KERESÉS search-close

Európai Bizottság

90 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Európai Bizottság"

EB jelentés: „a médiaholding kockázatot jelent a magyar sajtóra”

A nyomtatott sajtóban és a rádiók között is piacvezető lett a kormányközeli médiaholding. Egyebek mellett ezt állapították meg abban a jelentésben, ami az Európai Bizottság megrendelésére készült a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványról. Ez vette át a kormányközeli üzletemberek médiaérdekeltségeit. A jelentés egyik készítője az RTL Híradónak azt mondta, a médiaholding kockázatot jelent a magyar sajtóra. A kormány szerint az elemzés nyomásgyakorlás a távozó Európai Bizottságtól.

Orbán Viktor: Jó döntés volt Ursula von der Leyent támogatni

Jó döntés volt Ursula von der Leyent támogatni az Európai Bizottság elnöki posztjára - ezt mondta Orbán Viktor, miután Brüsszelben négyszemközt találkozott a német kereszténydemokrata politikussal. Ursula von der Leyen jó hangulatúnak nevezte a találkozót, amelyen megállapodtak abban, hogy újra kell kezdeni Magyarország és az Európai Bizottság kapcsolatát, de kiemelte: a jogállamiság nagyon fontos, mindenkire vonatkozik.

Új tervek a tengeren érkező menekültek elosztására

Egyetlen illegális bevándorló sem jöhet Magyarországra - így összegezte a magyar kormány álláspontját Szijjártó Péter külügyminiszter miután Emmanuel Macron francia elnök már 14 országgal megállapodott arról, hogy a tengeren érkező menekülteket automatikusan és gyorsan szétosztják a tagállamok között. A francia elnök szerint ez önkéntes, de csak ideiglenes megoldás és a menekültválság megoldásából mindenkinek ki kell vennie a részét. A probléma kezelésére az Európai Bizottság megválasztott elnökének is vannak ötletei.

Megválasztása után már óvatosabban fogalmaz Ursula von der Leyen

Mindig a teljes jogállamiságra kell törekedni, de senki sem tökéletes - ezt mondta az Európai Bizottság leendő elnöke megválasztását követő első interjújában. Ursula von der Leyent Magyarország és Lengyelország kapcsán kérdezték erről, mindkét ország ellen zajlik ugyanis a jogállamiság megsértése miatt indított eljárás. A kormány abban bízik, hogy az új Európai Bizottság nem politikai nyomásgyakorlásra használja majd a jogi eljárásokat. A Momentum azt ígéri: napirenden tartják a kérdést.

Ursula von der Leyen egységesebb Európai Uniót akar

Szűk, kilenc szavazatos többséggel megválasztották Ursula von der Leyent az Európai Bizottság új elnökének. A korábbi német védelmi miniszter 383 "igen" szavazatot kapott 321 "nem" ellenében az Európai Parlamentben. A kereszténydemokrata politikus azt ígérte, hogy egy szorosabban együttműködő, egységesebb Európai Uniót akar, és szembeszáll azokkal, akik gyengítenék a közösséget.

 

Ursula von der Leyen az  Európai Bizottság új elnöke

Megválasztották Ursula von der Leyent az Európai Bizottság új elnökének. Az Európai Parlamentben  383-an támogatták, 321-en pedig ellene szavaztak. A kereszténydemokrata német politikus még a voksolás előtt arról beszélt: szívesen harcol azok oldalán, akik erősíteni akarják az uniót, de ellenfele lesz azoknak, akik bomlasztani és gyengíteni akarják a közösséget.

 

Ursula von der Leyen: Kemény ellenfél leszek!

Adásunkkal egy időben szavaz az Európai Bizottság új elnökéről az Európai Parlament. A jelölt, Ursula von der Leyen, kereszténydemokrata német politikus ezt megelőzően beszédet mondott Strasbourgban. Céljai között szerepel a klímavédelem, a nemi esélyegyenlőség, az európai minimálbér bevezetése és a menekültügyi rendszer átalakítása is. Azt mondta, szívesen harcol azok oldalán, akik erősíteni akarják az uniót, de ellenfele lesz azoknak, akik bomlasztani és gyengíteni akarják a közösséget.

Mégis lesznek új bíróságok?

Újra elővenné a közigazgatási bíróságok felállításának tervét Kövér László. A házelnök erről az Inforádióban beszélt. Azt mondta: a bíróságok felállítását csak a Magyarország elleni politikai támadások miatt halasztották el. Ezeknek a bíróságoknak az eredeti tervek szerint jövőre már működniük kellett volna, de ezt másfél hónapja határozatlan időre elhalasztották. A szocialisták szerint kiderült: a kormány csak az Európai Bizottságot akarta megtéveszteni.

A Fidesz és a baloldali ellenzék is a maga sikerének érzi

Egyformán sikernek állítja be a Fidesz és a baloldali ellenzéki pártok is, hogy a német védelmi miniszter, Ursula von der Leyen lehet az Európai Bizottság új elnöke. Orbán Viktor szerint a legfontosabb, hogy végül nem a szociáldemokrata Frans Timmermans lett a befutó. A DK szerint viszont Orbán alaposan eltaktikázta magát.

Ursula von der Leyent jelölik az Európai Bizottság élére

Megszületett az egyezség Brüsszelben az uniós csúcson a legfontosabb pozíciókról. A német Ursula von der Leyent jelölik az Európai Bizottság élére. A kereszténydemokrata politikus az elmúlt években több miniszteriumot is vezetett Angela Merkel mellett, jelenleg ő a védelmi miniszter. Charles Michel belga miniszterelnök lehet az Európai Tanács új elnöke. A spanyol Josep Borrelt a külügyi és biztonságpolitikai főképviselői poszt várományosa. Christina Lagarde-ot, a Nemzetközi Valutaalap elnökét pedig az Európai Központi Bank élére jelölik.

Új jelölt az Európai Bizottság elnöki posztjára

Krimiszerűnek nevezte Orbán Viktor az uniós csúcs elhúzódó tárgyalásait. Egyes információk szerint, a német védelmi miniszter, Ursula von der Leyen lehet az Európai Bizottság új elnöke, Manfred Weber pedig az Európai Parlament elnöki tisztségét kaphatja. Alelnök pedig Dobrev Klára lehet, miután az egyik baloldali frakció a DK-s politikust jelöli a posztra.

Jelentősen drágul a cigaretta

Felszólította Magyarországot az Európai Bizottság, hogy pótolja a cigaretta adójának második éve elmaradt emelését. A kormány úgy számol, fél évente 30 forinttal drágul majd egy átlagos doboz cigi a következő két évben. A vágott dohánytermékek ára még nagyobb, legalább 16%-os mértékben emelkedhet összességében.

EP-választás: Az elnökjelöltek vitája

Szerda este kezdődik Brüsszelben az Európai Bizottság elnöki posztjára pályázó jelöltek vitája. A helyszínen van Litauszky Balázs riporter.

Nincs eljárás a „babaváró” miatt

Felszólították a kormánypártok az Európai Bizottságot, hogy minél hamarabb adjon előzetes hozzájárulást a babaváró támogatáshoz. A bizottság magyarországi képviselete azt közölte: mivel a támogatással kapcsolatban semmilyen eljárás nem zajlik, ezért határidőkről sem lehet beszélni. Az RTL Híradónak nyilatkozó elemző szerint Brüsszelben azt szeretnék elkerülni, hogy a babaváró támogatásból a bankok húzzanak hasznot.

Babaváró: cáfolja a kormányt az Európai Bizottság

Cáfolja a kormány állításait az Európai Bizottság. Rétvári Bence államtitkár előzőleg azt állította, Brüsszel megtámadta a tervezett babaváró hitelt, arra hivatkozva, hogy az uniós jogot sért. A bizottság viszont közölte: semmi ilyen nem történt, nem indítottak vizsgálatot, sőt, támogatják a kormány kezdeményezését. A Párbeszéd szerint hazudott a kabinet. A kormányszóvivő pedig azt közölte: előzetes engedélyt kértek a hitelprogram bevezetésére a bizottságtól, de válaszul kritikákat kaptak.

Uniós jogot sérthet a babaváró támogatás?

Az Európai Bizottság szerint uniós jogszabályokat sérthet a magyar kormány babaváró támogatása, amelyet július elsejétől vezetnek be. A tízmilliós hitelt fiatal házasok kaphatják – nagyon kedvező feltételek mellett. A kormány érthetetlennek tartja Brüsszel kifogásait. Szerintük azért támadják a konstrukciót, mert nem menekülteket, hanem magyar családokat támogatnak vele.

Manfred Weber: Magyarország rossz irányba tart Orbán Viktorral

Magyarország rossz irányba tart Orbán Viktorral - így reagált Manfred Weber az Európai Néppárt frakcióvezetője, miután hétfőn a magyar miniszterelnök azt mondta, alkalmatlannak tartja őt az Európai Bizottság elnöki posztjára. A Párbeszéd európai parlamenti képviselője szerint is alkalmatlan az Európai Bizottság vezetésére Manfred Weber, mert eddig mindig megvédte a Fidesz egyre szélsőségesebb politikáját.

A Fidesz betiltaná a migránskártyát

A Fidesz szerint terroristavezérek is használhatnak - ahogy fogalmaznak - migránskártyákat, ezért azt meg kell szüntetni. Erről Halász János, a nagyobbik kormánypárt frakciószóvivője beszélt. Szerinte ezt bizonyítja, hogy a Magyarországon elfogott szír férfinál is volt ilyen, név nélküli kártya. Az Európai Bizottság szóvivője erre úgy reagált: nincsenek név nélküli bankkártyák, minden kártyatulajdonos személyazonossága ismert, és azt csak Görögországban lehet használni.

Budapesten tárgyalhat Orbán Viktorral Manfred Weber

Budapesten tárgyalhat Orbán Viktorral Manfred Weber, akit az Európai Bizottság következő elnökének jelölt a Néppárt. Erről a Welt am Sonntagnak nyilatkozott. Azt mondta, megpróbálja személyesen világossá tenni, hogy jelenleg a Néppártból kifelé vezető úton jár a magyar miniszterelnök. Szijjártó Péter külügyminiszter azt mondta, szeretnének a Néppártban maradni, de vitatkozni akarnak a véleménykülönbségekről.

Újabb levél menekültügyben az Európai Bizottságnak

Újabb levelet ír az Európai Bizottságnak a kormány a Jean-Claude Junckert és Soros Györgyöt ábrázoló kampánnyal kapcsolatban. A kormányszóvivő azt mondta, pontokba szedik, hogy Brüsszelben milyen lépésekkel segítik a bevándorlást. Hollik István szerint a menekülteket névtelen, pénzzel feltöltött bankkártyákkal támogatják. Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága szerint a programban csak regisztrált, ellenőrzött hátterű menekültek vehetnek részt, a pénzt pedig ételre, gyógyszerre vagy ruhára költhetik.

Weber: Orbán súlyos károkat okoz

Szokatlanul keményen bírálta a Orbán Viktort és a Fideszt Manfred Weber, akit az Európai Bizottság elnökének jelölt az Európai Néppárt. Bocsánatkérésre és a kormány legújabb plakátkampányának befejezésére szólította fel a magyar miniszterelnököt. Weber a német Spiegel című lapnak azt mondta: Orbán Viktor súlyos károkat okoz az Európai Néppártnak. Hollik István kormányszóvivő most közölte: a március 15-ei héten leszedik a plakátokat, ez volt az eredeti terv is. A Fidesz európai pártcsaládjában már kilenc tagpárt követeli a magyar kormánypárt kizárását.

Tételesen cáfolták a kormány kampányának állításait

Tételesen cáfolta az Európai Bizottság a kormány tájékoztatási kampányának állításait a honlapján. A nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár szerint ezzel pont beismerték, hogy igaza van a kormánynak Brüsszel terveit illetően. Hogy a kampány még több emberhez eljusson, a miniszterelnök levélben is tájékoztatja a választópolgárokat. Hogy mindez mennyibe fog kerülni, csak később árulják el.

Juncker szerint hazugságok vannak a magyar plakátkampányban

Hazugságok ellen nem sokat tehetünk - így reagált Jean-Claude Juncker a magyar kormány plakátkampányára, amelyben őt és Soros Györgyöt a bevándorlás támogatóiként mutatják be. Juncker szerint Orbán Viktor helye nem az Európai Néppártban van. Az Európai Bizottság szóvivője ma már azt mondta, hogy nincs nyílt konfliktus a kormány és a bizottság között. A Fidesz szerint ők a plakátokon nem az európai intézményeket támadják. 

Újabb kampányt indít a kormány

Újabb úgynevezett tájékoztatási kampányt indít a kormány arról, hogy szerintük mire készül Brüsszel. A hétfőn bemutatott plakáton migránsvízum és betelepítési kvóta bevezetéséről és a határvédelmi jogok gyengítéséről írnak. Az Európai Bizottság azonnal reagált, szerintük az újabb kampány nevetséges összeesküvés-elmélet.

Timmermans volt a díszvendég

Túlóratörvény helyett magasabb fizetésekre lenne szükség - erről beszélt Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke az MSZP kongresszusán. Az Európai Szocialisták őt jelölik a Bizottság következő elnökének. Azt mondta: fel kell számolni a korrupciót az unióban, ezért nem érti, hogy a magyar kormány miért nem akar csatlakozni az uniós ügyészséghez.

Juncker keveri a műfajokat

Az isiásza miatt összekeveri az álhírt a véleménnyel. Ezt Kovács Zoltán államtitkár mondta az Európai Bizottság elnökéről, aki tegnap Orbán Viktort is megvádolta azzal, hogy álhíreket terjeszt. Orbán Viktor szóvivője szerint meglátszik Brüsszel bevándorláspolitikáján, hogy álhírnek tartja a bevándorlás veszélyességét.

Nem hajlandó nyugdíjba menni

Tüntetők élén ment be munkahelyére a lengyel legfelsőbb bíróság elnöke, akit elvileg mától kényszernyugdíjba küldtek. Szerinte ugyanis alkotmányellenes és politikai célokat szolgál a kormány igazságügyi reformja, amely 70-ről 65 évre szállította le a főbírák nyugdíjkorhatárát.

Túlárazás miatt kevesebb pénz?

Akár 150 milliárd forint uniós forrást is visszatarthat az Európai Bizottság, mert szerintük nem jól és drágán működik a magyar pénzelosztási rendszer. A 24.hu birtokába jutott az Európai Bizottság jelentése, amely 34 unió beruházás vizsgálata után jutott arra, hogy Magyarországon rendre túlárazzák a munkákat, és az ellenőrzés sem megfelelő.

Százmilliárdokkal kevesebb jöhet

Többszáz milliárd forinttal kevesebb támogatást kaphat Magyarország az új uniós költségvetésből. Az Európai Bizottság ezt is tartalmazó javaslatát késő délután jelentették be Strasbourgban. A Financial Times szerint a Magyarországnak szánt pénzt csaknem a negyedével vághatják meg.

Egyeztetnek a bírságról

Megkapta az Európai Bizottság az Elios-ügyben készített OLAF-jelentést és felvette a kapcsolatot a magyar hatóságokkal - erősítették meg Híradónknak bizottsági források. A Népszava írt arról, hogy a tárgyalások végén derülhet ki, mennyi bírságot kell fizetnie Magyarországnak.

 

2=3 Óraátállítás!

4-5 milliárd forintot spórol Magyarország az óraátállítással. Vasárnap hajnalban kettőről háromra kell állítani az órát, ezzel elkezdődik a nyári időszámítás. Sokan ilyenkor arra panaszkodnak, hogy napokig nyűgösek, fáradékonyak és ingerlékenyek.

EB-jelentés a magyar egészségügyről

Magyarország keveset költ egészségügyre, sok a dohányos és komoly probléma a munkaerőhiány az ágazatban. Ezt állapította meg az Európai Bizottság országjelentése a magyar egészségügyi rendszerről. A dokumentum a pozitív dolgokat is összegzi. Például, hogy emelkednek a bérek, fontos szűrési programok indultak és, hogy kulcsfontosságú az elektronikus recept.

 

Országjelentés: javulás és lemaradás

Javul a gazdaság teljesítménye, és fenntartható a növekedés, de az egészségügy és oktatás területén lemarad Magyarország az unióban - egyebek mellett ezek a főbb megállapításai az Európai Bizottság országjelentésének, amelyet mind a 27 tagállamról elkészítenek.

 

Nem lehet belépő a játszótéren

Jogtalan pénzt szedni a játszótér használatáért Hajdúhadházon. Ezt az Európai Bizottság állapította meg, miután az uniós pénzből épített játszótér használatát regisztrációhoz vagy 500 forintos belépő kifizetéséhez kötötték. Az unió szerint pénzt kérni tilos, a regisztrációhoz pedig minden segítséget meg kell adni a helyieknek.

Újra tüntetnek a CEU-ért

Újra tüntetésre készül a CEU-ért a Szabad Oktatásért csoport. Azt szeretnék elérni, hogy a köztársasági elnök ne írja alá a törvényjavaslatot. A kormány szerint csak Soros György egyeteme tiltakozik a törvény ellen, a szóvivő politikai cirkusznak nevezte az ügyet. A Demokratikus Koalíció szerint azelőtt kellene visszavonni a törvényt, hogy az az Európai Bizottság elé kerül, mert akkor úgyis kiderül, hogy a kormány érvei hamisak.

Ingyen vonatozás a 18 éveseknek

Ingyen vonatozhatnak majd 22 napon át a 18 éves fiatalok szerte Európában. Magyar javaslatra döntött erről az Európai Bizottság. A tesztprogram jövőre indul, erre az Európai Unió 50 millió eurót fordít. A tervek szerint a tesztév után minden fiatal, aki betölti 18-dik életévét, automatikusan megkapja az ingyenes utazásra szóló kedvezményt. Azt szeretnék elérni, hogy a rászoruló családok gyermekei is megismerhessék Európa más országait.

Módosítani kell a reklámadót

Ellentétes az uniós joggal a reklámadó, ezt mondta ki az Európai Bizottság másfél évvel ezelőtt elindított, most lezárult vizsgálata. Kifogásolják, hogy a törvény különbséget tesz a médiacégek között a bevételeik alapján, és szerintük szabálytalan, hogy a veszteséges vállalkozásoknak, például a Tv2-nek kevesebbet kellett fizetniük. A kormány azt mondja: megvédik a reklámadót.

Európai Bizottság: Aggasztó a felfüggesztés

Aggasztónak nevezte a Népszabadság bezárását az Európai Bizottság szóvivője. Azt is hozzátette, hogy a szerkesztőséggel történteket Brüsszelben is figyelemmel kísérik. A Miniszterelnökség államtitkára szerint a kormánynak semmi köze a lap bezárásához. A baloldali ellenzéki pártok tiltakoznak a történtek miatt. A Demokratikus Koalíció képviselői ezentúl bojkottálják a Parlament üléseit.

„Nincs hatása az uniós döntéshozatalra”

Az Európai Bizottság szerint a szavazók és a nem szavazók véleményét is tiszteletben tartják - de a referendumnak semmilyen hatása nincs az uniós döntéshozatalra. A testület szóvivője azt mondta, hogy a magyar kormány hatásköre, hogy mihez kezd az eredménnyel. A népszavazás még délután is téma volt a nemzetközi hírcsatornákon. A nemzetközi lapok többsége felemásnak tartja az eredményt a magyar kormány szempontjából.

 

300 milliós bírságot kaphatnak

Több mint 300 millió forintos bírságot javasol az Európai Bizottság a Miniszterelnökség egyik, szerintük szabálytalan közbeszerzése miatt - tudta meg a Világgazdaság. A Csetényi Csaba érdekkörébe tartozó HG 360 Reklámügynökség Kft. másfél milliárd forintot nyert el tavaly a kormányablakok népszerűsítésére. A cég az elmúlt években több milliárd forintnyi állami megrendelést nyert el. A kormány azt válaszolta: az Európai Bizottság még nem szabta ki a bírságot, csak tisztázó kérdéseket tett fel. A DK szerint a magyar ügyészségnek is vizsgálatot kellene indítania.

Szabályoznák a menekültáradatot

A menekültek a jövőben csak törvényes úton juthatnak majd Európába - mondta az Európai Bizottság elnöke. Jean-Claude Juncker hajnalban nyilatkozott, miután az Európai Unió és Törökország vezetőinek csúcstalálkozóján megállapodtak annak az akciótervnek az alapelveiről, amelynek célja véget vetni Európa második világháború utáni legsúlyosabb menekültválságának. A magyar kormányfő szerint a most elfogadott dokumentum kimondja, hogy a határokat le kell zárni.

Magyarul Balóval 2016-01-12

Kormánymédia a közmédiából, lecserélt alkotmánybírók, megfélemlített köztisztviselők, vizsgálódó Európai Bizottság. Ismerős? Pedig nem Magyarország, hanem Lengyelország és a kéthónapos kormány politikája a téma. Mi történik Közép-Kelet-Európa legnagyobb és legfontosabb országában? És hogyan viszonyulhat ehhez Magyarország? Politikai vita és szakértői elemzés.

Új uniós megbízás Gyurcsány cégének

Újabb, 120 millió forintos megbízást nyert Gyurcsány Ferenc cége az Európai Bizottságtól. Az Altus Zrt egy konzorcium tagjaként korábban is kapott munkát az uniótól, akkor is hasonló összegért dolgoztak. A kormány már akkor tiltakozott, mert szerintük ez tiltott pártfinanszírozás.

„Félrevezető és veszélyes politika”

A magyar kormány menekültekkel kapcsolatos kommunikációja és politikája teljesen félrevezető és veszélyes. Ezt nyilatkozta az Európai Bizottság emberi jogokért felelős biztosa az RTL Híradónak, miután három napig Magyarországon vizsgálta a menekültek helyzetét. A biztos szerint Magyarország indokolatlan szigorral, bűnözőként bánik a menekültekkel és sok börtönben jobbak az állapotok, mint a magyar menekülttáborokban.

Brüsszel eljárást indított Paks miatt

Kötelezettségszegési eljárást indított az Európai Bizottság Magyarország ellen, mert szerintük a paksi bővítés nem felel meg az uniós közbeszerzési szabályoknak. Azt kifogásolják, hogy az oroszok pályázat nélkül kaphatták meg a megbízást. Lázár János szerint tovább halad a munka, és ha kell, a bíróságon is megvédik a magyar álláspontot. A tét hatalmas: a gigaberuházás értéke 3 ezer milliárd forint.

Rendkívüli EU-s csúcstalálkozó a menekültválság miatt

Egyre nagyobb a káosz és a feszültség a balkáni országban fokozódó menekültáradat miatt. Az Európai Bizottság elnöke által kezdeményezett tegnapi csúcstalálkozó célja, hogy az érintett országokat nagyobb együttműködésre és azonnali cselekvésre szólítsa fel. Vendégünk volt Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő.

Az Európai Bizottság is bírálja a kerítés tervét

Az emberi jogi biztos azt írta, ahelyett, hogy megnehezítik a menekültek helyzetét, inkább olyan törvényt kellene hozni, ami megfelel a nemzetközi emberi jogi normáknak. Orbán Viktor péntek reggel az állami rádióban kiállt a kerítés megépítése mellett, amiről már hétfőn szavazhat a parlament.

Egymásra mutogat a DK és a Fidesz

Ne indulhasson hazai uniós pályázaton politikus vagy közvetlen hozzátartozója - ezt javasolja a Demokratikus Koalíció. A párt a Gyurcsány kormány idején életben lévő szabályozást hozná vissza, amelyet szerintük felpuhított a Fidesz. A tiltás nem vonatkozna az uniótól közvetlenül, külföldi pályázaton elnyert pénzekre, így Gyurcsány Ferenc cégére, az Altus-ra sem. A Fidesz szerint jó a mostani szabályozás, és a DK így akarja elterelni a figyelmet arról, hogy Gyurcsány Ferenc cége szerintük tiltott pártfinanszírozást kap az Európai Bizottságtól.

Mi lesz az épülő M4-es autópálya sorsa?

Az Európai Unió már tavaly tavasszal sem támogatta az M4-es autópálya megépítését, mert drágának és indokolatlannak tartották. Ez derül ki az Európai Bizottság Jávor Benedek EP képviselőnek most megküldött leveléből. A kormány mégis folytatta az építkezést, 60 milliárd forint közpénzt költöttek rá és csak idén áprilisban állították le. Jávor Benedek szerint a kormány fölöslegesen erőltette a beruházást. A helyettes államtitkár nem tudta megmondani, hogy mi lesz az építkezés sorsa.

Nem csak Orbán kapott pofont


szerző:
2015.05.26. 18:50
Nem csak Orbán kapott pofont

Az Európai Bizottság elnöke közvetlen stílusáról ismert, és Orbán Viktor megpofozása és diktátornak nevezése mögött nincs semmi. Ezt válaszolta a múlt heti esettel kapcsolatban az Európai Bizottság elnökének szóvivője egy keddi brüsszeli sajtótájékoztatón. A szóvivő szerint Jean Claude Juncker csak a fárasztó és hosszú üdvözlési ceremóniát akarta mókázással feldobni. Mint a következő összeállításból kiderül a bizottság elnöke nemcsak a magyar kormányfővel viccelődött a múlt heti csúcstalálkozón.

Juncker mókázással próbálta feldobni a brüsszeli sajtótájékoztatót

Az Európai Bizottság elnöke közvetlen stílusáról ismert, és Orbán Viktor megpofozása és diktátornak nevezése mögött nincs semmi. Ezt válaszolta a múlt heti esettel kapcsolatban az Európai Bizottság elnökének szóvivője egy brüsszeli sajtótájékoztatón. A szóvivő szerint Jean Claude Juncker csak a fárasztó és hosszú üdvözlési ceremóniát akarta mókázással feldobni. A Bizottság elöke nem csak a magyar kormányfővel viccelődött a csúcstalálkozón.

Tiltott pártfinanszírozással vádolja a Fidesz az EU-t

Az Európai Bizottság Gyurcsány Ferenc cégével szerződött egy munkára. Az Altus Zrt egy konzorcium vezetőjeként nyerte el ugyanis az Uniós pályázatok ellenőrzésének jogát. A Fidesz szerint változtatni kellene az összeférhetetlenségi szabályokon, hogy ez ne fordulhasson elő. Gyurcsány Ferenc és az Altus viszont Orbán Viktort perli az állításai miatt.

Juncer diktátornak nevezte és kedvesen megpofozta Orbánt

Jean-Claude Juncker Rigában találkozott a magyar kormányfővel - előbb Diktátor felkiáltással üdvözölte Orbán Viktort, majd bal kézzel kissé nyakon vágta. A miniszterelnök sajtófőnöke szerint Orbán Viktornak kifejezetten jó a kapcsolata Junckerrel, ezért nem kell meglepődni a jeleneten. A híradónak nyilatkozó protokollszakértő szerint viszont túl messzire ment a bizottság elnöke. Az MSZP úgy látja, a pofon és a megszólítás annak a jele, hogy lenézik Orbán Viktort.

Juncker: „Jön a diktátor!”


szerző:
2015.05.23. 18:33
Juncker: „Jön a diktátor!”

Diktátornak nevezte és kedvesen megpofozta Orbán Viktort az Európai Bizottság elnöke. Jean-Claude Juncker Rigában találkozott a magyar kormányfővel - előbb Diktátor felkiáltással üdvözölte Orbán Viktort, majd bal kézzel kissé nyakon vágta. A miniszterelnök sajtófőnöke szerint Orbán Viktornak kifejezetten jó a kapcsolata Junckerrel, ezért nem kell meglepődni a jeleneten. A híradónak nyilatkozó protokollszakértő szerint viszont túl messzire ment a bizottság elnöke. Az MSZP úgy látja, a pofon és a megszólítás annak a jele, hogy lenézik Orbán Viktort.

Előzetes: Diktátornak nevezte és kedvesen megpofozta Orbán Viktort az Európai Bizottság elnöke

Jean-Claude Juncker Brüsszelben találkozott a magyar kormányfővel - előbb Diktátor felkiáltással üdvözölte Orbán Viktort, majd bal kézzel kissé nyakon vágta. A pofon láthatóan meglepte a magyar miniszterelnököt, ráadásul Juncker később még egy kicsit taszigálta Orbánt, aki igyekezett távol tartani magától a vicces kedvében lévő bizottsági elnököt. Hogy mi a véleménye erről a protokollszakértőnek, elmondjuk este hatkor az RTL Híradóban.

Beszélt Juncker és Orbán a halálbüntetésről

Ha Orbán ezt akarja, harc lesz. Így reagált az Európai Bizottság elnöke Orbán Viktor kijelentésére, amely szerint napirenden kell tartani a halálbüntetésről szóló vitát. Orbán Viktor csütörtökön telefonon beszélt az Európai Parlament elnökével, és azt mondta: Magyarországon vita folyik a halálbüntetésről, de nem tervezik a bevezetését. A halálbüntetés felvetését a kereszténydemokraták is elutasítják, a Demokratikus Koalíció szerint pedig Orbán szembe megy egész Európával.

Juncker: Ha Orbán ezt akarja, harc lesz

Így reagált az Európai Bizottság elnöke Orbán Viktor kijelentésére, amely szerint napirenden kell tartani a halálbüntetésről szóló vitát. Orbán Viktor csütörtökön telefonon beszélt az Európai Parlament elnökével, és azt mondta: Magyarországon vita folyik a halálbüntetésről, de nem tervezik a bevezetését. A halálbüntetés felvetését a kereszténydemokraták is elutasítják, a Demokratikus Koalíció szerint pedig Orbán szembe megy egész Európával.

Orbán Viktor fogorvosának pályázatát is bírálja az Európai Bizottság

Orbán Viktor fogorvosának cégei nyertek három olyan európai uniós pályázatot is, amelyeket az Európai Bizottság kritizált, és amelyek miatt felfüggesztették a támogatások kifizetését. A Világgazdaság hozta nyilvánosságra a listát, amely szerint az unió által szúrópróbaszerűen vizsgált pályázatok harmadánál találtak problémát. A kormány szerint, ha bebizonyosodnak a bizottság kifogásai, akár fel is mondhatják a szerződéseket. A DK-nál azt mondják, a kormány a Fidesz-közeli cégeket támogatja az uniós forrásokból.

Gyurcsány Ferenc cége nyilvános tenderen nyert

Nyílt, nyilvános, nemzetközi tenderen nyerte el Gyurcsány Ferenc cége az uniós pályázatok véleményezésének jogát - ezt mondta Brüsszelben az Európai Bizottság regionális szóvivője. Arra a kérdésre azonban nem válaszolt, tudták-e hogy egy ellenzéki pártelnök cégéről van szó.

Gyurcsány Ferenc cége ellenőrizheti az uniós fejlesztéseket

Gyurcsány Ferenc cégét, az Altus Zrt-t bízta meg az Európai Bizottság az uniós fejlesztések ellenőrzésével. Ezt a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai helyettes államtitkára jelentette be. Csepreghy Nándor szerint a bizottságnak át kellene gondolnia a megbízást, mert úgy véli egy ellenzéki pártelnök cége nem lesz képes objektív, szakmailag elfogulatlan álláspont kialakítására. Gyurcsány Ferenc szerint az államtitkár eltévedt az erdőben, cége mind a 28 európai tagállam uniós programjait elemzi, nem csak Magyarországét.

Uniós zárolás: ki hibázott?


szerző:
2015.04.16. 18:30
Uniós zárolás: ki hibázott?

Túl magas árat számoltak fel gépekre, túl sok pénzt fizettek vizsgálatokért. Az Európai Bizottság jelentésében konkrét pályázatokat említenek, amik miatt felfüggesztették az uniós támogatások kifizetését. A kormány korábban arról beszélt, csak technikai jellegű problémákat tárt fel a vizsgálat. Lázár János miniszter csütörtöki tájékoztatóján azt mondta, Magyarország egyáltalán nem fog pénzt veszíteni. A Demokratikus Koalíció szerint az volt a probléma, hogy a kormány a Fidesz-közeli cégeknek akarta kijátszani az uniós pénzeket.

700 milliárdnyi támogatást függesztettek fel

700 milliárd forintnyi uniós támogatás kifizetését függesztette fel az Európai Bizottság. Ez a 2013-ban lezárult uniós költségvetési ciklusban Magyarországnak járó európai forrás tíz százaléka. A brüsszeli bizottság szúrópróbaszerűen ellenőrizte a magyar pályázati rendszert, és ez alapján azt állítják: sokszor nem az nyert a pályázatokon, akinek kellett volna. A kormány szerint a Gyurcsány-kabinet pályázati rendszere volt rossz, és ezt bírálta az unió, de nem hozzák nyilvánosságra, melyik pályázatokkal volt baja Brüsszelnek, pedig az ellenzék ezt követeli.

700 milliárdnyi uniós támogatást függesztettek fel

700 milliárd forintnyi uniós támogatás kifizetését függesztette fel az Európai Bizottság. Ez, a 2013-ban lezárult uniós költségvetési ciklusban Magyarországnak járó európai forrás tíz százaléka. A brüsszeli bizottság szúrópróbaszerűen ellenőrizte a magyar pályázati rendszert, és ez alapján azt állítják: sokszor nem az nyert a pályázatokon, akinek kellett volna.

Leállította a kormány az M4-es autópálya építését

Az Európai Bizottság nem finanszírozza a projektet – ezt állítja Lázár János. A miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, az eddig elvégzett munkákat kifizeti az állam, de az építkezés következő ütemére elutalt 22 milliárd forintot vissza kell szerezni. A Párbeszéd Magyarországért szerint a kormány, amíg akart, összejátszott az építő cégekkel, de most már van olyan, amelyiket inkább tönkre tenne.

Épülhet Paks II, de gond lehet a fűtőanyaggal

Nem blokkolta a Paksi Atomerőmű bővítését az Európai Bizottság, de március 2-án valóban tárgyaltak a bővítésről - jelentették be pénteken Brüsszelben.

Egy hetet adtak a tüntetők


szerző:
2014.11.10. 18:40
Egy hetet adtak a tüntetők

Egy hetet adtak a tüntetők vasárnap este arra, hogy a kormány az Európai Bizottsággal világíttassa át az adóhatóságot, és mondjanak le a NAV kitiltási botrányban érintett vezetői.
 

MSZP: „Nem európai út”


szerző:
2011.07.18. 20:52
MSZP: „Nem európai út”

Magyarország szembemegy az európai uniós adópolitikával - állította hétfői sajtótájékoztatóján Kovács László.

Brüsszelhez fordult a Magyar Posta

Mentességet kaphat a közbeszerzések alól a Magyar Posta, ha megvizsgálják piaci versenyhelyzetét.

Nem tetszik az EU-nak a távközlési különadó

Eljárást indított az Európai Bizottság Magyarország ellen a távközlési cégekre kivetett különadó miatt.

Energiatakarékosan a jövő útján

Az Európai Bizottság és a Külügyminisztérium közös kampánya az energiatakarékosság fontosságára hívja fel az emberek figyelmét.

Lavinát indított a magyar médiatörvény

Nemcsak Magyarországon, de tíz másik európai uniós tagállamban is problémák lehetnek a médiatörvénnyel.

Több ponton változik a médiatörvény

Szerdán megszületett a médiatörvény módosításának végleges szövegváltozata.

Médiatörvény: a bizottsági levél közzétételét kéri az MSZP

Az MSZP felszólítja az Igazságügyi Minisztériumot, tegye közzé honlapján az Európai Bizottság levelét.

Médiatörvény: Csak technikai problémák

Három technikai jellegű kérdésben vár választ az Európai Unió bizottsága a magyar kormánytól.

Elküldte észrevételeit az Európai Bizottság

Az Európai Bizottság pénteken elküldte a magyar hatóságoknak azt a levelet, amelyben a médiatörvény egyes pontjainak tisztázását kérik.

Írja észrevételeit az Európai Bizottság

A levélben azok a kérdések szerepelnek, amelyekről Neelie Kroes hétfőn beszélt Strasbourgban.

Brüsszel nem kér a fordításból

Brüsszelben jelezték: nem a magyar, hanem saját fordításukból dolgoznak majd. Az Európai Bizottság elnöke pénteken személyesen kér felvilágosítást a jogszabályról a magyar miniszterelnöktől.

Nemzetközi felzúdulás a válságadó miatt

Vizsgálni kezdték a magyar kormány döntését, amellyel "válságadót vet ki az üzleti szektor számos részére".

Az Európai Bizottság elé került a médiatörvény

Az Európai Bizottság megkezdte a magyar médiatörvény vizsgálatát.

Beszippantja a világháló a fiatalokat

Egy összeurópai felmérés szerint az európai gyerekek átlagosan 7 éves korukban kezdik használni az internetet.

Négyszemközt tárgyalt Barroso és Orbán

A 2011 első félévében esedékes soros magyar uniós elnökség tervei ambiciózusak és fontos eredményeket érhetnek el - véli az Európai Bizottság elnöke.

Magyarországra jön Barroso


szerző:
2010.10.06. 13:14
Áll a bál Párizs és az Európa között

A cigányok hazatoloncolása „szégyenteljes, és a második világháború óta ilyet nem tapasztalt Európa”.

Megvan az ír igen


szerző:
2009.10.03. 18:10
Megvan az ír igen

A szigetországban az Unió reformszerződéséről tartottak népszavazást.

Újabb öt évig Barroso az EB elnöke

A konzervatív, egykori portugál kormányfőre 382 képviselő voksolt igennel.

Tejtermelők tüntettek a fővárosban

A tejágazat válságát kezelő programot és a tejtöbblet kezelését követelték.

Újabb öt év Barrosonak


szerző:
2009.06.19. 19:39
Újabb öt év Barrosonak

Egyhangúlag támogatták, hogy a következő ciklusra is ő legyen az Európai Bizottság elnöke.

Újabb segélycsomagon dolgozik a kormány

Az Európai Bizottság még az áthidaló kölcsönt sem hagyta jóvá.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való