KERESÉS search-close

Miniszterelnökség

36 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Miniszterelnökség"

Bajban lehet a Nemzeti Táncszínház

Nincs elég pénze a Nemzeti Táncszínháznak új épülete bérleti díjára - így értesült a 24.hu. Az intézményt februárban azért költöztették a Millenárisra, mert a korábbi épületét megkapta a Miniszterelnökség. A 24.hu szerint az új hely bérleti díja havi 80 millió forint lett volna, ez azonban éves szinten jócskán meghaladja az intézmény állami támogatását. A Nemzeti Táncszínházat hiába kerestük, a Millenáris szerint tárgyalnak a bérleti díjról. 

A Gundel nyerte el a menza üzemeltetését, a DK ételhordóval ment a Miniszterelnökségre

Ételhordóval ment a Miniszterelnökségre a Demokratikus Koalíció, a 850 forintos menüből akartak venni. A hvg.hu tegnap írta meg, hogy a Gundel étterem nyerte el a menza üzemeltetésének jogát, miután Orbán Viktor hivatalát beköltöztették a Budai Várba. Az étterem ma azt közölte, a külön erre az étkezdére létrehozott kínálat jóval egyszerűbb, és így olcsóbb ételekből áll.

A kormány legrosszabb ötlete

A kormány legrosszabb ötletének nevezte a minisztériumok és államtitkárságok vidékre költöztetését a Miniszterelnökség új vezetője, Gulyás Gergely.

Nem akart üzengetni Lázár János

Választókerületére koncentrál Lázár János és nem a kormánynak üzenget - ezt válaszolta egyik munkatársa az RTL Híradónak. A Miniszterelnökség eddigi vezetője a választás után vonult háttérbe, korábban ő maga is nyilatkozott arról, hogy nem akar tovább miniszter lenni.

Gulyás: Orbán Viktor irányít

Közvetlenül Orbán Viktor irányítja majd a napi kormányzati munkát a következő ciklusban. Erről Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető leendő miniszter nyilatkozott a mandiner.hu-nak.

Kétmilliós jutalom gyorsaságért

Fejenként átlagosan kétmillió forintos bónuszt kapott a Lázár János vezette Miniszterelnökség 642 dolgozója. Az 24.hu adatigényléséből az is kiderül, hogy ez az 1,2 milliárd forint csak a tervezett jutalom egyharmada, amit azért kapnak a munkatársak, mert rekordgyorsasággal sikerült lehívni az uniós támogatások jelentős részét.

Támogatás Orbán Győző cégének

480 millió forint uniós támogatást nyert el egy cég azóta, hogy Orbán Viktor testvére résztulajdonos lett a vállalkozásban – írta meg a Direkt36 oknyomozó portál. A pénz az Európai Uniótól jött, de a magyar kormány bonyolította le a pályázatot, a rendszer felügyelete 2013 óta közvetlenül a Miniszterelnökséghez tartozik. Az LMP szerint, amíg Orbán Viktor nyilvánosan Brüsszel ellen kampányol, addig a valóságban uniós pénzből gazdagodik a családja. Orbán Viktor sajtófőnöke szerint a kormányfő nem foglalkozik üzleti ügyekkel.

Vizsgálják, volt-e károkozás Újbudán

A KEHI hétfő óta vizsgálja a Feneketlen-tó melletti állami terület eladását - erősítette meg a híradó kérdésére a Miniszterelnökség. Lázár János azért kezdeményezte a vizsgálatot, hogy kiderüljön: érte-e kár az államot, amikor a tárcához tartozó intézmény másfél milliárd forintért adta el a birtokában lévő újbudai területet. A szocialisták szerint nem elég a vizsgálat, meg kell akadályozni, hogy az új tulajdonos lakóparkot építhessen ott. 

Lázár jövőre nem lenne miniszter

Nem szeretne kormánytag lenni 2018 után - erről beszélt Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. A politikus azt mondta, hogy vannak hosszú távú tervei, de most azt tervezi, hogy egyszerű országgyűlési képviselőként folytatja. A kormányszóvivő szerint a kormány ülésein nem került szóba Lázár János távozása. A miniszter már korábban is beszélt arról, hogy egy időre visszavonulna az országos politikától.

Öt festmény 360 millióért

360 millió forintért vesz öt festményt a Miniszterelnökség a tárca jövőbeli irodáiba - írta meg az Index. A Karmelita kolostorba egymilliárd forintot szánnak műkincsekre, így a keret harmadát már fel is használták. A Híradónak nyilatkozó műgyűjtő szerint középszerű művészek középszerű képeit veszi meg az állam. A Miniszterelnökség közleményében azt írta, több szakértő egymástól független véleménye alapján választották a szerintük kiemelkedő műveket.

Enciklopédia 600 millióért

Hatszáz millió forintból adott ki újra a Miniszterelnökség egy olyan enciklopédia sorozatot, amely most is elérhető bárki számára - erről a Magyar Nemzet írt. Borovszky Samu "Magyarország vármegyéi és városai" című 26 részes sorozatát online bárki olvasgathatja, egy családi könyvkiadó pedig éppen most készítette el a könyvek korhű újrakiadását. A Miniszterelnökség ettől függetlenül költ rá, méghozzá többet, mint amennyit a Kulturális Alap az egész magyar könyvkiadás támogatására fordított tavaly.

300 milliós bírságot kaphatnak

Több mint 300 millió forintos bírságot javasol az Európai Bizottság a Miniszterelnökség egyik, szerintük szabálytalan közbeszerzése miatt - tudta meg a Világgazdaság. A Csetényi Csaba érdekkörébe tartozó HG 360 Reklámügynökség Kft. másfél milliárd forintot nyert el tavaly a kormányablakok népszerűsítésére. A cég az elmúlt években több milliárd forintnyi állami megrendelést nyert el. A kormány azt válaszolta: az Európai Bizottság még nem szabta ki a bírságot, csak tisztázó kérdéseket tett fel. A DK szerint a magyar ügyészségnek is vizsgálatot kellene indítania.

Korlátoznák a Várba tartó turistabuszokat

Éppen a nyári turistaszezon előtt akarja megtiltani a Miniszterelnökség, hogy nap közben felmehessenek a turistabuszok a Budai Várba. Ez azt jelenti, hogy a turisták ezrei csak gyalog vagy BKV-val tudnának odajutni. Erről elsőként a Népszabadság írt. Azért akarják korlátozni a forgalmat, mert elkezdődött Orbán Viktor leendő irodájának építése. A szocialisták szerint le kellene állítani a beruházást. A Miniszterelnökség úgy reagált: minden építkezés nehézségekkel jár, de azt ígérik: folyamatosan egyeztetnek majd a korlátozásokról.

Magyarul Balóval 2016-01-07

Korrupció. Magyarország a felderítésben gyengén teljesít – ezt állítja az Európai Unió csalás elleni hivatala. Tény, hogy miközben a korrupciós bűncselekmények száma egyetlen év alatt megháromszorozódott, a korrupció miatt elítéltek száma ötödével esett vissza. Mit szól ehhez a Miniszterelnökség államtitkára és a korrupciókutató?

Vita a korrupcióról


szerző:
2016.01.07. 16:00
Vita a korrupcióról

Magyarország a felderítésben gyengén teljesít – ezt állítja az Európai Unió csalás elleni hivatala. Tény, hogy miközben a korrupciós bűncselekmények száma egyetlen év alatt megháromszorozódott, a korrupció miatt elítéltek száma ötödével esett vissza. Mit szól ehhez a Miniszterelnökség államtitkára és a korrupciókutató?

Szétköltözik Rogán és Lázár minisztériuma

Kiköltöztetnek egy komplett hivatalt azért, hogy Rogán Antal minisztériuma ne a Miniszterelnökség épületében legyen. A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, régebbi nevén a Szabadalmi Hivatal 63 éve van ugyanabban az épületben. A minisztérium szerint a költözéshez nem kérnek plusz pénzt a kormánytól, és a fenntartási költségek még csökkennek is. Az Együtt szerint viszont egy felesleges minisztérium felesleges költözködéséről van szó, ami több 10 millió forintba is kerülhet.

Nem mond le Lázár János


szerző:
2015.09.21. 18:55
Nem mond le Lázár János

Nem mond le Lázár János. Ez azután dőlt el, hogy a Miniszterelnökséget vezető miniszter négyszemközt tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnökkel a Miniszterelnökség átalakításáról. Lázár János azért fontolgatta távozását, mert Orbán Viktor felkérte Rogán Antalt, hogy legyen a politikai kabinetfőnöke. A miniszternek az nem tetszett, hogy eredetileg neki kellett volna politikai és jogi felelősséget vállalnia Rogán Antal döntéseiért. Azt, hogy pontosan milyen megállapodás született, Lázár János nem árulta el.

Marad vagy megy Lázár János?


szerző:
2015.09.20. 18:30
Marad vagy megy Lázár János?

Holnap dől el, lemond-e a miniszterelnökséget vezető miniszter, miután Orbán Viktor bejelentette, hogy Rogán Antalt kinevezi kabinetfőnökévé. Lázár János ezután azt mondta: csak akkor marad miniszter, ha világos lesz: kinek, mi a dolga és a felelőssége.

Több szabálytalanságot is találtak az ESZOSZ-nál

Szabálytalanságokat talált a Miniszterelnökség vizsgálata a hátrányos helyzetű embereket foglalkoztató szövetkezet vizsgálatakor. Az Első Magyar Környezettudatos Szociális Országos Szövetkezet a kötelező önerőt nem használta fel, csak állami pénzt költött a 2800 rászorulónak munkát ígérő programhoz. A dolgozók jó része azonban máig nem kapott fizetést. Az MSZP feljelentést sürget az ügyben.

Vizsgálják, miért nem fizetnek a munkásoknak

Az Első Szociális Országos Szövetkezet 2,6 milliárdos uniós támogatást kapott arra, hogy képesítés nélküli tartósan munkanélküli embereket foglalkoztasson. Sok dolgozónak azonban már kéthavi fizetéssel tartoznak, és nem tudtak munkát adni azoknak sem, akiknek fizettek.

A miniszterelnökség a tiltás ellenére is fizette

Két éve megtiltotta a kormány, de még az idén is fizetett kompenzációt dolgozóinak a banki számlavezetési díjak után a miniszterelnökség - tudta meg a vs.hu. A miniszterelnökségen arra hivatkoznak, eddig nem volt idejük módosítani belső szabályzatukat, és leállítani a kifizetéseket.

Elromlott a régi autó, ezért majdnem tízmillióért kapott újat a Bethlen Gábor Alapkezelő vezérigazgatója. Egyebek között ez derült ki a Miniszterelnökség első fél éves költéseinek listájából. A Főgáz vezetője 12 és fél milliós autót kap majd, a Magyar Postánál pedig nagyjából havi egymillió forintot költenek munkahelyi értekezletekre.

„A munkaidőnek csak kezdete van, vége nincs” - mondja a Miniszterelnökség

Nem fizetnek túlórát a Miniszterelnökségen dolgozóknak, pedig a munkanapok 10-12 órásak és van, hogy hétvégén is dolgozniuk kell. A helyettes-államtitkár szerint, aki a Miniszterelnökségen dolgozik, az tudja, hogy ott a munkaidőnek csak kezdete van, vége nincs. Az RTL Híradónak nyilatkozó munkajogász szerint ez jogilag nem értelmezhető.

264 millió forint külsős ügyvédeknek

Még 264 milliót költhetnek idén ügyvédekre a Miniszterelnökségnél. Ez derül ki a Lázár János által vezetett tárca nemrég nyilvánosságra hozott listájából. És az is, hogy 6 millió forintot már kifizettek Balsai István alkotmánybíró fiának ügyvédi irodájának. 45 milliós keretszerződése van Körmendy-Ékes Judit irodájának, ő az első Orbán-kormány alatt volt a médiahatóság elnöke. Az Együtt alelnöke azt akarja tudni, miért kell külsős cégeket alkalmazni milliókért. Lázár János szerint arányaiban nem sok az ügyvédekre költött pénz.

300 ezer forint egyetlen éjszakáért

Csaknem 300 ezer forintért szállt meg egyetlen éjszakára Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter két éve Milánóban - értesült a Direkt 36 internetes portál. Közpénzen, luxus körülmények között éjszakázhatott annak a három utazásnak az egyikén, amelynek költségét tavaly visszafizette az államnak, miután pert indított ellene az Origo újságírója. A Miniszterelnökség ugyanis nemzetbiztonsági érdekekre hivatkozott és semmit sem árult el a kiküldetésekről.

Hogyan lehet olcsóbb az autózás?

Egyelőre nincs megegyezés a Gazdasági Minisztérium és a Miniszterelnökség között, hogy hogyan változtatnák meg a gépjárművek adóztatását. A Gazdasági Minisztérium a károsanyag-kibocsátás alapján adóztatná az autókat, a Miniszterelnökség ezzel szemben olcsóbbá tenné a gépjármű használatot, és felülvizsgálná a benzin adóját is. Egy átlag magyar autós havonta 35 ezer forintot fizet különböző adókra és benzinre.

Lázár Jánosnak el kell árulnia utazásai részleteit

Újabb pert vesztett a Miniszterelnökség Lázár János utazásaival kapcsolatban. A Miniszterelnökséget vezető miniszter semmiképpen sem szeretné elárulni, hogy hol szállt meg, kikkel tárgyalt 2012-ben és 2013-ban három külföldi útján. Még a szállására költött pénzt is visszafizette, csak ne kelljen beszélnie. A bíróság első fokon most kimondta, el kell árulnia, kikkel találkozott és miért.

A Quaestor vezér levelet írt Orbánnak

Orbán Viktor mindent megtett, hogy megmentse az emberek pénzét - ezt mondta Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a brókerbotránnyal kapcsolatban. A tárcavezető cáfolta, hogy a kormány belső információkkal rendelkezett volna a brókerügyről, és ezért vette ki a Quaestornál tartott pénzét a külügyminisztérium épp aznap, amikor a cég csődöt jelentett. A miniszter elismerte: államkötvények helyett készpénzt kapott vissza a tárca, és azt is: a cég vezetője levelet írt Orbán Viktornak arról, hogy bajba kerültek. A baloldali ellenzék szerint Orbán Viktornak le kell mondania, ha nem teszi, a parlament feloszlatását kezdeményezik. A Jobbik mindenkit felelősségre vonna az ügyben. A Fidesz szerint csak a kormány törődik az emberekkel.

Nem kell munkaviszony a belépőkhöz

Nem kell szerződéses munkaviszonyban állni annak, aki parlamenti belépőt kap - ezt válaszolta a miniszterelnökség arra a kérdésünkre, milyen alapon kapott Habony Árpád állandó belépőt az Országgyűlésbe.

Lázár nem mutatja meg családtagjai nyilatkozatait

Támogatna egy, a hozzátartozók vagyonnyilatkozatainak nyilvánosságáról szóló egyeztetést, saját családtagjainak bevallását azonban nem mutatja meg Lázár János. A miniszterelnökséget vezető minisztertől hiába kértünk betekintést felesége és fiai vagyonnyilatkozatába, Lázár János ma nem mutatta meg a papírokat.
 

L. Simon: A sajtó hergeli az embereket

Csak a sajtó hergeli az embereket a politikusok luxusóráival és a vagyonosodásukkal - véli a miniszterelnökség államtitkára. L. Simon László erről az ATV-ben beszélt vasárnap este. Az államtitkár szerint azért jó, ha a politikusok tehetősek, mert akkor nem a meggazdagodásukkal vannak elfoglalva. Az Együtt lemondatná az államtitkárt.
 

Egyre többen dolgoznak a minisztériumokban

A kormány takarékos államot ígért, mégis egyre többen dolgoznak a minisztériumokban. A létszámra vonatkozó kérdést egy jobbikos országgyűlési képviselő vetette fel. A válaszból kiderült, van olyan minisztérium, ahol nyolcszor annyian dolgoznak, mint négy évvel ezelőtt. Ez a Lázár János által vezetett Miniszterelnökség.
 

Sikeres éve volt a Napholdnak tavaly

A fideszfrakcio.hu fejlesztésére kapott majdnem tíz millió forinton kívül még 34 millió forint értékben szerződött a Fidesz képviselőcsoportja és a Miniszterelnökség a Naphold-2006 Kft-vel.
 

Távozik posztjáról Nyitrai Zsolt

Ezután Miniszterelnökségen szervezi majd a nemzeti konzultációkat, és a kormányzati szintű személyzeti ügyek is hozzá fognak tartozni.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való