KERESÉS search-close

Korom Gábor

54 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Korom Gábor"

Mi a különbség a holland és a magyar kutyatartás között?

Hollandiában bárhova megy az ember beviheti a kutyát, de a kutya is tudja hol a helye, nem ül fel a kanapéra. Ott nem kezelik annyira emberként, mint itthon.

Mit válasszunk, keveréket vagy fajtisztát?

A Reggeli vendége a Tükör-módszer megalkotója, Korom Gábor volt, aki elárulta, hogy szerinte a keverék vagy a fajtiszta kutya okosabb-e és hogy kell-e attól tartanunk, hogy a keverék kutyáknak problémás lesz a viselkedése?

Mi legyen a kutyával, ha elmegyünk nyaralni?

Nagyon sok embernek fejfájást okoz az, hogy nyaraláskor kire hagyja a kutyát. Sőt van, aki ezért nem tart házi kedvencet, mert fél az effajta kötelezettségtől. Pedig ma már rengeteg megoldás létezik erre a problémára.

Milyen kutyáknak való a kutyafuttató?

Korom Gábor szerint a futtató sokszor zsákutca, mert kicsi, szűk, nem tudja a kutya levezetni az energiáit és abból is baj lehet, ha a futtatóban összeakadnak összeférhetetlen állatok.

Ezt ne tedd a kedvenceddel, ha eteted!

Kell-e a kutyának változatos étkezés és mit okozhat, ha konyhamalacnak használjuk a kedvencünket és feletetünk vele minden maradékot? Ezekről is beszélt Korom Gábor.

Mivel érdemes etetni a házi kedvenceket?

Korom Gábor szerint semmi sem táplálóbb annál, amit otthon elkészítünk és praktikusabb is odaadni a kutyánknak az otthoni maradékot, mint a konzervtápot.
 

El lehet-e rontani egy kölyökkutyát?

Ideális időszak-e tavasszal kölyökkutyát magunkhoz venni? És ha már így döntöttünk, hogyan kezdjünk neki a kutya nevelésének?

Ezek a veszélyek leselkednek a kutyákra tavasszal és nyáron

Beköszöntött a jó idő, ilyenkor fokozottan kell figyelnünk kutyánk egészségére. Hamarosan belépünk a kullancsszezonba, ami kiemelt veszélyt jelent, emellett a hőgutát is érdemes megelőzni.

Kutyáknál is előfordulhat szeparációs stressz

Olyan háziállatoknál fordul elő leggyakrabban ez a jelenség, akik nehezen oldanak meg egyedül problémás helyzeteket. Jó megoldás lehet a kutya-napközi.

Mit tegyünk, ha rombol a kutyánk?


szerző:
2019.03.13. 08:02
Mit tegyünk, ha rombol a kutyánk?

Ha eldöntöttük, hogy szeretnénk kutyát, nagyon fontos olyan fajtát választani, aki illik az életmódunkhoz. De elő fog fordulni, hogy egyedül marad otthon a kedvencünk. Mit tegyünk, hogy ne szedje szét a lakást, amíg hazaérünk?

Így kommunikálnak a kutyák


szerző:
2019.03.06. 07:53
Így kommunikálnak a kutyák

A kutyák ugatása nem közönséges ösztönreakció, hanem „tudatos” kommunikáció. Azon túl, hogy a többi kutya számára információt hordoz, a gazdinak is üzen.

Minden eddiginél keményebb szilvesztere volt a kutyáknak

Korom Gábor úgy érzi, rengeteg kihívással szembesültek a legutóbbi évbúcsúztatáskor a gazdák is. Elmondta, hogyan élik meg a házi kedvencek a robbanó hangokat.

Hogyan óvjuk meg a petárdáktól a kutyánkat szilveszterkor?

Kinevelni ebből a zajérzékenységből a kutyákat szinte lehetetlen, de hogy miképpen tudjuk megelőzni a bajt, arról Korom Gábor beszélt a Reggeliben.

Az idős kutyák ott ragadnak a menhelyen?

A fekete színű és az idős kutyák indulnak a leghátrányosabb helyzetből az örökbefogadás során. Korom Gábor, a Tükör-módszer megalkotója elmondta, hogyan kell az idősebb kutyákat kezelni és azt is, hogyan etessük őket helyesen?

Hogyan óvjuk a kutyánkat télen?


szerző:
2018.12.05. 08:42
Hogyan óvjuk a kutyánkat télen?

A sózott utak felmarhatják a kedvenceink lábát, erre fokozottan figyeljünk! Ahogy arra is, hogy ne hízlaljuk fel az ünnepi édességekkel.

Ünnepi kutyakölcsönzés?!


szerző:
2018.11.28. 08:21
Ünnepi kutyakölcsönzés?!

Korom Gábor, a Tükör módszer alapítója egy új lehetőségről mesélt nekünk!

Hogyan tartsuk kordában a kutya ösztöneit?

Az Ü9-es vizsga kutyáknak az ügyességről, engedelmességről szól, amit nagyon fontos kialakítani a házi kedvenceknél akkor is, ha nem akarjuk vizsgáztatni. A tulajdonosnak felelőssége van, erről beszéltünk bővebben Korom Gáborral és Bosánszky Gáborral, aki magával hozta Morpheust és bemutatót is tartottak.

Csemer Bogi végignézte, ahogy széttépik a kutyáját

Az énekesnő sokkoló története kapcsán arról beszélgettünk a Reggeliben, hogyan lehet megelőzni a kutyatámadásokat és mit lehet tenni, ha az egyik állat mégis nekiront egy másiknak?

Szokatlan eredményt értek el családi kutyusok

Három házi kedvencnek is sikerült a legmagasabb fokozatú ügyességi vizsgát letennie, ami ritka családi kutyák körében. A gazdiknak is komoly szerepe van az eredményben.

Hogyan ne legyen túlzottan ragaszkodó a kutyánk?

Korom Gábor, a Tükör-módszer megalkotója a kutya kötődésének kialakításáról beszélt, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy bárhová magunkkal vihessük a kedvencünket.

Mindenhová mehetünk a kutyánkkal?

Korom Gábor, a Tükör-módszer megalkotója elmondta, hogy a kutya ösztönlény, ezért nagyon fontos a szabályok felállítása.

Hogyan szoktassuk pihenésre a kutyánkat?

Korom Gábor, a Tükör módszer megalkotója beszélt arról a Reggeliben, hogy miként nevelhetjük úgy a kedvencünket, hogy munkahelyre, nyaralni is nyugodtan el tudjuk vinni magunkkal.

Jó-e bevinni a kutyát a munkahelyre?

Korom Gábor, a Tükör-módszer megalkotója beszélt a Reggeliben arról, hogyan változott meg a kutyához való viszonyunk és mire érdemes figyelni, ha magunkkal akarjuk vinni a kedvencünket.

Farkasházi Réka örökbefogadott!


szerző:
2018.09.11. 07:26
Farkasházi Réka örökbefogadott!

Itt a Reggeliben hétről hétre igyekszünk segíteni a Vigyél Haza Alapítvány áldásos munkáját azzal, hogy olyan kutyusokat mutatunk be, akik még várják igazi gazdájukat. Manci és Franci már gazdára is talált, méghozzá nem is akármilyen helyre kerültek - Farkasházi Rékáék fogadták örökbe a két édes kutyakölyköt!

Kutyával a munkahelyen


szerző:
2018.09.05. 07:42
Kutyával a munkahelyen

Elkezdődött az újabb tanév, így a nyugodt reggeleket leváltja a kapkodás, rohanás. Előző héten kitárgyaltuk, hogy a szeptemberi iskolakezdés a kutyáknak is egy nagy váltás. Most megnézzük, mi van akkor, ha a kutyánkat nem hagyjuk otthon, hanem visszük magunkkal a munkahelyünkre!

Hogyan válasszunk kutyát?


szerző:
2018.07.25. 07:50
Hogyan válasszunk kutyát?

Mielőtt megérkezne családunk legújabb tagja, érdemes elgondolkodnunk magunkban: mennyi energiánk van egy kutyusra? Felelősségteljesek vagyunk ehhez? Tudatos és sorsszerű eset lehet egy kutyus érkezése, Korom Gáborral jártuk körbe a kérdést.

Miért tartunk kutyát a szakértő szerint?

Korom Gábor, a Tükör módszer kitalálója volt vendégünk, aki egy érdekes témáról beszélgetett velünk!

A túltenyésztés veszélyei


szerző:
2018.06.13. 09:05
A túltenyésztés veszélyei

Már javában tart a kiskutya szezon, azonban érdemes tisztában lenni azzal, hogy hogyan ismerhetjük fel a szaporítókat és miért nem érdemes tőlük vásárolnunk. A részleteket Korom Gábor, a Tükör módszer alapítója árulja el!

Mi legyen kedvencünkkel, ha nyaralni megyünk?

Korom Gábor, a Tükör módszer alapítója elárulja, hogy mire érdemes odafigyelnünk nyaraláskor, ha házi kedvencünket is magunkkal akarjuk vinni!

A legerősebb kutyákat kutattuk Korom Gáborral

A legerősebb emberek után a legerősebb kutyák nyomába eredtünk. Rozina és Gergő Korom Gábort kérdezték róla, hogy melyek is a legerősebb kutyafajták, és persze a kutyusok erősítése is szóba került.

Mit tehetek, ha megtámadják a kutyámat?

Korom Gáborral, a Tükör módszer alapítójával ma arról beszélgettek a Reggeli műsorvezetői, hogy hogyan kerülhetjük el a kutyatámadásokat, illetve hogy mit tehetünk, ha megtörtént a baj.

Kivert kutyák országa vagyunk?


szerző:
2018.04.25. 08:40
Kivert kutyák országa vagyunk?

Több millió kóbor kutya és macska él Magyarországon éhezésnek, betegségeknek, baleseteknek kitéve, ráadásul a befogott állatok nagy részét még a mai napig elpusztítják. Mi lehet a megoldás? 

Pribelszki Norbinak meggyűlik a baja a kutyaneveléssel?

A Barátok közt színésze nemrég költözött össze kutyusával, Korom Gábor pedig ismét hasznos tanácsokkal látta el Norbit. A szakértő azt is elárulta, hogyan neveljünk egy kölyökkutyát.
 

Vele költözött össze a Barátok közt jóképű sztárja!

Pribelszki Norbi, a Barátok közt színészének életébe egy hónapja új jövevény érkezett: Brúnó, a kölyökkutya! Korom Gábor, a Tükör módszer alapítója hasznos tanácsokkal látta el a fiatal gazdit, és minket is!

Agresszív a kutyám! Mit tegyek?


szerző:
2018.03.07. 08:06
Agresszív a kutyám! Mit tegyek?

Belülről fakadó személyiségjegy, megaváltoztathatatlan adottság? Mit tehet a gazdi, ha agresszív a kutyája? Korom Gábor, a tükör módszer megalapítója válaszol!

A kutya helye nem a kertben van?


szerző:
2018.02.28. 07:59
A kutya helye nem a kertben van?

Korom Gábor, állandó kutyaszakértőnk megválaszolja az örök kérdést: hol a helye a kutyának otthonunkban?

Változások a családban - mi lesz a kutyával?

Mit tehetünk, ha elköltözik a párunk, hogy szoktathatjuk a kutyát az új helyzethez? Lehet ettől a kutyánk esetleg lelki beteg? Állandó szakértőnk, Korom Gábor, a Tükör Módszer megalkotója válaszol!

Elutazom, mi legyen a kutyával?


szerző:
2018.02.14. 08:31
Elutazom, mi legyen a kutyával?

Korom Gábor, a Tükör módszer alapítója elmagyarázta nekünk, hogyan és mit érdemes kezdeni házi kedvencünkkel, ha hosszabb időre elutaznánk!

Hajnal Jani kutyabaja


szerző:
2018.01.31. 08:05
Hajnal Jani kutyabaja

Nyáron mutatta be Hajnal Jani újdonsült kutyusát, Tiplit itt a Reggeliben. Azóta eltelt fél év, és Janinak most kutyagondjai akadtak. Eljött hozzá Korom Gábor, a mi kutyaszakértőnk, hogy megoldást találjunk a bajokra.

Koholák Alexának kutya baja?


szerző:
2018.01.24. 08:20
Koholák Alexának kutya baja?

A műsorvezető a házi kedvencével, Mézivel érkezett a stúdióba. A kis csivava a gazdái szeme fénye, de van, mikor eldugja a zoknikat, szétrágja a cipőket, ráadásul még a virágföldet is széthordja a lakásban. Mi ilyenkor a teendő? Korom Gábor adott segítséget Alexának.

Survivor Bianka örökbefogadásra adta a fejét

Még csak most készülnek hazavinni az új kutyust a menhelyről, de párjával szeretnének minden eshetőségre felkészülni, mivel már van egy kutyájuk. Állandó kutyaszakértőnk, Korom Gábor most ebben a témában adott neki tanácsokat. Ne feledjétek, még ti is örökbefogadhattok, hiszen Léna továbbra is egy szeretőre gazdira vár!

A kutyadoki Nagy Alexa segítségére sietett

A Barátok közt színésznőjének kiskutyája, Maxi 3 hete úgy döntött, hogy semmi sem érdekli, és mindent lepisil otthon, sőt ezt most is megtette a Reggeliben. Alexa azonban nem maradt egyedül a problémával, hiszen Korom Gábor segített neki megtalálni a megoldást.

Így válassz kutyát gyermeked mellé!

A megfelelő házikedvenc kiválasztása során az egyik legfontosabb szempont lehet, hogy gyerekbarát-e a kutyus. Most megtudhatjátok, hogy mely fajtákat érdemes gyermekek mellett tartani, és hogyan szoktathatjuk a kutyánkat a kicsikhez.

Hogyan vihetjük magunkkal mindenhová a kutyusunkat?

Azt pedzegetjük már egy ideje, hogy mitől válik egy hely kutyabaráttá, de vajon mitől válik egy kutya méltóvá arra, hogy egy étteremben, kávézóban jól viselkedjen? A Reggeli  kutyaszakértője, Korom Gábor segített ebben.

A kutya, és a gazdi életét is megkönnyíti a tükörmódszer

Neményi Tamás, az úgynevezett tükörmódszer segítségével kezelte kutyája, Bucó problémás viselkedését. Ráadásképp pedig, még a saját életére is jótékony hatással volt a metódus, amiről a módszer megalkotója, Korom Gábor mesélt.

 

A szakértő elárulja, hogyan találd meg a hozzád illő kutyát!

Örök igazság, hogy a kutya az ember legjobb barátja, Korom Gábor, a tükör módszer megalkotója pedig segít megtalálni a hozzánk illő házikedvencet.

 

Így válassz kutyasulit kedvencednek!

 Korom Gábor, a tükörmódszer alapítója elmondta, milyen típusú kutyaoktatások vannak, és azt tanácsolta, hogy a gazdi olyan iskolát válasszon, ami rokonszenves, és mind a kutyusnak,  mind a gazdinak szimpatikus.

Tippek, hogyan strandoljunk kutyával!

Korom Gábor a tükörmódszer alapítója elárulta, hogyan lehet vízhez szoktatni, úsztatni, valamint strandoltatni kedvenceinket, illetve szóba került az, hol találhatunk kutyastrandokat a Balaton környékén!

Érdemes a kis kedvenceinkkel nyaralni?

Itt a nyár, egyre többen foglaljuk, vagy már foglaltuk le a nyaralásunkat. De mit tegyen a kutyás gazdi? Vigye, vagy ne vigye ez itt a kérdés! A választ pedig, mint mindig most is Korom Gábortól kapjuk meg.

Milyen a jó gazdi?


szerző:
2017.05.17. 08:01
Milyen a jó gazdi?

Korom Gáborral ezen a héten jó gazdák ismérveiről beszélgettünk. Mi a gazdi feladata? Valóban olyan a kutya, mint a gazdája? Most kiderül!

Új kutya tanítási technika: a Tükör módszer!

Korom Gábor, az új módszer alapítója a gazda felelősségéről, a kutyáknak szükséges egészséges élettérről és a kert jelentőségéről, valamint céljáról beszélt, de azt is elárulta, nem mindegy mióta él velünk kedvencünk.

Kinek való a kutyatartás?


szerző:
2017.05.03. 09:03
Kinek való a kutyatartás?

Sokan vágynak egy kiskedvencre, azonban nem mindegy, hogy milyen kutyust választunk, sőt rengeteg olyan kérdés is felmerülhet a kutyatartással kapcsolatban, amit mindenképpen át kell gondolni, mielőtt tényleg gazdikká válnánk ! Ebben Korom Gábor, kutyaoktató segített Annának és Mikinek.

Portré 11-02-20


szerző:
2011.02.21. 02:15
Portré 11-02-20

Portré: Amerikától Svédországig érdeklődnek a módszere iránt, amellyel a kutyák szinte mindenre megtaníthatók, az emberek pedig megérthetik kedvenceik nyelvét. Korom Gábor ösztönkutató a Portré vendége!

„A kutya lehetőség arra, hogy jobb emberek legyünk”

Amerikától Svédországig érdeklődnek a módszere iránt, amivel a kutyák szinte mindenre megtaníthatók, az emberek pedig megérthetik kedvenceik nyelvét. Korom Gábor ösztönkutató a Portré vendége.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való