KERESÉS search-close

Olaszország

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Olaszország"

Pánikszerűen menekültek a strandolók a vihar elől

Pánikszerűen menekültek a strandolók az egyik olaszországi tengerpartról, amikor vihar tört rájuk kedden. Egy óceánjáró kis híján a mólónak ütközött Velencében ugyancsak a vihar miatt. Volt, ahol tenyérnyi nagyságú jég hullott, és 150 kilométer per órás széllökéseket mértek. Előrejelzések szerint bármikor jöhet újabb, brutális vihar Olaszországban.

KEGYETLEN IDŐJÁRÁS: Használhatatlanná tette a strandokat a vihar

Egyelőre vége a strandidőnek Olaszország északi felén. Több észak- és közép-olaszországi várost sem kímélt az időjárás, volt, ahol látni is alig lehetett, úgy ömlött az eső. Több felvétel érkezett a közelben lecsapó villámokról is.

Glóriát modellkarrierje vitte Olaszországba, ma már 10 éve él itt

Glória 10 éve él Olaszországban, a modellkarrierje hozta ide. Olasz férjét egy rendezvényen ismerte meg Szardínia szigetén, rá két évre pedig már egy párt alkottak. Bár kisfiuk, Pietro olasz óvodába jár, Glória csak magyarul beszél hozzá.

 

Pánik a Stromboli kitörése után

Meghalt egy hátizsákos, amatőr hegymászó a Stromboli oldalán, amikor kitört a vulkán, és egy repülő kő eltalálta. Állítólag hasonló baleset ért egy másik turistát is, ő azonban sérülésekkel bár, de életben maradt. Helyi jelentések szerint többen a tengerbe ugrottak a forró, vulkáni hamu elől. Voltak, akiket komphajók vettek fedélzetükre. A Stromboli a Föld egyik legaktívabb tűzhányója.

Mi történt Ritával és Krisztiánnal Milánóban, mióta nem láttuk őket?

Ott voltunk, amikor kiköltöztek és láttuk a csalódás könnyeit. Rita sokat köszönhet a családnak. Ők tartották benne a lelket az első hónapokban. Mi történt Kirsztiánékkal, mióta nem láttuk őket? Novemberben, amikor a család megérkezett Milánóba még egy szót sem beszéltek olaszul. Azóta Rita és Krisztián is szorgalmasan tanulja a nyelvet, sőt Rita még kisfiával is olaszul "beszélget".

Látványos: újra kitört az Etna Olaszországban

A szicíliai vulkán kráterének oldala csütörtökön megrepedt, majd sűrű láva kezdett folyni lefelé.

A párkányon várta a tűzoltókat

Fél órán keresztül hasalt 3. emeleti, égő lakása előtt a párkányon egy olasz fiatalember. A tűzoltók ugyan pár perc alatt megérkeztek, de a daruskocsira többet kellett várni, így az oltás végét is az életveszélyes magasságban kellett megvárnia.

Salvini dühös a menekültek miatt

Matteo Salvini dühös és jogi lépésekkel fenyegetőzik, miután belügyminiszteri tiltása ellenére kikötött egy menekülthajó a dél-olaszországi Lampedusa szigetén. Az utasokat egy német segélyszervezet hajója vette fel még a múlt héten. Az olasz belügyminiszter a kikötők lezárásával próbálja a menekültek útját állni. Az európai parlamenti választások előtt olasz közvéleménykutatók szerint Salvini pártja vezet, bár népszerűségüket több ügy is megtépázta.

Cicciolina hazajön Magyarországra

Negyven év után elhagyja Olaszországot és Budapestre költözik a díva. Utánajártunk, vajon mi vagy ki miatt döntött így?

Traktorral készült Leonardo Da Vinci arcképe

Traktorral készítette el Leonardo Da Vinci arcképét egy művész Olaszországban. Nyolc órán keresztül dolgozott a szülei földjén, mire elkészült. A művész ezzel az alkotással akar tisztelegni Leonardo da Vinci előtt, halálának 500. évfordulóján.

Tettrorizmussal vádolhatják az olasz iskolabusz sofőrt

Amatőr videók kerültek nyilvánosságra a szerdai, olasz iskolabusz-drámáról. Kevésen múlott, hogy időben ki tudtak menekülni a gyerekek a járműből, mielőtt a késsel fenyegetőző sofőr felgyújtotta azt Milánó közelében. A diákok beszámolói szerint a szenegáli számrazású, 47 éves olasz férfi a római kormány bevándorlási politikája ellen akart tiltakozni.

Kelemen Anna megcsillogtatta földrajz tudását

Sebestyán Balázs szorult helyzetbe hozta a bombázót, mikor Magyarország szomszédos határairól kérdezte.

Az Öt másodperc játékot itt tudod megnézni. Ha pedig a teljes adásra vagy kíváncsi, kattints ide!

Nézd meg a többi Öt másodperc játékot is!

Három halott a vihar miatt a Balkánon és Olaszországban

Már legalább három halottja van az Olaszországban és a Balkánon tomboló szélviharnak. Az egész térségben hatalmasak a károk. Helyenként 200 kilométer per órás széllökések vannak. Emiatt sokfelé megbénult a közlekedés. Olaszországban zátonyra futott egy török teherhajó.

Rita és Krisztián Olaszországban kezd új életet (részlet)

A következő adásban elkísérjük Ritát és Krisztiánt Milánóba. Ott leszünk, amikor megérkeznek Milánóba, az első könnyeknél és az olasz csirkepaprikásnál! Lássuk, hogyan kezdődik a történetük! Nézze meg a teljes riportot: ITT.

Szokatlan módon tiltakoztak a tejtermelők és állattartók

Szokatlan módját választották a szardíniai tejtermelők és állattartók a tiltakozásnak. Több ezer litert öntöttek ki a fehér italból az egyik autópályára, hogy felhívják a figyelmet; 1970 óta nem volt ilyen alacsony a tej ára Olaszországban.

Katonalovak csontvázait találták meg régészek

Lovak csontvázait találták meg régészek a Vezúv kitörésétől, időszámításunk után 79-ben elpusztult Pompeiiben.

Lovak csontvázait találták meg


szerző:
2018.12.24. 16:17
Lovak csontvázait találták meg

Lovak csontvázait találták meg régészek a Vezúv kitörésétől, időszámításunk után 79-ben elpusztult Pompeiiben.

Paprikaspray-t fújt a bulizókra, 6 embert agyontaposott a tömeg

Őrizetbe vett egy 15 éves fiút az olasz rendőrség, a gyanú szerint ugyanis ő fújt szét paprikaspray-t a egy corinaldói klubban , ami után pánik tört ki a bulizók között. A tinédzserekből álló közönség szinte egyszer áramlott ki a teremből, a súlyuk alatt az egyik kijárati rámpa összeomlott. A tömeg 5 fiatalt nyomott agyon és az egyikük édesanyját, aki testével védte meg 11 éves lányát. A hét súlyos sérültből négynek még mindig kritikus az állapota.

Erdősítik a divat fővárosát

Hárommillió fa ültetésével radikálisan megváltoztatná Milánó arculatát a város vezetése. A tervek szerint 2030-ra a jelenlegi 7-ről 20 százalékra növelnék a zöld felületek arányát.

Már 30-an vesztették életüket az Olaszországban pusztító ítéletidőben

Tragédia Szicíliában. Két család kilenc tagja halt meg, amikor elöntötte a házukat a sáros áradás. Gyerekek is vannak az áldozatok között. Így most már 30-an vesztették életüket az Olaszországban egy hete pusztító ítéletidőben.

 

Ítéletidő: Velence központja még mindig víz alatt áll

Már legalább 18 halálos áldozata van az Olaszországban pusztító ítéletidőnek. Az áldozatok többsége autóbalesetekben, és kidőlt fák miatt vesztette életét. Velence központja még mindig víz alatt áll. A hegyekben óriásiak a károk, több település megközelíthetetlen.

Bíróság elé állítják a veronai buszbaleset felelőseit

Majdnem két év után eljött a nap, amikor bíróság elé állítják azokat, akik a tragikus veronai buszbalesetért felelnek. Olaszországban szerdán kezdődött a tárgyalás. Két gyászoló hozzátartozóval még az út előtt találkoztunk.

Tíz halott az olaszországi ítéletidő miatt

Tízen meghaltak, sokan megsérültek az Olaszországot sújtó ítéletidőben. Velence csaknem háromnegyede víz alá került, a helyiek és a turisták gumicsizmában közlekednek, és járnak étterembe. Volt olyan kikötőváros, ahol jachtokat dobott partra a felkorbácsolt tenger.

Ítéletidő volt Rómában

Hó és jég Rómában. Az olasz fővárosban vasárnap söpört végig hatalmas vihar jégesővel. Autók akadtak el, volt, amelyiknek csak teteje látszott ki, de egy metróaluljáró is víz alá került. Annyi csapadék esett le fél óra alatt, amennyi egész októberben szokott.

Utasok ragadtak Olaszországban

Olaszországban ragadt a Wizzair 204 utasa csütörtök éjjel, mert a légitársaság törölte a Cataniából Budapestre induló járatát a vihar miatt. Egyikük Híradónknak azt mondta: volt, akinek még sikerült jegyet foglalnia egy reggeli járatra, sokan viszont nem tudják, hogy mi lesz velük. A Wizzair azt közölte, hogy átmenetileg mindenkit elszállásolnak, majd egy későbbi járattal hazahozzák őket.

Pusztító erdőtüzek Észak-Olaszországban

Erdőtüzek tombolnak Olaszország egyik legszebb régiójában, Toszkánában. Pisa környékén a legsúlyosabb a helyzet, a történelmi városhoz közeli településekről már csaknem 800 embert kellett kitelepíteni.

TŰZ: Pusztító erdőtüzek Toszkánában

Erdőtüzek tombolnak Olaszország egyik legszebb régiójában, Toszkánában. Pisa környékén a legsúlyosabb a helyzet, a városhoz közeli településekről már 800 embert ki kellett telepíteni.

Bencsik Emerencia testvérével fedezte fel Rómát

Bencsik Emerencia testvérével Rómába utazott, és ha megnézzük a Konyhafőnök versenyzőijének Instagram fotóit, azonnal választ kapunk arra, hogy miért az olasz fővárost választották úti célul.

Molnár Andi megismételte nászútját!

Molnár Andi nemrég Olaszországban nyaralt - élményeiről és a táncparketten lévő generációs különbségekről is kikérdeztük!

Leszakadt egy középkori templom teljes tetőszerkezete Rómában

Kevésen múlott, hogy nem történt újabb tömegtragédia Olaszországban. Leszakadt egy középkori templom teljes tetőszerkezete Róma központjában. A templom hétközben zárva van, ám holnapra és vasárnapra nagy esküvőket hirdettek meg, vagyis egy napon múlt egy esetleges tragédia bekövetkezése. A templom alatt van az a börtön, ahol a hagyomány szerint Szent Péter és Szent Pál raboskodott.

 

Gianniék Olaszországot vették célba

Hosszabb időre a mediterrán országba költözik Gianni és Debreczeni Zita, terveikről egy interjúban meséltek.

Újabb halottakat találtak a leomlott genovai híd romjai között

Egy kilencéves kislány és szülei holttestét egy összezúzodott személyautóból húzták ki. Így már 42 halottja van a keddi katasztrófának. A mai napot nemzeti gyásznappá nyilvánította az olasz kormány. Az azonosított áldozatok egy részét állami szertartáson, a város főterén búcsúztatták.

Genovai tragédia: több híd is veszélyes lehet

Még mindig nem lehet tudni, hogy hány áldozatot követelt a genovai autópályahíd összeomlása. Eddig 38 halottról tudni. A mentés folyamatosan tart, de egyre kisebb az esélye, hogy valaki élve kerül elő a romok alól.

Nap mint nap átautózott a hídon

Talán az egyetlen szerencse, hogy a legtöbben most vannak szabadságon - ezt mondta Híradónknak egy Olaszországban élő magyar férfi, aki nap, mint nap közlekedik ezen a hídon, ezért megrökönyödve hallgatta a híreket, arról, hogy az leszakadt. Beke Szabolcs szerint mivel holnap van az olaszok egyik legnagyobb ünnepe, a Ferragosto, ezért sokan már a hétvégén elutaztak, így kisebb volt a forgalom is.

Döbbenetes tragédia: leszakadt egy autópályahíd Genova közelében

Döbbenetes tragédia Olaszországban! Leszakadt egy autópályahíd Genova közelében, az eddigi információk szerint 35-en biztosan meghaltak, köztük egy gyerek. Az autók, teherautók a 90 méteres mélységbe zuhantak. Több mint 30 jármű volt a hídon, amikor az összedőlt. Felvétel készült egy kamionosról, aki éppen le tudott fékezni, mielőtt a mélybe zuhant volna. A viadukt alatt házak is voltak, ezekre is zuhantak betontömbök.

Még több videóért kattintson ide.

HÍDOMLÁS: Leszakadt egy viadukt Olaszországban

11 halottja van a Genova közelében történt balesetnek, amelyben az A10-es autópálya egyik hídjának egy része leszakadt - jelentette az olasz mentőkre hivatkozva kedden az Adnkronos hírügynökség. Az olasz rendőrség a Twitteren azt közölte, hogy hirtelen heves vihar támadt mielőtt az építmény összedőlt.

(Forrás: MTI)

64 éve tűnt el, a Facebook oldotta meg a rejtélyt

Megoldódott egy 13 éves rejtély Olaszországban. 2005-ben találták meg egy ismeretlen maradványait, sífelszerelésével, személyes tárgyaival az olasz Alpokban.

 

Megoldódott egy 13 éves rejtély Olaszországban

2005-ben találták meg egy ismeretlen maradványait, sífelszerelésével, személyes tárgyaival az olasz Alpokban. Miután a tudományos azonosítási eljárások nem hoztak egyértelmű eredményt, az olasz rendőrség a közösségi oldalakon folytatta a munkát. Sikerrel.

Hugh Jackman élete párját Olaszországba vitte nyaralni

Deborrával már több mint 20 éve házasok, és ennyi idő alatt rengeteg helyet bejárhattak a világban. Európa, azon belül is Olaszország nagy kedvenc.

Fokozott ellenőrzés a határon

Osztrák, német és olasz rendőrök közösen ellenőrzik az olasz-osztrák határ legforgalmasabb részét: a Brenner-hágót. A menekültek miatt elsősorban a tehervonatokat figyelik, mert újabban ezeken elbújva próbálnak Olaszországból tovább jutni. A rendőrség szerint kezelhető a helyzet.

A biztonsági őr és a takarítónő szerelme

József a munkatársát, Csillát szeretné meghódítani, akinek a „tüzes szeme” és a mosolya teljesen levette a lábáról. Sőt, a férfi még egy olaszországi nyaralásra is meghívná kiszemeltjét.

Megnősült a Harry Potter sztárja

A Neville Longbottom-t alakító Matthew Lewis a minap mondta ki a boldogító igent. Nem is akárhol...

Folytatódik a kormányválság

Alkotmányos válságba sodródhat Olaszország, miután a köztársasági elnök a pénzügyminiszter-jelölt miatt nem volt hajlandó kinevezni a választásokon győztes euroszkeptikus pártok koalíciós kormányát. Helyettük szakértői kormányt állítana fel, ennek azonban nincs kellő támogatottsága a parlamentben.

Iliász kameránk előtt tanult meg síelni

A 2017-es Survivor győztese életében először viselt sílécet a lábán. A Havazin stábja végigkövette Iliász fejlődéstörténetét a sípályán. És természetesen a nagy eséseket is megörökítettük!

Teljes patthelyzet az olasz választások után

Egyik pártnak vagy pártszövetségnek sem sikerült annyi szavazatot szereznie, hogy többségi kormányt alakíthasson. Kemény koalíciós egyeztetések kezdődhetnek, de ebben a pillanatban még az sem biztos, hogy ki kaphat megbízást az államfőtől. Németország után most Olaszországban kezdődhet hosszú huzavona.

 

Olaszország választ


szerző:
2018.03.04. 18:45
Olaszország választ

Teljesen bizonytalan még, hogy ki nyerheti a mai olaszországi parlamenti választást. A Silvio Berlusconi vezette jobbközép szövetség, a kormányzó baloldal és a populista 5 Csillag mozgalom támogatottsága között nincs túl nagy különbség a legutolsó kutatások szerint, és nagyon sok a bizonytalan szavazó.

Te táncoltál már világsztárokkal?

Az Oscar-jelölt film bemutatóján szokatlan dolog történt, a rajongók alig hittek a szemüknek…

Videón a gyilkosság előtti pillanatok

Nyilvánosságra hozta az olasz rendőrség annak a helyi bárnak a kamerafelvételeit, amelyek rögzítették a kocsmáros elleni tavalyi támadást. Látszik, amint a magyar származású szabadkai férfi dulakodni kezd a hely tulajdonosával. Vadászpuskával fenyegette, majd pár perccel később pisztollyal végzett vele. Ezután Spanyolországba ment, ahol két rendőrt gyilkolt meg. Két hete fogták el az olasz hatóságok.

Segítség, beleszerettem a kolleganőmbe!

Ricsi azért érkezett, hogy meghódítsa álmai nőjét, Martinát. A fiatalokat a közös munka sodorta egymáshoz, és bizony a fiú szíve gyorsan szerelembe esett. Az Olaszországban élő lány fehér mosolya és gyönyörű szemei megbabonázták Ricsit, aki bármit hajlandó megtenni szíve választottjáért. Még olasz nyelvtudását is bevetette!

„Olasz világvége”


2017.11.14. 18:36
„Olasz világvége”

Tragédia, katasztrófa, világvége. Ezek a súlyos szavak ismétlődnek Olaszországban hétfő este óta. A letargia oka, hogy a fociválogatott a svédek elleni visszavágón nem tudta kiharcolni a továbbjutást, így csaknem 60 év után megint nem lesznek ott a világbajnokságon.

 

Papp Gergő mindig is büszke volt bátyja sikereire

Gergő olaszországi nyaralásuk végén egy kicsit mélyebb vízekre evezett testvérével, a filmredenző Papp Gábor Zsigmonndal. Nemcsak a válása, a jövőbeli tervei és fia kerültek szóba, de a testvérek kapcsolata is.

Beszorult kutyus


2017.10.20. 18:45
Beszorult kutyus

Komoly erőket mozgattak meg az olasz hatóságok, hogy megmentsenek egy kutyát.  A kamerákkal, mikrofonokkal felszerelt tűzoltók és barlangi mentők 48 órán keresztül küzdöttek, hogy kiszabadítsák az állatot. A kutya olyan szűk helyre szorult be, hogy légkalapáccsal kellett kiszélesíteni a járatot. Az akció végül sikerrel járt, és kihozták az ebet. A kiskutya rögtön inni és enni kapott, aztán menhelyre vitték.

Agyonütötte a turistát egy kő a templomban

Tragédia a firenzei Santa Croce bazilikában. Lezuhant és agyonütött egy spanyol turistát egy kődarab. Az 52 éves férfi a feleségével volt a templomban, amikor a 15 centiméteres dekoráció leszakadt és 20 méteres magasságból leesett. A férfi életét már nem lehetett megmenteni. A bazilikát lezárták, és átvizsgálják, mielőtt újra megnyitják a látogatók előtt. A Santa Croce számos itáliai híresség, például Michelangelo, Galilei és Machiavelli nyughelye.

Serena otthon is állandóan énekel

A Fókusz stábja elkísérte az X-Faktor fiatal tehetségét, Serena Rigaccit Pisába, ahol megmutatta nekünk otthonát, családját és szerelmét is. A 15 éves lány nagyon komolyan veszi az éneklést, még a szeretett jiu jitsut is abbahagyta emiatt. Igaz, a fekete övet azért megszerezte.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Halálos viharok Olaszországban

Viharok tomboltak Olaszországban. Hatan meghaltak az ország északi részén. Árvíz és sár öntötte el szombat éjjel Livornó városát, ahol több helyen földcsuszamlások is voltak. Egy lakóházba betört az ár, a földszinten lévő négy lakó meghalt.

Rosszul lett, ezért zuhant le az egyetemista

Csütörtökön hozták haza Olaszországból annak a fiatal egyetemistának a holttestét, aki 8 métert zuhant egy meredek hegyoldalról. Úgy tudni, vacsora után rosszul lett, ezért ment ki levegőzni a tragédia előtt. A baleset múlt kedden történt egy templom közelében. Az olasz lapok értesülései szerint az ügynek több gyanúsítottja is van. Egyikük a szentély 70 éves plébánosa, akit mulasztás miatt hallgathattak ki.

Élve sikerült kimenteni romok alól három testvért

Élve sikerült kimenteni romok alól három testvért az olaszországi Ischia szigetén, ahol komoly pusztítást végzett egy földrengés hétfőn este. A 11 éves Ciro, akit utoljára hoztak ki, a mentők szerint megmentette testvérei életét, amikor a földrengés kezdetén belökte őket egy ágy alá. A Richter-skála szerinti 4-es erősségű földmozgásban ketten haltak meg.

Mentők vagy embercsempészek?

Embercsempészettel vádolnak egy német civil szervezetet, amely hivatalosan bajba jutott menekültek mentésével foglalkozik a Földközi-tengeren. Az olasz hatóságok azt állítják, bizonyítékot találtak arra, hogy a szervezet nem a vízből menti ki az embereket, hanem közvetlenül a csempészektől veszik át őket Líbia partjainál. A civilek tagadják a vádakat.

Döntetlent játszott a magyar férfi pólócsapat Olaszország ellen

Döntetlennel zárult a magyar férfi vízilabda válogatott második csoportmérkőzése az olasz csapat ellen szerda este. 

Ajajj! Extrém helyzetbe került Nyári Dia!

A Barátok közt sztárja külföldi nyaralása során keveredett rizikós szituációba, amit ráadásul meg is örökített, így most együtt élheted át vele a vérfagyasztó pillanatot!

Fördős Zé végig zabálja Olaszországot!

A Konyhafőnök zsűritagja újabb élménygyűjtésbe kezdett, hiszen felkapta a hátára a túrazsákot, a hasát pedig bekészítette, hogy minden finomságot kipróbálhasson a mediterrán országban.

Művészettörténet óra Pumpedékkel, avagy Gabóék múzeumban jártak

Míg Sebestyén Ági hiába próbálta megfejteni a művészeti alkotások értelmét, Gabo egy komplett tárlatvezetést tartott a velencei múzeumban!

Bruno Mars egész Európát felforgatja

Nem sokkal azután, hogy megtáncoltatta Budapesten, Olaszország felé vette az irányt. A divat fővárosában pedig kiderült, hogy az egyik legnagyobb tervező is rajongója. Donatella Versace is ott volt a koncertjén: Mars legmenőbb arany ruháját viselte a fotó készülésekor - így talán nem bőgött le az ikonikus trend-diktátor előtt...

Így ünnepelte születésnapját Gáspár Laci!

Az X-Faktor mentora 38. születésnapját ünnepelte, méghozzá nem is akárhogy és nem is akárhol.

Ildy Lee Velencébe varázsolta dalával a Reggeli nézőit

Lady Los Angeles újabb gyöngyszemmel lepte meg Annát és Mikit a Reggeliben.

Gorbunov Dmitrij meghódította az örök várost!

Bár az X-Faktor bronzérmese, Gorbunov Dmitrij ország-világnak megmutatta szerelmét, Alizt, most úgy tűnik, nélküle kalandozik a világ egyik legszebb és egyben legromantikusabb országában.

Gianni meglepődött a magyar házibulikon!

Gianni Annoni, aki 1994-ben jött Magyarországra, az Európa nap alkalmából mesélt, a magyarországi tapszatalatairól, arról, hogy miben más az olasz és a magyar mentalitás, valamint a házasságkötéséről is beszélt!

Debreczeni Zita hókirálynőként tündökölt az esküvőjén

Gianni Annoni és Debreczeni Zita háromezer méter magasan, az Észak-olaszországi Dolomitokban mondták ki a boldogító igent...

Ezer ember üldözi a férfit

Egy magyar férfi a legkeresettebb ember Olaszországban. A szabadkai születésű Fehér Norbertet azzal gyanúsítják, hogy még április elsején meggyilkolta egy bár csaposát, röviddel később pedig agyonlőtt egy természetvédelmi őrt, társát pedig életveszélyesen megsebesítette. Ezer ember üldözi a férfit, akiről úgy tudják: katona volt.

Nelli bevallotta, hogy imádja az olasz pasikat

Amíg Reni az aprítógéppel szenvedett, Nelli elmondta, hogy Itália a kedvenc országa. Régen volt, hogy a hétből három napot Olaszországban töltött, de nagyon élvezte azt az időszakot, ugyanis Olaszország nemcsak a divat fellegvára, de a pasik is nagyon jók.

Lángolt a pláza, robbant a ház

Két katasztrófa történt egyetlen napon Olaszországban. Az ország északi részén egy bevásárlóközpont gyulladt ki, míg délen lakóház dőlt össze egy robbanás után. Ott egy halottat emeltek ki a romok alól a mentőcsapatok.

Itt szállt meg James Bond és Brigitte Bardot is!

Gianni tolmácsolásában utánajártunk, hogy kik szálltak meg eddig a neves olasz szállodában, és milyen furcsa szokásaik voltak...

Tapasztalt sofőrök vezettek

Sokkolta a történtek híre a szerencsétlenül járt buszt üzemeltető cég munkatársait. Híradónknak azt mondták, nem értik, mi történhetett, mert a jármű jó műszaki állapotban volt, és tapasztalt sofőrök vezették. Az olasz rendőrség egyelőre több verziót is vizsgál. Van olyan kamionsofőr, aki szerint füstölt a jármű motortere, egy kollégája pedig kerékproblémákról beszélt az olasz rendőröknek. Ami tény, a helyszínen nem találtak féknyomokat, ezért azt sem zárják ki, hogy a buszvezető elaludt.

Pszichológusra is szükség van

Jelenleg a tragédia 10 sérültjét ápolják három különböző veronai kórházban. Közül egy felnőttet újra kellett éleszteni, őt most is mesterséges kómában tartják. Vannak, akik súlyos, a legtöbben könnyebb égési sérülésekkel, csonttörésekkel kerültek kórházba. A sokkos állapotban lévő diákokkal és felnőttekkel magyar pszichológus foglalkozik. Itthon pedig a Heim Pál Gyermekkórházban már felkészültek a sérültek ellátására. A konzul szerint vannak, akik már ma hazaindultak a szüleikkel.

„Segítség, megfagyunk!”

Több halottja is lehet az olaszországi lavina katasztrófának. Egy egész szállodát maga alá temetett a hógörgeteg az ország középső részén. A tragédia óta a mentőcsapatok elkeseredetten küzdenek, hogy kimentsék a romok és a hó alatt rekedt mintegy 30 embert. Két embert élve találtak meg, és egy férfiholttestre is rábukkantak. Egy csapdába esett házaspár azt üzente SMS-ben, hogy segítsenek rajtuk, mert megfagynak.

Két szavazásra figyelt Európa

"Ausztria Európát választotta" - így értékelte saját győzelmét a zöldpárti Alexander van der Bellen az osztrák elnökválasztáson a szélsőjobboldali jelölt fölött. Az osztrák választással egy időben Olaszországban népszavazást rendeztek, amibe belebukott a római kormány: miután a választók elutasították alkotmányreformját, lemondott Matteo Renzi kormányfő. A hírre az euró árfolyama mélyrepülésbe kezdett.

Ismét rengett a föld


2016.10.30. 18:25
Ismét rengett a föld

Menekülő emberek, leomló épületek, és rettegés. Négy nappal az október 26-i, dupla földrengés után újra megmozdult a föld Olaszország középső részén. A lökéshullámokat egész Itáliában érzékelték a műszerek. Az eddigi hírek szerint nincs halálos áldozata a természeti csapásnak. 11-en sérültek meg, ketten súlyosan.

Elege van a turistákból Velencének

Több mint ezer ember tüntetett Velencében a várost elárasztó turista-tömeg ellen. A tiltakozók azt hangoztatták, hogy vissza akarják kapni városukat, ahonnan a helyiek szinte már teljesen kiszorultak. A várost naponta több mint hetvenezer turista keresi fel. A velenceiek szerint mára lehetetlenné vált elmenni a piacra, beülni egy étterembe, vagy akár csak nyugodtan sétálni a belvárosban.

Több, mint 240 áldozat


szerző:
2016.08.25. 18:18
Több, mint 240 áldozat

240 fölé emelkedett az olaszországi földrengés halálos áldozatainak száma. Még több tucat ember lehet a romok alatt a legnagyobb károkat szenvedett hegyi településeken. Amatriceben - amely egy a hétvégére tervezett fesztivál miatt turistákkal volt tele az épületek háromnegyede összeomlott. Miközben folyamatosak az utórezgések, 4300-an dolgoznak a mentésben. Szerda este sikerült egy 10 éves kislányt élve kihozni a romok alól.

FÖLDRENGÉS: Közép-Olaszország romokban

Romokban áll Közép-Olaszország, hajnalban 6,2-es erősségű földrengés volt, amelyet több utórengés követett. A halálos áldozatok száma 30 fölött van, de folyamatosan emelkedik, több száz embert keresnek a romok alatt. Részletek 18 órakor az RTL Híradóban.

Szájon át lélegeztették a cicát

Különös dolga akadt a parti őrség embereinek Olaszországban. Egy kismacskát mentettek meg. De nem is akárhogy, szájon át lélegeztették a cicát, hogy magához térjen. Nem sok esély volt a sikerre.

Hihetetlen, de igaz! – Orlando Bloom ádámkosztümben nyomult a strandon

Úgy látszik, már nyoma sincs a Selena Gomez affér miatt kialakult feszültségnek Katy Perry és a színész között. A szerelmesek épp nyaralnak, de nem akárhogyan. Erre még a lesifotósok sem voltak felkészülve!

A Szulejmán szexi pasija kitett magáért

A sorozat Bali bégje nemcsak belevaló sármőr, hanem romantikus alkat is. Hölgyeim, igen, egy álompasi veszett el Burack Özcivitben. Miért gondoljuk ezt? Íme!

Nyári Dia és Kiss Ramóna közös vakációra utaztak

A tavaszi jó időt Olaszországban használják ki: Rómából posztoltak is két képet, épp a Colosseum elől. A majd kétezer éves amfiteátrum elképesztő jókedvet csalt elő a lányokból: a fotón széles mosollyal az arcukon, kézen fogva ugranak a levegőbe.

A Margaret Island egészen Olaszországig utazott legújabb klipjük miatt

Tizedik videóklipjét forgatta nemrég a Margaret Island. A 3 fiatal alkotta zenekar meg sem állt az olasz fővárosig, ahol még a Colosseum előtt is elénekelték új dalukat, a Libikókát. Az utazás azonban nem csak a forgatásról szólt. Pechjükre többször el is tévedtek Rómában.

Nagykanizsától üldözték a kutyacsempészeket

Filmeken látható autós üldözés után fogtak el állatvédők egy olasz kutyacsempész bandát. A bűnözők több mint 40, részben Magyarországról származó kölyökkutyát akartak illegálisan Olaszországba szállítani.

Kotyogós kávéfőzőbe tették a kávékirály hamvait

Egy óriási kávéfőzőben helyezték örök nyugalomra Renato Bialetti, az olasz kávémogul, az egész Olaszországban ismert és használt Bialetti-kávéfőző feltalálójának hamvait.

Négy éve rabolta el édesanyja a kis Ildikót apukájától

Szeptemberben már járt nálunk az a kétségbeesett édesapa, Andrea Tonello és ügyvédje, akitől már lassan 4 éve elvitte édesanyja kislányát, azóta is minden erejével azon van, hogy újra láthassa. Az ügy azóta több fordulatot is vett, az édesanya irreális elvárásokkal állt elő és nem hajlandó biztosítani a kis Ildikó láthatását az édesapa számára. Az ügyben, tegnap Olaszországban is zajlott egy tárgyalás, ahol a láthatásról döntött a bíróság. A legfrissebb eredményekről most Győrbiró Dorottyát, Andra ügyvédjét kérdeztük, a vonalban pedig itt volt velünk Andrea Tonello!

Ez a katolikus pap megvédte a pedofilokat egy olasz tévéműsorban

Az olasz lelkész szerint a figyelemre vágyó fiatalok tehetnek a gyermekmolesztálásról. A katolikus egyház azonnal felfüggesztette a nyilatkozat után.

Késésben volt a repülőtérről, bombával fenyegetett

A legtöbben ha késésben vannak fognak egy taxit, aztán reménykednek, hogy még időben odaérnek, és feljutnak a gépre. Egy olasz férfi úgy döntött, inkább az indulást fogja késleltetni, méghozzá úgy, hogy bombariadót csinál a reptéren. Nem kellett volna.

Brutális jégeső Nápolyban


szerző:
2015.09.06. 18:35
Brutális jégeső Nápolyban

Brutális jégeső esett Olaszország déli részén. Nápoly környékén teniszlabda nagyságú jégdarabok hullottak az égből. Nagyon sok autó megrongálódott. Az ítéletidőről többen is készítettek amatőr felvételeket. Most ezeket is megmutatjuk!
 

Magyarok segítettek a kolostor feltárásában

Egy kolostorban és a hozzá tartozó középkori temetőben folynak most ásatások, és az olasz kutatók kifejezetten azt kérték, hogy magyar kollégáik segítsenek a maradványok elemzésében.

6 nap alatt 10 ezer menekült érkezett

Megállíthatatlannak tűnik a menekülthullám a Földközi-tengeren. Az elmúlt 24 óra alatt 600, hat nap alatt pedig összesen 10 ezer ember érkezett Olaszországba. Többségük észak-afrikai, szíriai vagy iraki menekült, akik Európában szeretnének új életet kezdeni. Számuk az egyre kedvezőbb időjárás miatt várhatóan még tovább emelkedik, ellátásuk az olasz kormánynak egyre nagyobb gondot jelent.

Csak kölyökkutyáknak!


szerző:
2015.01.25. 18:45
Csak kölyökkutyáknak!

Olaszországban kifejezetten kölyökkutyák és gazdáik tanítására nyitott központot egy asszony. Azt mondja: az első hónapok a legfontosabbak az eb életében. Ha akkor megfelelő képzést kap, és jó tapasztalatokra tesz szert, akkor a viselkedésével felnőtt korában sem lesz gond.

Sorsukra hagyták a menekülteket


szerző:
2015.01.03. 18:25
Sorsukra hagyták a menekülteket

Menekültekkel teli hajó érte el Olaszország partjait. Néhány napon belül már ez volt a második hajó, amit utasokkal együtt sorsukra hagytak az embercsempészek. A vezető nélküli teherszállítón 450 embert, köztük több tucat gyereket találtak az olasz hatóságok.


 

Csaknem félezer embert mentettek ki

Tűz ütött ki egy olasz kompon, nem messze a görög partoktól. Csaknem 500-an voltak a fedélzeten, köztük gyerekek. A mentőakció órák óta tart hadi- és kereskedelmi hajók, repülők, helikopterek bevetésével. Eközben tűzoltó hajókról oltják a lángokat. Nem tudni, mennyi sérült van.

A legfinomabb sütik a börtönben készülnek

Olaszország legnépszerűbb finomságai egy padovai fegyházból kerülnek ki. A súlyos bűncselekményekért elitélt foglyok remek süteményeket, tortákat, krémeseket készítenek. Hatalmas a kereslet csemegéikre, amelyekkel díjakat is nyernek.

11 milliót érő papagájokat akartak csempészni

11 millió forintot érő papagáj-szállítmányt foglaltak le a rendőrök a kiszombori határátkelőnél. Egy bolgár férfi akarta az afrikai madarakat Olaszországba szállítani. A több mint 100 állatot a Szegedi Vadaspark karantén házába szállították, jelenleg azt vizsgálják, hogy van-e köztük fertőzött példány.


 

Katasztrófa Genovában


szerző:
2014.10.11. 18:20
Katasztrófa Genovában

Napok óta tartó, brutális esőzés sújtja az északnyugat-olaszországi várost és környékét. Előbb vízáradat, majd szó szerint sártenger öntötte el a 600 ezer lakosú várost, aminek több része háborús övezetekre emlékeztet.
 

Előzetes: Fél Hollywoodot Velencébe várják

Most köt házasságot George Clooney és 36 éves, libanoni származású kedvese, Amal Alamuddin. Az esküvőn biztosan ott lesz Cindy Crawford,  Matt Damon, Emily Blunt, Brad Pitt, Angelina Jolie és Bono.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való