KERESÉS search-close

Himnusz

25 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Himnusz"

VV alapműveltség: Ki írta a Himnuszt?

A szökőév és Magyarország szomszédos országai is feladták a leckét a villalakóknak. Zsuzsu szerint viszont ciki, ha valaki nem tudja, hogy ki írta a Himnuszt. Íme Greg válasza...

Interaktív kiállítás a magyar kultúra napja alkalmából

Mától bárki megérintheti a műtárgyakat a Szépművészeti Múzeumban - igaz, csak a digitális formájukat. Óriási interaktív falat állítottak ugyanis a magyar kultúra napja alkalmából, az a céljuk, hogy a fiatalabb generáció is kedvet kapjon a múzeumlátogatáshoz. 1823. január 22-én fejezte be Kölcsey Ferenc a Himnusz kéziratát, ezért országszerte szerveztek ünnepi megemlékezéseket

HIMNUSZ: 466 diák szavalt egyszerre

Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én véglegesítette a Himnusz kéziratát. Erre szavalással emlékeztek a győri Kölcsey Ferenc Általános Iskola diákjai. Az igazgató, Jámbor László szerint csodálatos volt látni a gyerekeket, az eseményről a kisalfold.hu készített felvételt.

Lenyűgöző Himnusz adaptáció az RTL munkatársaitól

Az elmúlt évekhez hasonlóan, az RTL Klub idén is elkészített egy Himnuszt, melyben minden évben olyan saját készítésű felvételek szerepelnek, amelyek a napi történésekből származnak.

 

HIMNUSZ: A 2017-es év legszebb felvételei

Idén is - hagyományosan - az RTL Klub Hírigazgatósága saját operatőreink felvételeiből készített kisfilmet a Himnusz dallamára. Íme, idei Himnusz adaptációnk!

GYERÜNK GYEREKEK: Hokisok és zenészek egy klipben

Népszerű zenészek - köztük a Supernem, a Hősök, az Ignite, a Fish! és a Wellhello tagjai - énekelnek és rappelnek a magyar jégkorongválogatott saját indulójában, aminek klipjét a Tüskecsarnokban forgatták le. Nemcsak a zenészek, de a hoki csapat is mindent beleadott a forgatásba, még egy szánkót is használtak, hogy tökéletesek legyenek a felvételek. A világbajnokságra készülő hokisok saját "szurkolói" himnusza a  Gyerünk gyerekek címmet viseli, amelyből először az RTL Híradóban hallhattak részleteket.

Szuper hatásos himnuszok!


szerző:
2016.03.23. 05:29
Szuper hatásos himnuszok!

Az internet telis-tele jobbnál-jobb buzdító dalokkal. A Fókusz utána járt egy igazán sikeres, másodosztálybeli csapatnak íródott himnusznak.
 

Egyszerre szavaltak a diákok a kultúra napján

Országszerte diákok szavalták egyszerre a Himuszt, így emlékeztek meg a magyar kultúra napjáról. 1823. januárjában ezen a napon fejezte be Kölcsey Ferenc a Himnusz megírását.

Nem csak a Himnusszal arattak sikert a hokisok

Kényszerleszállás nehezítette meg az U16-os hokiválogatott hazatérését – a repülőgép, amivel Vancuverből Londonba utaztak volna, csak több óra késéssel érkezett meg a reptérre. A pilótának kényszerleszállást kellett végrehajtania az odaúton, mert állítólag egy utas rosszul lett a fedélzeten.

Fókusz 2016-01-07


szerző:
2016.01.07. 18:55
Fókusz 2016-01-07

Veszélyes mánia - Halálos balesetek önfotózás közben. De mi a szelfizés lélektana és hogyan hat az önbecsülésünkre? Veszélyben vagyunk? - Hidrogénbombát robbantott Észak-Korea, a hullámokat magyar műszerek is érzékelték? Mire készül a világ legkiszámíthatatlanabb diktátora? Megverték a világot - Himnuszukat már több mint félmillióan töltötték le a netről. Hazaért a győztes ifi hoki válogatott.

Az ifi hokicsapat megverte az egész világot

Kényszerleszállás nehezítette meg az U16-os hokiválogatott hazatérését – a repülőgép, amivel Vancuverből Londonba utaztak volna, csak több óra késéssel érkezett meg a reptérre. Legyőzték a világot, de nem csak emiatt miatt beszélnek róluk!

Egyedül énekelte a Himnuszt a fiatal hokis

Az internet sztárja lett az a 15 éves magyar hokis, aki elénekelte a magyar himnuszt egy kanadai jégkorong torna megnyitóján. Az ünnepségen elromlott a technika és nem tudták lejátszani a magyar Himnuszt, Horváth László ekkor fogta a mikrofont és énekelni kezdett.

Fókusz Plusz 15-03-21


szerző:
2015.03.21. 19:20
Fókusz Plusz 15-03-21

Fókusz Plusz: Nemzetváltók - Magyarnak tartják magukat, de korábban még nem is hallottak rólunk. Külföldi sportolók, akik elsírják magukat a Himnuszt hallva. Rettegett kór - Megelőzhető és túlélhető, de csak akkor, ha odafigyelnek rá. Küzdelem a mellrákkal, és a félelem démonaival.

Nyomoznak a Himnusz és Darth Vader miatt

Újra elővették Dopemant a Himnusz miatt. Nemzeti jelkép megsértésével gyanúsítják, mert trágár szövegkörnyezetben idézte a költeményt egyik számában tavaly.

A legkínosabb himnusz-bakik nyomában

Király Linda apja mindent megtesz, hogy eltüntesse az internetről lánya egyik kínos pillanatát, a Himnusz éneklést. Vajon egy orosz videómegosztó még az ő számításait is keresztülhúzza? Miben segít egy ipari méretű cenzúrakampány?

Fókusz 12-08-13


szerző:
2012.08.13. 20:05
Fókusz 12-08-13

Fókusz: Megjött az „aranygép” - Van, aki a visszavonulásáról beszél, mások viszont nem akartak ünnepelni. Elkábítva - VV Attilát nem tudták hipnotizálni, Plazma viszont transzba esett. Vajon mi történt? „Kivégezték” - A The Killers zárta a Szigetet, de előtte Snoop Dogg és a parti himnusz előadója is megőrjítette a közönséget.

Házon kívül 11-11-29


szerző:
2011.11.29. 22:40
Házon kívül 11-11-29

Házon kívül: Feljelentésözön Dopeman ellen. A rapper szidja a politikát, a pártokat, a Parlamentet. 5 millárdos karácsonyi ajándék MÁV-osoknak. Bőkezű támogatást ad a kormány a vasúttársaság dolgozóinak. Hajsza a pénzéért, amiért megdolgozott. Egy iskola felújításán dolgozott a villanyszerelő, el is végezte, amit kértek tőle, de mégsem jut hozzá a pénzéhez.

Náci himnusz zengett a kajak-kenu vb-n

Németországban kiütötte a biztosítékot, hogy a szegedi kajak-kenu világbajnokságon a német himnusz rossz versszakát játszották.

Könnyített Himnuszt énekelhetnek a diákok

Réthelyi Miklós levelet írt minden iskolába, amiben azt javasolja: az évzárókon már az újat énekeljék, mert könnyebb a gyerekeknek.

Fókusz 11-02-25


szerző:
2011.02.25. 20:45
Fókusz 11-02-25

Fókusz: Villahősök - Gombiról rajzfilm készült, Szandiról nótát írtak, és itt van Alekosz himnuszának klipje is. Premier nálunk! Elvis él! - A Király földi helytartójával, Európa legjobb Elvis-imitátorával randiztunk. Kivételezettek - Mindenki imádta és irigyelte őket. A régmúlt híres magyar gyerekszínészeivel találkoztunk.

Nyelték a port Michelisz Norbi mögött

Szenzációs versenyzéssel, okosan és hidegvérrel győzött. Átírta az autósport történelemkönyvét Michelisz Norbert. Ő az első, akiért a magyar himnusz felcsendülhetett túraautó-világbajnokságon. Soha nem nyert ugyanis még magyar autóversenyző magyar csapattal.

Vérpezsdítő sporthimnuszok


szerző:
2010.07.23. 15:10
Vérpezsdítő sporthimnuszok

Ezen a nyáron azok is dúdolták ugyanazt a dallamot, akik nem is szeretik különösebben a focit.

Balázsék szellemes dalversenye


szerző:
2010.07.16. 21:00
Balázsék szellemes dalversenye

Balázsék több mint ezer jelentkező közül választották ki azt a két gyermeket, akik majd a Himnuszt énekelhetik a Hungaroringen, a Magyar Nagydíj előtt.

Slota nem tudja a szlovák himnuszt?

Nem ismeri nemzete himnuszát Ján Slota, a Szlovák Nemzeti Párt elnöke. Sőt, azt sem tudja, ki szerezte a szövegét.

Kínos helyzet a színpadon


szerző:
2009.11.30. 16:57
Kínos helyzet a színpadon

Peter Doherty brit rocker a tiltakozás ellenére elénekelte a német himnusz náci változatát.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való