KERESÉS search-close

Miskolc

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Miskolc"

Percekig fuldoklott, mégsem segített senki

Percekig fuldoklott mégsem segített senki – önkormányzati rendészek mentették meg egy hajléktalan életét Miskolcon. A férfi epilepsziás rohamot kapott és egy szökőkútba esett, a feje a víz alá merült. A közeli villamosmegállóban többen is várakoztak, de senki sem ment oda hozzá, csak az épp arra járó rendészek. A történteket egy térfigyelő kamera rögzítette.

Gázmérgezés tüneteivel szállítottak kórházba 7 kiránduló diákot

Gázmérgezés tüneteivel szállítottak kórházba a mentők hét gimnazistát Miskolcon. A fiatalok osztálykiránduláson voltak a barlangfürdőben, ahol rosszul lettek. Úgy tudjuk, szúrós szagot éreztek az egyik benti medencében. A katasztrófavédelem átvizsgálta a helyszínt. Elsődleges adataik alapján nem találtak veszélyes gázt a strand területén.

Kamera buktatta le a betörőket

Kamera rögzítette, hogy két férfi betört egy hétvégi házba, majd szinte mindent kipakoltak belőle Miskolcon. A felvételeket a telekre felszerelt biztonsági kamera rögzítette májusban. A felvételen jól látszik, ahogy a betörők kiszúrják a kamerát, majd megpróbálják tönkretenni, de nem sikerül. Aztán minden mozdíthatót vittek. A rendőrök néhány napon belül elfogták őket.

Egy hat hónapos baba is megsérült a karambolban

Egy hat hónapos kisbaba is megsérült, amikor két kocsi és egy menetrendszerinti busz ütközött Miskolcon csütörtök reggel. A gyerek anyja vezette azt az autót, amelyik valamiért keresztbe fordult a busz előtt, egy másik kocsi ezután hajtott beléjük. A balesetben összesen négyen sérültek meg.

Áttörte az M3-as autópályahídjának korlátját egy kamion

Kamion sofőrfülkéje lóg le az M3-as autópálya hídjáról Mezőcsát térségében, a Miskolc felé vezető oldalon.

Az ország legjobb busz, troli- és villamosvezetői versenyeztek

Az ország legjobb busz, troli- és villamosvezetői versenyeztek Miskolcon. Az egyik feladat például az volt, hogyan lehet úgy áthaladni egy kapun villamossal, hogy ne essen le a kapura tett teniszlabda. A legjobbak az Európa-bajnokságon indulhatnak majd.

 

Elárasztotta az esővíz az utakat Miskolcon

Patakká változott több út is Miskolcon a csütörtök délutáni felhőszakadás miatt. A csatornák nem bírták elnyelni a rengeteg vizet, tűzoltók szivattyúk segítségével tették újra járhatóvá az elöntött szakaszokat. Hasonló helyzet volt Nyíregyházán és Mátészalkán is.

16 éves fiatal szúrhatta arcon a Miskolcon megtámadott férfit

Egy 16 éves fiút gyanúsít a rendőrség azzal, hogy arcon szúrt egy 24 éves fiatalembert Miskolcon a hétvégén. Hétfőn számoltunk be arról, hogy a fiatal épp hazafelé tartott, amikor vitába keveredett egy háromfős társasággal, majd egyikük arcon szúrta. A rendőrség szerint a támadó egy taktaharkányi fiú. A rendőrök két nappal a támadás után fogták el, és őrizetbe vették. A megtámadott fiatal testvére Híradónknak azt mondta, családja örül a hírnek, megkönnyebbültek.

Átvágták az arcát


szerző:
2019.05.20. 18:05
Átvágták az arcát

Egy életet tettek tönkre - ezt mondta Híradónknak az a férfi, akinek az öccsét szombat hajnalban arcon szúrták Miskolc egyik sétálóutcájában. A 24 éves fiatal épp hazafelé tartott, amikor három férfi belekötött…

A legek városa: ByeAlex és a legendás Edda Művek frontembere is innen indult

Miskolcról mindenkinek a füstölgő ipargyárak, a Diósgyőri Vár és a nagy múltú, de mostanában évente a kiesés szélére kerülő futballcsapat, a DVTK jut az eszébe. Pedig Északkelet-Magyarország központjának van egy egészen más arca is, amely ritkán kerül a híradások középpontjába.

Videóklippel búcsúztak tanáraik a ballagó diákoktól

Profi videoklipet készítettek a miskolci Herman Ottó Gimnázium tanárai, így búcsúztak el a végzős diákoktól. Az osztályfőnökök az Emlékem vagy című Dés László és Bereményi Géza dalt énekelték el, amiből egy több mint ötperces videoklip is készült. Az iskola korábban többször is bizonyította kreativitását. Tavaly év végén az összes diák együtt énekelte a ’80-as évek egyik ismert slágerét.

Újabb elmaszkírozott vezető épül be a beosztottjai közé!

A Főnök inkognitóban ma esti adásában egy újabb elmaszkírozott vezető épül be mit sem sejtő beosztottjai közé, hogy tesztelje, hogyan működik cége, amikor ő épp nincs jelen. Ma, új időpontban, 22:15-től, dr. Losó Viktor teszteli miskolci gyárukban a világ második legrégebbi gyorsfagyasztott márkájának dolgozóit.

Rendész segített egy idős férfin Miskolcon

Térfigyelő kamera vette fel, ahogy egy önkormányzati rendész egy bajba jutott idős férfi segítségére siet Miskolcon. A férfi egy zebrán akart átmenni, amikor rosszul lett és elesett. Beverte a fejét, erősen vérzett, erre figyelt fel egy önkormányzati rendész, aki azonnal odarohant hozzá. Rögtön hívták a mentőket.

VADDISZNÓK A VÁROSBAN: Miért tévednek lakott területre a vadállatok?

Gyakran kapunk felvételeket nézőinktől lakótelepre, házak közelébe tévedt vaddisznókról. Összeállításunkban az utóbbi hónapok termése kis és nagy vaddisznókkal!

NÉZŐI EXTRA: így rohantak a vadmalacok

Miskolcon, az Avas-Dél lakótelepen látta nézőnk rohanni ezt a kis vaddisznócsapatot. Úgy tűnik, valami elől menekültek…

„Senkit nem diszkriminálnak a származása miatt”

Senkit nem diszkriminálnak a származása miatt, ezt írta megkeresésünkre a kanadai határügyi ügynökség. Csütörtökön számoltunk be arról, hogy egy miskolci roma házaspárt nem engedtek felszállni a torontói járatra, holott a papírjaik rendben voltak. A kanadai hatóság a Híradó megkeresésére azt írta, hogy a légitársaságoknak joguk van biztonsági okokból visszatartani utasokat.

Kimentette a házaspárt az égő házból

Őrangyalának nevezi egy miskolci család azt a pénzügyőrt, aki megmentette őket. A férfi néhány hete hazafelé sétált, amikor észrevette, hogy ég a házuk. Gondolkodás nélkül berohant és segített kijutni az ott lakó idős férfinak és mozgáskorlátozott feleségének. A család szerint azt is neki köszönhetik, hogy a tüzet el tudták oltani időben.

Miskolcon és Nyíregyházán is albérletek gyulladtak ki

Lakástüzek pusztítottak miskolci és nyíregyházi albérletekben. Szerencsére senki sem sérült meg, de az oltás idejére több tucat embernek kellett elhagynia az otthonát. Mára mindenki visszamehetett a lakásába. Úgy tudjuk mindkét tűz milliós károkat okozott.

Megakadályozta a bíróság a miskolci választókörzetek átszabását

Miskolc jegyzőjének döntése alapján a lakosságszám csökkenése miatt egy olyan helyi választókörzetet szüntettek meg a városban, ahol 25 éve ugyanaz az MSZP-s politikus nyert minden önkormányzati választáson. Az önkormányzat szerint a bíróság most csak részletesebb indoklást kért. A szocialista politikus azt mondja, teljesen új szabályozás kell.

Már kinyílt a szemük a kismókusoknak

Már kinyílt a szemük és szépen fejlődnek a Mályi Madármentő Állomáson otthonra lelt kismókusok. Az ötfős alom úgy került hozzájuk, hogy Miskolcon lebontottak egy házat, és az egyik gerendán mókusfészket találtak. Az öthetes állatokat háromóránként etetik és folyamatosan gondozzák. Ha megerősödnek, szabadon engedik őket.

Pénz és nyelvtudás nélkül mentek ki Dublinba szerencsét próbálni

Dalmáról és Balázsról először 2016-ban halhattak a nézők az RTL Híradóban, amikor is Dalma nyílt levélben közölte az egész ország előtt, hogy a magyar fiataloknak csak külföldön van esélyük. Az IVM stábja két évvel a levél után a fiatal párral Dublinban találkozott. Ahogy ők fogalmaznak, Miskolcról Anglia helyett, Írországba repítette őket a sors. Egyelőre semmi sem úgy alakult, ahogy tervezték.

Dalma úgy érezte, nincs jövője itthon

A miskolci Simai Dalma történetét két évvel ezelőtt mutattuk be. Úgy érezte, nincs jövője Magyarországon és nyílt levelet is írt a kilátástalan helyzetéről. Ma már Dublinban él a férjével. Az Isten veled, Magyarország stábjának elmondták történetüket.

Átszabott választókörzetek: ki jár jól?

Megszünteti a helyi fideszes városvezetés azt a miskolci önkormányzati választókörzetet, ahol 25 éve ugyanaz az MSZP-s politikus nyert minden választást – írta meg a Magyar Hang. A körzetet pedig négy olyan körzet között darabolják fel, ahol fideszes jelölt nyert legutóbb. Az MSZP-s képviselő Híradónknak azt mondta: a Fidesz legyőzni nem tudta, most lehetetlenné teszik. A döntést meghozó jegyző szerint nem erről van szó.

Vaddisznók a lakótelep mellett

Negyven vaddisznót lőttek ki kevesebb, mint egy év alatt Miskolcon. Az állatokra azért adtak ki korábban kilövési engedélyt, mert egyre gyakrabban tévednek be akár a belvárosba is. Legutóbb néhány nappal ezelőtt vettek filmre vaddisznókondát egy lakótelep mellett. Az önkormányzatnál azt mondják, a Bükk közelsége miatt tévednek be ilyen gyakran a vadállatok a házak közé.

Rajtakapták a szemetelőket Miskolcon

Rajtakapták a szemetelőket Miskolcon: több köbméter, bontásból származó építési törmeléket lapátolt le három ember egy autó utánfutójáról. Nem számítottak arra, hogy az utcában lévő térfigyelő kamerák mindent rögzítettek. A térfelügyeleti szolgálat munkatársai azonnal a helyszínen voltak. A szemetelőket feljelentették.

 

Leégett a 77 éves asszony lakása, nincs pénze a felújításra

Nem tudja, miből fogja kifizetni a felújítást – ezt mondta Híradónknak az a 77 éves asszony, akinek februárban gyulladt ki a lakása Miskolcon. A tűz az erkélyen keletkezett. A lakásban hárman voltak, azonnal menekülniük kellett. A lakás egyelőre lakhatatlan. Az asszony szerint a biztosító a károknak csak egyrészét állja, nem tudja, miből fogja kifizetni a többit.

Kórházak éjszakája Miskolcon

Egy éjszakára orvossá válhattak a középiskolások Miskolcon. A diákok a Miskolci Megyei Kórházat járhatták be. Megnézhették például, milyen egy műtő, és megtanulhatták, hogyan kell egy sebet összevarrni. A kórházak éjszakáját azért szervezték meg, hogy a diákok megismerhessék, hogyan működik egy kórház.

Mégsem bomba volt a sírban?

Több mint egy hónap után végre tényleg eltemethette édesanyját egy miskolci nő. Az esetről a Blikk írt először. Azért kellett ennyit várnia, mert először a családdal egy sírásó azt közölte, bomba van a sírban, így nem lehet temetni. A gyászoló nő hetekig várta, hogy valaki elvigye a robbanószerkezetet. Végül a temetőt működtető cég munkásai nyitották fel a sírt és az asszony szerint bomba helyett, egy rozsdás vascsövet találtak.

CUKI: Kis kenguru és kecskegidák a miskolci állatkertben

Kis kenguru született a miskolci állatkertben. Valószínűleg még ősszel született, de a gondozók először csak néhány hete vették észre, ahogy kikukucskált az erszényből. Nem ő az egyetlen kis jövevény a miskolci állatkertben: 3 nap alatt 5 hófehér kiskecske is született.

Baby boom a miskolci állatkertben!

Kis kenguru született a miskolci állatkertben. Valószínűleg még ősszel jöhetett a világra, de a gondozók először csak néhány hete vették észre, ahogy kikukucskált anyja erszényéből.

Háztűzben halt meg egy öt éves kisfiú

Egy öt éves kisfiú meghalt vasárnap éjszaka Miskolcon, amikor kigyulladt egy ház. Az épületben hárman voltak, amikor a lángok felcsaptak. A nagymama és az édesanya időben kimenekült az épületből, de a kisfiút nem tudták kimenteni. A háznál hétfőn egész délelőtt helyszíneltek a rendőrök. A szomszédok szerint a család néhány éve költözött oda, nem nagyon barátkoztak senkivel. Azt, hogy mi okozta a tüzet egyelőre nem tudni. A rendőrök gondatlanságból elkövetett emberölés miatt nyomoznak.

Békabőrt is használ az aranyérmes cipész

Négy cipővel négy aranyérmet nyert egy miskolci cipészmester egy németországi cipőkészítő bajnokságon. Kovács Attila igyekszik a legkülönlegesebb alapanyagokból dolgozni, például békabőrt is használ. Persze a versenyre is különlegességekkel érkezett.

Bomba miatt nem temethetik el

Világháborús bombát rejt a miskolci temető egyik sírja, ez már 15 éve kiderült, de akkor nem történt semmi. Egy miskolci nő az édesanyját szerette volna eltemetni néhány hete. A sírásók azonban szóltak neki, hogy a sír belsejében egy jelölés van, ami szerint robbanószerkezetet rejt a föld. Az esetről először a Blikk írt. Az asszony egy hónapja várja, hogy elvigyék a bombát a családi sírból és végre eltemethesse édesanyját.

 

Egészségtelen a levegő Miskolcon

Olyan rossz a levegő Miskolcon, hogy az egyik legsúlyosabb intézkedést kellett bevezetni: a polgármester kedd hajnalban elrendelte a füstköd-riadó riasztási fokozatát. Mindenkit arra kértek, ha lehet, a tömegközlekedést válasszák, és gázzal fűtsenek. Mindenkit óvnak attól, hogy a szabad levegőn legyen. A városban napok óta romlik a levegő minősége, most már veszélyes is.

 

Raktárban, raklapok között kellett sztájkolniuk

Egy raktárhelyiségben, raklapok között kellett elkezdeniük a sztrájkot a miskolci autóalkatrész-gyártó üzem dolgozóinak. A kínai tulajdonban lévő Sega Hungary Kft.-nél szerda estétől tart a munkabeszüntetés.

Kamasz rabolt ki idős embereket Miskolcon

21 bűncselekmény 14 évesen, 3 hét alatt. Hamarosan vádat emelhetnek egy kamaszfiú ellen, aki a gyanú szerint idős embereket rabolt ki tavaly nyáron, Miskolcon. Többször azt használta ki, hogy nem mindenki zárja az ajtót, így több lakásba besurrant, másokat a bejárat előtt fosztott ki. Három hét alatt összesen legalább egymillió forintot zsákmányolt.

DORKA ÉS BORKA megjósolta: hamarosan jön a tavasz!

Futva érkeztek barlangjukból a látogatók elé a miskolci állatkert barnamedvéi. Dorka és Borka rögtön rávetette magát az élelemre, egyikük még az egyik fára is felmászott csemege után kutatva, aztán le is csúszott a magasból. Nem látták meg az árnyékukat az állatkertben, így ha lehet hinni nekik, akkor már nem sok van vissza a télből.
Ide kettintva megnézheti a Híradó riportját.

Látványetetés a miskolci állatkertben

A leopárd felugrott a finom falatokért, a szibériai tigris pedig csak unottan nézelődött - látványetetéssel hívták fel a figyelmet a kihalás szélére került ragadozókra a miskolci állatkertben. A nálunk nem honos fajok mellett a Magyarországon élő nagyragadozókról is beszéltek a szakemberek. Egyebek mellett arról, hogyan tud egymás mellett élni például farkas és ember.

Mindenki a diákok zenés videóira kíváncsi

Zenével ünnepelnek a diákok. Egy kecskeméti iskola tanulói az intézmény 125 éves évfordulója alkalmából egy bevásárlóközpontban rendeztek nagyzenekari koncertet. Miskolci gimnazisták pedig az összetartozásukat akarták kifejezni azzal, hogy együtt énekeltek el egy világhírű dalt. A produkciókról készült videókat már tízezrek látták az interneten.

Előkerült az ellopott hatszáz millió forint egy része

Rábukkantak az ellopott hatszáz millió forint egy részére. A pénzt tíz éve egy pénzszállító cég munkatársa sikkasztotta el Miskolcon. Évekig hordókba és permetezőtartályba rejtve volt elásva egy tarcali szőlőbirtokon. Most emeltek vádat három férfi és egy nő ellen, akik az ügyészség szerint a kisebb vagyont kezelték ez elmúlt években. A tolvaj letöltötte a börtönbüntetését, majd eltűnt az országból. De nincs meg a teljes ellopott összeg.

Egy két méter mélyre ásott zöldségveremben él

Két méter mélyre ásott zöldségverem. Egy ilyen gödörben él József, immár 11. éve Miskolc határában. Lakhatásra ez enyhén szólva sem alkalmas, de nem számít hajléktalannak, ugyanis a telek a saját tulajdona, így nem közterületen lakik. A háza még 2007-ben égett le. Mivel nem volt fedél a feje felett, a használton kívüli zöldségverembe kényszerült beköltözni.

 

Európa legszebbje lett a miskolci adventi villamos

A szerelvényt egy cseh portál választotta ki, és indította el az internetes szavazáson 17 európai, köztük két magyar városé mellett. A miskolci szerelvény végig vezetett, végül több mint huszonhétezer szavazattal nyerte meg a versenyt.

Ismerhette az áldozatát a gyilkos

Elfogták a rendőrök azt a férfit, aki a gyanú szerint karácsonykor megölt egy idős embert Miskolcon. A rendőrök szerint a feltételezett gyilkos ismerte áldozatát, ezért engedhette be a lakásba, ahol rátámadt és több késszúrással végzett vele. A lakásból több mint százezer forintot vitt el. A rendőrök szerdán fogták el a 38 éves miskolci gyanúsítottat, akit őrizetbe vettek.

Vanda az év első babája

Miskolcon született az év első babája. Vandának hívják és éjfél után nyolc perccel látta meg a napvilágot. A tervezettnél hamarabb érkezett, de egészséges. Csakúgy mint édesanyja, aki Vandáról röviden csak annyit mondott, hogy nagyszájú.

Fia talált rá a 70 éves férfi holttestére

A karácsonyt még a családjával töltötte, két nappal később azonban a fia holtan találta a lakásában. Egyelőre ennyi biztosat lehet tudni, a pénteki Miskolcon történt gyilkossággal kapcsolatban. Egy 70 éves férfit öltek meg a belvárosi lakásában.

Idén is Európa legszebb adventi villamosa lehet a miskolci

A szerelvény egy cseh internetes szavazáson versenyez 17 európai, köztük két magyar város mellett. A miskolci villamos eddig a szavazatok alapján magasan vezet, eddig több mint 16 ezren voksoltak rá.
Korábban már bemutattuk a feldíszített miskolci villamost, ide kattintva megnézheti.

A Családok Átmeneti Otthonának kapuja mindig nyitva áll

Miskolcon a Családok Átmeneti Otthonának kapuja mindig nyitva áll az otthontalan, vagy bántalmazott szülők gyermekei előtt. Jelenleg tizenkét reményvesztett család él a központban. A Fókusz stábjával együtt az X-Faktor énekese, Szekér Gergő is meglátogatta a rászoruló gyerekeket!

 Már nappal is felbukkannak a vaddisznók Miskolcon

A belvárostól nem messze csapatokban járnak az állatok a kertekben és az utcákon. Több lakó sötétedés után nem mer utcára menni, mert félnek a vaddisznóktól, és reggelente is csak óvatosan merészkednek ki.

 

Ismét beteg gyerekeknek gyűjtött a miskolci színész

Több mint kétmillió forint gyűlt össze, hogy ajándékokat vegyenek a miskolci kórház gyermek-egészségügyi központjának és az ott ápolt gyerekeknek. A gyűjtést Osváth Tibor színész indította, már tavaly is volt egy hasonló kezdeményezése. A tavalyi akcióról készült riportot megnézhetik ITT.

Gerincműtét után már másnap felkelhet a beteg

Gerincműtét után már másnap felkelhet a beteg egy új eljárásnak köszönhetően. A műtét lényege, hogy egy beavatkozás alatt annyira kis metszéseket ejtenek, hogy nem sértik vele az izmokat, és így rögzítik a gerincet. Ilyen speciális műtétet Miskolcon most először végeztek a megyei kórházban. Egy középkorú asszonyt operáltak meg, aki évek óta küzdött gerincpanaszokkal. 

 

Babakocsiban tolta a szemetet, lefülelték

Átvizsgálták az út szélére rakott hulladékot, így találták meg a szemetelőt a közterületfelügyelők Miskolcon. A néhány hónapja alakult, úgynevezett Zöldkommandó csak ezen a héten négy embert buktatott le, akik engedély nélkül rakták le a szemetüket. Egy asszony például babakocsiban tolta több zsáknyi szemetét a patakpartra.

Lebontás helyett felújítják Miskolc legmagasabb épületét

Lebontás helyett inkább felújítják a miskolci húszemeletes bérházat, a város legmagasabb épületét. A tervek szerint képzett munkavállalóknak alakítana ki apartmanokat az önkormányzat. Az épület egykor a város büszkesége volt, mára viszont teljesen leromlott az állapota, és több tucat lakás évek óta üresen áll.

Patakmederbe csapódtak Miskolcon

Ha nem lassítja le a villanyoszlop a kocsit, nem élik túl. Ezt mondta Híradónknak annak a lánynak a barátja, aki autójával a Szinva patakba esett Miskolcon. Egy ismerősével utazott. A fiatalok egy kanyarodó autóval ütköztek. A balesetben a két fiatal súlyosan megsérült, a másik autó vezetőjének eltört a karja.

Újra mérgezik a kutyákat Miskolcon

A héten a Facebookon többen is megosztották, hogy a város egyik lakótelepén valaki fagyállóval átitatott felvágottakat és kutyaszalámit rakhatott ki. Azt még nem tudni, hogy ettek-e belőle az állatok, a rendőrségre sem érkezett bejelentés. A kutyatartók viszont megijedtek, mert tavasszal 3 állat is elpusztult, a mérgezőt pedig azóta sem találták meg.

 

Elzárhatják a vezetékes vizet

Kisgyerekes családok maradtak vezetékes víz nélkül Miskolcon, miután elzárták a vizet a város egy részén. A vízművek szerint a hétvégi házas övezetben biztonsági okokból kellett megszüntetni a szolgáltatást, a vezetékrendszer ugyanis elavult.

Egy hét múlva költözniük kell, de nem tudják hová

A miskolci Mézes család háza tavasszal égett le, azóta egy 12 négyzetméteres faházban húzták meg magukat a három gyerekkel. A bérleményből azonban november 1-ig ki kellene költözniük. A faház egyébként sem fűthető, így ha beköszönt a tél, ott nem maradhatnak. Sokan próbáltak segíteni nekik, de még nem gyűlt össze az a kétmillió forint, amiből a környéken házat tudnának venni.

 

OTTHONTALANUL: Még mindig nincs hova mennie a Mézes családnak

Egy hét múlva költözniük kell, de nem tudják hová. A miskolci Mézes család háza tavasszal égett le, azóta egy tizenkét négyzetméteres faházban húzták meg magukat a három gyerekkel. Sokan próbáltak segíteni nekik, de még nem gyűlt össze az a kétmillió forint, amiből a környéken házat tudnának venni.

IGAZ BARÁTSÁG: 10 év után nyugdíjba ment Joey, a vakvezető kutya

Tíz év után nyugdíjba ment Joey, a Baráthegyi Vakvezető Kutyaiskola egyik legöregebb kutyája. A golden retriver egy miskolci látássérült férfi mindennapjait tette könnyebbé. A férfi nemrég új kutyát kapott, akivel azonnal összebarátkoztak.

Őzgida szaladgált az úton


szerző:
2018.09.30. 18:15
Őzgida szaladgált az úton

Riadtan szaladgált az utcán egy őzgida Miskolcon. Egy arra járó videóra vette, a felvétel először a 24.hu-n jelent meg. Az állat a közeli erdőből tévedhetett a lakónegyedbe. A környéken élők azt mondják, nem ritka, hogy vadállatok kóborolnak az utcákon.

Száguldozó motorost üldöztek a rendőrök Miskolcon

Száguldozó motorost üldöztek a rendőrök Miskolc belvárosában. Szirénázó, villogó járőrkocsi követte az ámokfutót utcáról utcára, de hiába, nem tudták megállítani. A hajsza egy részét egyik nézőnk videóra is vette. A rendőrség egyelőre nem keresi a motorost, mert azzal, hogy gyorsan és veszélyesen hajtott, csak szabálysértést követett el, nem bűncselekményt.

Elárasztott utcában horgászott

Vicces fotókkal próbálják felhívni a figyelmet egy miskolci utca lakói arra, hogy eső után szinte tóvá változik a környék.

Ivott a kisfia, leszállíttatták

Rendőrt hívott a buszsofőr, hogy leszállíttasson egy családot a menetrendszerinti járatról vasárnap Miskolcon. Az anya visszazárható palackból inni adott a buszon a négyéves kislányának, ezért a buszvezető a végállomáson nem indította el a buszt, és kötelezte a családot, hogy szálljanak le. A vitájukat rögzítette egy utas. A közlekedési cég azt állítja, a család nemcsak ivott, hanem evett is a buszon, ez viszont tilos.

Az utas felvételét ide kattintva nézheti meg.

 

Még nem tudják a kis makik nemét

Még anyjuk szőrébe kapaszkodva töltik napjaik nagy részét a Miskolcon született gyűrűsfarkú makik. Bár az elmúlt években mindig tavasszal érkeztek az utódok, most tovább kellett várni rájuk. Júliusban viszont kettő is született. A néhány hetes állatokat már megnézhetik a látogatók.

Földszinti lakásokat fosztogatott

Másfél hónapig fosztogatta a földszinti lakásokat egy férfi Miskolcon, az egyik lakótelepen. Legtöbbször a nyitva hagyott ablakon vagy erkélyajtón mászott be, és mindent vitt, amit talált.

NAGY FOGÁS Kamionnal hozták a drogot Miskolcra

Spanyolországból csempészett drogot Magyarországra a gyanú szerint két férfi. A kábítószert egyikük elrejtette a rakomány között, majd pár nappal később Miskolcon egy társával várta a kamiont. A rendőrök akkor csaptak le rájuk, amikor kivették a kokaint és hasist rejtő táskát. A drog értéke körülbelül hatmillió forint.

Megtelt a miskolci állatmenhely

Zsúfolásig megtelt a Miskolci Állatsegítő Alapítvány menhelye. A szakemberek szerint ennek az a legfőbb oka, hogy a gazdák nem ivartalanítják kedvenceiket.

Egy gyógyszer miatt veszítette el feleségét, gyermekei anyját?

Olivér sajnos már soha nem ismerheti meg az édesanyját. A szülés után alig másfél órával összeomlott anyja vérkeringése és meghalt. Az édesapa szerint nem figyeltek eléggé párjára a miskolci kórház szülészetén. Ezért most tőlük vár kártérítést.

Erdei Sándor Erdei Sándor ellen

Hamarosan kiderül, lesz-e Erdei Sándor nevű képviselő a miskolci közgyűlésben. Merthogy ketten is indulnak. Az egyik Erdei Sándor, a Rokker Zsoltiként ismert humorista. Miután bejelentette, hogy szinte teljes ellenzéki támogatással megméretteti magát, elindult egy másik Erdei Sándor is. Őt soha nem sikerült elérnünk, és kampány anyagával sem találkoztunk. Rokker Zsolti még ma is próbált útmutatót adni, hogy melyik Erdei Sándorra szavazzon az, aki őt választja.

Baltával ölte meg társát

Baltával végzett egyik ismerősével egy férfi Miskolcon csütörtök este. Együtt ittak és valamin összevesztek, a 25 éves férfi ez után sújtott le többször is 45 éves áldozatára. A város egyik lakótelepe melletti erdős területen éltek 3 társukkal, a támadás után egy nőismerősük szaladt ki segítséget kérni a közeli házakhoz. A 25 éves férfit szinte azonnal elfogták, most őrizetben van.

 

Újabb medvét láttak kóborolni

Miskolcon is medvét láttak. Felvétel is van arról, ahogy egy négysávos úton rohangált. Ennek készítői egymást nyugtatták, annyira megijedtek a kocsijuk közelében megjelent állattól. Közben egyre biztosabb, hogy ez a medve nem az a medve, amelyiket nemrég szabadon engedtek a szlovák határnál.

 

Ismét kilőhetik a városba tévedt vaddisznókat Miskolcon

Erre azért adott engedélyt a helyi önkormányzat kérésére a rendőrség, mert az állatok egyre többször kerülnek veszélyesen közel az emberekhez. Néhány hete egy sétáló férfi kutyáira támadtak vaddisznók, alig pár száz méterre az egyik legnagyobb lakóteleptől. Becslések szerint akár 400 példány is élhet Miskolc térségében.

Elárasztja a szemét egy miskolci temető környékét

Elárasztja a szemét egy miskolci temető környékét, miután ismeretlenek állandóan a sírkerthez hordják a szemetüket, erről panaszkodnak helyiek Miskolc egyik városrészében. Az ott lakók szerint ez már régóta probléma. Az önkormányzat hiába szállíttatja el hetente a szemétkupacot, az folyamatosan újratermelődik.

 

Autóval ütközött a villamos

Egy ember megsérült, amikor villamossal ütközött egy autó Miskolcon. A kocsi vezetője valószínűleg a stoptábla ellenére hajtott be a kereszteződésbe…

Valaki tovább mérgezi a kutyákat Miskolcon

Újabb kutyamérgezés Miskolcon. Három kutya is elpusztult az elmúlt napokban. Mindegyik gazdája arról számolt be, hogy a városnak ugyanabban a parkjában séta közben valamit megehettek az állatok, majd később rosszul lettek.

Megmérgezhették a macskát

Méreggel átitatott kenyér miatt pusztulhatott el egy macska Miskolcon a helyi állatvédők szerint. A tetemtől nem messze egy szelet megrágott kenyeret találtak…

Szörnyethaltak a balesetben

Ketten meghaltak abban az autóban, ami egy fékező kamionba rohant csütörtök délelőtt a Borsod megyei Halmaj közelében. A kocsiban ketten ültek, egy 74 éves férfi és utasa, egy 64 éves nő. A kamion Miskolc felé tartott, amikor defektet kapott. A sofőr azt mondta, azonnal kirakta a vészvillogót, és fékezni kezdett. A rendőrség szerint a mögötte haladó személyautó fékezés nélkül rohant a kamion hátuljába.

Garázdaság lett a verekedésből

Pénzbüntetésre ítéltek egy biztonsági őrt, mert megvert két vendéget egy szórakozóhelyen tavaly májusban Miskolcon. Az őr enyhébb büntetést kapott, mint amit az ügyészség javasolt. Garázdaság miatt kell 150 ezer forintot fizetnie, mert nem lehetett bizonyítani a súlyos testi sértés vádját. A vita azért fajult el két férfi és a biztonsági őr között, mert az őr nem akarta a rendezvényre beengedni a két ittas fiatalt.

Néhány centin múlt a tragédia


szerző:
2018.02.16. 18:15
Néhány centin múlt a tragédia

Néhány centin múlt, hogy nem történt tragédia Miskolcon, amikor egy háromemeletes házról lezuhant egy vakolatdarab és vállon talált egy idős nőt. A városban néhány éve egy férfira gipszstukkó esett, ő meghalt.

 

Visszarepült a középkorba ÉNB Karola

Az Éjjel-Nappal Budapest sztárja farsangolni indult Borsodba, de a kiruccanásból végül télies várlátogatás és az elmaradhatatlan rajongókkal való fotózkodás lett.

Vaddisznók járnak a házak között Miskolcon

Még mindig komoly gondokat okoznak a vaddisznók Miskolcon. A lakók azt mondják, sötétedés után már nem mennek utcára, mert félnek. Az önkormányzat megoldást ígér. Tavaly kilövési engedélyt adtak ki az állatokra, ennek ellenére újra sok a vaddisznó.

Villamos-baleset: elismerte és megbánta a sofőr

Felfüggesztett fogházbüntetést kapott, és 1 évre eltiltották a vezetéstől azt a férfit, aki 2016. decemberében villamosba rohant autójával Miskolcon. A kocsi az egyik kereszteződésben csapódott a szerelvény oldalának. A sofőr nem állt meg a stoptáblánál, fékezés nélkül hajtott a villamosnak, ami kisiklott és egy kirakatba csapódott. A kocsiban öten sérültek meg, egy fiatal férfi maradandó sérüléseket szerzett.

Béka is érkezett a banánnal

Világutazó békát fogtak Miskolcon. A kis mexikói levelibéka tízezer kilométert tett meg egy banánosládába bújva, mire Dél-Amerikából eljutott az őt megtaláló miskolci zöldségeshez. Most a helyi állatkertben van, és megfelelő lakóhelyet keresnek az esőerdőben, ültetvényeken honos békának.

BANÁNOSLÁDÁBA BÚJVA: Világutazó békát fogtak Miskolcon

Világutazó békát fogtak Miskolcon. A kis mexikói levelibéka tízezer kilométert tett meg egy banánosládába bújva, mire Dél-Amerikából eljutott az őt megtaláló miskolci zöldségeshez. Most a helyi állatkertben van, és megfelelő lakóhelyet keresnek az esőerdőben, ültetvényeken honos békának.

Feldíszítették a villamost


szerző:
2017.12.07. 18:49
Feldíszítették a villamost

Karácsonyi díszbe öltöztetett villamoson utazhatnak a miskolciak az adventi időszakban. A feldíszített villamos hatodik éve advent első vasárnapjától egészen vízkeresztig közlekedik.

 

Segítettek, hazavihette babáját

Két hónap után, egy egyesület segítségével kerülhetett családjához egy miskolci kisbaba. A gyámhivatal nem engedte, hogy az anyja szülés után a kórházból hazavigye, szerintük nem voltak megfelelőek a körülmények a gyerek neveléséhez. A család 6 gyereket nevel, nagyon nehéz körülmények között. Az egyesület segítségével viszont új szobát építettek a meglévők mellé, bútorokhoz, ruhákhoz jutottak.

Újabb kutyákat mérgeztek meg

Mérgezés miatt további három kutya pusztult el Miskolcon. Híradónk két hete számolt be arról, hogy több kutya váratlanul elpusztult, mert feltehetően valamilyen mérget ehettek. Mindhárom esetben ugyanaz történt: a város egyik parkjában a gazdák sétáltatták az állatokat, amelyek idegmérgezés tüneteit mutatva pár percen belül elpusztultak.

Dinó vidítja fel a miskolciakat

Ember nagyságú dinoszaurusz sétált végig Miskolc főutcáján – a jelmezt egy fiatalember öltötte magára, hogy így csaljon mosolyt a helyiek arcára. Nem ő az egyetlen, aki jelmezben járja a várost, egy farkas is fel-feltűnik a miskolci utcákon. A helyiek imádják mindkettőt.

Működőképes aknavető gránát volt egy férfinál

Működőképes aknavető gránátot találtak Miskolc belvárosában egy férfinál. Rokonai jelentették fel, mert halálosan megfenyegette őket. Amikor a nyomozók kimentek a házhoz, egy éles fegyvert is találtak.

Indul a Muzsika Tv Roadshow: bulizz együtt a kedvenceiddel!

A Muzsika Tv ismét útra kel, és meg sem áll Miskolcig. A Roadshow-n élőben hallhatod kedvenceidet, akikkel együtt bulizhatsz egy nagyot október 24-én a Generali Arénában!

MILÁN, DÁVID, MÁRK: Ők a miskolci hármasikrek

A hármasikrek születése igazi különlegesség a miskolci szülészeten. Eredetileg kettős ikerterhességnek indult, aztán az egyik embrió kettévált. Az anyának semmilyen orvosi beavatkozása nem volt, a babák spontán fogantak. Bár egy gyereket terveztek, a 25 éves anyuka most nagyon boldog.

 

 

Hármasikrek születtek Miskolcon

Egy gyereket várt a család, három lett belőle. Hármasikrek születtek Miskolcon. Milán, Dávid és Márk érkezése az orvosoknak is különlegesség. A kisbabák spontán fogantak, ez pedig hármasikreknél nagyon ritka. Csak minden tízezredik terhesség ilyen. Ez is kettős ikerterhességnek indult, de aztán az egyik embrió kettévált.

Túl van az életveszélyen a kizuhant kisfiú

Túl van az életveszélyen az a kisfiú, aki két hete kizuhant egy miskolci panelház ötödik emeletéről. Állítólag a mackója kiesett az ablakon, az után nyúlt. Édesanyja és két másik testvére otthon volt, amikor a baleset történt. A gyereket eszméletlen állapotban, koponyatöréssel, felkartöréssel, mellkasi zúzódásokkal vitték kórházba. Az intenzív osztályra került, lélegeztető gépen volt, megműtötték. Mára stabilizálódott az állapota.

Lezárták a szennyezett kutat

Szennyeződött Miskolc egyik ivóvízkútja, emiatt le kellett zárni. Egyelőre nem tudni, miért. A környéken élők szerint a hétvégi lovas esemény az oka. A díjugrató fesztivál miatt 200 ló volt három napon keresztül a várárokban és ez szennyezhette be a közelben lévő forrást. A vízszolgáltató azt mondja, a vízellátás zavartalan, az ivóvíz minősége pedig kifogástalan Miskolcon.

Játékmackója miatt eshetett ki

Kiesett a játékmackója és utána nyúlt - ezért zuhanhatott ki az ötödik emeletről a hatéves kisfiú hétfőn, Miskolcon. A szomszédok ezt beszélik a panelban. A gyerek most is életveszélyes állapotban van. Szüleivel és két testvérével nemrég költöztek a házba, ezért az itt élők keveset tudnak a családról. Állítólag az édesanya volt otthon a gyerekekkel, amikor a tragédia történt. Egy asszony elmesélte, hogyan próbált segíteni.

Bankkártyát lopott a gyerekbanda

Négytagú gyerekbandát kaptak el a rendőrök Miskolcon a városőrök segítségével. A 13-16 éves gyerekek heteken át tartották rettegésben egy városrész lakóit. Rátámadtak fiatalokra, idősekre, pénzt követeltek tőlük. Akkor buktak le, amikor lopott bankkártyával pénzt akartak kivenni egy automatából, és az arcukat rögzítette a bank kamerája.

Videón a bébitornádó

Tubát, vagyis úgynevezett bébitornádót vettek videóra csütörtök este Miskolcon. A hatalmas, sötétszürke tölcsérről több felvétel is készült. A tubából akár tornádó is kialakulhat, ha a felhőtölcsér eléri a talajt. Ilyenkor komoly károkat is okozhat a forgószél. Miskolcon nem történt ilyesmi, a meglepetésen és némi ijedségen kívül senkinek nem lett baja.

Vaddisznók okoznak riadalmat Miskolcon

A helyiek szerint az egyik hétvégi házas városrészben csapatostul járnak a vadállatok. Tönkreteszik a kerteket, kitúrják a növényeket, és az ott lakók semmit nem tudnak tenni ellenük.

Így érkezett meg Miskolcra a vihar

Nagy Ádámtól kaptuk ezt a felvételt, Miskolcról.

Saját 9 éves lányát lőtte agyon

Agyonlőtte kilencéves kislányát egy férfi Miskolcon. A rendőröknek azt mondta, baleset történt, véletlenül sült el a fegyvere. A kislány súlyos fejsérülést szenvedett, a mentők hiába vitték kórházba, meghalt. Egyelőre nem világos, hogy kié volt a fegyver - a család állítólag a szomszédtól kapott egy csomagot megőrzésre. A szatyorban lévő holmikat válogatták, amikor rátaláltak a pisztolyra, ami aztán elsült.

Ömlött a gáz a baleset miatt

Megcsúszott egy olajfolton, és egy ház kertjébe csapódott egy kisteherautó Miskolcon. A lakóknak szerencséjük volt, mert ha nincs a kerítés masszív betonalapja, a kocsi egyenesen a háznak vágódik. Eltörte a kerti gázcsonkot is, amiből azonnal ömleni kezdett a gáz. Elég lett volna egy szikra, hogy berobbanjon.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való