KERESÉS search-close

MNB

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "MNB"

Jókor léptek Matolcsiék üzlettársai is

Nemcsak Matolcsy György gyerekei, hanem üzlettársaik cégei is pár nappal azelőtt hagyták el Matolcsy György unokatestvérének a bankját, hogy a Matolcsy György vezette jegybank korlátozta a kifizetéseket a pénzintézetnél. Az MNB szerint ők nem vizsgálhatják magánszemélyek üzleti döntéseit. Matolcsy Ádám azt közölte az RTL Híradóval: nem szokott a cége pénzügyeiről az édesapjával beszélni.

Egymilliárd forint a jegybank külföldi irodáira

Majdnem 600 millió forintot költött a jegybank 4 külföldi irodájának bérleti díjára, és az ott dolgozók bérére az elmúlt években. A munkatársaknak járó lakhatási támogatással együtt pedig az egymilliárd forintot is elérhetik a költségek. Az MNB nemrég jelentette be, hogy a hónap végén megszüntetik a szerintük egyébként sikeres irodákat, mert már Budapestről is el tudják végezni a munkájukat. Az MSZP szerint semmi értelme nem volt ezekre ennyi közpénzt költeni.

Figyelmeztető levél az MNB-től

130 ezer család kap figyelmeztető levelet bankjától, hogy fix törlesztőkre cserélje változó kamatozású lakáshitelét - jelentette be a jegybank. Megállapodtak a kereskedelmi bankokkal, azok kapnak ajánlatot nyártól, akiknél még legalább 10 év van hátra a futamidőből. A havi részlet drágulhat az új, kiszámítható konstrukcióval, de maga a váltás minimális egyszeri költséggel jár majd a Nemzeti Bank szerint.

Első lakás illetékmentesen?

Illetékmentessé tenné az első lakás vásárlását a jegybank, ezzel a fiatalok százezreket, sőt akár milliókat is spórolhatnának. Az összes vásárló több mint ötöde volt tavaly olyan vevő, aki első otthonát vette meg, ám jelenleg csak akkor jár illetékkedvezmény, ha az ingatlan vételára nem haladja meg a 15 millió forintot. Ennyiért viszont már vidéken is nehéz lakáshoz jutni, Budapesten és a nagyvárosokban pedig szinte lehetetlen. A kancelláriaminiszter ma kérdésünkre azt mondta: vizsgálják a jegybank javaslatát.

Innen ismered fel, ha hamis pénz kerül a kezedbe

Az MNB készpénz szakértője, Réthy Barbara volt a Reggeli vendége, aki elmondta, milyen jegyeket kell figyelnünk a papírpénzeken, ha meg akarunk bizonyosodni arról, hogy valódi. Az 500 Ft-ost is megmutatta, ami februárban kerül forgalomba.

Mindent a hitelekről - hitelesen!


szerző:
2018.11.26. 07:47
Mindent a hitelekről - hitelesen!

Fülöp Zsuzsanna, az MNB felügyeleti szóvivője avat be minket a hitelekkel kapcsolatos tudnivalókba!

Hamarosan visszaesnek a lakáseladások?

Jelenleg a lakásárak az egekben vannak, de bajon hogyan alakulhat át az ingatlanpiac az új lakások áfájának emelkedésével? Erről kérdeztük az MNB igazgatóját, Banai Ádámot a Reggeliben.

Megnövekedett hazánk aranytartaléka!

A Magyar Nemzeti Bank tízszeresére növelte Magyarország arany tartalékát. Ennek a lépésnek a fontosságáról beszélgetett Anna és Mariann Palotai Dániellel, az MNB gazdaságtudományi és kiemelt ügyekért felelős ügyvezető igazgatójával.

Zavarják a lakókat az éttermek

2 millió forintot fizet havonta a Zsidai család cége azért, hogy éttermet és bisztrót üzemeltethessen a Magyar Nemzeti Bank alapítványának új oktatási központjában a Budai Várban - tudta meg az RTL Híradó.

Játékkal tanítja meg a gyerekeket gazdálkodni az MNB

A 2018/19-es tanévtől a Magyar Nemzeti Bank már telefonon és tableten is okosítja a 13-14 év körüli gyereket arról, hogy hogyan bánjanak a pénzükkel. A Pénzügyi hősképző játékban, a tavaly bemutatott „Küldetések a pénz világában” című tankönyv és munkafüzet tartalmi- és képi világa jelenik meg.

A kockázatot akarják csökkenteni

Minél többen válasszanak hosszú időre fixált kamatozású lakáshitelt a kockázatos, rövid időszakonként változó kamatozású helyett - ezt szeretné elérni a Nemzeti Bank a szerdán nyilvánosságra hozott rendeletével.

Babonások az MNB-nél?

Kimaradt a 8-as és a 13-as sorszám a Magyar Nemzeti Bank előtt felfestett parkolóhelyek sorszámozásából - ezt a 24.hu vette észre. A hírportál szerint ennek oka, hogy Matolcsy György jegybankelnök erősen befolyásolja a számmisztika. A jegybank szerint viszont erről szó sincs: a hiányzó számokat is fel fogják festeni, még tart a munka, de azt nem tudni, eredetileg miért maradtak ki egyáltalán. A Momentum elnökségi tagja délután festékszóróval festette oda a 8-ast a hiányzó helyre.

Nem adják ki, amíg az MNB-é a palota

Saját alapítványaitól veszi meg a jegybank az egykori Posta Palotát. Az alapítványok két éve azért vásárolták meg a budapesti épületet, hogy felújítsák, és bérbe adják az irodákat. A jegybank most viszont közölte, inkább a Pénzügyi szervezetek felügyeletéért és fogyasztóvédelemért felelős alelnöksége költözik az épületbe.

MNB-sek jamaicai útjai


szerző:
2017.09.22. 18:42
MNB-sek jamaicai útjai

Több millió forintért utaztak Jamaicába a Magyar Nemzeti Bank munkatársai idén, több alkalommal is. Itt tartották májusban az Értékpapír Felügyeletek Nemzetközi Szervezetének konferenciáját, viszont előtte kétszer is kiutaztak a karibi turistaparadicsomba. A jegybank közleménye szerint azért, mert jövőre Magyarországon tartják ezt a konferenciát, a munkatársaik pedig a szervezést figyelték meg. Az Együtt viszont úgy látja, luxusutakra pazarolják a közpénzt.

43 milliós kedvezményes hitel

43 millió forint kedvezményes dolgozói hitelt kapott a Magyar Nemzeti Bank alelnöke – írta meg a 24.hu. A havonta 7 millió forintot kereső Nagy Márton így a lap számításai szerint havi 30-40 ezer forinttal fizet kevesebb törlesztőt, mintha piaci alapon vett volna fel lakáshitelt. Az Együtt szerint azonnal vissza kellene fizetnie a hitelt és a nyereséget is. Az MNB szerint ezekkel a hitelekkel csak az összeférhetetlenséget akarják elkerülni a jegybanki vezetőknél.

Több MNB-s dolgozó tanul Pécsen

Tucatnál is több korábbi vagy jelenlegi jegybanki munkatárs tanul a Pécsi Tudományegyetem geopolitikai doktori iskolájában, amelyet a jegybanki alapítványok hoztak létre az intézménnyel közösen. Ezt a 24.hu derítette ki. A doktori programban havi 300 ezer forintos ösztöndíjra is pályázhatnak a hallgatók, de azt, hogy az MNB-s alkalmazottak közül mennyien kapják, nem árulta el sem a jegybank, sem az alapítványok. Az MSZP szerint feleslegesen költenek ennyit közpénzből a fideszes pártkatonák ösztöndíjára. A Fidesznél azt mondják, a képzés és az ösztöndíj bárki számára elérhető.

„Fogyasztóbarát lakáshitel”

Hétfőtől árulják az olcsóbb, fogyasztóbarát lakáshiteleket. Egyelőre csak egy bank egyetlen terméke kapta meg a jegybanki minősítést, de szinte minden hitelintézet pályázik rá valamilyen új konstrukcióval. A Nemzeti Bank úgy számol, az ügyfelek százezreket spórolhatnak. A Bankmonitor szerint viszont a dolgozók harmada, a legalacsonyabb keresetűek nem számíthatnak arra, hogy meg is kapják a fogyasztóbarát hitelt.

FOGYASZTÓBARÁT: infók az új lakáshitelekről!

Olcsóbbak, átláthatóbbak és fogyasztóbarát ügyintézést ígérők lesznek az új lakáshitelek. A Magyar Nemzeti Bank szóvivőjét, Binder Istvánt kérdeztük a részletekről.

Még egy hónapig fizethetünk régi pénzzel

A régi kétezres és ötezres bankjegyekkel már csak július 31-ig lehet fizetni. Utána csak a bankban, a postán, és a Magyar Nemzeti Bankban fogadják el. Utóbbiban még 20 éven keresztül beváltják a régi pénzeket. Az új 20 ezres viszont csak év végén váltja le véglegesen a régit.

MNB: 150 millió szakértőkre

Csak szakértőkre 150 millió forintot költhet idén a jegybank felügyelőbizottsága. A hat fős testület működése tavaly is majdnem 100 millió forintba került, amit a nemzeti bank fizetett közpénzből. Hogy mennyit fizetnek ki szakértőkre, azt maga a bizottság határozza meg, senkinek nem kell jóváhagynia.

Újabb milliárdokat költenek ingatlanokra

Újabb épületet vettek a Magyar Nemzeti Bankhoz tartozó alapítványok. Ezúttal Budapest egyik legdrágább környékén, az Andrássy úton vásároltak meg két palotát. A vételár és a felújítás költsége együtt 4 és fél milliárd forint. A Demokratikus Koalíció szerint, ha a jegybanknak van megtakarítása, akkor azt fizesse be a költségvetésbe és ne luxusra költse.

Az MNB-nél kapott állást Polt Péter legfőbb ügyész lánya

A 24.hu írta meg, hogy Polt Petra januártól dolgozik jogászként a jegybankban, ahol a személyzeti ügyekért éppen apja felesége felel. A lány a főügyész előző házasságából született. Az ellenzék szerint Polt Péter családja anyagilag függ Matolcsy György jegybankelnöktől. Az MNB annyit közölt, Polt Petra az általános felvételi eljárás eredményeképpen kapta meg a munkát.

Négymilliárdért újítják fel

Mészáros Lőrinc üzlettársának cége fejezheti be régi városháza felújítását a várban. Az épületet kétmilliárd forintért vásárolta meg a Magyar Nemzeti Bank, majd átadta egyik alapítványának. Az most közel négymilliárdot költ rá, a pénzből borszaküzlet és étterem is nyílik a doktori iskola mellett. A Demokratikus Koalíció szerint elherdálják a közpénzt. Az alapítványnál viszont azt mondják, megóvják a műemléket, amely mindenki számára látogatható lesz.

Jelentősen csökkent a jegybank tartaléka

Több mint 10 milliárd euróval, azaz háromezer milliárd forinttal csökkent a jegybank devizatartaléka - írta a portfolio.hu. A tartalék azért fontos, mert így szerezhet valutát az állam, és ez az a pénz, amellyel válság esetén stabilizálni lehet a forint árfolyamát. A szocialisták szerint kisebb tartalék sérülékenyebb forintot jelent, de a Nemzeti Bank szerint most már ennyi pénz is elég az ország stabilitáshoz.

MNB: 260 millió jutalmakra

Több mint negyedmilliárd forint jutalmat osztottak szét a Magyar Nemzeti Bankban karácsony előtt - tudta meg a Magyar Nemzet. Az állami intézmények közül a jegybanknál osztották a legtöbb jutalmat. Az MNB sajtóosztálya azt közölte, hogy a kiemelkedő teljesítményű kollégákat akarták így elismerni. A Demokratikus Koalíció szerint a pénzzel inkább a rászorulókon kellett volna segíteni.

Egy év haladék a 20 ezreseknek

Kitolták a határidőt: még év végéig lehet fizetni a régi húszezresekkel – az idei első munkanapon mégis többen is úgy tudták, hogy december 31-vel bevonták ezeket. A Magyar Nemzeti Bank egy hónapja döntött úgy, hogy egy év haladékot ad a 2015 előtt kibocsátott húszezresek bevonására, csakhogy a hír nem jutott el mindenkihez.

MNB: Jelentősen nőttek a bérek

23 százalékkal nőttek az átlagkeresetek az elmúlt három évben a Magyar Nemzeti Banknál- írta meg a Világgazdaság. A lap hozzátette: a pénzügyi szektorban, ugyanebben az időszakban csökkentek a fizetések. A jegybankban egy szakértő több mint egymilliót keres havonta, a Híradónak nyilatkozó szakértő szerint a piacon hasonló pozícióban nagyjából 800 ezer forint a maximális fizetés. A liberálisok szerint a magas jegybanki bérek az állami költségvetés rovására mennek.

MNB: 1,2 milliárd utazásokra

1,2 milliárd forintot költhet a Magyar Nemzeti Bank a következő négy évben utazásra, az erről szóló közbeszerzési kiírást a HVG.hu találta. A jegybank egy utazásszervezőt bízna meg a munkatársak utazásaival kapcsolatos feladatok elvégzésére. A Nemzeti Bank korábbi alelnöke szerint túlzott és képmutató a költekezés. A Magyar Nemzeti Bank azt közölte, munkatársaik nemzetközi kötelezettségeik kapcsán több mint 240 munkacsoportban dolgoznak, és emiatt sokat kell utazniuk.

Bankelnök lakását használja Matolcsy

Budapest egyik legdrágább társasházában használ lakást Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke. A Népszabadság úgy tudja, hogy Patai Mihálynak, az Unicredit Bank elnök-vezérigazgatójának és a Bankszövetség elnökének budai luxuslakását használja. Több ellenzéki párt szerint a jegybankelnöknek összeférhetetlenség miatt le kell mondania, ám a kormány szerint kizárt, hogy Matolcsy elfogultan végezné a munkáját.

Utolsó esély a banki adósoknak

Az utolsó esélyt postázzák a bedőlt jelzáloghiteleseknek a bankok. Az MNB ajánlása alapján alacsonyabb törlesztőkre, és az adósság egy részének utólagos elengedésére tesznek javaslatot a hitelintézetek. Az RTL-Híradónak nyilatkozó elemzők szerint végrehajtás vár arra, aki nem veszi komolyan a levelet. Jelenleg 144 ezer olyan család van, amelyik több mint 90 napja nem tudja fizetni a jelzáloghitelét.

Matolcsy válásáról írt a jegybank

Havonta nettó 1,1 millió forintot keresett a jegybanknál az a 32 éves nő, akivel kapcsolatban Matolcsy György válásáról írt az MNB egyik közleménye. A nő fizetésére a Népszabadság kérdezett rá, és az összeg mellé a jegybank odaírta, a Matolcsy házaspár válása magánügy. A nő egyébként már nem dolgozik a nemzeti banknál, de két pozíciója is van a jegybank alapítványainál. A Párbeszéd Magyarországért feljelentést tesz, mert szerintük a nő kinevezése jogilag és erkölcsileg is összeférhetetlen volt.

Volt kémelhárítókat alkalmaz az MNB

A kémelhárítás volt vezetője, annak helyettese és a terrorelhárítás egyik volt kommandós kiképzője is a Magyar Nemzeti Bank biztonsági cégeinél dolgoznak – tudta meg az Index. A jegybank elismerte, hogy volt titkosszolgákat alkalmaz. A Matolcsy György vezette intézmény szerint a szakmai tapasztalatukkal segítik a jegybank biztonságpolitikai munkáját. A DK szerint viszont semmi szüksége a jegybanknak ezekre a szakemberekre.

Álláshalmozók a jegybanknál

A jegybanki alapítványoknál és cégeiknél vezető beosztásban lévők fele legalább két pozíciót tölt be párhuzamosan. Van olyan is, aki egyszerre 10 poszton áll helyt - tudta meg az RTL Híradó. Az alapítványokat hiába kérdeztük, nem mondták meg, hogy a pozícióhalmozók pontosan mennyit keresnek. Az LMP szerint Matolcsy Györgynek le kellene mondania.

Luxuslakásban él Matolcsy György fia

Többszáz millió forintos fővárosi luxuslakást használ Matolcsy György jegybankelnök fia - írta meg a Népszabadság. A lakást Matolcsy György unokatestvérének, Szemerey Tamásnak egy családi cége vette meg. A vállalkozó korábban bankján keresztül a Magyar Nemzeti Bank hitelprogramjából adott kölcsön a Matolcsy fiú cégvásárlásához. Matolcsy Ádámot hiába kerestük, nem nyilatkozott. Az Együtt szerint elfogadhatatlan, hogy a közpénzek és a Szemerey-család közreműködésével a Matolcsy-család gazdagszik.

Az MNB felügyelőbizottsága szerint minden rendben

Mindent rendben talált a Magyar Nemzeti Bank alapítványainál a jegybank felügyelőbizottsága. A testület most zárta le korábban indított vizsgálatát, és megállapította, hogy az alapítványokat törvényesen hozták létre és az alapító okiratuknak megfelelően működnek - ezt a felügyelőbizottság jobbikos tagja mondta az RTL-Híradónak. A botrányos ügyeket azonban nem vizsgálták ki, mert szerintük erre nincs felhatalmazásuk.

Százmilliónyi közpénz Matolcsy rokonainak

A Magyar Nemzeti Bank alapítványainak pénzköltését már több szemszögből vizsgáltuk, de a családi vonalról részletesen még nem beszéltünk. Kezdjük Györggyel, aki egy jegybankot irányít, amely alapítványokat hoz létre. Van Tamás, György unokatestvére, akinek a bankja és a hozzá köthető vs.hu hírportál is sok pénzt kapott az alapítványoktól. Van Ádám, György fia, akinek a cége Tamás bankján keresztül rengeteg hitelt kap arra, hogy megvegyen egy bútorgyárat. És van Szabolcs, a másodunokatestvér, akihez pedig az egyik alapítvány kecskeméti terjeszkedése köthető. Szabolcs felesége egyébként Kecskemét polgármestere. Az MNB-alapítványok rokoni szálait bogozgattuk.

A botrány kirobbanása előtt is kaptak pénzt

A botrány kirobbanása előtt is milliárdokat kaptak a Nemzeti Banktól a jegybanki alapítványok. Ez az MNB most közzétett éves beszámolójából derült ki. A Pallas Athéné Alapítványok működését 12 milliárd forinttal támogatták, és több mint 4 milliárd forintért kaptak ingatlanokat. A Fidesz szerint a jegybank pénzügyileg és gazdaságilag megerősítette az országot, a liberálisok viszont úgy látják, hogy Matolcsyék szórják a pénzt.

Újabb ösztöndíjprogramot indít a jegybank

Újabb ösztöndíjprogramot indít a Nemzeti Bank. Az egyetemek közgazdász hallgatói kaphatnak havi 30 ezer forintot, ha jól tanulnak. Az új programot az MNB alapítványok már működő ösztöndíjai mellett indítja a jegybank. Korábban az egyik alapítvány kuratóriumi tagja azt mondta: a Fidesz választási győzelme múlhat azon, hogy eredményesen alakítják-e át a hazai közgazdászok gondolkodását. A szocialisták azt követelik: bocsássák el a kurátort munkahelyéről.

Megromlott Orbán és Áder kapcsolata?

A normakontrollra küldött MNB-s törvény miatt romlott meg a kapcsolat a köztársasági elnök és Orbán Viktor között - így tudja a Népszabadság. A HírTv rögzítette, amikor múlt héten Rubovszky György azt mondta a fideszes Vas Imrének, hogy idézzük: nem létezik, hogy újraválasszák. A Viktor nem engedi. A KDNP-s képviselő később tagadta, hogy Áder Jánosról beszélt volna, de Vas Imre úgy fogalmazott az RTL Híradónak, hogy egyértelmű, kiről volt szó. Lázár János miniszter annyit mondott: senki nem orrol senkire.

300 ezret kaphatott volna minden devizahiteles

300 ezer forinttal, vagyis majdnem 5 százalékkal csökkenhetett volna egy átlagos devizahiteles tartozása, ha a Nemzeti Bank a forintosításon keresett nyereségét az adósokra költi - így számol a Bankmonitor. Matolcsy György jegybankelnök múlt pénteken beszélt arról, hogy a 136 milliárdos profitból tovább enyhíthették volna a devizaadósok terheit, de a közgazdászképzést fontosabbnak ítélték. A miniszterelnök is megszólalt az ügyben. Helyeselte, hogy a jegybank a saját oktatási programjára költ.

Újságírók, akik felmondtak a jegybanki alapítványok támogatása miatt

Mit tegyen az ember, ha azzal szembesül, hogy ahogyan kapja a fizetését, az – szerinte – vállalhatatlan? Elfogadhatja ezt a helyzetet vagy felállhat. Ez utóbbit választotta a a vs.hu nevű hírportál sok újságírója, akik elvi döntést hoztak, amikor megtudták, hogy a pénzük a nemzeti bank alapítványaitól érkezik. Serdült Szilvia hármukkal beszélgetett közülük, akik még nem tudják, miből élnek meg a következő hónapban, de képtelenek voltak maradni abban a szerkesztőségben, amely a korábban eltitkolt százmilliók miatt igencsak támadhatóvá vált.

Elképesztő pénzszórás a nemzeti bank alapítványainál

A jegybankelnök, aki közpénzből 70 milliót szán a saját könyve kiadására. Cégek, amelyek a jegybankelnök unokatestvérének érdekeltségébe tartoznak, és milliárdok jutnak nekik, szintén közpénzből. Kormányközeli vállalkozók, akik 100 milliós megbízásokat kapnak a jegybanki alapítványoktól, nekik is bőven jut tehát a közpénzből. Az igazságügyi miniszter ügyvédi irodája, amely 10 milliókat kapott az alapítványokon keresztül, közpénzekből. És még órákig sorolhatnám, mikre költöttek vagyonokat a Matolcsy György vezette jegybank alapítványai. Amiket eddig gondosan próbáltak titkolni, de nem sikerült.

Drágán vettek állampapírt az alapítványok

Jutalék fizetése nélkül is vehettek volna állampapírokat, mégis 2 milliárd forintos jutalékhoz jutattak négy kereskedelmi bankot a Magyar Nemzeti Bank alapítványai. Az alapítványok összesen 197 milliárd forintot fektettek államkötvényekbe, amelyeket azonban nem a Magyar Államkincstártól, hanem például a Matolcsy György jegybankelnök unokatestvérének tulajdonában lévő NHB Banktól vásároltak meg. Az MSZP szerint tudatosan vásároltak drágábban az alapítványok, a miniszterelnök kabinetfőnöke viszont megérti a döntést.

„Aki az MNB-t támadja, veszélyezteti a forintot”

Aki a jegybankot támadja, az a forintot veszélyezteti. Ezt mondta Lázár János a kormányinfón a jegybank alapítványainak költéseiről szóló kérdésre válaszolva. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a jegybank működésébe a kormány nem szólhat bele, ráadásul az MNB nyereségesen működik Matolcsy György vezetésével. A Népszabadság mai számában közölte: Matolcsy György unokatestvére bankjának csaknem 25 milliárd forintot utaltak a jegybanki alapítványok, a pénz egy részéből államkötvényeket vásároltak. A szocialisták szerint ebben az esetben is Matolcsy rokonáé lett a haszon.

Szabadon költhet a jegybank vezetősége

Matolcsy György még miniszterként maga készítette azt a törvényt, ami lehetővé tette, hogy most jegybankelnökként szabadon rendelkezzen a nemzeti bank nyereségével. Matolcsy György pedig rendelkezik is: ebből adott 260 milliárd forintot a jegybank által létrehozott alapítványoknak. Orbán Viktor is megszólalt az alapítványok költései kapcsán. A Népszabadságnak azt mondta: égnek és földnek össze kell szakadnia ahhoz, hogy meginogjon a bizalma Matolcsy Györgyben.

Döntött az AB: a közpénz közpénz marad

Nem veszíti el a közpénz jellegét a Magyar Nemzeti Bank alapítványainak adott pénz, így döntött az Alkotmánybíróság. Az Országgyűlés a hónap elején döntött arról, hogy több mint 250 milliárd forintot titkosítanának, azt az összeget, amit az alapítványok működésére adott a jegybank. A miniszterelnökséget vezető miniszter abban bízik, hogy módosítható a törvény úgy, hogy kiállja az alkotmányosság próbáját. Az MSZP szerint az alapítványoknak azonnal nyilvánosságra kellene hozniuk a gazdálkodásukat.

Kúria: közpénzt kezelnek az MNB alapítványai

Nem titkolhatják a Nemzeti Bank Alapítványai, mire költenek, mert közpénzből gazdálkodnak - ezzel indokolta a Kúria a döntését, hogy miért kell nyilvánosságra hoznia a Jegybank három alapítványának a 2014. szeptember 26-a előtti gazdálkodási adatait. A Világgazdaság újságírója ekkor kérte közérdekű adatigénylésben a Nemzeti Bank, akkor még csak három alapítványának adatait. De semmilyen adatot nem kapott, ezért pert indított. Most ebben az ügyben mondta ki a Kúria, hogy a Nemzeti Bank alapítványainak meg kell mondaniuk, hogy mire és mennyit költöttek.

Még 400 milliót költenek a luxusingatlanra

Több mint 400 millió forintot költ a Magyar Nemzeti Bank a csaknem 18 milliárdért megvett luxus irodaházára - derítette ki az Átlátszó. Az Eiffel Palace 7. emeletét egy olyan céggel építtetik át, amelynek tulajdonosai feltűnnek abban a társaságban is, amelyiktől megvették az épületet 2014-ben. A DK szerint Matolcsy György elveszette a kontrollt, a jegybank nem reagált megkeresésünkre.

MNB: egyezkedjenek a bankok a hitelesekkel!

3 hónapon belül kössön egyezséget minden bank a bedőlt hitelesekkel - erre jutott a Nemzeti Bank friss tanulmányában, amely kudarcként emlegeti a KDNP által javasolt magáncsődöt. Megfizethető törlesztőket, és az adóság egy részének utólagos elengedését javasolják. A Bankmonitor szerint a hitelintézetek kötelezőnek veszik majd az ajánlást. Jelenleg 130 ezer családot fenyeget végrehajtás, mert legalább 90 napja nem tudják fizetni jelzáloghitelüket.

Az MNB 250 milliárd forintos bűvésztrükkje

Nem értjük, hogy emelkedhet egyik pillanatról a másikra két-háromszorosára a bank fontos embereinek fizetése. Mint ahogy azt sem értjük, miért tűntet el a jegybank 250 milliárd forint közpénzt, vagyis olyan pénzt, amit mi, adófizetők dobtunk össze. Vajon hogy lehet az, hogy ők megtehetik azt, ami a politikán kívüli életben alig elképzelhető?

Megvétózta az MNB-törvényt az államfő

A köztársasági elnök szerint a változtatás nincs összhangban azokkal az alkotmányos elvekkel, amelyek a közpénzekkel való gazdálkodásra vonatkoznak. A törvénymódosítás lényege az volt, hogy a Magyar Nemzeti Bank alapítványai által kezelt vagyon ne számítson közpénznek, így nem kell beszámolni a költésekről a nyilvánosságnak.

Ráfizetéses az MNB üdülője?

88 ezer forintjába kerül a Nemzeti Banknak éjszakánként egy vendégszoba a tiszaroffi kastélyában - ezt közölte a jegybank felügyelőbizottságának egyetlen ellenzéki tagja, miután elkészült a vitatott ingatlanvásárlásokról szóló jelentésével. Nyikos László azt mondja, ráfizetéses a dolgozók üdültetésére vásárolt műemléképület, helyette akár négycsillagos szállodába is küldhetnék az alkalmazottakat.

Trócsányi irodája 137 milliót kap az MNB-től

137 millió forint értékben kapott megbízásokat a jegybanktól az igazságügyi miniszter résztulajdonában álló ügyvédi iroda - közölte a Nemzeti Bank az Együtt közérdekű adatigénylésére. A Nagy és Trócsányi Ügyvédi Iroda készítette elő az Eiffel Palace adásvételét is, amelyen 3 milliárd forintot keresett egy offshore hátterű cég. Trócsányi László arra hivatkozik, hogy felfüggesztette a praxisát, az irodától így osztalékot sem kap a bevételek után.  Az Együtt viszont azt mondja, a Medgyessy-kormány kancellária-minisztere 13 éve lemondott egy hasonló ügy miatt.

Lázár: Közpénz, de lehet titkolni

Közpénznek tartja Lázár János a Magyar Nemzeti Bank alapítványainak vagyonát, mégis indokolt lehet szerinte eltitkolni, hogy ezt mire költik el. Derült ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter heti sajtótájékoztatóján. A nemzeti bank alapítványai 250 milliárd forintot kaptak a jegybanktól közgazdászképzés beindítására, de mint kiderült borüzletet, éttermet és kávézót is nyitnának a Várban a pénzből. Az Országgyűlése döntése alapján a jövőben nem kell majd megmondaniuk, mire költik a támogatást.

Borboltot és éttermet nyit az MNB alapítványa

Borszaküzletet, éttermet és kávézót is nyit a Magyar Nemzeti Bank pénzéből a jegybank egyik alapítványa a Várban. A parlament keddi döntése után az erre költött pénz sem közpénz többé. A jegybanki alapítványok korábban összesen 250 milliárdot kaptak a Nemzeti Banktól. Hogy mire költik, ezentúl nem kell megmondaniuk. A Magyar Nemzet információi szerint a köztársasági elnök azt fontolgatja, hogy nem írja alá a kedden elfogadott jogszabályt.

Van 250 milliárd forint, ami nem közpénz

Keddtől hivatalosan sem számít közpénznek az a 250 milliárd forint, amelyet a jegybank saját alapítványainak adott. A kivételes eljárásban elfogadott fideszes törvénymódosítás alapján így erre a pénzre nem vonatkozik az információ-szabadságról szóló törvény, vagyis nem lehet majd megtudni, hogy mire költik a közpénzt. Az adatvédelmi hatóság vezetője szerint a rendelkezés sérti az Alaptörvényt. A szocialisták azt mondják: az a cél, hogy az emberek ne láthassák, hogyan lopnak el milliárdokat.

95 milliárdos nyeresége volt az MNB-nek

95 milliárd forintos rekord nyereséggel zárta a jegybank a tavalyi évet - a honlapja szerint. Azt írják, a teljes összeget tartalékolják az esetleges későbbi veszteségekre. A Magyar Liberális Párt szerint azonban a Nemzeti Bank félrevezeti az embereket, mert már egy éve a mostani profit két és félszeresét könyvelték volna el, ha nem költenének saját alapítványokra és drága műtárgyakra.

Kétmilliárd az MNB védelmére

Kiderült, évente több mint kétmilliárd forintért őrzi a Magyar Nemzeti Bank épületeit és vezetőit a jegybank által létrehozott biztonsági szolgálat. A létrehozását a terrorveszéllyel és a migrációval indokolta Matolcsy György, aki a szocialista Harangozó Tamás írásbeli kérdésére válaszolt.

Hiába az ítéletek, titkolóznak az alapítványok

Hiába a jogerős bírósági ítélet, nem adják ki a gazdálkodási adataikat a Magyar Nemzeti Bank alapítványai. Ezért az egyik pernyertes újságíró végrehajtást kezdeményezett a jegybank ellen. Sem ott, sem az alapítványoknál nem beszéltek arról, miért nem tartják be az ítéletet. A Magyar Liberális Párt vizsgálatot sürget a több százmilliárdos költségvetésű alapítványoknál.

130 milliót költött az MNB biztonsági cége

112 darab lőfegyver, 200 ezer lőszer, formaruhák, autók. Egyebek mellett ilyen tételekre költött, több mint 130 millió forintot a Magyar Nemzeti Bank saját biztonsági cége az elmúlt fél évben, derítette ki az RTL Híradó.

Saját testőrök védik az MNB vezetőit

Saját testőrséget működtet Matolcsy György - adta hírül a Népszava. Az MNB Biztonsági Szolgáltatások Zrt nemcsak a Magyar Nemzeti Bank elnökét, hanem a többi vezetőt is védi a jegybank rendezvényein. A céget egy ma is aktív rendőr vezeti, akit átvezényeltek erre a feladatra, korábban a Köztársasági Őrezred személyvédelmi főosztályvezetője volt.

Jogerős: Közpénzt költ az MNB

Közpénzből gazdálkodik a Magyar Nemzeti Bank alapítványa, ezért ki kell adni a gazdálkodásáról szóló adatokat. Így döntött jogerősen a bíróság. A jegybank korábban mindig arra hivatkozott, hogy nem közpénzt költenek. A bírósághoz Tóth Bertalan szocialista képviselő fordult, hogy kiderüljön, mire ment el mintegy 250 milliárd forint. A jegybank nem reagált megkeresésünkre.

Eddig 9 milliárdot költött az MNB műkincsekre

Már 9 milliárd forintot költött el a jegybank festményekre, műkincsekre. Van olyan festmény, amiért 4 és fél milliárd forintot fizettek. A Demokratikus Koalíció szerint ezt a pénzt az éhező gyerekekre kellene költeni, a jegybank azt mondja, műkincs-vásárlási programjuk más európai központi bankok több évtizedes gyakorlatát követi.

Akadémikusok támadják a jegybankot - Íme az állásfoglalás

Állásfoglalást adtak ki a Magyar Tudományos Akadémia közgazdász akadémikusai a Magyar Nemzeti Bank alapítványai miatt. Az akadémikusok szerint az alapítványok által elköltött pénz közpénz, amit ellenőrizetlenül átláthatatlanul költenek el.

Két millió a Matolcsyt ábrázoló képért

Több mint kétmillió forintot fizettek egy Matolcsy Györgyöt ábrázoló festményért egy árverésen. Sokan licitáltak rá, kikiáltási árának több mint hatszorosáért kelt el. Alkotója, Máriás Béla azt mondta, azután döntött úgy, hogy lefesti a nemzeti bank elnökét, hogy a jegybank 4,2 milliárd forintot fizetett egy Tiziano-képért, miközben a kortárs magyar festőket nem támogatja.

Feljelentették Matolcsy Györgyöt

Feljelenti Matolcsy Györgyöt és a jegybank alapítványainak megszüntetését követeli a Demokratikus Koalíció, ahogy fogalmaznak a sok tízmilliárdos luxusköltések miatt. A drága Eiffel Palace irodaház ügyében, amelynek tetején a Nemzeti Bank most exkluzív luxusteret alakít ki, már tavaly az ügyészséghez fordultak, de akkor elutasították őket. A jegybank elnök két napja a kormánypárti Magyar Időknek azt mondta, nem az adófizetők pénzét költik.

Tizennyolcmilliós bírságot szabott ki az MNB az NN biztosítóra

18 millió forintos felügyeleti és fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki az Magyar Nemzeti Bank az NN Biztosító Zrt.-re. A jegybank az életbiztosítási szerződések kezelése során tapasztalt hiányos tartalmi elemeket, illetve az ügyfél-tájékoztatásra és panaszkezelésre vonatkozó jogsértések miatt szabott ki bírságot a biztosítótársaságra. Az ügy részleteiről most Binder Istvánt, az MNB felügyeleti szóvivőjét kérdeztük!

Jegybanki alapítványok: 12 milliárdos új cég

12 milliárd forintból hoztak létre új céget a Magyar Nemzeti Bank alapítványai – derítette ki az RTL Híradó. A társaság felügyelőbizottságának tagja Polt Péter legfőbb ügyész felesége, aki a jegybank egyik igazgatója. Az alapítványokat hiába kérdeztük, nem mondták meg, mire fogják használni a társaságot, ahogy azt sem, hogy Polt Péter felesége mennyi pénzt kap a munkájáért. A Liberális Párt szerint, amit Matolcsy György jegybankelnök csinál, példanélküli.

Most a Bálnát venné meg a jegybank

Újabb ingatlanra vetett szemet a Magyar Nemzeti Bank. Az ingatlanokra több tízmilliárd forintot költő jegybank a budapesti Bálnát is megvenné. Az egykor Cetnek nevezett épület évekig üresen állt, többször tüntettek is az építésben résztvevő alvállalkozók, amiért nem fizették ki őket. Híradónk annyit tudott meg, hogy többen is érdeklődnek a részben még ma is üresen álló ingatlan iránt.

Ellenőrzi az MNB a biztosítókat

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) folyamatosan vizsgálja a biztosítók frissen meghirdetett kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási tarifáit. Hogy pontosan mit vizsgálnak és milyen fontos tudnivalók vonatkoznak most az autósokra, azt Binder Istvántól, a Magyar Nemzeti Bank felügyeleti szóvivőjétől tudtuk meg.

Most MÁV üdülőt vettek a Balatonon

Újabb ingatlant vásároltak az MNB alapítványai, ezúttal majdnem egymilliárd forint értékben. A Balaton partján lévő MÁV üdülő 60 ezer négyzetméteres területét vették meg, az épületegyüttest oktatási és konferencia célokra használják majd.

Az MNB milliárdos vásárlásairól is vitáztak

Senki sem kérdezhetett Matolcsy Györgytől a Parlamentben. A jegybank elnöke beszéde után azonnal elhagyta az üléstermet. Matolcsy György a Nemzeti Bank működéséről számolt be a képviselőknek. Szerinte ma ár és pénzügyi stabilitás van Magyarországon, ami a jegybanknak köszönhető, és azt mondta: a közjó szolgálatában költ tízmilliárdokat ingatlanokra és műkincsekre, és támogat százmilliárdokért alapítványokat az MNB.

Végigjártuk a Magyar Nemzeti Bank birodalmát

A Magyar Nemzeti Bank évek óta úgy költekezik, mint aki megnyerte minden idők legnagyobb lottónyereményét. Sőt. Az a néhány milliárd, amit a lottón általában nyerni lehet, eltörpül ahhoz az összeghez képest, amit a jegybank elajándékozott az elmúlt években. Igen, elajándékozott, a saját alapítványainak, amik elsősorban a közgazdasaságtant szeretnék megújítani. Boros Krisztina és Oroszi Babett nyakukba vették a nemzeti bankos birodalmat, hogy megtudjuk, jó helyre került-e a 250 milliárd forint.

Marad az alacsony jegybanki alapkamat – hogyan hat ez a hitelfelvételre?

Történelmi mélységben a jegybanki alapkamat. Múlt héten a Magyar Nemzeti Bank bejelentette, hogy 2017 végéig biztosan nem lesz szükség kamatemelésre.   De, hogy mit is jelent ez pontosan, és hogy hogyan hat ez a hitelfelvételre, arról szakértőnkkel, Barabás Gyulával beszélgettünk.

Téves utalások: mikor és mit tegyek?

Sokunkkal előfordult már, hogy a nagy sietségben, vagy éppen puszta figyelmetlenségből utaláskor rossz számlaszámot adunk meg, de akivel még nem fordult elő, biztos vagyok benne, hogy ott van benne a félsz, hogy félreutalunk, ez pedig egy nagyobb összegnél nagyon kínos. Ugyanakkor olyanról is hallani, hogy egy kisebb-nagyobb összeg véletlenül landol a számlán. A kérdés: ilyenkor mit tegyünk és mi a helyes? Ebben volt segítségünkre Bartha Lajos, MNB pénzügyi infrastruktúrák igazgatója.

Terjed a netes bankkártya-csalás

Egyre inkább terjed az internetes bankkártya-csalás. A Magyar Nemzeti Bank adatai szerint az első negyedévben az esetek 70 százalékában így csaltak ki pénzt vásárlóktól. Az általunk megkérdezett bankbiztonsági szakember szerint ez azért van, mert egyre többen inkább internetes utalással fizetnek. A bajt viszont egy kis odafigyeléssel meg lehet előzni.

Őrizetbe vették a Buda-Cash alapítóját

Egy embert őrizetbe vett, egy másikat pedig gyanúsítottként hallgatott ki a Nemzeti Nyomozó Iroda a Buda-Cash ügyben. Az RTL Híradó úgy tudja, hogy az őrizetbe vett férfi Pintér Zoltán, a pénzintézet alapítója. Bár Pintér tavaly eladta részesedését a Buda-Cashben, a nyomozás őt is érinti. A Nemzeti Bank felügyeleti alelnöke ugyanis korábban arról beszélt, hogy a pénzintézeti csalás akár tíz évre is visszanyúlhat. Pintér Zoltán 2014-ben a 33. leggazdagabb ember volt Magyarországon.

Vizsgálják az MNB luxusköltéseit

Vizsgálatot indít a Magyar Nemzeti Bank felügyelőbizottsága a jegybank ingatlan, és műkincs vásárlásai miatt, és azt is megnézik jogszerűen hozta-e létre az MNB az alapítványait. A Matolcsy György vezette Nemzeti Bank vásárolt luxusvillát a Rózsadombon és a Svábhegyen, kastélyt Tiszaroffon, nagyértékű ingatlant a Vörösmarty téren, és milliárdokért vásároltak festményeket is. A felügyelőbizottság egyetlen ellenzéki tagja szerint viszont a gond az, hogy rossz a jegybanktörvény, előbb tehát azon kellene változtatni, mert így könnyen lehet, hogy a vizsgálat csak azt tudja megállapítani, hogy jogszerűen vásárolt a nemzeti bank.

Hét milliárdért venne ingatlant az MNB

Több mint 7 milliárd forintból alapítottak céget a Magyar Nemzeti Bank alapítványai. A céget arra használják majd, hogy megvegyenek egy budapesi nagy értékű ingatlant. A műemlék-épület résztulajdonosa most még Somfai Róbert, aki 2013-ban 5 milliárd forintos becsült vagyonával került fel a leggazdagabb magyarok listájára.

Becsődölt az Astra biztosító

Becsődölt a román Astra biztosító, ami Magyarországon is rengeteg ügyfelet érint. Hogy pontosan mit jelent a csőd, illetve, hogyan érinti ez az ügyfeleket, mit tehetnek azok, akik érintettek az ügyben, arról a Magyar Nemzeti Bank felügyeleti szóvivőjével, Binder Istvánnal beszélgettünk.

Újságíró hitelét emlegeti a jegybank

A jegybank szerint a Magyar Nemzet újságírója saját hitele miatt írt bíráló cikket a Nemzeti Bankról, ezt egy hétfői közleményükben írták. A Magyar Nemzet a Nemzeti Adatvédelmi hatósághoz fordult, ahol kivizsgálják az ügyet.

MNB: Éveken át trükközött a Széchenyi Bank

Éveken át gazdasági trükkök sokaságával tudták csak életben tartani a Széchényi Bankot - a HVG szerint ez derül ki a Magyar Nemzeti Banknak a pénzintézetről készült vizsgálati jelentéséből. A 100 oldalas dokumentum alapján azt írják: 2012-ben a bank a saját hiteléből hajtott végre fiktív tőkeemelést. A lap szerint a visszaélések azután is folytatódtak, hogy az állam is beszállt a pénzintézetbe. A bank Töröcskei Istvánnak, az Államadósság Kezelő Központ korábbi elnökének tulajdonában volt, most felszámolás alatt van.

MNB-vezetők: havi 188 ezer nyugdíjra

Havonta 188 ezer forintot kapnak magánnyugdíjpénztári számlájukra a Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatói. Ez havi 5 milliós fizetésük fölött jár nekik, derítette ki a Blikk.  Az MNB ellenzéki felügyelőbizottsági tagja szerint irreálisan magas béreket és juttatásokat kapnak a dolgozók.

1,3 milliárdos budai villát is vett az MNB

Luxusvillát vásárolt Budán a Magyar Nemzeti Bank egyik alapítványa. A Pallas Athene Geopolitikai Alapítvány bruttó 1,3 milliárd forintot fizetett az ingatlanért, ahol képzési és tudományos kutatóközpontot hoznak létre.

Tetkók és történetek, melyek mögöttük bújkálnak

Jogsértő-e, ha a boltban nem fogadják el a húszezresünket, mondván, nincs váltópénz? Az MNB szakértője válaszol. Vendégeinkkel nemcsak tetkómustrát tartunk, de az ezekhez kapcsolódó történeteiket is elmesélik. Illetve, kiderítjük, miért olyan nehéz visszatérni a munkába a szabadság után! 8:08 - Minden reggel kedden is az RTL Klubon!

Az MNB előtt tüntettek a Quaestor-károsultak

Több tucat Quaestor-károsult tüntetett szerdán a Magyar Nemzeti Bank épülete előtt, mert még mindig csak egy részét kapták meg a brókercégben ragadt pénzüknek. Az Együtt azt mondja, ennek az az oka, hogy a jegybank - bár megtehetné - egy jogértelmezési vita miatt nem ad hitelt a kártalanítást kezelő Befektető-védelmi Alapnak.

Három és félszer annyit keres egy jegybanki dolgozó, mint egy átlag magyar

Átlagosan 25 százalékos béremelést kaptak a Magyar Nemzeti Bank dolgozói az utóbbi másfél évben. Az MSZP szerint ez pénzszórás. Az MNB azt közölte, a béremeléssel a korábbi igazságtalanságokat szüntették meg.

Vita a jegybanki műkincsvásárlásokról

Már a felügyelő bizottság alakuló ülésén szóba kerültek a Magyar Nemzeti Bank műkincsvásárlásai, de az RTL Híradó információi szerint arról még nem született döntés, hogy indul-e vizsgálat.

1 milliárdért vett pénzt az MNB

Több mint egymilliárd forintért vett erdélyi érmegyűjteményt a jegybank. Azt nem mondták meg, kitől, de az RTL Híradónak az egyik népszerű galéria vezetője elismerte, ő volt az eladó.

Matolcsy kijavította vagyonnyilatkozatát, nincs miért nyomozni

Mivel Matolcsy György kijavította vagyonnyilatkozatát, nincs miért nyomozni a Fővárosi Főügyészség felülvizsgálata szerint. A Nemzeti Bank elnöke másfél hónapja változtatott tavalyi nyilatkozatán, miután kiderült, a jegybanki alapítványoktól kapott tiszteletdíját nem vallotta be. Azóta pótolta az adatokat, de azok 1 millió 200 ezer forinttal még mindig nem stimmelnek. A DK szerint az ügyészség nagyüzemi bűnpártolást folytat.

Bármennyit megér? - 4 és fél milliárdért vett festményt a jegybank

A Mária Gyermekével és Szent Pállal című Tiziano képet az Értéktár Program keretében vásárolta az MNB. Azt írták azért, hogy itthon tartsák a művet.

Felháborodtak a konyhák bezárása miatt

Felháborodtak az általunk megkérdezett jegybanki dolgozók azon, hogy a vezetés megszüntette a munkahelyi teakonyhákat. Június elseje óta nem vihetnek be otthonról ételt, ezt a hvg.hu írta meg. Az MNB szerint, mivel a környéken több helyen is lehet enni, indokolatlan a konyhák fenntartása.

Nem vihetnek be ételt az MNB dolgozói

Bezáratta a teakonyhákat a székházaiban a Magyar Nemzeti Bank vezetése, ételt sem vihetnek be a dolgozók - írta meg a HVG.hu.

MNB: 1,9 millió forint a kastély üzemeltetőjének

Csaknem havi két millió forintért felügyeli a jegybank kastélyát az MNB erre létrehozott cégének vezetője - tudta meg az RTL Híradó. Müller Dániel András felesége is jegybankban dolgozik, a kommunikációs osztályon.

A 777 ezer forintos törlesztőrészlet nyomában

Mindenki fellélegezhet, csökkentek a devizahitelek törlesztő részletei, mondták az illetékesek az elszámolási törvény hatályba lépése után. Egy férfi azonban egészen mást tapasztalt. Hogy mit tehet az ügyfél, ha az utolsó törlesztőrészlete közel 1 millió forint, és mit kérhet a banktól, valamint hányan lehetnek még hasonló helyzetben a devizahiteles elszámolást követően, az MNB felügyeleti szóvivője elmondta.

MNB: Magas fizetések és további juttatások

Nem csak 5 milliós havi fizetés, évente több százezer forintnyi egyéb juttatás is jár a Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatóinak. Az RTL Híradó pénteken számolt be arról, hogy hatan fejenként 4 millió 950 ezer forintot keresnek a jegybanknál. Köztük van Polt Péter legfőbb ügyész felesége is, Polt-Palásthy Marianna.

5 milliót kap az MNB-től a legfőbb ügyész neje

Fejenként havi bruttó 4 millió 950 ezer forintot keresnek a Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatói. Hatan vannak, köztük a legfőbb ügyész felesége. Polt-Palásti Mariann korábban az MNB személyzeti igazgatóságát vezette, már akkor is havi kétmillió forintnál magasabb fizetésért.

Emelkedő részletek: újabb segítséget ígérnek

Még a nyáron újabb adósmentő törvényjavaslatot nyújthat be a Fidesz a parlamentnek. Ebben azokon segítenének, akiknek az elszámolás ellenére nem csökkent, hanem nőtt a törlesztőrészletük. Az MNB adatai szerint az összes devizahiteles majdnem negyedének nőtt a törlesztője az elszámolás után. Az elemző szerint az újabb adósmentést nem lehet egyoldalúan a bankokra hárítani. A DK szerint a Fidesz nem tartotta be a szavát, amikor azt ígérte: mindenkinek 25-30 százalékkal csökken a törlesztőrészlete.
 

Százezrek nem értik a devizahiteles elszámolást

Sokan egyáltalán nem értik a devizahiteles elszámolást. Jócskán megnőtt a jegybanki felügyelet ügyfélszolgálatainak forgalma. A Nemzeti Bank alelnöke az RTL Híradónak elismerte, hogy nehéz az értesítőt értelmezni, mert nagyon bonyolult jogi megoldás van mögötte. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter pedig azt mondta, aki elégedetlen az elszámolással, ne a kormány, hanem a bankok előtt tüntessen, vagy a Kúria bíróival beszéljen.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való