KERESÉS search-close

Híradó

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Híradó"

LÁTVÁNYOS: A bombakiemelés egészen közelről!

Közeli felvételeket tettek közzé a szombati, budafoki bombakiemelést végző tűzszerészek. A felvételen jól látszik, hogyan emelték ki az egyenként 1 tonnás robbanószerkezeteket.

Orángutánt csempészett a bőröndben

Akár öt év börtönt is kaphat az az orosz férfi, aki egy elkábított orángután-bébit akart kicsempészni a bőröndjében Bali szigetéről. A reptér biztonsági kapujánál bukott le, mint mondta, házi kedvencnek akarta hazavinni a védett állatot. A kismajom, aki az egész kalandot átaludta, egészségesen megúszta a rablási kísérletet.

Terror sújtotta övezetre emlékeztet Párizs belvárosa

A rohamrendőrség mellett már a hadsereget is ki kellett vezényelni a sárgamellényes tüntetők ellen.

Magyar artista a Dumbo élőszereplős változatában!

A Fővárosi Nagycirkusz korábbi művészeti vezetőjét, Kristóf Krisztiánt kérték fel Tim Burton új filmjében cirkuszi szakértőnek. Másfél évig dolgozott a kétszeres Oscar-jelölt rendező mellett olyan sztárokkal, mint Michael Keaton, Danny De Vito vagy Colin Farrell. Ráadásul néhány másodpercig maga is szerepel a Dumbóban.

Járna a zajfal, de nincs rá pénz

Sokszor egymás szavát is alig hallják, olyan hangos az M7-es autópálya forgalma. Évek óta erre panaszkodnak a lakók Szabadbattyánban. A településen átvezető sztráda mellé ugyanis nem épült zajvédő fal. A Magyar Közút türelmet kér a lakóktól, ugyanis egyelőre nincs pénzük erre.

Sokan felháborodtak Pócs János égetős videóján

Viccnek szánta a fideszes Pócs János azt a videót, amelyen a politikus nagyméretű kazánba zár egy roma férfit, de előtte még bedobott egy égő papírt. A felvétel 2008-ban készült, amikor Jászapátiban önkormányzati képviselő volt; jelenleg a parlament tagja. A videó szerint azt mondja: csak azokat a cigányokat égeti el, akikre haragszik. Most arról beszélt a politikus: az azóta meghalt férfi a barátja volt, és az ő kérésére készült a felvétel. A Párbeszéd lemondásra szólította fel Pócs Jánost. A Fidesz szerint nem szerencsés, hogy ilyen videó készült, mert félreérthető.

1342 milliárdot költöttek egy év alatt sportra és vallásra

Az egész Európai Unióban az Orbán-kormány költi a legtöbb pénzt sportra és vallásra – derül ki az uniós statisztikai hivatal 2017-es adataiból. Az mfor.hu írta meg, hogy a magyar kormány egy év alatt 1342 milliárd forintot költött sport- és egyházfinanszírozásra. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes ma arról beszélt: az adófizetők pénze a legjobb helyen az egyháznál van. A DK szerint az egészségügy és az oktatás fontosabb lenne.

Orbán Viktor: A Fidesz dönt a tagságról

A Fidesz maga dönti el az európai parlamenti választás után, tagja marad-e az Európai Néppártnak - ezt Orbán Viktor miniszterelnök mondta az állami rádiónak adott interjúban. A néppárt a héten - a Fidesz egyetértésével - függesztette fel a párt tagságát, és három fős testületet nevezett ki, hogy megvizsgálják, a Fidesz politikája összeegyeztethető-e a néppárt elveivel, és ez alapján döntenek a Fidesz jövőjéről. Az MSZP szerint ma már fel sem vennék a néppártba a Fideszt.

Elloptak egy gránátot a vértesszőlősi erdőből

Egy kiránduló család vette észre a robbanószerkezetet egy hete. A tűzszerészek szombaton akarták elvinni, de már csak a hűlt helyét találták, valaki ellopta. Nem először történik ilyen: tavaly augusztusban a Dunából loptak el egy aknavető gránáthoz hasonló szerkezetet. Ezt azóta sem találják. A rendőrség eljárást indított.

Már biztonságos idősebben szülni

Teljesen megváltozott, hogy melyik korosztály esetén kockázatos a terhesség. Most a 35 és 39 év közötti terhes nőknél legalacsonyabb a csecsemőhalandóság. A rendszerváltáskor még éppen ez a korosztály volt a leginkább veszélyeztetett. A híradónak nyilatkozó szülész szerint ennek egyik oka, hogy aki 35 felett szül, általában diplomás értelmiségi, nagyon figyel az egészségére. Másrészt 35 év felett több a terhességi szűrővizsgálat.

Leégett a 77 éves asszony lakása, nincs pénze a felújításra

Nem tudja, miből fogja kifizetni a felújítást – ezt mondta Híradónknak az a 77 éves asszony, akinek februárban gyulladt ki a lakása Miskolcon. A tűz az erkélyen keletkezett. A lakásban hárman voltak, azonnal menekülniük kellett. A lakás egyelőre lakhatatlan. Az asszony szerint a biztosító a károknak csak egyrészét állja, nem tudja, miből fogja kifizetni a többit.

Berohant az égő házba, de már nem tudott segíteni

Halálos lakástűz a Pest megyei Dömsödön. Egy idős házaspár meghalt, amikor vasárnap reggel kigyulladt a házuk. Egy gázpalack is felrobbant. A szomszédok próbáltak nekik segíteni, de a hatalmas füst miatt nem tudtak. Az RTL Híradónak nyilatkozott az a férfi, aki az életét kockáztatva rohant be az égő házba. A füsttől azonban ő is rosszul lett. Hogy mi okozta a tüzet, még nem tudni.

Bocsánatot kért Barbra Streisand a Jacko-ügy miatt

Botrány Barbra Streisand körül. A világsztár gyakorlatilag védelmébe vette a pedofíliát Michael Jacksonnal kapcsolatban. Azt mondta, a néhai énekes áldozatai nem haltak bele a zaklatásba. Most kénytelen volt bocsánatot kérni.

Szörnyethalt az a 25 éves sofőr

A fiatalember autójával átszakította a hídkorlátot, majd a töltés tetejébe fúródva állt meg a Szabolcs megyei Vasmegyernél. A tragikus baleset vasárnap hajnalban történt. Úgy tudjuk, egy buliból tartott hazafelé a fiatal. A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja.

Mindenki megmenekült az elszabadult óceánjáróról

Csaknem 500 utast mentettek ki egy luxus óceánjáróról helikopterekkel a norvég partoknál. A hajó motorjai leálltak, és egy ideig tehetetlenül hánykolódott a viharos tengeren. A mentőakciót végül leállították, mert sikerült a négyből három motort újraindítani, és egy norvég kikötőbe vinni a hajót. 16-an megsérültek, hárman súlyosan.

30 napra börtönbe küldik a terrorista-gyanús szír férfit

A bíróságon vallomást tett, továbbra is tagadta bűnösségét a terrorizmussal gyanúsított, Magyarországon elfogott szír férfi. Most döntött letartóztatásáról a bíróság, ahova különleges biztonsági intézkedések mellett vitték. Kutyával vizsgálták át a bíróság környékét. Az épületben is kommandósok kísérték a férfit, aki a gyanú szerint tagja volt az Iszlám Állam nevű terrorszervezetnek és 2016-ban Szíriában részt vett 20 ember kivégzésében. 

BÚVÁROK szedték a szemetet a Dunából

Országszerte szemetet gyűjtöttek a Te szedd akció részeként. A Mosoni Duna győri szakaszán búvárok tisztították a medred, a Víz Világnapjához kötődően ezt 10 éve vállalja a Győri Búvár Sportegyesület. Egy hintaágy vázának maradványai és gumiabroncsok is előkerültek a víz mélyéről…

100 köbméter illegális szemét gyűlt fel a határban

Szemetet szedtek a Bács-Kiskun megyei Felsőszentiván határában. Az egykori lőtérnél lévő gödröt kezdték hulladékkal feltölteni ismeretlenek, több mint 100 köbméternyi gyűlt össze. A helyiek szerint nem ők szemetelnek, az önkormányzat is hiába próbálja a területet kitakarítani. A kormány tervei szerint az illegális hulladékkihelyezés a jövőben bűncselekménynek számíthat majd.

Kórházak éjszakája Miskolcon

Egy éjszakára orvossá válhattak a középiskolások Miskolcon. A diákok a Miskolci Megyei Kórházat járhatták be. Megnézhették például, milyen egy műtő, és megtanulhatták, hogyan kell egy sebet összevarrni. A kórházak éjszakáját azért szervezték meg, hogy a diákok megismerhessék, hogyan működik egy kórház.

NoÁr a közösség erejéről rappel

Molnár Áron, vagy művésznevén noÁr ismét klipet rendez. A közéleti kérdésekben gyakran megnyilvánuló színész - a hajléktalanhelyzet és az oktatás állapota után - ezúttal a közösség erejéről rappel. Arról, hogy mindenki véleménye ugyanolyan fontos, ha közügyekről van szó.

 

EP-választás: dupla szavazatok?

Hétfőtől kezdik kézbesíteni a választási értesítőket az európai parlamenti választásra. Május 26-án már azok a határon túli magyarok is szavazhatnak, akik nem uniós tagországban élnek, azaz például Kárpátalján vagy a Vajdaságban. Vagyis most már ők is dönthetnek arról, kik képviseljék Magyarországot az unióban. A Demokratikus Koalíció szerint az új szabályok miatt több százezren akár duplán is szavazhatnak. A Nemzeti Választási Iroda szerint ilyen nem történhet meg.

Újabb halálos medvetámadás történt Erdélyben

A hargitai Kőrispatak határában támadt meg egy 35 éves férfit egy medve. A helyszínen belehalt sérüléseibe. A barnamedvék ezekben a hetekben ébrednek fel téli álmukból. Nagyon éhesek, ezért még veszélyesebbek.

Hivatalosan is vége az Iszlám államnak

Nagyszabású katonai parádét tartottak a szíriai Baghuzban, ahol hivatalosan is kihirdették: vége az Iszlám Államnak. A terrorszervezet kezén lévő utolsó települést néhány napja foglalták el az amerikai légierő támogatását élvező, kurd vezetésű csapatok. Sokan azonban arra figyelmeztetnek: ha a területét el is vesztette, az Iszlám Állam továbbra is fenyegetést jelent.

Szövetkezetek kismamáknak, hogy így dolgozhassanak

Foglalkoztatási szövetkezeteken keresztül dolgoztatná a kismamákat a kormány - derült ki a Magyar Közlönyből. Úgy számolnak, a babájukkal otthon lévők egy héten akár többször vállalhatnának néhány órás munkát. Ezzel a gyerekes családoknak akar segíteni a kabinet. Az LMP azonban úgy látja: a rekord magas munkaerőhiányon enyhítenének, miután szerintük a nyugdíjas-szövetkezetek kudarcba fulladtak.  

Egy szál virággal búcsúztassák a gyászolók Baló Györgyöt!

Jövő szombaton, délután kettő órakor lesz Baló György temetése a Farkasréti Temetőben. Ezt a család közölte. Eszerint a búcsúztatás nem sajtónyilvános, és azt kérik, senki ne készítsen kép és hangfelvételt, de szeretettel várnak mindenkit, aki tisztelte a televíziós újságírót. A család azt is kéri, mindenki egy szál virággal rója le kegyeletét, a csokorra vagy koszorúra szánt összeget ajándékozza nehéz sorsú családoknak vagy nemes célú szervezeteknek. Baló György hétfőn, hosszú betegség után, 71 éves korában hunyt el.

Orbán szerint rossz a megítélése Európában

Soha nem volt még olyan rossz egy miniszterelnök és egy ország megítélése Európában, mint most - ezt önmagáról mondta Orbán Viktor. Szerinte azonban erről a média és a civil szervezetek tehetnek. A kormányfő a Corvinus Egyetem migrációs konferenciáján szólalt fel. A konferencián felszólalt Nicolas Sarkozy volt francia államfő is, aki európai összefogást sürgetett. A szocialisták szerint Orbán Viktor maga tehet arról, hogy rossz a megítélése Európában.

Hiába vár a műlábra, másfél hónapja nem kapja meg

A gávavencsellői férfi Híradónknak azt mondta, a művégtagot vissza kellett küldeni javításra, mert hiányoztak róla kiegészítők, úgy pedig használhatatlan volt. Elmondása szerint neki azt ígérték, egy-két napon belül már nála lesz a javított műláb. A gyártót adásunkig hiába kerestük.

Tömegverekedés Youtube-sztárok rajongótáborai között

Több mint száz rendőr is csak nehezen tudta megfékezni az utcai erőszakot Berlin központjában. Gumibotot, paprikaspray-t és könnygázgránátot is bevetettek. Az összecsapásban többen megsérültek, 9 embert pedig letartóztattak.

Mise közben szúrták meg a papot

Megszúrtak egy papot mise közben a kanadai Montreálban. Mindezt élőben közvetítette egy katolikus csatorna. A pap nem sérült meg súlyosan, és már haza is mehetett a kórházból. Azt még nem tudni, hogy miért támadták meg.

Lézerrel vakítottak el egy tanuló pilótát Békéscsabán

A pilóta éjszakai repülésre indult oktatójával. Már 300 méter magasan jártak, amikor egy férfi lézerrel elvakította. Az oktató vette át a kormányt, azonnal visszafordultak a reptérre. Olyan pontosan meg tudták mondani a lézerezés helyét, hogy a rendőrök megtalálták a férfit. A reptér vezetője szerint a lézerezés életveszélyes helyzetet okozhat!

Polgárőrök buktatták le a celldömölki gyújtogatót

Hetek óta többször lángolt Vas és Veszprém megye határa, így egy helyi polgárőr figyelőszolgálatot szervezett. Két hét elteltével pedig tetten érték a férfit. A gyújtogató megpróbált elmenekülni, de a polgárőr ezt megakadályozta.

Veszélyes az internetes tünetkeresés

Veszélyes lehet, ha otthon, az internet segítségével diagnosztizálnak egy betegséget. Erről készít felmérést az Eötvös Lóránd Tudomány Egyetem Pszichológiai intézete. A jelenséget úgy hívják, hogy Cyberhondria. A szó a hipochondria –a betegségek beképzelése - és az internetre utaló cyber szóból tevődik össze.

Lebukott a szabálytalankodó kamionos

Záróvonalnál, a szemből jövőknek fenntartott kanyarodósávban előzött egy kamionos a 81-es főúton Vérteskethely közelében. Ezt a rendőrök is látták, utánamentek és megállították. Az elmúlt két napban az M1-es autópályán is ellenőrizték a rendőrök a közlekedőket. A cél a szabálytalan kamionosok kiszűrése volt.

Óriásbombákat emeltek ki a Dunából

Több ezer embernek kellett elhagynia otthonát Budafokon két második világháborús óriásbomba miatt. Az egy tonnás robbanószerkezeteket tűzszerészek emelték ki a Dunából. Ha felrobbannak, óriási lett volna a pusztítás. Egy kilométeres körben telepítették ki a lakókat, és az akció idején az utakat is lezárták. A bombáknál reggel tízkor kezdtek dolgozni a tűzszerészek. Délután háromkor hozták felszínre és mindkettőt elszállították. 

BUDAFOKI BOMBA: mi lett volna, ha felrobban?

Óriási pusztítást okozott volna a két világháborús bomba, ha felrobbant volna. Erről mesélt Híradónknak a tűzszerész alezredes. (a Híradó teljes riportja ITT!)

Tagadja bűnösségét a Magyarországon őrizetbe vett szír terrorista

Tagadja bűnösségét a szír férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy tagja volt az Iszlám Állam terrorszervezetnek, és akit pénteken vettek őrizetbe. Már három hónapja a nyírbátori befogadóállomáson élt, kitoloncolásra várva. A gyanú szerint 2016-ban részt vett húsz ember kivégzésében. Az ügyészség kezdeményezte a 27 éves férfi letartóztatását.

ELSŐ FELVÉTELEK: Mutatjuk a kiemelt bombákat!

Az RTL stábja a helyszínen forgathatott a budafoki bombakiemelés után. Mutatjuk az egészen közeli felvételeket azokról az egyenként 1 tonnás robbanószerkezetekről, amelyeket kiemeltek és hatástalanítottak kora délután a tűzszerészek. (a Híradó teljes riportja ITT!)

TŰZSZERÉSZEK: Így dolgoztak - előkészületek

Reggel óta dolgoznak a tűzszerészek a Duna budafoki szakaszánál, ahol második világháborús bombákat emelnek ki a vízből. Stábunk ott volt az előkészületeknél a Duna parton. (a Híradó teljes riportja ITT!)

BREAKING: budafoki bombakiemelés - videó a bombáról!

Hatástalanították a Dunában talált két amerikai bombát a tűzszerészek Budafokon. Az egyenként ezer kilós szerkezetet délután 3 órára emelték ki, és a hajókon távolították el a gyújtószerkezetüket. A sajtó munkatársait már beengedték a helyszínre. A lezárásokat is hamarosan megszüntetik, és a lakosok visszamehetnek otthonaikba.

CUKI: Bemutatkozott az albínó pingvin

Világszenzáció Lengyelországban! Kamerák elé állt a bolygó egyetlen albínó pingvinje a gdanski állatkertben. Még decemberben született, de csak most engedték ki a kifutójára. Eddig szigorú állatorvosi felügyelet alatt és karanténban volt, ugyanis az albínó pingvinek rendkívül betegesek. Az kérdés, hogy a többi pingvin mennyire fogadja majd be, egyelőre, mintegy testőrként, négy felnőtt társa vigyáz minden lépésére.

Védett vagy nem védett területen irtották a fát?

Erdőirtás miatt indított vizsgálatot a Veszprém Megyei Kormányhivatal. Erről a 24.hu írt először. Balatonfűzfőn, egy part menti részen tarolták le a fákat. Az önkormányzati területen sportpályák épülnek. A helyi fideszes képviselő szerint a telek Natura 2000 természetvédelmi oltalom alatt áll, így nem lehetett volna kivágni a fákat. A polgármester szerint minden szabályszerű.

Egy nap folyamán „télből tavasz lett”

Míg szinte nyár volt napközben, tavaly ugyanezen a napon a legkeményebb télnek beillő hőmérsékletet mértek. 2018-ban Nyírlugoson mínusz 15 foknál is kevesebb volt éppen egy éve, ma viszont sokfelé 20 fokot is mértek. Ugyanakkor egy napon belül is nagyon nagy volt a hőmérsékletkülönbség. (Leadkép: Gaál István - nézőnk felvétele)

Nem mozdult a kocsiban hűsölő koala

A hőség elől mászott be egy borász autójába, amíg a férfi a szőlőjét ellenőrizte. Nyitva hagyta az egyik ajtót, hogy kutyája ki-be járkálhasson. Így jutott be a koala az autóba. Hiába noszogatta a borász, hogy szálljon ki, az állat makacsul ragaszkodott klimatizált rejtekéhez.

Robbanás egy kínai vegyi üzemben

Már legkevesebb 47-en haltak meg abban a robbanásban, ami egy vegyi üzemben történt Kínában. 640-en sérültek meg, közülük 90 ember állapota súlyos, életveszélyes. A hatóságok szerint nem került környezetszennyező anyag a levegőbe, ennek ellenére, ahogy mondják, elővigyázatosságból, ezer embert telepítettek ki a környékről.

Haladékot kapott a Brexit

Csaknem éjfélig tartó tanácskozás után az unió állam- és kormányfői két lépcsős javaslatot tettek Theresa Maynek, aki elfogadta a feltételeket. Eszerint, ha a brit miniszterelnöknek harmadik nekifutásra mégis sikerül átvinnie a londoni parlamenten az unióval kötött megállapodását, akkor május 22-ig maradhatnak az Európai Unióban. Ha nem, akkor április 12-ig el kell dönteniük, hogyan tovább.

Kétszámjegyű fizetésemelésre számítanak

Megegyeztek - Legkevesebb 18 és fél százalékkal többet visznek majd haza a Hankook dolgozói, mint egy éve - a szakszervezet szerint. 10 nap után véget ért a sztrájk a gumigyártónál. A pénzügyminiszter idén is kétszámjegyű átlagos fizetésemelésre számít Magyarországon. Tavaly az uniós átlag több mint négyszeresével nőtt nálunk a bruttó átlagbér az Eurostat friss adatai alapján. A csehek és a szlovákok viszont még mindig jobban keresnek, mint mi a GKI szerint. 

Az MTA közgyűlése dönthet, hogy kiszervezzék-e a kutatóintézeteket

Az akadémia közgyűlése mondja majd ki a döntő szót arról, elfogadják-e a kormány javaslatát a kutatóintézetek kiszervezéséről, ezt hangsúlyozta állásfoglalásában a Magyar Tudományos Akadémia elnöksége. Lovász László elnök azt mondta, továbbra sem látja szükségét a kiszervezésnek, de a március 8-án aláírt szándéknyilatkozattal legalább garanciákat kapott arra az esetre, ha a kormány elveszi az intézeteket.

 

Weber szerint: „Az üzenet világos”, akárhogy is értelmezi a Fidesz

Az ellenzék szerint felfüggesztették a Fidesz néppárti tagságát, a kormánypárt pedig kitart amellett, hogy ezt ők kérték. Továbbra is máshogy értelmezik a szerdai döntést, míg a legnagyobb európai parlamenti frakció vezetője, Manfred Weber a Népszavának azt mondta: mindenki úgy magyarázza a helyzetet, ahogy akarja, de az üzenet világos: a Fidesz nem vehet részt a Néppárt munkájában.

Ólom volt az iskolai csapvízben

A megengedett ólomkoncentráció dupláját találták az egyik budapesti általános iskola csapvízében. Valószínűleg az iskola belső hálózatából oldódott a szennyeződés a vízbe, a friss eredmények szerint viszont már nincs semmi baj. Magyarországon 95 százalékban kiváló minőségű az ivóvíz – ezt már a Víz Világnapja kapcsán hangsúlyozzák a szakemberek.

Utas takarított a pályaudvaron

Egy utas takarította fel a buszpályaudvarra vezető lépcsőt Kőbánya-Kispesten, mert már nem bírta elviselni a látványt – írta meg a Bors. Az RTL Híradónak azt mondta, hetekig állt ott a szemét, de senki sem söpörte fel. Végül, egy eldobott üveg miatt majdnem leesett a lépcsősoron, ekkor döntött úgy, hogy seprűt ragad. A BKV állítja, ők folyamatosan takarítanak. A társaság szerint a területen inkább rendészeti problémák miatt sok a szemét.

Mégsem bomba volt a sírban?

Több mint egy hónap után végre tényleg eltemethette édesanyját egy miskolci nő. Az esetről a Blikk írt először. Azért kellett ennyit várnia, mert először a családdal egy sírásó azt közölte, bomba van a sírban, így nem lehet temetni. A gyászoló nő hetekig várta, hogy valaki elvigye a robbanószerkezetet. Végül a temetőt működtető cég munkásai nyitották fel a sírt és az asszony szerint bomba helyett, egy rozsdás vascsövet találtak.

Drogot és potencianövelőket is árult a banda

Potencianövelőket, teljesítményfokozó szereket és kábítószert is árult a gyanú szerint az a banda, amelyikre a napokban csaptak le a rendőrök. Összesen öt embert vettek őrizetbe.

Pisztollyal fenyegetőzött az autós

Fegyverrel fenyegetett meg egy autós egy másikat a napokban Pécs belvárosában. A támadó nem adott elsőbbséget a másik kocsinak, majd amikor annak vezetője kiszállt, hogy megnézze, ütköztek-e, pisztolyt fogott rá. Egy éven belül ez már a második hasonló eset a baranyai megyeszékhelyen: tavaly márciusban a parkoló őrökre rá is lőtt egy férfi, akit azóta elítéltek.

Európában nálunk van a legtöbb amputáció!

Kevés az orvos, de a beteg és az egész ellátórendszer is hibás lehet, amiért Magyarországon végzik a legtöbb amputációt Európában. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt tűzte ki célul, hogy 2030-ra felére csökkenti az amputációk számát. De mégis, kik vannak veszélyben?

Terroristát vettek őrizetbe Budapesten

Az Iszlám Állam egyik tagját vette őrizetbe a Fővárosi Nyomozó Ügyészség péntek délelőtt Budapesten.

 

13 évre ítélték, mert megölte párját

13 év fegyházbüntetésre ítélte a bíróság azt a férfit, aki még 2017. szeptemberében brutális kegyetlenséggel megölte barátnőjét fényes nappal, a nyílt utcán. A nő szakítani akart, ezért elment hozzá, hogy elhozza a holmiját. Amikor megérkezett, párja kirángatta az autóból, többször fejbe vágta, majd késsel több tucatszor megszúrta. Az ítélet nem jogerős.

Döbbenetes: két éve az erdőben hagyta másik újszülöttjét a gyilkossággal vádolt nő

Már két éve is született gyereke, akit akkor magára hagyott egy erdőben – ezt mondta a rendőröknek a csecsemője megölésével gyanúsított sárkeresztúri nő. A gyanú szerint múlt héten egy sufniban szült egészséges kislányt, majd végzett vele a Fejér megyei Zichyújfaluban.

TAVASZ vagy TÉL - egy nap alatt


szerző:
2019.03.22. 17:39
TAVASZ vagy TÉL - egy nap alatt

Egy napon belül akkorát változott a hőmérséklet, mintha egy évszakot ugrottunk volna.

(tavaszi kép: Ritter Judit nézőnktől)

AMPUTÁLÁS: Kik vannak veszélyben?

Kiket érint a lábamputáció és miért vagyunk mi magyarok az élen Európában az elvégzett beavatkozások terén. Mire kell mindenkinek, különösen a veszélyeztetett dohányosoknak, cukorbetegeknek odafigyelni a megelőzés érdekében - erről kérdeztük a szakembert.

Biztonsági kamera rögzítette az újraélesztést

Nem gondolkodott, tette, amit kellett - ezt mondta az a rendőr, aki megmentette egy 58 éves férfi életét Debrecenben. A férfi szívinfarktust kapott a vasútállomáson, épp akkor esett össze, amikor az őrmester arra járőrözött…

Rövid haladékot kapott a Brexit

Az Európai Unió állam- és kormányfői a brüsszeli csúcson úgy döntöttek, hogy Nagy-Britanniának május 22-ig kell elhagyniuk a közösséget. Abban az esetben azonban, ha Theresa May korábbi alkuját újra elutasítja a brit parlament, akkor április közepén újabb javaslattal állhat elő London. Theresa May szerdán június 30-ig kért haladékot, de ezt csak az uniós parlamenti választásig kapta meg.

Óriási holdhalat sodort partra a víz

Egy hatalmas holdhal tetemét vetette partra a víz a hétvégén egy dél-ausztráliai strandon. Az erről készült fotók most kerültek nyilvánosságra. Az állat csaknem két méteres, de még igy sem fajának legnagyobb képviselője. A holdhalak ugyanis akár 4 méteresre, és több mint 2 és fél tonnásra is megnőhetnek.

KOALA: Gondolt egyet, és beült hűsölni egy kocsiba

Beszökött a hőség elől egy borász légkondicionált kocsijába egy koala Ausztráliában. A férfi a szőlőjét ment ellenőrizni, és nyitva hagyta az egyik ajtót, hogy a kutyája szabadon ki-be járkálhasson. Igy jutott a koala az autóba. Se a kutya nem tetszett neki, se a visszatérő borász finom nógatása, hogy távozzon. Egyszer oda is suhintott a mancsával, ami azt jelentette, hagyják békén. Pedig a férfi kedves volt hozzá, még vízzel is kínálta. Végül a koala elment.

Különleges lézer a graffitik ellen

Különleges lézert fejlesztett ki egy toszkánai cég, amellyel nyomtalanul tüntethetőpek el a graffitik a történelmi épületekről Itáliában. A fény a festéket távolítja el a több száz, vagy akár ezer éves épületek felszínét nem sérti meg.

Új lakók költöztek Tóbiás és Sára fészkébe

Új gólyák vették birtokba a gemenci mondhatni sztárpár, Tóbiás és Sára fészkét. Bár Tóbiás eddig minden évben az első feketególyák között tért haza, idén még nem érkezett meg, bekamerázott fészkére így egy másik gólya csapott le.

Musical készült a Liliomfiból

Új magyar musical a Madáchban! A Liliomfi alapja az 1849-ben bemutatott vígjáték és az 1954-es filmklasszikus. A zenés darab alkotói azonban teljesen új dalokat írtak, a szöveget is maivá formálták és sok humort tettek hozzá. A történet azonban örökérvényű: mi mindenre képes Mariska szereleméért a vándorszínész Liliomfi.

Halaszthatja-e a Brexitet Nagy-Britannia?

Erről döntenek az uniós állam- és kormányfők csütörtökön Brüsszelben. A szigetország az eredeti tervek szerint jövő pénteken lépett volna ki az Európai Unióból. Csakhogy a brit kormányfő által kialkudott kilépési egyezményt nem fogadta el a brit barlament. Ezért Theresa May szerdán június 30-ig halasztást kért. Ez csak akkor lehetséges, ha mind a 27 ország támogatja azt. 

100 éve ezen a napon kiáltották ki a magyar tanácsköztársaságot

Március 21-e sokáig állami ünnep volt, koszorúkkal megemlékezésekkel, pedig a 133 napig tartó diktatúra ideje alatt vérengzésekkel tartották terror alatt az embereket.

Az áfa csökkenhet, az árak nem

A Szállodaszövetségnél azt mondják, fejlesztésekre és béremelésekre kell a pénz. Az állami turisztikai ügynökség szerint forgalmi adó csökkentés jöhet, miután csak a SZÉP-kártya forgalom majdnem a duplájára emelkedhet - a cafetéria átszabása után. A Szállodaszövetség szerint átlagosan 2-3%-os drágulásra kell számítani idén.

A CEU örül, de garanciát kér a maradásra

A CEU csak akkor köt megállapodást a Müncheni Műszaki Egyetemmel, ha a magyar kormány garantálja, hogy az amerikai képzéseik is maradhatnak Budapesten. Orbán Viktor korábban a Néppárt kérésére megígérte, hogy az egyetem továbbra is kutathat és taníthat Budapesten. De a magyar kormány nem a CEU-val, hanem a bajor kormánnyal akar egyeztetni arról, hogyan segítsék az intézményt.

Piros lapot kapott az Innovációs és Technológiai Minisztérium

Elutasítják a kormány javaslatát az akadémiai kutatóhálózat kiszervezéséről, ezért tüntettek újra akadémiai dolgozók. A demonstrálók az Innovációs és Technológiai Minisztérium előtt piros lapot mutattak fel, és petíciót adtak át a minisztérium képviselőjének. A szaktárca közleményében azt írta, az a céljuk, hogy több és hatékonyabb kutatás legyen.

„A Fidesz fel van függesztve”

Nem szavazhatnak és nem is vehetnek részt a Néppárt tanácskozásain - ezt jelenti a szerda esti Fidesszel kapcsolatos Néppárti döntés. Az Európai Parlamentben legnagyobb frakcióval rendelkező párt elsöprő többséggel szavazta meg azt a dokumentumot, amely szerint támogatják a Fidesz tagságának felfüggesztését egy vigzsgálat idejére. Orbán Viktor azt mondta: a Fidesz maga kérte a tagság felfüggesztését. A Néppárt listavezetője csütörtökön azt mondta az RTL Híradónak: a lényeg, hogy a Fidesznek nincs szavazati joga, míg nem rendezik a helyzetet.

Lánykérés az edzőteremben

Szinte sokkot kapott, hosszú másodpercekig válaszolni se tudott a lánykérésre. Edzeni indult, de gyűrűvel az ujján hagyta el a tatabányai fitness termet Henrietta. Edzőként dolgozó párja ugyanis ott kérte meg a kezét hétvégén. A lánykérésről videó is készült, amit két nap alatt már több mint tízezren láttak. Kameránk előtt pedig újabb meglepetés várta az újdonsült menyasszonyt.

Tettrorizmussal vádolhatják az olasz iskolabusz sofőrt

Amatőr videók kerültek nyilvánosságra a szerdai, olasz iskolabusz-drámáról. Kevésen múlott, hogy időben ki tudtak menekülni a gyerekek a járműből, mielőtt a késsel fenyegetőző sofőr felgyújtotta azt Milánó közelében. A diákok beszámolói szerint a szenegáli számrazású, 47 éves olasz férfi a római kormány bevándorlási politikája ellen akart tiltakozni.

Gyerekek és rabok is részt vettek a szemétszedésben

Már most több tonna szemetet gyűjtöttek a Te szedd! akció önkéntesei, pedig az egy hetes rendezvény fele még hátra van. Szombathelyen iskolás csoportok tisztították meg a várost a szétdobált palackoktól, csikkektől és csokipapíroktól. Budapesten rabok lapátolták a sittet a 17. kerületi erdőből, ahova van, hogy teherautószám hordják illegálisan a környékbeliek az építési törmeléket.

Gyümölcsfákkal segítette a falut, fát loptak tőle

Hiába látta el az egész falut gyümölcsfákkal, az övéit ellopták. A frissen ültetett csemetéket egyszerűen kirángatták a földből. Egy magyarcsanádi idős férfi háza elől lopták el a fákat. Az értékük ugyan nem nagy, mégis elszomorítja, hogy míg korábban szinte mindenkinek ő adott gyümölcsfát, most meglopták. 

Kártérítést szeretne az elgázolt biciklis

Alig tud aludni, és még mindig fájdalmakkal küzd az a biciklis, akit másfél éve gázolt el egy autó Gyálon. A szélvihar miatt nem volt áram az utcában, így a sötétben kerékpározott. A sofőr azt állította, három gyalogost próbált kikerülni. A rendőrök szerint nem hibázott. A biciklis kártérítést szeretne, ezért pert indít.

Kozmetikai termékeket loptak munkahelyükről

Több százezer forint értékben lopott kozmetikai termékeket a gyanú szerint munkahelyéről az a két nő, akik ellen a napokban zárta le a nyomozást a rendőrség. A gyanúsítottak később szépségszalonokban dolgozó ismerőseiknek adták el a termékeket a piaci árnál jóval olcsóbban.

Százmillió közeli kár tűz miatt

Három traktor és több szerszámgép is megsemmisült a Baranya megyei Szederkényben, ahol egy mezőgazdasági telephely egyik épülete gyulladt ki még kedden. A háromszáz négyzetméteres pajtában ipari gázpalackokat is tároltak, ezeket mesterlövész ártalmatlanította. A tűzben nem sérült meg senki.

Depressziója miatt fojtotta meg kisfiát

Kényszergyógykezelésre szorul. Ezt állapította meg az orvosszakértő annál a nőnél, aki tavaly októberben vízbe fojtotta 4 hónapos kisfiát a Pest megyei Sülysápon. Az asszony szülés után depressziós lett, hangokat hallott, az elmezavar oda vezetett, hogy nem fogta fel mit csinál a gyerekével. A bíróság szerdán úgy döntött, hogy a kórós elmeállapota miatt megszüntetik a letartóztatást.

„Elsodort mint egy bábut”

Esélyük sem volt elugrani, pillanatok alatt történt minden - ezt mondta híradónknak az a férfi, akit munkatársaival szeda délután gázolt el egy autó Papon. 7 közmunkás dolgozott az út menti árokban, amikor a kocsi közéjük vágódott. A sofőr feltehetően túl gyorsan hajtott, nem tudta bevenni a kanyart.

 

3 milliárd TAO támogatás állami cégektől a felcsúti fociakadémiának

Csak állami tulajdonú cégek majdnem 3 milliárd forint közpénzzel támogatták a felcsúti fociakadémiát társasági adófelajánlásokkal. Ez is kiderül a Transparency International által kiperelt, 2011 és 2016 közötti időszak adataiból. Ezekből az Átlátszó készített adatbázist. Másik 3 milliárd forint érkezett az Orbán-család, illetve Mészáros Lőrinc és üzlettársainak cégeitől 4 év alatt.

MEGLEPETÉS: Edzésnek indult, lánykérés lett belőle

Nem mindennapi lánykérés! Edzőteremben kérte meg párja kezét egy tatabányai edző. A menyasszony hosszú másodperceking szóhoz se jutott, majd párja karjaiba vetette magát. A lánykérésről videó is készült, amit két nap alatt már több mint tízezren láttak.

TE SZEDD: Fogvatartottak segítettek a szemétszedésben a XVII. kerületben

Már most több tonna szemetet gyűjtöttek a Te szedd! akció önkéntesei, pedig az egyhetes rendezvény fele még hátra van. Budapesten rabok lapátolták a sittet a 17. kerületi erdőből, ahova van, hogy teherautószám hordják illegálisan a környékbeliek az építési törmeléket.

A pécsi mandulafa lett az Év Európai Fája!

A verseny döntőjébe 15 ország egy-egy különleges faritkasága került. A 135 éves, tavaly nálunk az Év Fájának választott pécsi mandulafára több mint 45 ezer voks érkezett, ezzel toronymagasan szerezte meg az első helyet. A csavart törzsű, fajtájában matuzsálemi korúnak számító fa a pécsi Belváros fölé magasodó Havihegyen, a 18. század végén épített fogadalmi templom előtt áll.

Felfüggesztették a Fidesz tagságát az Európai Néppártban

Nagy többséggel döntött a pártcsalád közgyűlése a Fidesz tagságának felfüggesztéséről az Európai Néppártból. 190-en támogatták a javaslatot, és 3-an szavaztak ellene. Ez egyben azt is jelenti, hogy egy 3 tagú bizottság vizsgálatot indít a Fidesszel szemben. Orbán Viktor a közgyűlés után azonban arról beszélt, hogy a vizsgálat idejére ők maguk kérték a felfüggesztést. A döntés miatt a Fidesz már a Néppárt csütörtöki tanácskozásán sem vehet részet. 

Így vágta el szó szerint a netet a temesvári polgármester

Rontják a városképet, ezért saját kezűleg vágta le az internetkábeleket az oszlopokról az erdélyi Temesvár polgármestere. Akciója nyomán a város egy jó részén megszűnt a szolgáltatás. Mint mondta, 10 éve kérik már a szolgáltatókat, hogy rejtsék a föld alá a kábeleiket, mindhiába. Most viszont még saját hivatalát is leválasztotta a világhálóról a nem éppen kábelbarát polgármester. 

175 centis a kicsi zsiráf

Zsiráf született a debreceni állatkertben. Bár az újszülött a maga 175 centijével már most akkora mint egy felnőtt ember, gondozói kézből etetik. Naponta hatszor kap enni és folyamatosan figyelik, hogy egészséges maradjon. A három hetes kölyköt ma először engedték ki a külső kifutóba, ahol láthatóan jól érezte magát. A csöppségről még több felvételt megnézhet: ITT!

Több százan kísérték utolsó útjára Koós Jánost

Koós Jánost a Farkasréti temetőben helyezték örök nyugalomra Nem messze jóbarátjaitól, Hofi Gézától és Bajor Imrétől.

Sokan összefogtak, azért a háromgyerekes családért, akiknek mindenük megsemmisült a tűzben

Szerte az országból érkezett segítség annak a háromgyermekes családnak, amelyiknek február elején semmisült meg mindene egy tűzben a Vas megyei Ostffyasszonyfán. A tűz után a helyi boltban például nem kellett fizetniük, adományokból rendezték be az ideiglenes lakásukat, kaptak ruhákat, háztartási eszközöket, bútorokat. És az adományokból már építik új otthonukat. Aki szeretne segíteni a családon ezen a számlaszámon teheti meg: Tóth Márk 10403947-86766648-48511006

Legyőzték az Iszlám Állam nevű terrorszervezetet Szíriában

Az Egyesült Államok által támogatott katonák másfél hónapja húzódó ostrom végére tettek ezzel pontot. A nehezen elért győzelem azonban nem jelenti a szíriai konfliktus végét, az országot ugyanis továbbra is egymással szemben álló érdekkörök tartják uralmuk alatt. 

Nem adja ki a felcsúti akadémia a 2018-as TAO-támogatásának adatait

Hiába a korábbi jogerős bírósági ítéletek, nem adja ki a Mészáros Lőrinc vezette felcsúti akadémia a 2018-as tao-támogatásának adatait. Meg is indokolták, hogy miért. Szerintük az adatokat kérő DK-s politikusnak politikai céljai vannak, nem pedig a közpénzek ellenőrzése. A kormánypártoknál azt mondják: a kluboknak és a cégeknek ki kell adniuk az adatokat. A DK szerint Mészáros Lőrinc semmibe veszi a magyar demokráciát.

Nincs műtőssegéd, nincs műtét

Több érsebészeti műtét is elmaradt a Péterfy Kórház Baleseti Központjábanban kedden. Erről a 168 óra írt elsőként. A portál úgy tudja, ennek oka az, hogy nincs elég műtőssegéd. A kórháztól azt írták csupán átcsoportosították a műtéteket, a sürgős eseteket ellátják, két műtőssegéd mondott fel, őket pedig pótolják.

A felfüggesztésről vitáznak

A kormány legutóbbi Brüsszel ellenes kampánya vezetett odáig, hogy az Európai Néppártban végül 13 párt kezdeményezte a Fidesz kizárását. A plakátokon az Európai Bizottság néppárti elnöke, Jean-Claude Juncker szerepelt Soros Györggyel, és az unió állítólagos, bevándorlást segítő terveiről tájékoztatták az embereket.

Tudósítónk élőben jelentkezett be az Európai Néppárt üléséről

Az RTL tudósítója Losonczi Gergely élőben jelentkezett be az Európai Néppárt üléséről, amelyen a Fidesz tagságának felfüggesztése, vagy a párt kizárása a téma. A hivatalos javaslat szerint felfüggesztenék a párt tagságát és egy 3 tagú testület ellenőrizné, hogy a magyar kormány betartja-e azokat a feltételeket, amiket Manfred Weber frakcióvezető fogalmazott meg korábban. De a kiszivárgott hírek szerint ezt sok tagszervezet túl enyhe szankciónak tartja. 

Milliókat sújt az árvíz Afrikában

Drámai helyzet alakult ki Afrika délkeleti részén a ciklon múlt heti pusztítása nyomán. Az ENSZ adatai szerint milliókat sújt az árvíz három országban is. A világszervezet közölte: ez az egyik legsúlyosabb természeti csapás, amely a Föld déli féltekéjét valaha elérte, és sürgős segítségre van szükség. A halottak száma valószínűleg meghaladja az ezret.

Eltemették a múlt pénteki újzélandi mészárlás első két áldozatát

Az apa és fia a szíriai polgárháború elől menekült az országba. Egy szélsőjobboldali terrorista ötven embert ölt meg, amikor két mecsetben is lövöldözni kezdett. Ezt élőben közvetítette az interneten, ami miatt többen a közösségi oldalak felelősségét is felvetették.

Folyamatosan érkeznek adományok az unokáit egyedül nevelő asszonyhoz

Naponta érkeznek adományok ahhoz a 80 éves vilmányi asszonyhoz, aki március elején videóban kért segítséget az interneten. Egyedül neveli két unokáját betegen havonta mindössze százezer forintból. Híradónk múlt héten számolt be a családról. Azóta is folyamatosan érkeznek az adományok: ruhák, élelmiszerek és bútorok. Az egyik jótevő pedig azt ígérte, felújítja a düledező házat.

Már majdnem szétszedték a lopott autót, amikor lebuktak

Öt év börtönre ítélte jogerősen a bíróság azt a férfit, aki a vád szerint ellopott egy szerszámokkal teli kisteherautót Budapestről. A XI. kerületből lopta el, majd Enyingre vitte, ahol apja segédkezett neki a szétbontásban. A nyomozók pár órával a lopás után már elkapták őket, de addigra a kisteherautót szó szerint feldarabolták.

Bordélyházakat üzemeltető kínai társaságot ítélt el a bíróság

Összesen harminckét év börtönbüntetést kaptak és az elsőrendű vádlottat örökre kitiltották Magyarországról. Az elsőfokú ítélet szerint az öt kínai a távolkeletről hozott nőket. A banda tagjai jelentős vagyont halmoztak fel. A bíróság ebből összesen 68 millió forintot foglalt le. Az ítélet nem jogerős.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való