KERESÉS search-close

Kósa Lajos

91 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Kósa Lajos"

Nemet mondtak Kósa Lajos 400 órás túlóra-javaslatára

Nem támogatja a kormány, hogy 250-ről kötelezően 400-ra nőjön az évente elrendelhető túlórák száma. Ezt Gulyás Gergely jelentette be a szerdai kormányinfón. A parlamentben kedd éjjel éppen ez volt az egyik legvitatottabb kérdés a mások mellett Kósa Lajos által jegyzett törvényjavaslat vitájában.

Milliós motort és százmilliós lakást használ Kósa Lajos, de egyik sem az övé

Kósa Lajos nemrég egy méregdrága motorral ment dolgozni, amiről azt mondta, hogy csak kölcsönkapta. Arról pedig nem tudott, hogy a sertéstelep, amelyet pár éve vásárolt meg idős édesanyja, szintén pont ilyen típusú motort lízingel. És Kósa Lajosról pár éve mondtuk el, hogy egy olyan budapesti luxuslakást használ, ami szintén nem az övé. Mint kiderült, a lakás a felesége nevén van, és Kósa csak azért nem beszélt róla, mert erről nem kérdezték.

Kósa Lajos: „Pénzes polgárok edzhetnek olimpiai bajnokokkal”

A Los Angelesi klubélethez hasonlót szeretne létrehozni a kormány az adófizetők pénzéből Kisvárda mellett az ukrán határhoz közel. Erről Kósa Lajos fideszes képviselő beszélt nemrég a parlamentben. A kormány támogatásával 2 és fél milliárd forintból épül bentlakásos teniszakadémia, luxus klubépülettel Szabolcsveresmarton. Kósa szerint erre azért van szükség, hogy a „pénzes polgárok együtt edzhessenek például olimpiai bajnokokkal.”

Két és fél hónapnyi túlórát is kérhetnének a munkáltatók a dolgozóktól

Akár két és fél hónapnyi túlórát is kérhetnének a munkáltatók a dolgozóktól jövőre, ha az országgyűlés elfogadja Kósa Lajos és Szatmáry Kristóf törvénymódosítási javaslatát. A túlórák kifizetésére pedig három éve lenne a munkáltatóknak. A Vasas Szakszervezet szerint a javaslat szakmaiatlan és embertelen. A DK szerint pedig mindez nem megoldani, hanem gerjeszteni fogja a munkaerőhiányt.

Kósa: Ez tiszta agyrém!

Semmi köze édesanyja cégéhez és még csak nem is látta azokat a luxusjárműveket, melyeket a sertéstenyésztő vállalkozás lízingel – ezt nyilatkozta Kósa Lajos a Hír Tv-nek. A 24.hu írt róla először, hogy a fideszes politikus 82 éves édesanyjának vállalkozása pont olyan BMW motort bérel, amilyennel Kósa Lajos tavaly elment a Fidesz kihelyezett frakcióülésére.

Ugyanolyan motort lízingelnek, Kósa Lajos nem tud róla

Ugyanolyan típusú motorkerékpárt lízingel Kósa Lajos 82 éves édesanyjának sertéstenyésztő cége, mint amilyennel tavaly a Fidesz politikusa a párt kihelyezett velencei frakcióülésére érkezett. Kósa Lajos kérdésünkre azt közölte, soha nem használta az édesanyja cége által lízingelt motorkerékpárt, ugyanakkor azt nem tudja, miért van szüksége ilyen járműre a sertéstenyésztéssel foglalkozó cégnek.

Már ő sem biztos az örökségben

Talán nem is létezik a mesés örökség és csak becsapták - többek között erről írt vallomásában a csengeri asszony, aki a gyanú szerint 12 embertől 368 millió forintot csalt ki az elmúlt években. Kisebb nagyobb öszegeket kért kölcsön, hogy hozzájuthasson az állítólagos 1300 milliárd forintos örökségéhez. De nem mindenkitől pénzt, volt akitől segítséget fogadott el.

Rács mögött marad az „örökösnő”

Elrendelték annak a nőnek a letartóztatását, aki összesen 368 millió forintot csalt ki arra hivatkozva, hogy hamarosan 1300 milliárd forintos örökséghez jut. A gyanú szerint Kósa Lajos egykori fideszes minisztert is becsapta - egy közjegyzői dokumentum szerint őt bízta volna meg az örökség kezelésével.

Tanúként idéztetnék be Kósát

Létezik az 1300 milliárd forintos örökség – ezt vallotta a rendőrségen a csengeri asszony, aki a választási kampányban felbukkant közjegyzői okirat szerint Kósa Lajost, a Fidesz korábbi miniszterét bízta meg a mesés vagyon befektetésével. A politikus az ügy kipattanásakor beismerte, hogy kapott ilyen megbízást, de haszna nem származott belőle. Később azt mondta, hogy az okirat hamisítvány. A csengeri asszonyt csalással gyanúsítják. Kedden hozták Magyarországra Svájcból.

Kisebb volt a hitele a cégnek

Mégsem volt több mint 100 millió forintos hitele annak a cégnek, amelyet Kósa Lajos felesége vett meg 6 millió forintért tavaly márciusban. Ez derül ki a cég friss pénzügyi beszámolójából - ezt a Népszava szúrta ki.

Pedagógus-díjat kapott Kósa

Padagógusnap alkalmából kitüntetést kapott Kósa Lajos. Erről a hvg.hu írt először. A Fideszes politikus a "Nemzedékek jövőjéért" díjat vette át. Az elismerést eredetileg a kiemelkedő tudású pedagógusok és intézményvezetők munkájának elismerésére alapították. A pedagógus szakszervezet szerint a szakmaiság megkérdőjelezése, ha pedagógusnapon pártpolitikusokat tüntetnek ki.

 

Sikeresen vállalkozó családtagok

Szárnyaltak a jegybankelnök fiának cégei tavaly, és sikeresen vállalkoztak Kósa Lajos családtagjai is. Ez a friss mérlegadatokból derül ki. A fideszes politikus feleségének kft-je például egyetlen év alatt megtizenötszörözte a befektetett hat millió forintot, így 91 millió forint nyereséget ért el – írja a Népszava.

 

Hónapokba telhet, míg hazahozzák a csengeri asszonyt

Hónapokba telhet, mire Magyarországra hozzák a csengeri asszonyt. Ő volt az, aki egy közjegyzői okirat szerint évekkel ezelőtt Kósa Lajos, fideszes politikusra bízta volna állítólagos mesés örökségét, 1300 milliárd forintot. A nőt csalás miatt keresik a magyar rendőrök, néhány hete Svájcban fogták el. Ügyvédje azt mondja: az asszony ragaszkodik ahhoz, hogy az örökség létezik.

 

Elfogták a csengeri asszonyt


szerző:
2018.04.29. 18:15
Elfogták a csengeri asszonyt

Elfogták Svájcban azt a csengeri asszonyt, aki egy közjegyzői okirat szerint Kósa Lajosra bízta volna mesés örökségét. A csalással gyanúsított nő nemcsak Kósa Lajosra bízott volna pénzt, hanem a miniszter édesanyjának is ajándékozott volna 800 millió forintot.

 

Körözik a

Elfogatóparancsot adtak ki a csengeri asszony ellen, aki egy közjegyzői okirat szerint 1300 milliárd forintot bízott volna Kósa Lajosra. Fényképe és adatai is felkerültek a rendőrség oldalára. Eszerint csalás miatt keresik…

Kirúgták – „A véletlenek furcsa összejátszása is lehet”

Ezt mondta az RTL Híradónak az a pécsi biztonsági őr, akit elküldtek állásából, miután Kósa Lajos sofőrje megkarcolta a hivatali autót Pécsen. A minisztert a múlt héten újságírók és egy ellenzéki politikus várták a városháza előtt, hogy az 1300 milliárdos örökséggel kapcsolatos ügyről kérdezzék. Mivel az őr nem volt a helyén, egy furgon parkolt az utcára, a miniszter autója ezért tudott nehezen befordulni a parkolóba. Az elbocsátott őr munkáltatója nem reagált megkeresésünkre.

REJTÉLY: Kósa Lajos sofőrje miatt rúghatták ki?

Molnár József biztonsági őrt azután küldték el állásából, miután Kósa Lajos sofőrje megkarcolta a hivatali autót.

Vizsgálják Kósáné cégét

Feljelentést tesz az adóhatóság Kósa Lajos feleségének cégvásárlása ügyében. Ez az a cég, amit a miniszter felesége 6 millió forintért vásárolt meg, miközben a Népszava most megírta: 40 milliós külföldi ingatlana volt.

 

Feljelentést tettek Kósa ügyében

Befolyással üzérkedés gyanújával feljelentést tett Kósa Lajos ügyében az MSZP. A szocialisták szerint a tárca nélküli miniszter azért bűnös, mert 800 millió forintot ajándékoztatott volna édesanyjának azzal a csengeri nővel, aki állítólag mesés vagyont, 1300 milliárd forintot örökölt. A kormány szerint Kósa Lajos maga is feljelentést tett, így a hatóságok dolga vizsgálódni.

Jobbik: Kósa ügye nagy kockázat

Nemzetbiztonsági kockázat a Jobbik szerint Kósa Lajos vagyonkezelési botránya. A fideszes politikust egy csengeri nő több, mint 1300 milliárd forint befektetésével bízta meg 2013-ban közjegyző előtt. A Jobbik most tudni szeretné, Kósa Lajos hogyan mehetett át sikeresen a nemzetbiztonsági átvilágításon, amikor 4 éve kinevezték a Honvédelmi és rendészeti bizottság elnökének.

Honnan ismerte Kósa Lajos a családot?

Barátságban volt Kósa Lajos azzal a csengeri családdal, amelynek egyik tagja a hatalmas összeg befektetésével bízta volna meg a politikust. Ezt mondta az RTL Híradónak egy férfi, aki a család rokonaként mutatkozott be. Szerinte igenis létezik a több milliárd eurós örökség. Mások azonban azt mondják, az egész hazugság. Többen arról is beszéltek, hogy a nyomozók házkutatást is tartottak a családnál.

800 milliót kapott volna Kósa édesanyja?

Átszámítva több mint 800 millió forintot ajándékoztak volna Kósa Lajos édesanyjának, ez derül ki egy 2013-as közjegyzői okiratból. Erről a Magyar Nemzet írt. A lap szerint a 800 milliót ugyanaz a nő adta volna, akiről kiderült: 1300 milliárd forint befektetését bízta volna a miniszterre. A politikus továbbra is azt állítja: csalás áldozata lett, és évekkel a történtek után feljelenti a nőt. Karácsony Gergely az MSZP Párbeszéd miniszterelnök jelöltje azt mondta: az ügy miatt több kormánypárti politikusnak is börtönben a helye.

Rezsicsökkentés: következő számlán jön a jóváírás

A gázzal fűtők is a következő számlán kapják a téli rezsicsökkentést - közölte Kósa Lajos tárca nélküli miniszter. Előfordulhat viszont, hogy valakinek csupán a töredéke jár majd a 12 ezres támogatásnak, az egyéni gázmérőkkel nem rendelkező lakók ugyanis legfeljebb 120 ezer forinton osztozhatnak társasházanként - a rendelet szerint. 

Kósa: szélhámos a háztartásbeli

Elismerte Kósa Lajos, hogy hiteles az a közjegyzői dokumentum, amelyben egy ismeretlen több mint 4 milliárd euró, azaz 1300 milliárd forint befektetésével bízta meg. A szerződés 2013-ban készült. A miniszter video-üzenetében arról beszélt, egy Csengerben élő háztartásbeli nő kereste meg, hogy hatalmas összeget örökölt. Szerinte azonban kiderült, az egész csak egy szélhámosság. 

RTLII Híradó 2018-02-05


szerző:
2018.02.05. 21:30
Feljelentést tettek Kósa Lajos feleségének cégvásárlása ügyében

Feljelentést tett Kósa Lajos feleségének cégvásárlása ügyében a központi nyomozó Főügyészségen az LMP társelnöke. Hadházy Ákos szerint a miniszter felesége egy olyan vállalkozótól vette a céget, akit helyzetbe hozott a nyugdíjas-szövetkezetekről szóló törvénymódosítás. Ezt Kósa Lajos nyújtotta be, alig egy hónappal felesége cégvásárlása után. Hadházy Ákos szerint ez nem véletlen. Kósa Lajos a feljelentésre nem reagált, annyit közölt, felesége nem közszereplő.

 

Kósa édesanyja nem nyilatkozik cégéről

Nem foglalkozik pénzügyi kérdésekkel Kósa Lajos édesanyja, akiről nemrég kiderült, hogy tulajdonos lett egy sertéstelepben, és a vállalkozása tavaly több mint 120 millió forint uniós támogatást nyert korszerűsítésre. A 82 éves nyugdíjas bölcsődevezető a Magyar Nemzet újságírójának azt mondta, nem nyilatkozik a cégéről, mert: a „család összes dolgát nem szokás kiteregetni”, és egyébként sincs „rábízva”, hogy interjút adjon. Kósa Lajos viszont azt állítja, az édesanyja nem stróman, évtizedek óta gazdálkodik.

RTLII Híradó 2018-01-05


szerző:
2018.01.05. 21:30
Kósa: „Édesanyám nem közszereplő”

150 millió forint állami támogatást nyert a Kósa Lajos édesanyjának résztulajdonában lévő sertéstelep az elmúlt két évben - erről a Népszava írt. Vagyis azóta, mióta a 82 éves, nyugdíjas védőnő bevásárolta magát a vállalkozásba. Az MSZP szerint ez erkölcstelen és vissza kellene fizetnie a cégnek az állami támogatást. Kósa Lajos úgy reagált: édesanyja nem közszereplő, így nem kommentálja a magánügyleteit. A cég pályázataihoz pedig semmi köze nincs.

Debrecen sem kér a civilekből

Hagyják abba működésüket - erre szólította fel a civil szervezeteket Papp László Debrecen fideszes polgármestere. Tegnap Kósa Lajossal tartott közös sajtótájékoztatót, ahol arról beszéltek, hogy a Soros György által támogatott szervezetek szerintük veszélyt jelentenek.

A korcsolyázó központ drágább lesz, mint 43 milliárd

Drágább lesz, mint 43 milliárd, ezt nyilatkozta Kósa Lajos a 2022-re elkészülő Nemzeti Korcsolyázó Központról a Magyar Nemzetnek. A héten mutatták be a győztes tervet, az építész iroda becsülte 43 milliárdra a kivitelezés költségeit.

 

Nem lesz elég a 3400 milliárd

Biztosan többe kerül a tervezettnél a Modern Városok Programja. Ezt Kósa Lajos mondta első miniszteri interjújában. A miniszterelnök korábban majdnem 3400 milliárd forint értékű fejlesztést jelentett be a 23 megyei jogú városban.

 

Kósa Lajos büszke új feladatára

Hiába hallgatta meg a parlament szakbizottsága, az ellenzék szerint továbbra sem tudni, hogy pontosan mi lesz a dolga Kósa Lajosnak tárca nélküli miniszterként. A miniszterjelölt azt mondta: ő büszkén vállalja, hogy megvalósítja Orbán Viktornak a Modern Városok Programjában tett ígéreteit. Az ellenzék szerint Kósa kinevezése csak kampányfogás, a Modern Városok Programja pedig szemfényvesztés.

Diploma nélkül lesz miniszter Kósa

Újra lesz diploma nélküli tagja a kormánynak, ha Orbán Viktor valóban felkéri miniszternek Kósa Lajost. A Fidesz jelenlegi frakcióvezetője maga erősítette meg a HVG-nek, hogy jövő héten lemond posztjáról, és tárca nélküli miniszterként felügyeli majd a Modern Városok Program megvalósítását. Lázár János miniszter szerint Kósa Lajos kiváló választás lenne, a szocialisták viszont azt mondják: az egyre növekvő kormányzati vízfej duzzad a kinevezéssel.

Kósa: A hülyeség, az hülyeség

Hülyeségnek tartja a Fidesz frakcióvezetője azt a felmérést, ami szerint több mint egymillió magyar tervez külföldi munkavállalást. Kósa Lajos szerint sokan gondolkodnak ezen – de ez nem jelenti azt, hogy el is mennek. A Publicus közvéleménykutatása a Vasárnapi Hírekben jelent meg. A megkérdezett 18 és 29 év közötti fiatalok csaknem 40 százaléka mondta azt, hogy az ország elhagyásán gondolkodik. A kormány szerint… Az MSZP szerint a kormány képtelen megakadályozni a kivándorlást.

KÓSA LAJOS:

Teszkós nylonzacskókba gyűjt több tonna 5 forintost a Fidesz az MSZP-nek, Habony Árpád makaózni ment magángéppel Makaóba, Zámbó Jimmy és a poszthumusz Kossuth-díj. Ezekről is beszélt Kósa Lajos a mai sajtótájékoztatóján, amelyen többször is ironikus válaszokat adott az újságírók kérdésére. Ezekből válogattunk.

Plakátháború: változtat a Fidesz

Átláthatóbbá tenné a pártok finanszírozását a Fidesz. A már benyújtott törvényjavaslatuk szerint jogellenesen szerzett vagyoni előnynek minősülne, ha egy párt a piaci ár alatt vásárolna plakáthelyeket. Kósa Lajos a Fidesz frakcióvezetője nem titkolja, hogy a törvényjavaslatnak köze van Simicska Lajoshoz és a Jobbikhoz. Az ellenzéki párt szerint a javaslat a Fideszt kivéve mindenki mást hátrányosan érint.

KÓSA LAJOS:

Az RTL Klub szerkesztőségében se süt senki szalonnát, mert be kell tartani a szabályokat. Így reagált Kósa Lajos a Fidesz frakcióvezetője arra, hogy Híradónk egyik kollégája még mindig ki van tiltva a parlamentből, mert nem a kijelölt helyen kérdezett egy fideszes országgyűlési képviselőt és ezzel a házelnök szerint megsértette a parlament rendjét. Kósa egy másik hasonlattal is élt arra, hogy be kell tartani a rendet.

KÓSA LAJOS:

Több mint 266 ezer aláírást gyűjtött az olimpia ügyében a Momentum Mozgalom. A budapesti ötkarikás játékok rendezését korábban a Fővárosi Közgyűlés is támogatta. A Fidesz frakcióvezetője ma már azt mondta, olimpiát város rendez, vagyis a budapesti vezetésnek kell eldöntenie, akarnak-e olimpiát.

Kuncze Gábor:

Para-Kovács Imre szerint Kósa Lajosból még bármikor lehet köztársasági elnök, Ceglédi Zoltán szerint Schmitt Pálnál már úgy sincsen rosszabb, de szóba került Kiszel Tünde is a jelenlegi államfő mellett.

Hajdu Steve:

Kósa Lajos elárulta, miért nem a posta kézbesíti az ajándék utalványokat a nyugdíjasok számára. Ez a nyilatkozat Hajdu Steve-et és Gálvölgyi Jánost is annyira megihlette, hogy egy jelenetben mutatták be Para-Kovács Imrének és a többeiknek, hogyan is fest, amikor a nyugdíjas megkapja az Erzsébet-utalványt.

300 milliárdba kerül a határzár

Már 300 milliárd forintnál jár az az összeg, amit a kormány a déli határzár fenntartására ad. A legújabb 100 milliárd forintot Kósa Lajos jelentette be kedden. A Fidesz frakcióvezetője egyben azt is közölte: erre a 100 milliárd forintra nem vonatkoznak a közbeszerzési szabályok. A DK szerint indokolatlan és felháborító, hogy a kormány ellenőrizetlenül szórja a milliárdokat a határzárra.

Ceglédi Zoltán:

Az RTL Klub Híradójából megtudhattuk, van olyan, hogy a politikusoknak halaszthatatlan dolguk akad. Erre hivatkozva kérte a frakcióvezető az újságírókat is, hogy ne zaklassák a képviselőket. Ceglédi Zoltán szerint a politikus ezzel a kérésével ezt árulta el: a miniszterek hazudnak!

Így bulizott Hajdu Steve és Para-Kovács Imre Kuncze Gáborral

Az újságíró elárulta, hogyan ünnepleték meg az egykori belügyminiszter 66. születésnapját, aki azonban nyomos indokkal cáfolta mindezt.

Kósa Lajost elrabolták az UFO-k?

A Heti Hetes asztaltársasága szerint a politikus egy intelligens és tiszteletet érdemlő ember volt, majd történt vele valami…

Ceglédi Zoltán felvilágosította fiatalabb barátnőjét

Az újságíró bevallotta a korkülönbség okoz némi problémát a kapcsolatukban, de van, amiben a két generáció is egyetért!

Kósa szerint Vona hazaáruló

Hazaárulónak nevezte a Jobbik elnökét a Fidesz frakcióvezetője, amiért az a letelepedési kötvény eltörléséhez kötötte az alkotmánymódosítás támogatását. Kósa Lajos szerint nem lehet alkudozni a magyar emberek biztonságáról, de ettől függetlenül foglalkoznak a letelepedési kötvény jövőjével. A Jobbik szerint éppen az a hazugság, hogy a gazdag és szegény bevándorlók betelepítése nem ugyanolyan kockázatos. Az alkotmánymódosításhoz legalább két ellenzéki igen szavazatra lesz szüksége a kormánynak.

Válsághelyzet: fél évvel meghosszabbíthatják

Fél évvel meghosszabbítják a menekültügyi válsághelyzetet, amely a jövő pénteken járna le - ezt mondta a Fidesz frakcióvezetője az Országgyűlés Honvédelmi Bizottságának ülése után. Kósa Lajos szerint hiába érkeznek kevesebben a határra, fokozódott a veszély, amit szerinte a menedékkérők jelentenek. Kósa úgy számol, év végére a százmilliárd forintot is elérik majd a költségek. A szocialisták azt mondják, legfeljebb a déli megyékben indokolt a már egy éve tartó válsághelyzet fenntartása.

A Fidesz szerint provokálnak egyes újságírók

Akit képviselőnek választanak, az álljon meg, és válaszoljon mindenkinek - erről beszélt 2014-ben az önkormányzati választások után Kósa Lajos. A fideszes politikusokat hétfőn hiába kérdezték az újságírók a jegybanki alapítványok szerződéseiről. Másnap hat újságírót kitiltottak a Parlamentből, mert rossz helyen kérdeztek. Az Index főszerkesztője szerint a mostani szabályok betarthatatlanok.

Kósa: Habony Árpád egy életveszély

Életveszély Habony Árpád, ezért nem alkalmazzák őt hivatalosan - ezt Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője mondta egy most nyilvánosságra került hangfeltétel szerint. A felvétel egy nem nyilvános beszélgetésről készült, a 444.hu szerezte meg. Kósa szerint Habony rendkívüli ember, de nem képes olyan fegyelmezettségre, amelyre egy kormányzati résztvevőnek szüksége van. A felvétel nyilvánosságra kerülését Kósa Lajos nem kommentálta.

Kósa Lajos korlátozná az újságírókat

Módosítana a sajtótájékoztatók szabályain a Fidesz frakcióvezetője. Kósa Lajos ezt azzal indokolta, hogy az újságírók szerinte provokatív kérdéseket tesznek fel a politikusoknak olyan helyzetben, amikor ők csak egy bizonyos eseményről beszélnének. Ezért úgy változtatna, hogy csak akkor lehetne bármilyen témában kérdezni őket, ha általános sajtótájékoztatót tartanak.

Kósa: a 17 milliárdos tartozás nem jelentős

Azért hozták létre, hogy ne legyen adóssága az iskoláknak, mégis több milliárdos tartozást halmozott fel a KLIK. Az iskolafenntartó központ működése ellen hónapok óta tiltakoznak tanárok, mert nem biztosítja az oktatáshoz szükséges feltételeket.

Orbán: nem lesz kötelező sorkatonaság

Nem lesz kötelező sorkatonai szolgálat Magyarországon - ezt közölte Orbán Viktor miniszterelnök azután, hogy Kövér László házelnök szombaton azt nyilatkozta: katasztrofális hibának tartja a sorkötelesség hazai eltörlését. Kósa Lajos frakcióvezető szerint elképzelhető, hogy ha nem is a sorkatonaként, de a fiatalok önkéntesen, vagy törvényi kötelezettség alapján katonai kiképzést kapjanak. A Demokratikus Koalíció a kötelező katonaság minden formáját elutasítja.

Kövér visszaállítaná a sorkatonaságot

Katasztrofális hiba volt a sorkötelezettség eltörlése Kövér László szerint. Az országgyűlés elnöke az Új Néplapnak azt mondta, nem kizárt, hogy nemsokára visszaállítják a sorkötelezettséget, amivel Magyarország szerinte erősebbé válna. Kósa Lajos is megerősítette a Híradónak, hogy foglalkoznak a gondolattal, de a Fidesz frakcióvezetője szerint a Nemzeti Gárda vagy Nemzetőrség felállítása jobb megoldás lenne. A hadköteles korú fiatalok katonai kiképzést kaphatnának, és ha szükség lenne rájuk, bevetnék őket. A Demokratikus Koalíció szerint a Fidesz elárulja a fiatalokat.

Kádári kultúrpolitikát emlegetett Kósa

A kádári kultúrpolitikát idézi a Telekom Ákossal kapcsolatos lépése – erről beszélt Kósa Lajos egy sajtótájékoztatón. Az énekessel azután bontott szerződést a cég, hogy kijelentette, a nőknek nem az a dolga, hogy ugyanannyi pénzt keressenek, mint a férfiak, hanem hogy gyerekeket szüljenek.

Terrorveszély: változhat az alaptörvény

A terrorveszély kezelése miatt változtathat a parlament az alaptörvényen Kósa Lajos szerint. A Fidesz parlamenti frakcióvezetője a Magyar Időknek adott nyilatkozatában azt mondta, azért van erre szükség, hogy a magyar jogrendben is kezelni lehessen az esetleges terrorcselekmények esetén kialakult helyzetet.

Kósa: A szabályokat be kell tartani

A Fidesz parlamenti frakcióvezetője szerint nem sérti az információszabadság elvét, hogy az RTL Híradó stábját kitiltották a Parlamentből, hiszen minden más sajtóorgánum ott lehet. Kósa Lajos erről egy debreceni sajtótájékoztatón beszélt. Azt mondta, a parlamenti szabályokat mindenkinek be kell tartani.

Gyermekéhezés: elutasították a javaslatot

Nem szavazták meg a Nemzeti Minimum programot a kormánypártok - egyedül Balogh Zoltán miniszter szavazott a kormányoldalon arra, hogy tárgyaljanak a gyermekéhezést felszámoló kezdeményezésről. Szabó Tímea, a PM képviselője szerint gyalázat, hogy nem foglalkoznak 50 ezer éhező gyermekkel - Kósa Lajos szerint viszont csak az ellenzék pártérdekeit szolgálná a javaslat.

A kerítésépítésbe bukhatott bele Hende

Elégedetlen volt a miniszterelnök a déli határzár építésével, ezért mondott le Hende Csaba miniszter, ezt mondta Kósa Lajos, a Honvédelmi Bizottság elnöke. Utódjának Simicskó István eddigi sportállamtitkárt kérte fel Orbán Viktor, aki a mai bizottsági meghallgatása után azt mondta, gyorsítani kell a kerítés építését. Az LMP szerint Simicskó István felkészületlen a honvédelmi tárca vezetésére.

A halál elől menekülnek


szerző:
2015.06.29. 18:37
A halál elől menekülnek

A Fidesz alelnöke szerint, az biztosan gazdasági menekült, aki embercsempészeken keresztül érkezik Magyarországra. Kósa Lajos az állami rádióban nyilatkozott. Úgy véli, hogy akinek van annyi pénze, hogy megfizessen egy emberkereskedőt, az első osztályon repülhetne akár Hawaii-ra is. Szakértők szerint viszont a menekülteknek iratok nélkül esélyük sincs legálisan elhagyni országukat. Az embercsempészek pedig sokszor brutálisan bánnak velük, családokat szakítanak szét, éheztetik őket.

Kósa Lajos elemezte a nemzetközi helyzetet

Magyarország mégsem függesztette fel a menekültek visszafogadásáról szóló dublini rendelet végrehajtását, csak technikai szünetet kért. Ezt mondta szerdán a külügyminiszter, szemben a kormányszóvivő keddi nyilatkozatával, aki felfüggesztésről beszélt. A kormány egyeztetést kezdeményezett az Európai Unióval, ahol magyarázatot várnak arra, pontosan mit is akar Magyarország. Ausztria a történtek miatt bekérette a magyar nagykövetet.

Más szabályok vonatkoznak a Dagályra

Nem vonatkoznának az építési szabályok és hatósági eljárások a 2017-es vizes világbajnokságra készülő Dagály uszodakomplexum beruházásának egyes részeire. Erről nyújtott be módosító indítványt egy fideszes képviselő. Kósa Lajos, a párt alelnöke és a szervezőbizottság elnöke szerint azért szükséges az enyhítés, hogy elkészüljön az uszoda.

Menekültek: politikai- és plakátháború

A plakátháború közepette a Fidesz egy új törvénnyel Szerbiába küldené vissza a délről hozzánk érkező menekülteket. Csordogál a bevándorlásról szóló nemzeti konzultáció: eddig a címzettek 5 százaléka válaszolt. Tépkedik és rongálják a bevándorlóknak szóló, magyarul írt és tegeződő kormányplakátokat, ezt a rendőrség figyeli ugyan, de tolerálja. Négypárti vita. 
 

100 milliárd stadionokra és focira

Volt olyan első osztályú focimeccs, amire mindössze 298-an váltottak jegyet. Egy év alatt 16 százalékkal csökkent a nézőszám. Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke szerint ennek az az oka, hogy szurkolóellenesek a szabályok. Az Magyar Labdarúgó Szövetségnél azt mondják, erről szó sincs. A csökkenő nézőszám ellenére tavaly és idén összesen 105 milliárd forintot költ az állam stadionépítésekre. Az Együtt azt követeli, azonnal állítsák le a stadionépítési programot.

Nemzeti konzultáció – borítékolt válaszok?

Magyarországra tízezerszámra érkeznek elsősorban Szíriából és Afganisztánból induló menekültek.  A kormány beindítja és választ várva minden nagykorú állampolgárnak elküldi a 12 kérdésből álló nemzeti konzultációt. Tárgy: a bevándorlás és a terrorizmus. Az első három kérdés témája a terrorizmus, a többié a bevándorlás. Az ellenzéki pártok egy részének nagyon nem tetszenek a kérdések.

Vita a nemzeti konzultációról

Egyetért Ön a magyar kormánnyal abban, hogy a bevándorlás helyett inkább a magyar családok és a születendő gyermekek támogatására van szükség? – kérdezi 11 másik kérdéssel együtt a kormány a választókat 1 milliárd forintért egy nemzeti konzultáció jegyében. Az MSZP demagógiáról beszél és másik 12 kérdést ajánl. Kósa Lajos és Harangozó Tamás vitája.

Tapolca után


szerző:
2015.04.13. 22:00
Tapolca után

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke, Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke és Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese volt Baló György vendége.

Hárompárti vita Tapolcáról

A Jobbik megszerezte első egyéni képviselői mandátumát. Tíz választásra jogosultból csak négyen szavaztak. Városok: Tapolca a Jobbiké, Sümeg a Fideszé, Ajka a szocialistáké. A stúdióban: Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke, Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke, és Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese. Magyarul Balóval 21:30-kor az RTL II-n!

Magyarok az Iszlám Állam ellen?

Miért igen, miért nem? A kormányt támogató Fidesz nevében Kósa Lajos ügyvezető alelnök, az Országgyűlés honvédelmi bizottságának elnöke és a javaslatot ellenző LMP nevében Schiffer András társelnök volt a vendégünk.

Magyarul Balóval 15-03-18

Magyarul Balóval: Miért igen, miért nem? A kormányt támogató Fidesz nevében Kósa Lajos ügyvezető alelnök, az Országgyűlés honvédelmi bizottságának elnöke és a javaslatot ellenző LMP nevében Schiffer András társelnök volt a vendégünk.

Magyar katonák az Iszlám Állam ellen

A kormány majdhogynem kész tényként kezeli, hogy az országgyűlés megszavazza majd, hogy vagy 100 magyar katona lásson el őrzési és védelmi feladatokat Észak-Irakban, ahol kurd harcosokat képez a NATO. Az ellenzéki pártok egy része még nem döntött, támogatja-e a tervet. Az LMP és a Jobbik bizonyosan nem. Kósa Lajos és Schiffer András vitája.

Ügynökvád: Bárki zsarolható?

Amióta Simicska Lajos azt mondta egy Mandiner.hu interjúban vasárnap, hogy Orbán Viktor ezt mondta neki: „Figyelj, Lajos, az a helyzet, hogy jelentenem kell rólad”, újra nagy téma lett az ügynök-ügy, amely a rendszerváltás óta időről-időre viharokat kavar a nyilvánosságban. A Fidesz és az MSZP alelnöke, Kósa Lajos és Lukács Zoltán voltak Baló György vendégei.

Kósa és Lukács vitája


szerző:
2015.03.09. 15:26
Kósa és Lukács vitája

Amióta Simicska Lajos vasárnap lényegében ügynökvádat fogalmazott meg Orbán Viktor ellen, újra előtérben az ügynök-ügy: a rendszerváltás óta nem sikerült ebben rendet teremteni, így továbbra sem lehet fogalmunk róla, hogy a magyar politika és közélet mely szereplőit lehet ügynökváddal zsarolni vagy gyanúsítani. Kósa Lajos Fidesz-alelnök és Lukács Zoltán MSZP-alelnök vitája.

Félmillióra büntették Kósát


szerző:
2015.02.10. 18:51
Félmillióra büntették Kósát

Félmillió forintot kell fizetnie Kósa Lajosnak a bíróság első fokú ítélete szerint, amiért a kamerák előtt helyi bolondnak nevezett egy férfit Debrecenben. A Fidesz alelnöke tavaly áprilisban, a választási kampányban tett megjegyzést a férfire.
 

Lázár nem írta be a budapesti lakást

Legújabb vagyonnyilatkozatába sem írta be Lázár János azt a 70 millió forint értékűre becsült budapesti lakást, amely a kisfia nevén van, de néha ő is használja. Ugyanígy nem került be Kósa Lajos vagyonnyilatkozatába a felesége nevén lévő százmilliós lakás sem.

Fidesz: Kósa meggondolta magát


szerző:
2015.01.26. 18:37
Fidesz: Kósa meggondolta magát

A Fidesz alelnöke még azt mondta: jobb lenne, ha a magyar állam és nem offshore paradicsomokban bejegyzett külföldi cégek értékesítenék a letelepedési kötvényeket hatalmas haszonnal. Hétfőn a Fidesz sajtóosztálya levélben közölte Híradónkkal, hogy Kósa Lajos ma már nem így gondolja.

Kósa támogatja az államosítást

Kósa Lajos szembe megy Rogán Antallal. A Fidesz ügyvezető alelnöke támogatja a Párbeszéd Magyarországért friss törvényjavaslatát, amely véget vetne a fideszes frakcióvezető által két éve beterjesztett letelepedésikötvény-biznisznek.

Kósa Lajos is az útadó ellen


szerző:
2014.12.12. 18:50
Kósa Lajos is az útadó ellen

A nagyvárosok elkerülő útjait és valamennyi gyorsforgalmi utat is fizetőssé akarja tenni januártól a kormány. Orbán Viktor miniszterelnök is már az egész országra kiterjedő megyei matricarendszerről beszélt az állami rádióban, amellyel szerinte a többség jobban jár majd. Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke délután a nagyvárosok polgármestereinek képviseletében viszont azt kérte, hogy ne vezessék be a rendszert.

A debreceni helyszínelők


szerző:
2014.11.30. 21:04
A debreceni helyszínelők

Kósa Lajos szórvány magyarokat keresett fel egy forgató csoport kíséretében. A hír, az indoklás megihlette Ceglédi Zoltánt, aki forgatókönyvet írt az eseményhez.

„Kósa Lajos valamit félreértett”

Kétévente tervez választást a Fidesz - legalábbis erről beszélt Kósa Lajos Debrecenben. A Fidesz ügyvezető alelnöke szerint már most fel kell készülni arra, hogy a négyévenkénti megmérettetés nem lesz elég - szerinte kétévente kell a választókhoz fordulni. Az MSZP szerint ez a választási törvény újabb buherálása, értelmetlenül. A Fidesz szerint Kósa valamit félreértett.

Házon kívül 14-10-08


szerző:
2014.10.08. 23:45
Házon kívül 14-10-08

Házon kívül: Háztűznéző - Kormánypárti politikusok drága otthonai. Pofátlanság - Átvernek és lehúznak az illegális cigiárusok. Elvették - A minisztérium semmibe vette 177 ezer adózó akaratát.

Vizsgálnák Kósa vagyonosodását

Vagyonosodási vizsgálatot kezdeményez az adóhatóságnál Kósa Lajos lakásügye miatt az Együtt-PM Szövetség és a Demokratikus Koalíció.

Drága lakás Kósa feleségének nevén

Évek óta a felesége nevén lévő, 100 milliósra becsült budapesti lakást használja Kósa Lajos - derítette ki a Házon kívül stábja. A Fidesz alelnökét, Debrecen polgármesterét gyakran látják ott a szomszédok, abban a lakásban, amely nem szerepel a vagyonnyilatkozatában.
 

Konfliktusra számít Kósa


szerző:
2011.09.05. 10:19
Konfliktusra számít Kósa

Nagy vita várható az önkormányzatok átalakításáról a Fidesz frakcióülésén.

Parlamenti adok-kapok


szerző:
2011.03.01. 12:04
Parlamenti adok-kapok

A Fidesz szerint az MSZP, az MSZP szerint a Fidesz a korrupció pártja.

Kósa politikai felelősöket keres

Kósa Lajos szerint az MSZP-nek a politikai felelősöket is meg kell neveznie a Zuschlag-ügyben azután, hogy az ügy vádlottjait jogerősen is elítélték a napokban.

A devizíhitelekről tárgyalnak


szerző:
2010.09.17. 12:40
Fidesz: vonják vissza a költségvetést!

Orbán Viktor szerint ez az elmúlt 20 év legrosszabb költségvetése.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való