KERESÉS search-close

Országos Kardiológiai Intézet

11 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Országos Kardiológiai Intézet"

SZÉKELY LÁSZLÓ: Ha nem rúgnak ki, megvan a műtét

Nem az ő hibája, hogy meghalt a beteg - így reagált Híradónknak az elbocsátott szívsebész a főügyészségi nyomozás hírére. Székely László azt mondta, ő legfeljebb adminisztrációs hibát vétett. Egy betege azután halt meg, hogy őt elbocsátották az Országos Kardiológiai Intézetből, szabályszegésekre hivatkozva.

Volt betegeiért aggódik Székely László

Meg nem operált betegeiért aggódik az Országos Kardiológiai Intézetből elbocsájtott orvos. Székely László szívsebész az ATV Heti Napló című műsorában azt mondta, a két műtétre váró beteg életveszélyben van, ezért sürgősen meg kell őket operálni. Az orvost egy fél évvel korábbi vitás műtét miatt küldték el az intézetből.

Kártérítést kérnek a kórháztól

Húszmillió forintra perli az Országos Kardiológiai Intézetet az elhunyt pásztói férfi családja. Az 55 éves férfi október elején halt meg, miután hónapokat várt a budapesti kórházban tervezett szívműtétre - de hiába. Székely László operálta volna, az az orvos, akit közben elbocsájtottak.

Senki nem kereste a családot

Nem kereste őket a senki a vizsgálattal kapcsolatban és részvétet sem nyilvánítottak feléjük. Ezt mondta az elhunyt pásztói férfi felesége és lánya, akit a kirúgott szívsebész műtött volna meg az Országos Kardiológiai Intézetben. A családtagok Kálmán Olgának adtak interjút. Az özvegy azt mondta, végignézte, ahogy a férjét próbálják újraéleszteni. 

7 éve él az új szívével

Közösségbe jár, sportol az a szegedi kisfiú, akinek hét éve az egész ország drukkolt, hogy találjanak neki donort és szívátültetéssel megmentsék az életét. Mátéval együtt az elmúlt tíz évben majd 30 gyerek életét mentették meg így Magyarországon az Országos Kardiológiai Intézetben. Ma már a legbonyolultabb eseteket is meg tudják operálni. Legutóbb néhány napja kapott egy gyermek új szívet.

Nem a szállítás miatt halt meg

Nem azért halt meg, mert nyitott mellkassal szállították. Ezt arról a kislányról mondta a kardiológiai intézet főigazgatója, akinek nagymamája még két hete a Klubrádióban beszélt arról, hogy unokáját nyitott mellkassal kellett egy másik kórházba szállítani CT-vizsgálatra, mert az Országos Kardiológiai Intézetnek nincs saját ct-je. Az RTL Híradóban már korábban elmondtuk, hogy a kislány később meghalt, de nem a vizsgálat miatt.

 

Jövőre kap CT-t az Országos Kardiológiai Intézet

Jövőre biztosan kap CT-t az Országos Kardiológiai Intézet - ezt az egészségügyi államtitkár mondta az RTL Híradó kérdésére. Múlt héten számoltunk be arról, hogy az országos intézetben, ahol a legbonyolultabb szívműtéteket végzik, nincs se CT, se MR készülék, így előfordul, hogy gyerekeket nyitott mellkassal kell másik intézménybe szállítani, ha CT-re van szükség. Ónodi-Szűcs Zoltán azt mondta, intézkednek a készülék beszerzéséről.

Se CT, se MR nincs az Országos Kardiológiai Intézetben

Se CT, se MR nincs az Országos Kardiológiai Intézetben, ahol a legbonyolultabb szívműtéteket végzik. Ezt az Intézet főigazgatója mondta az RTL Híradónak azután, hogy a Klubrádió egyik hallgatója arról számolt be, hogy súlyos állapotú unokáját nyitott mellkassal kellett átvinni egy másik kórházba, mert CT vizsgálatra volt szükség. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt írta, 2010 óta sokkal több a CT és az MR készülék országszerte, és idén is 40 milliárd forintot fordítanak erre.

 

Három beteg meghalt: változik az eljárás

Másképpen fertőtlenítenek majd a kórházakban az Országos Kardiológiai Intézetben történt halálesetek miatt. Erről az országos tisztifőorvos beszélt. A kórház intenzív osztályán májusban lett rosszul öt beteg, hárman belehaltak a fertőzésbe. A csaknem fél évig tartó vizsgálat kimutatta: eddig ismeretlen módon fertőzött egy baktérium. A legfrissebb adatok szerint tavaly többen haltak meg kórházi fertőzésekben Magyarországon, mint közúti balesetben.

Rejtélyes fertőzésben halt meg három beteg

Rejtélyes kórokozó miatt halt meg három beteg az Országos Kardiológiai Intézetben. Emiatt az egész kórházat fertőtlenítették, így a főigazgató szerint: a betegeik most már biztonságban vannak. A hét elején öten, gyakorlatilag egyszerre lettek rosszul az intenzív osztályon.

Levették a lélegeztetőről az újszives kisfiút

Magához tért és rögtön játszani akart a 6 éves Máté, akin szerdán hajtottak végre szívátültetést.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való