KERESÉS search-close

Európa

23 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Európa"

Ezek már a klímaváltozás jelei

Nem kímélte vasárnap a vihar az országot, volt ahol egy óra alatt 17 fokot csökkent a hőmérséklet, és helyenként 1,5-2 havi eső zúdult le néhány óra leforgása alatt.

Soros György: Orbán Viktor maffiaállamot épített ki Magyarországon

Orbán Viktor maffiaállamot épített ki Magyarországon - egyebek mellett ezt írja Soros György abban a cikkben, amelyben az európai parlamenti választások eredményét értékeli. A milliárdos üzletember a magyar miniszterelnök mellett az Európai Néppárt csúcsjelöltjét, Manfred Webert is keményen kritizálta. A kormány szerint Soros György folyamatosan beavatkozik az európai politikába, és bevándorlókkal akarja elárasztani a kontinenst.

75 éve kezdődött a normandiai partraszállás

75 éve kezdődött a normandiai partraszállás, amellyel az angolszász szövetségesek újabb frontot nyitottak a náci Németországgal szemben Európa felszabadításáért. Az eseményről tartott megemlékezésen a kormány-és államfők mellett sok egykori veterán is részt vett - köztük több 90 év fölötti volt ejtőernyős is, akik korukat meghazudtolva megismételték 75 évvel ezelőtti ugrásukat az egykori frontvonalon.

Szaharai homok hullott Európára

Az évtized porvihara érte el Európát, emiatt hullott sok helyen saras eső Magyarországon is. Országszerte koszosak lettek az autók, az ablakok, a kerti bútorok. Az Akadémia kutatója szerint ennek az az oka, hogy a napokban több tízmillió tonna sivatagi por jutott a légkörbe, ami egyenesen a Szaharából szállt Európába.

Bekeményített a tél Európában

Bajorországban két ember halt meg, egy nőt lavina sodort el. A közlekedés megbénult, sok légijáratot töröltek. Szlovákiában annyi a hó, hogy mesterségesen kellett lavinát előidézni a veszély miatt. Görögország kifehéredett.

Európa legszebb adventi villamosa lehet a miskolci

Egy éve számolt be róla a Híradó: A miskolci villamos egy cseh internetes szavazáson versenyez 15 európai és még két magyar város mellett. A miskolci az addigi szavazatok alapján toronymagasan vezetett.

Nem fogod elhinni, kivel nyaral a Beckham-család!

A sztárcsalád a francia Riviérát választotta célpontnak, ahova végül két barát is elkísérte őket…

Macron üzent Orbánéknak


szerző:
2018.08.29. 18:32
Macron üzent Orbánéknak

Migránspártinak nevezte, és az Európai Néppárt meggyengítésével vádolta a francia elnököt Orbán Viktor, miután kedden a szélsőséges olasz miniszterelnök-helyettessel, Matteo Salvinivel tárgyalt Milánóban. A francia elnök szerdán válaszolt, azt üzente: jól teszik, ha ellenségnek tartják.

 

Laza sétán a Timberlake família

Nehéz beleolvadnia a környezetbe egy olyan családnak, amelynek 3 tagjából kettő világsztár.

Pokoli a hőség Európában

A kontinens déli részén már 45 fokot is mértek, és néhány napon belül az 50 fokot is megközelítheti a hőmérséklet az Ibériai-félszigeten. Sokan csak éjszaka mennek ki az utcára. Spanyolországban erdőtüzek csaptak fel, a szárazság miatt erősen apadnak a német folyók, Hollandiában pedig vízkorlátozásra készülnek.

Továbbra is tombol a hőség az északi félteke számos országában

Az előrejelzések szerint a következő hetekben kitart a meleg, és esély sem lesz az enyhülésre. Az emberek minden lehetőséget megragadnak, hogy hűsöljenek. Franciaországban barlangokban, Németországban hűtőkamrában próbálják felidézni, milyen is fázni egy kicsit.

 

Európában turnézik a Rolling Stones

Európában turnézik a Rolling Stones, a csapat tagjait pedig pontosan ugyanakkora lelkesedéssel fogadják a rajongók, mint az elmúlt évtizedekben bármikor.

 

Trip to the Moon - 30 napig összezárva!

Az RTL Klub saját gyártású roadmovie sorozatában, a Trip to the MOON-ban 8 fiatal zenész 30 nap alatt 17 európai nagyvárost járt végig, miközben a leghíresebb klubokban és tereken zenéltek. Egyáltalán nem meglepő tehát, hogy mióta hazaértek, nem telt el úgy nap, hogy ne gondolnának az utazás alatt szerzett élményeikre.

Beyoncé 2018-ban Európában turnézik!

Az énekesnő és férje, Jay-Z az On the Run II turné keretein belül Európában koncerteznek idén nyáron.

 Komoly lavinaveszély az Alpokban

Lavinák zártak el a külvilágtól több települést az Alpok olasz, svájci és osztrák részén, de a legmagasabb fokozatú lavinaveszélyre figyelmeztetnek a hatóságok Franciaországban is. A hétvégén két hegymászó halt meg a Tátrában is, amikor elsodorta őket egy hógörgeteg.

A magyar színésznők a világhírnév felé törnek

Borbély Alexandra lett Európa legjobb színésznője, Tenki Rékát pedig Európa tíz ígéretes színésztehetsége közé választották. Bár sajnos Alexandra betegség miatt nem tudott részt venni a beszélgetésen, Réka őszintén mesélt a filmezésről és az Oscar-esélyes Testről és lélekről című alkotásról.

Ítéletidő Európa-szerte


szerző:
2017.12.12. 18:18
Ítéletidő Európa-szerte

Németországban a havazás, Horvátországban és Boszniában a szél, Észak-Olaszországban pedig egy folyó áradása okoz káoszt. Ott több mint ezer embert kellett kitelepíteni. Mindeközben a Tátra lengyelországi részén sikerült egy ritkán látható természeti jelenséget megörökíteni.

 

Cáfolják a Roszatomot


szerző:
2017.11.21. 18:28
Cáfolják a Roszatomot

A normálisnál majdnem ezerszer erősebb radioaktivitást mért még szeptemberben az Orosz Meteorológiai Szolgálat egyik állomása. Európa jó részét is elérte, de akkor a Rosatom cáfolta, hogy bármi köze lehetne hozzá.

 

Fókusz 2017-08-18


szerző:
2017.08.18. 19:00
Nagyobb biztonságban leszünk, ha több fegyver véd minket?

Az elmúlt években ismét fegyverkezési verseny kezdődött el a világban és sok ország mintha háborús készültségben lenne. Tavaly a világ kormányai összesen 1686 milliárd dollárt költöttek védelmi kiadásokra. A legnagyobb fejlődés a Közép és Kelet-európai hadiiparban történt, és úgy tűnik, Amerika szeretne kihátrálni a világ védelmezője szerepből.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Karácsonyi csobbanások

Van olyan hely, ahol a karácsony a napsütésről és a fürdőzésről szól. A déli féltekén lévő Ausztrália legnagyobb városa, Sydney tengerpartját elárasztották a strandolók. Persze sokan Európában sem hajlandók ilyenkor sem lemondani a szabadtéri fürdőzésről. Londonban és Berlinben is dacoltak a téllel.

Ingyen vonatozás a 18 éveseknek

Ingyen vonatozhatnak majd 22 napon át a 18 éves fiatalok szerte Európában. Magyar javaslatra döntött erről az Európai Bizottság. A tesztprogram jövőre indul, erre az Európai Unió 50 millió eurót fordít. A tervek szerint a tesztév után minden fiatal, aki betölti 18-dik életévét, automatikusan megkapja az ingyenes utazásra szóló kedvezményt. Azt szeretnék elérni, hogy a rászoruló családok gyermekei is megismerhessék Európa más országait.

Jönnek a klasszikusok! - Aurelio körbejárta Európát a ValóVilág miatt

Az RTLII-n augusztus 28-tól láthatják a nézők a ValóVilág powered by Big Brother valóságshow-t. A BeleValó című háttérműsor egyik házigazdája, a VV6 győztes Aurelio, miután megtudta, hogy jön a vadonatúj reality, késztetést érzett, hogy ezt a hír megossza egész Európával. Hogy ezt miként tette, az alábbi videóból kiderül:
 

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való