottság keresetét. A Bizottság ugyanis kötelezettségszegési eljárást indított azért, mert Magyarország nem ültette át a jogrendbe az uniós energiahatékonysági irányelveket. A kormány tárgyalni akar az Unióval, mert szerintük nincs elég pénz az irányelvek betartására. Az LMP szerint viszont lenne, ha a kormány a Paksi atomerőmű bővítése helyett a zöldenergiát, és a lakásszigetelési programokat támogatná.

Csak 10 évig lenne orosz monopólium

Megoldódhat a paksi fűtőanyag-ellátás kérdése - ezt mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Lázár János az állami hírügynökségnek arról beszélt, hogy az úgynevezett finn modellt választva csak 10 évig szállítana fűtőanyagot a Roszatom, utána pályázatot kellene kiírni az ellátásra - ez az Európai Uniónak is megfelel. A Párbeszéd Magyarországért szerint más problémák is vannak a bővítési szerződéssel.

Egy fideszes nem ért egyet a titkosítással

Az Orbán kormány volt energiaügyi államtitkára sem ért egyet a Paksi szerződések titkosításával. Bencsik János a parlamenti vitában arról beszélt, a közpénzből épülő beruházásnál a magyar társadalomnak joga van hozzáférni bizonyos adatokhoz.

Putyin látogatásáról vitáznak


szerző:
2015.02.18. 18:34
Putyin látogatásáról vitáznak

Orbán Viktor szerint Oroszország nélkül nincs európai energiapolitika. A kormányfő ezt azután mondta, hogy megállapodott a hosszú távú gázszállítási szerződés módosításáról Vlagyimir Putyinnal. Az orosz elnök és a magyar kormányfő a tervezettnél jóval hosszabb ideig egyeztetett egyebek mellett a paksi bővítésről és az ukrán konfliktusról is. A kedd esti közös sajtótájékoztatón az nem derült ki: mennyiért vásárol gázt Magyarország az oroszoktól. A baloldali ellenzék szerint a Putyin látogatás csak Oroszországnak volt hasznos.

A miniszter ügyvédi irodája képviseli az államot

Az igazságügyi miniszter is tulajdonos abban az ügyvédi irodában, amelyik az államot képviseli a paksi atomerőmű bővítése miatt indult perben. Az irodát a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium bízta meg, hogy mennyiért, nem mondják meg.

Illés Bős-Nagymaroshoz hasonlította Paksot

Illés Zoltán szerint most ugyanúgy erőszakkal akarják keresztül vinni az atomerőmű bővítésének ügyét, mint a 80-as években a vízlépcsőét. Azt mondja, a több ezermilliárd forintos beruházásra nincs szükség.

„Nincs gazdája a környezetvédelemnek”

Nem tágít a kormány, és nem törlik el a napelemekre kivetett termékdíjat. Ezt válaszolta kérdésünkre a Földművelésügyi Minisztérium. A tárca volt fideszes környezetvédelmi államtitkára Illés Zoltán szerint a butaság és a csökönyösség mintapéldája az, amit a kormány tesz, és azért drágítja termékdíjjal a megújuló energiaforrásokat, hogy így bizonyítsa a paksi atomerőmű létjogosultságát.

Átláthatatlan és kockázatos az évszázad beruházása

Paks II, az évszázad beruházása. Közel 4 ezer milliárd forintot költ majd el a magyar állam az új reaktorra. 3000 milliárd forintnyi hitelt veszünk fel, aminek törlesztése mindannyiunkat érint majd, mert a hitelt mi, adófizetők fizetjük vissza. És ha így van, sokakat zavarhat az a titkolózás, ami körülveszi Paks II. Velti László riportjában három fontos elemet veszünk sorra: a hatalmas devizahitel kockázatait, a gigaberuházás átláthatatlanságát és azt, vajon az orosz hitel mennyire láncolja majd Magyarországot Oroszországhoz.

Orbán: A korrupciós vád csak fedősztori

Orbán Viktor szerint csak fedőtörténet az amerikai korrupciós vád, az Egyesült Államoknak valójában az fáj, hogy nem ők építhetik Paks 2-őt.

Megérkeztek Győrújfalura az első hazatérők

Percekkel a kitelepítés délután két órai befejeződése után már vagy tucatnyi helyi érkezett meg a szigetközi Győrújfalura.

Verejték és lőporszag – összecsaptak a kommandósok

Taroltak a magyar zsaruk Orlandóban. A Fókusz is ott volt a Kommandósok világbajnokságán. A kegyetlen terepen a világ legjobb rendőrei sorra omlottak össze kameránk előtt. Ezer mesterlövész vívott csatát, és még az orosz titkosszolgálat is tiszteletét tette.

Földrengés rázta meg Paksot


szerző:
2011.09.03. 13:01
Földrengés rázta meg Paksot

Kisebb földrengés történt Pakstól 8-10 kilométerre északra szombat reggel fél tízkor.

Tesztelik a Paksi Atomerűvet


szerző:
2011.05.27. 12:03
Tesztelik a Paksi Atomerűvet

Haladéktalanul megkezdik a Paksi Atomerőmű stressz tesztjét – ezt Fellegi Tamás, nemzeti fejlesztési miniszter jelentette be pénteken.

Nyilvánosak lesznek a paksi stresztesztek

A tesztek júniusban kezdődnek, az eredményekről szóló részletes jelentés decemberben kerül az Európai Tanács elé.

Utcai színházzal a megfontolt energetikáért

138 civil szervezet egy utcai performansszal lépett fel az atomenergia-használat ellen.

Fókusz Plusz 11-03-26


szerző:
2011.03.26. 19:30
Fókusz Plusz 11-03-26

Fókusz Plusz: Atomhelyzet - Kirándulás Pakson és Budapest láthatatlan reaktorainál. Veszélyesek-e az erőművek? Tények és tévhitek. Van kiút - Hittek magukban és felépültek. Egykori és jelenlegi daganatos betegek meséltek arról, hogyan kell küzdeni a rák ellen.

Zsineggel esett neki osztálytársa torkának

Társa nyaka köré zsinórt tekert, majd fojtogatni kezdte. A kötél elszakadt, így a fiú levegőhöz jutott.

Stressz-tesztet végeznek a paksi atomerőműben

Fellegi Tamás fejlesztési miniszter szerint Paks biztonsága megkérdőjelezhetetlen, de a japán katasztrófa miatt felülvizsgálatot kell tartani.

6,5-ös rengést is kibírna az atomerőművünk

Az RTL Híradójának megmutatták, hogy mik azok a technikai eszközök, amelyeket a biztonságos működés növelése miatt építettek be a paksi atomerőműbe.

Itthon is folyamatosan mérik a sugárzást

A japán atomerőművekben történt hibák és sérülések ellenére az itthon mért háttérsugárzás az elmúlt napokban is a sokévi átlagnak megfelelő volt.

Földrengésbiztos a paksi atomerőmű

A paksi atomerőmű megerősítéséhez a ’90-es évek közepén fogtak hozzá, így most már átvészelne egy földrengést.

Megfulladt egy család Pakson


szerző:
2010.12.20. 10:15
Megfulladt egy család Pakson

Négy ember halt meg szénmonoxid mérgezés miatt Pakson.

meneTrend Itthon: Paks


szerző:
2010.10.02. 00:55
meneTrend Itthon: Paks

meneTrend Itthon: Ezúttal Paksra látogatunk, amely nem csupán az atomerőmű miatt érdekes, számos egyéb látnivaló található itt.

Gázömlés és kitelepítés Pakson

Több épületet is el kellett hagyni az ott dolgozóknak a városban, mivel valószínűleg egy munkagép átvágott egy gázvezetéket.

Megégett egy munkás a Paksi Atomerőműben

Égési sérüléseket szenvedett a Paksi Atomerőmű egyik dolgozója. A baleset az erőmű 4-es blokkjában történt, amely egy hete áll, mert javítják.

Vasvillával szurkálta meg szomszédja kutyáit

A férfi összevitatkozott a szomszédokkal, ezután esett neki a szomszéd kutyáinak.

Brutális állatkínzás Pakson


szerző:
2009.09.23. 16:30
Brutális állatkínzás Pakson

Az állatot felakasztották, kiszúrták a szemét, majd beásták a homokba.

Női holttest a Dunában Paksnál


szerző:
2009.08.31. 19:57

Örömünnep Debrecenben


szerző:
2009.05.31. 09:53
Örömünnep Debrecenben

Tűzijátékkal és utcabállal köszöntötték a nemzeti labdarúgó bajnokság aranyérmeseit.

Radioaktív mérőlánc szabadult el Pakson

Kettes fokozatú üzemzavart rendeltek el. Senki nem sérült meg.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való