KERESÉS search-close

Magyarország

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Magyarország"

A magyaroknak drága Magyarország

Magyarország olcsó, de nem feltétlen a magyaroknak - erre jutott legújabb kutatásában az Eurostat. Az élelmiszerárak és a jövedelmek alapján hasonlították össze az országokat. Az derült ki: a hasonló árszínvonalú országokban másfélszer magasabbak a fizetések, mint Magyarországon. Nagy a különbség egyébként az Európai Unión belül az élelmiszerárakban. Dániában például majd kétszer annyiba kerül ugyanaz a kosár élelmiszer, mint a legolcsóbbnak számító Romániában.

A rezsicsökkentésre hivatkozva vétózta meg az uniós klímaegyezményt Magyarország

A rezsicsökkentésre hivatkozva vétózta meg az uniós klímaegyezményt Magyarország. Orbán Viktoron kívül a cseh és a lengyel kormányfő sem fogadta el azt a javaslatot, amelyben 2050-re szén-dioxid semlegessé tennék Európát. A magyar miniszterelnök azt mondta: akkor áll be Magyarország is az uniós klímapolitika mögé, ha az EU pénzt ad a fejlesztésekre úgy, hogy közben marad a rezsicsökkentés is. A Momentum szerint cinikus azt mondani, hogy a környezetvédelem miatt nőnének a rezsiszámlák.

Ezek már a klímaváltozás jelei

Nem kímélte vasárnap a vihar az országot, volt ahol egy óra alatt 17 fokot csökkent a hőmérséklet, és helyenként 1,5-2 havi eső zúdult le néhány óra leforgása alatt.

Érdekes és izgalmas történetekkel folytatódik az Isten veled, Magyarország!

Új évaddal tér vissza az RTL Klub nagysikerű dokusorozata, az Isten veled, Magyarország!

A magyarok jóléte az utolsó a visegrádi országok rangsorában

A magyarok jóléte az utolsó a visegrádi országok rangsorában. Az 1 főre jutó GDP nálunk 57, a szlovákoknál 94, a lengyeleknél pedig 100 százalékkal emelkedett a 15 évvel ezelőtti uniós csatlakozáshoz képest. Ez derül ki az Európai Bizottság friss jelentéséből. A GKI úgy számol, az észak-alföldi térség a 219. helyre csúszott az unió 224 régiója közül.

Sivatagi por miatt esett saras eső az országban

Egy Európán is keresztül vonuló extrém homokvihar miatt minden csupa por és kosz lett. Vastagon állt az autókon, és bekoszolt házakat, udvarokat, ajtókat. A Szahara területéről évente több milliárd tonna ásványi por kerül a levegőbe. A szél és porviharok pedig akár több tízezer kilométerre is elszállítják onnan, így került soha nem látott méretű porfelhő Európa, így Magyarország fölé is.

Több embert ölnek meg Magyarországon, mint Európa legtöbb országában

Magyarországon minden harmadik nap megölnek valakit.  Az unió országai között sajnos az elsők között vagyunk az öngyilkossági listán is. A kriminálpszichológus szerint az emberölést elkövetőkre jellemző, hogy alacsony iskolázottságúak, rossz egzisztenciális körülmények között élnek, sokszor munkanélküliek és nagyon sok esetben az elkövetés időpontjában az elkövető és a sértett is alkoholos befolyásoltság alatt áll.

Egy mindenre nyitott amerikai elnök magyarországi látogatása

George Busht nem a kommunista jelen, hanem a demokratikus jövő érdekelte, tükröt tartott a karót nyelt magyar politikának. Egy humoros, laza, mindenre nyitott amerikai elnök magyarországi látogatása és sosem látott felvételek a XXI. Században.

 Halálutak: Az ország legveszélyesebb útszakaszain autóztunk

Az már nem okoz meglepetés, hogy a 4-es út az egyik legveszélyesebb, de az már inkább, hogy utána autópályák jönnek, Budapesten pedig pont az Andrássy út számít nagyon veszélyesnek. A rendőrség nem tartotta fontosnak, hogy rajtunk keresztül tájékoztassa Önöket a halálutakról, de találtunk profikat, akik megmutatták, hol mi lehet a rengeteg baleset oka.

Magyarországon is járt az új-zélandi merénylő

Magyarországon is járt az új-zélandi terrorista, aki két mecsetben 49 embert ölt meg. Bankkártya adatok szerint Brenton Tarrant tavaly év végén érkezett Magyarországra. Azt, hogy pontosan mennyi időt töltött itt, merre járt és mit csinált, nem lehet tudni. Hiába kérdeztük erről a Terrorelhárítási Központot, csak annyit írtak, hogy együttműködnek az érintett országok hatóságaival. A 28 éves ausztrál férfi több környező országban is járt.

Kelemen Anna megcsillogtatta földrajz tudását

Sebestyán Balázs szorult helyzetbe hozta a bombázót, mikor Magyarország szomszédos határairól kérdezte.

Az Öt másodperc játékot itt tudod megnézni. Ha pedig a teljes adásra vagy kíváncsi, kattints ide!

Nézd meg a többi Öt másodperc játékot is!

Furcsa magyar szokások, amiket nem értenek a külföldiek

Kenyérre ragasztott címke, mákos guba, túró rudi – csak néhány olyan dolog, amitől kikerekedik a turisták szeme, ha Magyarországra látogatnak. Vajon mi a legidegesítőbb szokásunk? A riportból ez is kiderül!

Magyarország már csak a

Az Unió legkevésbé demokratikus országa Magyarország a Freedom House legfrissebb felmérése szerint.

Hozzánk is került a beteg marhákból

Magyarországra is került a Lengyelországban levágott beteg marhák húsából.

Ez történt 2018 márciusában

Tüntetések Magyarországon és Szlovákiában. Az ottani tüntetések végül Robert Fico kormányfő lemondásához vezettek. Vlagyimir Putyint ismét megválasztották Oroszország elnökének. És meghalt a világ legokosabbnak tartott embere. Mutatjuk mi történt márciusban.

 

Vidámság, bulizás, szieszta - így élnek nálunk az olaszok

Modell, étteremtulajdonos, hipnoterapeuta. Mindannyian Olaszországban születtek és nőttek fel, aztán a nők vagy az üzlet miatt, vagy épp csupán kalandvágyból költöztek ide. Ráadásul kivétel nélkül úgy, hogy egyáltalán nem beszélték a nyelvünket. Mit szeretnek itt és mi hiányzik nekik a szülőhazájukból?

Megdöbbentő kijelentést tett Amal Clooney

Clooney-né az ENSZ csütörtöki rendezvényén Magyarországot Észak-Koreához hasonlította, miközben Donald Trump politikáját bírálta. Emberi jogi ügyvédként szólalt fel a rendezvényen.

Diana hercegnő a háború borzalmaira akarta felhívni a világ figyelmét

A brit légierő gépével landolt ’92-ben Diana hercegnő Taszáron, ahonnan terepjáróval vitték a nagyatádi menekülttáborba – a kátyús somogyi utakon – így tudták garantálni a brit trónörökös feleségének épségét. Diana fittyet hányt az előírásokra: a 45 percre tervezett látogatás másfél órásra nyúlt. Amikor a délszláv háború öldökléséből kimenekített gyerekekkel találkozott, előbújt belőle az óvónő. A hercegnői vizit Póth Attila filmjében, a XXI. században.

Gulyás Gergely: Külképviseleten jelentkezett Nikola Gruevszki

Egy Macedónián kívüli magyar külképviseleten jelentkezett Nikola Gruevszki ex-miniszterelnök, hogy menekültstátuszt kérjen, ezt Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter mondta el. Azt viszont továbbra is titkolják, hogy hol, és onnan hogyan került Magyarországra a korrupció miatt jogerősen elítélt politikus. A Jobbik a nemzetbiztonsági bizottságban akar választ kapni ezekre a kérdésekre, Hadházy Ákos pedig feljelentést tesz illegális határátlépés segítése miatt.

 

Az ENSZ emberi jogi szakértőit nem engedték belépni a magyar tranzitzónákba

Felfüggesztették hivatalos látogatásukat az ENSZ emberi jogi szakértői Magyarországon miután a hatóságok nem engedték őket belépni a röszkei és tompai tranzitzónákba - közölte az Amnesty International jogvédő szervezet.

 

Elismerte a kormány, hogy menedékjogot kért a volt macedón miniszterelnök

Másfél nap után ismerte el a kormány, hogy Magyarországon van és menedékjogot kért a hazájában börtönbüntetésre ítélt, körözés alatt álló Nikola Gruevszki, volt macedón miniszterelnök. A Miniszterelnökség tájékoztatása szerint különleges eljárásban adhatta be a kérelmét. Azt nem árulták el, hogy hogyan került Magyarországra a volt kormányfő. Macedónia nemzetközi elfogatóparancsot ad ki Gruevszki kiadatását kérve.

Mit tanítanak a magyarországi nemzetközi magániskolák?

Miközben az állami iskolákat folyamatosan támadják az oktatás színvonala miatt, vannak olyan intézmények, ahol nem jelent problémát egy doboz kréta megvásárlása és a diákoknak nem kell azon gondolkodnia, hogy meg tudják-e tanulni másnapra a hihetetlen mennyiségű feladott leckét. Bepillantást nyertünk Magyarország legjobb magánintézményeinek működésébe.

Sok az elhízott gyerek Magyarországon

Egy kisvárosnyi súlyosan elhízott gyerek él ma Magyarországon, ez derül ki az Országos Gyógyszerészeti Intézet felmérésből, amelyet az elhízás elleni világnap alkalmából készítettek. Az általunk megkérdezett egészségügyi szakértő szerint 40 évvel ezelőtt a mostanihoz képest tizedannyi volt az elhízott gyerek.

Kurt Volker: Felesleges ez a konfliktus

Felesleges a feszültség Magyarország és Ukrajna között, mindkét ország normális ország, amely képes arra, hogy leüljön és megtárgyalja az egymás közötti vitás kérdéseket, nyilatkozta Kurt Volker az Egyesült Államok ukrajnai tárgyalásokért felelős különleges képviselője. A diplomata szerint az orosz katonai fenyegetés, a Kelet-Ukrajnában négy éve zajló háború miatt Ukrajnának szüksége van a NATO kapcsolatokra, és ezt Magyarországnak is fel kell ismernie.

A Tortakirályt őrjöngő tömeg fogadta Magyarországon!

Az olasz származású, amerikai sztárcukrász exkluzív interjút adott a Fókusznak három évvel ezelőtt, amelyben azt is elárulta, hogy melyik a kedvenc magyar süteménye.

Hazánkban forgat Henry Cavill!


szerző:
2018.10.03. 13:52
Hazánkban forgat Henry Cavill!

Az acélember Magyarországon forgatja legújabb sorozatát!

Ed Sheeran nyitja majd a 2019-es Sziget Fesztivált

Milliók imádják világszerte, nincs olyan koncertje, ami ne lenne teltházas. Ed Sheeran a XXI. század egyik legfurcsább figurája, aki pillanatok alatt énekelte be magát a legnagyobbak közé. 2019. augusztus 7-én – valószínűleg teltházzal – ő nyitja majd a Sziget Fesztivált.

Putyin: Magyarország kulcsfontosságú

Oroszul üdvözölte Orbán Viktor Vlagyimir Putyint Moszkvában, ahol az orosz elnök kulcsfontosságú európai partnernek nevezte Magyarországot. Putyin idén már másodjára fogadta a magyar miniszterelnököt a Kremlben.

Sok illegális kutyagyár működik

Virágzanak az illegális kutyagyárak Magyarországon - ezt mondják az ebtenyésztők egyesületénél. Szerintük a szaporítókat nehéz megfogni, mert az állatvédelmi törvény nem egyértelmű. A napokban a somogy megyei Barcson foglaltak le 106 tacskót, a kutyákat 9 állatvédő szervezet fogadta be. Állatvédők szerint azok is felelősek, akik az internetről vesznek olcsón kiskutyát, mert ezzel fenntartják az állandó keresletet.

Terence Hill nemsokára Magyarországra jön!

Terence Hill 79 évesen sem tud leállni, új filmjét jön népszerűsíteni hazánkba!

Már Jamie Foxx is kishazánkat népszerűsíti

Nemrég Will Smith vitte Budapest és Magyarország hírét a nagyvilágban félelmetes híd-táncával, most pedig Jamie Foxx is népszerűsíti kicsit hazánkat.

Rossz időzónában van Magyarország?

Lehetne rá esélyünk, hogy legalább két hónappal több legyen a napsütéses óráink száma? Hogy ne legyen olyan hamar sötét télen és nyáron is később menjen le a nap? Egy mérnökkel együtt számolunk!

Uniós jelentés: Magyarországon veszélyben van a jogállamiság

Magyarországon veszélyben van a jogállamiság, a demokrácia és az alapvető jogok. Ez áll abban az uniós jelentésben, amelyet hétfőn fogadott el az Európai Parlament szakbizottsága. Ezzel Magyarország egy lépésre került attól, hogy megindítsák ellene a legsúlyosabb uniós eljárást.

 

Kelet és Nyugat-Magyarország – két külön világ?

Az ország legszegényebb és leggazdagabb településein jártunk. Míg keleten reggelire sincs pénz, nyugaton megszokott a tengerparti nyaralás. 300 kilométer választja el egymástól őket, mégis, mintha két külön világ lenne.

Itt a Robin Hood magyar előzetese!

Nem kell már sokat várnunk a Magyarországon forgatott feldolgozásra. Nincs is erre jobb bizonyíték, mint maga a trailer…

Malek Andrea hazaköltözik Magyarországra

Malek Andrea 20 év után hazaköltözik! Az énekesnő úgy döntött, hogy itt az ideje a változásnak, ezért nyáron Magyarországra költözik.

„Veszélyes szintű korrupció”

Olyan nagy a korrupció Magyarországon, hogy az már a jogállamiságot veszélyezteti - ezt állapította meg az Európai Parlament költségvetési szakbizottságának jelentése. A dokumentumot a Fidesz pártcsaládjába tartozó képviselő készítette és az Európai Néppárt is támogatta.

 

AVICII különös fellépése Csepelen

Egy leharcolt gyárépületbe hívták meg Aviciit, Csepelre, ahol egy exkluzív Forma 1-es party egyik sztárvendége volt Raikkönennel és egy őrült deszkás csapattal.

Egy apró kongói-magyar csoda


szerző:
2018.03.12. 19:20
Egy apró kongói-magyar csoda

Egy megható és különleges történet egy fiatal orvosról, aki magyar támogatói, örökbefogadó szülői nélkül, valószínűleg utcagyerek maradt volna, és ma is koldusként élne valahol Kongóban. Doktor Tsava Tona most azért is jött Magyarországra az őt felkaroló magyar alapítvány segítségével, hogy találkozzon egyik örökbefogadó szülőjével.

Mik azok a mormonok?


szerző:
2018.02.07. 06:00
Mik azok a mormonok?

Alkoholt, kávét, zöld teát nem isznak, nem cigiznek, havonta egyszer huszonnégy órás böjtöt tartanak. Fizetésük tíz százalékát egyházuknak adják. Mindenük a család, gyakran négy öt gyereket nevelnek. Ryan Gossling és Christina Aguilera is ilyen családban nőtt fel. Magyarországon ötezren vallják magukat mormonnak.

Megmentették a kisfiú lábát

Romániában amputálták volna a lábát, Budapesten megmentették egy erdélyi kisfiú végtagját. A nyolcéves Dávid jobb lábszárában csontdaganatot találtak. Szülei úgy döntöttek, Magyarországon műttetik meg gyereküket, de a több mint 2 millió forintos operációra nem volt pénzük. Barátaik segítségével jutottak el egy budapesti céghez, akik kifizették az operáció és a rehabilitáció teljes összegét.

Íme hazánk legjobb munkahelyei!

Az Aon Hewitt nemzetközi munkaügyi tanácsadó cég rangsorolta Magyarország munkahelyeit, a Brandmánia stábja pedig felkereste azokat a vállalatokat, akik a legelőkelőbb helyeket szerezték meg a listán.

Milliókat érinthet ma a lakhatási válság

Milliókat érint ma a lakhatási válság Magyarországon, ezt mondták a 7. Lakásmenet szervezői, akik Budapest belvárosába szerveztek demonstrációt. A lakhatáshoz való jogot, szociális bérlakásokat követelő menet több minisztérium érintésével a Parlament elé vonult.

 

Nyolc éve már megígérte Magyarország Vietnamnak a kórházat

Nyolc éve már megígérte Magyarország az ötszáz férőhelyes onkológiai kórházat Vietnamnak. 2009-ben Bajnai Gordon, akkori kormányfő írt alá megállapodást az ázsiai országgal. Ezt a 24.hu vette észre. Néhány napja Orbán Viktor járt Vietnamban, és ő is bejelentette a kórház felépítését. A kormányszóvivő szerint a különbség az, hogy most valóban megvalósul az elképzelés, mert Vietnámnak erre van szüksége.

70 ezer magyar jár Ausztriába dolgozni

Pincérek, szakások, takarítók, ácsok, kőművesek, fényezők, tapétázók, burkolók és ki tudja, még hányféle szakma képviselője megy át Ausztriába nap, mint nap. Óvatos becslések szerint is egy közepes méretű magyar város lakosságát tesz ki. Még a takarítók is megkeresnek legalább 100 eurót, azaz 300 ezer forintnyi bért. Nem csoda, hogy az utóbbi években tömegesen jönnek a munkavállalók a határ menti magyar városokba.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Magyar sikerek a Cannes-i Reklámfesztiválon

Először álltak magyarok a nagyszínpadon a Cannes-i Reklámfesztiválon. Megtört a jég a forróságban! Bővebben a magyar sikerekről a videóban!

Elbukta Magyarország az úgynevezett kvótapert

Az Európai Bíróság döntése kimondta, jogszerű volt a belügyminiszterek tanácsának határozata a kötelező betelepítési kvótáról. A magyar és a szlovák kormány közösen fordult a bírósághoz az ügyben. A kormány, a Fidesz és a Jobbik elhibázottnak tartja a bíróság döntését, az MSZP és az LMP a kormány menekültpolitikájáról gondolja ugyanezt.

 

Kevesen beszélnek idegen nyelvet

A keresőképes felnőttek valamivel több mint egyharmada beszél csak idegen nyelvet Magyarországon. Az Eurostat legfrissebb adatai szerint ezzel sereghajtók vagyunk Európában. Bár egy évvel ezelőtt a Nemzetgazdasági Minisztérium indított olyan OKJ-s képzést, ami ingyenes nyelvoktatást is biztosított, a nagy érdeklődés ellenére csökkentették a keretszámokat. A Nyelvtudásért Egyesület szerint nem is a szakképzési centrumok feladata a nyelvtanítás.

 

Ismét megéri nyitott szemmel járni! Újabb világsztár érkezik Budapestre!

Ráadásul egy zseniális magyar rendezővel dolgozhat együtt egy galaktikus thrillerren. Ha pedig szerencsénk van, nemcsak a színészt, hanem gyönyörű kedvesét is láthatjuk majd hazánkban!

Hozzánk is érkezett mérgezett tojás

Mégis érkezett Magyarországra mérgezett tojás. Ezt az Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal közölte. Mostanra derült ki, hogy ide is jutott a rovarírtóval szennyezett szállítmányból, mégpedig Németországból és Lengyelországból. Ez egy budapesti vállalkozáshoz érkezett, a cég kizárólag vendéglátóhelyekre szállított. Az ellenőrök az egész szállítmányt visszahívták és zárolták. Az élelmiszerellenőrök közölték azt is, hogy a méreganyag mennyisége olyan kicsi az egészséget nem veszélyezteti.

Magyarország-Görögország 7-5


szerző:
2017.07.27. 22:41
Magyarország-Görögország 7-5

Döntőben a magyar férfi vízilabda-válogatott! Remek védekezéssel, 7-5-re verték meg tegnap a görög csapatot a vizes-vb-n. A meccs leglátványosabb csavargólját Hosnyánszky Norbert szerezte: Híradónknak azt mondta, nem szokta a bravút gyakorolni az edzéseken, most örült, hogy betalált a kapuba. A magyar csapat szombaton játszik a világbajnoki aranyért a horvátokkal. A mérkőzést végül nem teszik át a jóval nagyobb Duna Arénába, az eredeti helyszínen, a Margitszigeten játszanak döntőt.

Napi jó hír: Magyarország rendezi a 2024-es úszó vb-t!

Seszták Miklós fejlesztés miniszter bejelentette, a FINA döntése szerint, 2024-ben Budapest ad otthont a rövidpályás úszó-vb-nek! Szerencsére már rendelkezünk a megfelelő infrastruktúrával és elegendő tapasztalattal is, hiszen a világszínvonalú Duna Aréna medencéjében jelenlegi is tart az idei világverseny.

Világsztár villantott Budapesten!

Ám a fiatal színésznő, ezúttal nem dolgozni, hanem sokkal inkább kikapcsolódni tért vissza fővárosunkba, ahova a barátnői is elkísérték! Kíváncsi vagy, kiről, illetve miről is van szó pontosan? Megmutatjuk!

Akár öt emeletet is visszabontanának a panelekből

Hódmezővásárhelyen kezdődhet a tízemeletes panelek visszabontása. Erről a kormányinfón beszélt Lázár János miniszter, a város korábbi polgármestere. A tervek szerint a lakók beleegyezésével kiköltöztetnék a felső szinteken élőket, és akár öt emeletet is visszabontanának, egyelőre kísérletképpen. A mindig viccelő Kétfarkú Kutyapárt szerint inkább fekvő toronyházakat kellene építeni. A Magyar Urbanisztikai Társaság elnöke azt mondja, ez nem vicc: a panelek visszabontására vannak sikeres nemzetközi példák.

 

Soros: Orbán maffiaállamot épít

Megszólalt Soros György. Orbán Viktor szerinte maffiaállamot épít Magyarországon korrupcióval, propagandával és szemfényvesztéssel. A milliárdos Brüsszelben beszélt minderről, először azóta, hogy a magyar kormány támadja őt és az általa létrehozott alapítványokat, valamint a CEU-t. Soros szerint a magyar kormányfő egész politikáját a vele való szembenállásra építi, ezért terjeszt hazugságokat róla. Lázár János miniszter visszautasította Soros György szavait.

 

Esküvők, ahol világsztárok lepik meg a násznépet

Sajnos csak ritkán és legtöbbször nem Magyarországon történik meg, hogy egy lakodalmon egy híres zenés tűnik elő a semmiből. Most ez Magyarországon is megtörtént. Néhány napja a Hajógyári szigeten tartotta esküvőjét Gulyás Erika és Kendelényi Ádám, akik 2 éve a Volt Fesztiválon ismerkedtek meg egymással, tavaly pedig ugyanott kérte meg a fiú a lány kezét. A Sziget szervezői is tudtak az esküvőről, így poénból meghívták ide az egyik hazai popsztárt.

Ez Magyarország egyik legdurvább utcája!

Négy évvel ezelőtt a Házon kívül stábja utánajárt annak, hogy milyen az élet a híres Népszínház utcában. Amit akkor találtak: nepperek, drogosok, dílerek és helyi csibészek. Kamerák figyelnek, de akkor úgy tűnt, semmi sem változott.

Idén is a külföldiek kedvelt úticélja Budapest

Budapest és Magyarország a TOP európai turisztikai célpontok közé került. 2015 után 2016 is rekord évet hozott az idegenforgalomban. A magyar növekedés a világátlag csaknem kétszerese volt tavaly. Az ország és a márkák is komolyan profitálhatnak ebből.

Gianni meglepődött a magyar házibulikon!

Gianni Annoni, aki 1994-ben jött Magyarországra, az Európa nap alkalmából mesélt, a magyarországi tapszatalatairól, arról, hogy miben más az olasz és a magyar mentalitás, valamint a házasságkötéséről is beszélt!

A magyar szupermodell hazaköltözik?

Mihalik Enikő a harmincadik születésnapja előtt volt a vasárnapi Portré vendége, ahol Barabás Évinek beszélt a karrierjéről és jövőbeni terveiről! Miről is van szó pontosan? Eláruljuk!

Irán és Magyarország együtt épít atomerőművet

Egy kisméretű atomerőmű kifejlesztéséről állapodott meg Irán és Magyarország - erről a hvg.hu írt az iráni sajtóban megjelent tudósítások alapján. Múlt héten Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes tárgyalt Teheránban, de a kormányfő sajtófőnöke akkor csak annyit közölt, hogy biztonsági együttműködésről állapodtak meg. A kormányt ma hiába kerestük. Iránt tavalyig nemzetközi szankciókkal sújtották az atomprogramja miatt, ezért a DK szerint nem szabadna üzletelni velük.

Ez lenne Magyarország egyik legbrutálisabb helye?

Három évvel ezelőtt a Házon kívül stábja úgy döntött, bemerészkednek hazánk egyik legdurvább és legkegyetlenebb épületébe. Ezen a napon nem máshova lestek be, mint a X. kerületi Hős utca, ahol, ha megáll az autós, könnyen kirabolhatják, illetve bűnözés, szemét, patkányok, drog a terrorelhárítás háta mögött.

Kelet-Nyugat: nagy különbség

Majdnem kétszer annyit keresnek az ország nyugati felében élők, mint a keletiben - az átlagfizetések alapján. Óriási eltérést mért a KSH a régiók között, egy év alatt harmincszor annyi új lakás épült Győr-Moson-Sopron megyében, mint például Nógrádban, ahol átlag alattiak a bérek. A kormány szerint évek óta szűkülnek a területi különbségek. A GKI viszont úgy számol, az ország kettészakadása továbbfokozódhat.

4 millió az átlagos megtakarítás

Már a 4 millió forintot is meghaladja egy átlagos magyar ember pénzügyi megtakarítása, vagyis negyedével gyarapodott az elmúlt három évben - a jegybank friss számítása alapján. A kormány a sikeres gazdaságpolitika visszaigazolását látja a számok mögött. A szocialisták viszont azt mondják, mostanra tragikusan kettészakadt ország. A Bankmonitor úgy számol, a dolgozók 70%-a egyáltalán nem képes megtakarítani egyetlen fillért sem.

Hiába dolgoznak, dönteniük kell, hogy fáznak vagy éheznek

A miniszterelnök évértékelő beszédében örömmel számolt be, hogyan fejlődik az ország. Orbán Viktor szerint jó, hogy egyre többen dolgoznak, nőnek a bérek, pénz a munkáért jár, és nem segélyt osztanak, és a bérrel együtt jár az elismerés és a tisztelet. Abban a faluban, ahol a múlt héten jártunk, kint vannak a kormány plakátjai, amik azt állítják, Magyarország erősödik. De vajon így látják-e azok is, akik Mánfán élnek? És megpróbálnak kijönni abból a pénzből, amit a közmunkáért kapnak? És mi lenne a mánfaiak egy részével, ha nem lenne egy agilis, tettre kész polgármesterük? Vajon az ő életük is erősödik-e? Moskovics Judit riportja.

Külföldről kapnak segítséget

Luxemburgból érkezik a segítség. Egy külföldön élő pécsi férfi jelentkezett, hogy autót vesz annak a pécsi házaspárnak, aminek tagjai évek óta adományokat szállítanak nélkülözőknek. A házaspár történetét vasárnap mutattuk be az RTL Híradóban. Ketten élnek havi száztízezer forintból, de amikor csak tudnak, jótékonykodnak. Autójuk lerobbant, másikra nem volt pénzük, így a csomagokat nem tudták elvinni. A vasárnap esti adás után jelentkezett a felajánló, aki mihamarabb átutalná a pénzt.

Magyarország reklámpiaca a TOP 3 között van

Egyre többet költenek hirdetésekre a vállalatok a digitális platformokon. Minden második magyar ember elérhető a közösségi médiában, a politika pedig elsősorban a print médián keresztül torzítja a piacot. Állapítja meg a közép-kelet-európai régió tizennégy országának reklámpiacát vizsgáló CANnual Report.

Országmárka-építés Magyarországon

Nem rossz Magyarország országmárkája, de azért van még mit fejleszteni rajta. Annak jártunk utána, hol helyezkedik el hazánk a ranglistán, és milyen lépésekkel, intézkedésekkel lehetne feljebb jutni.

Irány Magyarország legmelegebb éghajlatú városa!

Ez a város pedig nem más, mint Túrkeve, ahol elődeink felfedeztek egy nagy kincset, a gyógyvizet.

Újszerű irodai megoldás - Te is szívesen dolgoznál itt?

Világszerte forradalmi változásokon mennek keresztül a munkahelyek. Egyre több cégnél kap nagy hangsúlyt a mobilitás, a kooperáció és a kreatív környezet. Szerencsére ez a - tudás megosztásra hangsúlyt fektető - munkavégzés már Magyarországon is kezd elterjedni.

Költségvetés 2017: szelektív bőkezűség

Szerencsés egy ország, ha állampolgárait érdeklik a költségvetés részletei. Hiszen a számok azt mutatják meg, hogy a kormány hogyan, mire akarja költeni az adófizetők pénzét. A kormány 3 százaléknál magasabb növekedéssel és 1 százaléknál alacsonyabb inflációval számol. Egy napilap azt írja, hogy a költségvetés több mint 2500 sorából majdnem 1500 sor az ideivel azonos kiadásokat tartalmaz, 381 tétel viszont csökken. A többi értelemszerűen nő.

 

Gábor Zsazsa Budapesten töltené élete utolsó napjait

Két hónapja mi is beszámoltunk róla, hogy a magyar származású, amerikai színésznőt kórházba kellett szállítani hirtelen rosszulléte miatt. Pár nappal később hazaengedték, azóta férje gondoskodik a tüdőbetegséggel harcoló, 99 éves díváról. Frederick von Anhalt herceg arról beszélt egy interjúban, hogy mire kérte meg őt párja.

Magyarországon jártak a terroristák

Átutaztak Magyarországon tavaly a brüsszeli és a párizsi robbantók állítják a belga hatóságok. Salah Abdeslamot, és a bombák gyártóját még igazoltatták is, de hamis okmányokkal utaztak, így továbbengedték őket. A Demokratikus Koalíció szerint sokkal szorosabb együttműködésre kellene törekednie a kormánynak a külföldi titkosszolgálatokkal, így a TEK hatékonyabban működhetne. A kormány nem reagált a belga hatóságok információira.
 

Azonosították a merénylőket

Sikerült azonosítani a brüsszeli öngyilkos merénylőket, egy testvérpárt. Egyikük a reptéren, a másik pedig a metróban robbantotta fel magát. Az el-Bakraui fivéreket már ismerte a rendőrség, ők bújtatták a tavaly novemberi párizsi terrortámadások fő szervezőjét, a pénteken elfogott Salah Abdeslamot is. Harmadik, szökésben lévő társuk ellen hajtóvadászat indult.

Magyar kislánynak kívánt szép álmokat Bud Spencer

Bud Spencer imádja Magyarországot, ebből pedig sohasem csinált titkot. Nem csak a profi vízilabdás múltja köti hazánkhoz, de valószínűleg itt található a legtöbb rajongója az egykori pofonosztónak.

Az oltásellenesség ismerethiányból fakad

Gyermekbénulás, szamárköhögés, vagy kanyaró. Csak néhány betegség, amelyek ellen védenek a kötelező oltások. Sok családban mégis időről- időre kétségek merülnek fel, hogy valóban szükség van-e arra, hogy beadassák őket gyermeküknek. Az igazság az, hogy a félelmük teljesen alaptalan, sokszor városi legendákon, interneten terjedő rémhíreken alapul.

Tűzgömb húzott el Magyarország felett

Tűzgömb Magyarország felett. Tegnap este lépett be a Föld légterébe az a meteor, aminek fényét nem sokkal hét óra előtt szinte az egész országban lehetett látni. A jelenséget többen is lencsevégre kapták, sőt, az egyik szemtanú felvételt is készített róla.

Magyarul Balóval 2016-01-13

Elfogynak az orvosok Magyarországon? Egy tanulmány 9 évig követte a pályaelhagyó orvosokat és azt mondja, sok ezren külföldre mentek, de, és ez újdonság, ugyanennyi orvos hagyja el az egészségügyet ITTHON úgy, hogy jobban fizető szakmát talál magának. Hova vezet ez? – kérdezzük a tanulmány szerzőjét és kapcsolunk két külföldön dolgozó magyar orvost.

Először hajtottak végre tüdőtranszplantációt Magyarországon

Először hajtottak végre tüdőtranszplantációt Magyarországon, a műtét sikeres volt - jelentették be az operációt végző szakemberek és az Országos Onkológiai Intézet vezetője szombaton, Budapesten. Eddig ezeket a műtéteket Bécsben végezték magyar orvosok közreműködésével. A műtét pontos részleteiről és a beteg állapotáról most Dr. Czebe Krisztina, tüdőgyógyász főorvost, valamint Dr. Elek Jenő, osztályvezető főorvot kérdeztük.

Végrehajtották az első magyarországi tüdőátültetést

Az 53 éves férfi végstádiumú krónikus tüdőbeteg volt, az új tüdővel az életét mentették meg. A beavatkozás óta egyre jobban van. A magyar betegeket eddig Bécsben operálták, ám mostantól az egyszerűbb eseteket Budapesten, az Onkológiai Intézetben látják el.

Hova tűntek a szurkolók a lelátókról?

Ma már nem kötelező a szurkolói kártya használata, folyamatosan épülnek az új stadionok és a magyar válogatott is kijutott a jövő évi Európa Bajnokságra. De vajon ezzel együtt felszökött Magyarországon a futball- láz?

Napi Doktor: Irritábilis Bél Szindróma

Az Irrátibilis Bél Szindróma Magyarországon szinte népbetegségnek számít, ötből egy felnőttnél diagnosztizáltak IBS-t, nőknél kétszer gyakrabban, mint férfiaknál, ezért rendkívül fontos tisztázni, hogy mi is ez a betegség és mi áll a hátterében, illetve milyen panaszokat okoz, és melyek a leghatékonyabb kezelési módszerek.  Erről kérdeztük Dr. Hidvégi Edit gasztoenterológust.
 
                                                                             

Oroszország nem hagyja válasz nélkül a támadást

Az egész világ most Oroszországra figyel. Úgy tűnik az oroszok nem hagyják válasz nélkül a kedden, Törökországban történt repülőgép szerencsétlenséget: jelentősen növeli a Szíriában harcoló egységek légvédelmét az orosz hadsereg az után, hogy Törökország kedden lelőtt egy Szu–24-es vadászbombázót. Egyúttal az orosz vezérkar szóvivője azt is bejelentette,hogy minden katonai kapcsolatot megszüntetnek Törökországgal. Emellett persze az ISIS sem tétlenkedik, újabb videót tettek közzé, amelyek többek között Magyarország zászlaja is feltűnik a 60 ország között, akik az Iszlám Állam elleni globális koalíciót alkotják. Aggódnunk kell? A jelenlegi helyzetről kérdeztük Feledy Botondot, külpolitikai szakértőt!

Hárompárti vita a gyerekéhezésről

Szégyen, hogy ötvenezer gyerek éhezik Magyarországon, amely a világ legtehetősebb három tucat országának egyike. Még nagyobb szégyen, hogy elbukott egy civil kezdeményezés, amelyet eredetileg az összes párt támogatott, s amely kötelezte volna a kormányt a gyerekéhezés megszűntetésére. Miért bukott el? Mert a politika rátelepedett.

Magyarország felkerülhet az ISIS térképére?

A hétvégi terrortámadások és az orosz gép tragédiája is intő jel volt az Európai országok vezetői számára: rendet kell tenni Szíriában! Folyamatosan záporoznak a különböző államfők nyilatkozatai és állásfoglalásai, mind a migráspolitikával kapcsolatban, mind pedig a terrorveszély elhárítását illetően. Nem könnyű tisztán látni, és ki tudja hol csapnak le ismét. Az Anonymous által indított online háború után internetes alapú, de a szó szoros értelmében halálos következményekkel járó kibertámadások végrehajtását tervezi az Iszlám Állam, mondta a BBC-nek a brit pénzügyminiszter. Az iszlamista terrorszervezet tagjai a légiforgalmi irányítást végző szervezetek és kórházak informatikai rendszerének feltörését tervezik. A rendszerek megbénítása vagy a bennük áramló információk átírása könnyen belátható módon tömeges halálesetekkel is járhat, pont úgy, mint egy robbantással végrehajtott terrortámadás. Sőt, a terroristáknak ebben az esetben még a helyszínre sem kell utazniuk. Vendégünk volt Dr. Gálik Zoltán, külpolitikai szakértő, egyetemi docens és Hirsch Gábor, információbiztonsági szakértő.

Csütörtökön az egész ország megismerte Kleinheisler László nevét!

Ismerjük meg a fiút, akinek a nevét tegnap este óta próbálja megtanulni helyesen az ország! Kleinheisler László az elmúlt harminc év legfontosabb gólját lőtte a norvégok hálójába, és miközben nemzeti hős lett, a 21 éves kazincbarcikai fiút saját klubja inkább csak rejtegetné!

600 ezer gyerek él penészes lakásban

Több mint 600 ezer gyerek él penészes lakásban Magyarországon - derült ki a Habitat for Humanity legfrissebb, 2014-es felméréséből. A szervezet szerint, hiába van fedél a szegény családok feje felett, a legtöbbnek nincs pénze felújításra, pedig a penész káros az egészségre.

Keressük az ország legszebb kátyúját!

Minél szélesebb és minél mélyebb, annál jobb! Ha az Ön környezetében is az aszfalton keresztül készülnek megnyílni a pokol kapui, akkor ne habozzon: fényképezze le és küldje el nekünk! Indul az RTL Online Nagy Kátyúszépségversenye!

Elkerülik Magyarországot a menekültek

A déli zöldhatár teljes lezárása óta mindössze 11-en próbáltak magyar területre jutni. Szombat éjfél óta ugyanis Horvátországból Szlovénián át jutnak el Ausztriába, onnan Németországba. Az ENSZ menekültügyi főbiztosa szerint a magyar határzár csak meghosszabbítja és még keservesebbé teszi a menekültek szenvedését.

Zimány Linda újra itthon

Zimány Linda az utóbbi években folyamatosan ingázott az Egyesült Államok és Magyarország között, most azonban úgy tűnik a glammodell végleg hazaköltözik és újra a jogi karrierjére koncentrál. Vendégünk volt Linda, akitől megtudtuk, miért döntött úgy, hogy végleg búcsút int Amerikának.

Most Ön is megnövelheti Magyarország méretét!

Hazánk területe balszerencsés történelme miatt az utóbbi évszázadokban folyamatosan csökkent, és a folyamat visszafordítására tett kísérleteink is csak rontottak a helyzeten. Pedig Magyarország - ha ön is úgy akarja - igenis nagy, csak ismerni kell a Mercator vetület fogalmát és a TheTrueSize nevű programot. Kattintson, tologassa kedvére a világ országait, büntessen és jutalmazzon kedve szerint! Fog még állni honvéd a Hargitán Reykjavikban!

Kilométeres sorokban jönnek


szerző:
2015.09.22. 18:23
Kilométeres sorokban jönnek

Kilométeres sorokban érkeztek kedden is a menekültek Magyarországra, és ugyanennyien mentek tovább Ausztria felé. A híradónk által megkérdezett menekültek azt mondták, Magyarországon senki nem is kérte tőlük, hogy regisztráljanak, vagyis adjanak ujjlenyomatot. A kormányszóvivő szerint azonban nem lehet hinni a menekülteknek.

Menekültügy – olvassa el, hogy állunk most!

Utánanéztünik annak, hogy mi történt a hétvégén, és hogy áll jelenleg a menekültválság. Miközben Röszkénél rendeződni látszik a helyzet, 20 ezer menekült érte el Ausztriát, a figyelem pedig a héten egyre inkább Németországra szegeződhet. Közben lesz uniós csúcstalálkozó, ahol a menekültkvótákról is tárgyalhatnak. Kanada pedig egy év alatt 10 ezer szír menekültet fogad be.

Van, aki kézi magyar-angol szótárral igyekszik segíteni a menekülthelyzeten

Az egyik hazai mikroblogger úgy döntött, saját kezűleg is kiveszi a részét a röszkei határetkelőn kialakult helyzet megoldásából. Rögtönzött zsebszótárat készített, hogy ezzel könnyítse meg a helyszínen dolgozó magyar rendőrök dolgát, akik gyakran nyelvi akadályokba ütköznek a menekültekkel való kommunikáció során.

Hahó, ki hagyta el a luxusautóját az Egyetem téren?

Hummerrel a Balatonba már nem menő, ma az az új őrület, hogy szárazföldön amortizáljuk le az egyébként sem olcsó gépjárművünket. Vajon mi történhetett?

Reflektor 15-08-12


szerző:
2015.08.13. 00:45
Reflektor 15-08-12

Reflektor: Völgyi Zsuzsi nászútra készül. Osvárt Andi itthon tervezi a jövőjét.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való