KERESÉS search-close

Manfred Weber

19 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Manfred Weber"

Új jelölt az Európai Bizottság elnöki posztjára

Krimiszerűnek nevezte Orbán Viktor az uniós csúcs elhúzódó tárgyalásait. Egyes információk szerint, a német védelmi miniszter, Ursula von der Leyen lehet az Európai Bizottság új elnöke, Manfred Weber pedig az Európai Parlament elnöki tisztségét kaphatja. Alelnök pedig Dobrev Klára lehet, miután az egyik baloldali frakció a DK-s politikust jelöli a posztra.

Több mint ezren írták alá a Manfred Webernek címzett nyílt levelet!

Már több mint  1000 kutató és diák írta alá azt a nyílt levelet, amelyben az Európai Néppárt frakcióvezetőjének segítségét kérik, hogy ne csatolhassák el az akadémiától a kutatóintézeteket. A levelet megfogalmazó Kertész János fizikus abban bízik, hogy Manfred Weber hatást gyakorolhat az ügyben a magyar kormányra.

Buktak a nagyok


2019.05.27. 18:57
Buktak a nagyok

Sem a szélső-jobboldaliakkal, sem a szélső-baloldaliakkal, sem pedig más unió ellenes párttal nem hajlandó az együttműködésre az Európai Néppárt. Ezt Manfred Weber, az Európai Parlamenti választáson győztes tömörülés csúcsjelöltje jelentette ki. A hagyományos nagy pártok sok támogatót vesztettek. Jelentősen erősödtek a zöldek és a liberálisok, a szélsőséges, populista pártok  áttörése elmaradt.

Orbánra is utaltak a csúcsjelöltek vitáján

Migráció, klímavédelem, populizmus - ezekről is vitáztak egymással az európai bizottság elnöki székének várományosai Brüsszelben. Ez volt a csúcsjelöltek utolsó vitája a jövő hétvégi európai parlamenti választások előtt. Orbán Viktor neve is többször előkerült, de épp a Fidesz jelenlegi pártcsaládjának, a Néppártnak a jelöltje nem akart beszélni róla. Orbán Viktor nemrég alkalmatlannak nevezte Manfred Webert.

Európának közös hadseregre van szüksége?

Az orosz fenyegetés miatt Európának mielőbb fel kellene állítania az európai hadsereget - erről Manfred Weber, az Európai Néppárt csúcsjelöltje beszélt. A közös hadsereg első egységének szánt német és holland tankhadosztály már három éve közösen gyakorlatozik. A tervek szerint idén megduplázzák a létszámát.

Manfred Weber: Magyarország rossz irányba tart Orbán Viktorral

Magyarország rossz irányba tart Orbán Viktorral - így reagált Manfred Weber az Európai Néppárt frakcióvezetője, miután hétfőn a magyar miniszterelnök azt mondta, alkalmatlannak tartja őt az Európai Bizottság elnöki posztjára. A Párbeszéd európai parlamenti képviselője szerint is alkalmatlan az Európai Bizottság vezetésére Manfred Weber, mert eddig mindig megvédte a Fidesz egyre szélsőségesebb politikáját.

Orbán: Manfred Weber nem alkalmas jelölt

Manfred Weber alkalmatlan jelölt az Európai Bizottság elnöki székébe - mondta Orbán Viktor az Európai Néppárt frakcióvezetőjéről, akit eddig a Fidesz a támogatásáról biztosított. A Miniszterelnök a szélsőségesnek tartott Osztrák Szabadságpárt elnökével találkozott, és azt mondta: ha a Néppárt nem nyit az általa  hazafiasnak nevezett pártok felé, akkor a Fidesz nem marad tagja a szövetségnek. A szocialisták szerint Orbán újfasisztákkal szövetkezik.

Manfred Weber sürgeti  a Magyarország elleni 7-es cikkely szerinti uniós eljárást

Mielőbb vegye napirendre az Európai Tanács a Magyarország és a Lengyelország elleni 7-es cikkely szerinti uniós eljárást. Erről Manfred Weber, a Néppárt frakcióvezetője beszélt. Hiába kezdeményezte az Európai parlament már szeptemberben a jogállamisági vizsgálatot Magyarországgal szemben, az uniós tagországok állam- és kormányfőit tömörítő testület még nem foglalkozott a kérdéssel. Az Európai Néppártban múlt héten függesztették fel a Fidesz tagságát, amíg megvizsgálják betartja-e a párt az európai alapelveket. A 7-es cikkely szerinti eljárás végén akár az ország uniós szavazati jogát is felfüggeszthetik, de ehhez az összes uniós tagország támogatása lenne szükséges.

Weber szerint: „Az üzenet világos”, akárhogy is értelmezi a Fidesz

Az ellenzék szerint felfüggesztették a Fidesz néppárti tagságát, a kormánypárt pedig kitart amellett, hogy ezt ők kérték. Továbbra is máshogy értelmezik a szerdai döntést, míg a legnagyobb európai parlamenti frakció vezetője, Manfred Weber a Népszavának azt mondta: mindenki úgy magyarázza a helyzetet, ahogy akarja, de az üzenet világos: a Fidesz nem vehet részt a Néppárt munkájában.

Orbán Viktor levélben kért bocsánatot

Bocsánatkérő levelet küldött Orbán Viktor azoknak a jobboldali pártoknak, amelyek kizáratnák a Fideszt az Európai Néppártból. A miniszterelnök azt kérte tőlük, hogy vizsgálják felül a javaslatukat. Manfred Weber néppárti frakcióvezető, aki kedden járt Orbán Viktornál, az Euronewsnak azt mondta: a találkozójukon szó sem volt tárgyalásról.

Manfred Webernek üzentek az ellenzéki pártok

Legyen tökös!- üzente a Momentum Manfred Webernek azokon a plakáthelyeken, ahol tegnap még a kormány Brüsszel-ellenes üzenetei voltak, de ma reggelre, amikor az európai néppárti politikus Budapestre érkezett, eltávolították azokat. A Demokratikus Koalíció aktivistái a Várban tartottak megmozdulást, Gyurcsány Ferenc pedig sajtótájékoztatót. Azt mondta: „aki ma összeáll Orbán Viktorral, az összeáll Európa sírásójával”.

Orbán-Weber találkozó: nincs megállapodás

Nem sikerült megállapodni Manfred Webernek Orbán Viktorral azokról a feltételekről, amelyeket az Európai Néppárt frakcióvezetője korábban megszabott, hogy a Fidesz a pártcsalád tagja maradhasson. Ezt a német politikus közölte, miután személyesen tárgyalt a miniszterelnökkel Budapesten. Manfred Weber a CEU rektorával is egyeztetett, miután az egyik feltétel, hogy az egyetem Magyarországon maradhasson. A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, a vita a bevándorlásról szól, de mindkét fél érdeke, hogy a Fidesz a Néppárt tagja maradjon.

Budapesten tárgyalhat Orbán Viktorral Manfred Weber

Budapesten tárgyalhat Orbán Viktorral Manfred Weber, akit az Európai Bizottság következő elnökének jelölt a Néppárt. Erről a Welt am Sonntagnak nyilatkozott. Azt mondta, megpróbálja személyesen világossá tenni, hogy jelenleg a Néppártból kifelé vezető úton jár a magyar miniszterelnök. Szijjártó Péter külügyminiszter azt mondta, szeretnének a Néppártban maradni, de vitatkozni akarnak a véleménykülönbségekről.

Orbán nem kér bocsánatot

Nem teljesíti a Fidesz azt a három feltételt, amelyet Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője szabott meg, hogy a magyar kormányzópárt tagja maradhasson a pártcsaládnak. A Fidesz kizárását már több mint egy tucat párt kezdeményezte az európai pártszövetségből. A Fidesz kommunikációs igazgatója azt sem zárta ki, hogy kizárják a Fideszt a néppártból. Erről legkorábban március 20-án dönthetnek.

Ultimátum: Manfred Weber három feltételt szabott, hogy a Fidesz a Néppártban maradhasson

Ultimátum a kormánynak. Az Európai Néppárt európai parlamenti frakcióvezetője egy interjúban három feltételt szabott, hogy a Fidesz a néppártban maradhasson. Be kell fejezni a Brüsszel elleni kampányt, bocsánatot kell kérni a néppárt tagjaitól, és biztosítani kell, hogy a CEU Budapesten maradhasson. A feltételek teljesítésére március végéig várnak. Március 20-án kezdődik az az eljárás, amelynek végeredményeként akár ki is zárhatják a Fideszt a Néppártból.

Weber: Orbán súlyos károkat okoz

Szokatlanul keményen bírálta a Orbán Viktort és a Fideszt Manfred Weber, akit az Európai Bizottság elnökének jelölt az Európai Néppárt. Bocsánatkérésre és a kormány legújabb plakátkampányának befejezésére szólította fel a magyar miniszterelnököt. Weber a német Spiegel című lapnak azt mondta: Orbán Viktor súlyos károkat okoz az Európai Néppártnak. Hollik István kormányszóvivő most közölte: a március 15-ei héten leszedik a plakátokat, ez volt az eredeti terv is. A Fidesz európai pártcsaládjában már kilenc tagpárt követeli a magyar kormánypárt kizárását.

Weber kiállt Orbán mellett

Megvédte a Fideszt és a magyar kormányt az újabb bírálatoktól Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője. A politikus, aki a Néppárt jelöltje az Európai Bizottság elnöki posztjára, egy konferencián példának hozta fel a Brexitet, amely azután történt, hogy a brit konzervatívok kiléptek a néppártból. A Fidesz egyik uniós képviselője szerint Webert csak politikai okokból támadják ilyen kérdésekkel, a DK-nál viszont azt mondják: Orbán Viktor készen állna akár arra is, hogy kivezesse az országot az unióból.

Manfred Weber csalódott


szerző:
2018.10.24. 18:43
Manfred Weber csalódott

Csalódott, amiért nem szerepel a magyar kormány kampányvideójában, ezt mondta az Európai Néppárt frakcióvezetője. Manfred Weber maga is megszavazta a Sargentini-jelentést, amely szerint sérül a magyar jogállamiság. A kormány 6 milliárd forintos kampányt indított, ebben azt állítják, a bevándorláspártiak el akarják őket hallgattatni. A kormányszóvivő most Weber szavaira reagálva megismételte ugyanezt. A néppárti politikus szerint viszont elfogadhatatlan, hogy a jogállamiságról szóló vitát összemossák azzal, ami a bevándorlásról szól.

A kormány másként értelmezi

Egyelőre nincs hivatalos kormányzati reakció az Európai Néppárt frakcióvezetőjének Orbán Viktorral szemben megfogalmazott kritikájára. Manfred Weber egy holland lapinterjúban, arról beszélt, a néppárt számára alapvető érték a jogbiztonság, a demokrácia és a sajtószabadság.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való