KERESÉS search-close

Fazekas Sándor

21 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Fazekas Sándor"

Befejezték az élelmiszerek összehasonlítását

Becsapják a vásárlókat - ezt mondta a földművelésügyi miniszter, miután a NÉBIH befejezte a Nyugat-Európában és a Magyarországon árult azonos márkájú termékek összehasonlítását. 96-ból 71 élelmiszert találták eltérőnek. Fazekas Sándor szerint bebizonyosodott, hogy kettős mérce működik az európai élelmiszerpiacon, és a magyaroknak silányabb élelmiszerek jutnak. Később a NÉBIH jelentéséből viszont az derült ki, hogy a különbségtétel nem tekinthető általános gyakorlatnak. A Spar is megszólalt, és cáfolják a silányabb minőséget.

Vita az ÁFA csökkentésről

Újra bejelentette a földművelésügyi miniszter, hogy a hal ÁFÁ-jának csökkentést kezdeményezi. A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára viszont azt mondta: még korai erről nyilatkozni, a kormány még nem döntött. Fazekas Sándor először egy hónapja jelentett be, hogy a hal és a vad adójának mérséklésére tesz javaslatot, most azonban a vadhúst már nem is említette. A szocialisták attól tartanak, a miniszter csak blöfföl.

Kazah juhos tanulmány: nyomoz a rendőrség

Hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomoz a rendőrség a kazah juhokról szóló, félig plagizált tanulmány ügyében – tudta meg az RTL-Híradó. A tanulmányt 8 millió forintért a Földművelésügyi Minisztérium háttérintézményei rendelték egy olyan konzorciumtól, amelyet Fazekas Sándor miniszter barátjának cége vezetett. A minisztériumnál a nyomozás hírére nem reagáltak, továbbra is csak azt hangsúlyozták, a szerződést nem ők, hanem a háttérintézményeik kötötték.

Maradhat a plagizáló cég

Nem bontja fel a korábban kötött szerződést a Földművelésügyi Minisztérium azzal a céggel, amelyik 8 millió forintért egy részben plagizált tanulmányt készített a tárcának. Ezt mondta Híradónk kérdésére Fazekas Sándor miniszter, mert szerinte ez egy szerzők közötti vita, amihez nincs közük.

A bírák dolgoznak, a politika üzenget

A vörösiszap-büntetőper elsőfokú tárgyalásán a bíróság mindenkit felmentett. Következik a másodfok. A magyar politika és a média egy része ostrom alá vette az elsőfokú bíróságot, majd imitt-amott sok évre visszamenő kritikákat fogalmaztak meg egyes eljárások, ítéletek illetve általában a bíróságok ellen. A bírói vezetők hangsúlyosan kiálltak a bírói függetlenség mellett, de nyilvánvaló, hogy a közvéleménynek is vannak kérdései, amelyekről beszélni kell, főleg, ha ehhez a bírák partnerek.

Fazekas: „Mészáros Lőrinc nem nagygazdálkodó”

A földművelésügyi miniszter szerint Mészáros Lőrinc nem nagygazdálkodó. Hiába nyert a felcsúti polgármester és családja az állami földárveréseken 1400 hektár földet, Fazekas Sándor Híradónknak azt mondta: a családtagok vagyonát nem kell összeszámolni. A miniszter arról is beszélt: Mészáros Lőrinctől kell megkérdezni, hogy mit csinál azokkal a földekkel, amelyeket a megengedett 300 hektáros limit fölött nyert el az árveréseken. Mészáros Lőrinc azt állítja: kevesebb földet vett 300 hektárnál. A Jobbik feljelentést tesz a gyanús földvásárlások ügyében.

150 millióért vett földet a miniszter rokona

150 millió forintért vett állami földeket a földművelésügyi miniszter rokona. Az egyik liciten versenytársa is akadt, aki a 100 millió forintos kikiáltási árat még megadta volna, de fél százalékkal többet már nem, így végül a miniszter rokona nyert. Az LMP szerint ez csak egy színjáték, ami arról szól, hogy legalább Fazekas Sándor rokonait ne lehessen azzal vádolni, hogy kikiáltási áron vesznek meg állami földeket. Fazekas Sándor azt nyilatkozta Híradónknak: semmi aggályosat nem lát az árverésben.

Fazekas:

Nincs oka lemondani, mert Orbán Viktor bízik benne - ezt mondta Híradónk kérdésére a földművelésügyi miniszter. Fazekas Sándorról hétfőn írta meg a kormányközeli Napi Gazdaság, hogy távozhat posztjáról, egyebek mellett a Kun-Mediátor ügy miatt. A miniszter, aki korábban Karcag polgármestere volt, azt mondta, a település vezetőjeként nem kellett volna tudnia a milliárdos csalásról. Szerinte a felelősség a csalóké.

Fazekas szerint nincs oka lemondani

Nem tudott és nem is kellett volna tudnia a Kun-Mediátor ügyről karcagi polgármesterként, a felelősséget a csalónak kell vállalnia - ezt Fazekas Sándor mondta az RTL Híradónak. A földművelésügyi miniszter szerint neki - a ma már vádlott - Kiss Szilárd ügyében sincs mondanivalója. Fazekasról éppen az említett ügyekre hivatkozva írta meg hétfőn a kormányközeli Napi Gazdaság, hogy idő előtt távozhat posztjáról. Orbán Viktor azonban az RTL Híradónak cáfolta a kormányátalakítást.

Távozik Fazekas Sándor?


szerző:
2015.04.27. 18:40
Távozik Fazekas Sándor?

Megingott Fazekas Sándor széke - erről a Napi Gazdaság írt. A kormányközeli napilap úgy tudja, hogy a földművelésügyi miniszter a tervezettnél korábban távozhat posztjáról, mert az elmúlt hónapokban napvilágra került ügyek nem kedveznek a megítélésének. Fazekas Sándor a letartóztatott, volt agrárattasé, Kiss Szilárd ügyében, a becsődölt Hungária Értékpapír Zrt. és a karcagi Kun-Mediátor botrányai kapcsán is a címlapra került.

Orbán Viktor: Fazekas Sándor nem távozik a posztjáról

Megingott Fazekas Sándor széke- erről a Napi Gazdaság írt. A kormány-közeli napilap úgy tudja, hogy a földművelésügyi miniszter a tervezettnél korábban távozhat posztjáról, mert az elmúlt hónapokban napvilágra került ügyek nem kedveznek a megítélésének. Fazekas Sándor a letartóztatott, volt agrárattasé Kiss Szilárd ügyében, a becsődölt Hungária Értékpapír ZRt. és a Kun-Mediátor botrányai kapcsán is a címlapokra került. Az ellenzék szerint Fazekas menesztése Orbán Viktor első jó döntése lenne. A miniszterelnök azonban azt mondta Híradónknak, hogy nem lesz kormányátalakítás.

Elbukott a kormány nemzeti parkokról szóló törvényjavaslata

Az ügy pikantériája, hogy három miniszter is nemet nyomott, köztük az előterjesztő földművelésügyi miniszter is. Fazekas Sándor így a saját javaslatát szavazta le - utólag kiderült, tévedésből. A javaslat szerint a nemzeti parkok által kezelt állami földek a földalaphoz kerültek volna. Az ellenzék a javaslat benyújtása óta tiltakozott, mert szerintük így akarták lenyúlni a nemzeti parkok földjeit.

Nemmel szavazott a saját javaslatára

Elbukott a kormány nemzeti parkokról szóló törvényjavaslata a Parlamentben, mert nem kapta meg a kétharmados többséget. Az ügy pikantériája, hogy három miniszter is nemet nyomott, köztük az előterjesztő földművelésügyi miniszter is. Fazekas Sándor így a saját javaslatát szavazta le - utólag kiderült, tévedésből. A javaslat szerint a nemzeti parkok által kezelt állami földek a földalaphoz kerültek volna. Az ellenzék a javaslat benyújtása óta tiltakozott, mert szerintük így akarták lenyúlni a nemzeti parkok földjeit.

Kockázatosnak ítélték, mégis kinevezték

Hiába esett át kétszer is nemzetbiztonsági átvilágításon és találtak mindkétszer kockázatokat Kiss Szilárdánál, mégis kinevezték moszkvai attasénak, majd földművelésügyi miniszteri biztosnak - tudta meg az Index. Kisst januárban vették őrizetbe hűtlen kezelés gyanúja miatt, pedig már 2013 nyarán tudtak az ügyről a hatóságok. A kormány nem nyilatkozik. Az LMP a nemzetbiztonsági bizottságban hallgatná meg Fazekas Sándor földművelésügyi minisztert.

Földadó: mégsem vonja vissza a Fidesz

Maradhat a földadó. Mást akar a földművelésügyi miniszter és mást a Fidesz. Fazekas Sándor azt kéri az érintett önkormányzatoktól, hogy vonják vissza a földadóról szóló rendeletet, a fideszes képviselők ma úgy döntöttek, hogy ne tárgyalja a parlament a földadó ügyét.

Előzetes: Karácsonyi jókívánságok politikusoktól

Gyurcsány Ferenc születendő gyermekéről osztott meg új részleteket, Fazekas Sándor földművelési miniszter saját kis videoüzenetet készített. Este hatkor láthatják a jókívánságcsokrot.


 

Váratlanul megnevezte minisztereit Orbán

Eredetileg úgy volt, hogy június 6-án jelenti be harmadik kormánya névsorát, de csütörtökön délután Kövér Lászlónak küldött levelében megtette ezt.

Nem kell élelmiszerfertőzéstől tartanunk

Az összes hazai hipermarketben élelmiszerbiztonsági ellenőrzéseket végeznek.

Kártpótolják a gazdákat


szerző:
2011.06.08. 11:01
Kártpótolják a gazdákat

Heteken belül kártalanítja az unió a zöldségtermesztőket - erről egyeztek meg a szakminiszterek kedden Luxemburgban.

Fazekas Sándor lehet a Fővárosi Bíróság elnöke

Fazekas Sándort, a PKKB elnökét ajánlják a bírák a Fővárosi Bíróság elnökének megüresedett posztjára.

Maradna a földvásárlási moratórium

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter szerint erre azért van szükség, mert az új szereplők megjelenése felhajtaná az árakat.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való