KERESÉS search-close

Himalája

19 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Himalája"

Az utolsó képek a hegymászókról

Előkerült a Himalájában májusban szerencsétlenül járt hegymászócsoportról egy videó, amely felehetően az utolsó felvétel róluk. Röviddel azelőtt készülhetett egyikük sisakkamerájával, hogy a nyolc embert elsodorta egy lavina. Hét holttestet már lehoztak a hegyről, egy brit hegymászót még mindig keresnek. A kamerát az őket kereső indiai katonák találták meg.

9 éves magyar fiú a Himaláján!

Egy kilenc éves magyar gyerek hódította meg a Himaláját. Happ Gellért a legfiatalabb magyar fiúként egy 5644 méteres csúcsra mászott fel édesapjával. Nővére sikere után kapott kedvet a mászáshoz: a 11 éves Panka egy hónapja jutott fel a Kilimandzsáróra, szintén a legfiatalabb magyarként.

 VALÓRA VÁLT ÁLOM: ilyen érzés volt 9 évesen a Himalája egyik csúcsán!

Happ Gellért a legfiatalabb magyar fiúként édesapjával mászott fel a Himalájára. A 9 éves fiú ezzel új rekordot állított fel, ugyanis ő a legfiatalabb magyar, aki meghódította az Eurázsiai-hegységrendszer egyik 5644 méteres csúcsát!

Szőnyi Ferenc újra a Himalája ura lett!

A Racemachine-nak becézett Szőnyi Ferenc júniusban újra rajthoz állt a világ legkeményebb versenyének tartott The Hell Race ultrafutóversenyen, melyet tavaly a világon egyedüliként teljesített. Idén ismételten egyedül szakította át a célszalagot a 480 km-es táv végén a Himalájában, ráadásul még javítani is tudott a tavalyi idején!

Újabb magyar hegymászó mászta meg az Everestet

Néhány órával adásunk előtt Németh Alexandra érte el a Himalája 8848 méteres csúcsát oxigénpalack segítségével. Alexandra 32 éves és Angliában él, fotós. Ráadásul ezzel ő az első magyar, aki mind a 7 kontinens legmagasabb csúcsára felmászott.

Himalája: csak az egyik hegymászót menthették meg

Csak az egyik hegymászót sikerült megmenteni a Himalájában pár nappal azután, hogy ketten elakadtak a mínusz 60 fokban a Nanga Parbat meghódítása közben. Egy gyorsan megszervezett expedíció próbált segíteni rajtuk. A mentőcsapat elképesztő teljesítményt nyújtott. A francia nő megmenekült, a lengyel hegymászót halottnak nyilvánították.

A magyar superman


szerző:
2017.07.06. 19:30
A magyar superman

Szőnyi Ferenc a világ leghosszabb állóképességi versenyeinek specialistája néhány napja megnyerte a világ leghosszabb futóversenyét, a Himalájában rendezett The Hell Race ultramaratont: rekordidő alatt teljesítette a 480 kilométeres távot.

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!

480 kilométert futott a Himaláján

Elsőként egy magyar ultramaratonista teljesítette a világ leghosszabb futóversenyét. Szőnyi Ferenc 52 évesen 480 kilométert futott a Himalája hágóin 4-5 ezer méteres magasságban. Nem egészen öt nap alatt teljesítette az emberfeletti kihívást. Mindössze ketten vállalták még a versenyt rajta kívül, francia és indiai sporttársa is feladta.

Klein Dávid jól van, de nagyon csalódott

Klein Dávid már biztonságban van. A magyar hegymászónak szombat reggel sikerült a 6500 méter magasan lévő kettes táborból leereszkednie az Everest alaptáborába.

A trekking csapat kalandja véget ért, de Klein Dávidéknak még csak most jön a java!

Végre megérkeztek az exkluzív felvételek a világ legmagasabb hegyének alaptáborából, ahova 8 napos, kőkemény túra után jutottak fel Klein Dávid és Suhajda Szilárd sztár kísérői. Folyamatosan követtük a csapatot az úton, így ott voltunk azokkal, akik elérték az 5344 méteres magasságot. Mert nem mindenki bírta végig.

ÁLDÁS: szerencsehozó sálat kaptak az Everest Expedíció tagjai

Az Everest Expedíció sztárcsapata már elérte a 4000 méter feletti magasságot. A kietlen vidéken Geszti Péter szerint már küzdenek a heggyel. A csapat célja elérése érdekében a láma elé járult, aki a púdzsa (púja) szertartás keretében áldását adta a csapatra egy színes, szerencsét hozó sállal.

SZERZETESFOCI NEPÁLBAN: Óriási volt!

3380 méteren focizni nem semmi, főleg szerzetesekkel! A nem mindennapi élményt az Everest Expedíció csapata élhette át Tengboche-ban. A magaslati mérkőzésről Geszti Péter küldött egy rövid tudósítást a Fókusz szerkesztőségének, amiből az is kiderül, hogy a nepáli szerzetesek szerint melyik a legfontosabb magyar szó. 

Everest Expedíció: kíméletlenül elbánik a csapattal a magashegyi betegség?

Nemcsak a magashegyi betegség, de a nomád körülmények is megnehezítik a Magyar Everest Expedíció tagjainak mindennapjait. A Fókusz riportere, Jász Zoltán is már 4410 méter magasan jár, ahol egy fél csillagos szállodának nevezett helyen húzták meg magukat éjszakára, ahol olyan hideg van, hogy még a függöny is odafagyott az ablakhoz.  

MOUNT EVEREST: Élet a hegyek között

Összegyűjtöttük azokat az életképeket, amiket a Magyar Everest Expedíció csapata él át a Himalája közepén. Ha kíváncsi arra, hogy Geszti Péter milyen kapus vagy, hogy mit énekelnek a csapat tagjai hegymászás közben, akkor mindenféleképpen nézze meg összeállításunkat!

Everest Expedíció: nem várt nehézségek a Himaláján

Nem várt nehézségekkel találták szembe magukat a Magyar Everest Expedíciót kísérő bakancsos hírességek. Egy hete, hogy Katmanduból elindultak, a veszélyes repülőút után már gyalog. A 3340 méter magasan fekvő Namche Bazaarnál már jelentkeztek rajtuk a hegyi betegség tünetei. Ha, minden jól ment, tehát mindannyian jól mentek, akkor most éppen a 3860 méter magasan fekvő állomásra értek, körülbelül most vannak félúton az alaptábor felé.

Minden nap egy új csoda!


szerző:
2017.04.03. 17:25
Minden nap egy új csoda!

A Himalája-expedíció nem csak komoly sportteljesítmény, hanem természeti látványosságokban bővelkedő kaland is.

 

EVEREST EXPEDÍCIÓ: Lilu a Himalája rózsaszín párduca

Az tény, hogy a Keresem a családom műsorvezetője, Lilu az egyetlen szőke nő a Himaláján. Na, de miért nevezte el Geszti Péter a műsorvezetőt a Himalája rózsaszín párducának? A Fókusz riportere, Jász Zoltán mindenhova elkíséri az Everest Expedíció résztvevőit, így exkluzív betekintést nyerhetünk a bakancsos sztárok kalandjaiba.

Feljuthatott az Annapurnára Klein Dávid

Klein Dávidnak első magyarként sikerült feljutnia a 8091 méteres Annapurna csúcsára. A hírt egyelőre csak nemzetközi szaklapok jelentették be, hivatalosan nem erősítették meg. Klein Dávid egyelőre úton van az alaptábor felé, ahonnan telefonon fogja tájékoztatni itthon várakozó csapatát. A sok lavina miatt egyébként ez a Himalája egyik legveszélyesebb hegye, eddig több mint hetvenen haltak meg a hegyoldalban, köztük 2012-ben egy magyar is.

Csúcshódítás: Klein Dávid feljutott az Annapurnára

Első magyarként Klein Dávid megmászta az Annapurnát. A Himalájába 8091 méteres hegycsúcsa 10. a világon, de lavinái miatt a legveszélyesebbnek tartják. Információnk szerint Dávid éppen lefelé tart az alaptáborba és a balesetveszélyes szakaszokon már túl van, így ha megérkezett, hivatalossá válik a csúcshódítás.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való