KERESÉS search-close

Mészáros Lőrinc

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Mészáros Lőrinc"

Mészáros Lőrinc üzlettársa lesz a 4iG Nyrt. főrészvényese

Jászai Gellért, Mészáros Lőrinc üzlettársa lesz a 4iG Nyrt. főrészvényese. Az informatikai cég tavaly került Mészáros Lőrinc érdekeltségébe, és egy év alatt több mint 1700 százalékkal javult az eredménye, most Jászai Gellért szerzett benne irányító többséget. Jászai Gellértet korábban Mészáros Lőrinc jobbkezeként emlegették, de a két üzletember korábbi szoros kapcsolata az elmúlt időszakban átalakult. A hírek szerint a 4iG a közeljövőben megpróbálhatja megvásárolni az egyik legnagyobb informatikai vállalkozást, a részben német tulajdonú T-Systemset is.

Mészárosék dolgoznak Mészárosnak

Kis híján 300 milliárd forintos bevételre számít a Budapest-Belgrád vasútvonal hazai szakaszának felújításából Mészáros Lőrinc tőzsdei cége. Ezt az Opus Nyrt. jelentette be a kivitelezésről szóló szerződés aláírása után. A felújításon alvállalkozóként a Mészáros Lőrinc feleségéhez, gyerekeihez és vejéhez köthető cégek is megrendelést kapnak. A kormány szerint az a fontos, hogy magyar cégek nyertek. A Momentumnál úgy látják: a nyereség valójában Orbán Viktoré.

Romániában is földekhez jutott Mészáros Lőrinc

Romániában is földekhez jutott Mészáros Lőrinc. A milliárdos üzletember egy olyan céget vásárolt meg, amellyel együtt 1300 hektár termőföld is járt. Mészáros Lőrinc Magyarországon is az egyik legnagyobb földbirtokos. Hogy pontosan mennyi termőfölddel rendelkezik, nem tudni, csak azt, hogy ezekért tavaly 3 és fél milliárd forintnyi uniós támogatást kapott. A Momentum szerint a jelenlegi agrártámogatási rendszer a vagyonosabb embereknek kedvez, ezért változtatásra van szükség.

50 milliárd osztalékot vettek ki

Csaknem 50 milliárd forint osztalékot vett ki Mészáros Lőrinc és családja idén csak azokból a cégekből, amelyekben könnyen nyomon követhető a tulajdoni részesedésük. Ezt a 444.hu írta meg. A korábbi felcsúti polgármester vállalkozásai rendre kapnak állami megbízásokat is.

Mészárosék nagyot nyerhettek


szerző:
2019.04.26. 18:37
Mészárosék nagyot nyerhettek

Mészáros Lőrinc egyik cége építheti a belgrádi vasútvonalat is - tudta meg az Index.

HVG: A MAHIR nyílt cenzúrát alkalmaz

A Rogán Antal miniszter feleségét ábrázoló címlappal tiltakoztak Budapesten a HVG munkatársai. A flashmobot azután szervezték, hogy a MAHIR felmondta a szerződésüket, így az újság legfrissebb kiadásának reklámja már nem jelenhetett meg a hirdetőoszlopokon. A cég helyhiányra hivatkozva mondta fel a szerződést, a lap főszerkesztője azt mondta, a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó MAHIR nyílt cenzúrát alkalmaz.

Csányi Sándort nem érdekli, hogy Mészáros Lőrinc gazdagabb nála

Orbán Viktor mindig személyesen fizette ki, amikor az OTP magánrepülőjét használta - ezt mondta az RTL-nek adott interjúban Csányi Sándor. Az OTP elnök-vezérigazgatója nem számít a 2008-ashoz hasonló gazdasági válságra, és azt is mondta, nem érdekli, hogy Mészáros Lőrinc ma már gazdagabb, mint ő.

Mészáros Lőrinc lánya vezetheti a család új óriáscégét

Mészáros Lőrinc lánya vezetheti a család új óriáscégét – erről az index és a 24.hu írt.

Mészáros-cég nyert közbeszerzést

Mészáros Lőrinchez köthető konzorcium nyerte a dohánytermékek nyomon követésére kiírt közbeszerzést. A nyertes cégek négy milliárd forintért építhetik ki az úgynevezett DAKIR-t, vagyis azt az informatikai rendszert, melynek segítségével minden doboz cigaretta azonosítható lesz, és kiderül, hogy éppen hol jár a gyártósor és a trafik között. A rendszer létrehozása egyébként nem magyar ötlet, uniós jogszabály írja elő.

Nem adja ki a felcsúti akadémia a 2018-as TAO-támogatásának adatait

Hiába a korábbi jogerős bírósági ítéletek, nem adja ki a Mészáros Lőrinc vezette felcsúti akadémia a 2018-as tao-támogatásának adatait. Meg is indokolták, hogy miért. Szerintük az adatokat kérő DK-s politikusnak politikai céljai vannak, nem pedig a közpénzek ellenőrzése. A kormánypártoknál azt mondják: a kluboknak és a cégeknek ki kell adniuk az adatokat. A DK szerint Mészáros Lőrinc semmibe veszi a magyar demokráciát.

Orbán Viktor azt mondja, ő nem segítette Mészáros Lőrinc gazdagodását

Orbán Viktor nem gondolta, hogy ekkora botrány lesz Európában a kormány tájékoztatási kampányából. A miniszterelnök ezt egy nőnap alkalmából rendezett háttérbeszélgetésen mondta, amelyre az RTL újságíróját is meghívta. Azt mondta, attól sem tart, ha a Fidesz kikerül a Néppártból, de azt vallja, hogy az elrontott kapcsolatokat meg kell próbálni megjavítani. Az egészségügyben szerinte nem lehet gyorsan változást elérni, mert akik benne vannak, nem érdekeltek a rendszer átalakításában. Szerinte vicc, amit a lapok Mészáros Lőrinc vagyonáról és gazdagodásáról írnak.

A világ leggazdagabb emberei közé került Mészáros Lőrinc

Bekerült a világ leggazdagabb emberi közé Mészáros Lőrinc - közölte a listát összeállító Forbes magazin.

 

Mészáros Lőrinc érdekeltségébe került az összes egykori Simicska-cég

Mészáros Lőrinc érdekeltségébe került az összes egykori Simicska-cég. Ezt a Válasz Online írta a Gazdasági Versenyhivatal pénteki döntése után.

 

Féldisznót kapnak Mészárostól az erőmű dolgozói

Ott szeretne lenni minden család asztalánál a tavaszi ünnepekkor, ezért ajándékoz fél sertést a Mátrai Erőmű dolgozóinak Mészáros Lőrinc. A visontai erőmű 2017. végén került az egykori felcsúti polgármester érdekeltségébe, sertéstelepei pedig már évek óta vannak. Az erőmű dolgozói nagyon meglepődtek, és van, akinek még fogalma sincs, hogy mihez kezdjen a sajátos prémiummal.

 

Aggódnak a tatabányai boltosok

Mészáros Lőrinc cégének építkezése miatt aggódnak tatabányai boltosok. A milliárdos és a város közös vállalkozása épít mélygarázst a főtéren, ezért lezárták az ott lévő üzletház egyik bejáratát. A boltosok szerint nekik nem szóltak az építkezésről és attól tartanak, kevesebb lesz a vevőjük. Az önkormányzat szerint szóltak, és azt állítják, nem éri kár a tulajdonosokat. Ha mégis, hajlandók tárgyalni a kártalanításról.

 

Kivették a szabályok alól

Kiemelt fejlesztési területté nyilvánították Keszthelyen a Balaton partja melletti sáv több részét is, így arra nem lesznek érvényesek a beépítésre vonatkozó korlátozások. Az ellenzék szerint a fideszes többségű önkormányzat azért döntött így, hogy az Orbán Viktorral jó kapcsolatot ápoló Mészáros Lőrinc, házakat építhessen a területre.

Ügyeket festettek a járdára a Momentum aktivistái

Mészáros Lőrinc meggazdagodása, választási törvény, trafikmutyi, a magánnyugdíjpénztárak beszántása - ezekben az ügyekben is ügyészségi vizsgálatot követel a Momentum. A párt aktivistái hétfő éjszaka fel is festették követeléseiket a Legfőbb Ügyészség épülete előtti járdára.

Mészáros Lőrinc cégei nyerték el tavaly a legtöbb közbeszerzést

Első helyen végzett Mészáros Lőrinc: a leggazdagabbnak tartott magyar üzletember családi érdekeltségei nyerték el tavaly a legtöbb állami közbeszerzést az átlátszó.hu összesítése szerint. A szocialisták úgy látják: a kormány közeli üzletemberekhez ömlik a közpénz, a Fidesz szerint viszont Magyarországon a legszigorúbbak a közbeszerzési szabályok.

Nemet mondott a kormány a székesfehérvári kórház fejlesztésére

Nemet mondott a kormány a székesfehérvári kórház új épületének fejlesztésére, amelynek egyik építője Mészáros Lőrinc gyermekeinek cége lett volna. A Magyar Építők portál írta meg, hogy 18,2 milliárd forintért épülhet fel az új belgyógyászati blokk.

Puch László: Már nem emlékszem semmire

Ha a kormány ellenezte volna, akkor nem tudta volna átvenni 2016-ban a Népszavát Puch László - ezt ő maga mondta kedd este egy beszélgetésen. Az MSZP korábbi pártpénztárnoka elismerte azt is, hogy a hirdetéseik több mint a fele az államtól érkezik és ezek nélkül a napilap nem tudna talpon maradni. Puch László novemberben adta el hetilapját, a Szabad Földet Mészáros Lőrincnek. Állítása szerint üzleti döntést hozott, arra viszont már nem emlékszik, kivel tárgyalt az állami hirdetésekről.

Ez történt decemberben


szerző:
2018.12.31. 18:35
Ez történt decemberben

Költözik a CEU, washingtoni gyászszertartáson búcsúzott a világ George Busht-tól, tüntetések Budapesten és vidéken, alacsony magyar életszínvonal, gazdagodó Mészáros Lőrinc. Az év utolsó hónapjának összefoglalója következik.

Szaunás, medencés luxuspáholyok az eszéki stadionban

Luxusstadion épül Mészáros Lőrinc csapatánál, a horvátországi Eszéken. A látványtervek szerint szaunás és medencés, üvegfallal elválasztott páholyokból nézhetik a mérkőzéseket a fontos vendégek. Az eszéki fociklub csődközelben volt, amikor két éve Mészáros Lőrinc megvásárolta. Azóta viszont a magyar kormány is támogatja az ottani Labdarúgó Akadémiát.

Forbes: Mészáros a leggazdagabb


szerző:
2018.12.28. 18:24
Forbes: Mészáros a leggazdagabb

Már nem Csányi Sándor az ország leggazdagabb embere. A Forbes magazin összesítése szerint az OTP elnök-vezérigazgatóját letaszította az első helyről a felcsúti gázszerelőből lett vállalkozó, Mészáros Lőrinc.

Mészáros Lőrinc felesége szerint a Jóisten segítségével gyarapodik családjuk

Alapítványaikról adott interjút Mészárosné Kelemen Beatrix a kormánypárti Magyar Időknek. Úgy nyilatkozott, támogatni szeretnék a Vál-völgyi térségben élő tehetséges, törekvő és elhivatott fiatalokat.

476 médium került egy kormányközeli alapítványhoz

A tüntetőknek az állami médiával van bajuk, de közben egy csomó magánkézben lévő médium is nagyon közel áll a kormányhoz. Ezek eddig különböző tulajdonosokhoz tartoztak, például Mészáros Lőrinchez vagy Habony Árpádhoz, de nemrég egy kézben összpontosultak, egy alapítványnál. Nem mind politizálnak, de amelyek igen, azok jószerivel csak a kormány üzeneteit közvetítik. 

Gigantikus médiaholding alakul

Gigantikus médiaholdingban egyesül mások mellett Mészáros Lőrinc, Habony Árpád és Nyerges Zsolt teljes médiaportfóliója. A felcsúti milliárdos a tranzakció előtt azonban még felvásárolta Andy Vajnától és Heinrich Pecinától a maradék öt megyei napilapot és a Borsot, majd cége közleményben jelezte: a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványnak adományozza a teljes portfóliót. A magyar média hitelességéről szóló beszélgetést megnézheti ITT.

Mészáros Lőrinc üzlettársához került a Közgép

Kormányközeli üzletemberhez, Mészáros Lőrinc üzlettársához került a Közgép. Az eladó, Nyerges Zsolt azt közölte, hogy örül, mert szerinte kiváló szakmai befektetőt találtak. A Közgép egykor a Simicska-birodalom zászlóshajója volt: a 2010-es évektől szinte az összes állami beruházásban, vasút- és útépítésben részt vett.

Mészáros Lőrinc gyermekeinek cége építette fel az új felcsúti sportcsarnokot

A Mészáros Lőrinc vezette felcsúti alapítvány Mészáros Lőrinc gyermekeinek cégével építtette fel az új felcsúti sportcsarnokot. Mindezt a tervezett 7 milliárd forint helyett 12 és fél milliárd forintból. Ráadásul pályáztatás nélkül, pedig a pénz 70 százaléka TAO-támogatás, amiről a bíróság jogerősen kimondta, hogy közpénz. Egy civil szervezet ezért azt kéri a kormánytól, hogy a TAO-költésekre is vonatkozzanak a közbeszerzési szabályok.

 

11 ezren dolgoznak Mészáros Lőrincnek

Mészáros Lőrinc cégbirodalma már a hatodik legnagyobb munkaadó Magyarországon. A Népszava összesítése szerint a volt felcsúti polgármester cégeiben összesen több mint 11 ezren dolgoznak. A DK-nál azt mondják, Mészáros Lőrinc sikerei mögött sem tehetség, sem szorgalom nincs, szerintük ezt a vagyont ellopták az emberektől.

Etikai vizsgálat Ungár ellen?

Etikai vizsgálat indulhat az LMP-ben Ungár Péter ellen. A 24.hu írta meg, hogy az eljárást a párt néhány tagja kezdeményezte, miután kiderült, Mészáros Lőrinc bevásárolta magát egy olyan cégbe, ahol Ungár Péter és Schmidt Mária is tulajdonos.

Mészárosék építik, drágábban

A kiírásban szereplő összegnél félmilliárd forinttal drágábban, 3,6 milliárd forintért építhet Mészáros Lőrinc cége konzorciumban új, földrengésbiztos tartalék vezérlőközpontot a paksi atomerőműhöz. A Párbeszéd szerint Orbán Viktor barátja azért kapta meg a munkát, hogy így szerezhessen referenciát ahhoz, hogy később az erőmű bővítésben is részt vehessen.

Csányi Sándor gépével utazhatott Orbán

Csányi Sándor MLSZ-elnökkel, Schmidt Máriával, a Terror Háza főigazgatójával és Adnan Polat török üzletemberrel együtt nézte végig Orbán Viktor miniszterelnök a Mol Vidi tegnap esti Európa-liga meccsét Londonban. Ma szinte egyszerre érkezett meg Budapestre Csányi Sándor magánrepülője és az a luxusgép, ami korábban Orbán Viktort szállította a Vidi egy másik meccsére.

Luxusjachton a MÁV elnöke


szerző:
2018.09.25. 18:29
Luxusjachton a MÁV elnöke

Csak tavaly 606 és fél milliárd forint értékű közbeszerzést nyert az átlátszo.hu összesítése szerint az a milliárdos vállalkozó, aki a volt közlekedéspolitikai államtitkárral, a MÁV jelenlegi elnökével hajózott az Adrián. A leleplező drónfelvételt szintén az oknyomozó portál készítette és tegnap hozták nyilvánosságra. A luxushajón korábban Mészáros Lőrinc is feltűnt.

Luxusrepülővel ment Orbán Viktor

Garancsi István bérelte azt a 17 milliárd forint értékű luxus magánrepülőgépet, amellyel a kormányfő nyáron a Videoton bulgáriai meccsére utazott. Az átlátszó.hu nevű oknyomozó portál közölt hétfőn cikket arról, hogy a kormányfő július 25-én luxus magánrepülővel utazott Várnába. Kérdésünkre a miniszterelnök sajtófőnöke azt közölte: az utat nem közpénzből fizették, a költségeket a Videoton tulajdonosa állta.

Korrupcióval vádolják a magyar kormányt

„Orbán korrupt oligarchiát épít Magyarországon, és hagyja, hogy mindebből a családja és a barátai húzzanak hasznot” – hangzik el az Európai Parlament liberális frakciója (ALDE) legújabb animált kisfilmjében, amelyben név szerint említik Orbán Viktor mellett Tiborcz Istvánt, Mészáros Lőrincet, Garancsi Istvánt és Simicska Lajost.

Bárki vásárolhat részvényt Mészáros Lőrinc cégében

Ezt mondta az Indexnek Tiborcz István szombaton, a kötcsei polgári piknik előtt. A miniszterelnök vejének érdekeltségében lévő társaság 9 millió darab részvényt, és ezzel 20 százalékos tulajdonrészt vásárolt Mészáros Lőrinc ingatlanhasznosítással foglalkozó holdingjában. A szocialisták szerint Tiborcz istván az ELIOS-üggyel alapozta meg a vagyonát, amiből most részvényvásárlásra is telt.

 

Mészáros és Tiborcz egy cégben

Tiborcz István bevásárolta magát Mészáros Lőrinc ingatlanos cégébe. Hatmilliárd forintot érő részvénycsomagot szerzett meg abban a vállalkozásban, amely a közelmúltban megvette a balatonvilágosi Club Aligát. Nemrég pedig azt jelentette be a cég, hogy boltokat épít az Aldinak.

A fideszes Mészáros László nyert Felcsúton

A Fidesz-KDNP jelöltjét, Mészáros László Istvánt választották polgármesterré a Fejér megyei Felcsúton vasárnap tartott időközi polgármester-választáson.

Felcsúton vasárnap választás!

A fideszes jelölt élhetőbb falut, a Kétfarkú Kutyapárt jelöltje adózás helyett: „kapózást” ígért a felcsútiaknak. Ami azt jelenti, hogy egyenlően elosztanák az ott élők vagyonát. Már csak egy nap és kiderül, ki lesz Mészáros Lőrinc polgármester utódja. Mészáros László István vagy Mészáros László János.

Olcsó reklám az állami tv-ben

Egy fillért sem fizet Mészáros Lőrinc cége az MTVA-nak a 2Rule mezek népszerűsítéséért - ezt a 24.hu derítette ki. A portál kikérte a szerződést és kiderült, barter megállapodást kötöttek. Így a reklámokért cserébe például ruhákat adnak bérbe a köztévének, a dolgozók pedig kedvezménnyel vásárolhatnak a sportszergyártótól. Az LMP hűtlen kezelés miatt feljelentést tesz.

Az Aldival üzletel Mészáros cége

A Spar után az Aldival üzletel Mészáros Lőrinc. Az üzletember egyik érdekeltsége Miskolcon megvásárolt egy áruházat, amit a felújítás után a német diszkontlánc vesz majd bérbe. Egerben és Biatorbágyon pedig vadonatúj áruházakat építenek majd. Mészáros Lőrinc korábban 18 Spar üzletet is megszerzett.

A Club Aliga is Mészároséké lett

Mészáros Lőrinc érdekeltségébe került a Balaton egyik legnagyobb üdülőkomplexuma, a Club Aliga. Az egykori pártüdülő közvetlenül a Balaton-partján fekszik, a szállásokon túl vitorláskikötő is tartozik hozzá. Most többségi tulajdont szerzett benne a Mészáros Lőrinc érdekeltségében lévő Appeninn Nyrt. Mészáros cégeinek már több balatoni befektetése is van. Az MSZP szerint tisztán látszik, hogy bár Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke, a tulajdonosa Mészáros Lőrinc.

Mészáros: 1,2 milliárd naponta

Minden egyes munkanap 1,2 milliárd forint állami megbízást kaptak Mészáros Lőrinc családjának vállalkozásai idén - ezt a 24.hu számolta ki. A cégek önállóan vagy konzorcium tagjaiként összesen csaknem 229 milliárd forintnyi közbeszerzést nyertek el. A kormány szerint a közbeszerzési törvény szigorú, nekik nincs beleszólásuk, ki kapja a munkát. Az MSZP szerint egyértelműen korrupcióról van szó, ennyi megbízást máshogy nem lehet megszerezni Magyarországon.

 

Elkészülnek, de jóval drágábban

Egymás után derül ki az uniós közbeszerzésekről, hogy az eredetileg tervezettnél jóval drágábban készülnek el. Az mfor.hu vette észre, hogy a szombathelyi fociakadémia, a szegedi sportuszoda és egy vasúti kommunikációs hálózat építése is ilyen, van, amelyik 20 milliárd forinttal kerül többe a tervezettnél.

A Mészáros-féle mezt használják

A Mészáros Lőrinchez köthető sportmárka szállíthatja három NB1-es focicsapat mezét is az új szezonban. Ezt a csakfoci.hu internetes oldal írta meg. A lap szerint a Felcsúti Akadémia csapata mellett a Haladás és a Diósgyőr játékosai is a "Turul" termékeire vált. A felcsúti klubot hiába kerestük, a Diósgyőrnél nem akartak nyilatkozni, a Haladástól azonban azt írták: ár-érték arányban Mészáros Lőrinc cége adta a legjobb ajánlatot.

Újabb nagy állami megbízást kapott Mészáros Lőrinc családja

Újabb nagy állami megbízást kapott Mészáros Lőrinc családja, az erről szóló közleményt a Klubrádió vette észre.

 

Ismét luxushajón nyaral Mészáros Lőrinc

Ismét egy luxusjachton nyaral a volt felcsúti polgármester. Az ország második leggazdagabb emberét ezúttal egy olaszországi kikötőben fényképezte le a Mérce.hu egyik olvasója, amint egy 43 méter hosszú, több emeletes jachton töltötte az estét. A nyilvántartás szerint a hajót csak a tulajdonos és vendégei használhatják. Az LMP-nél azt mondják, Mészáros Lőrinc az adófizetők pénzén urizál.

Szabálytalanul zárták ki őket

Jogerősen is kimondta a gyulai törvényszék, hogy szabálytalanul zártak ki bélmegyeri vadászokat a saját földjeikről, amelyeken azóta ifjabb Mészáros Lőrinc társasága vadászott. A pert 3 gazda indította több mint 2 éve. Nem vették tudomásul, hogy nem csak nem vadászhatnak, de nem is mehetnek a saját földjükre.

 

Gyorsabb a vonatút a déli partra

Teljesen elkészült a dél-balatoni vasútvonal felújítása. Az építkezésre 72 milliárd forintot költhetett a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó cég vezette konzorcium. Mától több vonat jár majd Budapestről a Balatonra.

150 milliárdot kérhetnek vissza

Mészáros Lőrinc, egy fideszes országgyűlési képviselő és kormányközeli kommunikációs cég is gazdagodott az Európai Bizottság által kifogásolt közbeszerzési pályázatokon. A listát a 444.hu szerezte meg. Magyarországgal a kifizetett támogatások tíz százalékát fizettetnék vissza, ez akár 100-150 milliárd forint is lehet

Mészáros Lőrinc veje is gazdagodik

Nemcsak Mészáros Lőrincnek volt sikeres éve a tavalyi, a vejének is. Homlok Zsolt vasútvillamosítással foglalkozó cége több, mint duplájára növelte az árbevételét. Ez a cég újíthatja fel például az apósa egyik vállalkozásával közösen az észak-balatoni vasútvonalat.

Egy céggel napi 10 millió

Napi 10 millió forintot keresett egyik cégével Mészáros Lőrinc tavaly. A családi tulajdonban lévő Mészáros és Mészáros Kft termelt ennyi osztalékot, ez a cég éves beszámolójából derül ki.

Mészáros Lőrincé a fél ország?!

Hogyan lett az egykori felcsúti gázszerelőből hipp-hopp az ország második leggazdagabb embere? Nem értem című sorozatunk újabb riportja!

Saját sportszermárkát indít Mészáros Lőrinc

A volt felcsúti polgármesternek, az ország második leggazdagabb emberének a cége már le is védette a repülő turulmadarat nemzeti színekben ábrázoló logót, és a márka a Turul nevet kapta, igaz leírva angol szavakat használ. A sportközgazdász szerint a szabadidősport és a magyar klubok lehetnek az új márka elsődleges célpontjai.

Mészárosék EU-támogatása nőtt

Egy év alatt megduplázta agrártámogatásait Mészáros Lőrinc – írta meg a K-Monitor. A civil szervezet számításai szerint bár az országba érkező támogatások jelentősen csökkentek, a volt felcsúti polgármester és családja cégei a 2016-os alig több mint félmilliárdról, 2017-re 1,1 milliárd forintra növelték az uniós támogatásaikat.

 

Mészáros lett a 2. leggazdagabb magyar

Már 280 milliárd forintos vagyont gyűjtött Mészáros Lőrinc, és mindössze négy év alatt a 2. leggazdagabb lett a napi.hu listáján. A vagyonosok sorrendjét összeállító idei kiadvány szerint a gázszerelőből lett milliárdos nagyvállalkozót csak Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója előzi meg a rangsorban 320 milliárd forintos vagyonnal.

 

Leggazdagabb magyarok: van, aki percenként keres 600 ezer forintot

Az ország leggazdagabb embere ismét az OTP vezérigazgatója, az MLSZ elnöke, az ötgyerekes családapa, Csányi Sándor lett. A Napi. hu 2002 óta készíti el a 100 leggazdagabb magyar listáját, melynek élére 320 milliárd forinttal újra a bankvezér került. De a második helyezett Mészáros Lőrinc sem járt rosszul a tavalyi évben, az ő becsült vagyona 280 milliárd forint.

Dollármilliárdos lett Mészáros


szerző:
2018.05.05. 19:00
Dollármilliárdos lett Mészáros

Mészáros Lőrinc valószínűleg Magyarország leggazdagabb emberévé vált, erről a G7 nevű portál írt. Számításaik szerint a leköszönő felcsúti polgármesternek és családjának csak részvényben legalább akkora vagyona van, mint amekkora az OTP-vezér Csányi Sándor teljes vagyona.

Mészárosnak nem kell többé beszámolnia vagyonáról

Nem kell több vagyonnyilatkozatot írnia, és az újságíróknak sem kell válaszolnia, miután már nem Felcsút polgármestere Mészáros Lőrinc. Az állami hírügynökségnek eljuttatott közleményében döntését azzal indokolta, hogy az üzleti érdekeltségei teljes embert kívánnak.

Mészáros 140 milliárdot nyert el

Három hónap alatt 420 milliárd forint közbeszerzést nyert tíz kormányközeli vállalkozó és cégcsoport – írta meg az Átlátszó. Ennek több mint háromnegyede uniós pénz. Csak Mészáros Lőrinc cégei 140 milliárd forintot kaptak, szinte kizárólag Európai Uniós forrásból.

Mészáros cége viheti a hotelt

Mészáros Lőrinc cége üzemeltetheti a közpénzből épülő vadonatúj nyíregyházi négycsillagos szállodát. Erről a város fideszes többsége döntött kedden.

Mészáros: „Otthon kérdezősködjön!”

Menjen haza a saját országába és ott kérdezősködjön - ezt mondta Mészáros Lőrinc egy külföldi újságírónak, amikor kérdezni próbált tőle. Az amerikai Vice News munkatársa Orbán Viktorhoz fűződő kapcsolatáról faggatta volna a felcsúti polgármestert, aki válaszul Soros-bérencnek nevezte a riportert.

Három vadász szembeszállt Mészáros Lőrincékkel

Mészáros Lőrincéknek hogy hogy nem, Békés megyében van egy vadászkastélyuk, ahová előszeretettel járnak ők és vendégeik. Előfordul, hogy helikopterrel. Nekik ez biztos öröm, három helyi vadásznak azonban nagyon nem. Mészáros Lőrinc fia ugyanis úgy intézte, hogy kizárják őket az évtizedek óta használt vadászterületeikről. A vadászok nem ijedtek meg, hanem pereltek, és első fokon nyertek is, de mégsem vadászhatnak.

Kitették őket a saját földjükről

Szabálytalanul zártak ki 3 bélmegyeri vadászt a saját földjükről, amin ezután Mészáros Lőrinc fiának társasága vadászhat. Ezt mondta ki a bíróság első fokon. A vadászok ennek ellenére mégsem vadászhatnak.

1,8 milliárd Mészáros Lőrincnek

1 milliárd 800 millió forinttal támogatja a kormány Mészáros Lőrinc salgótarjáni tűzhelygyárának bővítését. Az új, 5400 négyzetméteres üzemcsarnok alapkövét Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és a felcsúti polgármester közösen tették le.

 

Mészáros fotóját mutogatták a síparadicsomban

Mészáros Lőrinc fotóját mutogatta az Ausztriában síelőknek az osztrák állami televízió riportere. Az ORF ugyanis külön riportot szentelt a felcsúti polgármester ottani befektetéseinek. A magyar milliárdost sokan felismerték. Két szálloda is az övé Murauban, ami egyébként a magyarok egyik kedvenc síparadicsoma.

„Nincsenek nálunk a számlák”

Válaszolt Mészáros Lőrinc a Demokratikus Koalíciónak TAO ügyben. Azt írta, azért nem tudják megmondani, hogy mire költötte a felcsúti fociakadémia a céges társasági adófelajánlásokat, mert egy ellenőrzés miatt az Emberi Erőforrások Minisztériumánál vannak a dokumentumok.

 

Mészárosé lehet a Telenor?

Egy Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó cég is érdeklődik a Telenor magyarországi leányvállalata után, így értesült a Portfolio. A norvég vállalat a múlt héten jelentette be, hogy megválna közép-európai érdekeltségeitől, de információink szerint a négy céget egy csomagban adnák el, nem országonként.

Mészáros Lőrinc elismerte: magánrepülővel utazik

Mészáros Lőrinc elismerte, hogy magánrepülővel szokott közlekedni. Azt, hogy a felcsúti fideszes polgármester egy akár 3 milliárd forint értékű magánrepülőgépet használ. A gázszerelőből lett nagyvállalkozó kérdésükre kedden azt mondta: valóban szokta használni a gépet, amelyet állítása szerint bérel.

Luxusrepülővel jár Mészáros

Luxus magánrepülőgépet használ Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester és több üzlettársa. Erről a Hír TV számolt be. Az RTL Híradónak egymástól függetlenül több reptéri forrás is megerősítette, hogy Mészáros Lőrinc több alkalommal is a luxusrepülővel utazott.

Jól indult az év a felcsúti Mészáros családnak

Egy összesítés alapján 3 hét alatt több mint 100 milliárd forint közbeszerzést nyertek el Mészáros Lőrinc cégei. A héten pedig a felcsúti polgármester gyerekei is taroltak: két közbeszerzéssel összesen több mint 16 milliárd forinthoz jutottak.

Mészáros szállodáiban lakhatnak

Mészáros Lőrinc szállodáiban lakhatnak a következő négy évben a vidéki rendőrök. Az erről szóló keretszerződést a héten írták alá. Az eredetileg tervezett másfél milliárd forint több mint kétszeresét, négymilliárd forintot költ majd erre a rendőrség. 

20 milliárd ment külföldi focira

Két év alatt 20 milliárd forintot költött határon túli focira a magyar kormány az adófizetők pénzéből. Ezt az index számolta össze. Az összeg fele a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő felcsúti klub szakmai partnereihez került.

Mészáros Lőrinc negyedik lett

Több mint 2000 milliárd forint értékben nyertek közbeszerzéseket kormányközeli vállalkozók tavaly. Ez derült ki az Átlátszó összesítéséből. Közülük a legnagyobb értékben Szíjj László építőipari cégei kaptak állami megrendelést, Mészáros Lőrinc a negyedik lett. 

 

Szegénynek tűnik a miniszterelnök milliárdos ismerőseihez képest

Orbán Viktor lassan 30 éve politizál, és már tizenkettedik éve Magyarország miniszterelnöke. Mindig is lehetett tudni, hogy mennyit keres, mennyi vagyona van, erre szolgálnak a politikusi vagyonnyilatkozatok. Ez alapján a miniszterelnök nem tűnik vagyonos embernek. De az se lehet meglepetés, hogy míg ő maga a jelek szerint nem gyűjtött vagyont, körülötte sokan rettenetesen meggazdagodtak, kizárólag állami megbízásokból.

Mészáros tarolt a közbeszerzésen

Mészáros Lőrinc éve volt 2017. Biztos, hogy már régen túl van a tavalyi számon. 2016-ban nagyjából 225 milliárd forint közbeszerzést nyertek el cégei más vállalkozásokkal konzorciumban.

 

Majdnem megduplázódott az ár

Változatos okok miatt zárták ki Mészáros Lőrinc gyerekei cégének ellenfeleit egy milliárdos közbeszerzésből. A munkát - a zsámbéki Zichy-kastély felújítását - végül a felcsúti polgármester gyerekeinek cége nyerte konzorciumban, az eredetileg becsült összeg majdnem duplájáért.

Teakonyhák 155 millióért


szerző:
2017.12.19. 18:40
Teakonyhák 155 millióért

5,4 milliárd forint közpénzt költene újabb fejlesztésekre a Mészáros Lőrinc vezette Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány. Legalábbis ez derül ki a Puskás Akadémia honlapjáról, ahol váratlanul közzétették a 2017/18-as évad jóváhagyott sportfejlesztési programját.

Megint gátat épít Mészáros Lőrinc

A felcsúti polgármester cége néhány hete 9 milliárd, most pedig 21 milliárd forint értékben nyert el árvízvédelmi és folyószabályozási munkát, egy másik céggel együttműködve. Az ügyről a Magyar Nemzet írt a Közbeszerzési Értesítő alapján.

Erőművet vásárolt Mészáros Lőrinc

Megint vásárolt Mészáros Lőrinc. Ezúttal az ország legnagyobb széntüzelésű erőműve, a Mátrai Erőmű került az érdekeltségébe. A felcsúti polgármester egy cseh céggel közösen szerzett többségi tulajdont. Üzleti titok, hogy mennyi pénzért. A szocialista párt szerint nem Mészáros Lőrinc, hanem Orbán Viktor gazdagodik. 

Elszámoltatásra készülnek az ellenzéki pártok

Az Átlátszó becslése szerint a felcsúti polgármesternek háromszor akkora lehet a vagyona, mint a második világháború előtti három leggazdagabb magyaré lenne ma összesen. Az ellenzéki pártok szerint ennyi pénzt tisztességesen nem lehet összehozni. A Fidesz nem tart az elszámoltatástól.

 

Nem tudja, hogy mennyi a pénze

Okos és racionális ember. Volt. Ezt mondta Mészáros Lőrinc Simicska Lajosról. Felcsút polgármestere egy ottani közmeghallgatás után arról is beszélt a 444.hu újságírójának, hogy fogalma sincs, 70, 80 vagy 100 milliárd forint a vagyona.

 

Csaknem egymilliárdos megbízás

Mészáros Lőrinc gyerekeinek cége is részt vehet Magyarország első radioaktív hulladéktárolójának bővítésében. Az erről szóló közbeszerzést majdnem egymilliárd forintért nyerte el az a konzorcium, aminek tagja az alig két éve alapított felcsúti vállalkozás is.

 

100 milliárdos Mészáros vagyona

Továbbra is Csányi Sándor a leggazdagabb magyar. A Forbes magazin listájának élbolyában alig van változás. Hatalmasat ugrott előre viszont Mészáros Lőrinc.

A 28 milliárdos ajánlat nyert

Az unió csalás elleni hivatalához fordul a Demokratikus Koalíció az új, komáromi Duna híd építése ügyében. Az átlátszó egyik blogja írta meg, hogy a csaknem 5 milliárd forinttal olcsóbb ajánlatot kizárta a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő, így Mészáros Lőrinc cége is részt vehet a beruházásban. A felcsúti polgármester vállalkozása konzorciumban 28 milliárdért vállalta a munkát. A Fidesz szerint minden szabályos volt.

9 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatás

Mészáros Lőrinc olyan cégbe vásárolta be magát, amely korábban 9 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatást kapott. A DK szerint ez a közpénzek lenyúlása, a Fidesz frakcióvezetője viszont azt mondja: nemcsak kormánypárti vállalkozókat támogatnak.

Félmilliárdért rendeltek élelmiszert az Erzsébet-táborokba Mészárostól

A 444.hu pert nyert, és így tudta meg, hogy a milliárdos felcsúti polgármester cége is beszállítója a szegény gyermekeket üdültető alapítványnak. A Demokratikus Koalíció szerint a kormány a szegény gyerekek helyett a fideszes vállalkozóknak juttatja a pénzt.

Nem lesz többé Felcsút polgármestere Mészáros Lőrinc

Ezt a HírTv-nek árulta el. A jelenleg fideszes településvezető azt mondta, 2019 után inkább már a cégeire koncentrálna. A kormánypárt frakcióvezetője, korábbi debreceni polgármester szerint jól döntött Mészáros Lőrinc, Kósa Lajos szerint nem lehet valaki örökké polgármester, keresni kell az új kihívásokat. Az Együtt szerint Mészáros Lőrincnek már annyi dolga van Orbán Viktor strómanjaként, hogy nem fér bele az idejébe Felcsút vezetése.

Mészáros balatoni terjeszkedése

Jóváhagyta a Gazdasági Versenyhivatal, hogy balatoni kempingeket vásároljon a felcsúti polgármester érdekeltségébe tartozó cég. Ezt az Mfor írta meg. Mészáros Lőrincék összesen 14 tó környéki szálláshelyet szereztek meg. A felcsúti polgármesternek így kempingjei, szállodái, négy borászata és egy rádiója is lesz a Balatonnál. A Fidesz szerint ezzel nincs baj, ha betartották a szabályokat. Az LMP szerint a Gazdasági Versenyhivatal a kormány megrendeléseit teljesíti.

Megtalálták Mészáros Lőrinc második horvát villáját

Megtalálta a Magyar Narancs Mészáros Lőrinc másik horvátországi nyaralóját. Azt eddig is lehetett tudni, hogy a felcsúti polgármester birtokol egy ingatlant Vir szigetén, de a lap most képeket is közölt a házról, amely az újságnak nyilatkozó horvát ingatlanszakértő szerint 90-120 millió forintot érhet.

 

45 milliárd 6 hónap alatt


szerző:
2017.08.21. 18:32
45 milliárd 6 hónap alatt

Hat hónap alatt ötszörösére, 45 milliárd forinttal nőtt Mészáros Lőrinc cégeinek vagyona. A felcsúti fideszes polgármester üzleti gyarapodását az Index számolta össze. A Fidesznél azt mondják: sem Mészáros Lőrinc sem más vállalkozó üzleti ügyeit nem kommentálják. A Demokratikus Koalíció szerint Mészáros Lőrinc nem vállalkozó, mert jórészt közpénzekből szerezte a vagyonát.

Betonteknő a Szalajka-völgynél

Hatalmas betonteknőre hasonlít az épülő szilvásváradi lovas stadion. Erről az Index írt. A népszerű kirándulóhelynek számító Szalajka-völgy bejáratánál zajló építkezést részben Mészáros Lőrinc cége végzi. A beruházás az eredetileg tervezett négyszeresére drágult, de a kormánytól hiába kérdeztük miért. Az LMP szerint ez korrupció gyanúját veti fel.

Milliárdos bizniszt sejt az MSZP

Milliárdos ingatlanbizniszt sejt az MSZP amögött, hogy számos balatoni kemping Mészáros Lőrinc résztulajdonába került. A szocialisták attól tartanak, bezárhatnak a most több ezer ember kiszolgálására alkalmas kempingek és a helyükön olyan apartmanházak épülnek majd, amelyek eladásából rövid idő alatt milliárdos hasznot lehet szakítani. Gőgös Zoltán, a párt elnökhelyettese egy fotót is bemutatott, amin látható, hogy az egyik kempingben már ledózerolták a zuhanyzókat. Az MSZP emiatt törvénymódosítással akadályozná meg a kempingek átépítésének lehetőségét. A Fidesz egyelőre nem reagált a javaslatra.

Balatoni rádiót vett Mészáros Lőrinc

Balatonnál fogható rádiót vásárolt a felcsúti polgármester családi cége. A Magyar Nemzet szerint Mészáros Lőrinc és felesége vállalkozása vette meg a tó környékén mindenhol hallgatható Part FM-et. A tranzakcióval kapcsolatban a felcsúti polgármestert hiába kerestük. A Gazdasági Versenyhivatal szerint a Part FM-et működtető cégnek nem volt akkora árbevétele, hogy vizsgálatot indítsanak.

Mészáros Lőrinc példátlan tőzsdei sikerei

Példátlan a magyar tőzsde történelmében, amit két Mészáros Lőrinchez köthető cég, a Konzum és az Opimus produkált az elmúlt egy évben - ezt mondta a Híradónknak nyilatkozó tőzsdei elemző. A két, korábban jelentéktelen cég részvényeinek forgalma az OTP, vagy a Telekom papírjaival vetekszik, az árfolyamuk pedig az egekbe szökött. A Fidesz szerint a tőzsdén ez természetes, a DK szerint vizsgálni kellene a cégek részvényeinek kereskedését.

Balaton-parti kempinget vásárolt Mészáros Lőrinc üzleti köre

Eddig csak üzemeltette most már meg is vásárolta az egyik Balaton-parti kempinget Mászáros Lőrinc üzleti köre. Mind ezt ráadásul 70 millió forinttal olcsóbban, mint amennyit egy másik cég ajánlott érte. A felcsúti polgármestert hiába kerestük. A fidesz szerint az a fontos, hogy az új tulaj fejlessze a kempinget. Az Együttnél viszont azt mondják, Mészáros Lőrinc folyamatosan sajátítja ki az országot.

 

Mészáros cége építheti a vasutat

75 milliárd forintos vasúti felújításban vesz részt Mészáros Lőrinc cége. Az R-Kord nevű vállalkozás árbevétele 2014 óta több mint a tízszeresére emelkedett. A céget egy évvel korábban vette meg a felcsúti fideszes polgármester. A szocialisták szerint a kormány ugyanazt a receptet alkalmazza, csak Simicska Lajos nevét Mészáros Lőrincére cserélték. A kormány hétfőn nem válaszolt az ügyben feltett kérdésünkre, de korábban Orbán Viktor visszautasította, hogy a hozzájuk közel álló vállalkozóknak kedveznének.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való