KERESÉS search-close

Nemzetgazdasági Minisztérium

33 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Nemzetgazdasági Minisztérium"

Két évnyi fizetést is kaphattak

Két évi fizetést is hazavihettek pluszban a Nemzetgazdasági Minisztérium dolgozói közül azok, akik részt vettek az uniós pénzek lehívásában - ezt a 24-hu írta meg. Egy kormányhatározat alapján majdnem 8 milliárd forintot fizetett ki a Varga Mihály vezette tárca. Összesen négy minisztérium dolgozói kaptak plusz pénzt a választás előtt.

Vendégmunkások 70 országból

Több mint 70 ország állampolgárai kaptak már munkavállalási engedélyt idén Magyarországon – a Nemzetgazdasági Minisztérium közlése szerint. Hogy pontosan mely országokból, azt nem árulták el. Csütörtökön a Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, felbosszantotta a Garancsi István érdekeltségébe tartozó Market Zrt. igazgatójának nyilatkozata, amely szerint néhány éven belül kínai, vietnámi és pakisztáni vendégmunkásokra lehet szüksége az építőiparnak a munkaerőhiány miatt. Lázár János szerint az üres álláshelyekre elég szakmunkás található a Kárpát-medencében.

Hiába várják a támogatást

Még egy forintot se láttak a beígért támogatásból a Vállalkozz itthon, fiatal! nevű kormányprogram résztvevői - a 444 szerint. Többen pedig hónapok óta fizetik a járulékokat a pályázat miatt létrehozott cégek után. Másfél éve a nemzetgazdasági miniszter jelentette be, hogy akár 3 millió forint is kaphatnak a kezdeti költségeikhez. Az LMP szerint a kormány átverte a fiatalokat. A Nemzetgazdasági Minisztérium hétfőre ígért választ a kérdéseinkre.

VOSZ: Bosszút akarnak állni

Bosszút akarnak állni a multikon a vasárnapi boltzár kudarcáért, ezért akarják újabb és újabb sarcokkal tönkretenni a kereskedelmi cégeket, ezt gondolja a Vállalkozók Országos Szövetsége a Nemzetgazdasági Minisztérium áruházakat érintő javaslatcsomagjáról. A szervezet főtitkára szerint a vesztesek megint a kis- és középvállalkozások lesznek, amik tönkremennek az újabb terhek miatt, és munkahelyek szűnnek majd meg. A miniszterelnök szerint nem arról van szó, hogy megsarcolják az áruházláncokat. A nemzetgazdasági miniszter azt ígérte, figyelembe veszik majd a szakmai szervezetek javaslatait.

Pénzt kérnek az információért

Pénzt kér a Nemzetgazdasági Minisztérium azért, hogy Híradónknak elárulja, hová és kivel utazott külföldre közpénzen nemzetgazdasági miniszterként Matolcsy György. Az adatokat azután kértük ki, hogy megtudtuk: Matolcsy Györgyöt jegybankelnökként barátnője, Vajda Zita kísérte el a legtöbbször külföldi útjain. Az átláthatóságért küzdő Transparency Internationalnél azt mondják, semmiképpen nem nevezhető jó államnak az, amelyik pénzt kér egy alapvető jog érvényesítéséért.

Reklámozzák a kötvényeket

Bár Lázár János bejelentette, hogy még idén kivezethetik a letelepedési kötvényt, egy orosz nyelvű novemberi újságban még mindig intenzíven reklámozza a konstrukciót az egyik közvetítő cég. A társaságnál Híradónknak azt mondták, őket egyelőre nem értesítették a kötvények megszűnéséről. Kerestük a Kormányzati Tájékoztatási Központot, hogy valóban véget vetnek-e a programnak. Azt közölték: a kormány még nem tárgyalta a Nemzetgazdasági Minisztérium erre vonatkozó jelentését.

Járulékcsökkenés lehet jövőre

Már jövőre elkezdődhet és többéves lesz a járulékcsökkentés - ezt közölte Híradónkkal a Nemzetgazdasági Minisztérium, miután a legnagyobb szakszervezeti tömörülés 10,5 százalékos minimálbér-emelést követel a munkaerőhiány miatt. Úgy tudjuk, a kormány éppen most tárgyal a részletekről. Magyarországon már 17 százalékkal több cégnek okoznak problémát a betöltetlen álláshelyekkel, mint a világban átlagosan - egy nemzetközi munka-szervező cég friss felmérése szerint.

Matolcsy már 2010-ben is ott volt

Matolcsy György már 2010-ben részt vett jelenlegi barátnője, Vajda Zita diplomaosztóján - erről fotó jelent meg a Népszabadság utolsó számában. Vajda Zitát a diplomaosztó előtt két nappal vették fel a Matolcsy György vezette Nemzetgazdasági Minisztériumba. A jegybank elnöke nem reagált arra a kérdésünkre, volt-e bármilyen szerepe abban, hogy a nőt felvették az általa vezetett tárcához. Az LMP szerint Matolcsy Györgynek le kellene mondania.

 

Kiemeltté nyilvánítják Mészáros beruházását?

A Nemzetgazdasági Minisztérium javaslatára kiemelt beruházássá nyilváníthatja a kormány annak a búzafeldolgozónak az építését, amelyen Mészáros Lőrinc egyik cége dolgozik - értesült a napi.hu. Az Együtt azt állítja: Mészáros Lőrinccel kivételez a kormány, ezért segítik ezt a beruházást is. A Nemzetgazdasági Minisztérium úgy reagált: nem a fideszes felcsúti polgármester, hanem a beruházástól várt 750 munkahely miatt döntöttek úgy, hogy támogatják az építkezést.

Egekben az albérletekárak


szerző:
2016.08.29. 18:35
Egekben az albérletekárak

Egy anyuka fél éve hiába keres lakást Budapesten kisfiával, azt mondja, reménytelen. 100.000 forint alatt kis lakást sem lehet találni, amit egy keresetből nagyon nehéz kifizetni. Az ingatlan elemzők szerint szűk a piac és óriási a kereslet. Itthon az emberek fizetésük felét lakhatásra költik. Az LMP bérlakás-programot sürget, a Nemzetgazdasági Minisztérium azt írta, hogy januártól tovább bővítik a támogatási rendszert.

Nincs könyv, jegyzetekből tanítanak majd

Interneten elérhető jegyzetekből tanítják majd a szakgimnáziumokban az új, összevont természettudományos tárgyat. A tankönyv ugyanis a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint nem készült el. A Nemzetgazdasági Minisztérium szerint a tananyag kinyomtatható, és a tanárok tudása elég ahhoz, hogy felkészüljenek az órákra.

Attól félnek, elveszi a vagyonukat az állam

Milliárdos vagyon kerülhet az államhoz az alapítványi szakiskolákból - ezt mondja az Alapítványi és Magániskolák Egyesületének elnöke. Szerinte ezzel tönkreteszik azokat az alapítványi iskolákat, amelyekbe pont az államinál színvonalasabb képzés miatt iratkoznak a diákok. A HVG írt először arról, hogy az alapítványi szakiskolák műhelyeit, felszereléseit ezentúl az állam is használhatja. A Nemzetgazdasági Minisztérium szerint a cél a színvonal emelése.

Nem létező rendelőket támogathattak

Tizenegy uniós támogatást elnyert fogászatról derítette ki a Magyar Nemzet, hogy nem is látnak el betegeket. 2013-ban 300 millió forinthoz juthattak az érintett cégek. Mindnek ugyanaz a tulajdonosa. Az ügyet vizsgáló Nemzetgazdasági Minisztérium Híradónkkal írásban közölte: ha a cégek nem tudják bizonyítani, hogy megfelelnek a támogatási szerződés feltételeinek, a kifizetett milliókat vissza kell fizetniük.

27 milliárdból költözik a várba az NGM

Csaknem 27 milliárd forintot különítettek el a Nemzetgazdasági Minisztérium várba költöztetésére a jövő évi költségvetés tervezetében - erről a 444.hu írt először. Pedig alig 2 éve, hogy felújítási munkákat végeztek az egykori pénzügyminisztériumi épületen, a Mátyás-templom mellett. A nemzetgazdasági miniszter Híradónknak azt mondta, van még rajta mit javítani. A budavári palotanegyedben ma letette a lovarda alapkövét is a kormány, ezzel szerintük fél évszázad legnagyobb, több mint 100 milliárdos műemléki felújítása kezdődött el. Az LMP-nél azt mondják, mától kiskirályság épül a Budai Várban.

 

Hiába olcsóbb az olaj, drágulhat a tankolás

Már szeptembertől megtörténhet, hogy hiába csökken a kőolaj világpiaci ára, Magyarországon drágulhat a tankolás. A Nemzetgazdasági Minisztérium kedden jelentette be, hogy ha a kőolaj hordónkénti ára egy szint alá esik, a gázolaj jövedéki adója literenként 10, a benziné 5 forinttal nőne. Ez egy-egy tankolásnál akár 500 forint pluszkiadást is jelenthet az autósoknak.

150 százalék a vezetőknek, 2,5 százalék a dolgozóknak

A lehetséges maximumra, havi ötmillió forintra emelték januártól a MÁV vezérigazgatójának fizetését - ez derül ki a Nemzeti Gazdasági Minisztérium tájékoztatásából. Míg Dávid Ilona két és félszer keres többet idén, mint tavaly, addig a MÁV-nál akár sztrájk is lehet, mert a dolgozóknak mindössze 2 és fél százalékos emelést ajánlottak.

8 általánossal segítenek továbbtanulni

Nyolc általános iskolai végzettségű roma képviselő is van azok között, akikkel havi 250 ezer forintért szerződött a Nemzetgazdasági Minisztérium. A mentorok feladata, hogy segítsenek a romáknak a továbbtanulásban.

Önálló adóügyi államtitkárság jön létre

Adóügyi államtitkárság jön létre a Nemzetgazdasági Minisztériumban, amelyet Tállai András miniszter-helyettesként felügyel majd. A tárca közleménye szerint ez egyelőre még nem jelenti azt, hogy megszűnik az adóhatóság önállósága, mert szervezeti átalakításról még nem döntött a kormány.

Késik a hátrányos helyzetű tanulók ösztöndíja

A Nemzetgazdasági Minisztériumnál azt állítják: a hiányos dokumentációk miatt nem, vagy csak késve tudnak fizetni.

„Szegénykórházzal” tiltakoznak egy héten át

Elavult kórházi eszközökkel berendezett sátort állított fel a több szervezetet is magába foglaló Őszintén az Egészségügyért Akciócsoport a Nemzetgazdasági Minisztérium épületénél. Azt szeretnék megmutatni, milyen nehéz körülménynek között, és milyen kevés pénzért kell dolgozniuk nap mint nap az ápolóknak, orvosoknak.

Lefoglalták előlük a Kossuth teret

Közkórház alakul a város közepén. Jövő héttől állandó orvosi és ápolói ügyelettel tiltakoznak helyzetük miatt egészségügyi dolgozók a Nemzetgazdasági Minisztérium előtt. Ők azok, akik korábban fekete ruhában demonstrálták. A Kossuth téren tüntettek volna, de azt a szakmai kamara már lefoglalta. Ők pedig nem akarnak közösködni.

SZÉP-Kártya: kitilthatják a gyorséttermekből

Ne lehessen SZÉP-Kártyával gyorséttermekben, büfékben fizetni. Ezt a lehetőséget is vizsgálja a Nemzetgazdasági Minisztérium. Az indok: inkább a hazai turizmust támogassák a SZÉP-Kártyával. Tavaly csaknem egymilliárd forintot nem tudtak elkölteni a családok. Az RTL Híradónak nyilatkozó szakértő szerint félő, hogy a korlátozás miatt még több pénz marad a kártyákon, és épp az alacsonyabb jövedelműeket hozná hátrányba.

80 iskolában szűnik meg a gimnáziumi képzés

Fokozatosan megszűnik a gimnáziumi képzés az ország több mint 80 iskolájában. Az összes érintett intézmény vidéki. Ezeket a Nemzetgazdasági Minisztérium vesz át, mert a szakképzés lesz a meghatározó.

„Nem hatástanulmány, közvélemény-kutatás”

Közvélemény-kutatást rendelt a Nemzetgazdasági Minisztérium a vasárnapi zárva tartásról, még 2011-ben. Ezt állítja Glattfelder Béla, a tárca államtitkára, aki továbbra is kitart amellett: a tárcánál hatástanulmány nem készült a boltbezárás várható következményeiről.

„Nincs hatástanulmány, fejben számoltunk”

A Népszabadság szerint 50 milliárdos állami bevételkieséssel és 15 ezer fős elbocsátással számol az az elemzés, amely a vasárnapi zárva tartás hatásairól készült a Nemzetgazdasági Minisztériumban még 2011-ben. A tanulmányt a napilap szerezte meg, annak főbb megállapításait pénteken ismertette. A tárca államtitkára tagadja, hogy rendeltek volna hatástanulmányt. Glattfelder Béla államtitkár ugyanakkor az RTL Híradónak elismerte, hogy a tárcánál számításokat végeztek az elképzelés hatásairól, de azt mondja, csak fejben.

Államtitkárok több százezres másodállásban

Csaknem egymillió forintos fizetésük mellé további százezreket keres a Nemzetgazdasági Minisztérium több államtitkára. Ez derült ki egy szocialista képviselő írásbeli kérdésére adott válaszból.

Nem értik a liftszerelők az államosítást

Értetlenül állnak a liftszerelők és az ellenőrzést végző szakemberek a nemzetgazdasági minisztérium keddi bejelentése előtt. A tárca államtitkára az RTL Híradónak azt mondta, hogy a felvonók ellenőrzését és karbantartását a jövőben profitorientált cégek helyett állami vállalkozásoknak kell csinálniuk - ez is része lenne a rezsicsökkentésnek.

Pontosítja a törvény szövegét az NGM

A Nemzetgazdasági Minisztérium szerint egyértelmű, hogy nem lesz visszamenőleges hatálya a magán-nyugdíjpénztárak átalakításáról szóló törvénynek, de azt ígérik, módosítanak majd a törvény szövegén, hogy másnak is egyértelmű legyen. Így a megmaradt négy pénztárnak fél éve lesz arra, hogy 70 százalék fölé növelje a fizető tagok arányát.


 

Nem tudni, mi lesz a megcsúszott hitelesekkel

A Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára sem tudta megmondani, hogy mi lesz a legkilátástalanabb helyzetbe került 110 ezer családdal, miután piaci árfolyamon forintosítják az ő hiteleiket is.
 

100 milliárdos kiesés az áfavisszatérítési ügy miatt

Elmarasztalta Magyarországot az Európai Bíróság az áfavisszatérítési ügyben.

Könnyebben el lehetne bocsájtani


szerző:
2011.07.22. 17:57
Könnyebben el lehetne bocsájtani

Megszűnhet a kisgyerekes szülők és a nyugdíj előtt állók védettsége.

Önmérsékletet kér az IMF-től Magyarország

A Nemzetközi Valutaalap részéről „némi szerénységet” kér pénteki közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való