KERESÉS search-close

Mount Everest

73 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Mount Everest"

Forgalmi dugó alakult ki a világ legmagasabb pontján

Valóságos forgalmi dugó alakult ki a világ legmagasabb pontján: szinte mozdulni sem lehet a csúcs felé vezető úton, annyian szeretnék meghódítani a Mount Everestet. A zsúfoltság miatt most többen haltak meg, mint a szél vagy a hideg következtében.

Sorban állás a Mount Everesten

Csúcsforgalom és dugó a világ tetején. Sorba álltak a hegymászók, hogy feljussanak a Föld legmagasabb hegyére, annyian indultak el meghódítani a Mount Everestet. A megdöbbentő helyzetről felvétel is készült. A veszélyes várakozásban többen meghaltak. Olyan sokan vesztették életüket a hegyen, mint tavaly egész évben.

Klein Dávid ismét a csúcsra tör?

Négy évvel ezelőtt a hegymászó elmesélte a Fókusznak legújabb tervét: mínusz 30 fokban, majdnem 9 km-es magasságban, oxigénpalack nélkül szerette volna meghódítani az Everestet. Akkor még mindössze 200-an voltak, akik így nézhettek le a Himalája csúcsáról.

Ő a világ egyik leghíresebb hegymászója

8848 méter. A Mount Everest, a Föld legmagasabb hegycsúcsa. Idén lesz 40 éve, hogy a világon először oxigénpalack nélkül mászták meg. Két férfi jutott fel először a csúcsra. Ő volt az egyik, Peter Habeler.

Üdvrivalgás fogadta Kleinéket

Hatalmas üdvrivalgás és taps fogadta Klein Dávidot és Suhajda Szilárdot a budapesti repülőtéren. Családtagok, rajongók és sporttársak várták a Magyar Everest Expedíció két hegymászóját, akik csütörtökön érkeztek haza Nepálból. Két hónapja indultak útnak, hogy első magyarként oxigénpalack nélkül másszanak 8848 méteres magasságba. Bár a rekord betegség és az időjárás miatt nem sikerült, a hegymászást nem hagyják abba.

 

Így él Erőss Zsolt családja – 4 évvel a tragédia után

Erőss Zsolt, aki talán a leghíresebb magyar hegymászó volt, az Everesten vesztette életét, 4 évvel ezelőtt. Özvegye, Hilda, aki szintén hegymászó, két kisgyerekkel maradt egyedül. Megkerestük, hogy megértsük, mi hajtja újra és újra a kockázatos utakra a hegymászókat. 

Nagyon csalódott Klein Dávid

Már elhagyta az alaptábort és Katmanduban készülődik a hazatérésre Klein Dávid. Várhatóan jövő héten érkezik a Mount Everest-expedíció Budapestre. Klein csalódottan tért vissza a csúcsról, amelyet immár kilencedszerre sem sikerült meghódítania. 8100 méteren adta fel az erős szél miatt.

 

Ez volt a kilencedik kísérlete Klein Dávidnak

Megviselten, kimerülten és csalódottan érkezett vissza Klein Dávid a csúcstámadásról. A Fókusz stábja ott volt a Mount Everest alaptáborában, amikor találkozott menedzserével, Stefanoval mászótársával, Szilárddal és alaptábor vezetőjével, Edinávan. Ez volt a kilencedik kísérlete Dávidnak a világ legmagasabb csúcsára az elmúlt másfél évtizedben, hogy ő lehessen az első magyar, aki oxigén nélkül ott áll 8848 méter magasan. Az erős szél miatt ez ismét meghiúsult.

Klein Dávid jól van, de nagyon csalódott

Klein Dávid már biztonságban van. A magyar hegymászónak szombat reggel sikerült a 6500 méter magasan lévő kettes táborból leereszkednie az Everest alaptáborába.

Véget ért a Magyar Everest Expedíció

Az életét kockáztatta volna Klein Dávid, ha folytatja a csúcstámadást a Mount Everesten. A magyar hegymászó és a vele tartó két serpa 8115 méteren fordult vissza a rossz időjárás miatt. Ezzel a Magyar Everest Expedíció véget ért. Klein Dávid a magyarok közül elsőként akart oxigénpalack nélkül feljutni a világ legmagasabb pontjára.

Suhajda Szilárd feladta az Everest megmászását

Rosszulléte miatt kénytelen volt feladni Suhajda Szilárd a Mount Everest megmászását. A hegymászó könnyeivel küszködve beszélt arról, hogy milyen egészségügyi problémák hátráltatták és miért döntött a visszalépés mellett. Klein Dávid közben továbbra is halad a csúcs felé, két serpa is figyeli útját. A tervek szerint május huszonhatodikán a reggeli órákban ér fel a 8848 méteres csúcsra.

RENDKÍVÜLI: Suhajda Szilárdnak fel kellett adnia

Drámai pillanatokat kellett megélniük a magyar hegymászóknak magyar idő szerint szerda délelőtt. Suhajda Szilárd éjszaka rosszul lett és fel kellett hagyni a csúcstámadással. Néhány órája megtörten ért vissza az Everest alaptáborába. Drámai pillanatokat rögzített a Fókusz kamerája. Klein Dávid jelenleg a 3-as táborban van 7200 méter magason és holnap elindul a halál zóna felé! A tervek szerint péntek hajnalban vagy reggel ér fel oxigénpalack nélkül a világ tetejére.

"Szeretlek titeket, majd jövünk." Ezzel az egyszerű, de annál torokszorítóbb üzenettel búcsúzott családjától Suhajda Szilárd, aki Klein Dáviddal itthoni idő szerint kedd éjjel elindult, hogy első magyarként, oxigénpalack nélkül felmásszon a Föld legmagasabb pontjára. Dörmer Csaba és Újházi Iván kollégánk ott voltak az 5300 méteres alaptáborban, amikor a két hegymászó elindult fölfelé a hold fényében. Ahova mennek, ott egy rossz lépés, vagy döntés az életükbe kerülhet.

Mount Everest Expedíció! Ács Zoltán mesélt a hegymászás veszélyeiről!

Suhajda Szilárd és Klein Dávid az első magyarok, akik oxigénpalack segítsége nélkül indultak neki a Mount Everestnek! Ács Zoltán hegymászó mesélt a feladat nehézségeiről és a hegymászás kalandjairól!

Feljutott egy román hegymászó a Mount Everestre

Feljutott egy román hegymászó, a 8848 méter magas Mount Everestre. Horia Colibasanu az első román, aki oxigénpalack és serpák segítsége nélkül jutott fel a világ legmagasabb pontjára. A csúcsra mászás 12 órán át tartott. Klein Dávid és Suhajda Szilárd éppen a hegy másik, déli oldalán várják a jobb időt, vagy ahogy ők mondják ablakot, hogy ők lehessenek az első magyarok, akik ugyancsak meghódítják az Everestet.

Készen állnak a csúcstámadásra

Csak a megfelelő időjárásra várnak. Klein Dávid és Suhajda Szilárd készen áll arra, hogy megmássza a Mount Everest-et. Hetek óta készülnek több ezer méteres magasságban, hogy a magyar hegymászás történetében először elérjék a 8848 méteres csúcsot oxigénpalack nélkül.

Lezuhant a legjobb hegymászó


szerző:
2017.04.30. 18:27
Lezuhant a legjobb hegymászó

Meghalt a világ legjobb hegymászójának tartott Ueli Steck. A svájci férfi a Mount Everest mellett lévő  Nuptse hegynél kicsúszott és több száz métert zuhant. A lendületes mászóstílusa miatt csak Svájci Gépnek becézett 40 éves sportoló holttestét már megtalálták és lehozták a mentőalakulatok. Steck kétszer is megnyerte a hegymászás legelőkelőbb díját, és több gyorsasági rekordot tart. Tavalyelőtt mindössze két hónap alatt megmászta az Alpok valamennyi, négyezer méternél magasabb csúcsát. 

Klein Dávid és Suhajda Szilárd már 7000 méteren vannak

Egy hónappal ezelőtt indult el Klein Dávid és Suhajda Szilárd a Magyar Everest Expedícióval a világ legmagasabb pontjára. A két magyar hegymászó jól van. Olyannyira, hogy már túl is teljesítették az eredeti célt. Mármint a felfelé haladás ütemében. A hegymászók közül elsőként aludtak ilyen rövid idő után 7000 méteren. Ha ilyen jól haladnak, akkor május közepén meg is próbálhatják a csúcstámadást. Magyar hegymászó a Mount Everest tetején oxigénpalack nélkül még soha nem járt. Nagyon szorítunk nekik, hogy ezúttal sikerüljön a nagy cél.

SZÁRAZ DÉNES: Meghatódott, amikor meglátta az Everestet

A színész azt mondja, megható és felemelő látvány volt megpillantani a világ legmagasabb hegyét. Elismeri, hogy óriási teljesítmény oxigénpalack nélkül megmászni az Everestet, de szerinte a palackkal mászók is megérdemlik a tiszteletet.

Story Extra 2017-04-21


szerző:
2017.04.21. 16:55
Van, amiből nem lehet kinőni!

Lilu a Mount Everesten átélt kalandjai után az Egyesült Államokban piheni ki az izgalmakat. Az elsődleges célok között szerepelt Disneyland meglátogatása, ami láthatóan igazi gyermekké varázsolta a műsorvezetőt.

2017. április 12. - Ez a negyedik teljes napunk az Everest lábánál

Suhajda Szilárd naplója: Éjszaka rájöttem, hogy a lapockám alatt bőröndméretű sziklatömb türemkedik ki a jégpadlóból. A vékony polifoam és szivacsmatrac aligha véd a kényelmetlenségtől – a kísérletezés és leleményesség az alaptábori és expedíciós lét fontos képességei. Egy ilyen kaland – bár igaz, hogy hegymászó szakmai szempontból is rengeteg tapasztalatot ad -, de az embert kiváltképp teszi ezermesterré, túlélővé, szakáccsá, gyógyszerésszé, kőművessé, csatornaszerelővé, jégszobrásszá, és még hosszasan lehetne sorolni a legkülönfélébb lelemények cifra sorát!

2017. április 11. - Rohamléptekkel esik a hőmérséklet

Suhajda Szilárd naplója: minden reggelünk hasonlóképp indul. Nyolc óra körül a Nap sugarai elérik táborunk sátrait. A ponyvákra fagyott pára elkezd hálószobánkba csöpögni, változnak a fények, megelevenednek a gleccser kisebb-nagyobb olvadékpatakjai, az alaptábor szorgos madarai is dalra fakadnak és mindezen idilli hangulatot máris keresztülharsogja a menetrendszerűen érkező helikopterek őrült zúgása. Az egyik helipad közvetlen szomszédságunkban van, így garantált az ébredés!

 

2017. április 10. - Sziklalapokon kell a sátrakat felállítaniuk

Klein Dávid naplójából: Ma folytatjuk az alaptábor kiépítésének lassú és nehéz munkáját. Ne feledjétek: egy jégesés tövében, szétterülő, hullámzó gleccserfelszínen – azaz jégtornyok között felgyűlt sziklalapokon – kell elhelyeznünk a sátrainkat, kialakítani az áramellátást (azaz napelemeket, akkumulátorokat, áramátalakítókat telepíteni és kábelezni), antennát emelni, hordókból, ládákból „bútort” varázsolni a különféle sátrakba és persze széthordani fajta és funkció szerint a rengeteg élelmet és felszerelést.

2017. április 9.  - Serpák nélkül mostoha lenne az élet odafent

Klein Dávis beszámolója: Ma először ébredünk mi hárman az alaptáborunkban, hisz tegnap délben elköszöntünk Mohai Balázs barátunktól… Rajtunk kívül itt vannak persze nepáli – jórészt serpa – barátaink, akik nélkül igencsak mostoha lenne az életünk idefent.

GESZTI PÉTER:  „Nagyon kell vigyázni a természetre”

Nem volt könnyű, de megérte – ezt mondta az alaptábor elérése után Geszti Péter. Az énekes-dalszerző arra bíztat mindenkit, hogy jöjjön el ide, a túra teljesítéséhez ugyanis nincs szükség különleges fizikumra, csak egy jó edzettségi szintre, és ami a legfontosabb, nagyon kell hozzá a lélek.

A trekking csapat kalandja véget ért, de Klein Dávidéknak még csak most jön a java!

Végre megérkeztek az exkluzív felvételek a világ legmagasabb hegyének alaptáborából, ahova 8 napos, kőkemény túra után jutottak fel Klein Dávid és Suhajda Szilárd sztár kísérői. Folyamatosan követtük a csapatot az úton, így ott voltunk azokkal, akik elérték az 5344 méteres magasságot. Mert nem mindenki bírta végig.

 OXIGÉNMÉRÉS: furcsa módszert javasoltak a hegymászóknak az ödéma elkerülésére

Az Everest Expedíció sikerét leginkább a  hegyi betegségek veszélyeztetik. A betegségnek két veszélyes szövődménye a tüdő- és agyi ödéma, amikor a két szerv bevizesedik és akár bele is halhat a hegymászó. A két szövődmény ellen is vannak meglepő tanácsok a hegyi étteremben.    

Fókusz 2017-04-07


szerző:
2017.04.07. 17:25
SZÁRAZ DÉNES: Már 4410 méteren jár az expedíció

Az Everest Expedíció csapatából Száraz Dénes nemcsak az Everest alaptábort célozta meg, hanem a 6189 méter magas Island Peak(Imja Tse) csúcsát is. Az eredeti tervek szerint vele tart Mohai Balázs fotós is.

ÁLDÁS: szerencsehozó sálat kaptak az Everest Expedíció tagjai

Az Everest Expedíció sztárcsapata már elérte a 4000 méter feletti magasságot. A kietlen vidéken Geszti Péter szerint már küzdenek a heggyel. A csapat célja elérése érdekében a láma elé járult, aki a púdzsa (púja) szertartás keretében áldását adta a csapatra egy színes, szerencsét hozó sállal.

SZERZETESFOCI NEPÁLBAN: Óriási volt!

3380 méteren focizni nem semmi, főleg szerzetesekkel! A nem mindennapi élményt az Everest Expedíció csapata élhette át Tengboche-ban. A magaslati mérkőzésről Geszti Péter küldött egy rövid tudósítást a Fókusz szerkesztőségének, amiből az is kiderül, hogy a nepáli szerzetesek szerint melyik a legfontosabb magyar szó. 

Everest Expedíció: kíméletlenül elbánik a csapattal a magashegyi betegség?

Nemcsak a magashegyi betegség, de a nomád körülmények is megnehezítik a Magyar Everest Expedíció tagjainak mindennapjait. A Fókusz riportere, Jász Zoltán is már 4410 méter magasan jár, ahol egy fél csillagos szállodának nevezett helyen húzták meg magukat éjszakára, ahol olyan hideg van, hogy még a függöny is odafagyott az ablakhoz.  

Fókusz 2017-04-05


szerző:
2017.04.05. 17:25

Fókusz 2017-04-04


szerző:
2017.04.04. 17:25
GESZTI PÉTER: 4000 méteren az ember magáról tanul a legtöbbet

Nehéz elképzelni mit élnek át közel a négyezer méteres magassághoz a magyar everest expedíciót kísérő kalandvágyó hírességek. Geszti Péter szavakba öntötte az érzéseit.

Fókusz 2017-03-30


szerző:
2017.03.30. 17:25
Sztárparádé a Mount Everesten

Klein Dávidékat és a túrára induló hírességeket az elmúlt hetekben elkísérte Fókusz stábja a felkészülésükre, így természetesen az indulásnál is jelen voltunk.

Fókusz 2017-03-28


szerző:
2017.03.28. 17:25
Elindult a Magyar Everest Expedíció

Klein Dávid és Suhajda Szilárd célja, hogy oxigénpalack nélkül másszák meg a Föld legmagasabb hegycsúcsát, a Mount Everestet. Az útra ismert emberek is elkísérik őket: Lilu, Geszti Péter, Száraz Dénes és Badár Sándor is felgyalogol az 5300 méter magasságban található alaptáborba, ahogy Jász Zoltán kollégánk is. Dávid és Szilárd csúcstámadása májusban kezdődhet. A Fókusz rendszeresen beszámol az eseményekről és szurkolunk az expedíció résztvevőinek.

Már bepakoltak a Magyar Everest Expedícióra

Az első magyar hegymászók lehetnek, akik oxigénpalack nélkül feljutnak a világ tetejére. Az angol tanár Suhajda Szilárd Békéscsabáról és a filozófus Klein Dávid Budapestről jövő héten indul a két hónaposra tervezett expedícióra. Dávid már sokszor udvarolt a Mount Everestnek, csak százötven méter választotta el a csúcstól, reméljük, most Szilárddal együtt meg tudják hódítani a világ legmagasabb hegyét.

Celebek a Mount Everesten!


szerző:
2017.03.13. 18:00
Celebek a Mount Everesten!

A legsikeresebb magyar hegymászó, Klein Dávid különleges csapatot verbuvált: humorista, zenész és autóversenyző is vele tart majd a Himalájára.

Klein Dávid és Suhajda Szilárd történelmi csúcstámadásra készülnek

Ketten vannak, és egy célért küzdenek. Bíznak önmagukban és egymásban. Arra készülnek, hogy feljutnak a világ tetejére úgy, ahogy még egyetlen magyarnak sem sikerült. Klein Dávid és Suhajda Szilárd néhány héten belül elindulnak Nepálba, hogy megvalósítsák régi álmukat. Hónapok óta készülnek az Everestre.

Fókusz Plusz 2017-03-11


szerző:
2017.03.11. 18:50

Irány az Everest!


szerző:
2017.03.10. 18:00
Irány az Everest!

Történelmi tettre készül Klein Dávid és Suhajda Szilárd: első magyarokként oxigénpalack nélkül próbálnak meg feljutni a Mount Everest 8850 méter magas csúcsára.

Profi hegymászók és sztárok indulnak a Mount Everest meghódítására

Ma délelőtt a káposztásmegyeri Jégpalota jegén mutatták be a Magyar Everest Expedíció résztvevőit. Klein Dávid és Suhajda Szilárd az RTL KLUB támogatásával március 28.-án indulnak Nepálba, hogy a magyar expedíciós hegymászás történetében először oxigénpalack nélkül jussanak fel a világ tetejére, 8850 méter magasra.

MOUNT EVEREST: A sztárok is készülnek az expedícióra

Ma délelőtt a káposztásmegyeri Jégpalota jegén mutatták be a Magyar Everest Expedíció résztvevőit. Klein Dávid és Suhajda Szilárd az RTL KLUB támogatásával március 28.-án indulnak Nepálba, hogy először a magyar expedíciós hegymászás történetében oxigénpalack nélkül jussanak fel a világ tetejére, 8850 méter magasra. Az alaptáborig, vagyis 5344 méteres magasságig Lilu, Badár Sándor, Geszti Péter és Száraz Dénes is a hegymászókkal tartanak. Lilu izgul, Badár Sándor kihívásnak érzi a feladatot, de az mindenkiben közös, hogy életük egyik legnagyobb kalandjának tartják a rájuk váró túrát.

Magyarok a világ tetején

A 20 éves RTL Klub bemutatja a Magyar Everest Expedíciót! Magyarok a világtetején - a Mount Everest a Föld legmagasabb hegye. 8848 méter magas, eddig 200-nál kevesebb hegymászónak sikerült oxigénpalack nélkül megmásznia.

 

Ügyvéd a csúcson: megmászta a Himaláját

Még a családja sem tudott róla, hogy mire készül. Az óbudai ügyvéd első magyarként ért fel a Himalája csúcsára azon az útvonalon, amely már sok hegymászón kifogott az elmúlt években. Neszmélyi Emil három éve határozta el, hogy meghódítja a Mount Everestet. Titokban készült, maratonfutással, El Caminoval,- nem akarta, hogy bárki is aggódjon érte. A világ tetején aztán kitűzte a magyar zászlót, és az ott készült videóját a Fókuszban mutatja meg először!

Fókusz 2016-06-07


szerző:
2016.06.07. 18:55

Sokkoló videó a lavináról


szerző:
2015.04.27. 18:20
Sokkoló videó a lavináról

Sokkoló videó és beszámolók a lavináról, amelyet a földrengés váltott ki a világ legmagasabb hegyénél. A Mount Everesten 18-an vesztették életüket több, mint 60-an megsebesültek, amikor a hó és jég a hegymászók alaptáborára zúdult. Ez az eddigi legtöbb halálos áldozattal járó katasztrófa a hegyen, ahol több száz hegymászó rekedt.

Magyarok is kinn rekedtek Nepálban


szerző:
2015.04.27. 18:15
Magyarok is kinn rekedtek Nepálban

Mozog a föld – az első pillanatokban még nevetve jegyezték meg a hegymászók, hogy egy földrengést élnek át a Mount Everest alaptáborában. Aztán hirtelen mindenki menekülni kezdett, amikor hatalmas sebességgel elindult feléjük a lavina. Hubai Antal riportja.

Földrengés testközelből: magyarok Nepálból

Mozog a föld – az első pillanatokban még nevetve jegyezték meg a hegymászók, hogy egy földrengést élnek át a Mount Everest alaptáborában. Aztán hirtelen mindenki menekülni kezdett, amikor hatalmas sebességgel elindult feléjük a lavina. Hubai Antal riportja.

Előzetes: Sokkoló videó a lavináról

Sokkoló videó és beszámolók a lavináról, amelyet a földrengés váltott ki a világ legmagasabb hegyénél. A Mount Everesten 18-an vesztették életüket több, mint 60-an megsebesültek. Ez az eddigi legtöbb halálos áldozattal járó katasztrófa a hegyen, ahol több száz hegymászó rekedt. Az egyik drámai felvételen az látszik, ahogy a lavina eltemeti a hegymászók táborát - a szemtanúk és a túlélők beszámolója este hatkor az RTL Híradóban.

Meghalt Sophia Bush volt barátja

A Tuti gimi sztárja 2014 elején szakított Dan Fredinburggal, aki a minap tragikus körülmények között hunyt el a Mount Everesten.

200 méteren múlt Klein Dávid álma

Még mindig nem sikerült az álom, pedig kevesebb, mint 200 méter hiányzott már csak. Klein Dávid idén feladta a Mount Everest megmászását. Továbbra sincs még magyar, aki oxigénpalack nélkül hódította volna meg a csúcsot.

Klein Dávid jövő héten újra próbálkozik

A hegymászó szombat hajnalban 250 méterrel a Mount Everest csúcsa előtt kénytelen volt visszafordulni. Dávid nyolcadszor próbál oxigénpalack nélkül feljutni a világ tetejére.

Fókusz Plusz 14-05-24


szerző:
2014.05.24. 20:00
Fókusz Plusz 14-05-24

Fókusz Plusz: Ahol mindig süt a nap! - Megrendítő történetek a Bátor Táborból, ahol a legsúlyosabb betegség ellenére is a mosoly a legfontosabb. Kelet Párizsa - Exkluzív útinapló Shanghaiból, mit találnak Amerikánál is vonzóbbnak Kínában az ott élő magyarok?

Fókusz 14-05-23


szerző:
2014.05.23. 19:30
Fókusz 14-05-23

Fókusz: Mi az igazság? - Az UFO zenekar frontembere lányokat segített szexmunkához! Zsolt két évet ült előzetesben, most kitálal! Történelmi pillanat - Klein Dávid elindult a Mount Everest tetejére, nyolcezerháromszáz méterről csak a Fókusznak üzent! Váratlan vendég - Vastag Csaba felkavarta a kedélyeket az Éjjel-Nappal Budapest szereplői között. A lányok azonnal rástartoltak!

Történelmi pillanat: Klein Dávid-interjú a magasban

Klein Dávid a csúcstámadás előtt 8300 méteren adott exkluzív telefoninterjút a Fókusznak. Soha ilyen magasan nem készítettünk még senkivel interjút. A Mount Everesten itt már 70 százalékkal ritkább a levegő és mínusz 20 fok környékén van, Dávid emiatt csak nehezen tudott beszélni.

Expedíció a világ tetejére

Riporterünk Klein Dávid oldalán vágott neki a Himalájának. Saját bőrén tapasztalta a magaslati betegségek tüneteit és erős maradt akkor is, amikor a Himalája történetének legnagyobb tragédiája után segítőik megkapták családtagjaik halálhírét.

Fókusz Plusz 14-04-26


szerző:
2014.04.26. 19:30
Fókusz Plusz 14-04-26

Fókusz Plusz: A legveszélyesebb küldetés - Emberfeletti próbatétel várt riporterünkre, aki egészen az alaptáborig kísérte Klein Dávidot. Hogyan érintette őket a lavina? Az anyja lehetne? - Erwint egyáltalán nem zavarja, hogy Renáta 27 évvel idősebb nála. Miért jó, ha a nő az öregebb?

Fókusz 14-04-18


szerző:
2014.04.18. 18:30
Fókusz 14-04-18

Fókusz: Gyilkos lavina - Klein Dávid sherpájának édesapja is odaveszett hajnalban, legalább 13-an haltak meg a Mount Everest oldalában. Kaliforniai álom - az Éjjel Nappal Budapestet Los Angelesben is imádják, az egyik fiú szerepet is kapott. Életmentők - Bár a tűzoltók tiltották, a hős rendőrök mégis felmentek a felsőbb emeletekre. Több halálos áldozat lehetett volna.

Hatalmas lavina sodorta el a hegymászókat

A legújabb információk szerint már tizenhárom halálos áldozata van a péntek reggeli lavinának. Ez volt a Mount Everest hegymászó történelmének legpusztítóbb, legtöbb emberéletet követelő lavinája.

Emberfeletti nehézségekkel küzdenek Klein Dávidék

Orrvérzés, szédülés, hányinger. Ezekkel a testi tünetekkel kell megbirkóznia a Mount Everest csúcsa felé tartó magyar csapatnak. Klein Dávid immáron nyolcadszor próbálkozik, hogy ő lehessen az első magyar 8850 méteren, oxigénpalack nélkül.

Klein Dávid újra a csúcsra tör


szerző:
2014.03.26. 17:00
Klein Dávid újra a csúcsra tör

Mínusz 30 fokban, majdnem 9 km-es magasságban, oxigénpalack nélkül. Eddig mindössze 200-an vannak, akik így nézhettek le a Himalája csúcsáról. Klein Dávid hétszer már megpróbálta, sikertelenül. De most nyolcadszor is elindul a világ tetejére.

Portré 12-02-12


szerző:
2012.02.13. 01:45
Portré 12-02-12

Portré: Klein Dávid hegymászó, filozófus és a maradék idejében könyvkiadással foglalkozik. Jótékonykodása sem hétköznapi, jurtát épít, hogy a segítségre szorulók otthont találjanak benne. Őt bárki megtalálhatja, bárki tábort verhet a kertjében, a csavargó, a vándor, a zsonglőr. A Portréban sokat mesél az Everestről, arról a nagy szerelemről, mely általában a hétköznapjait kitölti.

Élet a mobilon át


szerző:
2011.09.22. 18:41
Élet a mobilon át

Hogy mire jó egy mobil? A mai tizenévesek vagy még fiatalabbak számára mindenre, és még annál is többre.

Koszos maradt a Mount Everest


szerző:
2011.05.27. 10:27

Szörnyethalt a híres hegymászó


szerző:
2011.04.29. 19:11
Szörnyethalt a híres hegymászó

Erhard Loretan épp 52. születésnapján zuhant egy 200 méter mély szakadékba.

Hazaérkezett a magyar hegymászónő

Ugyan Anita az első magyar nő, aki meghódította a Mount Everestet.

5 tonna szemét a világ tetején


szerző:
2009.05.25. 15:57
5 tonna szemét a világ tetején

A többi között egy lezuhant helikopter darabjait is megtalálták a Mount Everesten.

Magyar nő a világ tetején


szerző:
2009.05.22. 12:14
Magyar nő a világ tetején

A sportoló csaknem két hónap alatt jutott fel a világ legmagasabb hegyének csúcsára.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való