KERESÉS search-close

Felcsút

65 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Felcsút"

3 milliárd TAO támogatás állami cégektől a felcsúti fociakadémiának

Csak állami tulajdonú cégek majdnem 3 milliárd forint közpénzzel támogatták a felcsúti fociakadémiát társasági adófelajánlásokkal. Ez is kiderül a Transparency International által kiperelt, 2011 és 2016 közötti időszak adataiból. Ezekből az Átlátszó készített adatbázist. Másik 3 milliárd forint érkezett az Orbán-család, illetve Mészáros Lőrinc és üzlettársainak cégeitől 4 év alatt.

Elkészült a felcsúti mesterséges sziget

Elkészült a felcsúti mesterséges sziget, amire a hozzá tartozó csónakázó tóval együtt 200 millió forint uniós támogatást költenek. A jövőben egy hidat is építenek, ami a szigetet köti össze egy szintén új sportpályával és étteremmel. A polgármester szerint a beruházástól tovább nőhet Felcsút turisztikai vonzereje. A DK szerint inkább a valóban elmaradott magyar falvakra kellene költeni.

Mészáros Lőrinc a leggazdagabb magyar

Mészáros Lőrinc lett a leggazdagabb magyar. A Forbes összesítése alapján Orbán Viktor barátja, és Felcsút korábbi polgármester néhány év alatt több mint 380 milliárd forintos vagyonra tett szert. Az állami közbeszerzéseken rendszeresen taroló vállalkozó ezzel megelőzte a listát hosszú évek óta vezető Csányi Sándort, az OTP elnök-vezérigazgatóját.

Még 3,6 milliárd jut Felcsútnak

Alig egy hét alatt kapott engedélyt plusz 3,6 milliárd forint TAO-támogatás felhasználására a Felcsúti Utánpótlásnevelésért Alapítvány - vette észre az index. A szervezet építtette a nemrég átadott 12,5 milliárdos felcsúti sportcsarnokot. Ehhez kérték a plusz pénz. Felcsútra összesen 9 milliárd forint TAO támogatás érkezett az elmúlt két évben. Ez majdnem 400-szorosa annak, amennyit egy átlagos sportegyesület kap.

Lett helye a felcsúti buszmegállónak

Felcsútnak nem kellett, Hódmezővásárhelyen befogadták. A Kétfarkú Kutyapárt fedett buszvárót épített Felcsúton a polgámester-választási kampányban, de a helyi önkormányzat lebontatta azt. A megállót ezután ajánlották fel Hódmezővásárhelynek, ahol örömmel fogadták.

Majdnem dupla ár Felcsúton

A tervezettnél majdnem kétszer többet költöttek a szombaton átadott sport- és konferenciaközpontra Felcsúton. A Puskás Akadémia tavalyi fejlesztési programja még 7 milliárdos költségvetéssel számolt, végül azonban 12 és fél milliárd forintba került. Ennek 70 százalékát TAO támogatásból fizették.

Átadták Felcsút legújabb sportlétesítményét

Csaknem 7 milliárd forintból épült a sportcsarnok, ennek nagy része közpénz. Az avatóünnepségen Orbán Viktor miniszterelnök és Mészáros Lőrinc, a Puskás Akadémiát működtető alapítvány elnöke is beszédet mondott.

El kell bontaniuk a buszmegállót

Három napot kapott a Kétfarkú Kutya Párt, hogy elbontsa a Felcsúton épített buszmegállóját. A Magyar Közút szólította fel őket az engedély nélkül felhúzott fabódé eltüntetésére. Közben Rákosrendezőn, ahol a viccpárt bicikliutat építene, a MÁV biztonsági emberekkel őriztet egy harminc méteres járdaszakaszt. Az állami cég arra hivatkozik, hogy a vasút veszélyes üzem, ezért nem építkezhet ott bárki.

Kovács Gergellyel készült interjút itt nézheti meg hosszabban.

 

MKKP: „Reméljük, a betömött kátyúban az aszfalt ott maradhat!”

Három napot kapott a Kétfarkú Kutya Párt, hogy elbontsa a Felcsúton épített buszmegállóját. A Magyar Közút szólította fel őket az engedély nélkül felhúzott fabódé eltüntetésére. Közben Rákosrendezőn, ahol a viccpárt bicikliutat építene, a MÁV biztonsági emberekkel őriztet egy harminc méteres járdaszakaszt.

Felcsúton vasárnap választás!

A fideszes jelölt élhetőbb falut, a Kétfarkú Kutyapárt jelöltje adózás helyett: „kapózást” ígért a felcsútiaknak. Ami azt jelenti, hogy egyenlően elosztanák az ott élők vagyonát. Már csak egy nap és kiderül, ki lesz Mészáros Lőrinc polgármester utódja. Mészáros László István vagy Mészáros László János.

„Az első felcsúti hajléktalan”

Felcsútra is költözött Mészáros László János, a Kétfarkú Kutyapárt polgármester jelöltje, hogy könnyebben legyőzhesse a Fidesz polgármester-jelöltjét Mészáros László Istvánt. A két Mészáros négy nap múlva mérkőzik meg Felcsút polgármesteri székéért, miután áprilisban Mészáros Lőrinc lemondott a tisztségről, és alpolgármesterét ajánlotta a felcsútiak figyelmébe. A fideszes jelölt azt kéri, hogy szavazzanak a folytatásra. A Felcsúton készült videót itt nézhetik meg.

Felcsút: Mészáros Mészáros ellen

Csak Mészáros Lászlók szeretnének polgármesterek lenni Felcsúton. Az egyik a jelenlegi alpolgármester Mészáros László István, a Fidesz jelöltje, a Puskás Akadémia ügyvezetője, akit maga Mészáros Lőrinc ajánlott utódjául. A másikuk, Mészáros László János, a Kétfarkú Kutyapárt támogatottja. Egyikőjük sem rokona, csak névrokona Mészáros Lőrinc milliárdos nagyvállalkozónak.

 

Meghosszabbítják a felcsúti kisvasutat

Vértesacsa lenne a következő végállomása a kisvasútnak. Hogy mindezt miből és mikorra építenék meg, azt a kormány nem árulta el. Az LMP-nél azt mondják, a kormány csak el akarja terelni a figyelmet a valódi problémákról.

39-szer annyi pénz Felcsútra

Csaknem 39-szer annyi adományt kap cégektől a felcsúti fociakadémia, mint a bajnokok ligáját nyert győri ETO női kézilabdacsapata - derül ki a sportegyesületek tavalyi beszámolójából. Felcsútra több mint 3 milliárd, Győrbe 80 millió forint utaltak vállalkozások.

Mészáros Lőrincé a fél ország?!

Hogyan lett az egykori felcsúti gázszerelőből hipp-hopp az ország második leggazdagabb embere? Nem értem című sorozatunk újabb riportja!

Mészárosnak nem kell többé beszámolnia vagyonáról

Nem kell több vagyonnyilatkozatot írnia, és az újságíróknak sem kell válaszolnia, miután már nem Felcsút polgármestere Mészáros Lőrinc. Az állami hírügynökségnek eljuttatott közleményében döntését azzal indokolta, hogy az üzleti érdekeltségei teljes embert kívánnak.

Irreális focista bérek


szerző:
2018.01.31. 19:45
Irreális focista bérek

Nem fogadta el a nettó két millió forintos havi fizetést, és az ezzel járó lakás- és gépkocsihasználatot, mert kevesellte. A huszonnégy éves magyar labdarúgó, feltehetően a Felcsút csapatában még ennél is többet kap, ezért utasította vissza az Újpest ajánlatát. Szokatlan módon éppen az Újpest FC hozta nyilvánosságra az ügyet.

TAO: Felcsútra ment a legtöbb

Továbbra is a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány költheti a legtöbb közpénzt focira. Az Index úgy értesült, hogy a 2017-18-as támogatási időszakban 2,3 milliárd forint úgynevezett TAO-pénzt hagyott jóvá nekik a Magyar Labdarúgó Szövetség.

 

Nem tudja, hogy mennyi a pénze

Okos és racionális ember. Volt. Ezt mondta Mészáros Lőrinc Simicska Lajosról. Felcsút polgármestere egy ottani közmeghallgatás után arról is beszélt a 444.hu újságírójának, hogy fogalma sincs, 70, 80 vagy 100 milliárd forint a vagyona.

 

Pert nyertek az fociakadémia ellen

Újabb pert nyert a DK a felcsúti fociakadémia ellen, így már összesen három bírósági ítélet is kimondja, hogy az Orbán Viktor által alapított akadémiának meg kell mondania, mire költötték a társasági adó támogatásból származó milliárdokat. Az akadémia ennek ellenére hallgat, minden ítélet ellen fellebbezett, jogerős döntés pedig még egyik ügyben sem született. A Fidesz szóvivője szerint az akadémia nem titkolózik.

A miniszterelnök felcsúti házánál tüntettek

A korrupció ellen, a miniszterelnök felcsúti házánál tüntettek. A Korrupcióellenes Szövetség demonstrációjához az Együtt és az LMP is csatlakozott. Vágó Gábor, a szövetség elnöke azt mondta: azért Felcsúton tiltakoztak, mert valójában nem a Parlamentben, hanem ott születnek az ország  ügyében fontos döntések. Fideszes ellentüntetők is megjelentek. Szerintük a demonstrációt Soros György hálózata szervezte, és nem is a korrupció, hanem a kormány bevándorláspolitikája miatt.

Elvitték Felcsútról Darth Vadert

Nem tudta magát igazolni, rendőrautó vitte el Felcsútról Darth Vader-t. Nem nézték jó szemmel a rendőrök a miniszterelnök szülőfalujában, hogy a Slejm nevű Youtube csatorna, Orbán Viktor házánál készít filmet. A kormánykritikus videós csapat legutóbbi filmjében, Darth Vader jelmezben teszi próbára a magyar hivatalokat és hatóságokat. A készítők szerint a rendőrök többsége pozitívan reagált a forgatásra, de nem volt ez így mindenhol.

Megvannak a gigatender győztesei

Kiválasztották az összesen 420 milliárd forintos építőipari gigatender első nyerteseit - írta meg az Átlátszó.hu. Magyarországon még soha nem volt ekkora közbeszerzés, a győztesek, köztük egy részben Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester cégéből álló konzorcium 4 évig kaphatnak sokmilliárdos megbízásokat, de még nem tudni, pontosan melyik munka lesz az övék. Az ellenzéki pártok szerint a kormány a neki kedves nagyvállalkozókat akarja helyzetbe hozni.

Megmotozták a politikust és a tévéseket

Kipakoltatták a táskájukat, megmotozták és igazoltatták a Felcsúton forgató külföldi tévéseket. A stáb Hadházy Ákossal, az LMP politikusával készített riportot a Pancho Arénáról, a kisvasútról és az európai uniós pénzek elköltéséről, amikor megjelentek a rendőrök. Hadházy szerint a hatalom fél, ezért kényszeríti ilyen akciókra a rendőröket. A rendőrség szerint az intézkedésre az országban elrendelt fokozott ellenőrzés miatt volt szükség.

Csepreghy: nem pártpolitikai alapon

Nem kaphatott uniós forrást a Felcsút szomszédságában lévő Óbarok, mert nem is pályázott ilyenre - ezt mondta az RTL Híradónak a miniszterhelyettes. Pénteken számoltunk be arról, hogy lemond a Felcsúttal szomszédos Óbarok polgármestere, mert a település hiába pályázik, egy fillért sem kap fejlesztésre az államtól. Szombaton kerestük a kormányt ez ügyben, és válaszadásra az uniós pénzek elosztásáért is felelős miniszterhelyettest jelölték ki. Csepreghy Nándor azt mondja a pályázatok elbírálása nem pártpolitikai alapon megy. Az óbaroki polgármester azt mondta: ő nem is állította, hogy uniós pénzre pályáztak volna, csak azt mondta, hogy a település, kétszer pályázott állami támogatásért, és egyszer sem nyert.
 

Lemond a polgármester, mert nem kapnak pénzt

Lemond a Felcsúttal szomszédos Óbarok polgármestere, mert a település hiába pályázik, egy fillért sem kap fejlesztésre az államtól. A polgármester az RTL Híradónak azt mondta: úgy sejti, azért nem jutnak forrásokhoz, mert független, és nem kormánypárti színekben indult. Az Átlátszó.hu adatai szerint az Óbarokkal szomszédos Felcsútra évi 187 millió forint állami támogatás jut, Óbarokra viszont közösségi célra semmi nem érkezett.

Lefoglalták az újságírók drónját Felcsúton

Elkobozták a 444.hu videós drónját. A rendőrség foglalta le, mert az újságírók a felcsúti Pancho Arénáról készítttek felvételeket, annak ellenére, hogy a repülésre vonatkozó szabályok egyelőre nem rendelkeznek az ilyen távirányítású szerkezetek használatáról. A szakemberek szerint - ha szigorúan betartják az általános szabályozást - jelenleg egy papírsárkányt sem lehet felengedni repülési terv és engedélyek nélkül.

Nem másolható Mészáros vagyonnyilatkozata

Naponta 2 millió forintnál is többet keresett tavaly Mészáros Lőrinc. Ez a felcsúti polgármester vagyonnyilatkozatából derül ki, amelyet csak az önkormányzati hivatalban lehet megnézni, előre egyeztetett időpontban. Felvétel sem készülhetett a dokumentumról. Mindez egyébként jogszerű.

Felcsúti focimeccs a tankönyvben


szerző:
2016.01.15. 18:50
Felcsúti focimeccs a tankönyvben

A felcsúti futballcsapat mezében focizó gyerekkel illusztrálták a harmadikos olvasókönyvet- írta meg az Origo. Az egyik, labdarúgásról szóló vers mellé került a fénykép, amelyen a mezre az van írva: Felcsút. A vers írója az egészről semmit nem tudott. Szerinte a történet groteszk, amin ő csak nevetett.

Sportcsarnok is épülhet Felcsúton

Kézilabdamérkőzésekre alkalmas sportcsarnok is épülhet Felcsúton, lelátóval, futópályával, tárgyalókkal és büfékkel. A stadion, a kisvasút és a kerékpárút mellé új beruházás jöhet Orbán Viktor szülőfalujába. A sportcsarnokra újabb 1,3 milliárd forintot kaphat a felcsúti polgármester vezette alapítvány a társasági adókedvezményből.

Bicikliút épül Felcsút érintésével

Az úton le lehetne kerekezni egészen a Velencei-tóig. Az út megtervezésére már pályázatot is kiírtak. A tervezést uniós pénzből fizetik, 98 millió forintba kerül. A DK szerint esztelen pénzszórás zajlik, a kormányfő sajtófőnöke szerint viszont a kerékpárutak a polgári berendezkedés elemei. A pályázat kiírója azt közölte, a bicikliút egyelőre terv, a megépítéséről még nincs végső döntés.

Bicskéig érhet a felcsúti kisvasút

Meghosszabbítanák a Felcsúti kisvasutat - értesült a HVG.hu. A jelenleg 5,7 kilométer hosszú szakaszt 45 kilométeresre nyújtanák, így Bicskétől - Felcsút érintésével - Herceghalomig tartana. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. már kiírta a közbeszerzési eljárást a megvalósíthatósági tanulmány készítésére, amelyet el is nyert egy tervezőcég. A DK szerint tovább folyik a közpénzek felesleges elherdálása. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szerint még nincs döntés.

Ömlik a közpénz és a magánpénz a miniszterelnök falujának

Már nem először járunk Felcsúton, ezt nyilván Önök is észrevették. A kis falu, amit Orbán Viktor falujának is hívnak, igen érdekes hely, amely valódi virágzásnak indult az utóbbi években. Részletekben ezt eddig is lehetett tudni, de mi most összegeztünk: számoltunk egy kicsit, hogy mennyi EU-s, állami és magánpénz jutott éppen ide az utóbbi években. És kerestünk egy pont ugyanekkora magyar falut, hogy lássuk, ők vajon ugyanígy szárnyalnak-e. Moskovics Judit riportja.

Templomban gyűjt aláírást a Fidesz

A felcsúti katolikus templom ajtajában gyűjtött aláírásokat a Fidesz a betelepítési kvóta ellen. A Hír Tv rögzítette, hogy a vasárnapi mise előtt, az ajtóban kértek állásfoglalást a menekültekről. Mészáros Lőrinc polgármester vasárnap azt mondta, nem tudott az akcióról, a Fidesz-frakció szóvivője szerint viszont szabad templomnál aláírást gyűjteni. Az MSZP felszólítja a kormánypártot, hogy hagyják békén a híveket.

„Ha támadják, még hosszabb lesz a kisvasút”

Ha támadják a kisvasutat, akkor meg kell hosszabbítani Bicskéig, és ha ezután is támadják, akkor Lovasberényig - ezt mondta Orbán Viktor szombaton Felcsúton, a helyi óvoda ünnepségén. Az 1800 fős faluban majdnem 900 millió forintból épül kisvasút. Az LMP szerint tipikus reakció, hogyha a miniszterelnök jogos kritikákat kap, akkor, idézzük, bedurcázik. A miniszterelnök sajtófőnöke szerint Orbán Viktor csak példálózott a kisvasút meghosszabbításával.

 

A felcsúti polgármester nem áll le, cégeket vásárol és dől a pénz az akadémiához

Mészáros Lőrinc, a gázszerelőből lett milliárdos egyszerűen nem tud leállni. A 100 leggazdagabb magyar egyike csak az idén 7 céget is megvett: van köztük pizzagyár, biosüti-üzem, ásványvíz palackozó. És közben hatalmas összeget kapott az általa irányított Puskás Akadémia: valamivel több mint 3 milliárd forintot, ami jórészt fűthető pályákra megy majd. És ez majdnem annyi, mint amennyiből a teljes felcsúti fociaréna felépült. Oroszi Babettel néztünk körül Felcsúton és környékén, ahol már csak egy kis idő, és sok 100 millióból elkészül a kisvasút is.

Felcsúti kisvasút: újabb épületet húznak fel

A 2011-ben felújított állomás mellé még egy épületet felhúztak Felcsúton a kisvasút miatt, így a falu határában egymás mellett két épület is várja majd a vonatozni vágyókat - tudta meg a Házon Kívül stábja.

Késik a felcsúti kisvasút befejezése

Nem lett kész időre a felcsúti kisvasút, emiatt a Mészáros Lőrinc vezette alapítvány halasztást kért - tudta meg az RTL Klub. A 3 megállós kisvasút megépítésére majdnem 900 millió forintot kapott az alapítvány. A csúszásról Mészáros Lőrinc nem nyilatkozott, a szocialisták szerint felháborító az egész beruházás.

3 milliárdos kazánház épül a felcsúti arénához

Makovecz-kazánház és fűthető pályák milliárdokért. 3 milliárd forintból épül egyebek mellett kazánház a felcsúti arénához. A pénzből két új focipályát is kialakítanak, amelyek fűthetőek lesznek. Ehhez kell a Makovecz-stílusú kazánház. A pénz nagy részét támogatásból kapta a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia, amit a labdarúgó szövetség hagyott jóvá. A Demokratikus Koalíció szerint elképesztő nagy lopás történik. Az akadémiát hiába kerestük.

Mészáros Lőrincé lesznek a bérelt földek?

Ha akarja, végleg megszerezheti Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester a bérelt állami földjeinek egy részét. A Blikk összeállítása szerint az állam 640 hektárnyi olyan területet értékesítene, amelyet Mészáros Lőrinc vagy családtagjai bérelnek. A kikiáltási ár majdnem 1 milliárd forint lesz. Az MSZP szerint a kormány saját embereinek adja oda a földeket, a földügyekért felelős államtitkár viszont azt mondja, a földek eladásának nincs köze Mészáros Lőrinchez.

2,2 milliárd ment a felcsúti akadémiának

Több mint 2 milliárd forintot kapott tavaly a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány abból a pénzből, amelyet a társasági adóból vontak le a vállalkozók. Ez jóval több, mint az összes többi fociakadémiáé.

Épül a kisvasút Felcsúton


szerző:
2015.08.06. 18:45
Épül a kisvasút Felcsúton

A miniszterelnök háza elől induló, 850 milliós beruházással megvalósuló kisvonat évente alig 6 millió forint bevételt termel majd a tervek szerint. A pályát a Swietelsky Kft. építi, a céget közbeszerzés nélkül választották ki a munkára.

Kikötőt is építhet a felcsúti polgármester

Mészáros Lőrinc cége is részt vehet a Győr-Gönyüi kikötő megépítésében. A 7 milliárdos munkára pályázók közül mindenki mást kizártak, köztük Simicska Lajos cégét, a Közgépet is.

Előzetes: 38 fokot is mértek hétfőn

Rettentő meleg volt hétfőn, Felcsúton, Hejőszalontán és Békéssámsonban is 38 fokot mértek, de ez még nem a tetőpont. Csak Budapesten több százszor riasztották a mentőket ájuláshoz, kiszáradáshoz. Este hatkor, az RTL Híradóban azt is elmondjuk, miért fontos, hogy a sofőrök is sokat igyanak a kánikulában.

A felcsúti akadémia építheti a kisvasutat

Mészáros Lőrinc és Orbán Viktor akadémiája építheti a Felcsúti kisvasutat. A Hír24 írta meg, hogy az egyetlen pályázó, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiát üzemeltető Alapítvány nyerte a beruházást. Így a szervezet 600 millió forintnyi uniós támogatást kap a Pancho Arénát a Puskás hotellel összekötő kisvasút építésére.

Csatornázás miatt ment tönkre a felcsúti ház?

Átlátni egy felcsúti ház falán, annyira reped az épület. Kovácsék otthonát már csak a köré állított gerendák tartják össze. Azt mondják: azóta van baj, mióta csatornáztak az utcában. A kétségbeesett asszony már Orbán Viktornak is elmondta a gondját, de a miniszterelnök nem tudott segíteni. Az építési hatóság most lakhatatlanná nyilvánította a házat és költözésre kényszeríti a felcsúti családot, csak épp azt nem tudják hová.

A csatornázások miatt vált lakhatatlanná otthona?

Átlátni egy felcsúti ház falán, annyira reped az épület. Kovácsék otthonát már csak a köré állított gerendák tartják össze. Azt mondják: azóta van baj, mióta csatornáztak az utcában. A kétségbeesett asszony már Orbán Viktornak is elmondta a gondját, de azt mondja, a miniszterelnök nem tudott segíteni. Az építési hatóság most lakhatatlanná nyilvánította a házat és költözésre kényszeríti a felcsúti családot, csak épp azt nem tudják hová. Az önkormányzatnál azt mondták: valahogy megpróbálnak segíteni, de új házat nem építhetnek a családnak.

Csónakázótó is lesz Felcsúton

Ezt a kistelepülés jegyzője jelentette be a ZDF-nek. Még a kisvasutat sem kezdték el építeni, máris újabb fejlesztést helyezett kilátásba a Mészáros Lőrinc által vezetett önkormányzat. A tavon telente korcsolyapályát is működtetnének. A Demokratikus Koalíciónál azt mondják, a falut, ahol a miniszterelnök felnőtt, aránytalanul túlfejlesztik.

Csónakázótó Felcsúton


szerző:
2015.04.03. 18:40
Csónakázótó Felcsúton

Csónakázótó is lesz Felcsúton. Ezt a kistelepülés jegyzője jelentette be a ZDF-nek. Még a kisvasutat sem kezdték el építeni, máris újabb fejlesztést helyezett kilátásba a Mészáros Lőrinc által vezetett önkormányzat. A tavon telente korcsolyapályát is működtetnének. A Demokratikus Koalíciónál azt mondják, a falut, ahol a miniszterelnök felnőtt, aránytalanul túlfejlesztik.

 

Házon kívül 15-03-18


szerző:
2015.03.18. 23:25
Házon kívül 15-03-18

Házon kívül: Vasárnapi zárva tartás - Nyertesek és vesztesek, és kavarodás az utolsó pillanatig. A felcsúti kisvasút, amire 600 milliót szán a kormány. Sínek Mészáros Lőrinc falujától Mészáros Lőrinc falujáig.

Sínek Mészáros Lőrinc falujától Mészáros Lőrinc falujáig

Felcsúton mertek nagyot álmodni. Ha már hatalmas stadion épült a miniszterelnök falujába, és működik a futballakadémia, miért ne járjon kisvasút is? A történetben benne van a miniszterelnök jóbarátja, Mészáros Lőrinc, de a kormány is, amely 9 kisvasút-projektet futtat egyszerre, és ezt, a felcsútit kiemeltté nyilvánította. Ha összejön a terv, 600 millió forintnyi uniós pénz jut a Felcsútot és Alcsútot összekötő vonalra. De hogy milyen is lesz az? Kiderül Szondi Vanda riportjából.

2 milliárdos fejlesztés a felcsúti stadionban

Kisvasút jár majd Felcsúton a miniszterelnök házának közelében, és újabb kétmilliárd forintot kap az Orbán Viktor által alapított labdarúgó akadémia. Az Átlátszó.hu írta meg, hogy 600 millió forint uniós pénzt kaphat a felcsúti kisvasút, és kétmilliárdos hazai támogatás az akadémia. Az Együtt szerint Orbán Viktor magyar és uniós adófizetők pénzéből fejleszti a faluját, a miniszterelnök viszont azt mondja: csak a kommunisták nem képesek megérteni az új piacgazdaságot.

Vett egy tavat a felcsúti polgármester

Tavat vett Mészáros Lőrinc. Pontosabban a cége vásárolta meg a Bicske határában fekvő kisvárosnyi területet. Az előző tulajdonos golfpályát álmodott a tó köré, de a vállalkozás tönkrement, és a felszámoló csaknem 3 milliárd forintért hirdette meg a birtokot. Az Együtt felszólítja a felcsúti polgármestert, hogy tételesen számoljon el, miből vette a birtokot, mert szerintük csak annyit tudni, hogy az adófizetők pénzén gazdagodott meg.

Illegális szemétégetés Felcsúton?

Illegális szemétégetést rögzített a Google utcaképeket készítő autója Felcsúton, a Pancho Aréna építkezése közelében még 2013 nyarán. Erre egy nézőnk hívta fel az RTL Híradó figyelmét. Az általunk megkérdezett szakértő szerint valamilyen szigetelőanyagot égettek, ami tilos, akár börtönbüntetéssel is sújtható.

Mészáros 60 milliót tett félre havonta

Havonta 60 millió forintot, öt hónap alatt 300 milliót tudott félretenni Mészáros Lőrinc. A felcsúti polgármester azután hozta nyilvánosságra újabb vagyonbevallását, hogy az Index.hu közérdekű adatigénylést nyújtott be.
 

Vizsgálnák az elütött juhász balesetét

Helyszíni bizonyítást kér az alcsútdobozi juhász, Váradi András balesetének tisztázására Magyar György. A családot képviselő ügyvéd ellentmondásosnak tartja az ügyben született szakértői jelentéseket. Az Együtt-PM polgármesterjelöltjét egy nappal az önkormányzati választás előtt gázolták halálra, a rendőrség szerint ő volt a felelős a balesetért.
 

A választás napja Mészáros Lőrinc falujában

A választási kampányban Felcsúton nem voltak lakossági fórumok, aki tartott volna, azt nem engedték be a faluházba. Kampányrendezvény is csak egy volt, azt a Fidesz rendezte, malacfogó versennyel, ingyen vattacukorral. Plakátok is alig voltak a faluban, csak az LMP-s jelölt hirdette így magát.  A választások előtt és a választások napján Orbán Viktor jóbarátjának, Mészáros Lőrincnek a falujában nyoma sem volt a politikai versengésnek. Minden úgy zajlott, mint máskor: minket nem szívesen láttak, a felcsútiak nem beszéltek, az ellenfelek reménykedtek, Mészáros Lőrinc pedig győzött.
 
 

Házon kívül 14-10-15


szerző:
2014.10.15. 23:45
Házon kívül 14-10-15

Házon kívül: Mosolygó miniszter - A gyerekek bőrig áztak, mégis végigmondta a beszédet a kampányban. Esély - A fiatal lányt nézőink mentették meg a hajléktalanságtól. Felcsút - A választás napja Mészáros Lőrinc falujában.

Mészáros: „Minden munkáért megharcoltam”

Kamera elé állt Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester. Orbán Viktor személyes jó barátja, aki az elmúlt 4 évben meghúszszorozta vagyonát, interjút adott az RTL Híradónak, miután forgatócsoportunk megjelent a Fidesz felcsúti falunapján.

Elvették a felcsúti focisták autóit

Büntetésből elvették a szolgálati autókat a felcsúti Puskás Akadémia FC játékosaitól. A Nemzeti Sport információi szerint akkor döntött így a vezetőség, amikor a szezonban még egyszer sem diadalmaskodó csapat a Videoton ellen is kikapott 0-3-ra.

Mészáros: Nem vagyok oligarcha


szerző:
2014.09.06. 15:39
Mészáros: Nem vagyok oligarcha

Nem tartja magát oligarchának, a földbérleti pályázatoknál pedig senkitől nem vett el semmit, ezt monda Mészáros Lőrinc a gázszerelőből lett milliárdos felcsúti vállalkozó és polgármester a Nol.hu-nak adott interjúban.

Újra indul a választáson Mészáros Lőrinc

Ma sem állt szóba az RTL Híradóval Mészáros Lőrinc, pedig most személyesen találkoztunk vele, Felcsút első emberével.
 

A Fidesz-KDNP jelöltje győzött Felcsúton

Mészáros Lőrincet választották polgármesterükké a felcsútiak a vasárnapi időközi önkormányzati választáson.

Puskás-díjat alapított a FIFA


szerző:
2009.10.20. 22:07
Puskás-díjat alapított a FIFA

A díjat "Az év góljáért" adja a FIFA.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való