KERESÉS search-close

Kölcsey Ferenc

6 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Kölcsey Ferenc"

VV alapműveltség: Ki írta a Himnuszt?

A szökőév és Magyarország szomszédos országai is feladták a leckét a villalakóknak. Zsuzsu szerint viszont ciki, ha valaki nem tudja, hogy ki írta a Himnuszt. Íme Greg válasza...

 Ilyen a külföldiek szemszögéből a magyar kultúra napja

Lassan 200 éve már, hogy Kölcsey Ferenc ezen a napon fejezte be élete művét, a Himnuszt. Ennek tiszteletére 1989 óta január 22-e a magyar kultúra napja. Magyarországon élő külföldi zenészeket kérdeztünk a magyar kultúráról!

Interaktív kiállítás a magyar kultúra napja alkalmából

Mától bárki megérintheti a műtárgyakat a Szépművészeti Múzeumban - igaz, csak a digitális formájukat. Óriási interaktív falat állítottak ugyanis a magyar kultúra napja alkalmából, az a céljuk, hogy a fiatalabb generáció is kedvet kapjon a múzeumlátogatáshoz. 1823. január 22-én fejezte be Kölcsey Ferenc a Himnusz kéziratát, ezért országszerte szerveztek ünnepi megemlékezéseket

HIMNUSZ: 466 diák szavalt egyszerre

Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én véglegesítette a Himnusz kéziratát. Erre szavalással emlékeztek a győri Kölcsey Ferenc Általános Iskola diákjai. Az igazgató, Jámbor László szerint csodálatos volt látni a gyerekeket, az eseményről a kisalfold.hu készített felvételt.

Egyszerre szavaltak a diákok a kultúra napján

Országszerte diákok szavalták egyszerre a Himuszt, így emlékeztek meg a magyar kultúra napjáról. 1823. januárjában ezen a napon fejezte be Kölcsey Ferenc a Himnusz megírását.

Megidézik Kölcsey szellemét


szerző:
2011.01.15. 15:22
Megidézik Kölcsey szellemét

Különleges irodalmi műsorral, koszorúzással, ökumenikus istentisztelettel emlékeznek meg a hétvégén a Magyar Kultúra Napjáról Szabolcs-Szatmár-Beregben.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való