KERESÉS search-close

Európai Néppárt

36 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Európai Néppárt"

Orbán Viktor levélben tiltakozott Frans Timmermans ellen

Levélben tiltakozott az Európai Néppárt elnökénél Orbán Viktor, mert a miniszterelnök szerint az uniós pártcsaládok megállapodtak abban, hogy a szociáldemokrata Frans Timmermans legyen az Európai Bizottság elnöke. A nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár azt mondta az RTL Híradónak, nem támogatnak elvtelen kompromisszumot. A legfontosabb uniós pozíciók sorsáról a tagállami vezetők éjszaka rendkívüli csúcstalálkozón döntenek.

Problematikusnak nevezték Orbán Viktor válaszait

Problematikusnak nevezte Orbán Viktor válaszait a néppárti vizsgálóbizottság egyik tagja - erről az Euronews írt. Herman Van Rompuy egy belga televízióban beszélt a Fidesz és a Néppárt viszonyáról. Az Európa Tanács volt elnöke az egyike annak a háromtagú bizottságnak, amit az Európai Néppártban azért hoztak létre, hogy megvizsgálják: a Fidesz politikája megfelel-e a Néppárt alapértékeivel.

 

Orbán: Ne vizsgálódjon a Néppárt

Elképzelhetetlen, hogy Magyarországot vizsgálhassa az Európai Néppárt bölcseinek tanácsa, ezt mondta Orbán Viktor miniszterelnök az állami rádióban. Lóvásárhoz hasonlította az eljárást, amely szerinte tiszteletlen a magyarokkal szemben. Szerinte arról kell tárgyalni, hogy egyeznek-e a Fidesz és a Néppárt céljai. A Demokratikus Koalíciónál azt mondják, Orbán Viktor össze-vissza beszél.

Szájert Józsefet nem választották újra

10 év után nem választották újra az Európai Néppárti frakció alelnökének Szájer Józsefet, a Fidesz EP-képviselőjét. A pártcsalád mai tisztújításán viszont újra frakcióvezetőnek választották Manfred Webert, akit a Néppárt igen, a Fidesz viszont nem támogat, hogy az Európai Bizottság következő elnöke legyen. A Fidesz tagságát még márciusban függesztették fel, ezért nem pályázhatnak semmilyen pozícióra. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a Fidesz most már maradna a Néppártban, erről azonban már csak a posztok elosztása után, ősszel dönthetnek.

Mégsem lesznek közigazgatási bíróságok

Visszakozott a kormány, nem indulnak el jövő januártól a közigazgatási bíróságok. Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter ma jelentette be, a nemzetközi viták miatt határozatlan időre felfüggesztik az új bíróságok bevezetését. A Momentum szerint a Fidesz így próbál meg visszajutni az Európai Néppártba.

Papírforma a Fidesznél, hatalmas meglepetések az ellenzéki oldalon

Az EP-választás valamit mindenképp elárul a pillanatnyi erőviszonyokról, főleg az ellenzéki oldalon. Ahol a Gyurcsány Ferenc háttérbe húzódásával kampányoló DK és a parlamenten kívüli Momentum sokkal jobban szerepelt a vártnál, míg az MSZP-P, a Jobbik és az LMP – mondhatni – leszerepelt. A Fidesz itthon egyértelműen, hatalmas fölénnyel győzött, de ahogy az európai eredmények alakultak, az már kevésbé kedvező a számára. Lássuk, hogy alakult a vasárnap este Magyarországon és Európában.

Fidesz: még nem döntöttek arról, hogy kilépnek az Európai Néppártból

Nem döntött a Fidesz arról, hogy kilépne az Európai Néppártból - ezt válaszolta az RTL kérdésére a Fidesz kommunikációs igazgatója, aki szerint továbbra is az a céljuk, hogy belülről változtassák meg a Néppártot. Orbán Viktor pedig azt mondta: a Fidesz maga dönt majd a jövőjéről a választások után. Az elmúlt napokban újra fellángolt a vita a Fidesz európai párttagságáról. A szocialisták szerint a miniszterelnök Magyarország uniós tagságát sodorja veszélybe azzal, hogy a szélsőjobboldali európai pártokhoz közeledik.

Orbán: Manfred Weber nem alkalmas jelölt

Manfred Weber alkalmatlan jelölt az Európai Bizottság elnöki székébe - mondta Orbán Viktor az Európai Néppárt frakcióvezetőjéről, akit eddig a Fidesz a támogatásáról biztosított. A Miniszterelnök a szélsőségesnek tartott Osztrák Szabadságpárt elnökével találkozott, és azt mondta: ha a Néppárt nem nyit az általa  hazafiasnak nevezett pártok felé, akkor a Fidesz nem marad tagja a szövetségnek. A szocialisták szerint Orbán újfasisztákkal szövetkezik.

Merkel nem kér Orbán ötletéből

Semmilyen módon nem működik együtt az Európai Néppárt a jobboldali populista pártokkal - így reagált Orbán Viktor csütörtöki felvetésére Angela Merkel német kancellár és több Néppárti politikus is. Orbán Viktor csütörtökön - miután Budapesten találkozott Matteo Salvini szélsőséges kijelentéseiről ismert olasz belügyminiszterrel - felszólította a Néppártot, hogy legyen nyitott a bevándorlásellenes jobboldali pártok felé. A Fidesz a bírálatokra reagálva azt közölte: a Néppárt inkább a bevándorláspárti baloldallal köt szövetséget.

Orbán: A mi jövőnkről mi döntünk

A mi jövőnkről mi döntünk, és nem az Európai Néppárt - jelentette ki Orbán Viktor a Fidesz Európai Parlamenti választási kampánynyitóján. A miniszterelnök hétpontos bevándorlásellenes programot hirdetett, szerinte ezzel lehet megoldani Európa legnagyobb problémáját. Orbán Viktor megismételte: a május 26-i választás tétje szerinte az, hogy a bevándorláspárti, vagy a bevándorlásellenes erők vezethetik az Európai Uniót.

Matteo Salvini számít Orbán Viktorra

Eddig nem kereste a Fideszt az Európai Néppárt tárgyalódelegációja, amelynek feladata lesz, hogy felmérje, a Fidesz maradhat-e az európai pártcsalád tagja. Ezt Novák Katalin, a Fidesz delegációjának vezetője közölte. Közben Matteo Salvini, olasz belügyminiszter sajtóhírek szerint hétfőn Milánóba várná Orbán Viktort, egy új európai mozgalom indítása alkalmából, de a miniszterelnök várhatóan nem megy el.

„A Fidesz fel van függesztve”

Nem szavazhatnak és nem is vehetnek részt a Néppárt tanácskozásain - ezt jelenti a szerda esti Fidesszel kapcsolatos Néppárti döntés. Az Európai Parlamentben legnagyobb frakcióval rendelkező párt elsöprő többséggel szavazta meg azt a dokumentumot, amely szerint támogatják a Fidesz tagságának felfüggesztését egy vigzsgálat idejére. Orbán Viktor azt mondta: a Fidesz maga kérte a tagság felfüggesztését. A Néppárt listavezetője csütörtökön azt mondta az RTL Híradónak: a lényeg, hogy a Fidesznek nincs szavazati joga, míg nem rendezik a helyzetet.

Felfüggesztették a Fidesz tagságát az Európai Néppártban

Nagy többséggel döntött a pártcsalád közgyűlése a Fidesz tagságának felfüggesztéséről az Európai Néppártból. 190-en támogatták a javaslatot, és 3-an szavaztak ellene. Ez egyben azt is jelenti, hogy egy 3 tagú bizottság vizsgálatot indít a Fidesszel szemben. Orbán Viktor a közgyűlés után azonban arról beszélt, hogy a vizsgálat idejére ők maguk kérték a felfüggesztést. A döntés miatt a Fidesz már a Néppárt csütörtöki tanácskozásán sem vehet részet. 

A felfüggesztésről vitáznak

A kormány legutóbbi Brüsszel ellenes kampánya vezetett odáig, hogy az Európai Néppártban végül 13 párt kezdeményezte a Fidesz kizárását. A plakátokon az Európai Bizottság néppárti elnöke, Jean-Claude Juncker szerepelt Soros Györggyel, és az unió állítólagos, bevándorlást segítő terveiről tájékoztatták az embereket.

Tudósítónk élőben jelentkezett be az Európai Néppárt üléséről

Az RTL tudósítója Losonczi Gergely élőben jelentkezett be az Európai Néppárt üléséről, amelyen a Fidesz tagságának felfüggesztése, vagy a párt kizárása a téma. A hivatalos javaslat szerint felfüggesztenék a párt tagságát és egy 3 tagú testület ellenőrizné, hogy a magyar kormány betartja-e azokat a feltételeket, amiket Manfred Weber frakcióvezető fogalmazott meg korábban. De a kiszivárgott hírek szerint ezt sok tagszervezet túl enyhe szankciónak tartja. 

A német szavazók kizárnák a Fideszt az Európai Néppártból

Kizárná a Fideszt az Európai Néppártból a német szavazók többsége, ez derül ki egy ottani reprezentatív közvéleménykutatásból. Az Európai Néppárt választmánya szerdán tárgyalja a magyar kormánypárt ügyét. Szájer József fideszes európai parlamenti képviselő korábban úgy nyilatkozott, szeretnének a pártban maradni, de a választóikat az sem érdekelné, ha más frakcióban politizálnának.

Orbán Viktor levélben kért bocsánatot

Bocsánatkérő levelet küldött Orbán Viktor azoknak a jobboldali pártoknak, amelyek kizáratnák a Fideszt az Európai Néppártból. A miniszterelnök azt kérte tőlük, hogy vizsgálják felül a javaslatukat. Manfred Weber néppárti frakcióvezető, aki kedden járt Orbán Viktornál, az Euronewsnak azt mondta: a találkozójukon szó sem volt tárgyalásról.

Manfred Webernek üzentek az ellenzéki pártok

Legyen tökös!- üzente a Momentum Manfred Webernek azokon a plakáthelyeken, ahol tegnap még a kormány Brüsszel-ellenes üzenetei voltak, de ma reggelre, amikor az európai néppárti politikus Budapestre érkezett, eltávolították azokat. A Demokratikus Koalíció aktivistái a Várban tartottak megmozdulást, Gyurcsány Ferenc pedig sajtótájékoztatót. Azt mondta: „aki ma összeáll Orbán Viktorral, az összeáll Európa sírásójával”.

Orbán-Weber találkozó: nincs megállapodás

Nem sikerült megállapodni Manfred Webernek Orbán Viktorral azokról a feltételekről, amelyeket az Európai Néppárt frakcióvezetője korábban megszabott, hogy a Fidesz a pártcsalád tagja maradhasson. Ezt a német politikus közölte, miután személyesen tárgyalt a miniszterelnökkel Budapesten. Manfred Weber a CEU rektorával is egyeztetett, miután az egyik feltétel, hogy az egyetem Magyarországon maradhasson. A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, a vita a bevándorlásról szól, de mindkét fél érdeke, hogy a Fidesz a Néppárt tagja maradjon.

Orbán Viktor nem gondolta, hogy botrány lesz Európában a kormány tájékoztatási kampányából

Muppet-show jellegűnek tartja Orbán Viktor a Soros Györgyöt és Jean-Claude Junkert ábrázoló plakátokat, és meglepődött rajta, hogy sértőnek találták az Európai Néppártban. A miniszterelnök erről egy háttérbeszélgetésen beszélt. Az állami rádiónak adott interjújában pedig már elképzelhetőnek tartotta, hogy távoznak az európai pártszövetségből. A néppárt frakcióvezetője korábban három feltételhez, köztük egy bocsánatkéréshez kötötte a Fidesz maradását. A háttérbeszélgetésről készült cikk itt olvasható!

„Nem okozna kárt a Fidesznek, ha kizárnák a Néppártból”

Nem okozna kárt a Fidesz számára, ha kizárnák az Európai Néppártból, de maradnának a néppárti frakcióban - ezt mondta a mai kormányinfón Gulyás Gergely. A miniszter arra, a Magyar Nemzetben ma megjelent cikkre reagált, amely szerint a Fidesznek ki kellene lépnie, és új szövetséget kellene kötnie. A cikkre a miniszterelnök is reagált. Azt mondta: csigavér. A szocialisták átragasztanák a kormány plakátjait, de nincs sok idejük: a kormányfő ígéretével ellentétben március 15-e után nem folytatódik a Brüsszelt kritizáló kampány, azt az úgynevezett családvédelmi akcióterv hirdetései váltják fel.

Orbán nem kér bocsánatot

Nem teljesíti a Fidesz azt a három feltételt, amelyet Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője szabott meg, hogy a magyar kormányzópárt tagja maradhasson a pártcsaládnak. A Fidesz kizárását már több mint egy tucat párt kezdeményezte az európai pártszövetségből. A Fidesz kommunikációs igazgatója azt sem zárta ki, hogy kizárják a Fideszt a néppártból. Erről legkorábban március 20-án dönthetnek.

Ultimátum: Manfred Weber három feltételt szabott, hogy a Fidesz a Néppártban maradhasson

Ultimátum a kormánynak. Az Európai Néppárt európai parlamenti frakcióvezetője egy interjúban három feltételt szabott, hogy a Fidesz a néppártban maradhasson. Be kell fejezni a Brüsszel elleni kampányt, bocsánatot kell kérni a néppárt tagjaitól, és biztosítani kell, hogy a CEU Budapesten maradhasson. A feltételek teljesítésére március végéig várnak. Március 20-án kezdődik az az eljárás, amelynek végeredményeként akár ki is zárhatják a Fideszt a Néppártból.

 Részben a Fidesz miatt lépnek ki az Európai Néppártból

Nem akarnak Orbán Viktorral és a Fidesszel egy pártcsaládba tartozni, egyebek mellett ezért is lép ki az Európai Néppártból a Horvát Parasztpárt. A horvát politikai tömörülés elítélte a magyar kormánypropagandát is. Kovács Zoltán, nemzetközi kommunikációs államtitkár szerint mivel a horvát párt az Európai Parlament zöldpárti frakciójába menne, ezért inkább az a kérdés, mit kerestek eddig a Néppártban.

Juncker szerint hazugságok vannak a magyar plakátkampányban

Hazugságok ellen nem sokat tehetünk - így reagált Jean-Claude Juncker a magyar kormány plakátkampányára, amelyben őt és Soros Györgyöt a bevándorlás támogatóiként mutatják be. Juncker szerint Orbán Viktor helye nem az Európai Néppártban van. Az Európai Bizottság szóvivője ma már azt mondta, hogy nincs nyílt konfliktus a kormány és a bizottság között. A Fidesz szerint ők a plakátokon nem az európai intézményeket támadják. 

Weber kiállt Orbán mellett

Megvédte a Fideszt és a magyar kormányt az újabb bírálatoktól Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője. A politikus, aki a Néppárt jelöltje az Európai Bizottság elnöki posztjára, egy konferencián példának hozta fel a Brexitet, amely azután történt, hogy a brit konzervatívok kiléptek a néppártból. A Fidesz egyik uniós képviselője szerint Webert csak politikai okokból támadják ilyen kérdésekkel, a DK-nál viszont azt mondják: Orbán Viktor készen állna akár arra is, hogy kivezesse az országot az unióból.

A Fidesz kizárása nem került szóba az Európai Néppárt kongresszusán

A Fidesz kizárása nem került szóba, de több kritikát is kapott az Európai Néppárt Helsinkiben tartott kongresszusán. Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke szerint például nem lehet valaki kereszténydemokrata, ha nem tartja tiszteletben a jogállamiságot, a szabad sajtót és a civileket. A néppárt egy határozati javaslatot is elfogadott, hogy melyek a demokrácia alapértékei, amit a pártcsalád minden tagjának el kell fogadnia. Ezt a Fidesz is megszavazta.

Újabb néppárti politikus bírálja a Fideszt

Ezúttal a volt finn miniszterelnök, aki szerint Orbán Viktornak hitet kell tennie az Európai Néppárt által képviselt értékek mellett, vagy el kell hagynia a pártot. Alexander Stubb a Néppárt csúcsjelöltségéért indul a Fidesz által is támogatott Manfred Weberrel szemben. Orbán Viktor sajtófőnöke szerint éppen ezért támadja Magyarországot.

Informális EU-csúcs


szerző:
2018.09.20. 18:41
Informális EU-csúcs

Egyelőre az Európai Néppárt tagja marad a Fidesz. Ezt a salzburgi uniós csúcstalálkozó előestéjén jelentették be a kormánypárt uniós pártcsaládjának vezetői. A néppárt elnöke szerint a Fideszt addig semmiképp sem zárják ki, amíg tart a magyar jogállamiság helyzete miatt indított hetes cikk szerinti eljárás.

Címlapokon a magyar kormány

Európa és a világ vezető hírcsatornái címlapon számoltak be a Sargetnini-jelentés elfogadásáról. A külföldi lapok a magyar kormány megbüntetésének és a populizmus és az antidemokratikus értékek elleni küzdelemnek tartják a szavazás eredményét. A francia elnök pedig arról beszélt: az Európai Néppártnak választania kell Angela Merkel és Orbán Viktor között.

A kormány másként értelmezi

Egyelőre nincs hivatalos kormányzati reakció az Európai Néppárt frakcióvezetőjének Orbán Viktorral szemben megfogalmazott kritikájára. Manfred Weber egy holland lapinterjúban, arról beszélt, a néppárt számára alapvető érték a jogbiztonság, a demokrácia és a sajtószabadság.

Raportra hívták Orbán Viktort?

Brüsszelbe várják szerdán Orbán Viktort az Európai Néppárt vezetői. Míg a német sajtó szerint a pártvezetők tisztázó beszélgetésre hívták a miniszterelnököt, hogy megtudják, továbbra is az illiberális állam kiépítésének folytatásában gondolkozik-e, addig Orbán Viktor stábja szerint csak egy korábbi meghívást viszonoznak.

Pénzt adna a civileknek az unió

Az egész Európai Néppárt megszavazta, hogy az Unió adjon pénzt a civil szervezeteknek, csak a Fidesz képviselői nem támogatták. Az Európai Parlamentben elfogadott határozat több mint 400 milliárd forinttal segítené az alapvető uniós értékeket őrző civil szervezeteket.

Orbán: ostoba dolog Magyarországot pellengérre állítani

Ostoba dolognak nevezte Orbán Viktor, hogy az unió pellengérre állítja Magyarországot. A miniszterelnök szerint ez azért ostobaság, mert itt növekszik az egyik legnagyobb mértékben a gazdaság. Így reagált arra, hogy az Európai Parlament tegnap Magyarországot bíráló határozatot fogadott el. Az eljárás végén akár az ország uniós szavazati jogát is felfüggeszthetik. A határozatot a Fidesz pártcsaládja, az Európai Néppárt képviselőinek majdnem harmada is megszavazta. Lázár János erről azt mondta: Soros Györgynek mindenütt van érdekérvényesítő képessége.

Európai Néppárt: Elvárják Orbántól a módosítást

Elvárja a felsőoktatási törvény módosítását a Fidesz pártcsaládja, az Európai Néppárt. Szóvivőjük szerint elfogadhatatlan, ha korlátozzák a CEU működését. Azt is mondta, hogy a magyar kormánynak 30 napon belül válaszolnia kell az Európai Bizottságnak arra, hogyan módosítják a jogszabályt. Orbán Viktor szombat reggel találkozik az Európai Néppárt vezetőivel. A magyar miniszterelnök szerint a jogszabály nem ellentétes az uniós joggal.

EP-alelnök lesz Schmitt Pál?


szerző:
2009.07.08. 18:09
EP-alelnök lesz Schmitt Pál?

Az Európai Néppárt egy belső szavazáson úgy döntött, hogy őt jelöli erre a posztra.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való