KERESÉS search-close

Görögország

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Görögország"

Óriási jégdarabok pusztítottak Görögországban

Indiában már ölni is képesek az emberek ivóvízért, akkora szárazság van. Görögországban pedig a szerdai brutális vihar miatt kellett meghalnia több embernek. A vihar szerdán este vonult végig a Görögország északi részén található Halkidikí-félszigeten. Ezen a területen jelenleg is több tízezer turista üdül.

Hatan meghaltak a Görögországban tomboló viharban

Még az ott dolgozó magyarok sem láttak akkora vihart, amely tegnap este pusztított Görögországban, a Halkidiki- félszigeten! Hatan meghaltak, több mint hatvanan megsérültek, amikor a vihar jéggel, esővel és heves széllel lecsapott a térségre. Épületek tetejét szaggatta le, fákat csavart ki a földből, autókat rongált meg. Még most is van olyan település, ahol nincs áram, internet és a telefonszolgáltatásban is fennakadások vannak.

 

ÍTÉLETIDŐ: 6 halálos áldozatot követelt a vihar Sartin

Hatalmas erővel csapott le a jégesővel kísért szélvihar tegnap este a Halkidiki-félsziget északi részére.Fákat csavart ki tövestől a nagyerejű szél, letarolta a partmenti bárokat és épületek tetejét is leszaggatta. Szarti szigetén dolgozik utazásszervezőként Halics Attila, a férfi videót is küldött Sartiról. Azt mondja, már több évtizede itt él, de ekkora vihart még sohasem látott.

Álhírek keltették a feszültséget a menekültek között Görögországban

Könnygázzal kellett visszavernie a görög rendőröknek több száz menekültet, akik át akartak törni Észak-Macedóniába, hogy továbbmehessenek Európa belseje felé. A görög hatóságok szerint a feszültséget közösségi oldalakon terjedő álhírek okozták, amelyek arról szóltak, hogy megnyitják a határt előttük. A menekültek néhány óráig Athénban is blokkolták a központi pályaudvar forgalmát. Azt követelték, hogy vigyék őket a határhoz.

Lezárult a 27 éves névvita

Észak-Macedónia lesz Macedónia új neve, miután az erről szóló történelmi megállapodást a görög parlament is megszavazta. Igaz, ez csak néhány szavazaton múlott. A voksolás közben tüntetők tiltakoztak az athéni parlament előtt.

Csoda, de túlélte a görögországi tűzvészt

Csodálatos megmenekülés a rettenetes görögországi tűzvész után. A július 23-án pusztító tűz romjai közt kutató emberek élve találtak egy kutyát, Mati városában.

Élve találtak egy kutyát a rettenetes görögországi tűzvész után

Csodálatos megmenekülés a rettenetes görögországi tűzvész után. A július 23-án pusztító tűz romjai közt kutató emberek élve találtak egy kutyát, Mati városában.

Menekülés a tengerbe


2018.07.29. 18:34
Menekülés a tengerbe

Drámai videót hoztak nyilvánosságra a tragikus görögországi erdőtűzről. Egy túlélő készítette, aki sokakkal együtt a tengerben keresett menedéket. Közben 86-ra emelkedett a katasztrófa áldozatainak száma. Az eltűnteket pedig a tengerben is keresik.

DRÁMAI! Bekerítette a tűz!


szerző:
2018.07.28. 17:15
DRÁMAI! Bekerítette a tűz!

Hihetetlen lelkierővel vette videóra egy férfi, ahogy a viharos gyorsasággal terjedő tűz bekeríti házát, és őt magát is, Görögországban. Megrázó videó!

DRÁMAI! Bekerítette a tűz!


szerző:
2018.07.28. 17:03
DRÁMAI! Bekerítette a tűz!

Hihetetlen lelkierővel vette videóra egy férfi, ahogy a viharos gyorsasággal terjedő tűz bekeríti házát, és őt magát is, Görögországban. Megrázó videó!

Görög erdőtűz: 500 lakóház megsemmisült

Gyújtogatás okozhatta az az erdőtüzet, amely végül 83 ember halálát okozta a hét elején Athén közelében. A görög kormány szerint a helyszíni vizsgálatok alapján úgy tudni, hogy egy út mentén egyszerre több helyen csaptak föl a lángok, és nyomoznak az ügyben.

 

Gyújtogatás okozhatta az erdőtüzet

Gyújtogatás okozhatta az erdőtüzet, amely végül 83 ember halálát okozta a hét elején Athén közelében.

 

Még több tucat embert keresnek Görögországban

80 fölé emelkedett a görög erdőtüzek áldozatainak száma, és még több tucat eltűnt embert keresnek. A lángoktól letarolt területen házról házra, pontosabban romról romra járnak a tűzoltók. A patológusok azt mondják: rendkívül nehéz azonosítani az áldozatokat, mert teljesen összeégtek. Míg a görög főváros környékén a tűzvész nyomait próbálják eltüntetni, Athén egyik elővárosában felhőszakadás okozott gondot.

Tovább tombol a görög erdőtűz

Már 80 fölé emelkedett az Athén környéki erdőtűz halálos áldozatainak a száma. Ahonnan a tűz már elvonult, a mentőcsapatok házról-házra kutatnak a túlélők után, akik elképesztő történeteket mesélnek menekülésükről - és azokról, akik már nem tudtak elmenekülni. 26 áldozat maradványait pár méterre a tengertől találták meg, többen közülük egymással összeölelkezve égtek halálra.

A tengerbe menekültek a tűz elől

Megrázó történet! Már több mint hatvan halálos áldozata és rengeteg sérültje van az Athén környékén pusztító erdőtűznek. A gyorsan terjedő lángokat nem hogy megfékezni nem tudják, de sokan még menekülni sem tudtak előlük: több áldozat a kocsijában, az autópályán égett halálra. Egy felperzselt üdülőtelep turistáit pedig a tengerbe szorította a tűz.

Még több felvételért kattintson ide.

GÖRÖG ERDŐTŰZ: Sokan még elmenekülni sem tudtak

Már több mint hatvan halálos áldozata és rengeteg sérültje van az Athén környékén pusztító súlyos erdőtűznek. Görögország az Európai Uniótól kért segítséget, több ország is küldött már repülőket, helikoptereket és tűzoltóautókat. Hogy mi okozta a tüzet, egyelőre nem lehet tudni, de a görög hatóságok nem zárják ki a szándékos gyújtogatás lehetőségét.

Fördős Zé igazi világutazó!


szerző:
2018.06.19. 14:32
Fördős Zé igazi világutazó!

Eddig sem volt titok, hogy A Konyhafőnök zsűritagja imád utazni. Természetesen most sem tett másképp…

"Görögországnak lelke van"


szerző:
2018.03.14. 13:09

Selyemszalagokon függeszkedve mutatott be különleges akrobata műsort egy táncosnő az egyik legnagyobb görög hídon. A produkciónak ezúttal nem művészi, hanem politikai üzenete volt. A táncosnő azt mondta: így akarja felhívni a figyelmet hazája nehézségeire, és Görögország szépségeire annak érdekében, hogy minél több turista jöjjön látogatóba. A műsor-sorozat címe: Görögországnak lelke van.

Megdöbbentő felvételek a földrengés sújtotta Kos szigetéről

A görögországi Kos szigetén, pontosabban Kos városában és az innen néhány kilométerre, de már a török tengerparton lévő Bodrum környékén 6.3-as erősségű rengést mértek. Sokan a tengerparton töltötték az éjszakát, mert csak itt érezték magukat biztonságban. A földrengésnek két halálos áldozata van, egy török és egy svéd turista. Itt nézhet még több drónfelvételt az alaposan megrongálódott Kosz városáról.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Fókusz 2017-07-21


szerző:
2017.07.21. 19:00
FÖLDRENGÉS: Sokáig fog tartani a helyreállítás

Drónfelvételek az alaposan megrongálódott Kos városáról. Nem dőltek össze százával a házak, nem váltak ezrek hajléktalanná, de a pusztítás most jelentősen visszaveti az ide irányuló turizmust. Sokáig fog tartani a helyreállítás.

Rengett a föld az Égei-tengernél

Két turista meghalt, 500 ember pedig megsérült, amikor nagy erejű földrengés volt az Égei-tengeren. A 6,7-es erősségű földmozgás epicentruma a görögországi Kos szigeténél volt. Súlyos károk vannak az oda közel eső Törökországban is. A mentésbe bevonták a hadsereget. Ezrek töltötték az éjszakát a szabad ég alatt. A Külügyminisztérium szerint magyar áldozata nincs a természeti csapásnak. A földrengés után készült felvételeket továbbnézheti itt.

ROMOK: 6,7-es erősségű földrengés volt az Égei-tengeren

A földrengés miatt Kos szigetén kisebb szökőár is volt. Néhány épületet elöntött a víz, de nagyobb pusztítást az már nem okozott. A földrengésben két turista halt meg: egy svéd és egy török állampolgár. Mindketten Görögországban vesztették életüket a leomló törmelékek miatt.

Hűha! Így nyaralt Lady Los Angeles!

Ildy Lee a Reggeli kaliforniai tudósítója, ezúttal múltheti nyaralásáról számolt be, ahol abban a különleges helyzetben volt része, hogy ő volt a sztárvendég! Vajon merre járhatott a Lady?

246 km-t futott és nyert


szerző:
2016.10.02. 18:47
246 km-t futott és nyert

Nagy Katalin másodszor nyerte meg a nők között a Spartathlon ultrafutást Görögországban. Az Athén és Spárta között rendezett 246 kilométeres versenyt az amerikai színekben versenyző Nagy Katalin mellett egy másik magyar lány is dobogóra állhatott: Maráz Zsuzsa a nők mezőnyében a 3. lett.

Megkezdődött az egyezség végrehajtása

Megérkeztek a Görögországból visszatoloncolt menekültek első csoportjai Törökországba. A transzport az Európai Unió és Törökország közti menekültcsere része. A március 18-án megkötött megállapodás értelmében Görögország csaknem 800 embert küldhet vissza Törökországba. Azokkal tehetik meg ezt, akik illegálisan érkeztek március 20 után. Viszont minden visszaküldött szíriai menekült után egy másikat törvényes úton betelepítenek az unió területére, legfeljebb 72 ezer főig.

Tízezrek zsúfolódtak össze

Nyomor, éhezés, tömegjelenetek és most már tüntetések is a görög menekülttáborokban. A dél-európai ország határainál összezsúfolódott tízezrek arra várnak, hogy döntsenek az Európai Unió tagállamai, csütörtökön kezdődő két napos csúcstalálkozójukon. A cél Törökországgal együtt végleges megoldást találni a menekültválság rendezésére. Orbán Viktor azt mondta: a magyar kormány célja egy olyan egyezség, amelyben a menekült-csere vagy betelepítés csak önkéntes alapon történik.

Nem adják fel a lányok

Egyre többen feladják a görögországi Idomeniben rekedt menekültek közül, és visszamennek kelet felé. A macedón határ melletti fogadótáborban, ahol több ezren zsúfolódtak össze, áldatlan állapotok vannak. Sokan mégis kitartanak, köztük három szíriai lánytestvér, akik azért indultak útnak Nyugat felé, hogy Németországban megint együtt lehessenek apjukkal.

Könnygáz a határokon

Humanitárius katasztrófa fenyeget a görög-macedón határon. Erre figyelmeztetnek a nemzetközi segélyszervezetek, miután már legalább tízezer ember torlódott fel. A számuk néhány hét alatt akár a százezret is elérheti. Hétfőn a menekültek megpróbálták áttörni a kerítést. Pattanásig feszült a helyzet a franciaországi Calaisnál is, miután elkezdték bontani az illegális menekülttábort.

Menekültdráma a macedón határnál

Áttörték a macedón-görög határon lévő drótkerítést a menekültek. A görög oldalon több ezer ember torlódott fel, amióta Macedónia nem engedi át az afgánokat, csak a szíreket és az irakiakat, és őket is csak érvényes papírokkal. Több tucatnyi menekült unta meg a várakozást és törte át a kerítést. Görögországba egyre többen érkeznek a tengeren.

Brutális hideg Európában


szerző:
2016.01.05. 18:15
Brutális hideg Európában

Már huszonnégyen haltak meg Lengyelországban a napok óta tartó sarkvidéki hidegben, helyenként mínusz 20 foknál is hidegebbet mértek. A hirtelen jött kemény mínuszok Európa-szerte egyre nagyobb problémákat okoznak, és nem csak az északi országokban. Görögországban, a török tengerparton és Portugáliában is hóviharok tombolnak, Spanyolországban pedig szintén rég nem tapasztalt hideg miatt adtak ki narancs riasztást.

Kállai-Kis Zsófi hazatért Görögországból

Az X-faktor egykori versenyzője az elmúlt fél évet egy görög szigeten Rhodoszon töltötte. Egy héttel ezelőtt azonban hazaköltözött, és nem is tétlenkedett sokáig: újra munkához is látott. A terveiről és az élményeiről mesélt nekünk reggel.

Orbán: Vége lehet a kifelé nyitott határoknak

Orbán Viktor a találkozó előtt azt mondta: az Unió határainak befelé kell nyitottnak lenniük, a külső határokat meg kell védeni, például Görögországban, ha kell több pénzzel, vagy európai rendőrök segítségével.

Özönvíz Athénban - félelmetes videók!

Az államcsőd fenyegetése és a menekültáradat után Görögországot újabb csapás érte. Athénra valóságos özönvíz zúdult a napokon át tartó esőzések következtében.

Ciprasz nyert – de győzi-e a jövőt?

A gazdasági válság és a menekültválság Görögországban találkozik. A különbség - egyebek mellett - annyi, hogy a görög gazdasági és pénzügyi válsággal mindennél intenzívebben foglalkozott az Európai Unió az elmúlt hónapokban, a menekült- és migrációs válsággal talán mindennél kevésbé intenzíven. Bár ez a héten változhat. Görögországot továbbra is Törökországból érkező menekülők és migránsok tízezrei hagyják el. Vasárnap - az idén már másodszor - választások voltak.

Magyarul Balóval 2015-09-21

Alekszisz Ciprasz idén másodszor nyert választást. És közben egy népszavazást is - a gazdasági és a menekültválság kettős szorításában küszködő Görögországban. Mit kezd a súlyos megszorító csomaggal, amit ő fogadott el országa nevében? És mit kezd a Törökországból érkező, Görögországon átutazó menekültáradattal?

Alekszisz Ciprasz idén másodszor nyert választást

És közben egy népszavazást is - a gazdasági és a menekültválság kettős szorításában küszködő Görögországban. Mit kezd a súlyos megszorító csomaggal, amit ő fogadott el országa nevében? És mit kezd a Törökországból érkező, Görögországon átutazó menekültáradattal?

Menekültek tüntettek Leszbosz szigetén

Rendőrökkel csaptak össze menekültek a görögországi Leszboszon. A sziget kikötőjében legalább ezer ember követelte a görög hatóságoktól, hogy engedjék fel őket az egyik Athén felé tartó kompra, mert tovább akarnak utazni Nyugat-Európa felé.
 

Fokozott menekültáradatra lehet számítani

A családok a több napig tartó macedón várakozás miatt kimerültek, éhesek és szomjasok így az önkéntesek vízzel és szendviccsel próbálnak segíteni rajtuk.

BREAKING! Áttörték a rendőrsorfalat a menekültek Macedóniában!

Az elmúlt napokban már könnygázzal próbálták oszlatni a görög-macedón határon összegyűlt embertömeget. Ma délután több ezren jutottak át a rendőrkordonon. Részletek a Híradóban!

Görögországban egyre forróbb a helyzet

Hatalmas károkat okoznak Görögországban az erdőtüzek. A közvetlenül Athént fenyegető lángokat sikerült megfékezni, de a forróság és a szél miatt továbbra sincs teljes biztonságban a főváros. A rendőrség letartóztatott két méhészt, akiket azzal gyanúsítanak, hogy bár nem szándékosan, de ők okozták a tüzet.

Megint brutális megszorítás jön?

Miközben bent zajlott az indulatos vita, az utcákon zavargások törtek ki. Az euróövezeti országok pénzügyminiszterei a szavazás eredményének hírére azonnal jóváhagyták a beígért 7 milliárd eurós áthidaló kölcsönt Görögországnak.

Belső harcok folynak Görögországban?

Döntött a görög parlament a reformintézkedésekről. A tegnapi szavazás eredményéről, várható következményeiről Fokasz Nikoszt, az ELTE Athénban tartózkodó tanárát kérdeztük telefonon.

Megszavazta a parlament a megállapodást

Elfogadta az athéni parlament a hitelezők feltételeit. A szavazást heves vita előzte meg. Már ekkor kiderült, hogy a kormányzó Szirizának sem minden képviselője ért egyet a megszorításokkal, ugyanakkor több ellenzéki képviselő is igennel szavazhatott.

Nyugodt szívvel Görögországba

Utazási szakértőnktől megtudtuk, hogyan befolyásolja a görög válság az oda készülő vagy épp ott nyaraló turisták hétköznapjait.

Fókusz 15-07-13


szerző:
2015.07.13. 19:25
Fókusz 15-07-13

Fókusz: Megabuli körkép - Pumped Gabo elrabolta a show-t, és jönnek a külföldi sztárok extra kívánságai Zamárdiban. Megoldódott? - A görög válság testközelből. Exkluzív riport Athénból. Apa csak egy van - Hogyan tud egy férfi válás után teljes értékű apa maradni, ha alig találkozhat a gyerekeivel? Ismert szülők vallomása.

A görög válság testközelből

Hetek óta csőd szélén áll Görögország, a bankok zárva vannak és az emberek nem jutnak a pénzükhöz. A hosszú bizonytalanság után, úgy tűnik ma végre megszületett a megállapodás az EU és Görögország között. A Fókusz stábja hétvégén Athénban járt, ahol a görögök aggódva figyelik mindennap a híreket. Kilyén Tamás riportja.

Dühödten fogadták az egyezséget

Dühödt reakciókat váltott ki Görögországban a hajnali brüsszeli megállapodás, amely lehetővé teszi, hogy Athén újabb hitelekről tárgyalhasson. Az eurozóna tagállamainak vezetői, élükön Németországgal ugyanis már azért is kemény megszorító intézkedéseket követelnek, hogy egyáltalán leüljenek tárgyalni az újabb mentőcsomagról. A 17 órán tartó megbeszélésen Alekszisz Ciprasz kormányfő szinte minden eddigi célját feladta, ráadásul a reformokat szerdáig el kell fogadtatnia a görög parlamenttel úgy, hogy azt saját pártjából is többen ellenzik.

Még belföldre sem utaznak a görögök

Óriási károkat szenved a görög idegenforgalom, ám nem a külföldi vendégek miatt. A szállodafoglalásokat elsősorban a belföldi turisták mondják le, mert a korlátozott készpénzfelvétel miatt nem mernek utazni. A külföldi turisták egyelőre nem pártoltak el Görögországtól, Magyarországról például naponta 20 charter gép indul.

RTL II: Még nem került közelebb Európa a görög válság megoldásához

Hiába üléseztek az eurozóna pénzügyminiszterei kedd délután, majd az állam és kormányfők is tárgyalóasztalhoz ültek, végleges megállapodás nem született. Sőt sajtóhírek szerint a hétfői ígérettel ellentétben a görög kormányfő nem állt elő újabb válságkezelő javaslatcsomaggal. A kiszivárgott hírekből az derül ki, hogy júliusra átmeneti megoldást akar Athén, közben pedig tárgyalnának a hosszabb távú megállapodásról a hitelezőkkel.

Fókusz 15-07-07


szerző:
2015.07.07. 19:25
Fókusz 15-07-07

Fókusz: A leghidegebb falu - Miközben Budapesten ismét megdőlt a melegrekord, Zabarban kedden reggel csak 13 fok volt, elkelt a kabát. Mentsük meg a szerelmet! - Völgyesi Gabi három éve harcol, hogy helyrehozza a kapcsolatát. Miért jelent gondot a gyerek? Tiszta vizet - Van, akinek napi 5 litert meg kellene innia. De nem mindegy, hogy mit. Tanácsok kánikula idejére.

A legmélyebb válságból kell kilábalniuk a görögöknek

Államcsőd, az eurózóna elhagyása, éhséglázadás. Ezek mind a lehetséges forgatókönyvei a Görögországban kialakult krízishelyzetnek. A történelmi népszavazás után jelenleg is folynak a tárgyalások és még mindig kérdéses a görögök sorsa. Kilyén Tamás riportja.

Görögország: teljes a bizonytalanság

Mindenki Görögországra vár. Eddig hivatalosan semmi sem derült ki a mediterrán ország válságkezelési tervéből. Ezt állítólag az eurozóna országainak adásunkkal egyidőben kezdődött csúcstalálkozóján mutatja be a görög kormányfő. Közben a görög bankautomatáknál továbbra is kígyózó sorok állnak.

Összeomlik Görögország?


szerző:
2015.07.07. 14:44
Összeomlik Görögország?

Államcsőd, az eurózóna elhagyása, éhséglázadás. Ezek mind a lehetséges forgatókönyvei a Görögországban kialakult krízis helyzetnek. A történelmi népszavazás után jelenleg is folynak a tárgyalások és még mindig kérdéses a görögök sorsa. Kilyén Tamás riportja.

Van élet Aurelio után! – állítja VV Zsófika és Dóri

A két ex-villalakót már nemcsak Aurelio, hanem barátságuk is összeköti. Beszélgettünk a görög helyzetről és túlélési tippeket adtunk a hőségriadó idejére. S, hogy milyen témáink voltak még, az tovább olvasva kiderül!

Nemmel szavaztak a görögök: mi lesz az euróval?

András Bence makrogazdasági elemzővel próbáltuk feltérképezni a népszavazás várható gazdasági hatásait.

Fókusz 15-07-06


szerző:
2015.07.06. 19:25
Fókusz 15-07-06

Fókusz: Hova mehetünk? - Tunézia veszélyes lett, Görögország pedig ingatag? Mi a helyzet a kedvelt nyaralóhelyeken, változtatnunk kell-e utazási szokásainkon? Embertelen hőség - Az állatkertben jéggel, az utcákon árnyékkal, a kórházakban légkondival védekeznek. Már, ahol lehet. Elszállt a lány - Tóth Andi végigsikította az utat, de meglepte pilótáját azzal, hogy még több trükköt követelt.

A görög pánik miatt gyengült a forint

317 forintot is kértek hétfő reggel egy euróért a görög népszavazás végeredményének hírére. A Portfolió szerint napokon belül a fél évvel ezelőtti, 326 forintos történelmi mélypont közelébe zuhanhat az árfolyam, ha bizonyossá válik, hogy Görögország kilép az eurózónából. A forintgyengülés miatt drágul a nyaralás Európa szerte. Igaz, éppen Görögország nagyjából ugyanannyiba kerül a magyar turistáknak, mint tavaly ilyenkor – egyelőre.

Új javaslatot tesznek a görögök

Görögország kedden új javaslatot tesz az uniós pénzügyminisztereknek arról, hogy hogyan kezelné a válságot azok után, hogy az ország lakói egyértelműen elutasították a nemzetközi hitelezők ajánlatát, vagyis a megszorításokat. Az athéni kormányfő mindenképp tárgyalni akar, de az uniós vezetők egyelőre nem látják, hogy milyen alapon. Közben meglepetésre lemondott a görög pénzügyminiszter. Azt mondta: nem akar a megegyezés akadálya lenni.

Tunézia veszélyes lett, Görögország pedig ingatag?

Görögország és Tunézia. Ha tavaly nyáron mondtuk ki ezt a két nevet, akkor ezek a képek jelentek volna meg a szemünk előtt. Két gyönyörű tengerparti ország, két álomnyaralás. A legfrissebb felvételek azonban egészen más képeket mutatnak sajnos. Kell-e aggódnia azoknak, akik ezekre a helyekre utaznak a közeljövőben? Kollégánk, Czakó József éppen Tunéziában forgat egy hosszabb riportfilmet, ott, ahol szombat óta rendkívüli állapotot vezettek be. Süle László riportja.

Görögországban győztek a nemek


szerző:
2015.07.06. 08:10
Görögországban győztek a nemek

Nemet mondtak a görögök a népszavazáson a hitelezők ajánlatára. Mégpedig a várakozásokkal ellentétben jóval nagyobb arányba: a szavazók 61 százaléka utasította el a mentőcsomagot. Egyelőre nem tudni, hogy mi történhet ezután Görögországban, illetve az Európai Unióban. Az biztos, hogy egymást érik majd az egyeztetések. A görög miniszterelnök jelezte, hogy azonnal tárgyalna az unió vezetőivel.

Exit-poll: a nemek nyertek


szerző:
2015.07.05. 18:45
Exit-poll: a nemek nyertek

A nemek nyertek a görögországi népszavazáson az exit-poll eredmények szerint. Hivatalos adatok a következő órákban érkeznek be. A görögöknek arról kellett szavazniuk, hogy elfogadják el azt a megszorító csomagot, amit a hitelezők kérnek az országtól. Csakhogy ez a program már nincs is érvényben. Ha az igenek nyernek, a kormány lemond. Ha a nemek, akkor teljes bizonytalanság jön, ami hatással lehet az eurozóna jövőjére is.

Vasárnap voksol Görögország


szerző:
2015.07.04. 18:30
Vasárnap voksol Görögország

Alig 12 óra múlva kezdődik a népszavazás Görögországban arról, hogy a kabinet elfogadja-e az ország hitelezőinek ajánlatát vagy sem. A dolog szépséghibája, hogy az EU visszavonta az ajánlatát, így már értelme sincs a voksolásnak.

Nem mernek vásárolni a görögök

Görögországban a héten nem nyitottak ki a bankok, az emberek naponta legfeljebb 60 eurót vehetnek fel az automatákból. Ezért a legtöbben nem mernek költekezni. Vasárnap lesz a népszavazás arról, hogy támogatják vagy sem az ország hitelezőivel a megállapodást. A kormány a nem mellett kardoskodik. Az eurózóna pénzügyminisztereit tömörítő eurogroup vezetője azt mondta: ha a népszavazáson elutasítják a megállapodást, az a görög euró végét jelenti.

Szűcs Gabi és Zséda barátságukról mesél

Segítünk az egyetemistáknak, hogy a következő szemesztert albérletben vagy saját lakásban érdemesebb-e kezdeni. A vasárnapi görög népszavazás után kapcsoljuk Fokasz Nikoszt Athénból. A Fortepan vezetője fényképeket mutat majd az évtizedekkel ezelőtti Budapestről. Szűcs Gabi és Zséda pedig évtizedes barátságukról mesél hétfőn reggel.

Teljes a zavar Görögország ügyében

Gyakorlatilag csődbe ment a görög állam, mivel nem utalták át határidőre a legutóbbi, másfél milliárd eurós hitelrészletet. Hivatalosan még sincs csőd. Időközben a görög kormány megadta magát a szigorú követeléseket támasztó hitelezőknek, a miniszterelnök már csak minimális módosításokat szeretne elérni.

Már biztos, hogy nem fizetnek


szerző:
2015.06.30. 18:27
Már biztos, hogy nem fizetnek

Bejelentette a görög pénzügyminiszter, hogy a kedd éjféli határidőig nem utalják át a Nemzetközi Valutaalapnak az 1,6 milliárd dolláros esedékes törlesztésüket. Ez államcsődöt is jelenthet. Ám a német pénzügyminiszter szerint Görögország az eurozóna tagja maradhat, ha a vasárnapi népszavazáson megbukik a brüsszeli reformcsomag.

Durvul a görög helyzet

Szombaton bejelentették, hogy a bankok egy hétig nem nyitnak ki, több ATM-et bedeszkáztak, több helyen is jelentettek rendbontást. A jelenlegi helyzetről és közhangulatról kérdeztük telefonon Fokasz Nikoszt, aki jelenleg is Athénban tartózkodik, valamint András Bence, a Portfolio.hu makrogazdasági elemzője is érkezett hozzánk.

Fókusz 15-06-29


szerző:
2015.06.29. 19:25
Fókusz 15-06-29

Fókusz: Tunézia a terror után - A turistákat sokkolta a támadás, sokan hazamenekültek, a rend őrei viszont biztonságot ígértek. Nem javul a helyzet - Egy éves lenne a kisfiú, akit édesapja a mélybe dobott. Az anya a családon belüli erőszak ellen tiltakozik. Mennyország Tourist - A Fókusz elkísérte a Tankcsapdát izraeli túrájára. Rendhagyó útinapló a Holt-tengertől az élő koncertig.

Hazánkban is érezhető a görög válság hatása

Teljes a kétségbeesés Athénban. A hétvégén bekövetkezett az, amitől féltek, Görögország gyakorlatilag csődbe ment. A bankok zárva tartanak, és korlátozzák a készpénzfelvételt napi 60 euróra. Polyák Alexandra riportja.

Csődbe jutott Görögország?


szerző:
2015.06.29. 18:30
Csődbe jutott Görögország?

A hírekkel ellentétben Görögország üdülőterületein nincsen pánikhangulat. Tüntetések a fővárosban vannak. A 60 eurós készpénzfelvételi limit csak a görögökre vonatkozik, turistákra nem. Ennek ellenére több magyar is lemondta a már befizetett utazását. Vasárnap népszavazást tartanak majd Görögországban, ahol arról is véleményt mondanak, ki akarnak-e lépni az unióból.

Megrohamozták a pénzkiadó automatákat Görögországban

A kormányfő bejelentette, hogy hétfőtől egy hétig az összes bank zárva tart. A készpénzfelvételt is korlátozták: bankkártyákkal csak napi 60 eurót lehet felvenni. Ez a külföldi turistákra nem vonatkozik, ám így sem lesz könnyű dolga annak, aki készpénzhez akar jutni: a legtöbb automata ugyanis már üres. A kialakult helyzetért Európa vezetői és a görög kormány egymást vádolják.

Katasztrófa Görögországban, bedől az euró?

Nekünk, magyaroknak az egyik legnépszerűbb nyaralóhely, ahol kiváló a vendéglátás, kedvesek az emberek és gyönyörű a tenger. A görögök számára viszont a hazát, az otthont, az életet jelenti. Görögország pedig bajban van, mert visszautasították azt a tervét, amellyel adósságait akarta rendezni. Sokan vészharangot kongatnak, unióból való kilépést emlegetnek, mások el sem tudják képzelni, hogy ne legyen megoldás az Európa több országát is sújtó válságra.

„A rosszból a még rosszabb felé megyünk”

Egyre több görög vélekedik így. A borúlátás oka a csődveszély és a hitelezők egyre nagyobb nyomása, hogy szigorúbb megszorításokat hajtson végre a kormány. Ám elemzők szerint a követelt adóemelések csak elmélyítik a válságot.

Távolabb került a görög csőd


szerző:
2015.06.23. 18:40
Távolabb került a görög csőd

Görögország végre olyan javaslatokkal állt elő, amelyekkel már lehet is kezdeni valamit. Így értékelték az ország hitelezői és Európa vezetői Athén reformterveit a brüsszeli csúcs után, amit a fenyegető görög csőd miatt hívtak össze. A görög kormányfő egyebek mellett nyugdíjcsökkentést és ÁFA-emelést ígért.

Görögország az államcsőd szélén?

Kinyitottak-e a bankok? Előfordulhat-e pénzhiány? Milyen a közhangulat, mit akarnak a görög átlagemberek? Mire számíthatnak? A válaszokat megtudtuk András Bence makrogazdasági elemzőtől.

Államcsőd jöhet Görögországban

Magyarországra is hatással lehet, ha államcsőd lesz Görögországban. A görög kormány ugyanis továbbra sem tudott megállapodni hitelezőivel, akiknek több mint másfél milliárd eurót kellene törleszteniük.

Luxusnyaralás helyett nyomasztó élmények

Erről mesélnek a török partokhoz közeli görög szigeteken nyaralók. Kos és Leszbosz ugyanis a háború elől menekülő irakiak és szírek egyik legfőbb célpontja. A turisták sorra mondják le foglalásaikat.

Készpénzzel utazzon Görögországba!

Aki most indul görögországi nyaralásra, vigyen magával elegendő készpénzt – ezt tanácsolják az utazási szakértők. A balkáni államnak a hónap végéig kellene megegyeznie hitelezőivel, hogy a csődöt elkerülje, és újabb hitelrészletet hívhasson le. Az egyezség egyelőre távolinak tűnik, így lehetséges, hogy az összes görög bank napokra bezár majd.

TROKÁN ANNA: Nyáron görögnek, télen magyarnak érzi magát

A gyönyörű színésznő úgy érzi, ahogy kisüt a nap, egyre jobban vágyakozik Görögország után. Szerinte másik hazáját még mindig nagyon sok sztereotípia övezi, aminek a legtöbbször az az oka, hogy nem ismerjük a kultúrájukat, és azt a keveset, amit tudunk róla, felnagyítjuk.

Orbán: enyhe a plakátkampány


szerző:
2015.06.12. 18:45
Orbán: enyhe a plakátkampány

A kormány bevándorlókkal kapcsolatos plakátjai azt bizonyítják, hogy Magyarország nyitott és barátságos hely - ezt mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádióban. A miniszterelnök szerint érthetetlen, hogy miért nem számít biztonságosnak a menekültek számára Görögország, miközben a fél világ oda jár nyaralni. Az ENSZ épp egy Görögországból érkezett bangladesi családhoz invitált meg néhány újságírót, hogy bemutassák, hogyan élnek a Magyarországra érkezett menekültek. A család éttermet nyitott, mert itt szeretnének maradni, de nem akarnak a magyar állam terhére lenni.

Két világ pénzügyi csatája

Lusta és pazarló görögök, vagy túl szigorú németek? Két világ pénzügyi csatája: kapnak-e újabb halasztást a görögök Merkel kancellár és Tsipras miniszterelnök mai találkozója után? Meddig tart a németek türelme és fizetési hajlandósága? Marad-e az euró Görögországban? Hány megszorítást bír még el a görög társadalom? Szakértők vitája.

Beadták a derekukat a görögök


szerző:
2015.02.21. 18:25
Beadták a derekukat a görögök

Haladék a görögöknek – maratoni tárgyalások után úgy tűnik, hogy sikerült megállapodni Görögország adósságrendezéséről. Athén négy hónap haladékot kaphat, de csak ha hétfőig elkészíti azon reformok jegyzékét, amellyel rendbe teszik a költségvetést. A szélsőbalos, új görög kormány a januári előrehozott választásokat azzal nyerte meg, hogy kijelentette: véget vetnek a megszorításoknak, felmondják az eddigi hitelszerződéseket. Most, úgy tűnik, mégiscsak beadják a derekukat.

Szélsőbalos az új kormányfő


szerző:
2015.01.26. 18:19
Szélsőbalos az új kormányfő

Egyelőre nem ideges a Nyugat amiatt, hogy a vasárnapi, görög választásokat megnyerte a szélsőbal, amely különös házasságban egy kisebb, jobbközép párttal koalícióban kormányoz majd.

Európa Görögországra figyel


szerző:
2015.01.25. 18:35
Európa Görögországra figyel

Az előzetes adatok szerint bejött a papírforma: a szélsőbaloldali Sziriza nyerte az előrehozott választásokat Görögországban. Az exit poll adatok szerint a második helyen a konzervatív Új Demokrácia végzett. Hatalmas figyelem kíséri a voksolást, amelynek komoly tétje van: az évek óta hatalmas adósságtól és megszorító intézkedésektől fuldokló Görögország akár ki is léphet az eurózónából, amely komoly hatással lehet a közös fizetőeszköz árfolyamára is.

Előzetes: Két magyar is volt a kigyulladt kompon

Két magyar is volt azon a kompon, amely vasárnap gyulladt ki nem messze a görög partoktól. A balesetben legkevesebb öten haltak meg. A szakadó eső, a villámlás és a több méteres hullámok miatt lassan ment az utasok mentése. A legtöbb utast fagyási sérülések miatt kell kezelni. A mentés drámai képeit megmutatjuk este hatkor az RTL Híradóban.

Fókusz 12-06-18


szerző:
2012.06.18. 20:55
Fókusz 12-06-18

Fókusz: Titkos lagzi - Megnősült Király L. Norbi. Megszólal az ifjú férj és először beszél kapcsolatukról a várandós feleség is. Milliárdos játszmák - Hogyan dől el a világsztárok sorsa? Kik jönnek a hazai fesztiválokra? A nagy nyári bulik kulisszatitkai. Válsághelyzet - Mire számítsunk, ha Görögországba készülünk? Nálunk élő görögök mondják el véleményüket.

Mire számítsunk, ha Görögországba készülünk?

Nálunk élő görögök adtak tanácsot, miközben kíméletlen őszinteséggel beszéltek a hazájukban uralkodó válsághelyzetről. Mi lesz az euróval, a drachmával? Hangulatjelentés a nagy pánik után.

Meghalt egy férfi a tüntetésen


szerző:
2011.10.21. 10:01
Meghalt egy férfi a tüntetésen

Halálos áldozata is van a megszorítások elleni tüntetések Görögországban. Egy 53 éves férfi szívrohamot kapott az utcai harcokban.

Molotov-koktélokkal dobálták a rendőröket

Éjszaka is folytatódtak az összecsapások a megszorítások ellen tüntetők és a rohamrendőrök között Görögországban.

Sztrájk miatt nem utazhatunk Görögországba

A Malév az október 19-re bejelentett görögországi sztrájk miatt törli több, görögországi célállomásra közlekedő járatát.

Gigantikus cápát fogtak Korfu partjainál

A 400 kilós állat húsát egy étteremnek adták el az albán halászok.

Nem repülhetünk Görögországba


szerző:
2011.10.05. 10:32
Nem repülhetünk Görögországba

Nem indulnak szerdán a Malév Görögországba tartó légijáratai, miután a görögöknél 24 órás munkabeszüntetést tartanak a reptereken.

Villanyszámlával érkezik az ingatlanadó

Elfogadta a görög parlament az ingatlanadó bevezetését. A kirótt összeget a villanyszámlával együtt kell megfizetni.

XXI. század 11-09-13


szerző:
2011.09.14. 00:22
XXI. század 11-09-13

XXI. század: Már az első újkori olimpiára, az 1896-osra is jó eséllyel neveztünk. Egy ezer éves állam adhatott volna otthont a játékoknak. Csakhogy a szervezéssel eredetileg megbízott görögök nem várt belpolitikai válsága megoldódott. Aztán az 1960-as ötkarikás pillanatokról is lecsúsztunk. Akiket a világon mindenhol ugyanúgy hívnak, és a tokaji bor mellett a legkeresettebb exportcikk a világon. Akik nekimentek a szovjet tankoknak is. A magyar huszárok világraszóló sikere a XXI. században.

Falja a tűz a görög erdőket


szerző:
2011.08.27. 18:13
Falja a tűz a görög erdőket

Megközelítettek az erdőtüzek a két görög várost a Peloponnészoszi-félszigeten. Eddig több település lakosait evakuálták.

Utcai csetepaté a kizárt csapatok miatt

Tomboltak, törtek-zúztak a fociszurkolók Görögországban azért, mert a bundabotrány miatt kizártak 2 csapatot.

Törzsutas: Szantorini, Görögország

Törzsutas: A Törzsutassal Szantorinire kalauzoljuk el a nézőket. A varázslatos hely már első látásra kilóg a többi sziget sorából, eláruljuk, hogy miért.

Lánykérés és esküvő egy napon

Férjhez ment az Amerikai pite filmek sztárja. Tara Reid mindezt az egyik közösségi oldalon tette közzé.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való