KERESÉS search-close

Fidesz

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Fidesz"

Bérlakásokat építene az MSZP

Bérlakásokkal oldaná meg a lakhatási válságot az MSZP. A párt szerint uniós, kormányzati és önkormányzati forrásból kellene finanszírozni a bérlakásépítéseket, amelyekkel elsősorban a kisgyermekes párokat juttatnák lakhatáshoz. A Fidesz szerint azok akarnak most segíteni a családoknak, akik a gondjaikat okozták.

Handó Tünde áll bármilyen vizsgálat elé

Vitatják az Országos Bírói Tanács döntéseinek jogszerűségét a kormánypártok. Ezt azután közölte a Fidesz-KDNP frakciószövetség szóvivője, hogy a Bírói Tanács szerdán kezdeményezte az Országgyűlésnél az Országos Bírósági Hivatal elnökének leváltását. Szerintük Handó Tünde döntései a bíróságok függetlenségét is veszélyeztethetik. Handó Tünde úgy reagált: áll bármilyen vizsgálat elé.

Új videóval kampányol a Fidesz

Új kampányvideóval hívná fel a figyelmet az illegális bevándorlás veszélyére a Fidesz. A párt szerint a hibás uniós bevándorláspolitika miatt juthatott be az Európai Unióba az a Budapesten elfogott szír férfi, akit terrorizmussal gyanúsítanak. A Momentum viszont úgy látja: Brüsszel is küzd a bevándorlás ellen, úgy, hogy anyagi segítséget nyújt a menekülteket Európa határain kívül befogadó országoknak.

Újságírók – politikai ellenfelek

Az újságírók a Fidesz politikai ellenfelei, nem az ellenzéki politikusok - ezt mondta a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön egy lakossági fórumon az Index tudósítása szerint. A médiaszociológus szerint aki ezt így gondolja, annak igazából a sajtószabadság az ellensége. Kocsis Máté írásban annyit közölt Híradónkkal: a bevándorláspárti sajtóval állnak szemben. Épp pénteken jelent meg az Európa Tanács jelentése a sajtószabadság helyzetéről. Ebben túlzott kormányzati befolyásról írnak, amely fenyegeti a magyar média sokszínűségét.

Május elseje kampányhangulatban

EP-választások előtti kortesbeszédeket mondtak a politikusok május elsején. Az ellenzéki pártok a munkások mellett az ország 15 éves uniós csatlakozását ünnepelték. A Fidesznek nem volt központi rendezvénye, Orbán Viktor a közösségi oldalán azt írta, munkával ünnepli a munka ünnepét, és Varsóba utazott.

Országjárásba kezd a Fidesz


szerző:
2019.04.29. 18:43
Országjárásba kezd a Fidesz

Országjárásba kezd a Fidesz azért, hogy minél több embernek el tudják mondani: szerintük a brüsszeli vezetők nem adták fel bevándorláspárti terveiket.

30 ezer forint egy aláírásért

30 ezer forintért vette a nevére egy ukrajnai magyar fiatal azt a céget, amelynek előtte 160 millió forint kampánytámogatást utaltak az egyik olyan párttól, amelyik 1 százalékos támogatást sem ért el. Ezt egy civil csoport derítette ki 10 hónapnyi nyomozás után. A tavalyi országgyűlési választásokon induló úgynevezett kamupártok még mindig milliárdokkal tartoznak a költségvetésnek. A Fidesz szerint a szabályok jók, az igazság- szolgáltatásnak lenne dolga visszaszerezni az állami pénzeket.

TÓTH BERTALAN: a Fidesznek sokkal több eszköze van arra, hogy eljusson az emberekhez

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke, a közös lista vezetője nem tart a visszaélésektől az EP-választáson, mégis azt mondja: mivel a Fidesz és a kormány lényegében korlátlan pénzzel rendelkezik és a média jelentős részét is befolyásolja, ezért nem lesz tiszta a voksolás. Az MSZP elnöke legalább 3 mandátumot remél, és abban bízik, hogy minél többen elmennek majd szavazni május 26-án.

A DK szerint választási csalás történt

Nem találták meg a bűnöst, felfüggesztették a nyomozást abban az ügyben, ami a lemásolt valásztási ajánlóívek miatt indult egy fővárosi választókerületben. Ezt az Index írta meg. A Fidesz jelöltjének ajánló ívein 341 olyan választó adatai szerepeltek, akik a frissen alapított "Lendülettel Magyarországért" párt ívein is ott voltak, csak más aláírással. A BRFK szerint nem tudták megállapítani, ki követett el visszaélést. A DK szerint választási csalás történt.

Miért szavaz az ellenzékkel a szombathelyi alpolgármester?

Szombathelyen néhány hónapja „áll a bál”. Egyik pillanatról a másikra az ellenzék került többségbe a közgyűlésben, egyetlen szavazatnak köszönhetően. Annyi történt, hogy az egyik alpolgármester már nem a fideszes városvezetéssel szavaz együtt, hanem az ellenzékkel. Azóta sorra cserélik le az önkormányzati cégeknél a fideszes delegáltakat…

Orbán Viktor: A Fidesz dönt a tagságról

A Fidesz maga dönti el az európai parlamenti választás után, tagja marad-e az Európai Néppártnak - ezt Orbán Viktor miniszterelnök mondta az állami rádiónak adott interjúban. A néppárt a héten - a Fidesz egyetértésével - függesztette fel a párt tagságát, és három fős testületet nevezett ki, hogy megvizsgálják, a Fidesz politikája összeegyeztethető-e a néppárt elveivel, és ez alapján döntenek a Fidesz jövőjéről. Az MSZP szerint ma már fel sem vennék a néppártba a Fideszt.

Orbán szerint rossz a megítélése Európában

Soha nem volt még olyan rossz egy miniszterelnök és egy ország megítélése Európában, mint most - ezt önmagáról mondta Orbán Viktor. Szerinte azonban erről a média és a civil szervezetek tehetnek. A kormányfő a Corvinus Egyetem migrációs konferenciáján szólalt fel. A konferencián felszólalt Nicolas Sarkozy volt francia államfő is, aki európai összefogást sürgetett. A szocialisták szerint Orbán Viktor maga tehet arról, hogy rossz a megítélése Európában.

Weber szerint: „Az üzenet világos”, akárhogy is értelmezi a Fidesz

Az ellenzék szerint felfüggesztették a Fidesz néppárti tagságát, a kormánypárt pedig kitart amellett, hogy ezt ők kérték. Továbbra is máshogy értelmezik a szerdai döntést, míg a legnagyobb európai parlamenti frakció vezetője, Manfred Weber a Népszavának azt mondta: mindenki úgy magyarázza a helyzetet, ahogy akarja, de az üzenet világos: a Fidesz nem vehet részt a Néppárt munkájában.

„A Fidesz fel van függesztve”

Nem szavazhatnak és nem is vehetnek részt a Néppárt tanácskozásain - ezt jelenti a szerda esti Fidesszel kapcsolatos Néppárti döntés. Az Európai Parlamentben legnagyobb frakcióval rendelkező párt elsöprő többséggel szavazta meg azt a dokumentumot, amely szerint támogatják a Fidesz tagságának felfüggesztését egy vigzsgálat idejére. Orbán Viktor azt mondta: a Fidesz maga kérte a tagság felfüggesztését. A Néppárt listavezetője csütörtökön azt mondta az RTL Híradónak: a lényeg, hogy a Fidesznek nincs szavazati joga, míg nem rendezik a helyzetet.

Biztonsági kockázat jelent a Nemzetközi Beruházási Bank?

A Fidesz szerint semmilyen nemzetbiztonsági kockázatot nem jelent, hogy Budapestre teszi székhelyét a Nemzetközi Beruházási Bank - ezt a kormánypárt frakciójának szóvivője mondta az RTL Híradó kérdésére. A New York Times ugyanakkor arról írt, Nyugat-Európában biztonsági kockázatot és az orosz kémhálózat terjeszkedését látják a pénzintézet székhelyének Magyarországa költözésében. Az Országgyűlés korábban úgy döntött: a bank dolgozói teljes diplomáciai mentességet kapnak.

A német szavazók kizárnák a Fideszt az Európai Néppártból

Kizárná a Fideszt az Európai Néppártból a német szavazók többsége, ez derül ki egy ottani reprezentatív közvéleménykutatásból. Az Európai Néppárt választmánya szerdán tárgyalja a magyar kormánypárt ügyét. Szájer József fideszes európai parlamenti képviselő korábban úgy nyilatkozott, szeretnének a pártban maradni, de a választóikat az sem érdekelné, ha más frakcióban politizálnának.

Átvette a hatalmat az ellenzék a szombathelyi közgyűlésében

Visszahívták az önkormányzati cégek Fidesz által kinevezett vezetőit Szombathelyen – teljesen átvette a hatalmat az ellenzék a vasi megyeszékhely közgyűlésében. Az ellenzék azt ígéri, hamarosan átvilágítják a cégek eddigi működését is. A kormánypárti képviselők szerint „posztbolsevik puccskísérlet” zajlik.

Kik bérelhetnek olcsón lakást a budai várban?

Az eladási és a bérleti árak is nagyon magasak a budai várban. Persze, nem mindenkinek! Az önkormányzati lakásokat ugyanis alacsony áron is ki lehet bérelni. Valahogy úgy alakult, hogy fideszes politikusok, rokonaik és ismerőseik jutottak hozzá több ilyen nagy értékű lakáshoz, nagyon olcsón. Utánajártunk, kik a „szerencsések”, és mit gondol minderről a fideszes önkormányzat.

Orbán Viktor azt mondja, ő nem segítette Mészáros Lőrinc gazdagodását

Orbán Viktor nem gondolta, hogy ekkora botrány lesz Európában a kormány tájékoztatási kampányából. A miniszterelnök ezt egy nőnap alkalmából rendezett háttérbeszélgetésen mondta, amelyre az RTL újságíróját is meghívta. Azt mondta, attól sem tart, ha a Fidesz kikerül a Néppártból, de azt vallja, hogy az elrontott kapcsolatokat meg kell próbálni megjavítani. Az egészségügyben szerinte nem lehet gyorsan változást elérni, mert akik benne vannak, nem érdekeltek a rendszer átalakításában. Szerinte vicc, amit a lapok Mészáros Lőrinc vagyonáról és gazdagodásáról írnak.

„Nem okozna kárt a Fidesznek, ha kizárnák a Néppártból”

Nem okozna kárt a Fidesz számára, ha kizárnák az Európai Néppártból, de maradnának a néppárti frakcióban - ezt mondta a mai kormányinfón Gulyás Gergely. A miniszter arra, a Magyar Nemzetben ma megjelent cikkre reagált, amely szerint a Fidesznek ki kellene lépnie, és új szövetséget kellene kötnie. A cikkre a miniszterelnök is reagált. Azt mondta: csigavér. A szocialisták átragasztanák a kormány plakátjait, de nincs sok idejük: a kormányfő ígéretével ellentétben március 15-e után nem folytatódik a Brüsszelt kritizáló kampány, azt az úgynevezett családvédelmi akcióterv hirdetései váltják fel.

Ultimátum: Manfred Weber három feltételt szabott, hogy a Fidesz a Néppártban maradhasson

Ultimátum a kormánynak. Az Európai Néppárt európai parlamenti frakcióvezetője egy interjúban három feltételt szabott, hogy a Fidesz a néppártban maradhasson. Be kell fejezni a Brüsszel elleni kampányt, bocsánatot kell kérni a néppárt tagjaitól, és biztosítani kell, hogy a CEU Budapesten maradhasson. A feltételek teljesítésére március végéig várnak. Március 20-án kezdődik az az eljárás, amelynek végeredményeként akár ki is zárhatják a Fideszt a Néppártból.

 DEUTSCH TAMÁS: „A munkavállalók önként, szívesen dolgoznak heti 40 óránál többet!”

A munkavállalók önként, szívesen dolgoznak heti 40 óránál többet, ez természetes Magyarországon - ezt mondta a Híradó kérdésére Deutsch Tamás azzal kapcsolatban, hogy március 1-jétől változtak a köztisztviselőkre vonatkozó szabályok.

Miről tárgyalt Gulyás Berlinben?

A Fidesz fő szövetségesének számító CDU vezetésével találkozott Berlinben Gulyás Gergely és Balog Zoltán. A kormányszóvivő szerint pártközi megbeszélést folytattak, ahol szóba sem került a kormány plakátkampánya. Ám a Népszava információi szerint kifejezetten emiatt utaztak a német fővárosba. Az európai ügyekért felelős német államminiszter az RTL Híradónak adott interjújában azt mondta, hogy emberek stigmatizálása teljesen idegen az európai értékektől.

Nem is láttak valódi szándékot az együttműködésre

Az emberek Európájáért küzdene az MSZP, ezt ígérik az európai parlamenti választási programjukban. A Fidesz szerint viszont a bevándorlást támogatnák. A szocialisták csak a Párbeszéddel indulnak közös listán, a többi ellenzéki párt önállóan méretteti meg magát. Szerintük a listás rendszerben nem is lett volna értelme a közös listának, és nem is láttak valódi szándékot az együttműködésre.

Egyetért a Fidesz Polt Péterrel EÜ csatlakozás ügyben

Polt Péter szerint nem lehet biztosítani az Európai Ügyészség magas szakmai színvonalú működését. Ez az oka, hogy a legfőbb ügyész nem támogatja, hogy Magyarország csatlakozzon a szervezethez. Erről a Magyar Nemzetnek nyilatkozott. A Fidesz egyetért Polt Péter érvelésével. Hadházy Ákos szerint a csatlakozás elutasításának a valódi oka, hogy ellenkező esetben Polt Péter nem tudná megvédeni a kormányt korrupciós ügyekben.

Újabb jobbikos hangfelvétel

A Fidesz fél az Orbán Viktor leváltását célzó ellenzéki összefogástól, a Jobbik szerint ez az oka a párt politikusait ért támadásoknak. A Hírtv kedden hozott nyilvánosságra egy újabb felvételt, ezen Jakab Péter, a Jobbik képviselője egy 2010-es kampányrendezvényen aberráltnak nevezte a Budapest Pride-on felvonulókat. A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint annak ellenére, hogy korábban többször is együttműködtek a Jobbikkal, nem változott meg a viszonyuk a párttal, a baloldalnak viszont igen.

Már többszörösét érik a szigetszentmiklósi polgármester földjei

A szigetszentmiklósi fideszes polgármesternek és családtagjainak vannak földjei ott, ahol a város ipari parkot fejlesztene - erről a Magyar Narancs írt először. Szabó József és rokonai részben vagy egészében tulajdonosai azoknak a korábbi szántóföldeknek, amelyeket a város belterületbe vont, vagyis jelentősen nőtt az értékük.

Pálinkás József: zsarol a kormány

Kemény szavakkal bírálta az MTA korábbi elnöke az innovációs minisztert. Pálinkás József a szlovákiai közrádiónak adott interjúban azt mondta: zsarolja a Tudományos Akadémiát Palkovics László. Az első Orbán-kormány oktatási minisztere attól tart, hogy a legjobb magyar kutatók külföldre költöznek, ha megvalósul a kormány terve és a kutatóintézetek nem közvetlenül kapják az állami támogatást.

Vita a „farhátkommandóról”

Egymásra mutogat a Jobbik és a Fidesz a Magyar Nemzethez került hangfelvétel miatt, amelyen a Jobbik média-tanácsadója farhát kommandónak nevezi azokat a nyugdíjasokat, akik a közösségi oldalakon politikai véleményt nyilvánítanak. A Jobbik szerint viszont a felvétel erősen manipulált és éppen arról esik rajta szó, hogy a fideszesek hívják így a fideszes nyugdíjasokat. A nagyobbik kormánypárt úgy reagált: a Jobbik lenézi az időseket.

 

Még februárban benyújtják a családvédelmi akciótervhez szükséges törvényjavaslatokat

Még februárban benyújtják az Orbán Viktor által bejelentett családvédelmi akciótervhez szükséges törvényjavaslatokat a kormánypártok - ezt válaszolta az RTL Híradó kérdésére Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője Balatonalmádiban, ahol a Fidesz-KDNP háromnapos frakcióülést tart. Azt is bejelentette, négy törvényt érintenek a családpolitikai döntések. A májusi Európai Parlamenti választásról a frakcióvezető azt mondta: annak tétje, hogy olyan pártok kerüljenek többségbe, amelyek nem akarnak bevándorlást.

Ellenzékisége miatt névtelen levélben zsarolták meg

Szabó Richárd sokgyerekes apa, hívő keresztény, van egy lángosozója Baján, és többször is segített a szegényeknek és az elesetteknek. Emellett nyíltan ellenzéki szimpatizáns. Valaki névtelen levélben zsarolta meg, hogy kiteregeti a magánéletét, ha nem áll le a Fidesz támadásával. Ő lépett, és maga állt a nyilvánosság elé.

Új korszakot ígér a következő parlamenti ciklusra az ellenzék

Az MSZP és a Párbeszéd képviselői szerint a jövőben nem fognak asszisztálni a szerintük látszat-demokratikus országgyűlési szabályokhoz. A szocialista Kunhalmi Ágnes szerint arra lehet számítani, mint az utolsó ülésnapon, amikor a túlóratörvény szavazásakor elfoglalták a pulpitust. A Fidesz szerint az ellenzék csak a balhét keresi.

George Birnbaum: Sorost javasoltuk ellenségnek

Kampánytanácsadó cég alkotta meg a Fidesz számára az ellenségképet Soros Györgyből - ezt állítja egy svájci lapnak adott interjúban George Birnbaum. A kampánystratéga az azóta elhunyt Arthur Finkelstein üzlettársaként dolgozott, és úgy fogalmazott: a Soros György elleni kampányuk volt a legegyszerűbb az összes munkájuk közül. Hogyan lesz rosszakarónk egy olyan emberből, akivel még csak nem is találkoztunk? Ezzel a témával foglalkozott a XXI. Század című műsorunk korábban. A videót megnézheti ITT.

EP választási kampányára gyűjt a Fidesz

Hamarosan újabb levelet kapnak Orbán Viktortól azok, akik korábban felhatalmazták arra, hogy írhat nekik. Ezúttal csekk is lesz a borítékban.

Rendőrök vitték el munkahelyéről a korábbi fideszes politikust

Rendőrök vitték el munkahelyéről a helyi járási hivatal vezetőjét, egy korábbi fideszes politikust a Borsod megyei Encsről. Az ügyről az Index számolt be elsőként. Ódor Ferenc 4 cikluson keresztül volt a párt országgyűlési képviselője. A központi nyomozó főügyészség azt közölte, hogy Ódor Ferenc ellen hivatali vesztegetés elfogadása miatt indítottak büntetőeljárást.

Másolhatta a pályázatát a szigetszentmiklósi iskola egyik igazgatójelöltje

Plagizálhatott a szigetszentmiklósi iskola egyik igazgatójelöltje, mégis őt támogatta a helyi oktatási bizottság fideszes többsége. A férfi évekkel ezelőtti pályázatokból másolt, még a bevezetést is egy 2016-os írásból emelte át. Az RTL híradónak nyilatkozó helyi független képviselő azt mondta, a mai testületi ülésen a polgármester bejelentette, mindkét pályázó visszalépett a poszttól. 

Kilenc hónap alatt másfél milliárd forintot keresett egy cég

Kilenc hónap alatt másfél milliárd forintot keresett egy cég a volt szekszárdi húsüzem megvételén és továbbadásán – írta meg a 24.hu. A húsüzem évek óta lakatlan épületeit előbb néhány százmillió forintért vette meg a cég, amelynek tulajdonosa a helyi választási bizottság elnöke, éves beszámolóját pedig a megyei közgyűlés fideszes alelnöke írta alá. Majd háromnegyed év múlva az épületeket 1,8 milliárd forintért adták el egy állami cégnek. A cég szerint ők körültekintően jártak el.

 

Alapos házkutatás a csalással gyanúsított Simonkánál

Megszállták a rendőrök Simonka György érdekeltségeit. Egyszerre tartottak házkutatást békés megyei településeken, céges telephelyen, a kormánypárti képviselő otthonában, és az egyik Fidesz irodában is. Simonka mentelmi jogát két hete függesztette fel az Országgyűlés, mert az ügyészség szerint majdnem másfélmilliárdos, bűnszervezetben elkövetett csalás érintettje. A tótkomlósi Fidesz-elnök úgy tudja, pályázati iratokat foglaltak le a nyomozók.

Kicsoda a nagyhatalmú Simonka György?

Miért tartanak tőle a helyiek a Viharsarokban, és miért kerülik, hogy beszéljenek róla? És miért fenyegettek meg egy helyi fideszest, aki bírálni merte? Simonkát egyébként most egy milliárdos költségvetési csalási ügyben szeretné kihallgatni az ügyészség…

Kritizálta Simonka Györgyöt, megfenyegették

Telefonon fenyegették meg a Fidesz tótkomlósi elnökét, miután a Facebookon többször is kritizálta a térség parlamenti képviselőjét, Simonka Györgyöt. Takács Ferenc a Házon kívül stábjának azt mondta: szerinte úgy költöttek el milliárdokat a megyében, hogy nem tudni, hová kerültek a pénzek.

A Fidesz kizárása nem került szóba az Európai Néppárt kongresszusán

A Fidesz kizárása nem került szóba, de több kritikát is kapott az Európai Néppárt Helsinkiben tartott kongresszusán. Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke szerint például nem lehet valaki kereszténydemokrata, ha nem tartja tiszteletben a jogállamiságot, a szabad sajtót és a civileket. A néppárt egy határozati javaslatot is elfogadott, hogy melyek a demokrácia alapértékei, amit a pártcsalád minden tagjának el kell fogadnia. Ezt a Fidesz is megszavazta.

Valótlanságot állított a Fidesz

Bocsánatot kell kérnie a Fidesznek a Helsinki Bizottságtól - ezt mondta ki jogerős ítéletében a Fővárosi Ítélőtábla. A jogvédő szervezetnek összesen 800 ezer forint kártérítést és perköltséget is megítéltek, amiért a kormánypárt szóvivője egy tavalyi sajtótájékoztatón valótlanságokat állított róluk.

A Fidesz nem szavazta meg a zaklatások visszaszorításáról szóló uniós jelentést

Nem szavazta meg a Fidesz az európai parlamenti képviselőcsoportja a munkahelyen, a közterületen és a politikai életben elkövetett zaklatások visszaszorításáról szóló uniós jelentést. Ebben arra kérik a tagállamokat, hogy szigorúan tartsák be a szexuális zaklatást visszaszorító törvényeket, és ratifikálják a családon belüli erőszakot elítélő Isztambuli-egyezményt.

Pártok az EP-választás tétjéről

Még több mint fél év van hátra, a kormánypártok máris elkezdték a felkészülést a jövő májusi Európai Parlamenti választásra. Orbán Viktor szombaton Kötcsén kijelölte a választás tétjét: a Fidesz célja, hogy ne - ahogy mondják - a bevándorláspárti erők legyen többségben Európában. A Jobbik szerint legalább ekkora figyelmet érdemelne a kivándorlás.

Két helyen is győzött a fideszes jelölt

Hétvégén két időközi választáson is fölényesen győzött a Fidesz. Békésen 54 százalékkal nyerte el a képviselői posztot a kormánypárt jelöltje. Pakson, ahol két jelölt indult a képviselői posztért, kevesen mentek el szavazni. A Fidesz jelöltje 94 százalékot kapott.

A fideszes Mészáros László nyert Felcsúton

A Fidesz-KDNP jelöltjét, Mészáros László Istvánt választották polgármesterré a Fejér megyei Felcsúton vasárnap tartott időközi polgármester-választáson.

Ki járt jól a kötvényekkel?

Az idén 35 milliárd, jövőre már 440 milliárd forintot kell visszafizetnie az államnak azok számára, akik letelepedési kötvényeket vettek. Ez a Pénzügyminisztérium válaszából derül ki, amelyet Demeter Márta LMP-s képviselő kérdésére adtak. Az ellenzéki politikus szerint a kötvényeket forgalmazó offshore cégek fölözték le a hasznot, míg a magyar állam most kamatostul fizetheti vissza az összeget. A kormány viszont azt állítja: még így is olcsóbban jutottak pénzhez, mint a nemzetközi piacokon.

Felcsút: Mészáros Mészáros ellen

Csak Mészáros Lászlók szeretnének polgármesterek lenni Felcsúton. Az egyik a jelenlegi alpolgármester Mészáros László István, a Fidesz jelöltje, a Puskás Akadémia ügyvezetője, akit maga Mészáros Lőrinc ajánlott utódjául. A másikuk, Mészáros László János, a Kétfarkú Kutyapárt támogatottja. Egyikőjük sem rokona, csak névrokona Mészáros Lőrinc milliárdos nagyvállalkozónak.

 

Négyszer több vezetői pótlékot kaphatna szeptembertől Polt Péter

Négyszer több vezetői pótlékot kaphatna szeptembertől Polt Péter legfőbb ügyész egy kormánypárti törvényjavaslatnak köszönhetően. Ezt a 24.hu írta meg. A módosítás értelmében a bruttó fizetése csaknem 1 millió 400 ezer forinttal nőne. A Legfőbb Ügyészség szerint Polt Péter fizetése mégsem fog emelkedni, mert egy másik szabály értelmében csak annyit kereshet, mint a Kúria elnöke. Kerestük a Fideszt, hogy mi indokolná a pótlék növelését, de nem válaszoltak.

 

Kitiltanák a hajléktalanokat a közterekről

Alkotmánymódosítással tiltaná ki a hajléktalanokat a közterekről egy fideszes politikus. Bajkai István szerint a közmunkaprogram lehetővé teszi, hogy mindenki munkát vállaljon, és magának gondoskodjon szállásról. A szocialisták szerint a Fidesz csak a szőnyeg alá akarja söpörni a szegénységet.

 

Eltűnik a Heti Válasz is

Csütörtökön jelenik meg utoljára nyomtatásban a Heti Válasz. Simicska Lajos, a hetilap tulajdonosa már az újabb kétharmados Fidesz-győzelem után jelezte: nem finanszírozza tovább a lapot, amely vevőt keresett magának. Bár voltak érdeklődők, a főszerkesztő ma azt mondta: az erős politikai ellenszél miatt mindegyik visszalépett.

 

Közzétették a kampányelszámolást

Kevesebb, mint 900 millió forintból kampányolt a Fidesz a választás előtt. A törvények szerint a választáson induló pártoknak ezekben a napokban kell közzétenniük, mennyit költöttek a kampányra. A Transparency International szerint a kormánypárt esetében az összeg félrevezető, mert a Fidesz és a kormány hirdetései összemosódtak a kampányidőszakban.

 

Konzultáció lesz a népesedésről?

Újabb nemzeti konzultációk jöhetnek, a családról, a demográfiáról és az Európai Unióról. Erről a Fidesz kommunikációs igazgatója beszélt a KarcFM-en. A kormány megkeresésünkre azt írta, nem döntöttek még újabb nemzeti konzultációkról. Az MSZP szerint felesleges is lenne.

Védeni kell a Fidesz szavazóit?

A Fidesz-KDNP kétharmados választási sikeréből nem annyira a győzelem, hanem a kétharmad erősen foglalkoztatja a közvélemény egy részét. Hogy miből, miért, hogyan lett ez a kétharmad? Ungváry Krisztián történész előállt egy cikkel, amelynek címe: „A Fidesz-szavazó védelmében”. Az ellenzéki szavazók nyilvános védelméről nem tudunk. Hátha most. Ungváry Krisztián történész és Péterfy Gergely író voltak Baló György vendégei.

Választások: keressük a magyarázatot!

A vasárnapi választáson hatalmas, kétharmados győzelmet aratott a Fidesz, és sok jel szerint ennek aránya őket magukat is meglepte. Az ellenzéki pártoknak is volt miért meglepődniük, a vereség mértéke miatt.

Íme „Urbán Viktor” legendája (Benk Dénes)

Részlet a 21. évad első részéből:

A választás másnapján természetesen a politikai élet volt terítéken, Benk Dénes pedig nem rejtette véka alá véleményét. Sőt, „Urbán Viktor” és Kelemen Anna sem maradhattak ki…

A teljes adást itt tudod megnézni!

Orbán: sorsdöntő győzelem született

Sorsdöntő győzelemről beszélt Orbán Viktor tegnap éjszaka, miután kiderült: újra kétharmaddal nyerte a választást a Fidesz.

ÉNEKELT A SZÍNPADON: Orbán, Semjén és az egész Fidesz vezérkar

Így ünnepelt a Kossuth-nótával a Fidesz vezetősége a választási győzelem után.
 

Orbán Viktor: Győztünk!


szerző:
2018.04.08. 23:43
Orbán Viktor: Győztünk!

Magyarország ma nagy győzelmet aratott. Gratulálok a választópolgároknak. A magas részvétel minden kétséget zárójelbe tett.

FIDESZ: 7 órától értékelnek


szerző:
2018.04.08. 18:16
FIDESZ: 7 órától értékelnek

A Fidesznél Kéri Barnabás várja, hogy a vezető politikusok értékeljék a részvételi adatokat, majd később a választási eredményeket. Mit tudni arról, hogy várhatóan mikor lépnek először a sajtó elé?

Folytatnák a közmunkaprogramot


szerző:
2018.04.03. 18:41
Folytatnák a közmunkaprogramot

A miniszterelnök folytatja kampánykörútját. Orbán Viktor most Közmunkásokhoz ment Vajszlón, hogy megtudja, sikeres-e a közmunkaprogram. Az erről készült videót Facebook oldalára is feltöltötte.

Orbán Viktor a nyugdíjas klubban


szerző:
2018.03.31. 18:36
Orbán Viktor a nyugdíjas klubban

Belvárosi nyugdíjasklubban kampányolt Orbán Viktor 8 nappal az országgyűlési választások előtt. A miniszterelnök a közösségi oldalára feltett, szerkesztett videó szerint a menekültkérdésről beszélt az idősek előtt is.

„Kampánykamu” amit a szurkolói koordinátor állít?

Fizikailag kellett megakadályozniuk, hogy az MSZP népszavazást kezdeményezhessen a vasárnapi boltzárról - ezt állította a Hír TV-nek a Fradi volt szurkolói koordinátora. Szabó Ferenc, aki egyébként korábban 10 évet ült gyilkosság miatt, azt mondta, több alkalommal is Kubatov Gábor Fradi elnök utasításait követték, aki egyben a Fidesz alelnöke. Az MSZP lemondatná Kubatov Gábort. A Fidesz szerint az interjú „egy kampánykamu, egy szó sem igaz belőle”.

Kevés a menekült, nő a nyomás

Hiába nincsenek menekültek a déli határkerítésnél, nem csökkent a migrációs nyomás - mondta ma a röszkei határon tartott sajtótájékoztatóján Gulyás Gergely. A Fidesz frakcióvezetője szerint, ha nem a Fidesz lenne kormányon, nem lenne kerítés sem, így nem lenne akadály, ami megvédi a bevándorlóktól Magyarországot és Európát.

310 ezer bruttó átlagkereset

Meghaladta a 310 ezer forintot a bruttó átlagkereset januárban - közölte friss jelentésében a statisztikai hivatal. Csaknem 14 százalékkal magasabban alakult az átlagos fizetés, mint egy évvel korábban – főleg az idei kötelező béremelések hatására. 

Halott is „aláírta” az ajánlást

Elhunyt és a választókerületből már elköltözött emberek adatait találta meg a DK a Fidesz képviselőjelöltjének ajánlóívein Budapest 6. és 7. kerületében. Ráadásul ugyanezek az ajánlások szerepelnek a volt szocialista miniszter, Lévai Katalin új pártjának ajánlóívein is.

 

Orbán Viktor: „A jövőt is meg akarjuk nyerni!”

Soros Györggyel és hálózatával kell megküzdenie a Fidesznek az április választáson – erről beszélt a Kossuth téren mondott ünnepi beszédében Orbán Viktor. A miniszterelnök úgy fogalmazott, meg fogják nyerni ezt a harcot és haza fogják küldeni Gyuri bácsit Amerikába. Szerinte az ellenzéki pártok jelöltjei valójában Soros György emberei, ők indulnak majd a Fidesz jelöltjeivel szemben.

Több száz fórumot tart a Fidesz-KDNP

A Fidesz kommunikációs igazgatója bejelentette, elkezdik a kampányuk második szakaszát. A választók új plakátokkal is találkozhatnak majd, melyeken Orbán Viktor szerepel. A miniszterelnök szerint továbbra is az a tét, hogy megvédjék az országot a migránsoktól. A LMP-nél azt mondják, éppen a Fidesz kormány az, amely a letelepedési kötvényekkel ezrével engedett be bevándorlókat az országba.

Több fizetést kaphatnak

Több fizetést vihetnének haza a nyugdíjas-szövetkezetek tagjai - miután a bevétel legalább 85 százalékának kötelező felosztását kezdeményezi a Fidesz. Az MSZP szerint a Fidesznél kapkodnak, mert tavaly átgondolatlanul fogadták el a törvényt.

 

Menekültek a laktanyákban?

Laktanyákban helyezné el a menekülteket az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje, ha ők nyernék a választást - ezt állítja a Fidesz. A kormánypárt a Párbeszéd 2015-ben született javaslatára hivatkozik, ekkor javasolta az ellenzéki párt, hogy nyissák meg a laktanyákat a menekültválság kezelésére.

Hódmezővásárhely: országos jelentőségű lehet

A fideszes jelölt a családjával, a független jelölt, akit az összes ellenzéki párt támogat, kampányolással töltötte a polgármester-választás előtti utolsó napot Hódmezővásárhelyen.

„Emberközeli kampány”

Orbán Viktor újabb videóban kampányol személyesen a Fidesz helyi jelöltje mellett. A miniszterelnök Eger után Dunaújvárosba ment el. Csütörtök délelőtt útnak indult Vona Gábor is. Az elemző szerint a politikusoknak egyre fontosabb, hogy elhitessék, ők a kisembereket képviselik. A közösségi oldalakon pedig gyorsan terjednek a hasonló kampányvideók.

Jobbikos plakátokat rongáltak

Azonos módszerrel festettek le több tucat Jobbikos választási óriásplakátot a fővárosban. A párt szerint szervezett akcióval próbálják eltüntetni az alig néhány napja kihelyezett választási hirdetéseik legfőbb üzeneteit. A Fidesz szerint belefér a politikai vélemény-nyilvánításba, hogy lefestik a választási plakátokat, de a kormánypárt kommunikációs igazgatója szerint ők senkit sem bátorítanak erre.

Karácsony: 50 %-os béremelés

Egy éven belül 50 százalékos fizetésemelést ígér az orvosoknak és az ápolóknak az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje. Karácsony Gergely azt is mondta, hogy az egészségügy és az oktatás is két olyan fontos terület, amelyik kimaradt Orbán Viktor évértékelő beszédéből. A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint azonban a miniszterelnök ezekre is utalt, amikor általánosságban arról beszélt, hogy az ország sokat fejlődött az elmúlt 8 évben.

Orbán és Soros, amikor még jóban voltak

Részletes riportban számolt be az AP Hírügynökség arról, az évek alatt hogyan alakult át az Orbán-kormány politikája. Közben előkerült egy 27 évvel ezelőtti újságcikk, amelyben Soros György a Fidesz politikusait tehetségesnek nevezte és azt mondta: a pártot kész pénzzel is támogatni.

 

Elios: minden szabályos volt

Mostanáig hallgatott, szerdán közleményt adott ki az Elios Zrt az OLAF vizsgálattal kapcsolatban. Azt írják, minden szabályosan történt, és politikai indíttatású a sajtó érdeklődése, ezért nem válaszoltak eddig. Tiborcz István egykori cégénél súlyos szabálytalanságokat tárt fel az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala, szerintük a szervezett bűnözés gyanúja is felmerül.

 

Mégis nyitottak a javaslatokra?

Hétfőn még azt mondták, a Tanítanék Mozgalom a baloldalnak kampányol, kedden pedig, hogy a kormány nyitott arra, hogy meghallgassa a Tanítanék Mozgalom és az ellenzéki pártok közös oktatáspolitikai javaslatait, amelyet hétfőn írtak alá.

 

RTLII Híradó 2018-01-26


szerző:
2018.01.26. 21:30

RTLII Híradó 2018-01-25


szerző:
2018.01.25. 21:30
Kivonult a Fidesz a rendkívüli üléséről

Kivonult a Fidesz a nemzetbiztonsági bizottság rendkívüli üléséről, amelyen az 1300 menekült magyarországi befogadásának körülményeiről tárgyaltak volna az ellenzéki képviselők. Orbán Viktort is meghívták, de a miniszterelnök nem ment el.

Szél Bernadett: Ott leszek az ülésen!

Szél Bernadett azt mondja, mindenképp ott lesz a nemzetbiztonsági bizottság ülésén, hiába mondta azt hétfőn Németh Szilárd, hogy nem vehet részt rajta. Ugyanis nincs olyan jogszabály, ami alapján egy ellenzéki képviselőt a Fidesz megakadályozhat a munkájában.

 

Mennyi pénzzel támogassák a Fideszt?

Van, aki 10 ezer forintot utal, van, aki a feleségével egyeztet a kormánypárti politikusok közül, hogy mennyi pénzzel támogassa a Fidesz választási kampányát. Orbán Viktor a napokban levélben kért pénzt a párt szimpatizánsaitól.

RTLII Híradó 2018-01-03


szerző:
2018.01.03. 21:30
Csekken kér pénzt a Fidesz

Pénzbeli támogatást kér levélben a Fidesz támogatóitól Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint sorsdöntő lesz a következő választás, meg kell védeni Magyarországot az úgynevezett Soros-tervtől, erre a kampányra gyűjtenek

Több magyar tulajdont a médiába?

Soros György miatt kellene még több magyar tulajdonú médiacég, ezt mondta a Fidesz szóvivője. Halász János szerint a milliárdos sok újságírót szponzorál. Nemrég a miniszterelnök beszélt arról, hogy szerinte a jelenleginél több médiacégnek kellene hazai kézben lennie.

 

Botka: „Az ellenzék csak frakciót akar”

Keményen beszólt, és újra az ellenzéki pártokat hibáztatta Botka László, amiért szerinte megbuktatták miniszterelnök-jelöltként.

Előnyös szerződést kötöttek

Megvette, de már vissza is adta a plakáthelyeket a Jobbik Simicska Lajos cégeinek. Ez az az 1100 hely, amelyen plakátkampányt folytatott a Jobbik. Korábban ugyanezeket bérelték, az ÁSZ szerint piaci ár alatt, emiatt több mint 660 millió forintot kell fizetniük.

 

Határozat a menekült-kvóta ellen

Határozati javaslatban ítélte el az Országgyűlés, hogy kötelező kvóták alapján osszák szét a menekülteket az Európai Unióban - bár ilyen döntés nem született Brüsszelben. Közben több vidéki városban az ellen tiltakozik a fideszes vezetés, hogy Soros György által támogatott civilek működjenek, bár a civilek szerint egyebek között a szegénység ellen küzdenek. Az MSZP nem Soros Györgytől, hanem a kormánytól védené meg az országot.

 

Állami Számvevőszék: van bizonyíték

Szerződések és számlák bizonyítják a tiltott pártfinanszírozást a Jobbiknál, ezt állítja az Állami Számvevőszék. A Jobbikot összesen 660 millió forintra büntették, amiért áron alul vett plakáthelyeket. A párt szerint egyáltalán nem marad pénzük a kampányra. Az Együtt közben a Fidesz ellen is feljelentést tett, a párt 2014-es plakátvásárlásai miatt.

 

Bocsánatot kért a Fidesz

Beismerte a Fidesz, valótlanul állította azt a Magyar Helsinki Bizottságról, hogy a nemzetközi spekuláns pénztőke politikai megrendelését teljesíti, és sajnálja. Ezt tartalmazza a párt közleménye. Igaz, a közreadásával csak a bíróság ítéletét teljesítették.

 

Újraválasztották Orbán Viktort

A nyugat legyőzéséről beszélt Orbán Viktor a Fidesz tisztújító kongresszusán. Szerinte nem kormányváltó, hanem ellenzék váltó hangulat van az országban. Azt mondta: nem elsősorban az ellenzéki pártok, hanem Soros György és a brüsszeli bürokraták jelentenek veszélyt az országra.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való