KERESÉS search-close

Kiss László-ügy

10 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Kiss László-ügy"

Kiss László ügy: létezik valódi megbocsájtás?

Kiss László bocsánatkérését lélegzetvisszafojtva figyelték százezrek csütörtökön késő este. És a bűnbánó interjút is, amelyben a bűn nagysága és a bűnhődés mértéke is szóba került. De, létezik-e valódi megbocsájtás? Mit tehet egy nemi erőszakot átélt nő, hogyan dolgozza fel a traumát és hogyan bocsásson meg a rajta erőszakot tevőn?

Híradó különkiadás: először beszél részletesen a nemi erőszakról Kiss László

Egy hete exkluzív interjút adott az áldozat, ma megszólal a tettes. Azután, hogy Takáts Zsuzsanna szombaton, a Fókusz Pluszban részletesen mesélt arról, hogyan élte meg, amikor 1961-ben Kiss László két társával megerőszakolta. A volt úszókapitány először beszélt részletesen a történtekről. Az exkluzív interjút a Híradó különkiadásában láthatják ma este, a Miami helyszínelők után.

Már nem Kiss László nevét viseli az uszoda

Törölték Százhalombatta díszpolgárai közül Kiss Lászlót, és a városi uszodát is átnevezik. Erről rendkívüli ülésen döntött a képviselőtestület. A volt úszókapitány még a döntés előtt levélben kérte őket a díszpolgári cím visszavonására és az intézmény átnevezésére. A polgármester szerint Kiss László nekik sem mondott igazat Takáts Zsuzsanna megerőszakolásáról. A Miniszterelnökség szerint Kiss László állami kitüntetéseit nem lehet visszavonni, a Prima Primissima díjáról heteken belül dönt az azt odaítélő alapítvány.

Exkluzív felvétel a Híradóban: bocsánatot kért egykori áldozatától Kiss László

A volt úszókapitány virágcsokorral a kezében kereste fel Takáts Zsuzsannát, akit 55 évvel ezelőtt két úszótársával megerőszakolt. Mindhármukat több éves börtönbüntetésre ítélték. Kiss László koncepciós perről beszélt, az asszony azonban a múlt héten interjút adott az RTL Klubnak, és részletesen beszélt a történtekről. A találkozáson csak az RTL stábja lehetett ott. Részletek este 18 órakor a Híradóban.

Kiss László bocsánatot kért


szerző:
2016.05.11. 15:04
Kiss László bocsánatot kért

Különleges pillanat az RTL Klubon: kameráink előtt kért bocsánatot Kiss László volt úszó szövetségi kapitány Takáts Zsuzsannától, akik 55 évvel ezelőtt két társával együtt megerőszakolt. A találkozás pillanatai ma este, a Fókuszban és a Híradóban.

Letakarták a Kiss László feliratot az uszodán

Kormánypárti és ellenzéki politikusok is reagáltak a Kiss László-ügyre. Hollik István KDNP-s képviselő szerint két ember magánügyéről van szó. Az MSZP elnöke azt mondta, morálisan vállalhatatlan, ami történt. Közben Baranyi Krisztina, az Együtt képviselője letakarta a Kiss László feliratot az úszóedzőről elnevezett százhalombattai uszodán. Kiss László továbbra is a város díszpolgára, a címét nem vonták vissza. A polgármestert többször is kerestük, hogy a történtek fényében átnevezik-e az uszodát, de nem reagált hívásainkra.

„Nem a vágy, hanem az uralkodás hajtja őket”

Nem a szexuális vágy, hanem az áldozaton való uralkodás, és a másik megtörése hajtja az erőszak elkövetőit. Ezt mondta a Híradónknak nyilatkozó kriminológus. Merényi Kálmán szerint ezért nem számít az erőszak szempontjából, hogy az áldozat hogyan viselkedik, vagy milyen ruhát visel. A szakemberek szerint ennek ellenére sokan még most is az áldozatot hibáztatják.

Kiss László-ügy: volt másik áldozat is

Nem akarnak nyilatkozni az érintettek, miután a Fókusz Plusznak adott exkluzív interjúban mindent elmondott a megerőszakolt áldozat. Hallgat Kiss László és az úszószövetség elnöke Gyárfás Tamás is. Takáts Zsuzsanna azt mondta: 55 éve nem ő volt az élsportoló úszók egyetlen áldozata. Az asszony azt mondta: egy nappal azután, hogy őt megerőszakolták, egy másik lánnyal Kiss ugyanazt próbálta tenni. Akkor is társai segítettek lefogni az áldozatot. Ezeket az információkat egy vádirat tartalmazza, amiből kiderül, hogy a másik erőszak miatt nem indult büntetőeljárás.

Őszinte és felkavaró volt az egész interjú. Így írta le a Takáts Zsuzsannával készített beszélgetés hangulatát a riporter, Papp Gergely. A 73 éves nő, akit Kiss László és két társa még fiatalon megerőszakolt, csak a Fókusz Plusznak nyilatkozott az 55 évvel ezelőtti bűncselekményről. Maga kereste fel a riportert, hogy elmondja az igazságot, de személyeskedés helyett inkább a többi hasonló erőszakoskodásra szeretné felhívni a figyelmet. Hogy egyetlen ilyen eset se maradjon titokban.

Exkluzív: Megszólalt a Kiss László-ügy halottnak hitt áldozata

Az egész szerkesztőség megdöbbent, amikor április elején kiderült, hogy Kiss László és két barátja, még fiatalon megerőszakolt egy lányt. A közvéleményt sokkolta a hír és óriási botrány lett belőle. Az 55 évvel ezelőtti erőszak óta több olimpiai bajnokot is kinevelt Kiss László. Az úszószövetség végig kiállt az edző mellett, de a magas állami kitüntetésekkel is elismert szakember végül lemondott. Ennek a történetnek viszont van egy másik szereplője is.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való