KERESÉS search-close

Matolcsy György

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Matolcsy György"

Jókor léptek Matolcsiék üzlettársai is

Nemcsak Matolcsy György gyerekei, hanem üzlettársaik cégei is pár nappal azelőtt hagyták el Matolcsy György unokatestvérének a bankját, hogy a Matolcsy György vezette jegybank korlátozta a kifizetéseket a pénzintézetnél. Az MNB szerint ők nem vizsgálhatják magánszemélyek üzleti döntéseit. Matolcsy Ádám azt közölte az RTL Híradóval: nem szokott a cége pénzügyeiről az édesapjával beszélni.

Időben léptek Matolcsy fiai

Néhány nappal azelőtt nyitottak Matolcsy György fiai másik pénzintézetnél új számlát, hogy nagybátyjuk bankja bajba került. A 24.hu írta meg, hogy nemcsak Matolcsy Ádám, de Matolcsy Máté is azelőtt lépett, hogy az édesapjuk vezette jegybank korlátozta a bajba került, azóta már végelszámolás alatt álló Növekedési és Hitelbank kifizetéseit.

Egymilliárd forint a jegybank külföldi irodáira

Majdnem 600 millió forintot költött a jegybank 4 külföldi irodájának bérleti díjára, és az ott dolgozók bérére az elmúlt években. A munkatársaknak járó lakhatási támogatással együtt pedig az egymilliárd forintot is elérhetik a költségek. Az MNB nemrég jelentette be, hogy a hónap végén megszüntetik a szerintük egyébként sikeres irodákat, mert már Budapestről is el tudják végezni a munkájukat. Az MSZP szerint semmi értelme nem volt ezekre ennyi közpénzt költeni.

Porsche-gyűjteménye van Matolcsy György jegybankelnök fiának

Az átlátszó írta meg, hogy Matolcsy Ádám négy, egyenként több mint tízmilliós sportkocsit tárol egy budai mélygarázsban. A lap szerint az autók összesen több mint 70 millió forintot érnek. Matolcsy Ádám, akinek bútorgyára közbeszerzést nyert és állami támogatást is kapott, az átlátszóval azt közölte, az autókat befektetési céllal vásárolta.

Egy állami cég lehet a legnagyobb vesztese a bankcsődnek

Egy állami cég lehet a legnagyobb vesztese annak, hogy csődbe ment Matolcsy György jegybankelnök unokatestvérének bankja. A 24.hu értesülései szerint ugyanis a Pénzügyminisztérium alá tartozó Széchenyi Tőkealap-kezelőnek 7 milliárd forintnyi közpénze ragadt bent a Növekedési és Hitelbankban. Az LMP ki akarja deríteni, hogy mennyi adófizetői pénz veszik el a bank csődje miatt. A kormány és az alapkezelő nem reagált.

NHB-ügy: feljelentést tesznek

Vége Matolcsy György jegybankelnök unokatestvére bankjának. A Nemzeti Bank elrendelte a Növekedési és Hitel Bank végelszámolását. A betéteseket 31 millió forintig kártalanítják. A bank korábban többször éppen Matolcsy György családjának befektetéseihez adott hiteleket és a jegybank alapítványai is számlát vezettek az NHB-nál. A Párbeszéd a rendőrséghez fordul.

Felszámolják az NHB bankot


szerző:
2019.03.14. 18:16
Felszámolják az NHB bankot

Visszavonta az NHB Bank engedélyét és elrendelte a végelszámolását a Nemzeti Bank.

Orbán: döntetlenre kell hozni!

2030-ra utolérhetjük Ausztriát - így jelentette be Matolcsy György a jegybank új reformcsomagját a Kereskedelmi és Iparkamara mai gazdasági évnyitóján. Több mint 80%-os reálkereset emelkedést valószínűsítenek a következő 10 évre, egyszámjegyű SZJA-t és teljes egészségügyi fordulatot javasolnak a kormánynak. A miniszterelnök azt mondta, legalább döntetlenre kell hozni az osztrákokkal való régi meccset.

Újra Matolcsy György lehet az MNB elnöke

Újabb hat évre Matolcsy György lehet a Magyar Nemzeti Bank elnöke, miután az országgyűlés gazdasági bizottsága meghallgatta, és támogatta a kinevezését. Matolcsy György szerint gazdaságtörténeti jelentőségű fordulat következett be a jegybank támogatásával. Azt mondta, nemcsak saját feladatait látta el sikerrel az MNB, de alapítványain keresztül hozzájárult a felsőoktatás megreformálásához is. Az ellenzék bírálta a jegybankelnököt.

Likviditási problémák az NHB-ban

Óvintézkedéseket vezetett be Matolcsy György unokatestvérének bankjánál a Magyar Nemzeti Bank. A jegybank döntése alapján a Növekedési Hitel Banknál 30 napra elrendelték a 7 millió forint feletti betétek kifizetésének korlátozását, valamint megtiltották, hogy további kötelezettséget vállaljanak. Az RTL Híradó megtudta, az NHB-nál a jegybank alapítványainak is van folyószámlája. A bank korábban többször éppen Matolcsy György családjának befektetéseihez adott hiteleket.

Újabb luxuslakás Matolcsyéknél

Újabb budai luxuslakás került a Matolcsy-családhoz - írta meg a 24.hu. Egy héten belül Matolcsy György két fiáról is kiderült, hogy a jegybankelnök unokatestvérének bankjától kapott hitelből vásároltak luxusingatlanokat egymástól alig kétszáz méterre. Mindketten egy-egy cégükön keresztül vették meg a házakat. 

Fia cégének fizet Matolcsy

Több százmilliós házban lakik Matolcsy György jegybank-elnök – írta meg a 24.hu. A budai villát a fia cége vette meg, ehhez pedig a hitelt Matolcsy unokatestvérének a bankja adta. Matolcsy György az RTL Híradónak elismerte, hogy ő használja a villát, amiért bérleti díjat fizet a fia cégének. 

7,5 milliárd ember a rokona Matolcsy Györgynek

Matolcsy Györgynek 7,5 milliárd ember a rokona a Földön - a nemzeti bank elnöke ezzel hárította el a gazdasági bizottság ülésén azokat a kérdéseket, hogy miért kapnak a családtagjai jegybanki megbízásokat, illetve fiának a bútorgyára hogyan jutott félmilliárd forint uniós támogatáshoz.

Személyesen Matolcsy döntött

Matolcsy György jegybankelnök döntött róla, hogy a nemzeti banknál kapjon állást Polt Péter legfőbb ügyész lánya - tudta meg a 24.hu. A hírportál azt már korábban megírta, hogy Polt Petra havi bruttó félmilliós fizetésért a nemzeti bankban helyezkedett el, de akkor még nem lehetett tudni, hogy ki hagyta jóvá a felvételét. Polt Péter jelenlegi felesége ugyanis szintén a nemzeti banknál dolgozik, ő felel a személyzeti ügyekért és havi 5 milliót keres.

Támadják Matolcsy barátnőjét

Több mint 32 millió forintos lakáshitelt adott a Magyar Nemzeti Bank Matolcsy György jegybankelnök barátnőjének, Vajda Zitának, ezt a Zoom.hu derítette ki. A kedvezményes kölcsönből a korábban a jegybanknál dolgozó nő egy 60 négyzetméteres I. kerületi lakást vásárolt még két éve. Az Együtt szerint etikátlan, hogy közpénzből adtak kedvezményes hitelt Matolcsy György barátnőjének. A Magyar Nemzeti Bank azt írta, a szabályok szerint jártak el.

MNB: 150 millió szakértőkre

Csak szakértőkre 150 millió forintot költhet idén a jegybank felügyelőbizottsága. A hat fős testület működése tavaly is majdnem 100 millió forintba került, amit a nemzeti bank fizetett közpénzből. Hogy mennyit fizetnek ki szakértőkre, azt maga a bizottság határozza meg, senkinek nem kell jóváhagynia.

Matolcsy ismét puccskísérletről beszélt

Ismét egy kormány elleni puccskísérletre utalt a Parlamentben a Magyar Nemzeti Bank elnöke. Matolcsy Györgyöt arról kérdezte egy szocialista politikus, hogyan szereztek tulajdonrészt az MKB Bankban kormányközeli vállalkozók. Matolcsy György a válaszában azt kifogásolta, hogy nem a kormányváltási kísérletről kérdezik - amihez szerinte az amerikai ügyvivőnek is köze volt. Az amerikai nagykövetség szerint Matolcsy György állításai hiteltelenek.

Pénzt kérnek az információért

Pénzt kér a Nemzetgazdasági Minisztérium azért, hogy Híradónknak elárulja, hová és kivel utazott külföldre közpénzen nemzetgazdasági miniszterként Matolcsy György. Az adatokat azután kértük ki, hogy megtudtuk: Matolcsy Györgyöt jegybankelnökként barátnője, Vajda Zita kísérte el a legtöbbször külföldi útjain. Az átláthatóságért küzdő Transparency Internationalnél azt mondják, semmiképpen nem nevezhető jó államnak az, amelyik pénzt kér egy alapvető jog érvényesítéséért.

Eladná az irodaházat az MNB

Hosszú távú befektetésről volt szó, amikor majdnem 18 milliárd forintért megvette a nemzeti bank a Eiffel Palacet, ma már eladnák az irodaházat. Két és fél éve Matolcsy György jegybankelnök még azt mondta az ingatlanvásárlásokról, hogy azok közérdeket szolgálnak. Az LMP-nél most attól tartanak, hogy az épületet valakinek ki akarják játszani.

Arattak a magánnyugdíjpénztárak

Kiemelkedő évet zártak, és 8%-os átlagos hozamról tájékoztatják most megmaradt ügyfeleiket a magán-nyugdíjpénztárak. 6 éve 3 millióan hagyták ott őket, miután Matolcsy György nemzetgazdasági miniszterként azt mondta, a nyugdíjjogosultsága 70 százalékát elveszíti, aki nem lép vissza az állami rendszerbe. Azóta több mint 40%-kal gyarapították a magánpénztárak a megtakarításokat - a Bankmonitor szerint. A kormány most azt közölte, a legfontosabb a biztonság, és szerintük egyelőre egyedül az állam képes garantálni, hogy ki is fizetik majd a nyugdíjakat.

Támadásról beszélt Matolcsy

Titkosszolgálati eszközökkel indított támadást a magyar kormány és a Magyar Nemzeti Bank ellen egy NATO-szövetséges ország még 2015-ben - ezt mondta a Parlamentben Matolcsy György. A jegybankelnök szerint az ország budapesti nagykövetségéről szervezték az akciót, amelynek része volt a brókerházak csődje is. A szocialisták vizsgálóbizottságban tisztáznák, van-e valóságalapja a jegybankelnök kijelentésének. A kormány nem válaszolt arra a kérdésre, tudtak-e az állítólagos támadásról.

MNB: 260 millió jutalmakra

Több mint negyedmilliárd forint jutalmat osztottak szét a Magyar Nemzeti Bankban karácsony előtt - tudta meg a Magyar Nemzet. Az állami intézmények közül a jegybanknál osztották a legtöbb jutalmat. Az MNB sajtóosztálya azt közölte, hogy a kiemelkedő teljesítményű kollégákat akarták így elismerni. A Demokratikus Koalíció szerint a pénzzel inkább a rászorulókon kellett volna segíteni.

Az MNB a legnagyobb befektető

Az ország egyik legnagyobb ingatlan-befektetője lett a Magyar Nemzeti Bank a portfolio.hu szerint. A Matolcsy György vezette jegybank és alapítványai az elmúlt években országszerte 18 ingatlant vettek meg összesen több mint 130 milliárd forintért. Az MSZP szerint tűrhetetlen, ahogy a jegybank a rá bízott közpénzzel gazdálkodik. Matolcsy György megvédte az ingatlan-vásárlásokat.

Matolcsy: Lesz-e bejgli?

Karácsonyi jókívánságokat ismételgetett a jegybankelnök a Parlamentben, amikor az újságírók kérdezni próbálták. Matolcsy György az RTL tudósítójától például arról érdeklődött, hogy lesz-e bejgli az ünnepek alatt. Az év végi beszámolójában arról beszélt, hogy újabb növekedési fordulat várható, a Quaestor-ügyről pedig azt állította, a sikkasztást valójában a Magyar Nemzeti Bank leplezte le. Az MSZP szerint ez nem igaz, és Matolcsy György személyesen is felelős érte.

Ceglédi Zoltán örülne, ha tudná, merre járnak a politikusok

Az újságíró elárulta, hisz abban, hogy a közeljövőben bizonyos technikai okokból kifolyólag pontosan megfogják tudni mondani, hogy melyik politikus hol tartózkodik, így pedig sokkal könnyebb lesz őket megkörnyékezni, ha az ember azt szeretné, hogy csurranjon-cseppenjen neki is valami.

Matolcsy: Ez nem tartozik önre

Nem tartozik önre – ezt válaszolta Matolcsy György jegybankelnök a Parlamentben, amikor arról kérdezte az MSZP-s Bárándy Gergely, fizetett-e Patai Mihálynak, az Unicredit Bank vezérigazgatójának azért, mert a lakásában lakott. Az azóta már megszűnt Népszabadság írta meg, hogy a jegybankelnök az Unicredit vezérének lakásában élt, ami az újság szerint összeférhetetlenségi kérdéseket vet fel.

Versenyképességi fordulat kell - ezt Matolcsy György mondta a Világgazdaságnak. A Nemzeti Bank elnöke szerint erős kormányzati intézkedésekre van szükség az idei és a jövő évi államháztartási hiány terhére. A Világgazdasági Fórum alig több mint egy hónapja az Európai Unió sereghajtói közé sorolta a magyarországi versenyképességet, szerintük tartós leszakadás fenyegeti az országot. Az MSZP szerint éppen Matolcsy György korábbi, miniszterként meghozott intézkedései jutatták mélypontra a magyar versenyképességet.

RTLII: Matolcsy beszélt a lakásügyről

Légből kapott információnak nevezte Matolcsy György, hogy egy bankelnök lakásában lakna. Egy szocialista képviselő kérdésére a parlamentben azt mondta, hogy Balatonakarattyán van az állandó lakcíme. Bárándi Gergely szerint ez nem válasz, mert sokan laknak máshol, mint ahol bejelentett címük van. A jegybank elnöke lakásügyéről az azóta megszűnt Népszabadság írt először.

Lázár: jobban kellene ügyelni a látszatra

A Bankszövetségnek jobban kellene ügyelnie a látszatra és a részletekre - így kommentálta Lázár János miniszter, hogy a hírek szerint Matolcsy György jegybankelnök Patai Mihálynak, a Bakszövetség elnökének és az Unicredit bank vezetőjének budai luxuslakását használja. Az MSZP szerint a miniszter nyilatkozata felér egy beismeréssel az ügyben, amelyet sem a nemzeti bank, sem a bankszövetség, sem pedig az Unicredit nem kommentált idáig.

Matolcsy már 2010-ben is ott volt

Matolcsy György már 2010-ben részt vett jelenlegi barátnője, Vajda Zita diplomaosztóján - erről fotó jelent meg a Népszabadság utolsó számában. Vajda Zitát a diplomaosztó előtt két nappal vették fel a Matolcsy György vezette Nemzetgazdasági Minisztériumba. A jegybank elnöke nem reagált arra a kérdésünkre, volt-e bármilyen szerepe abban, hogy a nőt felvették az általa vezetett tárcához. Az LMP szerint Matolcsy Györgynek le kellene mondania.

 

Nem kezdeményezik Matolcsy felmentését

Nem kezdeményezi Matolcsy György jegybankelnök felmentését a köztársasági elnöknél Orbán Viktor - tudta meg a Híradó. A miniszterelnök sajtófőnöke szerint erre annak ellenére sincs semmi ok, hogy kiderült: Matolcsy György Patai Mihály bankvezér budai luxuslakását használja a Várban. Az ellenzék szerint ez összeférhetetlen, az érintettek napok óta hallgatnak. 

Bankelnök lakását használja Matolcsy

Budapest egyik legdrágább társasházában használ lakást Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke. A Népszabadság úgy tudja, hogy Patai Mihálynak, az Unicredit Bank elnök-vezérigazgatójának és a Bankszövetség elnökének budai luxuslakását használja. Több ellenzéki párt szerint a jegybankelnöknek összeférhetetlenség miatt le kell mondania, ám a kormány szerint kizárt, hogy Matolcsy elfogultan végezné a munkáját.

Interjút adott Matolcsy György barátnője

Elismerte Vajda Zita, hogy ő Matolcsy György új barátnője. A nő a Figyelőnek adott interjúban arról is beszélt, szerinte megalapozottan, szakmai képességei miatt nyerte el pozícióit. A most 32 éves nő nettó 1,1 millió forintot keresett Matolcsy György mellett a jegybankban, majd a jegybanki alapítványokhoz került, amelyeknél most összesen 4 pozíciót tölt be. Az alapítványokat hiába kérdeztük, nem mondták meg, hogy az elnök barátnője havonta mennyi közpénzt vihet haza. A DK szerint ezzel az üggyel morális mélypontra jutott a kormányzás.

Feleség és barátnő a közpénzek közelében

Két férfi és két nő. Andy Vajna és Matolcsy György mellett is felbukkant egy-egy nő, akikkel a viszonyuk több, mint munkakapcsolat. Andy Vajnánál a feleségről, Vajna Timeáról van szó, aki, hogy-hogy nem, belevágott egy olyan üzletbe is, amelynek van köze a férjéhez és közpénzekhez is. Matolcsy György közeli ismerőse pedig dolgozott a jegybankelnökkel a korábbi munkahelyén, a minisztériumban, majd a jegybankban, most pedig az alapítványoknál. Amelyek, mint tudjuk, szintén közpénzt költenek. Ez, a közpénz az egyetlen oka annak, hogy politika közeli emberek magánéletével foglalkozunk, ami amúgy nem szokásunk.

Házon kívül 2016-09-21


szerző:
2016.09.21. 23:55
A hölgyismerős négy helyről kap fizetést

Távozott a nemzeti banktól, de rövid időn belül már két jegybanki alapítványtól négy jogcímen kapott pénzt Matolcsy György hölgyismerőse. A Népszabadság írt arról, hogy a 32 éves nő, 1 millió 700 ezer forintos jegybanki fizetése után most is milliós tiszteletdíjat kap. A jegybanki alapítványok az RTL Híradó kérdésére sem árulták el, hogy pontosan mennyit. Az Együtt szerint, ha Vajda Zita valóban együtt él Matolcsy Györggyel, akkor nemcsak a jegybanknál, de az alapítványoknál vállalt munkája is összeférhetetlen a magánéletével a jegybanktörvény alapján.

Matolcsy válásáról írt a jegybank

Havonta nettó 1,1 millió forintot keresett a jegybanknál az a 32 éves nő, akivel kapcsolatban Matolcsy György válásáról írt az MNB egyik közleménye. A nő fizetésére a Népszabadság kérdezett rá, és az összeg mellé a jegybank odaírta, a Matolcsy házaspár válása magánügy. A nő egyébként már nem dolgozik a nemzeti banknál, de két pozíciója is van a jegybank alapítványainál. A Párbeszéd Magyarországért feljelentést tesz, mert szerintük a nő kinevezése jogilag és erkölcsileg is összeférhetetlen volt.

Volt kémelhárítókat alkalmaz az MNB

A kémelhárítás volt vezetője, annak helyettese és a terrorelhárítás egyik volt kommandós kiképzője is a Magyar Nemzeti Bank biztonsági cégeinél dolgoznak – tudta meg az Index. A jegybank elismerte, hogy volt titkosszolgákat alkalmaz. A Matolcsy György vezette intézmény szerint a szakmai tapasztalatukkal segítik a jegybank biztonságpolitikai munkáját. A DK szerint viszont semmi szüksége a jegybanknak ezekre a szakemberekre.

Álláshalmozók a jegybanknál

A jegybanki alapítványoknál és cégeiknél vezető beosztásban lévők fele legalább két pozíciót tölt be párhuzamosan. Van olyan is, aki egyszerre 10 poszton áll helyt - tudta meg az RTL Híradó. Az alapítványokat hiába kérdeztük, nem mondták meg, hogy a pozícióhalmozók pontosan mennyit keresnek. Az LMP szerint Matolcsy Györgynek le kellene mondania.

3 MNB-s szervezetben Matolcsy rokona

Egyszerre három jegybanki szervezettől vesz fel pénzt Matolcsy György unokatestvérének felesége - tudta meg az RTL Híradó. Szemerey Gabriella havonta több mint egymillió forintot keres azzal, hogy igazgató az egyik jegybanki alapítványnál, két alapítványi cégnél pedig az igazgatóság tagja. A DK-nál azt mondják, felháborító, hogy rokonokat juttatnak jól fizető állásokhoz. Az alapítványok szerint Szemerey Gabriellát szakmai hozzáértése alapján delegálták a posztokra.

Nyomoznak a Matolcsy vezette alapítványnál

Nyomozást rendelt el az ügyészség annál az alapítványnál, amelyet Matolcsy György jegybankelnök vezet. A gyanú szerint az alapítványnál dokumentumokat hamisíthattak meg. A nyomozást megalapozó bejelentést az ország legnagyobb feljelentője, Tényi István tette. Az alapítvány szerint Tényi bejelentése teljesen alaptalan, és hamis vád miatt jogi lépéseket tesznek.

Luxuslakásban él Matolcsy György fia

Többszáz millió forintos fővárosi luxuslakást használ Matolcsy György jegybankelnök fia - írta meg a Népszabadság. A lakást Matolcsy György unokatestvérének, Szemerey Tamásnak egy családi cége vette meg. A vállalkozó korábban bankján keresztül a Magyar Nemzeti Bank hitelprogramjából adott kölcsön a Matolcsy fiú cégvásárlásához. Matolcsy Ádámot hiába kerestük, nem nyilatkozott. Az Együtt szerint elfogadhatatlan, hogy a közpénzek és a Szemerey-család közreműködésével a Matolcsy-család gazdagszik.

Panorámás nyaralót építtet Matolcsy fia

Panorámás balatoni nyaralót épít Matolcsy György fiának megbízásából az a cég, amely a jegybanki alapítványoknak is dolgozik. Az ügyről a Népszabadság írt. A céget egy olyan vállalkozás hozta létre, amelyben korábban tulajdonos volt Matolcsy György unokatestvére, Szemerey Tamás is. Az Együtt szerint ebből is látszik, hogy rokonainak juttat közpénzt Matolcsy György. Az alapítványok szerint kizárólag szakmai alapon bízták meg a céget az ingatlanfejlesztésekkel.

Egy minisztert is az unokatestvérének mondott

Unokatestvérének nevezte az igazságügyi minisztert és egy a Nemzeti Bankkal szerinte kritikus újságírót is Matolcsy György. Így védekezett a jegybankelnök a Parlamentben, amikor a rokonságának juttatott közpénzes megbízásokról faggatta az egyik szocialista képviselő. Később a miniszter és az újságíró is cáfolta, hogy családi kapcsolatban állna Matolcsy Györggyel. A jegybankelnök egy hónapja érvelt először azzal, hogy száz unokatestvére van Magyarországon.

Együtt: Családon belül üzletel a jegybank

Matolcsy György unokatestvérének bankja egy másik unokatestvér cégének adott 400 milliós kölcsönt a jegybank növekedési hitelprogramjából, majd ez a cég nem sokkal ezután beszállt egy harmadik unokatestvér vállalkozásaiba. A történet összes szereplője a Szemerey család tagja. Az Együtt szerint mindez azt bizonyítja, hogy családon belül üzletelnek a közpénzekkel.

Százmilliónyi közpénz Matolcsy rokonainak

A Magyar Nemzeti Bank alapítványainak pénzköltését már több szemszögből vizsgáltuk, de a családi vonalról részletesen még nem beszéltünk. Kezdjük Györggyel, aki egy jegybankot irányít, amely alapítványokat hoz létre. Van Tamás, György unokatestvére, akinek a bankja és a hozzá köthető vs.hu hírportál is sok pénzt kapott az alapítványoktól. Van Ádám, György fia, akinek a cége Tamás bankján keresztül rengeteg hitelt kap arra, hogy megvegyen egy bútorgyárat. És van Szabolcs, a másodunokatestvér, akihez pedig az egyik alapítvány kecskeméti terjeszkedése köthető. Szabolcs felesége egyébként Kecskemét polgármestere. Az MNB-alapítványok rokoni szálait bogozgattuk.

A botrány kirobbanása előtt is kaptak pénzt

A botrány kirobbanása előtt is milliárdokat kaptak a Nemzeti Banktól a jegybanki alapítványok. Ez az MNB most közzétett éves beszámolójából derült ki. A Pallas Athéné Alapítványok működését 12 milliárd forinttal támogatták, és több mint 4 milliárd forintért kaptak ingatlanokat. A Fidesz szerint a jegybank pénzügyileg és gazdaságilag megerősítette az országot, a liberálisok viszont úgy látják, hogy Matolcsyék szórják a pénzt.

Megszüntette a bíró az eljárást

Quaestor károsultak tüntetettek a Fővárosi Törvényszék előtt, mások mellett Matolcsy György jegybankelnök és Polt Péter legfőbb ügyész lemondását követelve. A bíróságon csütörtökön lett volna az első tárgyalási napja annak a pernek, amelyben a Magyar Nemzeti Bank felelősségét firtatatták volna az ügyben, de a tárgyalás elmaradt, mert a bíró megszüntette az eljárást.

„Matolcsy szellemi muníciója mozgatja a GDP-t”

„A Matolcsy György fejében lévő szellemi muníció mozgatja a GDP-t” - ezt Lentner Csaba, az MNB egyik alapítványának kuratóriumi tagja mondta a 168 óra című lapnak. Szerinte nem közpénzt költenek a jegybanki alapítványok, és az Alkotmánybíróság hátba döfte Matolcsy Györgyöt, amikor ennek ellenében döntött. Másfél hete arról beszélt, hogy a következő választás sikere múlhat az alapítványok munkáján. A miniszterelnökséget vezető miniszter szerint nem a jegybank elnöke irányítja a gazdaságpolitikát.

A többség szerint Matolcsynak mennie kellene

Még a kormánypárti szavazók között is többségben vannak, akik szerint távoznia kellene Matolcsy Györgynek a jegybank éléről. Ez derül ki a Publicus Intézet reprezentatív közvélemény-kutatásából, amelyet a Vasárnapi Hírek megbízásából készítettek. Összességében 10-ből hatan úgy látják: le kellene mondania a nemzeti bank elnökének az alapítványok költekezései miatt.

Ügyészségi vizsgálat az alapítványoknál

Törvényességi ellenőrzést indított a jegybanki alapítványoknál a Fővárosi Ügyészség, mert közbeszerzési eljárás nélkül költötték a közpénzt. A vizsgálatot az MSZP kezdeményezte, miután a hat Pallas Athéné alapítvány nyilvánosságra hozta a gazdálkodását. A szocialisták felmondólevelet vittek Matolcsy György jegybankelnöknek, de a Nemzeti Bank szerint csak blöffölnek. Megszólalt a legfőbb ügyész is, mindössze annyit közölt Híradónkkal, idézzük, az ellenzék teszi a dolgát, és az ügyészség is.

A Fidesz 2018-as választási győzelme múlhat a jegybanki alapítványok munkáján - erre utalt az egyik alapítvány kuratóriumi tagja. Lentner Csaba közgazdász, korábbi MIÉP-es parlamenti képviselő nyilatkozott erről az Echo TV műsorában. Szerinte csak akkor érik el a céljukat, ha minden egyetemen a Matolcsy György által kidolgozott gazdaságpolitikát oktatják. A szocialisták azt állítják: ezzel lelepleződött, hogy a jegybank közpénzből támogatja a Fidesz pártpolitikai érdekeit.

A régi budai városházát tavalyelőtt vásárolta meg a Magyar Nemzeti Bank - majd az egyik jegybanki alapítvány kapta meg. A felújítás után angol nyelvű doktori iskolát nyitnak itt. Az alapítvány kuratóriumát Matolcsy György vezeti. A beruházásban a jegybankelnök unokatestvérének érdekeltségébe tartozó NHB Bank is részt vesz. Ők intézik a kifizetéseket.

30 millióért vesz zongorát az MNB

Több mint 30 millió forintért vesz zongorát a Magyar Nemzeti Bank Matolcsy György vezette alapítványa – tudta meg az RTL Híradó. A hangszert a több mint négymilliárdért megvásárolt Lónyay villába vinnék. Az alapítvány szerint azért van szükség a zongorára, mert a villába zenei és kulturális programokat terveznek.

300 ezret kaphatott volna minden devizahiteles

300 ezer forinttal, vagyis majdnem 5 százalékkal csökkenhetett volna egy átlagos devizahiteles tartozása, ha a Nemzeti Bank a forintosításon keresett nyereségét az adósokra költi - így számol a Bankmonitor. Matolcsy György jegybankelnök múlt pénteken beszélt arról, hogy a 136 milliárdos profitból tovább enyhíthették volna a devizaadósok terheit, de a közgazdászképzést fontosabbnak ítélték. A miniszterelnök is megszólalt az ügyben. Helyeselte, hogy a jegybank a saját oktatási programjára költ.

Büntetés kockázatos hitelkihelyezésért

Négymillió forintra büntette kockázatos hitelkihelyezés miatt a Matolcsy György vezette jegybank a Matolcsy György unokatestvérének érdekeltségében lévő pénzintézetet. A Növekedési és Hitelbank nulla százalékos kamatra kapott pénzt a jegybanktól a növekedési hitelprogramban. Ebből a pénzből kapott 400 millió forintot egy másik unokatestvér, Szemerey Szabolcs cége. A szocialisták szerint vicces lenne a négymilliós bírság, ha nem több milliárdnyi közpénzről lenne szó.

MNB-s hitelt kapott egy újabb unokatestvér

Négyszázmillió forintot kapott Matolcsy György unokatestvérének cége a jegybank növekedési hitelprogramjából. Szemerey Szabolcs alig nyolcmilliós árbevételű vállalkozása a pénzt a Növekedési Hitelbankon keresztül kapta meg. A bank Matolcsy György másik unokatestvérének, Szemerey Tamásnak az érdekeltségében van. Az Együtt szerint közpénzt kockáztat a jegybank elnöke azzal, hogy saját családtagjait segíti kedvezményes hitelekhez.

Matolcsy-könyveket vett Matolcsy alapítványa

Bevásárolt Matolcsy György könyvéből az a jegybanki alapítvány, amit éppen Matolcsy György vezet. Erről elsőként a 444.hu írt, miután újabb dokumentumokat, és a kuratóriumi ülések jegyzőkönyveit is nyilvánosságra hozták. Nagy tételben, összesen 2500 példányt vettek a kiadványból - 14 millió forint közpénztért. Híradónknak azt írták, a könyv egy részét egyetemeknek ajándékoztak, illetve a saját könyvtárukat bővítették. Az MSZP szerint elfogadhatatlan, ami történt.

Újságírók, akik felmondtak a jegybanki alapítványok támogatása miatt

Mit tegyen az ember, ha azzal szembesül, hogy ahogyan kapja a fizetését, az – szerinte – vállalhatatlan? Elfogadhatja ezt a helyzetet vagy felállhat. Ez utóbbit választotta a a vs.hu nevű hírportál sok újságírója, akik elvi döntést hoztak, amikor megtudták, hogy a pénzük a nemzeti bank alapítványaitól érkezik. Serdült Szilvia hármukkal beszélgetett közülük, akik még nem tudják, miből élnek meg a következő hónapban, de képtelenek voltak maradni abban a szerkesztőségben, amely a korábban eltitkolt százmilliók miatt igencsak támadhatóvá vált.

Elképesztő pénzszórás a nemzeti bank alapítványainál

A jegybankelnök, aki közpénzből 70 milliót szán a saját könyve kiadására. Cégek, amelyek a jegybankelnök unokatestvérének érdekeltségébe tartoznak, és milliárdok jutnak nekik, szintén közpénzből. Kormányközeli vállalkozók, akik 100 milliós megbízásokat kapnak a jegybanki alapítványoktól, nekik is bőven jut tehát a közpénzből. Az igazságügyi miniszter ügyvédi irodája, amely 10 milliókat kapott az alapítványokon keresztül, közpénzekből. És még órákig sorolhatnám, mikre költöttek vagyonokat a Matolcsy György vezette jegybank alapítványai. Amiket eddig gondosan próbáltak titkolni, de nem sikerült.

Házon kívül 2016-05-04


szerző:
2016.05.04. 23:30
Drágán vettek állampapírt az alapítványok

Jutalék fizetése nélkül is vehettek volna állampapírokat, mégis 2 milliárd forintos jutalékhoz jutattak négy kereskedelmi bankot a Magyar Nemzeti Bank alapítványai. Az alapítványok összesen 197 milliárd forintot fektettek államkötvényekbe, amelyeket azonban nem a Magyar Államkincstártól, hanem például a Matolcsy György jegybankelnök unokatestvérének tulajdonában lévő NHB Banktól vásároltak meg. Az MSZP szerint tudatosan vásároltak drágábban az alapítványok, a miniszterelnök kabinetfőnöke viszont megérti a döntést.

MSZP: Matolcsy is döntött a pénzekről

Matolcsy György is részt vett azokban a döntésekben, mire költse az általa vezetett jegybanki alapítvány a pénzét. Ezt állítják a szocialisták, miután kiperelték azt a dokumentumot, amelyben a PADA kuratóriuma felhatalmazza az elnököt, azaz Matolcsy Györgyöt, hogy egy másik taggal együtt dönthessenek a jegybanktól kapott pénz sorsáról. Az MSZP frakcióvezető-helyettese szerint ötvenmilliárd forint sorsába szólhatott bele Matolcsy György, a pénz egy része éppen az unokatestvére érdekeltségében lévő bankba került. A Fidesz frakcióvezetője szerint meg kell várni a számvevőszék vizsgálatát.

Kormányszóvivő: ez politikai hisztériakeltés

Csak a kocsijából integetett, de nem nyilatkozott a Magyar Nemzeti Bank felügyelő-bizottságának ülése után Papcsák Ferenc a jegybank alapítványainak költéseiről. A botrányt a kormányszóvivő politikai hisztériakeltésnek nevezte. Kovács Zoltán azt ATV-nek azt mondta, a kormány nem kérheti fel Matolcsy Györgyöt, magyarázza meg, az alapítványok miért adtak milliós megbízásokat a jegybankelnök unokatestvére cégeinek, és miért költöttek 70 millió forintot egy Matolcsy Györgyről szóló könyv kiadására. Az MSZP a jegybankelnök lemondását követeli, és szombaton tüntetést szervez a jegybank elé.

„Aki az MNB-t támadja, veszélyezteti a forintot”

Aki a jegybankot támadja, az a forintot veszélyezteti. Ezt mondta Lázár János a kormányinfón a jegybank alapítványainak költéseiről szóló kérdésre válaszolva. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a jegybank működésébe a kormány nem szólhat bele, ráadásul az MNB nyereségesen működik Matolcsy György vezetésével. A Népszabadság mai számában közölte: Matolcsy György unokatestvére bankjának csaknem 25 milliárd forintot utaltak a jegybanki alapítványok, a pénz egy részéből államkötvényeket vásároltak. A szocialisták szerint ebben az esetben is Matolcsy rokonáé lett a haszon.

Szabadon költhet a jegybank vezetősége

Matolcsy György még miniszterként maga készítette azt a törvényt, ami lehetővé tette, hogy most jegybankelnökként szabadon rendelkezzen a nemzeti bank nyereségével. Matolcsy György pedig rendelkezik is: ebből adott 260 milliárd forintot a jegybank által létrehozott alapítványoknak. Orbán Viktor is megszólalt az alapítványok költései kapcsán. A Népszabadságnak azt mondta: égnek és földnek össze kell szakadnia ahhoz, hogy meginogjon a bizalma Matolcsy Györgyben.

A Trócsányi érdekeltségében álló céget is megbízták a jegybanki alapítványok

Friss: A Nagy és Trócsányi ügyvédi iroda arról tájékoztatta Híradónkat, hogy végül összesen 32 millió forintot fizettek ki nekik. Ezért az összegért három alapítvány hat ingatlanvásárlással kapcsolatos ügyeit intézték több év alatt. A jegybanki alapítványoktól több mint 100 millió forintos keretösszeggel kaptak megbízásokat a nemrég nyilvánosságra került dokumentumaiból. A Nagy és Társa Ügyvédi Iroda ingatlanvásárlásokat intézett 55-58 ezer forintos óradíjért - az alapítványok tájékoztatása szerint. Trócsányi László azt mondja, nem részesedett a pénzből, ezért szó sem lehet összeférhetetlenségről. A Fidesz nem nyilatkozik. Az MSZP szerint Trócsányinak Matolcsyval együtt le kellene mondania.

Újra döntöttek: havi 5 milliót kap Matolcsy

Újra megszavazta az Országgyűlés, hogy ötmillió forintra emelkedjen Matolcsy György fizetése. Schiffer András az LMP frakcióvezetője azt mondta, a jegybank elnökének nem béremelés járna, hanem bilincsben kellene elvezetni a nemzeti bank alapítványainál történt kifizetések miatt. A fideszes Selmeczi Gabriella szerint azonban Matolcsy Györgyöt még így is alulfizetik.

A Kelet-Afrikai könyvtárakat is kutatták

Amerikai és afrikai tanulmányutakat is fizettek a jegybanki alapítványok. Az RTL Híradó összesítése szerint több mint 200 millió forintot fizettek ki magánszemélyeknek. Az egyik nyertes például azt kutathatta, hogy Kelet-Afrikában milyen kihívások várnak a könyvtárakra, egy másik pedig azt elemezte: milyen nemzetközi következményei lehetnek a tanzániai választásnak. A Pallas Athéné Alapítványok szerint személyiségi jogokat sértene, ha elmondanák, kik nyertek. A szocialisták szerint a jegybanki vezetés ismerőseinek mehetett a pénz.

Együtt: A rokonainak kedvez Matolcsy

Több százmillió forint támogatást kapott a kecskeméti főiskola is a jegybanki alapítványoktól. Kecskeméten éppen a főiskolával együttműködésben alapított 12 milliárd forintért egy gazdasági képzéssel foglalkozó céget a jegybank hat alapítványa. A céget a kecskeméti fideszes polgármester férje, Szemerey Szabolcs vezeti, aki maga is Matolcsy rokona. Az Együtt azt állítja: a Nemzeti Bank alapítványainak pénzét Matolcsy György családtagjain keresztül folyatja ki.

Iskolai feladat: Elvesztegetett 8 év

Így szerepel a diákoknak adott házi dolgozatban az a kérdés, amelyik az MSZP kormányzások idejére vonatkozik. A feladatot a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen adták a hallgatóknak. Az RTL Híradónak nyilatkozó docens szerint egy ilyen kérdés teljesen távol áll az egyetemi képzés műfajától. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem szerint viszont a kérdés nem elfogultságra, hanem az ajánlott szakirodalom egyik fejezetére utal. Annak a könyvnek a fejezetére, amelyet Matolcsy György jegybank elnök írt.

Még 400 milliót költenek a luxusingatlanra

Több mint 400 millió forintot költ a Magyar Nemzeti Bank a csaknem 18 milliárdért megvett luxus irodaházára - derítette ki az Átlátszó. Az Eiffel Palace 7. emeletét egy olyan céggel építtetik át, amelynek tulajdonosai feltűnnek abban a társaságban is, amelyiktől megvették az épületet 2014-ben. A DK szerint Matolcsy György elveszette a kontrollt, a jegybank nem reagált megkeresésünkre.

Matolcsy rokona kezelheti a vagyont

Szabálytalanul kerülhet a Matolcsy György unkatestvérének érdekeltségébe tartozó bankhoz a Buda-Cash ügyfélvagyona, mert nincs országos fiókhálózata - az Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetsége szerint. Az NHB Bankot múlt pénteken egyedüli indulóként hirdették ki győztesnek a károsultak pénzének kezelésére, és a felszámoló szerint teljesen törvényesen jártak el. Az LMP-nél azt mondják, egyértelműen a jegybank elnök rokonának érdekeltségét akarták helyzetbe hozni.

Van 250 milliárd forint, ami nem közpénz

Keddtől hivatalosan sem számít közpénznek az a 250 milliárd forint, amelyet a jegybank saját alapítványainak adott. A kivételes eljárásban elfogadott fideszes törvénymódosítás alapján így erre a pénzre nem vonatkozik az információ-szabadságról szóló törvény, vagyis nem lehet majd megtudni, hogy mire költik a közpénzt. Az adatvédelmi hatóság vezetője szerint a rendelkezés sérti az Alaptörvényt. A szocialisták azt mondják: az a cél, hogy az emberek ne láthassák, hogyan lopnak el milliárdokat.

Kétmilliárd az MNB védelmére

Kiderült, évente több mint kétmilliárd forintért őrzi a Magyar Nemzeti Bank épületeit és vezetőit a jegybank által létrehozott biztonsági szolgálat. A létrehozását a terrorveszéllyel és a migrációval indokolta Matolcsy György, aki a szocialista Harangozó Tamás írásbeli kérdésére válaszolt.

Saját testőrök védik az MNB vezetőit

Saját testőrséget működtet Matolcsy György - adta hírül a Népszava. Az MNB Biztonsági Szolgáltatások Zrt nemcsak a Magyar Nemzeti Bank elnökét, hanem a többi vezetőt is védi a jegybank rendezvényein. A céget egy ma is aktív rendőr vezeti, akit átvezényeltek erre a feladatra, korábban a Köztársasági Őrezred személyvédelmi főosztályvezetője volt.

Összecsapott a jegybank és az akadémia

A Magyar Tudományos Akadémia közgazdaságtudományi bizottsága szerint, ellenőrizetlenül költenek többmilliárd forint közpénzt a Matolcsy György vezette jegybank alapítványai arra, hogy a meglévő felsőoktatási intézményekkel párhuzamos rendszert építsenek. Erről nyílt levelet írtak az MTA szakemberei. Az MNB szerint az akadémia hazudik, és jogi lépéseket tesznek.

Két millió a Matolcsyt ábrázoló képért

Több mint kétmillió forintot fizettek egy Matolcsy Györgyöt ábrázoló festményért egy árverésen. Sokan licitáltak rá, kikiáltási árának több mint hatszorosáért kelt el. Alkotója, Máriás Béla azt mondta, azután döntött úgy, hogy lefesti a nemzeti bank elnökét, hogy a jegybank 4,2 milliárd forintot fizetett egy Tiziano-képért, miközben a kortárs magyar festőket nem támogatja.

Jegybanki alapítványok: 12 milliárdos új cég

12 milliárd forintból hoztak létre új céget a Magyar Nemzeti Bank alapítványai – derítette ki az RTL Híradó. A társaság felügyelőbizottságának tagja Polt Péter legfőbb ügyész felesége, aki a jegybank egyik igazgatója. Az alapítványokat hiába kérdeztük, nem mondták meg, mire fogják használni a társaságot, ahogy azt sem, hogy Polt Péter felesége mennyi pénzt kap a munkájáért. A Liberális Párt szerint, amit Matolcsy György jegybankelnök csinál, példanélküli.

Az MNB milliárdos vásárlásairól is vitáztak

Senki sem kérdezhetett Matolcsy Györgytől a Parlamentben. A jegybank elnöke beszéde után azonnal elhagyta az üléstermet. Matolcsy György a Nemzeti Bank működéséről számolt be a képviselőknek. Szerinte ma ár és pénzügyi stabilitás van Magyarországon, ami a jegybanknak köszönhető, és azt mondta: a közjó szolgálatában költ tízmilliárdokat ingatlanokra és műkincsekre, és támogat százmilliárdokért alapítványokat az MNB.

Végigjártuk a Magyar Nemzeti Bank birodalmát

A Magyar Nemzeti Bank évek óta úgy költekezik, mint aki megnyerte minden idők legnagyobb lottónyereményét. Sőt. Az a néhány milliárd, amit a lottón általában nyerni lehet, eltörpül ahhoz az összeghez képest, amit a jegybank elajándékozott az elmúlt években. Igen, elajándékozott, a saját alapítványainak, amik elsősorban a közgazdasaságtant szeretnék megújítani. Boros Krisztina és Oroszi Babett nyakukba vették a nemzeti bankos birodalmat, hogy megtudjuk, jó helyre került-e a 250 milliárd forint.

Orbán: így cseleztük ki az IMF-et

Amikor már nem volt a bakancs a nyakamon, nem állapodtunk meg -ezt Orbán Viktor mondta az IMF-fel folytatott tárgyalásokról. A kormányfő egy még tavasszal tartott - de most kiszivárgott - háttérbeszélgetésen beszélt arról, hogy 2011-ben nagyon közel volt a csődhöz az ország, ezért Matolcsy Györggyel kitalálták, hogy bejelentik: tárgyalásokat kezdenek a Nemzetközi Valutalappal.

Vizsgálják az MNB luxusköltéseit

Vizsgálatot indít a Magyar Nemzeti Bank felügyelőbizottsága a jegybank ingatlan, és műkincs vásárlásai miatt, és azt is megnézik jogszerűen hozta-e létre az MNB az alapítványait. A Matolcsy György vezette Nemzeti Bank vásárolt luxusvillát a Rózsadombon és a Svábhegyen, kastélyt Tiszaroffon, nagyértékű ingatlant a Vörösmarty téren, és milliárdokért vásároltak festményeket is. A felügyelőbizottság egyetlen ellenzéki tagja szerint viszont a gond az, hogy rossz a jegybanktörvény, előbb tehát azon kellene változtatni, mert így könnyen lehet, hogy a vizsgálat csak azt tudja megállapítani, hogy jogszerűen vásárolt a nemzeti bank.

Három és félszer annyit keres egy jegybanki dolgozó, mint egy átlag magyar

Átlagosan 25 százalékos béremelést kaptak a Magyar Nemzeti Bank dolgozói az utóbbi másfél évben. Az MSZP szerint ez pénzszórás. Az MNB azt közölte, a béremeléssel a korábbi igazságtalanságokat szüntették meg.

Matolcsy kijavította vagyonnyilatkozatát, nincs miért nyomozni

Mivel Matolcsy György kijavította vagyonnyilatkozatát, nincs miért nyomozni a Fővárosi Főügyészség felülvizsgálata szerint. A Nemzeti Bank elnöke másfél hónapja változtatott tavalyi nyilatkozatán, miután kiderült, a jegybanki alapítványoktól kapott tiszteletdíját nem vallotta be. Azóta pótolta az adatokat, de azok 1 millió 200 ezer forinttal még mindig nem stimmelnek. A DK szerint az ügyészség nagyüzemi bűnpártolást folytat.

MNB: egyetlen ellenzékiről szavaznak

Önkényesen, pártkatonákkal tölti fel a Fidesz a Nemzeti Bank felügyelőbizottságát az LMP szerint. Az ellenzéki párt alkotmánybírósághoz fordul, mert jelöltjükről, a Matolcsy Györggyel kritikus Róna Péterről hétfőn az Országgyűlésben szavazni sem lehet. A házelnök, a Gazdasági Bizottság kormánypárti többségének javaslatára, egyetlen ellenzéki frakció, a Jobbik jelöltjét ajánlja a hat fős testületbe.

Újra feljelenti a Demokratikus Koalíció Matolcsy Györgyöt

A Magyar Narancs kiderítette, a jegybank egyik alapítványától tavaly kapott jövedelmét mégsem fordította teljes egészében jótékony célra. A lap szerint körülbelül 1,2 millió forintot megtarthatott magának. A DK már egyszer feljelentette Matolcsyt a hiányos vagyonnyilatkozata miatt. Az ügyészség elutasította a feljelentést, arra hivatkozva, hogy mivel a jegybankelnök a felajánlott pénzzel nem került kapcsolatba, így megfeledkezhetett róla.

Matolcsynak nem kell tudnia, mennyit keres

Nem indít nyomozást az ügyészség amiatt, mert Matolcsy György nem írta be a vagyonnyilatkozatába a Nemzeti Bank alapítványaitól kapott havi 1,2 milliós tiszteletdíját. A pénzt a jegybankelnök nem vette fel, hanem jótékony célokra költötte. Emiatt az ügyészség szerint „az összeg a tudatában saját jövedelemként nem jelent meg.” Vagyis nem volt szándékosság, így nem történt bűncselekmény.

Bármikor lecsaphat a felügyelet

Előzetes bejelentés nélkül is lecsaphatna a Magyar Nemzeti Bank azokra a brókercégekre vagy pénzintézetekre, amelyeknél piaci visszaélést gyanít - ez áll abban a törvényjavaslatban, amelynek parlamenti vitája kedden kezdődött el. Az MSZP szerint valóságos szuperhatósággá alakítaná a kormány az MNB-t, de ezzel együtt megakadályozza azt, hogy felelősségre lehessen vonni a korábbi mulasztások miatt. A döntéshez kétharmad kell, de erről az MSZP csak akkor hajlandó tárgyalni, ha előbb lemond Matolcsy György, az MNB elnöke.  

Brókerbotrány: két helyen is tüntettek

Teljes kártalanítást követeltek a Quaestor-ügyben tüntetők Budapesten. Két demonstrációt is tartottak délután a fővárosban. Az egyiket károsultak, a másikat pedig ellenzéki pártok szervezték. A Fidesz szerint a pénteken benyújtott törvényjavaslatukkal mindenki visszakapja a pénzét. Az MSZP viszont felelősségre vonná a kormányt és Matolcsy György jegybank-elnököt is.

Az MKB-nél kapott állást Matolcsy fia

Állást kapott Matolcsy György jegybank elnök fia a jegybank által irányított MKB Banknál - ezt a hvg.hu írta meg. Matolcsy Máté kiválasztása a bank szerint szakmai alapokon történt, az ellenzéki Liberális párt szerint viszont az ilyen alkalmazások nem megengedettek.

500 milliárd kisvállalkozóknak

Kockázatos lehet a Magyar Nemzeti Bank újabb, 500 milliárdos hitelprogramja az RTL Híradónk által megkérdezett szakértő szerint. Matolcsy György szerdán jelentette be, hogy olyan cégek is kaphatnak majd a pénzből, amelyek nem feltétlenül lennének hitelképesek.

Az államé is lehetne az MNB nyeresége

Mást állít a Magyar Nemzeti Bank nyereségéről Orbán Viktor és Matolcsy György. A miniszterelnök szerint ezt a pénzt nem adhatja az MNB a költségvetésnek, a jegybank elnöke viszont korábban azt állította, osztalékként ki lehetne fizetni a tulajdonosnak, vagyis az államnak. Az MNB eddig 250 milliárd forint közpénzt költött az unortodoxnak nevezett elképzeléseket terjesztő oktatási alapítványokra, és több tízmilliárdot ingatlanvásárlásra.

Újabb alapítvány, újabb milliárdokért

A Magyar Nemzeti Bank a meglévő öt alapítványa mellé egy újabbat hozott létre karácsony előtt egy nappal. Az alapítvány 37 milliárd forintot kapott a jegybanktól. Ilyen célra eddig több mint 240 milliárd forintot költöttek Matolcsy Györgyék.

Matolcsy a Magyar Krónikát is támogatja

812 millió forintot költött fél év alatt a Magyar Nemzeti Bank egyebek között különféle alapítványok támogatására, a 444 hírportál összesítése szerint. A Matolcsy György vezette jegybank tartalékaiból jutott például DJ felszerelések vásárlására és a Magyar Krónika támogatására is.

3, 5 milliárdért vett villát az MNB

Nem áll le a Matolcsy György vezette jegybank a luxusingatlanok vásárlásával, már Budapest legdrágább villája is a Magyar Nemzeti Banké.

Megakadályozták Matolcsy meghallgatását

A Nemzeti Bank korábbi elnökének magyarázza a jegybanktörvényt Matolcsy György egy nyílt levélben. Külföldi példákkal igazolja, hogy másutt is gyakorlat a jegybank ingatlanvásárlása.

Házon kívül 12-02-07


szerző:
2012.02.07. 22:25
Házon kívül 12-02-07

Házon kívül: Kevesebb pénzt és kevesebb GYED-et hozott 2012. Matolcsy szerint elég a havi 47 ezer forint. Hiába hajtottak, ugorhat a felvételi.

Ismét lesz szocpol támogatás

A vissza nem térítendő támogatás 800 ezer és 2 és fél millió forint között lesz, a gyerekek számától és a lakás nagyságától függően.

Szijjártó módosította Matolcsyt

Többször módosította a kormány az elmúlt hetekben a terveit arról, hogy hogyan adózzanak a munkavállalók jövőre.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való